Tuesday, August 7, 2012

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3335[7 Attachments]

15 New Messages

Digest #3335
1
Fw: Saman Trafik RM2,000 by "-::eSpAcE9808::-" rienacom
2a
Re: Fw: Polis by "Ruslan Zakaria" ru5lan
3
SALES!!  SPAREPART HONDA by "AhmadTarmizi.Ismail@emerson.com"
6a
Re: Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan by "badrulhishammohd.ramly@gmail.com" cirit3
11a
Re: Fw: Kotinjen Olimpik Malaysia kena kutuk! by "tsyede@yahoo.com.sg" tsyede
12a
KERETA UNTUK DIJUAL by "Mohd Zaini Hj Bisri" zainie_2020

Messages

Tue Aug 7, 2012 9:07 am (PDT) . Posted by:

"-::eSpAcE9808::-" rienacom


Janji Masyuk Ditepati!! Saman Trafik RM2,000
mafiaboss2u.blogspot.
MAFIABOSS

KUALA LUMPUR 7 Ogos: Tindakan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk melaksanakan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) pada bulan Ogos ini dalam Ops Sikap sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri dikecam oleh pemimpin Pakatan Rakyat.

Mengulas keputusan JPJ itu, Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff menyifatkan kerajaan cuba mengambil kesempatan ke atas rakyat yang pulang ke kampung halaman untuk berhari raya.

"Saya pasti banyak saman akan dikeluarkan. Isunya adakah kadar kemalangan berjaya dikurangkan atau tidak," katanya ketika dihubungi.

Menurut Yusmadi, beliau sememangnya sangsi dengan sistem tersebut. Apatah lagi setelah Akta Pengangkutan Jalan 1987 dipinda pada sesi Parlimen lepas, menaikkan kadar saman trafik antara RM300 hingga RM2,000 bagi setiap kesalahan.

Katanya, kadar saman yang tinggi dan jumlah sasaran kutipan yang besar memperlihatkan niat kerajaan untuk mencari keuntungan berbanding mendidik pemandu.

"Saya menggesa supaya pemantauan dijalankan dengan lebih mantap untuk mendidik pengguna, bukan sekadar mengenakan saman sahaja.

"Kerajaan juga harus lihat tugas menjaga keselamatan ini sebagai tanggungjawab mereka dan bukan sebagai peluang untuk kutip dana," katanya lagi.

Yusmadi ketika perbahasan, mencabar Ahli Parlimen BN menandatangani 'akujanji' untuk menarik balik pindaan jika kadar kemalangan tidak berkurangan. Bagaimanapun tiada Ahli Parlimen BN yang berani menyahut cabarannya.

Sebelum ini, Bendahari Agung KEADILAN, William Leong mendedahkan kutipan saman jalan raya akan dikongsikan antara kerajaan dengan dua syarikat pengendali AES, Beta Tegap Sdn Bhd dan Ates Sdn Bhd.

Beliau memetik laporan akhbar The Edge, bahawa dua syarikat itu mensasarkan jumlah sepuluh juta saman dikeluarkan setahun.

Oleh Aedi Asri

RM2,000 menanti rakyat,. Hadiah dr K'jaan BN sempena raya???
azmieyusoff.blogspot.

Tindakan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk melaksanakan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) pada bulan Ogos ini dalam Ops Sikap sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri dikecam oleh pemimpin Pakatan Rakyat.

Mengulas keputusan JPJ itu, Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff menyifatkan kerajaan cuba mengambil kesempatan ke atas rakyat yang pulang ke kampung halaman untuk berhari raya. "Saya pasti banyak saman akan dikeluarkan. Isunya adakah kadar kemalangan berjaya dikurangkan atau tidak," katanya ketika dihubungi.

Menurut Yusmadi, beliau sememangnya sangsi dengan sistem tersebut. Apatah lagi setelah Akta Pengangkutan Jalan 1987 dipinda pada sesi Parlimen lepas, menaikkan kadar saman trafik antara RM300 hingga RM2,000 bagi setiap kesalahan.

Katanya, kadar saman yang tinggi dan jumlah sasaran kutipan yang besar memperlihatkan niat kerajaan untuk mencari keuntungan berbanding mendidik pemandu. "Saya menggesa supaya pemantauan dijalankan dengan lebih mantap untuk mendidik pengguna, bukan sekadar mengenakan saman sahaja. "Kerajaan juga harus lihat tugas menjaga keselamatan ini sebagai tanggungjawab mereka dan bukan sebagai peluang untuk kutip dana," katanya lagi.

Yusmadi ketika perbahasan, mencabar Ahli Parlimen BN menandatangani 'akujanji' untuk menarik balik pindaan jika kadar kemalangan tidak berkurangan. Bagaimanapun tiada Ahli Parlimen BN yang berani menyahut cabarannya.

Sebelum ini, Bendahari Agung KEADILAN, William Leong mendedahkan kutipan saman jalan raya akan dikongsikan antara kerajaan dengan dua syarikat pengendali AES, Beta Tegap Sdn Bhd dan Ates Sdn Bhd. Beliau memetik laporan akhbar The Edge, bahawa dua syarikat itu mensasarkan jumlah sepuluh juta saman dikeluarkan setahun. Keadilandaily.com

Kerajaan kaut duit saman trafik untuk dana pilihan raya?
hanyzan30.blogspot.
Mohd Hanyzan Al Muari

KUALA LUMPUR 7 Ogos: Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Shamsul Iskandar Md Akin mempersoal tindakan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dalam melaksanakan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) sebagai cubaan untuk membantu kerajaan menjana dana pilihan raya.

AES yang mula dilaksanakan pada bulan Ogos ini disifatkan sebagai membebankan rakyat apatah lagi dengan pindaan Akta Pengangkutan Jalan 1987 dalam sidang Parlimen lepas yang menaikkan kadar saman trafik antara RM300 hingga RM2,000 bagi setiap kesalahan.

"Pindaan undang-undang yang semakin ketat membebankan rakyat, ditambah pula jika hanya melibatkan kesalahan trafik yang kecil. Jika dulu harga saman boleh dirunding mengikut budi bicara majistret tetapi sekarang hakim sendiri terpaksa mengikut peruntukan yang telah ditetapkan," jelas Shamsul yang juga merupakan peguam.

Tidak cukup dengan kadar saman yang tinggi, Suruhanjaya Khas Mengkaji Transformasi Perkhidmatan Awam turut mencadangkan agar saman dibayar serta merta di lokasi kejadian.

"Ini menimbulkan persoalan adakah rakyat akan terus dizalimi? Adakah JPJ bertindak begitu untuk menjana pendapatan negara.

"Apatah lagi dalam situasi pilihan raya yang semakin hampir, adakah kutipan saman itu sebenarnya untuk membantu kerajaan Umno menjana dana pilihan raya?" soal Shamsul lagi.

Shamsul turut mempertikai tindakan kerajaan yang cuba mengaburi pandangan rakyat dengan memberi bantuan seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) tetapi dalam masa sama turut menekan rakyat dengan kos sara hidup yang tinggi.

"Kerajaan bagi gula-gula pilihan raya tak seberapa, lepas itu menekan rakyat dengan pelbagai helah untuk mendapat pulangan balik bantuan yang diberikan, contohnya beri RM500 lepas itu kenakan saman RM2,000," jelas beliau.

"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak juga ada umumkan jika mereka menang PRU-13, cukai barang dan perkhidmatan akan dikenakan. Sebab itu, janji Pakatan Rakyat jika menang, semua undang-undang ini akan dikaji dan diteliti, supaya dapat diubah agar tidak membebankan rakyat lagi," katanya.-Kd

Tue Aug 7, 2012 7:38 pm (PDT) . Posted by:

"Ruslan Zakaria" ru5lan

Baru isnin lepas sy lihat polis menyorok dibawah flyover bangi menuju KL utk operasi speed trap.

Terima Kasih,

-------- Original message --------
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Polis
From: "-::eSpAcE9808::-" <rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
CC: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Polis

Polis
Timbalan Ketua Polis Negara (TKPN) yang baru di lantik Datuk Khalid Abu Bakar mengumumkan bahawa PDRM tidak lagi menggunakan kaedah menyorok di belakang tiang dan belukar dalam mengendalikan operasi perangkap laju di jalanraya.

'Kamera perangkap had laju bergerak' yang di sorok di-bawah 'railing'?
Apakah mereka (polis) menggunakan ini sekarang??

dollah yankee -
Dato' Khalid.. "tak bawa masuk apa-apa proposal baru untuk polis ka?!"
Posted by dollah yankee

Tue Aug 7, 2012 7:38 pm (PDT) . Posted by:

"AhmadTarmizi.Ismail@emerson.com"

Tuan Moderator,
Minta laluan untuk iklan barang kereta.

Saya ingin menjual beberapa sparepart Honda EJ/EK 1.6 VTEC.Kereta dalam proses convertion enjin dari standard 1.6 VTEC SOHC
Ke 1.6 VTEC DOCH + B20 (2.0).Semua barang2 disimpan di workshop Bandar Baru Salak Tinggi,sepang,boleh dtg tengok.Saya ingin menjual dengan harga yg berpatutan, (boleh nego)asal kan 2 pihak berpuas hati.Proses pemasangan juga boleh dibuat dibengkel tersebut (bumiputera),dan kos anda boleh berunding dengan pomen tersebut. Kualiti kerjanya amat memuaskan.Antara barang2nya:

1.BLOK B16A BIG VTEC(dari halfcut) :RM1K (Surat kastam & ½ cut ada).
2.BONNET & BUMPER DEPAN(dari halfcut)
3.DASHBOARD AUTO+METER(dari kete asal) :RM300.00
4.GEARBOX 1.6 AUTO(krete asal) RM500.00
5.DISCBREK DEPAN EK(dari halfcut) :RM
Dan beberapa barang lain cth: radiator,masterpump ,driveshaft, dll.

Sila contact saya : 012-9444784 (mizi)

Tarmizi Ismail

Attachments with this message:
3 of 3 Photo(s)
1 of 1 File(s)

Tue Aug 7, 2012 7:38 pm (PDT) . Posted by:

"mohd uzaini abdul jalil"

ini baru real lesen terbang..

apa-apa pun syukur akak tu selamat..

2012/7/26 bashah <bwasi@yahoo.com>

> Kakak ni terer le,
> atau ajal belum sampai ?
> atau kakak ni ada amal baca doa sebelum drive ?.
> bayangkan kalau Vios cium tembok batu di bawah tu...120% boleh mati sebab
> terbang laju tu.
>
> *From:* -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
> *To:* zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
> *Sent:* Wednesday, July 25, 2012 12:07 AM
> *Subject:* www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Mak Aih!! Macam mana
> Vios ni boleh terbang ?
>
>
> 
>
> *Mak Aih!! Macam mana Toyota Vios ni boleh terbang ni?*
>
> selatanonline
> Blog *darisungaiderhaka.blogspot.com*
>
> *SEHARI *dua ni kecoh mengenai foto sebuah kereta yang terlibat dalam
> satu kemalangan baru-baru ini.
>
> Berdasarkan maklumat, kereta Toyota Vios di atas sebenarnya terbabas dan
> spin lalu melambung naik atas tembok tersebut, bukan turun dari atas bukit
> itu.
>
> Kerana di atas bukit itu ialah ladang sawit, kejadian berlaku di Jalan
> Nitar - Mersing, Johor.
>
> Kakak berbaju hijau itu yang membawa kereta Vios berkenaan...
>
> Kalau aku tahu Vios powerfull macam ni... sudah tentu dulu aku beli
> Vios... he..he..he.. siapa tahu kisah sebenar Vios terbang ni?
>
> Posted by ibn_bacoks<http://www.selatanonline.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1216>
>
>
>

Tue Aug 7, 2012 7:38 pm (PDT) . Posted by:

"Ereencomel"

Tu la b'pantang maut sebelum ajal....

Sent from my iPhone

On 26 Jul 2012, at 09:39, bashah <bwasi@yahoo.com> wrote:

> Kakak ni terer le,
> atau ajal belum sampai ?
> atau kakak ni ada amal baca doa sebelum drive ?.
> bayangkan kalau Vios cium tembok batu di bawah tu...120% boleh mati sebab terbang laju tu.
>
> From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
> To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
> Sent: Wednesday, July 25, 2012 12:07 AM
> Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Mak Aih!! Macam mana Vios ni boleh terbang ?
>
> 
>
> Mak Aih!! Macam mana Toyota Vios ni boleh terbang ni?
>
> selatanonline
> Blog darisungaiderhaka.blogspot.com
>
> SEHARI dua ni kecoh mengenai foto sebuah kereta yang terlibat dalam satu kemalangan baru-baru ini.
>
> Berdasarkan maklumat, kereta Toyota Vios di atas sebenarnya terbabas dan spin lalu melambung naik atas tembok tersebut, bukan turun dari atas bukit itu.
>
> Kerana di atas bukit itu ialah ladang sawit, kejadian berlaku di Jalan Nitar - Mersing, Johor.
>
> Kakak berbaju hijau itu yang membawa kereta Vios berkenaan...
>
> Kalau aku tahu Vios powerfull macam ni... sudah tentu dulu aku beli Vios... he..he..he.. siapa tahu kisah sebenar Vios terbang ni?
> <Vios>
> <Vios>
> <Vios>
>
> Posted by ibn_bacoks
>
>

Tue Aug 7, 2012 7:39 pm (PDT) . Posted by:

"badrulhishammohd.ramly@gmail.com" cirit3

Pada aku, setiap benda kena ada pengorbanan. Janganlah kita takut utk berubah, kalau kita asyik takut ini dan itu, sampai bila pun kita tak berubah. Ambik contoh negeri yg diperintah PR, tak bangkarp pun
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

-----Original Message-----
From: fuzzyinn@yahoo.com
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Sun, 29 Jul 2012 06:00:35
To: Automobil<automobil@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan

Sebab tu pakat2 jangan beli lagi kereta pakai jer apa yg ada sekarang..Sabar2 la sikit ..sambil2 berdoa semoga PR menang PRU 13 nanti ..aminnnnnnn
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: Nazri Ahtar <littlenoti@yahoo.com>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Sun, 29 Jul 2012 08:08:26
To: automobil@yahoogroups.com<automobil@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan

as salam,

kalau harga kereta turun secara mendadak...

1. kedai kereta second hand jatuh terduduk tergolek dog.
2. orang2 yang baru beli kereta pun jawabnya akan 'terpaksa' pakai kereta baru sampai jadi habuk.

wallahualam.
 
rgds,
Nazri Ahtar


________________________________
From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Saturday, July 28, 2012 12:15 AM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan


 

 
70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan – Azan
hanyzan30.blogspot.
Mohd Hanyzan Al Muari  


 
KUALA LUMPUR 27 Julai:
Lebih 70 peratus rakyat Malaysia menggunakan separuh pendapatan bulanan hanya
untuk membayar pinjaman kereta, kata Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan
Ismail.
 
"Paling sedikit pun,
RM500 sebulan. Itupun kereta (Perodua Kancil). Sekarang, semua orang terpaksa
memiliki kereta sendiri disebabkan sistem pengangkutan awam yang teruk," katanya
ketika dihubungi.
 
Menurut Azan, Unit
Perancang Ekonomi (EPU) melaporkan, 61 peratus isi rumah di Malaysia
berpendapatan di bawah RM3,000.
 
"Tapi, kurang daripada
sepuluh peratus rakyat Malaysia menggunakan pendapatan bulanan mereka untuk
membeli aset seperti rumah dan tanah," jelas beliau.
 
Justeru kata Azan, rakyat
Malaysia dilihat berbelanja lebih untuk kenderaan, berbanding melabur aset kekal
seperti rumah dan tanah.
 
"Sembilan tahun bayar
pinjaman kereta ialah amalan kewangan yang tidak sihat," katanya.
 
Beliau menambah,
kenderaan mengalami susut nilai secara purata 20 peratus setahun, manakala nilai
kenderaan akan menyusut kepada 'harga buku' pada tahun keenam dari tarikh
kenderaan dibeli.
 
"Kalau kereta berharga
RM100,000, maka setiap tahun nilai susutnya adalah 20 peratus. Pada tahun
keenam,'harga buku' sekitar RM25,000 sahaja," katanya.
 
"Pembiayaan kewangan
Malaysia paling teruk. Kerajaan dilihat menyebelahi syarikat kewangan. Bank
memang suka tempoh pinjaman dilanjutkan. Lagi lama pinjaman dibuat, lagi besar
untung yang mereka dapat," kata Azan.
 
Sebelum ini, Pakatan
Rakyat bercadang untuk menurunkan harga kereta dengan menghapuskan duti eksais
dan cukai import jika berjaya mengambil alih Kerajaan Pusat.
 
Langkah itu ekoran harga
kenderaan di negara ini terlalu tinggi disebabkan cukai-cukai tersebut.-Kd

Tue Aug 7, 2012 7:39 pm (PDT) . Posted by:

"Mohammad Firaj"


Rafizi ni nak hapuskan cukai sebab apa sebenarnya? Nak pancing undi atau mmg betul nak
tolong rakyat? Kalau betul nak tolong rakyat kenapa lepas PRU 12 tak kecoh pasal ni?
Ni dah dekat PRU 13 baru la terhegeh2 kecoh bab cukai kereta.

Kalau tidak berniat nak bagi PROTON/PERODUA ditutup, biar la kedua2 pengeluar kereta ni
jual kenderaan bawah harga rm80k. Tak ada org malaysia nak beli kereta tempatan kalau
lebih rm100k sekrg ni. Adakan semula kenderaan berharga sekitar rm30k.

Kalau biar Honda/Toyota dan lain2 jual pada harga sama dgn Proton mmg tak laku la Proton.
Saya pun suka kalau cukai yang amat tidak patut itu dihapuskan atau dikurangkan. Tapi jangan
sampai membunuh Proton/Perodua. Mmg kualiti teruk masih menghantui, terutama Proton.

Salah satu cara, bila dah berkuasa tu bagi kata dua pada org2 kuat & vendor2 aka kroni tu. Jgn dah berkuasa, buang org2 kuat & vendor2 aka kroni sedia ada ganti pulak dgn org kuat & vendor2 aka kroni sendiri pulak. Org2 politik ni sama aja semua.

Sent from my daughter's iPad2

On Jul 30, 2012, at 4:44 PM, Nazri Ahtar <littlenoti@yahoo.com> wrote:

> kedai 2nd hand punya stok...alamatnya mmg tanggung rugi la tokey2 kedai tu.
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
> From: baddRi Rozaimi <zordaq@yahoo.com>
> To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
> Sent: Monday, July 30, 2012 2:55 PM
> Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan
>
>
> KEDAI KERETA 2ND AKAN JUAL LAGI MURAH.. KALAU NAK HIDUP..
>
> Mohd Badri Ibrahim - Badd
> 0123556142
> Zordaq Sdn Bhd
> G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
> 47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
> http://www.ezordaq.com/
> Spare Part - High Performance - Accessories Car
>
> From: "fuzzyinn@yahoo.com" <fuzzyinn@yahoo.com>
> To: Automobil <automobil@yahoogroups.com>
> Sent: Sunday, July 29, 2012 2:00 PM
> Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan
>
>
> Sebab tu pakat2 jangan beli lagi kereta pakai jer apa yg ada sekarang..Sabar2 la sikit ..sambil2 berdoa semoga PR menang PRU 13 nanti ..aminnnnnnn
> Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
>
> -----Original Message-----
> From: Nazri Ahtar <littlenoti@yahoo.com>
> Sender: automobil@yahoogroups.com
> Date: Sun, 29 Jul 2012 08:08:26
> To: automobil@yahoogroups.com<automobil@yahoogroups.com>
> Reply-To: automobil@yahoogroups.com
> Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan
>
> as salam,
>
> kalau harga kereta turun secara mendadak...
>
> 1. kedai kereta second hand jatuh terduduk tergolek dog.
> 2. orang2 yang baru beli kereta pun jawabnya akan 'terpaksa' pakai kereta baru sampai jadi habuk.
>
> wallahualam.
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
>
> ________________________________
> From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
> To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
> Sent: Saturday, July 28, 2012 12:15 AM
> Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan
>
>
>
> 
>
> 70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan – Azan
> hanyzan30.blogspot.
> Mohd Hanyzan Al Muari
>
>
>
> KUALA LUMPUR 27 Julai:
> Lebih 70 peratus rakyat Malaysia menggunakan separuh pendapatan bulanan hanya
> untuk membayar pinjaman kereta, kata Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan
> Ismail.
>
> "Paling sedikit pun,
> RM500 sebulan. Itupun kereta (Perodua Kancil). Sekarang, semua orang terpaksa
> memiliki kereta sendiri disebabkan sistem pengangkutan awam yang teruk," katanya
> ketika dihubungi.
>
> Menurut Azan, Unit
> Perancang Ekonomi (EPU) melaporkan, 61 peratus isi rumah di Malaysia
> berpendapatan di bawah RM3,000.
>
> "Tapi, kurang daripada
> sepuluh peratus rakyat Malaysia menggunakan pendapatan bulanan mereka untuk
> membeli aset seperti rumah dan tanah," jelas beliau.
>
> Justeru kata Azan, rakyat
> Malaysia dilihat berbelanja lebih untuk kenderaan, berbanding melabur aset kekal
> seperti rumah dan tanah.
>
> "Sembilan tahun bayar
> pinjaman kereta ialah amalan kewangan yang tidak sihat," katanya.
>
> Beliau menambah,
> kenderaan mengalami susut nilai secara purata 20 peratus setahun, manakala nilai
> kenderaan akan menyusut kepada 'harga buku' pada tahun keenam dari tarikh
> kenderaan dibeli.
>
> "Kalau kereta berharga
> RM100,000, maka setiap tahun nilai susutnya adalah 20 peratus. Pada tahun
> keenam,'harga buku' sekitar RM25,000 sahaja," katanya.
>
> "Pembiayaan kewangan
> Malaysia paling teruk. Kerajaan dilihat menyebelahi syarikat kewangan. Bank
> memang suka tempoh pinjaman dilanjutkan. Lagi lama pinjaman dibuat, lagi besar
> untung yang mereka dapat," kata Azan.
>
> Sebelum ini, Pakatan
> Rakyat bercadang untuk menurunkan harga kereta dengan menghapuskan duti eksais
> dan cukai import jika berjaya mengambil alih Kerajaan Pusat.
>
> Langkah itu ekoran harga
> kenderaan di negara ini terlalu tinggi disebabkan cukai-cukai tersebut.-Kd
>
>
>
>
>
>

Tue Aug 7, 2012 7:40 pm (PDT) . Posted by:

"MDROZALI MOHDNOR"


Kebanyakan Kedai KEreta Terpakai di Punyai oleh Orang Melayu..

Habis lah Koperat Melayu yg ada kedai keta 2nd Hand.... lingkup
ker?

Camner PR tak pikir nk buat ni... nanti ramai melayu yg PUNYAI
kedai

kereta terpakai hampir 80% di satu malaysia ni bakal merudum..

Ahaka....

------- Original Message -------

Sender : fuzzyinn@yahoo.com<fuzzyinn@yahoo.com>

Date : Jul 29, 2012 13:00 (GMT+07:00)

Title : Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat
Malaysia terbeban hutang kenderaanSebab tu pakat2 jangan beli lagi kereta pakai jer apa yg ada
sekarang..Sabar2 la sikit ..sambil2 berdoa semoga PR menang PRU
13 nanti ..aminnnnnnn
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom
Mobile.

-----Original Message-----
From: Nazri Ahtar <littlenoti@yahoo.com
<mailto:littlenoti%40yahoo.com> >
Sender: automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil%40yahoogroups.com>
Date: Sun, 29 Jul 2012 08:08:26
To: automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil%40yahoogroups.com> <automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil%40yahoogroups.com> >
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil%40yahoogroups.com>
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat
Malaysia terbeban hutang kenderaan

as salam,

kalau harga kereta turun secara mendadak...

1. kedai kereta second hand jatuh terduduk tergolek dog.
2. orang2 yang baru beli kereta pun jawabnya akan 'terpaksa'
pakai kereta baru sampai jadi habuk.

wallahualam.

rgds,
Nazri Ahtar


________________________________
From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg
<mailto:rienacom%40yahoo.com.sg> >
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com
<mailto:melayucyber%40yahoogroups.com> >
Sent: Saturday, July 28, 2012 12:15 AM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: 70% rakyat
Malaysia terbeban hutang kenderaan

70% rakyat Malaysia terbeban hutang kenderaan – Azan
hanyzan30.blogspot.
Mohd Hanyzan Al MuariKUALA LUMPUR 27 Julai:
Lebih 70 peratus rakyat Malaysia menggunakan separuh pendapatan
bulanan hanya
untuk membayar pinjaman kereta, kata Ahli Parlimen Indera
Mahkota, Azan
Ismail.

"Paling sedikit pun,
RM500 sebulan. Itupun kereta (Perodua Kancil). Sekarang, semua
orang terpaksa
memiliki kereta sendiri disebabkan sistem pengangkutan awam yang
teruk," katanya
ketika dihubungi.

Menurut Azan, Unit
Perancang Ekonomi (EPU) melaporkan, 61 peratus isi rumah di
Malaysia
berpendapatan di bawah RM3,000.

"Tapi, kurang daripada
sepuluh peratus rakyat Malaysia menggunakan pendapatan bulanan
mereka untuk
membeli aset seperti rumah dan tanah," jelas beliau.

Justeru kata Azan, rakyat
Malaysia dilihat berbelanja lebih untuk kenderaan, berbanding
melabur aset kekal
seperti rumah dan tanah.

"Sembilan tahun bayar
pinjaman kereta ialah amalan kewangan yang tidak sihat,"
katanya.

Beliau menambah,
kenderaan mengalami susut nilai secara purata 20 peratus setahun,
manakala nilai
kenderaan akan menyusut kepada 'harga buku' pada
tahun keenam dari tarikh
kenderaan dibeli.

"Kalau kereta berharga
RM100,000, maka setiap tahun nilai susutnya adalah 20 peratus.
Pada tahun
keenam,'harga buku' sekitar RM25,000
sahaja," katanya.

"Pembiayaan kewangan
Malaysia paling teruk. Kerajaan dilihat menyebelahi syarikat
kewangan. Bank
memang suka tempoh pinjaman dilanjutkan. Lagi lama pinjaman
dibuat, lagi besar
untung yang mereka dapat," kata Azan.

Sebelum ini, Pakatan
Rakyat bercadang untuk menurunkan harga kereta dengan
menghapuskan duti eksais
dan cukai import jika berjaya mengambil alih Kerajaan Pusat.

Langkah itu ekoran harga
kenderaan di negara ini terlalu tinggi disebabkan cukai-cukai
tersebut.-Kd
BERSIHbe a good ctzen

Mohd Rozali Mohd Nor

( QUALITYCONTROL)

easydail : 5222

Tue Aug 7, 2012 7:39 pm (PDT) . Posted by:

"Evan Erwan" bayan_prod

Betul tu...yg penting harga minyak dikawal, tapi kedengaran subsidi petrol akan dikurangkan langsung dihapuskan so no point dah . kalau rega kete turun bagus la juga, tapi masalah traffic jammed akan bertambah dsb contoh mcm di Bangkok atau Jakarta.....waduh machet bangat.

 
Evan Erwan

________________________________
From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Monday, July 30, 2012 11:53 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Bagaimana Cara harga Kereta Di Turunkan...???


bagi aku harga kereta no. 2 penting.. yang paling penting harga petrol wajib turun.. kalau petrol turun InsyaAllah harga barang lain boleh dikawal..beras, susu, gula.. aminnnn.. tapi kalau semua turun.. itu sudah baguss..

 On 30/07/2012 10:35 AM, Fhazly Yusop wrote:

pada pendapat saya, masalah sebenarnya adalah pada AP bukan pada cukai. kalau AP tak dikawal, ie org awam bebas import kereta, secara tak langsung harga kereta lain juga terpaksa turun. sekurang2nya duti2 nki suma masuk kantung gomen, tp AP ni masuk kantung golonga2 tertentu. pekema pun x de sebut pasal AP dikekalkan/dihapuskan. artikel ni juga x sebut tentang AP.
>
>
>
>
>________________________________
> From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
>To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
>Sent: Saturday, July 28, 2012 12:18 AM
>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Bagaimana Cara harga Kereta Di Turunkan...???
>
>

>
>Bagaimana Cara harga Kereta Di Turunkan...???
>Posted by Kedah Lanie
>
>

>Kereta Murah : Usah risau PEKEMA..sokong je Pakatan Rakyat..!!

>Posted by Kedah Lanie


>Pengimport setuju harga kereta diturunkan
>
>
>Persatuan Pengimport dan Peniaga Kenderaan Melayu Malaysia (Pekema) bersetuju harga kereta diturunkan dengan cara pemotongan duti eksais dan cukai import terhadap kereta.
>
>Presidennya, Datuk Zainuddin Abdul Rahman
berkata dengan cara itu, kereta bukan
sahaja akan mampu dimiliki orang ramai
tetapi pada masa sama ia juga akan
merancakkan industri penjualan kereta
tempatan.
>
>"Biasanya apabila hampir dengan Hari Raya,
secara purata pusat jualan kereta mampu
menjual kira-kira 70 ke 80 buah kereta,
sekarang hendak jual 20 buah pun susah,"
katanya.
>
>Beliau berkata demikian sewaktu memberi
maklum balas kepada rancangan Pakatan
Rakyat untuk menurunkan harga kereta
dengan menghapuskan duti eksais dan cukai
import.
>
>Zainuddin bagaimanapun mengakui
penghapusan duti eksais dan cukai import
ke atas kereta akan menyebabkan negara
kehilangan sedikit sumber pendapatan
daripada cukai.
>
>Namun katanya, negara masih mampu
memperolehi sumber pendapatan yang jauh
lebih tinggi daripada sumber ekonomi
selain daripada cukai ke atas kereta.
>
>"Kalau hapuskan cukai ke atas kereta,
apalah sangat kesan kepada pendapatan
negara sebanyak satu atau dua bilion itu,"
katanya.
>
>Pada masa sama, beliau turut menyuarakan
kebimbangannya terhadap industri kereta
tempatan yang mungkin terjejas akibat
penghapusan cukai tersebut.
>
>Menurutnya, penghapusan cukai dan duti itu
akan hanya memberi kelebihan kepada
kereta-kereta import, dan bukannya kereta
keluaran tempatan.
>
>"Kalau kerajaan (sendiri) hendak hapuskan,
saya menyokong penuh tetapi yang jadi
masalah kereta tempatan.
>
>"Contohnya daripada segi bahan mentah,
kita masih jauh ketinggalan, orang dah
pakai robot kita masih pakai tenaga
manusia," katanya.


>DASAR 'PENGURANGAN HARGA KENDERAAN' - Cabaran pada masa hadapan
>Posted by Kedah Lanie

>
>
>Sebagai rakyat Malaysia, janji politik yang dilontarkan oleh Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli untuk mengurangkan harga kenderaan ternyata menggamit hati dan perasaan. Jika ini berjaya dilaksanakan, rakyat Malaysia akan merasai kesan positif dengan mempunyai lebihan wang untuk dibelanjakan.
>
>
>Sebagai contoh, buat masa ini untuk kereta 1.3 cc rakyat perlu membayar RM500 untuk 9 tahun pinjaman. Dengan kadar gaji asas lepasan diploma sebanyak RM1,500.00, kadar RM500 itu menjangkau 1/3 daripada gaji asas mereka. Ditambah pula dengan syarat yang diperketatkan oleh Bank Negara, graduan yang baru bekerja terpaksa gigit jari untuk memiliki kereta baru.
>
>
>Malah kenyataan daripada Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman, bagi tahun 2009 sahaja, seramai 542 orang atau hampir 50 peratus daripada 1,086 penjawat awam yang diisytiharkan muflis pinjaman sewa beli kenderaan. Ujarnya lagi, trend itu meningkat hingga 200 peratus pada 2010. Melihat kepada trend ini ia satu yang sanggat membimbangkan.
>
>
>Justeru itu, tindakan Pakatan Rakyat untuk mengurangkan harga kenderaan adalah perkara yang amat dinantikan oleh seluruh rakyat Malaysia.
>
>
>Walaubagaimanapun disebalik cadangan tersebut, Pakatan Rakyat (selaku Government in waiting) perlu melihat beberapa perkara sebelum ia mampu direalisasikan.
>
>
>1. Menangani kebanjiran kenderaan di jalan raya
>Apakah pelan jangka panjang Pakatan Rakyat dalam menangani kebanjiran kenderaan di jalan raya? Mengikut kaji selidik sebuah badan bebas tempatan, penjualan kenderaan persendirian akan mengalami peningkatan hampir 50% dalam masa 3 tahun jika Dasar Pengurangan Harga Kenderaan direalisasikan. Dengan jumlah kenderaan sedia ada yang menjangkau sebanyak 9,721,447 bagi tahun 2011, adakah jalan raya kita sudah bersedia untuk menampung pertambahan sebanyak 50% kenderaan lagi dalam masa 3 tahun akan datang?
>
>
>2. Tempias kepada pengangkutan awam
>Disamping itu juga dengan keupayaan memiliki kenderaan persendirian dipertingkatkan, keinginan rakyat untuk menggunakan pengangkutan awam pasti akan menurun. Berdasarkan Pelan Struktur Kuala Lumpur 2020, hanya 20 peratus penduduk Kuala Lumpur menggunakan pengangkutan awam. Jika dasar ini direalisasikan nanti, sedikit sebanyak pengangkutan awam akan menerima tempiasnya. Oleh itu apakah mekanisme yang Pakatan Rakyat bakal gunakan bagi menggalakkan rakyat kekal menggunakan pengangkutan awam walaupun dalam keadaan kenderaan persendirian mengalami penurunan harga?
>
>
>3. 'Survival PROTON dalam mendepani pasaran antarabangsa'
>Jika Pakatan Rakyat dapat memerintah Malaysia pada pasca PRU ke 13, dasar kereta nasional pasti akan diteruskan dengan mekanisme yang pasti berbeza. Walaubagaimanpun, PROTON selaku Tunjang Belakang Automotif Negara pasti merasai tempiasnya. Justeru itu, bagi memastikan kesannya dalam kadar yang minima, PROTON perlu dilihat sebagai peneraju gergasi automatif negara apabila dasar 'Pengurangan Harga Kenderaan' direalisasikan. Apa yang malang, jika PROTON gagal mengharunginya dan terus tenggelam dalam Dunia Automatif Negara. Oleh itu Pakatan Rakyat perlu bersedia bagi memastikan PROTON kekal berdaya saing dan rakyat mendapat nikmatnya.
>
>
>Sebagai kesimpulan Dasar Pengurangan Harga Kenderaan ternyata kena pada masanya dikala rakyat dibebani kos sara hidup yang tinggi. Walaubagaimanapun, ia perlu menjalani kajian yang mendalam bagi memastikan kelestarian negara sentiasa berterusan. Disamping beban rakyat dapat dikurangkan, negara juga turut mendapat tempiasnya, malah alam sekitar juga sentiasa terpelihara,
>
>
>
>MOHD IKHMAL BIN MOHD ISKANDAR
>BBA (Hons) Transport , DBS (Transport) UiTM
>Bekas Pembantu Penyelidik Malaysia Institute of Transport (MITRANS)
>Penyelidik untuk kajian pengangkutan awam dan bas henti-henti kerajaan negeri Terengganu

>
>

Tue Aug 7, 2012 7:40 pm (PDT) . Posted by:

"Razali Bin Md Yusoff"

Maaf mengganggu :-)

Salam, Tolong fwd pada rakan2 anda...TQ

Pembelian melalui bank transfer & PosLaju juga boleh.

Website: http://www.petrolsavers.blogspot.com
<http://www.petrolsavers.blogspot.com/>

Anda hanya perlu keluar modal sekali sahaja dan guna sepanjang hayat
malah boleh dipindahkan ke kereta lain jika anda tukar kereta kelak...

JANGAN RISAU, ANDA AKAN DAPAT BALIK MODAL ANDA DALAM HANYA 3 ~ 6 BULAN
SAHAJA...

(HASIL DARI PENJIMATAN PERTOL YANG ANDA GUNAKAN)

http://www.petrolsavers.blogspot.com
<http://www.petrolsavers.blogspot.com/>

www.surbo.net <http://www.surbo.net/>

Test drive Wira 1.6

Gear1 = 70km/j

Gear2 = 100km/j

Gear3 = 135km/j

Gear4 = 170km/j

Gear5 = 220km/j

1) JIMAT PETROL SEHINGGA 20 ~ 35%

2) TAMBAH PICKUP SEHINGGA 20% ~ 35%

3) TAMBAH TOP SPEED SEHINGGA 30%

4) PICKUP LEBIH CEPAT KETIKA MEMOTONG

5) MUDAH MENDAKI BUKIT WALAUPUN MUATAN PENUH

6) TIADA MAINTENANCE (TAHAN SEPANJANG HAYAT)

7) TIADA KESAN SAMPINGAN PADA ENJIN

8) ENJIN MENJADI LEBIH RINGAN WALAUPUN AIRCOND SENTIASA DIPASANG

9) SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KERETA BARU DAN LAMA, CARBURATOR & INJECTION

10) PEMASANGAN SECARA PERCUMA

single surbo: RM170 (harga biasa RM200)

twin surbo: RM330 (harga biasa RM400)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

RTEC Offer: RM150 (harga biasa RM200)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

MAXSPEED Offer: RM130 (harga biasa RM199)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

F1-Z Turbo Offer: RM130 (harga biasa RM199)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

electric Turbo Offer: RM280 (harga biasa RM380)

Call/SMS: 016-4831769

DYNOJET USA Offer: RM240 (harga biasa RM280)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

Harga Offer: RM50 (harga biasa RM98)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju + RM10

Harga Offer: RM100 (harga biasa RM108)

Call/SMS: 016-4831769

Luar kawasan: Pos Laju FREE

Tempahlah sekarang pada harga promosi ini

Bagi Luar Kawasan Pulau Pinang boleh order melalui Online. Sila Bank in
ke akaun dibawah dan sms saya jenis barang yang hendak ditempah.

<http://www.maybank2u.com.my/>

107143131880 (Razali Md Yusoff)

Atau

<https://www.cimbclicks.com.my/>
07140119007524 (Razali Md Yusoff)

Setelah pembayaran dibuat,sila sms ke 016-4831769 (Zali)

1. nama anda

2. no transaksi

3. masa bayaran

4. tarikh bayaran

5. Alamat anda

Tue Aug 7, 2012 7:44 pm (PDT) . Posted by:

"Razali Bin Md Yusoff"Salam Tuan Mod

Agen Negeri & kawasan diperlukan segera...call 016-4831769 untuk harga
agen & maklumat lanjut (Perempuan pun boleh buat)

NEW NEOSOCKET Fuel Economizer - Save Gas 10%-30% NEO SOCKET .

SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KERETA & SKUTER SYM ... MUDAH START & TOP SPEED

http://www.youtube.com/watch?v=O8BA1y3ChAs&feature=related

Neo Socket is the latest technology, a breakthrough invention and
patented device that could save fuel consumption by 10-30%.

Neo Socket also helps improve car's engine acceleration and the
performance of on board equipment such as stereo, air-condition and
lights. It also provides more horse power, longer battery life and
higher throttles response. Neo Socket, gives cars cleaner emission and
helps reduce carcinogenic emissions that are responsible for Global
Climate Changes (GCC). That means less pollution and more clean air. Neo
Socket is proven safe, convenient and easy to use. Just plug-in into the
12V cigarette lighter of your car and Neo Socket starts working
instantly.

Increased Gas Mileage
Lower emission
Save on gas by 20%
Hi-Grade (Blue)
Cleaner emission
More horse power
Longer battery life
Too easy to use and start working instantly

How To USE
1. Insert Neosocket into cigarette lighter socket.
2. The light turns ON (May be you need to turn on the engine at this
time
3. Start driving

FAQ
1. Does this work for Gas/Fuel engines only?
It does work for Gas/Fuel as well as diesel engines.

2. How does this works?
Just plug-in into the 12V cigarette lighter of your car and Neo Socket
starts working instantly.

3. Does this work for 24V?
No, Neosocket only works for 12V cigarette socket only.

4. Does it have a fuse?
Yes, it does have a fuse.

5. Does Neosocket work if attached to cigarette socket adapters?
Yes, it does work if attached to cigarette socket adapters

Testimony:

1. Salam,

Saja nak kongsi pengalaman guna Neo Socket ni... battery kereta saya
guna dari tahun 2008 (dekat 3 tahun dah). Dua bulan sudah bateri saya
dah mula lemah dan susah nak start waktu pagi... Bila saya mula pakai
NEO Socket ni, lepas 2 hari kekuatan bateri kembali seperti biasa, mudah
hidupkan enjin dan yang paling ketara, pickup & topspeed cepat. Mile
ledge pun betambah lebih kurang 10~20km extra...kira berbaloi la pakai
NEO Socket ni...Modal hanya RM50 dan saya dapat pemjimatan petrol secara
berterusan, tidak sepeti sesetengah produk voltage stabilizer yang
harganya mencecah sehingga ratusan RM seunit... Nak pakai pun risau
takut dak dak kesan... Dengan Neo Socket radio kereta saya lebih clear,
lampu lebih terang, mudah start, aircond pun cepat sejuk... nak transfer
ke motor SYM pun boleh ....kira berbaloi-baloi... (Li Penang)

2. Bro,

Neo Socket ni nampak simple jer tapi bila pasang pickup dan response
pada throttle lebih cepat dari dulu... saya guna Gen2 Auto. Dulu pinckup
agak lembap jer...Sekarang saya mula ada keyakinan terutamanay ketika
nak memotong...Zoom...Lepas ni nak pasang Surbo pulak...stok ada? (Man -
Kulim)

3. Salam bro Zali,

Saya guna Naza Ria NGV. Hari tu try beli 1 unit Neo Socket pasang pada
MPV saya, response pickup dan penjimatan bahan api ada
improvement...Saya dapat lebih km dari sebelum ini. Kini saya tambah
lagi 1 unit Neo Socket (jadi twin Neo Socket ), pickup & response lebih
baik, macam guna bahan api petrol. Neo Socket memang best. Nak jadi
agen boleh? (Hadi KL)

4. Hi,

I've received your Neo Socket yesterday, TQ. Now already installed in my
Alza and I can feel the response to my pickup increased and more power
to climb the hill on my way to Cameron Highland very smooth even I bring
my family along (full load). Now I'm on top on Cameron Highland...
Enjoying my holiday. Tq for your Neo Socket. (Suezie - Ipoh)

Neo Socket is the latest technology, a breakthrough invention and
patented device that could save fuel consumption by 10-30%. The 100%
Japanese made device was first launched in Hokkaido, Japan and it is
presently being used in the United States, Canada, Australia,United
Kingdom, Germany, France, Middle East and Asia.

Neo Socket also helps improve car's engine acceleration and the
performance of on board equipment such as stereo, air-condition and
lights. It also provides more horse power, longer battery life and
higher throttles response. Neo Socket, gives cars cleaner emission and
helps reduce carcinogenic emissions that are responsible for Global
Climate Changes (GCC). That means less pollution and more clean air. Neo
Socket is proven safe, convenient and easy to use. Just plug-in into the
12V cigarette lighter of your car and Neo Socket starts working
instantly.

Electrolysis Condenser / Capacitor

Is a passive electrical component that can store energy in the electric
field between a pair of conductors (called "plates"). The process of
storing energy in the capacitor is known as "charging", and involves
electric charges of equal magnitude, but opposite polarity, building up
on each plate. A capacitor's ability to store charge is measured by its
capacitance, in units of farads.

Capacitors are often used in electric and electronic circuits as
energy-storage devices. They can also be used to differentiate between
high- frequency and low-frequency signals. This property makes them
useful in electronic filters. Practical capacitors have series
resistance, internal leakage of charge, series inductance and other
non-ideal properties not found in a theoretical, ideal, capacitor.

A capacitor consists of two conductive electrodes, or plates, separated
by a dielectric, which prevents charge from moving directly between the
plates. Charge may however move from one plate to the other through an
external circuit, such as a battery connected between the terminals.

Dieletric in center

When any external connection is removed, the charge on the plates
persists. The separated charges attract each other, and an electric
field is present between the plates. The simplest practical capacitor
consists of two wide, flat, parallel plates separated by a thin
dielectric layer.

Energy Storage

A capacitor can store electric energy when disconnected from its
charging circuit, so it can be used like a temporary battery. Capacitors
are commonly used in electronic devices to maintain power supply while
batteries are being changed. (This prevents loss of information in
volatile memory.)

In car audio systems, large capacitors ranging from .5 to over 100
farads are used to store energy for the amplifier to use on demand.

Somewhat Like a Battery

Capacitors act like tiny storage batteries that charge and discharge
rapidly. Made of two plates separated by a thin insulator or sometimes
air, when one plate is charged negative and the other positive, a charge
builds up and remains after the current is removed. When power is
required, the circuit is switched to conduct current between the plates,
and the charge is released. See ultracapacitor.

Agen Negeri & kawasan diperlukan segera...call 016-4831769 untuk harga
agen & maklumat lanjut

Pulau Pinang - 016-4831769 (Zali)

Butterworth / Sg Dua / Kulim - 0124621882 (Uzir)

Kepala Batas/ Sg Petani - 0135131510 (Am)

Shah Alam / KL / Seremban - 0129319464 (Hadi)

Puchong /KL - 0173620557 (Jasmoni)

Subang Jaya/ Lembah Kelang / Puchong / KL - 012-2909066 (Mohd)

Kuala Lumpur - 019-3149137 (Afzai)

Pahang - 019-9310217 (Malek)

Perak / Ipoh - 012-5006650 (Azizan)

Perak / Ipoh - 012-5617805(Loh)

Alor Setar -

Kulim - 014-7555058

Kangar/ Perlis -

Johor -

Terengganu - 012-2909066 (Mohd)

Kelantan - 012-2909066 (Mohd)

Sabah -

Sarawak -

Harga Promosi RM55 sahaja. (POSLAJU + RM5)

Tempahlah sekarang pada harga promosi ini

Bagi Luar Kawasan Pulau Pinang boleh order melalui Online. Sila Bank in
ke akaun dibawah dan sms saya jenis barang yang hendak ditempah.

Maybank- 107143131880 ( Razali Md Yusoff)

Atau

CIMB - 07140119007524 ( Razali Md Yusoff)

Setelah pembayaran dibuat,sila sms ke 016-4831769 (Zali)

1. nama anda

2. no transaksi

3. masa bayaran

4. tarikh bayaran

5. Alamat anda

Tue Aug 7, 2012 7:45 pm (PDT) . Posted by:

"Razali Bin Md Yusoff"Salam Tuan Mod...Mintak laluan untuk iklan

DIY Turbo-5000 electric turbines. Activate like NOS system - for all
cars

Product Description
DIY Turbo-5000 electric turbines.
Activate like NOS system.

Electric Turbine motor will turn ON when you press half/full pedal.

To promote the product by electric turbine air flow and increase engine
breathing capacity, Pickup like Turbo.
Improve engine compression ratio 30%,
Save petrol 20 - 30%,
Speed up the combustion efficiency and
Reduce engine exhaust pollution emissions & carbons.

Emissions for all sizes of vehicles converted to use:
Tube/hose/pipe diameter; 3-inch (76 mm)

Metal turbine wheel;
14V 8A 100 W 12,000 rpm speed 12M

Air Filter Size ; small head diameter 105 mm. The bulk of 150 mm in
diameter. 130 mm high. Interface 76 mm with stainless steel clamps 1

With; (Control Harness)
1. Relay .
2. Relay plug
3. Insurance together with fuse,
4. With a line of electrical plugs,
5. Start Switch,
6. Adhesive label
7 Installation instructions. and so on!
Package size; 150mmx150mmx150mm wide,

Price: Promotion price RM300 (normal Price RM380)

Tempahlah sekarang pada harga promosi ini

Bagi Luar Kawasan Pulau Pinang boleh order melalui Online. Sila Bank in
ke akaun dibawah dan sms saya jenis barang yang hendak ditempah.

Maybank- 107143131880 ( Razali Md Yusoff)

Atau

CIMB - 07140119007524 ( Razali Md Yusoff)

Setelah pembayaran dibuat,sila sms ke 016-4831769 (Zali)

1. nama anda

2. no transaksi

3. masa bayaran

4. tarikh bayaran

5. Alamat anda

Postage POSLAJU: RM10
call/SMS: 016-4831769

For other product, visit my store in Mudah.my - Pro Niaga - Zali Trading

Attachments with this message:
3 of 3 Photo(s)

Tue Aug 7, 2012 7:45 pm (PDT) . Posted by:

"tsyede@yahoo.com.sg" tsyede

Takkan itupun salah PM
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: "-::eSpAcE9808::-" <rienacom@yahoo.com.sg>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Tue, 31 Jul 2012 00:24:03
To: zzxmelayucyber<melayucyber@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Kotinjen Olimpik Malaysia kena kutuk!


Kotinjen Olimpik Malaysia kena kutuk!
Posted by Kedah Lanie
dari Blog sozcyili.Pasukan olimpik malaysia ke london kena kutuk. Sebenarnya tak perlu tunggu orang luar kutuk pun sebab sebagai rakyat yang membaca dan menatap gambar2 kotinjen kita di portal online pun rasa cam errrr.. baju apekah itu sebenarnya?

Dan tak sangka juga apa yang aku rasa rupanya dirasai oleh orang lain. Disebabkan itulah tak hairan kenapa yahoo melabelkan pasukan malaysia antara yang mempunyai uniform terburuk sekali di antara kesemua kontinjen yang menyertai kejohanan kali neh.
Lihat kat bawah neh ;
Terus terang aku cakap, bukan jalur tue punca utama sebenarnya. Tetapi warna tue. Semacam tak masuk langsung. Oren, kuning dan hitam. Mainan warna tue sebenarnya tak berapa kena. Tak pasti nak cakap macam mana tapi yang pasti memang nampak buruk.

Tak caya?

Sila tengok siaran ulangan berita mengenai nya. Tengok live di tv. Lagi terserlah "keburukkan" nya beb. Tatau lah kenapa.. rasanya menteri2 di malaysia sekarang neh bersatu hati tak buat kerja kot. Kali neh menteri belia dan sukan pula amek giliran bakal dikutuk.

Lebih mementingkan kpop dan acara hiburan yang langsung tiada faedah kepada sesiapa pun berbanding memantau persiapan pasukan olimpik malaysia ke london akhirnya membuahkan hasil pertama apabila dikutuk mempunyai antara uniform yang terburuk. Lepas neh apa lagi sejarah yang menteri kita nak cipta? Kita tunggu.


Tue Aug 7, 2012 7:45 pm (PDT) . Posted by:

"Mohd Zaini Hj Bisri" zainie_2020

Assalamualaikum warga Yahoo
 
Kereta untuk dijual..
 
    Buatan   : TOYOTA
     Jenis     : Rav4 Type J (2.0 A)
    Tahun    : 1998-2003
    Harga    : RM31,000.00
 
Maklumat lanjut sila link alamat dibawah.
 
http://www.mudah.my/vi/16928857.htm

Tue Aug 7, 2012 7:45 pm (PDT) . Posted by:

"Azmi Ahmad" azmiads

Kebajikan Bulan Ramadhan.

From: Khairul Bariah [mailto:kbariah@baitulkasih.org.my]
Sent: Friday, July 27, 2012 8:46 AM
To: rkhEmailGroup1
Subject: Mengambil berkat kelebihan Ramadhan yang diberkati

Assalamualaikum wrt.wbt.

Dato'/Datin/Tuan/Puan yang dirahmati Allah,

RAMADHAN Bulan yang dirindui oleh seluruh umat Islam yang menagih
kelebihan yang ada pada bulan yang mulia ini. Ramadhan bulan rahmat dan
keampunan. Bulan yang membuatkan umat Islam berlumba-lumba melakukan
ibadah sedekah kerana meyakini akan pahala yang berlipat kali ganda.

Sayyidatina Aisyah (r.a) berkata; "Rasulullah S.A.W jika masuk bulan
Ramadhan membebaskan setiap tawanan dan memberi kepada setiap orang yang
meminta" - Riwayat Al-Baihaqi.

"Puasa itu merupakan perisai bagi seseorang dari api neraka, sebagaimana
perisai dalam peperangan" - Hadith riwayat Ahmad, An-Nasa'i dan Ibnu
Majah

Meyakini keberkatan pada bulan Ramadhan yang mulia ini, BAITUL KASIH
meneruskan usahanya dengan menganjurkan projek RAYUAN RAMADHAN yang
merupakan satu inisiatif murni bagi meraikan rumah-rumah amal dibawah
naungannya, antaranya seperti berikut :

1. Rumah Kasih Harmoni ( 6 tahun & kurang)

2. Rumah Siraman Kasih (7 - 12 tahun)

3. Rumah Permata Rohani (remaja)

5. Baitul Rahmah (Warga Emas)

4. Baitul Hanani (anak yatim & asnaf zakat)

Di sepanjanag bulan Ramadhan ini pihak BAITUL KASIH akan menyediakan
makanan untuk berbuka puasa, more selepas solat Terawih dan bersahur
kepada lebih 180 orang anak-anak yatim, miskin dan anak-anak terbiar di
4 buah rumah amal di bawah naungan kami.

Bagi jiwa-jiwa yang sentiasa mengintai peluang untuk membuat infaq atau
sedekah bolehlah bersama-sama memberi sokongan dan bantuan kepada usaha
ini dalam berbagai-cara:

(a) Memperpanjangkan mesej ini kepada badan-badan koporat dan individu.

(b) Menaja majlis berbuka pusa dan sahur.

(c) Menghulurkan bantuan untuk keperluan Hari Raya samada dalam bentuk
barangan atau kewangan.

KEMUDAHAN MENYUMBANG

(a) Bagi penyumbang yang ingin menghulurkan sumbangan dalam bentuk cek
dan mahu pihak kami sendiri mengambilnya, cek tersebut hendaklah dibuat
atas nama dan akaun berikut:

PERTUBUHAN KEBAJIKAN BAITUL KASIH: MAYBANK:5621-8812-8345

(b) Sumbangan tunai melalui mesin ATM atau system perbankan online terus
ke akaun:

Rumah Kasih Harmoni: MAYBANK: 5121- 8313- 4032

(c) Sila emailkan maklumat sumbangan anda kepada:
pkbk@baitulkasih.org.my atau maklumkan terus sumbangan anda samada
menalifon terus atau mengirim system pesanan ringkas (SMS) kepada
mana-mana wakil kami yang dinyatakan dibawah.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan sila hubungi sekretariat kami di
talian 03-42567224, Fax: 03-42527527 atau menghubungi wakil-wakil kami
seperti berikut:

(a) Pengerusi - Ustaz Zahari bin Alwi: 013-3303430

(b) Bendahari BAITUL KASIH - Khairul Bariah bt. Mian: 017-3494313

Kami di PK BAITUL KASIH mengucapkan jutaan terima kasih diatas sokongan
dan sumbangan anda. Semoga Allah swt memberkati usaha-usaha kita.

Sekian dan selamat menjalani ibadah berpuasa di bulan Ramadhan al
Mubarak. Terima kasih.

Wassalam.

Yang berusaha,

Rohana binti Ali

Timbalan Pengerusi PKBKWPSEL

----------------------------------------------------------
This e-mail and any attachments transmitted with it contain information which is confidential, intended solely for the addressee(s) and which may also be privileged or exempt from disclosure under applicable law. If you are not the addressee(s), or have received this e-mail in error, please notify the sender immediately, delete it from your system and do not copy, print, disclose or use any part of it or its attachments. Internet communications are not guaranteed to be secure or free of any virus. The GKN Group does not accept liability for any loss or damage arising in any way from changes to this e-mail or its attachments which may occur in transmission due to network, machine or software failure or manufacturer or operator error, or from unauthorised access or interference with internet communications by any third party or from the transmission of any viruses. Any opinion or other information in this e-mail or its attachments that does not relate to the business of the GKN Group or any part of it is personal to the sender and is not given or in any way endorsed by the GKN Group or any part of it.
 
GROUP FOOTER MESSAGE
Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
        Pdniaga Grafik - http://pdniagagrafik.blogspot.com

Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
        Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web:         Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com  
        The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com     
        Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz     
        Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com  
        OILYMAN - http://oilyman.com.my

No comments: