Monday, March 8, 2010

www.auto.pdniaga.com - Digest Number 2586

Messages In This Digest (8 Messages)

1a.
Re: sape2 tolong siasat tentang sign board ni!! From: lan loqius
1b.
Tanya pasal motor From: Shahrul Izwan
1c.
Re: Tanya pasal motor From: fuzzy 1
1d.
Re: Tanya pasal motor From: hisyam@yahoogroups.com
1e.
Re: Tanya pasal motor From: agai@017
2a.
Re: Iklan Bodykit From: Scraper Wiper
3.
Automobil FanClub @ Facebook From: moderator_bertugas
4.
VIDEO: Decarbonise Proton Persona From: Azmi OilyMan

Messages

1a.

Re: sape2 tolong siasat tentang sign board ni!!

Posted by: "lan loqius" rxzabd@yahoo.com   rxzabd

Sun Mar 7, 2010 7:11 am (PST)



sure ke ni? ntah2 gambar edit kot.

________________________________
From: fuzzy 1 <fuzzyinn@yahoo.com>
To: sahabatinteraktif@yahoogroups.com; small2BIG-Bikers@yahoogroups.com; automobil@yahoogroups.com
Sent: Sat, March 6, 2010 11:26:11 AM
Subject:www.auto.pdniaga.com - sape2 tolong siasat tentang sign board ni!!

dr terowong penchala menghala ke mutiara
damansara/kepong

1b.

Tanya pasal motor

Posted by: "Shahrul Izwan" Shahrul.Izwan@wdc.com

Sun Mar 7, 2010 4:30 pm (PST)



Salam,

Selama ni dok sembang pasai keta ja so saja nak bukak pasai motor
plak..motor pun sejenis otomobil gakkan??

Nak Tanya pendapat pasai motor di bawah dari segi minyak,performance,
maintenance bla3x..

1. Nouvo 115
2. Nouvo LC
3. Modenas GT128
4. Suzuki RR125
5. Suzuki FX125(model lama nie)
6. Modenas Elegan

Nak Tanya ni bukan pasai pa..nanti nak kena ulang-alik kulim-penang..lani
guna Yamaha SRV jer...setakat dlm town bule la..kena jln jauh skit seberang
jambatan ka mampuih gak la..silap haribulan teloq bule "hilang" ooo(sesapa
biasa travel jauh naik moto kapcai dia tau la)...sengaja saya tak Tanya
pasai LC135 sebab ramai member pakai so bule Tanya direct kat diorang..ni
Cuma sekdar nak mencari alternative..

Rgds..

1c.

Re: Tanya pasal motor

Posted by: "fuzzy 1" fuzzyinn@yahoo.com   fuzzyinn

Sun Mar 7, 2010 9:42 pm (PST)



kalau setakat penang - kulim ... SRV tu dah lebih dari boleh dah... ala dekat jer tu....tapi kalau nak tukar gak antara model di bawah tu...Modenas GT128 la yg terbaik ..tu menurut pendapat kawan2 dlm geng2 motor la...

________________________________
From: Shahrul Izwan <Shahrul.Izwan@wdc.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Mon, March 8, 2010 7:34:29 AM
Subject:www.auto.pdniaga.com - Tanya pasal motor

Salam,
Selama ni dok sembang pasai keta ja
so saja nak bukak pasai motor plak..motor pun sejenis otomobil gakkan??

Nak Tanya pendapat pasai motor di bawah
dari segi minyak,performance, maintenance bla3x..
1. Nouvo 115
2. Nouvo LC
3. Modenas GT128
4. Suzuki RR125
5. Suzuki FX125(model lama nie)
6. Modenas Elegan
Nak Tanya ni bukan pasai pa..nanti nak
kena ulang-alik kulim-penang. .lani guna Yamaha SRV jer…setakat dlm town
bule la..kena jln jauh skit seberang jambatan ka mampuih gak la..silap
haribulan teloq bule "hilang" ooo(sesapa biasa travel jauh naik
moto kapcai dia tau la)…sengaja saya tak Tanya pasai LC135 sebab ramai
member pakai so bule Tanya direct kat diorang..ni Cuma sekdar nak mencari alternative. .

Rgds..



1d.

Re: Tanya pasal motor

Posted by: "hisyam@yahoogroups.com" hisyam@yahoogroups.com   hisyam_ahmad

Sun Mar 7, 2010 9:45 pm (PST)



Hide ID tokmod.

Kalau saya, vote for GT128 & Elegan

Reason for GT128

* Ada TPS - banyak review kata technology ni membuatkan fuel
consumption lebih efisyen (jimat petrol)
* Capacity 130cc - kalau bawak laju pun sedap lagi, enjin tak
gegar sangat
* Speed lebih kurang LC (jgn berbalah pasal ni - ni bukan nak
racing, ni nak ulang alik kerja je kan? :-))
* Body lebih berat berbanding moped yg lain (sila search kat web
modenas dan bandingkan berat dgn motor yg setara) - Momentum juga
membantu jimat petrol
* Cosmetic yg sporty dan menarik

Reason for Elegan

* Lebih kurang GT 128 tapi tak ada TPS, so fuel consumption tak
berapa pasti (harap info kawan yg pakai ja)
* Lebih selesa sebab design big scooter - tapi kalau jauh sgt tu
tak pasti la sakit belakang ke tak kalau duduk tegak.. hehehe..
* Motor ni banyak review kata among scooter yg tahan lasak dan
enjin smooth..
* Design lebih sesuai dgn org badan besar..

Wallahua'lam

Hisyam Ahmad

_____

From: Shahrul Izwan [mailto:Shahrul.Izwan@wdc.com]
Sent: Monday, March 08, 2010 7:34 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: www.auto.pdniaga.com - Tanya pasal motor

Salam,

Selama ni dok sembang pasai keta ja so saja nak bukak pasai motor
plak..motor pun sejenis otomobil gakkan??

Nak Tanya pendapat pasai motor di bawah dari segi minyak,performance,
maintenance bla3x..

1. Nouvo 115
2. Nouvo LC
3. Modenas GT128
4. Suzuki RR125
5. Suzuki FX125(model lama nie)
6. Modenas Elegan

Nak Tanya ni bukan pasai pa..nanti nak kena ulang-alik
kulim-penang..lani guna Yamaha SRV jer...setakat dlm town bule la..kena
jln jauh skit seberang jambatan ka mampuih gak la..silap haribulan teloq
bule "hilang" ooo(sesapa biasa travel jauh naik moto kapcai dia tau
la)...sengaja saya tak Tanya pasai LC135 sebab ramai member pakai so
bule Tanya direct kat diorang..ni Cuma sekdar nak mencari alternative..

Rgds..

1e.

Re: Tanya pasal motor

Posted by: "agai@017" agai_disini@yahoo.com.my

Mon Mar 8, 2010 1:07 am (PST)



Tuan

Saya nak tambah sikit

Jarak perjalan umah ke ofis tu bape jauh?
klu pegi balik lebih 60km tak digalakkan guna motor yang berkonsepkan belting
nanti klu selaki rosak...manyak wang oooo.....

klu perjalanan jauh...guna GT 128 tu la...
suzuki125 tu (RR atau SP) tu boleh jugak...tp tak boleh lari...top speed 110kmj je
tp klu setakat balik keja n bukan untuk racing boleh la..

________________________________
From: "hisyam@yahoogroups.com" <hisyam@yahoogroups.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Monday, 8 March 2010 8:47:13
Subject: RE: www.auto.pdniaga.com - Tanya pasal motor

 
Hide ID tokmod.
 
Kalau saya, vote for GT128 & Elegan
 
Reason for GT128
* AdaTPS – banyak review kata technology ni membuatkan fuel consumption lebih efisyen (jimat petrol)
* Capacity 130cc – kalau bawak laju pun sedap lagi, enjin tak gegar sangat
* Speed lebih kurang LC (jgn berbalah pasal ni – ni bukan nak racing, ni nak ulang alik kerja je kan ? J)
* Body lebih berat berbanding moped yg lain (sila search kat web modenas dan bandingkan berat dgn motor yg setara) – Momentum juga membantu jimat petrol
* Cosmetic yg sporty dan menarik
 
Reason for Elegan
* Lebih kurang GT 128 tapi tak ada TPS, so fuel consumption tak berapa pasti (harap info kawan yg pakai ja)
* Lebih selesa sebab design big scooter – tapi kalau jauh sgt tu tak pasti la sakit belakang ke tak kalau duduk tegak.. hehehe..
* Motor ni banyak review kata among scooter yg tahan lasak dan enjin smooth..
* Design lebih sesuai dgn org badan besar..
 
Wallahua'lam
 
Hisyam Ahmad

________________________________

From:Shahrul Izwan [mailto:Shahrul. Izwan@wdc. com]
Sent: Monday, March 08, 2010 7:34 AM
To: automobil@yahoogrou ps.com
Subject: www.auto.pdniaga. com - Tanya pasal motor
 
 
Salam,
Selama ni dok sembang pasai  keta ja so saja nak bukak pasai motor plak..motor pun sejenis otomobil gakkan??
 
Nak Tanya pendapat pasai motor di bawah dari segi minyak,performance, maintenance bla3x..
1. Nouvo 115
2. Nouvo LC
3. Modenas GT128
4. Suzuki RR125
5. Suzuki FX125(model lama nie)
6. Modenas Elegan
Nak Tanya ni bukan pasai pa..nanti nak kena ulang-alik kulim-penang. .lani guna Yamaha SRV jer…setakat dlm town bule la..kena jln jauh skit seberang jambatan ka mampuih gak la..silap haribulan teloq bule "hilang" ooo(sesapa biasa travel jauh naik moto kapcai dia tau la)…sengaja saya tak Tanya pasai LC135 sebab ramai member pakai so bule Tanya direct kat diorang..ni Cuma sekdar nak mencari alternative. .
 
Rgds..
 

__________________________________________________________
Surf faster and smarter with Firefox 3! http://my.downloads.yahoo.com/firefox/
2a.

Re: Iklan Bodykit

Posted by: "Scraper Wiper" scraperwiper@yahoo.com   scraperwiper

Mon Mar 8, 2010 1:25 am (PST)



Spoiler RM130.
Kalau berminat sila PM kepada saya contact number.
Courier bole diuruskan.

Thanks,
Ayub
019-7086604

________________________________
From: Mat Min <ikemasinn@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, March 5, 2010 7:44:21 PM
Subject:Re: www.auto.pdniaga.com - Iklan Bodykit

nak cari spoiler dan sportlight alza .... sebeb beli yang standard ....

On Thu, Mar 4, 2010 at 6:04 PM, Scraper Wiper <scraperwiper@ yahoo.com> wrote:

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> >
>
>>
>
>>
> [Attachment(s) from Scraper Wiper included below] >
>
>Salam semua,
>
>
>FYI, Bodykit Alza Sportivo (PU material), satu set RM700.00.
>Gambar seperti dalam lampiran.
>
>
>Terima kasih,
>Ayub
>019-7086604
>
>
>
>
>
________________________________
From: Scraper Wiper <scraperwiper@ yahoo.com>
>To: automobil@yahoogrou ps.com
>Sent: Mon, January
> 25, 2010 1:20:16 PM
>Subject:Re: www.auto.pdniaga. com - Iklan Bodykit
>
>
>Salam semua,
>
>
>Bodykit yang sporty untuk perodua Alza sudah ada dekat manufacturing side tapi belum sampai lagi dekat dealer.Barang dijangka sampai dalam tempoh seminggu lagi.
>Buat masa sekarang gambar belum ada dan harga barang pun belum confirm lagi.
>
>
>Saya akan kongsikan dalam group setelah mendapat semua info nanti.
>
>
>Thanks for the response.
>
>
>Ayub
>019-7086604
>
>
>
>
>
________________________________
From: Mat Min <ikemasinn@gmail. com>
>To: automobil@yahoogrou ps.com
>Sent: Mon, January 25, 2010 10:50:04 AM
>Subject:Re: www.auto.pdniaga. com - Iklan Bodykit
>
> >
>
>
>>
>
>kalau dengan perodua kos dia lebih kurang rm2000.00 .....
>
>kalau ada yang murah sikit tu ok la sikit .....
>
>
>On Mon, Jan 25, 2010 at 9:13 AM, <black_canary@ yahoogroups. com> wrote:
>
>>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> >>
>>
>>>>
>>
>>>>
>>
>>>>
>>
>>
>>
>>
>>>>
>>Hide ID, just black_canary
>>
>>Cantik tu, kalau ada bodykit utk alza…
>>
>>>>
>>>>
________________________________
>>
>>From:automobil@yahoogrou ps.com [mailto:automobil@yahoogrou ps.com] On Behalf Of Mat Min
>>Sent: Sunday, January 24, 2010
>>5:13 PM
>>To: automobil@yahoogrou ps.com
>>Subject: Re: www.auto.pdniaga. com >>- Iklan Bodykit
>>
>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>Bocykit alza ........... berapa
>>......
>>>>
>>2010/1/24 Scraper Wiper <scraperwiper@ yahoo.com>
>>>>
>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>Salam,
>>>>
>>
>>>>
>>Jika anda ingin atau sedang mencari
>>spoiler atau bodykit bolehlah contact saya.
>>>>
>>Anda juga boleh klik di http://www.mudah. my/ayub-scraperw iper
>>>>
>>
>>>>
>>Terima kasih moderator dan semua
>>forummers,
>>>>
>>
>>>>
>>Wassalam,
>>>>
>>Ayub
>>>>
>>019-7086604
>>>>
>>
>>
>>
>>____________ _________ _________ _________ _________ _________ _________ ____
>>>>This email has been scanned by the MessageLabs Email Security System.
>>>>For more information please visit http://www.messagelabs.com/email
>>>>____________ _________ _________ _________ _________ _________ _________ ____
>>>>DISCLAIMER:-
>>>>This email and any attachments are confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email, delete the original message and destroy all copies made. Any views expressed are those of the individual sender, and not necessarily the views of Cycle Carriage Bintang Bhd and/or any of its related corporations. Although reasonable precautions have been taken to scan incoming and outgoing emails and attachments for viruses, Cycle Carriage Bintang Group can not guarantee this communication to be free of all viruses nor accept any responsibility for any consequences caused by viruses.
>>>>
>>
>>____________ _________ _________ _________ _________ _________ _________ ____
>>>>This email has been scanned by the MessageLabs Email Security System.
>>>>For more information please visit http://www.messagel abs.com/email
>>>>____________ _________ _________ _________ _________ _________ _________ ____
>>
>
>
>

3.

Automobil FanClub @ Facebook

Posted by: "moderator_bertugas" encikmie@gmail.com   moderator_bertugas

Mon Mar 8, 2010 4:19 am (PST)



Sehingga kini 30 org telah menyertai Automobil FanClub @ Facebook. Mari kita meriahkan page autombil

Jemput join.. http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=310206678640

4.

VIDEO: Decarbonise Proton Persona

Posted by: "Azmi OilyMan" mr.oilyman@gmail.com   oilymantech

Mon Mar 8, 2010 4:29 am (PST)



Salam,

Utk menonton video cara menggunakan produk pembersih karbon ProfessoR untuk
kereta Proton Persona sila klik; http://www.youtube.com/watch?v=ijrEsIfZJFQ

*Sekiranya enjin kenderaan anda telah mencapai usia*

* 1 Tahun atau 20,000km*

*Masa untuk menggunakan ProfessoR� telah tiba.*

Apa itu karbon?

Bagi enjin petrol atau gas, enapan karbon ini boleh dilihat pada palam
pencucuh. Biasanya palam pencucuh perlu ditukar setiap 20,000km, ini kerana
enapan karbon akan mengganggu percikan api, yang akan menyebabkan pembakaran
tidak sempurna.

Bagi enjin disel, gangguan enapan karbon nampak ketara apabila ekzos mula
mengeluarkan asap hitam. Pembakaran bahanapi adalah tidak sempurna, prestasi
enjin akan mula menurun sementara penggunaan bahanapi pula semakin
meningkat.

Untuk lain-lain soalan lazim, sila klik sini<http://www.oilyman.com.my/faq.htm>

Untuk maklumat lebih lanjut sila lihatFORUM
OILYMAN<http://www.oilyman.com.my/forum>

------
Azmi Abdullah
OILYMAN TECHNOLOGY
Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Tel: +60192764645 or +60176930306
E-Mail: azmi@oilyman.com.my
Web: www.oilyman.com.my
Video: http://www.youtube.com/user/mienyak
Forum: http://oilyman.com.my/forum
WE SUPPLY BEST QUALITY OF ENGINE CARBON CLEANER (DECARBONIZER)
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Search

Try a shortcut

Get local weather

faster.

Y! Groups blog

the best source

for the latest

scoop on Groups.

Group Charity

Loans that

change lives

Kiva.org

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Senarai Web:
�      Kad Kahwin - http://www.kadkahwin.biz     
�      Pengiklanan PERCUMA - http://www.interniaga.com     
�      Kad Nama Online - http://www.kadnama.com     
�      Koleksi Lirik Lagu - http://www.liriklagu.interniaga.com      
�      Blog, Video & MP3 - http://www.pdniaga.multiply.com 
�      Kad IPC Shopping - http://www.empay4u.com
�      PD Niaga Blog - http://pdniaga-blog.blogspot.com
�      Jana Iklan � http://www.janaiklan.com

Senarai Group & Keahlian Melalui Email:
1.  automobil-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/automobil 
2.  HitZ-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/HitZ
3.  pdniaga-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/pdniaga 
4.  dunia-politik-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/dunia-politik 
5.  bolasepak-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/bolasepak 
6.  auto-chat-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/auto-chat 
7.  ArenaPC-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/ArenaPC 
8.  pd-net-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/pd-net 
9.  interniaga-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/interniaga
10. EBuku2-subscribe@yahoogroups.com   
http://groups.yahoo.com/group/EBuku2U
10. JanaIklan-subscribe@yahoogroups.com   
http://groups.yahoo.com/group/JanaIklan