Friday, January 7, 2011

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 2834

Messages In This Digest (15 Messages)

Messages

1.

Fw: Penawar Sakit Jantung Anugerah Illahi

Posted by: ":: eSpAcE 9808 ::" rienacom@yahoo.com.sg   rienacom

Thu Jan 6, 2011 6:05 am (PST)Assalam.

Abang ipar kawan saya dah cuba, cuma selepas 3 botol sahaja dia minum, alhamdulillah, tak jadi operate. Dia dah 3 saluran yang blog. Operation untuk kali kedua. Sebelum ni, dia cuma dapat berjalan 4-5 langkah sahaja, lepas tu kena rehat sebentar sebelum meneruskan perjalanan ke bilik air. Sekarang dah boleh pergi pasar malam.

Penawar Sakit Jantung Anugerah Illahi

Penawar Sakit Jantung Dari Herba & Ramuan Semulajadi
1 daripada 6 kematian di Malaysia disebabkan oleh Sakit Jantung. Sebanyak 7,597 kematian direkodkan pada tahun 2008 berbanding 5,549 pada 2005. Statistik kementerian sejak 1990 hingga 2005 menunjukkan penyakit jantung sudah membunuh 22.5% wanita dan meningkat kepada 135% dalam tempoh 15 tahun itu. Penyakit Jantung merupakan Pembunuh Nombor 1 Di Negara. 6 orang diserang sakit jantung setiap 1 jam dan 144 orang sehari. 90% daripada mangsa serangan meninggal dunia dalam tempoh sebulan.

''Bagi penyakit jantung, sebanyak 7,597 kematian direkodkan pada tahun 2008 berbanding 5,549 pada 2005. Statistik kementerian sejak 1990 hingga 2005 menunjukkan penyakit jantung sudah membunuh 22.5% wanita dan meningkat kepada 135% dalam tempoh 15 tahun. 80% daripada penyakit jantung di usia muda disebabkan oleh pemakanan tidak sihat, kurang senaman dan merokok. Penyakit Jantung merupakan Pembunuh Nombor 1 Di Negara. 6 orang diserang sakit jantung setiap 1 jam dan 144 orang sehari. 90% daripada mangsa serangan meninggal dunia dalam tempoh sebulan dan hanya 10% yang kembali sihat. 17,000,000 individu seluruh dunia meninggal dunia setiap tahun disebabkan sakit jantung.
1 dari 5 kematian di Malaysia adalah disebabkan oleh Sakit Jantung"

- Kementerian Kesihatan Malaysia -

PEMBUNUH NO. 1 DI MALAYSIA DAN SELURUH DUNIA!

Ini adalah fakta yang harus kita semua terima. Walaupun ia agak pahit untuk ditelan, tetapi inilah kenyataannya. Tentu anda masih ingat kepada Allahyarham Hani Mohsin, Allayarham Izi Yahya, Allaryarham Khairil Kamis, Allahyarham Ustaz Asri (Rabbani)... Sekadar menyebut beberapa nama. Mereka pergi secara tiba-tiba. Tanpa sebarang amaran atau tanda-tanda awal. Punca utama kematian mereka adalah disebabkan oleh Penyakit Jantung!

Adakah anda ingin menjadi sebahagian penyumbang kepada statistik dan angka-angka kematian tersebut untuk tahun 2011 ini?

Jangan biarkan ketidakpedulian anda terhadap kesihatan badan merampas anda dari ibu bapa, isteri, suami, anak-anak, dan sahabat handai anda.

APAKAH PUNCA UTAMA SAKIT JANTUNG?

Banyak perkara yang boleh menyebabkan anda diserang penyakit jantung. Antara punca sakit jantung yang biasa ditemui ialah:

Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar.
Jika anda mempunyai keturunan yang mengidap penyakit jantung.
Jika anda kurang bersenam.
Jika pemilihan makanan anda tidak betul makanan anda mengandungi kadar kolesterol dan lemak yang tinggi.
Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan (stress).
Jika anda mengidap penyakit kencing manis.
Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
Jika anda merokok.

SINAR BARU BUAT PESAKIT JANTUNG

Setiap penyakit ada penawarnya, dan penawar Sakit Jantung telah dibongkarkan oleh Nasar Teguh Trading yang sudi berkongsi penawar Sakit Jantung tersebut dengan kita semua. Insya-Allah, dengan mengamalkan Herba Bio-Jantung ini secara istiqomah, anda akan sembuh dari Sakit Jantung tanpa perlu dibedah.

Kenapa kita mesti berdiam diri dengan tidak berusaha untuk kembali sihat dan normal seperti orang lain? Jadi, cubalah berubat dengan Herba Bio-Jantung . Dengan izin Allah, telah ramai yang kembali hidup normal seperti sediakala setelah berubat dengan Herba Jantung.

Produk Herba Bio-Jantung ini dikeluarkan oleh kilang yang bertaraf Amalan Pengilangan Baik atau GMP. Ia sesuai untuk mereka yang menghidap penyakit berkaitan jantung seperti:

Jantung berlubang
Jantung tersumbat
Lemah jantung
Jantung bengkak
Masalah injap

APAKAH KAEDAH YANG DIGUNAKAN UNTUK MERAWAT SAKIT JANTUNG?

Produk Herba Bio-Jantung ini adalah terdiri daripada 100% kandungan herba dan ramuan semulajadi sahaja. Tiada bahan kimia atau bahan-bahan merbahaya yang digunakan.

Jika masalah jantung anda masih diperingkat awal, Herba Bio-Jantung ini perlu dimakan selama 2 minggu sahaja. Tetapi sekiranya sakit jantung anda perlu dibedah, ia perlu dimakan selama 1 bulan untuk penyembuhan sepenuhnya dengan Izin Allah. Herba ini juga boleh diamalkan sebagai salah satu cara untuk mencegah dari mendapat penyakit jantung.

TESTIMONI PENGGUNA HERBA BIO-JANTUNG

Haji Hashim

Saya telah lama menjalani dialisis. Kadang kala saya terasa sakit pada bahagian dada dan menghadapi masalah buang air kecil tanpa terasa. Setelah mendapat tahu Minuman "Bio-Jantung" dari menantu, saya terus mencuba. Alhamdulilah masalah yang dihadapi beransur pulih.

En. Hanafiah Nordin, Sepang

Saya telah mendapat penyakit jantung pada tahun 2009. Sudah menjalani Anjogram, tetapi tidak berjaya dan kemudian dinasihatkan oleh pakar untuk menjalani bypass. Saya kemudian berusaha mendapatkan rawatan cara tradisional sehinggalah mendapat tahu Minuman "Bio-Jantung" boleh membantu. Setelah mengamalkan produk herba Bio-Jantung, saya bertambah sihat dan disahkan jantung tidak tersumbat lagi

En Ismail (Pegawai Waran - Komando)

Alhamdulilah. Terima kasih kepada Bio-Jantung, kerana telah banyak merubah kehidupan saya. Kalau dahulu apa yg saya buat semua dalam keletihan, kini saya berjalan laju, menaiki tangga sehingga 3 tingkat. Berjogging tanpa mengah. Terima kasih pada Dato Bad kerana memperkenal Bio-jantung kepada saya.

En Jan Isman (55 Thn)

Berlaku sumbatan urat di bahagian leher akibat kemalangan jalanraya. Masalah tersebut menyebabkan kesakitan di leher dan dada. Saya kemudian dimaklumkan pembedahan perlu dilakukan. Setelah diperkenalkan Minuman Herba "Bio-Jantung" dan mengamalkannya, kesihatan saya beransur pulih. Alhamdulilah.


DIMANA SAYA BOLEH DAPATKAN HERBA BIO-JANTUNG INI?

Anda boleh membuat tempahan Herba Bio-Jantung secara online dengan klik pada link TEMPAHAN dibawah atau menghubungi kami di talian 013-2711990


MENGENAI SYARIKAT

SYARIKAT Nasar Teguh Trading, yang dilantik Kolej Lincoln bagi mengedarkan Air Herba Bio-Jantung (Bio-Jantung), komited memasarkan lebih 15,000 botol produknya setiap tahun untuk membantu mereka yang mengalami masalah jantung. Pengerusinya, Prof Datuk Dr Badaruddin Nordin, berkata produk Bio-Jantung itu akan mula dipasarkan pada Jun ini di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

BUAH HAYAT

Air herba ini unik kerana khasiat yang dihasilkan mempunyai Acid Gallic yang tinggi. Kajian telah dibuat di Universiti Tempatan dan di Kolej Lincoln. Mempunyai ciri-ciri terapi yang baik kepada Jantung dan mendapati kandungan utamanya boleh memecahkan kolestrol. Antioksida yang terdapat dalam buah ini memainkan peranan penting dalam pencegahan atau penangguhan kejadian penyakit. Hasil dari testimoni, pesakit jantung dan sakit kepala amat berkesan. Kajian air herba yang dijalankan ini memberi kesan yang baik pada pesakit. InsyaALLAH. Buah ini diproses 100% tanpa menggunakan sebarang bahan kimia dan amat baik digunakan sebagai minuman air herba untuk jantung dan sebagainya.

Kelebihan Buah Hayat :

Mujarab untuk saluran jantung tersumbat serta melancarkan peredaran darah / Kanser
Strok (Angin Ahmar)
Mujarab untuk Sakit Kepala (Migrain)
Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan
Membantu menurunkan kadar gula dalam darah
Membantu menurunkan tekanan darah
Membantu sistem penghadaman badan
Membersihkan paru-paru
Membersihkan buah pinggang

Buat tempahan Herba Bio-Jantung anda sekarang! Hargai kesihatan dan jangan berserah pada nasib semata-mata.

APA LAGI KATA PENGGUNA HERBA BIO-JANTUNG...

En Mat Edek B. Abd Rahman (Kundang, Selangor)

Saya telah mendapat Strok pada bulan Ogos 2009. Pelbagai usaha telah dilakukan termasuk mendapatkan ubat tradisional dan lain-lain.Alhamdulilah setelah mengambil Minuman "Bio-Jantung" Strok yang dialami beransur baik & bertenaga.


Puan Zarina Binti Zainol (Kuala Kedah)

Menghadapi masalah jantung, lesu, darah tinggi dan kencing manis. Setelah mendapat tahu Minuman "Bio-Jantung". Beliau mencuba dan alhamdulilah masalah jantung dan penyakit-penyakit dapat diatasi.

Tempah Herba Bio-Jantung Anda SEKARANG PADA HARGA PROMOSI HANYA RM97.00

BORANG TEMPAHAN

Sila ikuti 2 langkah mudah dibawah untuk membuat tempahan Herba Jantung:

Langkah 1: Sila depositkan / transfer wang ke dalam salah satu akaun berikut menggunakan perbankan internet / deposit bank / ATM Deposit / ATM Transfer:Maybank 114085839760 Mohd Najib Mat Nor
CIMB 12090033640528 Mohd Najib Mat Nor
Bank Islam 12092022704894 Mohd Najib Mat Nor
Public Bank 4711947512 Mohd Najib Mat Nor

* Anda digalakkan membuat bayaran melalui Maybank2u atau CIMB Clicks. Masukkan alamat email admin@herbajantung.com di ruangan email penerima bayaran.

Langkah 1: Sila isikan maklumat-maklumat penting dengan lengkap dalam borang yang disediakan dengan klik pada butang dibawah. SMS "HERBA JANTUNG" ke 013-2711990 untuk mempercepatkan proses penghantaran Herba Jantung kepada anda.

HUBUNGI KAMI

Jika anda mempunyai sebarang masalah, pertanyaan dan maklumbalas mengenai Herba Jantung, sila isi borang dengan klik pada butang dibawah:

Anda juga boleh menghubungi kami di talian berikut:

013-2711990
Email: admin@herbajantung.com
2a.

Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: ":: eSpAcE 9808 ::" rienacom@yahoo.com.sg   rienacom

Thu Jan 6, 2011 6:07 am (PST)
TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA RON97 naik lagi....

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40 seliter berkuatkuasa tengah malam ini, mengikut sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15 seliter dan akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter.
Harga minyak tanah juga naik 10 sen kepada RM2.50 seliter.

Santan Pulak Naik Harga.. Oi hangpa nie reti perintah Malaysia kaa..???

KUALA LUMPUR: Suri rumah yang ditemui rata-rata merungut apabila harga bahan keperluan utama memasak iaitu santan naik mendadak 60 peratus iaitu daripada RM4.50 kepada RM6.50 sekilogram.

Harga itu mula naik dua minggu lalu kerana bekalan kelapa di pasaran berkurangan lebih 50 peratus hingga menjejaskan pengeluaran santan.

Tinjauan Harian Metro di Pasar Chow Kit dan Pasar Besar Gombak mendapati hampir keseluruhan peniaga menjual santan dengan harga RM6 hingga RM6.50 setiap kilogram berbanding sebelum ini sekitar RM4.50 sekilogram.

Suri rumah, Yah Yussuf, 44, berkata kenaikan mendadak itu membebankan belanja dapur isi rumah kerana terpaksa berbelanja besar untuk memasak setiap hari.

"Kenaikan sekitar RM2 tidak wajar kerana memberi tekanan kepada perbelanjaan harian," katanya.
2b.

Re: Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: "baddRi Rozaimi" zordaq@yahoo.com   zordaq

Thu Jan 6, 2011 5:16 pm (PST)Biar betul.. bukan ron 95 RM1.90 sekarang?
Mohd Badri Ibrahim - Badd
0123556142
Zordaq Sdn Bhd
G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
http://www.ezordaq.com
Spare Part - High Performance - Accessories Car

________________________________
From: :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Thu, January 6, 2011 10:07:42 PM
Subject:www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA RON97 naik lagi....
Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40 seliter
berkuatkuasa tengah malam ini, mengikut sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia
diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15 seliter dan
akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter.
Harga minyak tanah juga naik 10 sen kepada RM2.50 seliter.

Santan Pulak Naik Harga.. Oi hangpa nie reti perintah Malaysia kaa..???

KUALA LUMPUR: Suri rumah yang ditemui rata-rata merungut apabila harga bahan
keperluan utama memasak iaitu santan naik mendadak 60 peratus iaitu daripada
RM4.50 kepada RM6.50 sekilogram.

Harga itu mula naik dua minggu lalu kerana bekalan kelapa di pasaran
berkurangan lebih 50 peratus hingga menjejaskan pengeluaran santan.

Tinjauan Harian Metro di Pasar Chow Kit dan Pasar Besar Gombak mendapati hampir
keseluruhan peniaga menjual santan dengan harga RM6 hingga RM6.50 setiap
kilogram berbanding sebelum ini sekitar RM4.50 sekilogram.

Suri rumah, Yah Yussuf, 44, berkata kenaikan mendadak itu membebankan belanja
dapur isi rumah kerana terpaksa berbelanja besar untuk memasak setiap hari.

"Kenaikan sekitar RM2 tidak wajar kerana memberi tekanan kepada perbelanjaan
harian," katanya.2c.

Re: Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: "shidan shidan" syid_dan@yahoo.com   syid_dan

Thu Jan 6, 2011 6:43 pm (PST)
Keperluan kita masih murah dr negara sebelah...
--- On Thu, 1/6/11, :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:

From: :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA
To: "zzxmelayucyber" <melayucyber@yahoogroups.com>
Date: Thursday, January 6, 2011, 6:07 AM

 

 

TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA RON97 naik lagi....

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi
kepada RM2.40 seliter berkuatkuasa tengah malam ini, mengikut
sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85
seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan
kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu,
harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15 seliter dan akhir bulan yang
sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter.
Harga minyak tanah juga naik 10 sen kepada
RM2.50 seliter.

 

Santan Pulak Naik Harga.. Oi hangpa nie reti perintah Malaysia
kaa..???

KUALA LUMPUR: Suri rumah yang ditemui rata-rata
merungut apabila harga bahan keperluan utama memasak iaitu santan naik mendadak
60 peratus iaitu daripada RM4.50 kepada RM6.50 sekilogram.

Harga itu mula
naik dua minggu lalu kerana bekalan kelapa di pasaran berkurangan lebih 50
peratus hingga menjejaskan pengeluaran santan.

Tinjauan Harian Metro di
Pasar Chow Kit dan Pasar Besar Gombak mendapati hampir keseluruhan peniaga
menjual santan dengan harga RM6 hingga RM6.50 setiap kilogram berbanding sebelum
ini sekitar RM4.50 sekilogram.

Suri rumah, Yah Yussuf, 44, berkata
kenaikan mendadak itu membebankan belanja dapur isi rumah kerana terpaksa
berbelanja besar untuk memasak setiap hari.

"Kenaikan sekitar RM2 tidak
wajar kerana memberi tekanan kepada perbelanjaan harian,"
katanya.
 

2d.

Re: Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: "Hide ID" Hide ID

Thu Jan 6, 2011 7:46 pm (PST)SLm Tn Mod..Pls hide my ID (email company)

Salam Tn, itu kata2 bagi orang yang mampu...

________________________________

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
Behalf Of shidan shidan
Sent: Friday, January 07, 2011 10:43 AM
To: zzxmelayucyber; automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT
MALAYSIA

Keperluan kita masih murah dr negara sebelah...
--- On Thu, 1/6/11, :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:

From: :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA
To: "zzxmelayucyber" <melayucyber@yahoogroups.com>
Date: Thursday, January 6, 2011, 6:07 AM

TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA RON97 naik lagi....
<http://kedahlanie.blogspot.com/2011/01/tahniah-rakyat-malaysia-ron97-na
ik-lagi.html>

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40 seliter
berkuatkuasa tengah malam ini, mengikut sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85
seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan kerana
ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15
seliter dan akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada
RM2.30 seliter.

Harga minyak tanah juga naik 10 sen kepada RM2.50 seliter.

Santan Pulak Naik Harga.. Oi hangpa nie reti perintah Malaysia kaa..???
<http://kedahlanie.blogspot.com/2011/01/santan-pulak-naik-harga-oi-hangp
a-nie.html>

<http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs059.snc6/168995_178432982
187649_100000628443398_473213_3640306_n.jpg>

KUALA LUMPUR: Suri rumah yang ditemui rata-rata merungut apabila harga
bahan keperluan utama memasak iaitu santan naik mendadak 60 peratus
iaitu daripada RM4.50 kepada RM6.50 sekilogram.

Harga itu mula naik dua minggu lalu kerana bekalan kelapa di pasaran
berkurangan lebih 50 peratus hingga menjejaskan pengeluaran santan.

Tinjauan Harian Metro di Pasar Chow Kit dan Pasar Besar Gombak mendapati
hampir keseluruhan peniaga menjual santan dengan harga RM6 hingga RM6.50
setiap kilogram berbanding sebelum ini sekitar RM4.50 sekilogram.

Suri rumah, Yah Yussuf, 44, berkata kenaikan mendadak itu membebankan
belanja dapur isi rumah kerana terpaksa berbelanja besar untuk memasak
setiap hari.

"Kenaikan sekitar RM2 tidak wajar kerana memberi tekanan kepada
perbelanjaan harian," katanya.

Legal Disclaimer:
The information contained in this message may be privileged and confidential. It is intended to be read only by the individual or entity to whom it is addressed or by their designee. If the reader of this message is not the intended recipient, you are on notice that any distribution of this message, in any form, is strictly prohibited. If you have received this message in error, please immediately notify the sender and delete or destroy any copy of this message
2e.

Re: Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: "MDROZALI MOHDNOR" mdrozali.mohdnor@samsung.com

Thu Jan 6, 2011 10:58 pm (PST)
Ye lah kita sapa berbanding mamat yg kata harga tu masih rendah

dia nya income 5 bintang bro sebulan.. awk nk dpt 4 bintang
tercungap2------- Original Message -------

Sender : Hide ID@unspecified-domain<Hide ID@unspecified-domain>

Date : Jan 07, 2011 10:01 (GMT+07:00)

Title : RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT
MALAYSIA
SLm Tn Mod..Pls hide my ID (email company)Salam Tn, itu kata2 bagi orang yang mampu…From: automobil@yahoogroups.com
[mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of shidan shidan
Sent: Friday, January 07, 2011 10:43 AM
To: zzxmelayucyber; automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT
MALAYSIA
Keperluan kita masih murah dr negara sebelah...
--- On Thu, 1/6/11, :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>
wrote:


From: :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: TAHNIAH RAKYAT
MALAYSIA
To: "zzxmelayucyber" <melayucyber@yahoogroups.com>
Date: Thursday, January 6, 2011, 6:07 AM
TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA RON97 naik lagi....
<http://kedahlanie.blogspot.com/2011/01/tahniah-rakyat-malaysia-r\
on97-naik-lagi.html
>
Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40
seliter berkuatkuasa tengah malam ini, mengikut sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85
seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan
kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi
RM2.15 seliter dan akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen
lagi kepada RM2.30 seliter.

Harga minyak tanah juga naik 10 sen kepada RM2.50 seliter.
Santan Pulak Naik Harga.. Oi hangpa nie reti perintah Malaysia
kaa..???
<http://kedahlanie.blogspot.com/2011/01/santan-pulak-naik-harga-o\
i-hangpa-nie.html
>

<http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs059.snc6/168995_17\
8432982187649_100000628443398_473213_3640306_n.jpg
>

KUALA LUMPUR: Suri rumah yang ditemui rata-rata merungut apabila
harga bahan keperluan utama memasak iaitu santan naik mendadak 60
peratus iaitu daripada RM4.50 kepada RM6.50 sekilogram.

Harga itu mula naik dua minggu lalu kerana bekalan kelapa di
pasaran berkurangan lebih 50 peratus hingga menjejaskan
pengeluaran santan.

Tinjauan Harian Metro di Pasar Chow Kit dan Pasar Besar Gombak
mendapati hampir keseluruhan peniaga menjual santan dengan harga
RM6 hingga RM6.50 setiap kilogram berbanding sebelum ini sekitar
RM4.50 sekilogram.

Suri rumah, Yah Yussuf, 44, berkata kenaikan mendadak itu
membebankan belanja dapur isi rumah kerana terpaksa berbelanja
besar untuk memasak setiap hari.

"Kenaikan sekitar RM2 tidak wajar kerana memberi tekanan
kepada perbelanjaan harian," katanya.
Legal Disclaimer: The information contained in this message may
be privileged and confidential. It is intended to be read only by
the individual or entity to whom it is addressed or by their
designee. If the reader of this message is not the intended
recipient, you are on notice that any distribution of this
message, in any form, is strictly prohibited. If you have
received this message in error, please immediately notify the
sender and delete or destroy any copy of this message[hi.gif] BERSIHbe a good ctzen

Mohd Rozali Mohd Nor

( INNOVATION TEAM )

off : 066701033

h/p : 0129061858

easydail : 5222
2f.

Re: Fw: TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA

Posted by: "MHZ" cekelatgetah@gmail.com   mohamad_hadi

Thu Jan 6, 2011 11:04 pm (PST)5 bintang tu sket bang oi.. on paper memang la 5 bintang. hakikatnya
bintang-bintang bertaburan di langit biru :)

On 07/01/2011 12:15 PM, MDROZALI MOHDNOR wrote:
> Ye lah kita sapa berbanding mamat yg kata harga tu masih rendah
>
> dia nya income 5 bintang bro sebulan.. awk nk dpt 4 bintang tercungap2
>

3a.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "norainonisnain" norainonisnain@gmail.com   norainonisnain2000

Thu Jan 6, 2011 5:52 pm (PST)Soory tuan mod. Nak bagi pendapat sikit.

Buat bangunan tinggi tinggi tapi rakyat (melayu) tak mampu nak sewa.
Kerajaan je yang mampu.

Saya pernah tanya orang di kelantan, dia kata takde bangunan besar2 takpe,
takde bangunan tinggi2 takpe, asalkan bangunan yang ada adalah milik bumi
dan mampu beli atau sewa. Rasa2 macam betul gak, sebab saya tinggal di jb,
banyak bangunan besar2 orang KITA tak boleh nak sewa dan beli.

Apapun terima kasih Datuk Najib. Cubalah baca2 sikit pendapat orang bawahan
ini. Kalau mendongak ke langit jangan lupa rumput di bumi. Takut rumput tak
di tebas, banyak ular dan mematuk kita yang sedang mendongak ke langit

Thanks all

_____

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of shidan shidan
Sent: Thursday, January 06, 2011 04:42 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10
sen seliter

Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit ...cewah...Tukar cover
body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg kaler gold..mcm org muda
plk...tampal stiker 2 3 keping tp yg biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife
aku suruh dia lentik sikit hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt
anak kt umah pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn
smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee
TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt 5 lg
bangunan paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa lepas ni bg la
sorang 1 bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:

From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10
sen seliter
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PM

Tok mode plse hide id.

..Yahoo.aden pun dah isi.tapi ron 95 jela..97 tak mampu..

..rege ni tak lama..sat lagi naik la ....tak caya tunggu.

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of MHZ
Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10
sen seliter

Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih pemimpin!

On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>
> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>
>
> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>
>
> 2011/01/04
>
> KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing naik
> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim
Othman.
>
> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40 seliter
> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua
> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia,
> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
> RM2.30 seliter.
>
> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan
> LPG RM1.90 sekilogram.
>
> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. -
> BERNAMA
>
> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
> kalut2 pasal minyak masak...

3b.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "mat mie" mamat5171@yahoo.com.my   mamat5171

Thu Jan 6, 2011 5:53 pm (PST)terbaca 1 artikel dalam internet "pakcik tak kisah harga petrol naik berapa
pun,sebab setiap kali pakcik isi minyak motor tetap gak rm2"....

________________________________
From: shidan shidan <syid_dan@yahoo.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Thursday, 6 January 2011 16:41:43
Subject:RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter

Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit ...cewah...Tukar cover
body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg kaler gold..mcm org muda plk...tampal
stiker 2 3 keping tp yg biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife aku suruh dia
lentik sikit hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt anak kt umah
pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee

TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt 5 lg bangunan
paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa lepas ni bg la sorang 1
bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:

>From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
>Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
>seliter
>To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
>Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PM
>
>
>
>Tok mode plse hide id…
>
>..Yahoo…aden pun dah isi…tapi ron 95 jela….97 tak mampu……
>..rege ni tak lama….sat lagi naik la ……..tak caya tunggu…
>
>
>From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
>MHZ
>Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
>To: automobil@yahoogroups.com
>Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
>seliter
>
>
>Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih pemimpin!
>
>On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>>
>> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>>
>>
>> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>>
>>
>> 2011/01/04
>>
>> KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing naik
>> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
>> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman.
>>
>> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40 seliter
>> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
>> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua
>> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
>> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia,
>> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
>> RM2.30 seliter.
>>
>> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan
>> LPG RM1.90 sekilogram.
>>
>> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. -
>> BERNAMA
>>
>> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
>> kalut2 pasal minyak masak...

3c.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "baddRi Rozaimi" zordaq@yahoo.com   zordaq

Thu Jan 6, 2011 7:56 pm (PST)Lepas nie nak isi minyak motor pun rm10 baru penuh.. hahahahh... mari kita teka
.. adakah minyak ron95 akan naik atau turun?

aku teka naikkk........ tungguu... kami sayang najibbbbb.....
Mohd Badri Ibrahim - Badd
0123556142
Zordaq Sdn Bhd
G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
http://www.ezordaq.com
Spare Part - High Performance - Accessories Car

________________________________
From: norainonisnain <norainonisnain@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 7:48:49 AM
Subject:RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter

Soory tuan mod. Nak bagi pendapat sikit.

Buat bangunan tinggi tinggi tapi rakyat (melayu) tak mampu nak sewa. Kerajaan je
yang mampu.

Saya pernah tanya orang di kelantan, dia kata takde bangunan besar2 takpe, takde
bangunan tinggi2 takpe, asalkan bangunan yang ada adalah milik bumi dan mampu
beli atau sewa. Rasa2 macam betul gak, sebab saya tinggal di jb, banyak bangunan
besar2 orang KITA tak boleh nak sewa dan beli.

Apapun terima kasih Datuk Najib. Cubalah baca2 sikit pendapat orang bawahan ini.
Kalau mendongak ke langit jangan lupa rumput di bumi. Takut rumput tak di tebas,
banyak ular dan mematuk kita yang sedang mendongak ke langit

Thanks all


________________________________

From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
shidan shidan
Sent: Thursday, January 06, 2011 04:42 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit ...cewah...Tukar cover
body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg kaler gold..mcm org muda
plk...tampal stiker 2 3 keping tp yg biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife aku
suruh dia lentik sikit hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt anak
kt umah pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn
smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee

TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt 5 lg
bangunan paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa lepas ni bg la sorang
1 bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:

From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PM

Tok mode plse hide id…

..Yahoo… aden pun dah isi…tapi ron 95 jela….97 tak mampu……
..rege ni tak lama….sat lagi naik la ……..tak caya tunggu…


From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of MHZ
Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih pemimpin!

On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>
> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>
>
> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>
>
> 2011/01/04
>
> KUALA LUMPUR : Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing naik
> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman.
>
> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40 seliter
> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua
> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia,
> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
> RM2.30 seliter.
>
> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan
> LPG RM1.90 sekilogram.
>
> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. -
> BERNAMA
>
> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
> kalut2 pasal minyak masak...

3d.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "lan loqius" rxzabd@yahoo.com   rxzabd

Thu Jan 6, 2011 10:58 pm (PST)nak tunggu minyak turun tunggu le nak dekat pilihanraya nanti...

________________________________
From: baddRi Rozaimi <zordaq@yahoo.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 11:56:22 AM
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter

Lepas nie nak isi minyak motor pun rm10 baru penuh.. hahahahh... mari kita teka
.. adakah minyak ron95 akan naik atau turun?

aku teka naikkk........ tungguu... kami sayang najibbbbb.....
Mohd Badri Ibrahim - Badd
0123556142
Zordaq Sdn Bhd
G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
http://www.ezordaq.com
Spare Part - High Performance - Accessories Car

________________________________
From: norainonisnain <norainonisnain@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 7:48:49 AM
Subject:RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter

Soory tuan mod. Nak bagi pendapat sikit.

Buat bangunan tinggi tinggi tapi rakyat (melayu) tak mampu nak sewa. Kerajaan je
yang mampu.

Saya pernah tanya orang di kelantan, dia kata takde bangunan besar2 takpe, takde
bangunan tinggi2 takpe, asalkan bangunan yang ada adalah milik bumi dan mampu
beli atau sewa. Rasa2 macam betul gak, sebab saya tinggal di jb, banyak bangunan
besar2 orang KITA tak boleh nak sewa dan beli.

Apapun terima kasih Datuk Najib. Cubalah baca2 sikit pendapat orang bawahan ini.
Kalau mendongak ke langit jangan lupa rumput di bumi. Takut rumput tak di tebas,
banyak ular dan mematuk kita yang sedang mendongak ke langit

Thanks all


________________________________

From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
shidan shidan
Sent: Thursday, January 06, 2011 04:42 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit ...cewah...Tukar cover
body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg kaler gold..mcm org muda
plk...tampal stiker 2 3 keping tp yg biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife aku
suruh dia lentik sikit hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt anak
kt umah pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn
smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee

TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt 5 lg
bangunan paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa lepas ni bg la sorang
1 bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:

From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PM

Tok mode plse hide id…

..Yahoo… aden pun dah isi…tapi ron 95 jela….97 tak mampu……
..rege ni tak lama….sat lagi naik la ……..tak caya tunggu…


From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of MHZ
Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih pemimpin!

On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>
> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>
>
> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>
>
> 2011/01/04
>
> KUALA LUMPUR : Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing naik
> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman.
>
> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40 seliter
> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua
> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia,
> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
> RM2.30 seliter.
>
> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan
> LPG RM1.90 sekilogram.
>
> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. -
> BERNAMA
>
> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
> kalut2 pasal minyak masak...

3e.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "MDROZALI MOHDNOR" mdrozali.mohdnor@samsung.com

Thu Jan 6, 2011 10:59 pm (PST)
Tuan Puan....

masih kah tuan ingat masa ron95 di naikkn tu apa alasan yg diberi
?

Harga ron95 tidak boleh terlalu banyak beza nya dgn harga ron97

itu alasan kenapa ron95 naik dari rm1.85 ke rm1.90 ..

hahahaha... sayang satu malaysia... nnt byk beza susah sbb rakyat
didahulukan..

------- Original Message -------

Sender : baddRi Rozaimi<zordaq@yahoo.com>

Date : Jan 07, 2011 10:56 (GMT+07:00)

Title : Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97
naik 10 sen seliterLepas nie nak isi minyak motor pun rm10 baru penuh.. hahahahh...
mari kita teka .. adakah minyak ron95 akan naik atau turun?
aku teka naikkk........ tungguu... kami sayang najibbbbb.....
Mohd Badri Ibrahim - Badd
0123556142
Zordaq Sdn Bhd
G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
http://www.ezordaq.com <http://www.ezordaq.com> Spare Part -
High Performance - Accessories Car

From: norainonisnain <norainonisnain@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 7:48:49 AM
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Harga petrol RON97
naik 10 sen seliter
Soory tuan mod. Nak bagi pendapat sikit.Buat bangunan tinggi tinggi tapi rakyat (melayu) tak mampu nak
sewa. Kerajaan je yang mampu.Saya pernah tanya orang di kelantan, dia kata takde bangunan
besar2 takpe, takde bangunan tinggi2 takpe, asalkan bangunan yang
ada adalah milik bumi dan mampu beli atau sewa. Rasa2 macam betul
gak, sebab saya tinggal di jb, banyak bangunan besar2 orang KITA
tak boleh nak sewa dan beli.Apapun terima kasih Datuk Najib. Cubalah baca2 sikit pendapat
orang bawahan ini. Kalau mendongak ke langit jangan lupa rumput
di bumi. Takut rumput tak di tebas, banyak ular dan mematuk kita
yang sedang mendongak ke langitThanks allFrom: automobil@yahoogroups.com
[mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of shidan shidan
Sent: Thursday, January 06, 2011 04:42 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Harga petrol RON97
naik 10 sen seliter
Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit
...cewah...Tukar cover body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg
kaler gold..mcm org muda plk...tampal stiker 2 3 keping tp yg
biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife aku suruh dia lentik sikit
hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt anak kt umah
pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn
smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee
TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt
5 lg bangunan paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa
lepas ni bg la sorang 1 bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:


From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Harga petrol RON97
naik 10 sen seliter
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PMTok mode plse hide id…..Yahoo… aden pun dah isi…tapi ron 95 jela….97
tak mampu……

..rege ni tak lama….sat lagi naik la ……..tak caya
tunggu…

From: automobil@yahoogroups.com
[mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of MHZ
Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Harga petrol RON97
naik 10 sen seliter

Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih
pemimpin!

On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>
> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>
>
> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>
>
> 2011/01/04
>
> KUALA LUMPUR : Harga petrol RON97 dan minyak tanah
masing-masing naik
> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk
Hashim Othman.
>
> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40
seliter
> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga
kedua-dua
> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak
mentah dunia,
> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
> RM2.30 seliter.
>
> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80
seliter dan
> LPG RM1.90 sekilogram.
>
> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai
minggu ini. -
> BERNAMA
>
> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
> kalut2 pasal minyak masak...[hi.gif] BERSIHbe a good ctzen

Mohd Rozali Mohd Nor

( INNOVATION TEAM )

off : 066701033

h/p : 0129061858

easydail : 5222
3f.

Re: Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

Posted by: "abgmad" fuzzyinn@yahoo.com   fuzzyinn

Fri Jan 7, 2011 1:11 am (PST)Pilihanraya lambat lagi .. Maka ada harapan la untuk 3 ... 4 kali lagi berlaku kenaikan harga .. PAStu bila dah betul2 dah dekat nak pilihanraya maka akan diturunkan pada Harga sebelum tu ..maka akan sekali lagi akan keluar la kenyataan bangang dari menteri yg berkenaan "kerajaan prihatin" ... "harga masih rendah dirantau ini"..PAStu duk menipu lagi utk 5 tahun akan datang ..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: lan loqius <rxzabd@yahoo.com>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Thu, 6 Jan 2011 22:33:02
To: <automobil@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter

nak tunggu minyak turun tunggu le nak dekat pilihanraya nanti...

________________________________
From: baddRi Rozaimi <zordaq@yahoo.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 11:56:22 AM
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Lepas nie nak isi minyak motor pun rm10 baru penuh.. hahahahh... mari kita teka
.. adakah minyak ron95 akan naik atau turun?

aku teka naikkk........ tungguu... kami sayang najibbbbb.....
Mohd Badri Ibrahim - Badd
0123556142
Zordaq Sdn Bhd
G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
http://www.ezordaq.com
Spare Part - High Performance - Accessories Car
________________________________
From: norainonisnain <norainonisnain@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 7, 2011 7:48:49 AM
Subject:RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Soory tuan mod. Nak bagi pendapat sikit.

Buat bangunan tinggi tinggi tapi rakyat (melayu) tak mampu nak sewa. Kerajaan je
yang mampu.


Saya pernah tanya orang di kelantan, dia kata takde bangunan besar2 takpe, takde
bangunan tinggi2 takpe, asalkan bangunan yang ada adalah milik bumi dan mampu
beli atau sewa. Rasa2 macam betul gak, sebab saya tinggal di jb, banyak bangunan
besar2 orang KITA tak boleh nak sewa dan beli.

Apapun terima kasih Datuk Najib. Cubalah baca2 sikit pendapat orang bawahan ini.
Kalau mendongak ke langit jangan lupa rumput di bumi. Takut rumput tak di tebas,
banyak ular dan mematuk kita yang sedang mendongak ke langit

Thanks all


________________________________

From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
shidan shidan
Sent: Thursday, January 06, 2011 04:42 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter
Kita naik moto jelah...aku dh upgrade moto jd rempit ...cewah...Tukar cover
body,tukar fox depan,masuk sport rim 5btg kaler gold..mcm org muda
plk...tampal stiker 2 3 keping tp yg biasa2 la..pastu aku mai keja gn wife aku
suruh dia lentik sikit hahahaha...aku bwk selaju mungkin..70kilo ja..igt anak
kt umah pengasuh heh...jimat myk upanya...Isi full Rm7 thn
smggu....saveeeeeeeeeeeeeeee

TQ najib rakyat anda semakin jimat dn anda joli la duit rakyat bt 5 lg
bangunan paling tinggi di DUNIA..utk rakyat cam aku laaa lepas ni bg la sorang
1 bilik...tu baru rakyat didahulukan

--- On Wed, 1/5/11, Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com> wrote:

From: Hide@yahoo.com <Hide@yahoo.com>
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Date: Wednesday, January 5, 2011, 8:46 PM

Tok mode plse hide id…

..Yahoo… aden pun dah isi…tapi ron 95 jela….97 tak mampu……
..rege ni tak lama….sat lagi naik la ……..tak caya tunggu…


From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf
Of MHZ
Sent: Thursday, January 06, 2011 12:44 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Harga petrol RON97 naik 10 sen
seliter


Yahoo.. bestnya.. tak sabar nak gi isi minyak. Terima kasih pemimpin!

On 05/01/2011 9:59 AM, Mat Yie wrote:
>
> SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE
>
>
> Harga petrol RON97 naik 10 sen seliter
>
>
> 2011/01/04
>
> KUALA LUMPUR : Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing naik
> sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini,
> kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman.
>
> Beliau berkata, ini menjadikan harga petrol RON97 RM2.40 seliter
> manakala minyak tanah RM2.50 seliter.
> Hashim berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua
> bahan api berkenaan oleh pihak berkuasa malam ini.
> Harga RON97 yang diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia,
> naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu kepada
> RM2.30 seliter.
>
> Harga petrol RON95 kekal pada RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan
> LPG RM1.90 sekilogram.
>
> Harga minyak mentah dunia meningkat kepada AS$89.79 mulai minggu ini. -
> BERNAMA
>
> P/S: Harga RON95 confirm takkan kekal lama tu.. sedang kita dok
> kalut2 pasal minyak masak...4.

New year promotion for Proton new car  2010 and 2011 model-great dis

Posted by: "Jagathies Kannasan" vishnu_vd@yahoo.com   vishnu_vd

Thu Jan 6, 2011 5:53 pm (PST)

Dear friends,

Happy new year to all.Thank you for your suppot.As normal month of January 2011
come out with a very attractive discount.So for all the friends please grab this
opportunity if you plan to buy or change your car.We also accept trade in.Thank
you all again to your continues support.

Promotion from authorized Sales Proton Edar Sdn Bhd.

For model 2011

Proton Saga FL discount up to 500
Proton Persona Manual discount up to Rm1500
Proton Persona Auto discount up to Rm1500

Proton Exora Auto High line discount up to Rm1000
Proton Exora Auto Medium linediscount up to Rm500
Proton Exora Manual Medium line discount up to Rm500

For model 2010

Proton inspira discount up to Rm500
Proton Saga FL discount up to 700
Proton Persona Manual discount up to Rm3500
Proton Persona Auto discount up to Rm3500

Proton Exora Auto High line discount up to Rm5500
Proton Exora Auto Medium linediscount up to Rm4500
Proton Exora Manual Medium line discount up to Rm4000

Proton Waja discount up to Rm4500
Proton Gen2 cps Discount up to Rm 5500
Proton savvy Discount up to Rm9200
Satria Neo discount up to Rm 2500

PROTON INSPIRA 1.8 CVT & MT EXECUTIVE

P.Inspira Executive 1.8 MT RM78999
P.Inspira Executive 1.8 AT RM84999

PROTON INSPIRA 2.0 CVT PREMIUM

P.Inspira Premium 2.0 AT RM91999

PROTON SAGA 1.3 AT & MT

Proton Persona Elegance 1.6 MT B-LINE RM46499
Proton Persona Elegance 1.6 AT B-LINE RM49499
Proton Persona Elegance 1.6 MT M-LINE RM52999
Proton Persona Elegance 1.6 AT M-LINE RM55999
Proton Persona Elegance 1.6 AT H-LINE RM59499

P.Exora H-Line 1.6AT Rm 76998.00
P.Exora M-Line 1.6AT Rm 70998.00
P.Exora M-Line 1.6MT Rm 65998.00

PROTON EXORA 1.6MT
P.Exora B-Line 1.6MT Rm 58998.00

P.Waja 1.6 MT Rm56,888.00 medium line

P.Waja 1.6 AT Rm 64888.00 high line

P.Gen 2 1.6 AT Rm54998 Medium Line
P.Gen 2 1.6 AT Rm 60488 High Line

P.Gen 2 1.6 MT Rm57488 High Line


For more information please call me jega at012-3332230.

Regards,
Jega
Authorised Proton Edar Sdn Bhd

5a.

Dapatkan kereta idaman anda segera...blacklist,kami cuba bantu..

Posted by: "Haris Omar" pengurus.pinjaman@yahoo.com   pengurus.pinjaman

Thu Jan 6, 2011 7:46 pm (PST)Dapatkan kereta idaman anda segera...blacklist,kami cuba bantu..
________________________________

* loan 100%
* 0 downpayment..
* masalah pinjaman,kami ada cara membantu anda...
* trade in diterima..
* semua jenis kereta baru,recond dan secondhand...

email kepada kami masalah anda dan kereta apa yang anda mahukan..kami akan
hubungi anda dalam kadar segera.tq

email kami : pengurus.pinjaman@yahoo.com

Atau call terus 010 4337738 /
                        017 6738940
* blacklist,tiada dokumen/kurang dokumen kami cuba bantu *

Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Senarai Web:

�      The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com     
�      Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz     
�      Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com  
�      OILYMAN - http://oilyman.com.my

No comments: