Monday, October 17, 2011

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3105

Messages In This Digest (11 Messages)

Messages

1.

Fw: GST selepas PRU-13 hampir realiti

Posted by: "::-eSpAcE 9808-::" rienacom@yahoo.com.sg   rienacom

Sun Oct 16, 2011 9:05 am (PDT)----- Original Message -----
From: ::-eSpAcE 9808-::

GST lagi...walau kena BODOH dengan NAJIB berkandaq tapi dok pangkah situ laa..!!
Posted by KedahLaNie
GST perlu segera dilaksanakan - Utusan Malaysia

LIHAT dengan mata kepala anda sendiri taktik Najib memperbodohkan rakyat dengan belanjawan gula-gulanya. Jika BN menang PRU13 poket rakyat akan koyak rabak!

Sebelum ini Rafizi Ramli pengarah strategi KEADILAN, telah meramalkan bahawa Goods and Services Tax (GST) akan dilaksanakan berdasarkan belanjawan 2012 yang tidak realistik rujuk sini [Budget 2012].

Laporan Utusan Malaysia yang menjadi lidah rasmi United Malays No Otak ini membuktikan muslihat Najib membentangkan belanjawan yang tidak realistik.

Keterangan firma percukaian dan audit, UHY Malaysia ini menjelaskan bahawa dana negara yang sedia ada sukar untuk menampung belanjawan 2012 yang dibentangkan oleh Najib.

Penyelesaian terhadap hal ini ialah GST! Good and Services Tax yang bakal membebankan rakyat. Ini bermakna setiap barangan dan perkhidmatan akan dikenakan cukai secara langsung dari pengguna.

Seperti biasa, hujah-hujah basi seperti cukai kita lebih rendah dari negara lain, negara lain sudah lama menjalankan GST dan sebagainya akan digunakan untuk memperbodohkan rakyat.

ReJaM© "Propaganda sudah bermula untuk bodohkan rakyat agar terima cukai baru..."

Nota: GST (Goods and Services Tax) tidak sama dengan Government Services Tax yang sedia ada. Ini sistem cukai baru yang akan dilaksanakan oleh Najib.

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/10/gst-perlu-segera-dilaksanakan-utusan.html#ixzz1afNzXOtq

GST selepas PRU-13 hampir realiti
Harakahdaily
Posted by KedahLaNie

KUALA LUMPUR, 14 Okt: Pakatan Rakyat yakin kerajaan Barisan Nasional akan melaksanakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) jika kekal berkuasa selepas PRU13.

Menurut Pengarah Strategi PKR Mohd Rafizi Ramli, melaksanakan GST adalah satu satunya jalan keluar bagi membolehkan Belanjawan 2012 yang berjumlah RM232 bilion dapat direalisasikan dalam keadaan pertumbuhan ekonomi yang menurun sekarang.

Katanya, ini kerana ekonomi negara sukar untuk mencapai sasaran pertumbuhan 5% - 6% memandangkan angka unjuran ekonomi terkini yang dibuat Malaysian Institute of Economics Research (MIER) menurunkan unjuran pertumbuhan ekonomi bagi tahun 2011 kepada 4.6%.

"Ini akan memberi kesan kepada jumlah pendapatan negara bagi tahun 2012 akibat kutipan cukai dan hasil lain yang berkurangan berikutan pertumbuhan ekonomi 2012 yang lebih perlahan," katanya.

Untuk merealisasikan Belanjawan 2012, BN ujarnya perlu meminjam sekurang-kurangnya RM46 bilion untuk membiayai defisit Belanjawan 2012; itu pun jika ekonomi tumbuh pada kadar 5% - 6% bagi tahun 2012.

Pada masa yang sama, keupayaan kerajaan mengeluarkan terbitan bon dan instrumen hutang baru dalam tahun 2012 adalah terbatas akibat had keberhutangan negara (debt ceiling) yang dihadkan kepada 55% daripada KDNK di bawah Akta Pinjaman (Tempatan) 1959 dan Akta Pendanaan Kerajaan 1983.

Tambahnya, hutang negara kini sudah pun mencecah 53% dari KDNK berdasarkan angka rasmi Bank Negara Malaysia setakat Jun 2011, maka sebarang hutang baru sudah tentu bertentangan dengan undang-undang negara.

" Ini mengesahkan niat Perdana Menteri untuk serta-merta melaksanakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sekiranya Barisan Nasional kekal berkuasa selepas PRU13.

"Ini adalah satu pertaruhan yang diambil oleh Perdana Menteri, dengan niat mengabui mata rakyat dan menawarkan gula-gula bermula dengan bayaran dalam Januari 2012 kelak tetapi akan dicukai kembali melalui GST selepas PRU13 kelak," tegasnya.
2a.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "Azizol Hassan Omar" jijon@ymail.com   jijon@ymail.com

Sun Oct 16, 2011 5:51 pm (PDT)As Salam!..
 
Kalo psg white bulb pn kene ke? Yg terang giler tu psg HID kot...Tahap yg dibenarkan setakat 3K je (kalo x silap la,kalo silap, harap maaf)..yg menyilau tu 3K++...
Kalo white bulb pn masuk kategori ni...x kuar malam la guea... he he he... mahei ooo bulb nih... 

________________________________
From: Inarizal <inarizal@streamyx.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, October 14, 2011 10:59 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

 
ni kes HID ka White bulb?
 
macam mana dgn kereta yg dah sedia ada HID?
 
pasang tak boleh, jual boleh?
 
kalau dah tak boleh, haramkan terus dari diimport.
 
JPJ tak bagi pasang, Kastam bagi import masuk. langsung tak synchronize.
 
kalau tak dak demand, tak dak la supply kan? tapi kalau tak dak supply, org pun tak beli la kan??
 
oh pemimpin malaysiaku!
 
 
 
----- Original Message -----
>From: ::-eSpAcE 9808-::
>To: zzxmelayucyber
>Sent: Thursday, October 13, 2011 11:21 PM
>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
>

>----- Original Message -----
>From: ::-eSpAcE 9808-::
>
>
>JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
>Posted by greenboc
>
>
>Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
>
>Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan.
>
>"Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
>
>"Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang lain," katanya.
>
>Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
>
>Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
>
>Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu disertai 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
2b.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "Harris Bin Haron" Harris@maa.com.my

Sun Oct 16, 2011 7:20 pm (PDT)Muahahhahaa.....makna nya bro kena stay kt umah la mlm minggu...tgk cerekarama....

Tapi sekarg ni byk betol lah kereta pasang LED ala ala AUDI..... boleh ke?? Mcm2 kereta dah pasang....

Pastu ada gak yg pasang lampu brek ke 4 ala ala F1 gitu.....

Mcm2 la aksesori sekarg...x sempat kawe nak mengikut.....hehehehe

[cid:image001.jpg@01CC8CB6.96755470]
________________________________
From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of Azizol Hassan Omar
Sent: Monday, October 17, 2011 8:52 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

As Salam!..

Kalo psg white bulb pn kene ke? Yg terang giler tu psg HID kot...Tahap yg dibenarkan setakat 3K je (kalo x silap la,kalo silap, harap maaf)..yg menyilau tu 3K++...
Kalo white bulb pn masuk kategori ni...x kuar malam la guea... he he he... mahei ooo bulb nih...

From: Inarizal <inarizal@streamyx.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, October 14, 2011 10:59 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

ni kes HID ka White bulb?

macam mana dgn kereta yg dah sedia ada HID?

pasang tak boleh, jual boleh?

kalau dah tak boleh, haramkan terus dari diimport.

JPJ tak bagi pasang, Kastam bagi import masuk. langsung tak synchronize.

kalau tak dak demand, tak dak la supply kan? tapi kalau tak dak supply, org pun tak beli la kan??

oh pemimpin malaysiaku!

----- Original Message -----
From: ::-eSpAcE 9808-::<mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber<mailto:melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Thursday, October 13, 2011 11:21 PM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com<http://www.groupautomobil.blogspot.com/> - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

----- Original Message -----
From: ::-eSpAcE 9808-::<mailto:rienacom@gmail.com>

JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)<http://greenboc.blogspot.com/2011/10/waspada-jpj-pantau-kereta-pasang-lampu.html>
Posted by greenboc
[%20]<http://1.bp.blogspot.com/-KdSivbHYk78/TpUjJWUkhbI/AAAAAAAAmAM/A9E-I6Es19I/s1600/On%2Blight.jpg>

Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.

Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan.

"Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.

"Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang lain," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.

Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.

Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu disertai 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA

DISCLAIMER:-

This email is confidential and intended only for the use of the
individual or entity named above and may contain information that
is privileged.

If you are not the intended recipient, you are notified that any
dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited.
If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message.

Thank you.
2c.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "Azizol Hassan Omar" jijon@ymail.com   jijon@ymail.com

Sun Oct 16, 2011 8:13 pm (PDT)Ha ha ha ..tgk cerekarama tu la yg boring...naseb ada fasebuk.....
Bukan kete je ada lampu ala-ala F1 tu bro....bas kilang,lori kecik...ari tu nmpak lori sokabar lame pun ada....  

________________________________
From: Harris Bin Haron <Harris@maa.com.my>
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Sent: Monday, October 17, 2011 10:21 AM
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

 
Muahahhahaa…..makna nya bro kena stay kt umah la mlm minggu…tgk cerekarama….
 
Tapi sekarg ni byk betol lah kereta pasang LED ala ala AUDI….. boleh ke?? Mcm2 kereta dah pasang….
 
Pastu ada gak yg pasang lampu brek ke 4 ala ala F1 gitu…..
 
Mcm2 la aksesori sekarg…x sempat kawe nak mengikut…..hehehehe
 

________________________________

From:automobil@yahoogroups.com [mailto: automobil@yahoogroups.com ] On Behalf Of Azizol Hassan Omar
Sent: Monday, October 17, 2011 8:52 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
 
 
As Salam!..
 
Kalo psg white bulb pn kene ke? Yg terang giler tu psg HID kot...Tahap yg dibenarkan setakat 3K je (kalo x silap la,kalo silap, harap maaf)..yg menyilau tu 3K++...
Kalo white bulb pn masuk kategori ni...x kuar malam la guea... he he he... mahei ooo bulb nih... 
 
From:Inarizal <inarizal@streamyx.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, October 14, 2011 10:59 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
 
ni kes HID ka White bulb?
 
macam mana dgn kereta yg dah sedia ada HID?
 
pasang tak boleh, jual boleh?
 
kalau dah tak boleh, haramkan terus dari diimport.
 
JPJ tak bagi pasang, Kastam bagi import masuk. langsung tak synchronize.
 
kalau tak dak demand, tak dak la supply kan ? tapi kalau tak dak supply, org pun tak beli la kan ??
 
oh pemimpin malaysiaku!
 
 
 
----- Original Message -----
>From:::-eSpAcE 9808-::
>To:zzxmelayucyber
>Sent:Thursday, October 13, 2011 11:21 PM
>Subject:www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)


>----- Original Message -----
>From:::-eSpAcE 9808-::

>JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
>Posted by greenboc

>Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
>
>Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan.
>
>"Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
>
>"Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang lain,"katanya.
>
>Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
>
>Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
>
>Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu disertai 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
 
DISCLAIMER:- This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. Thank you.
2d.

PJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "Harris Bin Haron" Harris@maa.com.my

Sun Oct 16, 2011 8:26 pm (PDT)Hahahaha....tu la... fasebuk dah mengubah cara hidup...dulu minum kopi kt kedai.... Sekarg minum kopi gak... tapi kt rumah jer....sambil borak dlm fasebuk..

Kekdg ada gak niat nk pasang..tapi takut la buat wiring suka2 ni..keta lama2 ni berisiko sikit....hehehe

[cid:image001.jpg@01CC8CBF.B0C2F270]
________________________________
From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of Azizol Hassan Omar
Sent: Monday, October 17, 2011 11:14 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Ha ha ha ..tgk cerekarama tu la yg boring...naseb ada fasebuk.....
Bukan kete je ada lampu ala-ala F1 tu bro....bas kilang,lori kecik...ari tu nmpak lori sokabar lame pun ada....

From: Harris Bin Haron <Harris@maa.com.my>
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Sent: Monday, October 17, 2011 10:21 AM
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Muahahhahaa.....makna nya bro kena stay kt umah la mlm minggu...tgk cerekarama....

Tapi sekarg ni byk betol lah kereta pasang LED ala ala AUDI..... boleh ke?? Mcm2 kereta dah pasang....

Pastu ada gak yg pasang lampu brek ke 4 ala ala F1 gitu.....

Mcm2 la aksesori sekarg...x sempat kawe nak mengikut.....hehehehe

[%20]
From: automobil@yahoogroups.com [mailto: automobil@yahoogroups.com ] On Behalf Of Azizol Hassan Omar
Sent: Monday, October 17, 2011 8:52 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

As Salam!..

Kalo psg white bulb pn kene ke? Yg terang giler tu psg HID kot...Tahap yg dibenarkan setakat 3K je (kalo x silap la,kalo silap, harap maaf)..yg menyilau tu 3K++...
Kalo white bulb pn masuk kategori ni...x kuar malam la guea... he he he... mahei ooo bulb nih...

From: Inarizal <inarizal@streamyx.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, October 14, 2011 10:59 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

ni kes HID ka White bulb?

macam mana dgn kereta yg dah sedia ada HID?

pasang tak boleh, jual boleh?

kalau dah tak boleh, haramkan terus dari diimport.

JPJ tak bagi pasang, Kastam bagi import masuk. langsung tak synchronize.

kalau tak dak demand, tak dak la supply kan ? tapi kalau tak dak supply, org pun tak beli la kan ??

oh pemimpin malaysiaku!

----- Original Message -----
From: ::-eSpAcE 9808-::<mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber<mailto:melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Thursday, October 13, 2011 11:21 PM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com<http://www.groupautomobil.blogspot.com/> - Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

----- Original Message -----
From: ::-eSpAcE 9808-::<mailto:rienacom@gmail.com>

JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)<http://greenboc.blogspot.com/2011/10/waspada-jpj-pantau-kereta-pasang-lampu.html>
Posted by greenboc
[%20]<http://1.bp.blogspot.com/-KdSivbHYk78/TpUjJWUkhbI/AAAAAAAAmAM/A9E-I6Es19I/s1600/On%2Blight.jpg>

Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.

Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut spesifikasi yang ditetapkan.

"Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.

"Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang lain," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.

Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.

Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu disertai 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA

DISCLAIMER:- This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. Thank you.

DISCLAIMER:-

This email is confidential and intended only for the use of the
individual or entity named above and may contain information that
is privileged.

If you are not the intended recipient, you are notified that any
dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited.
If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message.

Thank you.
2e.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "MHZ" cekelatgetah@gmail.com   mohamad_hadi

Sun Oct 16, 2011 11:53 pm (PDT)Kalau berdepan bolehla nak pasang lampu tinggi.. kalau dia kat belakang
kita mcm mana plak?.. Dari belakang pun silau woooo.. dia tembak gi side
mirror terus pantul ke mata kita.

On 15/10/2011 6:11 AM, Quwarrizxmy Qurraizy wrote:
> setuju ngan tindakan man
>
> aku pon sama....bula jerembong ngan puok2 nih
>
> aku pon cepat2 angkat api tinggi
>
> baru lega...lepas perasaan nak marah
>
> kalau kita semua pakat2 buat camni
>
> barula depa tahu perasaan kita
>
> On 14/10/2011, man <altis_77@yahoo.com <mailto:altis_77%40yahoo.com>> wrote:
> > rasa mcm pelik laaaa dengan pihak berkuasa ni...mcm tak tahu pulak
> pemakaian
> > lampi HID ni dah berleluasa..Agaknya diorg ni tak penah keluar malam
> > kot...atau diorg ni pun tergolong dalam org2 yang pakai lampu HID
> ni...sebab
> > tu buat tak nampak...aku ni dok batu pahat, johor..mai la polis2 dan jpj
> > dari tempat lain buat road block waktu malam kat batu pahat...jgn
> > terperanjat kerana dikatakan ramai org batu pahat ni pakai lampu
> HID...aku
> > sakit hati dengan diorg ni...aku kalu selisih dengan org yg pakai
> lampu HID
> > ni aku terus bukak lampu tinggi sebab org yg pakai lampu HID ni tak boleh
> > bukak lampu tinggi sebab bila bukak lampu tinggi ia akan jadik lampu
> > normal(standard)...untuk pengetahuan JPJ dan POLIS, lampu HID ni pun ada
> > trick nya. Biasanya pemakai lampu HID, bila ada road block dia akan bukan
> > lampu tinggi kerana lampu tinggi ni adalah lampu kuning normal(standard).
> > Bila polis dah takde diorg ni bukak la lampu biasa sebab lampu biasa ni
> > adalah lampu putih HID yg menyilaukan tuu..sebab tu polis tak dapat kesan
> > pemakai lampu HID ni.
> >
> > Tips : Kalu polis nak buat road block waktu malam, tahan keta dan suh
> diorg
> > ni bukak lampu tinggi dan lampu rendah. Baru boleh kesan siapa yg pakai
> > lampu HID. Kalu tak asyik dok kena tipu jeee..
> >
> >
> >
> >
> > --- In automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil%40yahoogroups.com>, "::-eSpAcE 9808-::" <rienacom@...>
> wrote:
> >>
> >> ----- Original Message -----
> >> From: ::-eSpAcE 9808-::
> >>
> >>
> >> JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
> >> Posted by greenboc
> >>
> >>
> >>
> >> Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan
> >> mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada
> >> kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
> >>
> >> Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya
> >> memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut
> spesifikasi
> >> yang ditetapkan.
> >>
> >> "Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang
> >> menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap
> >> mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
> >>
> >> "Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri
> >> sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh
> >> menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang
> >> lain," katanya.
> >>
> >> Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan
> >> Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam
> >> Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga
> >> merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
> >>
> >> Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan
> >> terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
> >>
> >> Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu
> disertai
> >> 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan
> >> Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya
> >> Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
> >>
> >
> >
> >
>
>

2f.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "fuzzyinn@yahoo.com" fuzzyinn@yahoo.com   fuzzyinn

Mon Oct 17, 2011 12:07 am (PDT)Dulu pernah la pasang sport light kat dalam kereta ..bila kereta belakang "tak berapa reti bahasa" sangat sesekali bagi flashing lampu tu..bila dah kena "flash" tu reti la pulak nak pakai lampu rendah..tapi salah la pulak dari segi undang2 JPJ klu pasang sport light kat belakang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Mon, 17 Oct 2011 14:53:08
To: <automobil@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang
Lampu Putih (HID)

Kalau berdepan bolehla nak pasang lampu tinggi.. kalau dia kat belakang
kita mcm mana plak?.. Dari belakang pun silau woooo.. dia tembak gi side
mirror terus pantul ke mata kita.

On 15/10/2011 6:11 AM, Quwarrizxmy Qurraizy wrote:
> setuju ngan tindakan man
>
> aku pon sama....bula jerembong ngan puok2 nih
>
> aku pon cepat2 angkat api tinggi
>
> baru lega...lepas perasaan nak marah
>
> kalau kita semua pakat2 buat camni
>
> barula depa tahu perasaan kita
>
> On 14/10/2011, man <altis_77@yahoo.com <mailto:altis_77%40yahoo.com>> wrote:
> > rasa mcm pelik laaaa dengan pihak berkuasa ni...mcm tak tahu pulak
> pemakaian
> > lampi HID ni dah berleluasa..Agaknya diorg ni tak penah keluar malam
> > kot...atau diorg ni pun tergolong dalam org2 yang pakai lampu HID
> ni...sebab
> > tu buat tak nampak...aku ni dok batu pahat, johor..mai la polis2 dan jpj
> > dari tempat lain buat road block waktu malam kat batu pahat...jgn
> > terperanjat kerana dikatakan ramai org batu pahat ni pakai lampu
> HID...aku
> > sakit hati dengan diorg ni...aku kalu selisih dengan org yg pakai
> lampu HID
> > ni aku terus bukak lampu tinggi sebab org yg pakai lampu HID ni tak boleh
> > bukak lampu tinggi sebab bila bukak lampu tinggi ia akan jadik lampu
> > normal(standard)...untuk pengetahuan JPJ dan POLIS, lampu HID ni pun ada
> > trick nya. Biasanya pemakai lampu HID, bila ada road block dia akan bukan
> > lampu tinggi kerana lampu tinggi ni adalah lampu kuning normal(standard).
> > Bila polis dah takde diorg ni bukak la lampu biasa sebab lampu biasa ni
> > adalah lampu putih HID yg menyilaukan tuu..sebab tu polis tak dapat kesan
> > pemakai lampu HID ni.
> >
> > Tips : Kalu polis nak buat road block waktu malam, tahan keta dan suh
> diorg
> > ni bukak lampu tinggi dan lampu rendah. Baru boleh kesan siapa yg pakai
> > lampu HID. Kalu tak asyik dok kena tipu jeee..
> >
> >
> >
> >
> > --- In automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil%40yahoogroups.com>, "::-eSpAcE 9808-::" <rienacom@...>
> wrote:
> >>
> >> ----- Original Message -----
> >> From: ::-eSpAcE 9808-::
> >>
> >>
> >> JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
> >> Posted by greenboc
> >>
> >>
> >>
> >> Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan
> >> mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada
> >> kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
> >>
> >> Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya
> >> memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut
> spesifikasi
> >> yang ditetapkan.
> >>
> >> "Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang
> >> menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap
> >> mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
> >>
> >> "Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri
> >> sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh
> >> menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang
> >> lain," katanya.
> >>
> >> Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan
> >> Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam
> >> Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga
> >> merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
> >>
> >> Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan
> >> terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
> >>
> >> Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu
> disertai
> >> 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan
> >> Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya
> >> Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
> >>
> >
> >
> >
>
>


------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Pdniaga Grafik - http://pdniagagrafik.blogspot.com

Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web: Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com
Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz
Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com
OILYMAN - http://oilyman.com.myYahoo! Groups Links2g.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "suhaimi ibrahim" designplanet78@yahoo.com   designplanet78

Mon Oct 17, 2011 12:16 am (PDT)kalau kene high beam dari belakang. kat belakang side mirror ada satu flip untuk anglekan rear mirror supaya tak silau sangat..

 
 ikmsp bash of 96

Teringat kisah-kisah masa jadi student dulu? Ataupun anda nak jadi student? Baca kisah-kisah kami yang penuh dengan humor, teladan, dan erti kawan
 http://ikmsp96.blogspot.com/
 

________________________________
From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Monday, October 17, 2011 2:53 PM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Kalau berdepan bolehla nak pasang lampu tinggi.. kalau dia kat belakang
kita mcm mana plak?.. Dari belakang pun silau woooo.. dia tembak gi side
mirror terus pantul ke mata kita.

On 15/10/2011 6:11 AM, Quwarrizxmy Qurraizy wrote:
> setuju ngan tindakan man
>
> aku pon sama....bula jerembong ngan puok2 nih
>
> aku pon cepat2 angkat api tinggi
>
> baru lega...lepas perasaan nak marah
>
> kalau kita semua pakat2 buat camni
>
> barula depa tahu perasaan kita
>
> On 14/10/2011, man <altis_77@yahoo.com <mailto:altis_77%40yahoo.com>> wrote:
>  > rasa mcm pelik laaaa dengan pihak berkuasa ni...mcm tak tahu pulak
> pemakaian
>  > lampi HID ni dah berleluasa..Agaknya diorg ni tak penah keluar malam
>  > kot...atau diorg ni pun tergolong dalam org2 yang pakai lampu HID
> ni...sebab
>  > tu buat tak nampak...aku ni dok batu pahat, johor..mai la polis2 dan jpj
>  > dari tempat lain buat road block waktu malam kat batu pahat...jgn
>  > terperanjat kerana dikatakan ramai org batu pahat ni pakai lampu
> HID...aku
>  > sakit hati dengan diorg ni...aku kalu selisih dengan org yg pakai
> lampu HID
>  > ni aku terus bukak lampu tinggi sebab org yg pakai lampu HID ni tak boleh
>  > bukak lampu tinggi sebab bila bukak lampu tinggi ia akan jadik lampu
>  > normal(standard)...untuk pengetahuan JPJ dan POLIS, lampu HID ni pun ada
>  > trick nya. Biasanya pemakai lampu HID, bila ada road block dia akan bukan
>  > lampu tinggi kerana lampu tinggi ni adalah lampu kuning normal(standard).
>  > Bila polis dah takde diorg ni bukak la lampu biasa sebab lampu biasa ni
>  > adalah lampu putih HID yg menyilaukan tuu..sebab tu polis tak dapat kesan
>  > pemakai lampu HID ni.
>  >
>  > Tips : Kalu polis nak buat road block waktu malam, tahan keta dan suh
> diorg
>  > ni bukak lampu tinggi dan lampu rendah. Baru boleh kesan siapa yg pakai
>  > lampu HID. Kalu tak asyik dok kena tipu jeee..
>  >
>  >
>  >
>  >
>  > --- In automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil%40yahoogroups.com>, "::-eSpAcE 9808-::" <rienacom@...>
> wrote:
>  >>
>  >> ----- Original Message -----
>  >> From: ::-eSpAcE 9808-::
>  >>
>  >>
>  >> JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
>  >> Posted by greenboc
>  >>
>  >>
>  >>
>  >> Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan
>  >> mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada
>  >> kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
>  >>
>  >> Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya
>  >> memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut
> spesifikasi
>  >> yang ditetapkan.
>  >>
>  >> "Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang
>  >> menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap
>  >> mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
>  >>
>  >> "Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri
>  >> sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh
>  >> menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya yang
>  >> lain," katanya.
>  >>
>  >> Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di hadapan
>  >> Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini malam
>  >> Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini juga
>  >> merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
>  >>
>  >> Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa dikeluarkan
>  >> terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
>  >>
>  >> Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu
> disertai
>  >> 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis, Jabatan
>  >> Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Suruhanjaya
>  >> Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
>  >>
>  >
>  >
>  >
>
>

------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
      Pdniaga Grafik - http://pdniagagrafik.blogspot.com

Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
      Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web:       Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com 
      The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com     
      Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz     
      Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com 
      OILYMAN - http://oilyman.com.myYahoo! Groups Links

    http://docs.yahoo.com/info/terms/
2h.

Re: Fw: JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)

Posted by: "Quwarrizxmy Qurraizy" qurraizy@gmail.com

Mon Oct 17, 2011 12:31 am (PDT)adjust je side mirror biar terpantulkt muka dia

satu lgi adjust cermin pandang belakang

biar kene balik kt dia

last adjust pelindung cahaya yg ada cermin kt atas kepala kita

biar kene balik kt dia

cukup tu,takkan dia boleh tahan dah tu....

On 17/10/2011, suhaimi ibrahim <designplanet78@yahoo.com> wrote:
> kalau kene high beam dari belakang. kat belakang side mirror ada satu flip
> untuk anglekan rear mirror supaya tak silau sangat..
>
>
>  ikmsp bash of 96
>
>
> Teringat kisah-kisah masa jadi student dulu? Ataupun anda nak jadi student?
> Baca kisah-kisah kami yang penuh dengan humor, teladan, dan erti kawan
>  http://ikmsp96.blogspot.com/
>
>
>
> ________________________________
> From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
> To: automobil@yahoogroups.com
> Sent: Monday, October 17, 2011 2:53 PM
> Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Re: Fw: JPJ Pantau Kereta
> Pasang Lampu Putih (HID)
>
> Kalau berdepan bolehla nak pasang lampu tinggi.. kalau dia kat belakang
> kita mcm mana plak?.. Dari belakang pun silau woooo.. dia tembak gi side
> mirror terus pantul ke mata kita.
>
> On 15/10/2011 6:11 AM, Quwarrizxmy Qurraizy wrote:
>> setuju ngan tindakan man
>>
>> aku pon sama....bula jerembong ngan puok2 nih
>>
>> aku pon cepat2 angkat api tinggi
>>
>> baru lega...lepas perasaan nak marah
>>
>> kalau kita semua pakat2 buat camni
>>
>> barula depa tahu perasaan kita
>>
>> On 14/10/2011, man <altis_77@yahoo.com <mailto:altis_77%40yahoo.com>>
>> wrote:
>>  > rasa mcm pelik laaaa dengan pihak berkuasa ni...mcm tak tahu pulak
>> pemakaian
>>  > lampi HID ni dah berleluasa..Agaknya diorg ni tak penah keluar malam
>>  > kot...atau diorg ni pun tergolong dalam org2 yang pakai lampu HID
>> ni...sebab
>>  > tu buat tak nampak...aku ni dok batu pahat, johor..mai la polis2 dan
>> jpj
>>  > dari tempat lain buat road block waktu malam kat batu pahat...jgn
>>  > terperanjat kerana dikatakan ramai org batu pahat ni pakai lampu
>> HID...aku
>>  > sakit hati dengan diorg ni...aku kalu selisih dengan org yg pakai
>> lampu HID
>>  > ni aku terus bukak lampu tinggi sebab org yg pakai lampu HID ni tak
>> boleh
>>  > bukak lampu tinggi sebab bila bukak lampu tinggi ia akan jadik lampu
>>  > normal(standard)...untuk pengetahuan JPJ dan POLIS, lampu HID ni pun
>> ada
>>  > trick nya. Biasanya pemakai lampu HID, bila ada road block dia akan
>> bukan
>>  > lampu tinggi kerana lampu tinggi ni adalah lampu kuning
>> normal(standard).
>>  > Bila polis dah takde diorg ni bukak la lampu biasa sebab lampu biasa ni
>>  > adalah lampu putih HID yg menyilaukan tuu..sebab tu polis tak dapat
>> kesan
>>  > pemakai lampu HID ni.
>>  >
>>  > Tips : Kalu polis nak buat road block waktu malam, tahan keta dan suh
>> diorg
>>  > ni bukak lampu tinggi dan lampu rendah. Baru boleh kesan siapa yg pakai
>>  > lampu HID. Kalu tak asyik dok kena tipu jeee..
>>  >
>>  >
>>  >
>>  >
>>  > --- In automobil@yahoogroups.com
>> <mailto:automobil%40yahoogroups.com>, "::-eSpAcE 9808-::" <rienacom@...>
>> wrote:
>>  >>
>>  >> ----- Original Message -----
>>  >> From: ::-eSpAcE 9808-::
>>  >>
>>  >>
>>  >> JPJ Pantau Kereta Pasang Lampu Putih (HID)
>>  >> Posted by greenboc
>>  >>
>>  >>
>>  >>
>>  >> Dungun: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri Terengganu akan
>>  >> mempertingkatkan pemantauan terhadap pemasangan lampu putih (HID) pada
>>  >> kereta yang setakat ini mengesan 30 kes penggunaan lampu itu.
>>  >>
>>  >> Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie berkata pihaknya
>>  >> memandang serius penggunaan lampu ini kerana ia tidak mengikut
>> spesifikasi
>>  >> yang ditetapkan.
>>  >>
>>  >> "Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik kenderaan yang
>>  >> menggunakan lampu ini pada kenderaan dan notis akan dikenakan terhadap
>>  >> mereka, jika ingkar notis boleh dikenakan kompaun.
>>  >>
>>  >> "Kami melihat pemilik yang memasang lampu putih ini mementingkan diri
>>  >> sendiri tanpa memikirkan akibat kepada orang lain sedangkan ia boleh
>>  >> menyebabkan silau dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya
>> yang
>>  >> lain," katanya.
>>  >>
>>  >> Beliau berkata demikian kepada pemberita semasa Ops Bersepadu di
>> hadapan
>>  >> Stesen Timbang Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Bukit Besi di sini
>> malam
>>  >> Selasa. Menurut Abdul Rahman, pihaknya percaya penggunaan lampu ini
>> juga
>>  >> merupakan salah satu faktor kepada punca kemalangan.
>>  >>
>>  >> Dalam operasi itu sebanyak 137 saman dan notis arah periksa
>> dikeluarkan
>>  >> terhadap pengguna jalan raya atas pelbagai kesalahan.
>>  >>
>>  >> Operasi yang bermula pukul 3 petang dan berakhir tengah malam itu
>> disertai
>>  >> 130 anggota dan pegawai daripada pelbagai agensi seperti polis,
>> Jabatan
>>  >> Alam Sekitar (JAS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan
>> Suruhanjaya
>>  >> Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). -BERNAMA
>>  >>
>>  >
>>  >
>>  >
>>
>>
>
>
> ------------------------------------
>
> Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
>       Pdniaga Grafik - http://pdniagagrafik.blogspot.com
>
> Facebook: Fanpage Automobil -
> http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
>       Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640
>
> Web:       Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
>       The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com
>       Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz
>       Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com
>       OILYMAN - http://oilyman.com.myYahoo! Groups Links
>
>
>
>     http://docs.yahoo.com/info/terms/

3a.

FW: Bayar saman ker bang??

Posted by: "Harris Bin Haron" Harris@maa.com.my

Mon Oct 17, 2011 12:44 am (PDT)

DISCLAIMER:-

This email is confidential and intended only for the use of the
individual or entity named above and may contain information that
is privileged.

If you are not the intended recipient, you are notified that any
dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited.
If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message.

Thank you.
3b.

Re: FW: Bayar saman ker bang??

Posted by: "MHZ" cekelatgetah@gmail.com   mohamad_hadi

Mon Oct 17, 2011 1:21 am (PDT)Bukan bayar saman la.. topap prepaid.. kah kha kah!!!
tersengih aku sorang2 temgok gambar tu..

Recent Activity
Visit Your Group
Y! Sports for TV

Game Day Companion

Live fantasy league

& game stats on TV.

Yahoo! Groups

Mental Health Zone

Schizophrenia groups

Find support

Yahoo! Search

Try a shortcut

Get local weather

faster.

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
        Pdniaga Grafik - http://pdniagagrafik.blogspot.com

Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
        Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web:         Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com  
        The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com     
        Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz     
        Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com  
        OILYMAN - http://oilyman.com.my
MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.

No comments: