Saturday, February 28, 2009

Re: Luahan owner 3rd party

...Pengalaman aku plak... tahun lepas..nak renew insuran( motorsikal) dah kena 100++ ,,padahal sebelum tu 40++ jer,, ejen tu kata sikalang halega suda naik, niepon , kita satu kompeni saja boleh bikin 3rd party,, lain kompeni sulah talak bikin ..
Kenapa kita pengguna@ rakyat tak tau jika ada perubahan,, dalm kes nie kita tau drp ejen insuran,,,,
--- On Sun, 1/18/09, vroomm cheesss <nizam.crown@gmail.com> wrote:
From: vroomm cheesss <nizam.crown@gmail.com>
Subject: www.auto.pdniaga.com - Luahan owner 3rd party
To: automobil@yahoogroups.com
Date: Sunday, January 18, 2009, 9:54 PM

Tok Mod tq.
Di sini ade satu lg pemberitaan yg membebankn rakyat jelata.
Khasnya bagi pemegang polisi insuran pihak ketiga (3rd party)
Jumaat lepas (16/1) kwn nk renew insuran 3rd party tetapi dukacitanya
hampir semua company (HQ) tidak menjual 3rd party lg.
Berkuatkuasa 1/12/08, arahan bank negara (ikut ckp kompeni insuranlah)
Cari punya cari akhirnya dpt jugak...tapi mungkin selamat utk masa tersebut...
bulan depan belum tau..
Masa kt egensi insuran ade pakcik tu termenung dia kena kt RM300 sebelum ni
x spi 100.
sales person tu beritahu pd pakcik skang dia tgk usia kenderaan dan usia owner
tergelak aku kt situ, aku ckp pakcik ni dh usia emas patutnya lagilah dpt diskaun
atau free.
Sejak dr tahun lepas dia dh start sikit2
- memula kena charge loanding 75%~100%
- pastu kena insuran PA utk penumpang (termasuk bas sekolah, bas kilang
.....manyak penumpang woooo....itu charge aaa nanti wa transfer sama dia punya
mak pak lah)
- skang x leh guna 3rd party
- pasni ...wait and see..
banyak perubahan negative yg dlakukan tetapi rasenya tdak pernah dihebahkn.
ingat dpt rebet 625 tu bole cover kos....rupanya dia tarik balik.
barangkali dia x serik lg dengan result election2 yg lepas.
kita ni masih negara membangun belum sesuai lg nk implement cara ni.
Cth negara membangun di UK insuran utk civic thn 96 (600paun) lg tinggi dr harge kete
tp tgklah rege ket tu dulu....klu kt sini berdouble2 angkanya.
Wasslam.

_

Friday, February 27, 2009

Re: Keta berbunyi yang tak menyenangkan

Di mana boleh saya beli manual Proton Wira seperti yang cik mohdmat tunjukkan?

Harap dapat bantu saya.



On Sun, Jan 18, 2009 at 6:49 PM, mohdmat <kedai_tayar@yahoo.com> wrote:

sambungan dari posting saya sebelum ni. lepas check manual Wira (the closest car to Waja) , term yg misubishi/proton pakai ialah utk toe link ni ialah control link seperti yg disertakan gambar yg saya scan dari wira service manual. sorry quality x ok sikit sbb nk cepat. semoga membantu.

Monday, February 23, 2009

RE: Luahan owner 3rd party

tok mode plse hide my id sukam99

Betul tu bro.....
Ari tu renew roadtax third party motor cc 110
last year charge rm70....baru-baru ni dah kena rm100...
tanye nape sebab dia cakap loading dah naik.....
itu ok lagi...dalam forum kete starlet...diaorg cakap ade setengah
company insuran tak ambik insuran utk kete lebih 20thn...
...kalu salah tolong betulkan...

________________________________

From: automobil@yahoogroups.com on behalf of vroomm cheesss
Sent: Mon 1/19/2009 1:54 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: www.auto.pdniaga.com - Luahan owner 3rd party

Tok Mod tq.

Di sini ade satu lg pemberitaan yg membebankn rakyat jelata.
Khasnya bagi pemegang polisi insuran pihak ketiga (3rd party)

Jumaat lepas (16/1) kwn nk renew insuran 3rd party tetapi dukacitanya
hampir semua company (HQ) tidak menjual 3rd party lg.

Berkuatkuasa 1/12/08, arahan bank negara (ikut ckp kompeni insuranlah)

Cari punya cari akhirnya dpt jugak...tapi mungkin selamat utk masa tersebut...
bulan depan belum tau..

Masa kt egensi insuran ade pakcik tu termenung dia kena kt RM300 sebelum ni
x spi 100.
sales person tu beritahu pd pakcik skang dia tgk usia kenderaan dan usia owner
tergelak aku kt situ, aku ckp pakcik ni dh usia emas patutnya lagilah dpt diskaun
atau free.

Sejak dr tahun lepas dia dh start sikit2
- memula kena charge loanding 75%~100%
- pastu kena insuran PA utk penumpang (termasuk bas sekolah, bas kilang
.....manyak penumpang woooo....itu charge aaa nanti wa transfer sama dia punya
mak pak lah)
- skang x leh guna 3rd party
- pasni ...wait and see..
banyak perubahan negative yg dlakukan tetapi rasenya tdak pernah dihebahkn.

ingat dpt rebet 625 tu bole cover kos....rupanya dia tarik balik.

barangkali dia x serik lg dengan result election2 yg lepas.

kita ni masih negara membangun belum sesuai lg nk implement cara ni.

Cth negara membangun di UK insuran utk civic thn 96 (600paun) lg tinggi dr harge kete
tp tgklah rege ket tu dulu....klu kt sini berdouble2 angkanya.


Wasslam.

Friday, February 20, 2009

RE: Luahan owner 3rd party

PLEAS HIDE ID,

Aku setuju!

bulan lepas aku renew 3rd party memang mahal sesangat,

padahal renew motor cub lama je,tapi entah la diorang ni skg

suka suka je naikkan,makin lama makin membebankan adalah,

kalu kira2 pun rebat tu pegi balik kat company insuran!

habis tu kalu motor dah 20tahun kena pakai 1st party ke?

insuran bole ke cover repair balik motor/kereta lama ni kalu accident?

muskil…muskil…

CROOK


From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of vroomm cheesss
Sent: Monday, January 19, 2009 1:55 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: www.auto.pdniaga.com - Luahan owner 3rd party

Tok Mod tq.

Di sini ade satu lg pemberitaan yg membebankn rakyat jelata.

Khasnya bagi pemegang polisi insuran pihak ketiga (3rd party)

Jumaat lepas (16/1) kwn nk renew insuran 3rd party tetapi dukacitanya

hampir semua company (HQ) tidak menjual 3rd party lg.

Berkuatkuasa 1/12/08, arahan bank negara (ikut ckp kompeni insuranlah)

Cari punya cari akhirnya dpt jugak...tapi mungkin selamat utk masa tersebut...

bulan depan belum tau..

Masa kt egensi insuran ade pakcik tu termenung dia kena kt RM300 sebelum ni

x spi 100.

sales person tu beritahu pd pakcik skang dia tgk usia kenderaan dan usia owner

tergelak aku kt situ, aku ckp pakcik ni dh usia emas patutnya lagilah dpt diskaun

atau free.

Sejak dr tahun lepas dia dh start sikit2

- memula kena charge loanding 75%~100%

- pastu kena insuran PA utk penumpang (termasuk bas sekolah, bas kilang

.....manyak penumpang woooo....itu charge aaa nanti wa transfer sama dia punya

mak pak lah)

- skang x leh guna 3rd party

- pasni ...wait and see..

banyak perubahan negative yg dlakukan tetapi rasenya tdak pernah dihebahkn.

ingat dpt rebet 625 tu bole cover kos....rupanya dia tarik balik.

barangkali dia x serik lg dengan result election2 yg lepas.

kita ni masih negara membangun belum sesuai lg nk implement cara ni.

Cth negara membangun di UK insuran utk civic thn 96 (600paun) lg tinggi dr harge kete

tp tgklah rege ket tu dulu....klu kt sini berdouble2 angkanya.

Wasslam.

__._,_.___

Tuesday, February 17, 2009

Luahan owner 3rd party

Tok Mod tq.
Di sini ade satu lg pemberitaan yg membebankn rakyat jelata.
Khasnya bagi pemegang polisi insuran pihak ketiga (3rd party)
Jumaat lepas (16/1) kwn nk renew insuran 3rd party tetapi dukacitanya
hampir semua company (HQ) tidak menjual 3rd party lg.
Berkuatkuasa 1/12/08, arahan bank negara (ikut ckp kompeni insuranlah)
Cari punya cari akhirnya dpt jugak...tapi mungkin selamat utk masa tersebut...
bulan depan belum tau..
Masa kt egensi insuran ade pakcik tu termenung dia kena kt RM300 sebelum ni
x spi 100.
sales person tu beritahu pd pakcik skang dia tgk usia kenderaan dan usia owner
tergelak aku kt situ, aku ckp pakcik ni dh usia emas patutnya lagilah dpt diskaun
atau free.
Sejak dr tahun lepas dia dh start sikit2
- memula kena charge loanding 75%~100%
- pastu kena insuran PA utk penumpang (termasuk bas sekolah, bas kilang
.....manyak penumpang woooo....itu charge aaa nanti wa transfer sama dia punya
mak pak lah)
- skang x leh guna 3rd party
- pasni ...wait and see..
banyak perubahan negative yg dlakukan tetapi rasenya tdak pernah dihebahkn.
ingat dpt rebet 625 tu bole cover kos....rupanya dia tarik balik.
barangkali dia x serik lg dengan result election2 yg lepas.
kita ni masih negara membangun belum sesuai lg nk implement cara ni.
Cth negara membangun di UK insuran utk civic thn 96 (600paun) lg tinggi dr harge kete
tp tgklah rege ket tu dulu....klu kt sini berdouble2 angkanya.
Wasslam.

Saturday, February 14, 2009

Re: New Nissan Sentra - RM 36K

bro...letak gambar le bro...

On Sun, Jan 18, 2009 at 12:14 AM, amtauto <jsharoul@yahoo.com> wrote:

Minta Laluan Tuan Mod,
Saya ingin menjual Nissan Sentra 1.5 M - End 2002
Loan diuruskan,monthly RM 5++.
Contact : 012-2922097
TQ

Thursday, February 12, 2009

Re: Keta berbunyi yang tak menyenangkan

sambungan dari posting saya sebelum ni. lepas check manual Wira (the closest car to Waja) , term yg misubishi/proton pakai ialah utk toe link ni ialah control link seperti yg disertakan gambar yg saya scan dari wira service manual. sorry quality x ok sikit sbb nk cepat. semoga membantu.

--- On Thu, 1/15/09, rezal_sapuan@amtek.my <rezal_sapuan@amtek.my> wrote:
From: rezal_sapuan@amtek.my <rezal_sapuan@amtek.my>
Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - Keta berbunyi yang tak menyenangkan
To: automobil@yahoogroups.com
Date: Thursday, January 15, 2009, 6:22 PM


Salam,

Terima kasih diatas cadangan dan nasihat member. Nak tanya sket lagi ... apa jenis/jenama yang sesuai dengan waja dan harga yang berpatutan. Ekonomi gawar skrang, semua nak kena kira ...

1. Link Arm (tulang anjing)

2. Absorber

3. Spring

Thanks and regards


Abd Mutalib Hussain <mutalib@dgkom. com.my>
Sent by: automobil@yahoogrou ps.com
15/01/2009 06:34 PM
Please respond to
automobil@yahoogrou ps.com

To
automobil@yahoogrou ps.com
cc

Subject
Re: www.auto.pdniaga. com - Keta berbunyi yang tak menyenangkan








Tuesday, February 10, 2009

Re: Kereta Berbau Gas..

salam..
mohdmad nih ada kedai mekanik ke boleh saya dtg
atau bagi phone to contact

Daripada: mohdmat
Kepada: automobil@yahoogroups.com
Dihantar: Rabu, 7 Januari, 2009 1:08:35
Subjek: Re: www.auto.pdniaga.com - Kereta berbau gas..

i don't think it relates to expansion valve dkt cooling coil tu. set maximum pun i rasa no problem. klu sbb speed difference, maybe ada sangkut paut dgn kipas. for a start, check kipas aircon tu. kuat x airflow dia. wallahuaklam.

Sunday, February 8, 2009

Re: TANYA HARGA HONDA ACCORD SM4

market sm4 thn 91 lebih kurg 14k-18k, tgok condition gak...
tp performance sm4 jauh lebih bagus dr gen2 wlaupon dkategorikan keter lama..

From: Abd Mutalib Hussain
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Tuesday, January 6, 2009 5:30:34 PM
Subject: www.auto.pdniaga.com - TANYA HARGA HONDA ACCORD SM4

Siapa tahu harga semasa Honda Accord SM4 2.0 tahun 1991? Ada kawan nak jual...

Dia nak beli Proton Gen-2 second hand, berapa pulak ya harga semasa ya?

Terima kasih.

Saturday, February 7, 2009

Honda city lama....ada bunyi ntahapahapantah

Tolong sorok Id

Nizam je

Saya ada masalah, setiap kali bawak keta honda city lama saya tu..
bila time hujan, bawah keta macam ada bunya hentaman kecil beberapa kali
bila amik corner dan letupan kecil di bawah ekzos bila langgar air hujan.
Adakah letupan kecil nie
disebabkan oleh ekzos bocor, bila kena air, dia meletup2..

Dan nak tau ape symptom2 bila bush, lower arm, ad joint, suspension,
absorber etc perlu diganti..

harap kengkawan dpt tolong.

RE: New Nissan Sentra - RM 36K

Minta Laluan Tuan Mod,
Saya ingin menjual Nissan Sentra 1.5 M - End 2002
Loan diuruskan,monthly RM 5++.
Contact : 012-2922097
TQ

Friday, February 6, 2009

Re: Air Cond Panas Bila Hi-Speed

Kalau kereta saya dulu sebab radiator fan motor (motor kipas radiator).
3 kali tukar motor kipas tu. sebabnya 2 kali tukar pakai recond punya.
(tahan paling lama sebulan)
kali ketiga tukar original APM punya baru ok.

Nazri Ahtar wrote:
bo, ada kemungkinan aircond belt dah longgar kot ?

Re: ::EVO for PDRM::

Dah nak upah pelumbe plak…silap2 letak dlm frame je kat muzium pulis

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of mahasein
Sent: Tuesday, January 06, 2009 11:59 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: {Disarmed} www.auto.pdniaga.com - ::EVO for PDRM::

Masalah evo main dlm Bandar mau cicir sbb blow off and waste gate sempat buka ker? Heheheh

Kaki penyangak Bandar lak hati kering

Kita tgk ler nanti mcm mana hehhe

Thursday, February 5, 2009

Honda - Eg9 B16a Gearbox Y21

Untuk spare part sahaja, cuma gear 1,2,3,4,undur,syncro dan fd saja available.. suma skali langsam Rm600.00 nego..
Fd saja, Rm 250.00..
Gearing (1,2,3,4,undur)Rm400.00 complete dgn syncro.
Kol/sms : -019 355 1614 - sham - item self collect - at petronas LDP ..

http://i74.photobucket.com/albums/i271/pisonearth/dd1234wfd.jpg
http://i74.photobucket.com/albums/i271/pisonearth/bbgb1234cwsync.jpg

Wednesday, February 4, 2009

Re: Air Cond Panas Bila Hi-Speed

Salam,
Sy pun pernah alami masalah mcm ni dulu. Compresor problem.
Sy tukar dgn yg re-cond dlm harga RM350 sebiji.

----- Original Message -----
From: Azmi OilyMan
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Thursday, January 08, 2009 9:04 AM
Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - Air Cond Panas Bila Hi-Speed

Salam,

Mgkn kompresor dah tak elok. Bila hi-speed ia akan loose pressure. Maka ia tak dpt memampat udara secara efisien. Cari 2nd kedai potong, tak mahal sgt kot..
------
Azmi Abdullah
OILYMAN TECHNOLOGY
Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Tel: +60192764645 or +60176930306
E-Mail: azmi@oilyman.com.my
Web: www.oilyman.com.my
Video: http://www.youtube.com/user/mienyak
Forum: http://oilyman.com.my/forum
WE SUPPLY BEST QUALITY OF ENGINE CARBON CLEANER (DECARBONIZER)

Re: ::EVO for PDRM::

Untung naik wira/waja..
Patut naik kancil..senang nak selit2..savvy ker..

-----Original Message-----

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of MHZ
Sent: Tuesday, January 06, 2009 11:04 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - ::EVO for PDRM::

Alah jgn risau.. dorang buat eskot orang2 kenamaan aje ni.. kalau utk
tujuan rondaan pakai wira/waja aje :)

Tuesday, February 3, 2009

Off-Topic: RUMAH SEWA SEK 16,SHAH ALAM

salam, mohon laluan tn moderator,

rumah utk disewa
sek 16,shah alam,
pangsapuri suria,
3b+2b,900 sq ft
dekat UITM SHAH ALAM,
SEWA RM 799
DEP 1+1,
MASUK ANYTIME,
CALL OR SMS 013-3530154

Re: ::EVO for PDRM::

In automobil@yahoogroups.com, Another Shah knowshah75 wrote:

Huhu.. ni cerita benar ke, cerita palsu atau cerita lawak?

Mana cerita PATRIOTISME yang bergegar2 baru2 ni? Awat Malaysia tak
kereta kebangsaan ke? Adoi yai...!!!!

From: Eamie Firdaus bin Mussafar
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Tuesday, January 6, 2009 9:29:10 AM
Subject: www.auto.pdniaga.com - ::EVO for PDRM::


Masak…masak….stakat gsr, ayam2 jer dia bg..kalo drebar ati kering
la…
Gile gempak!!!!! Ini lancer evo 10 btol bkn lancer yg biasa tgk
kaler merah kat jalan tu...nampak intercooler x??? hahaha
25 MITSUBISHI EVOLUTION FOR PDRM....SAPE2 NK REMPIT KENE PIKIR BYK2
DULU..HEHEHEHE


bukan takdo............ado,yg sodio ado ni pung ponin diorang
koja.....tu baru kancil convert enjen skyline,bolum wira pakai enjen
tonkang lagi tuuuuu...huuuuuuuu.........ajogilo budak2 malaysia ni....

Monday, February 2, 2009

Off Topic - Na' Udzubillahi Min Dzalika - Tubuh Sharon Membusuk Sedangkan Ia Masih Hidup - BETUL KE?

alam,

terpulang pada tok mod nak lepaskan atau tidak.

note : previous sender and recepient has been removed to protect them from spammer.

Subjek: Fw: Fwd: Na' udzubillahi min dzalika - Tubuh Sharon Membusuk Sedangkan Ia Masih Hidup - BETUL KE?

Na ' udzubill√£hi min dzalika

(Kami berlindung kepada Allah dari hal yg demikian ini)

Subha nallah.... Pembalasan dari Allah SWT atas segala kekejaman nya, maka beringat2 kita sebagai hambaNya, jangan sekali2 melakukan kezaliman terhadap insan lain....!!!! Tubuh Sharon Membusuk Sedangkan Ia Masih Hidup. Semoga Allah SWT menimpakan Azab-Nya kepada seluruh Zionist Yahudi yang setuju terhadap pembantaian Umat Islam Palestin & Lebanon.

Tubuh Sharon Membusuk Sedangkan Ia Masih Hidup

Written by Ummu Raihanah

Diberitakan bahawa para doktor di Hospital Hadasa telah memasukkan Ariel Sharon (Bekas PM Israel yang Yahudi) ke ruang operasi untuk dilakukan pembedahan. Ia memiliki luka membusuk dan tidak sedarkan diri selama beberapa minggu. Operasi tersebut dilakukan untuk menyambung bahagian-bahagian ususnya yang telah membusuk dan telah menyebar ke bahagian tubuh lain.

Demikianlah kita saksikan keadaan musuh Allah Subhanahu Wata ' ala dan musuh islam yang gemar menumpahkan darah.

Penyumbatan yang terjadi di otaknya menyebabkan kerusakan di sekujur tubuh. Ini sebagai akibat penindasannya terhadap umat Muhammad Shalallahu alaihi wassalam yang berlangsung terus menerus siang dan malam. Akhirnya ia menderita kelumpuhan di seluruh tubuhnya dan tidak bisa menggerakkannya walaupun hanya menggerakkan mata. Dialah yang memimpin para tentara untuk menyerang Sinai dan Lebanon . ia juga yang menyembelih para tawanan Mesir. Saat ini ia tidak sedar sama sekali dan tidak mengetahui sekelilingnya...

Akhirnya Allah Subhanahu Wata ' ala memperlihatkan kepada kita keadaan thaghut yang suka menumpahkan darah ini dengan ayat-ayat Allah Subhanahu Wata ' ala yang agung, iaitu membusuknya jasad sedangkan ia masih hidup.

Demikianlah, mereka (para doktor) akan mengamputasi anggota tubuhnya satu demi satu hingga terakhir sedangkan ia masih hidup.

Benarlah firman Allah SubhanahuWata 'ala : 'Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Quran itu benar '(Fushilat:53)

Dipetik dari: Majalah Qiblati, vol.01/no.09/Mei-Jun 2006 terbitan Jeddah, KSA.

* Berdasarkan berita terbaru minggu ini sampai saat ini Sharon masih koma (tidak sedarkan diri) dalam ruang ICU

( Sharon fell into a coma; as of June 2008, he is in a persistent vegetative state)

Ya Allah ! Selamatkanlah Umat Islam di seluruh dunia ini.

Betulkan anda niat dalam melakukan sesuatu kerana Allah S.W.T

Firman Allah bermaksud: "Makanlah yang halal lagi baik dari rezeki yang telah diberikan Allah kepadamu dan syukurilah nikmat Allah, jika hanya kepada-Nya kamu menyembah." (Surah An-Nahl, ayat 114)

Ingat !!!!

Makanlah makanan yang halal dan dan diusahakan oleh umat Islam

Simpan duit di institusi perbankan Islam

Tunaikan zakat

Tunaikan solat

Berikanlah duit buat ibu bapa

Sedekahkanlah duit untuk amal jariah

Sunday, February 1, 2009

Re: Air Cond Panas Bila Hi-Speed

bo, ada kemungkinan aircond belt dah longgar kot ?

From: Azmi OilyMan
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Wednesday, January 7, 2009 5:04:18 PM
Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - Air Cond Panas Bila Hi-Speed

Salam,

Mgkn kompresor dah tak elok. Bila hi-speed ia akan loose pressure. Maka ia tak dpt memampat udara secara efisien. Cari 2nd kedai potong, tak mahal sgt kot..
------
Azmi Abdullah
OILYMAN TECHNOLOGY
Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Tel: +60192764645 or +60176930306
E-Mail: azmi@oilyman. com.my
Web: www.oilyman. com.my
Video: http://www.youtube. com/user/ mienyak
Forum: http://oilyman. com.my/forum
WE SUPPLY BEST QUALITY OF ENGINE CARBON CLEANER (DECARBONIZER)

Re: Kereta berbau gas..

valve aircond dalam cooling coil yg problem kot ? temperature letak maximum ke ? ramai pomen tak galakkan temperature letak maximum, boleh merosakkan valve tu katanya....

From: HAJIME KINDAICHI
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Monday, January 5, 2009 5:07:10 PM
Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - Kereta berbau gas..

salam semua..

saya ada 1 pertanyaan mengenai aircond wira 1.5 manual saya ni.

bila speed melebihi 120km/j aircond akan jadi panas dan nak bagi sejuk balik kene turunkan speed jadi 90km/j

ecu enjin dah di 'tune'(dah cuci throttle body,tukar plug,minyak hitam)..radiator saya dah servis dan tekanan gas dalam pipe aircond saya nak

cek..semuanya normal..dan saya dah tukar gas aircond tu sekali..kipas saya pun berjalan mengikut timing yang betul..

masalah ni makin teruk bila saya mendaki bukit terutama bukit kat highway jelapang dan cameron highland.

saya harap ada otai2 yang dapat membantu saya atau memberi pendapat apa yang patut saya buat utk settlekan masalah saya ni..


terima kasih..