Friday, January 14, 2011

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 2841

Messages In This Digest (13 Messages)

Messages

1a.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "agai@017" agai_disini@yahoo.com.my

Thu Jan 13, 2011 4:09 pm (PST)



sy pun dulu ingat bridgestone techno dah xde....tp ada sebenarnya....kena carik
kedai yang memang jual bridgstone lebih dr jual yg lain...baru ada
xde tu merujuk kepada series techno tu....mungkin techno 375 dah xde...tp techno
395 (contoh) pulak yg ada...bunga lain sikit..

next servis ekon sekali?baik tanya servis centre tu betul2...
dorang xkan boleh buat servis dah servis ekon dalam sehari....sy dah pernah
tanya
dorang ckp untuk servis sahaja makan masa kat setengah hari (termasuk QC check)
lepas tu ekon sj dah nak dekat setengah hari gak....so dorang rekemen 2 hari yg
berlainan...
harga?sediakan RM1000.00 atau lebih sikit....itu servis termasuk ngan ekon
sekali...hehehehehe
apa nak buat...dah nama pun toyota servis centre...hehehehe

________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Thursday, 13 January 2011 11:48:45
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
harga.

 
ada member lain kata bridgestone techno dah takde betui ka?..kalau ada berapa
reganya?...
tadi pergi servis centre tanya tayar aku ok lagi ke dia kata boleh lagi sekali
servis,tukar minyak hitam semi rm92,buat aligment dan balancing rm60,dia kata
kena tukar bateri,aku pakai dah 2tahun,tukar sahajalah,1.5auto,kalau bateri kong
kena break down jawapnya kena tarik ke servis centre pulak nanti..reganya
rm185+rm5 upah pasang..total semua kena rm452++ kopak...
next punya servis anggaran double sebab nak kena servis aircorn pakej 1
rm400++..akan dikopak next pulak

2011/1/13 Cinan <nuriez76@rocketmail.com>

 
>agree dengan agai.. rim standard toyota lebih bess dipakai dan mmbolehkan kita
>membuat balancing+alignment di toyota service centre..
>
>pengalaman saya, guna avanza 1.3 sehingga mileage 135k km..x pernah bikin
>chamber skali pun..smua service tayar dibuat di service centre..(xde la kena
>kelentong dek kedai tayar utk chamber nut)
>
>tayar yg digunakan dari kluar showroom sehingga dijual : bridgestone techno..
>standard rim 13''. bess utk conering..esp bila dah lowerd (absober saya dah
>upgrade guna GAB adjustable) even full load 4adult+2kids+luggage.
>
>
>
>
________________________________
From: "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my>
>To: automobil@yahoogroups.com
>Sent: Wednesday, 12 January 2011 17:09:02
>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>harga.
>

>tuan
>
>nak tanya dulu...rim original ke atau dah tuka?
>klu rim ori...buat tuka taya n balancing je dulu...alignment buat kat toyota
>cara alignment kat toyota ngan kedai biasa lain sikit...
>biasanya kedai tayar akan suruh tuka adjustable camber....
>klu toyota tak payah tuka menatang alah tu....
>
>tp klu dah tuka rim....buat je la alignment kat kedai tayar tu sekali
>sebab toyota tak terima untuk buat alignment bagi rim yg dah dituka
>
>pasal tayar....tgk kondisi tayar yg masa memula kuar dr kedai tu jenis apa
>klu goodyear...guna la tayar yg sama mcm tu balik...sebab jangka hayat tayar tu
>sama la mcm tayar
>yg sebelum tu
>
>mcm saya...memula kuar kedai dapat tayar bridgestone techno 375
>masa nak tuka lepas 2 tahun....tayar yg sama ada...cuma series untuk techno 375
>tu dah takde...
>beli la techno yg lain....cuma design bunga je lain
>untuk avanza...memang sedap pakai bridgestone ni...tayar tak pernah bengkak...
>brek masa dalam hujan ok....lalu lopak air pun ok...
>jangka hayat agak lama....harga yg saya dapat aritu RM195 sebijik...itu yg
>paling murah yg sy pernah survey
>sy tuka dlm bulan 9 tahun 2009....skang masih banyak lagi bunga dia wlupun hari2
>guna
>Gombak-Bukit Jalil-Bukit Jalil Gombak....
>
>itu sekadar pandangan sy je...
>keputusan tuan ikut poket sendiri ler kan...hehe
>
>
>
>
________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>To: automobil@yahoogroups.com
>Sent: Wednesday, 12 January 2011 14:06:08
>
>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza & harga.
>
>

>salam.
>
>kereta avanza aku dah masuk 2 tahun mileage sekitar 45k..
>
>Nak tanya tayar brand aper yg sesuai?..dan harga?
>Lepas tukar tayar wajib buat aligment,balancing dan tukar valve ke?
>
>nasihat untuk pemilik kereta avanza di alu2kan.
>
>
>

1b.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "iskandar" minummilosehatdankuat@googlemail.com   minummilosehatdankuat

Thu Jan 13, 2011 9:15 pm (PST)



kenapa bro rekmen bridgestone,memang puas hati dan tahan lama ke?..sebab
tenguk ada org rekmen michelin,continental bagai...
saiz pula macam2 aku tenguk,kena pakai saiz yg sama ke?
aku yg penting harga berpatutan dan tahan lasak/lama..brand tak kisah..
harga anggaran servis aircorn pakej 1,servis kereta minyak semi dan tukar
minyak brake dlm rm850 katanya...

2011/1/14 agai@017 <agai_disini@yahoo.com.my>

> sy pun dulu ingat bridgestone techno dah xde....tp ada sebenarnya....kena
> carik kedai yang memang jual bridgstone lebih dr jual yg lain...baru ada
> xde tu merujuk kepada series techno tu....mungkin techno 375 dah xde...tp
> techno 395 (contoh) pulak yg ada...bunga lain sikit..
>
> next servis ekon sekali?baik tanya servis centre tu betul2...
> dorang xkan boleh buat servis dah servis ekon dalam sehari....sy dah pernah
> tanya
> dorang ckp untuk servis sahaja makan masa kat setengah hari (termasuk QC
> check)
> lepas tu ekon sj dah nak dekat setengah hari gak....so dorang rekemen 2
> hari yg berlainan...
> harga?sediakan RM1000.00 atau lebih sikit....itu servis termasuk ngan ekon
> sekali...hehehehehe
> apa nak buat...dah nama pun toyota servis centre...hehehehe
>
> ------------------------------
> *From:* iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
> *To:* automobil@yahoogroups.com
> *Sent:* Thursday, 13 January 2011 11:48:45
>
> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza
> & harga.
>
>
>
> ada member lain kata bridgestone techno dah takde betui ka?..kalau ada
> berapa reganya?...
> tadi pergi servis centre tanya tayar aku ok lagi ke dia kata boleh lagi
> sekali servis,tukar minyak hitam semi rm92,buat aligment dan balancing
> rm60,dia kata kena tukar bateri,aku pakai dah 2tahun,tukar
> sahajalah,1.5auto,kalau bateri kong kena break down jawapnya kena tarik ke
> servis centre pulak nanti..reganya rm185+rm5 upah pasang..total semua kena
> rm452++ kopak...
> next punya servis anggaran double sebab nak kena servis aircorn pakej 1
> rm400++..akan dikopak next pulak
>
> 2011/1/13 Cinan <nuriez76@rocketmail.com>
>
>>
>>
>> agree dengan agai.. rim standard toyota lebih bess dipakai dan
>> mmbolehkan kita membuat balancing+alignment di toyota service centre..
>>
>> pengalaman saya, guna avanza 1.3 sehingga mileage 135k km..x pernah bikin
>> chamber skali pun..smua service tayar dibuat di service centre..(xde la kena
>> kelentong dek kedai tayar utk chamber nut)
>>
>> tayar yg digunakan dari kluar showroom sehingga dijual : bridgestone
>> techno.. standard rim 13''. bess utk conering..esp bila dah lowerd (absober
>> saya dah upgrade guna GAB adjustable) even full load 4adult+2kids+luggage.
>>
>> ------------------------------
>> *From:* "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my>
>>
>> *To:* automobil@yahoogroups.com
>> *Sent:* Wednesday, 12 January 2011 17:09:02
>> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk
>> Avanza & harga.
>>
>>
>>
>> tuan
>>
>> nak tanya dulu...rim original ke atau dah tuka?
>> klu rim ori...buat tuka taya n balancing je dulu...alignment buat kat
>> toyota
>> cara alignment kat toyota ngan kedai biasa lain sikit...
>> biasanya kedai tayar akan suruh tuka adjustable camber....
>> klu toyota tak payah tuka menatang alah tu....
>>
>> tp klu dah tuka rim....buat je la alignment kat kedai tayar tu sekali
>> sebab toyota tak terima untuk buat alignment bagi rim yg dah dituka
>>
>> pasal tayar....tgk kondisi tayar yg masa memula kuar dr kedai tu jenis apa
>> klu goodyear...guna la tayar yg sama mcm tu balik...sebab jangka hayat
>> tayar tu sama la mcm tayar
>> yg sebelum tu
>>
>> mcm saya...memula kuar kedai dapat tayar bridgestone techno 375
>> masa nak tuka lepas 2 tahun....tayar yg sama ada...cuma series untuk
>> techno 375 tu dah takde...
>> beli la techno yg lain....cuma design bunga je lain
>> untuk avanza...memang sedap pakai bridgestone ni...tayar tak pernah
>> bengkak...
>> brek masa dalam hujan ok....lalu lopak air pun ok...
>> jangka hayat agak lama....harga yg saya dapat aritu RM195 sebijik...itu yg
>> paling murah yg sy pernah survey
>> sy tuka dlm bulan 9 tahun 2009....skang masih banyak lagi bunga dia wlupun
>> hari2 guna
>> Gombak-Bukit Jalil-Bukit Jalil Gombak....
>>
>> itu sekadar pandangan sy je...
>> keputusan tuan ikut poket sendiri ler kan...hehe
>>
>> ------------------------------
>> *From:* iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>> *To:* automobil@yahoogroups.com
>>
>> *Sent:* Wednesday, 12 January 2011 14:06:08
>>
>> *Subject:* www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>> harga.
>>
>>
>>
>> salam.
>>
>> kereta avanza aku dah masuk 2 tahun mileage sekitar 45k..
>>
>> Nak tanya tayar brand aper yg sesuai?..dan harga?
>> Lepas tukar tayar wajib buat aligment,balancing dan tukar valve ke?
>>
>> nasihat untuk pemilik kereta avanza di alu2kan.
>>
>>
>>
>
>
1c.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "agai@017" agai_disini@yahoo.com.my

Thu Jan 13, 2011 10:54 pm (PST)



bab brand ni sebenarnya ikut suka je...
sy rekemen sbb sy dah guna dr tahun 2006 tayar bridgestone....
so far smpi skang xde masalah...
second car sy (wira) sy baru je tuka yg baru tahun 2009...beli cap goodyear
tp tahun lepas...genap setahun tetiba lak bengkak tak tentu pasal....
bukannya guna lasak sgt pun...tp setahun dah bengkak..
ikut la nak guna apa pun...janji bajet cukup itu je

rege RM850 tu stendet la....
klu service advisor kata camtu...preparekan aje...
cuma takut kot2 ada benda lain lak yg kena tuka...tu yg sy prepare RM1k je
toyota kot...sume barang ori (katanya la)...sebab tu mahal..

________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, 14 January 2011 11:42:04
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
harga.

 
kenapa bro rekmen bridgestone,memang puas hati dan tahan lama ke?..sebab tenguk
ada org rekmen michelin,continental bagai...
saiz pula macam2 aku tenguk,kena pakai saiz yg sama ke?
aku yg penting harga berpatutan dan tahan lasak/lama..brand tak kisah..
harga anggaran servis aircorn pakej 1,servis kereta minyak semi dan tukar minyak
brake dlm rm850 katanya...

2011/1/14 agai@017 <agai_disini@yahoo.com.my>

sy pun dulu ingat bridgestone techno dah xde....tp ada sebenarnya....kena carik
kedai yang memang jual bridgstone lebih dr jual yg lain...baru ada
>xde tu merujuk kepada series techno tu....mungkin techno 375 dah xde...tp techno
>395 (contoh) pulak yg ada...bunga lain sikit..
>
>next servis ekon sekali?baik tanya servis centre tu betul2...
>dorang xkan boleh buat servis dah servis ekon dalam sehari....sy dah pernah
>tanya
>dorang ckp untuk servis sahaja makan masa kat setengah hari (termasuk QC check)
>lepas tu ekon sj dah nak dekat setengah hari gak....so dorang rekemen 2 hari yg
>berlainan...
>harga?sediakan RM1000.00 atau lebih sikit....itu servis termasuk ngan ekon
>sekali...hehehehehe
>apa nak buat...dah nama pun toyota servis centre...hehehehe
>
>
>
>
________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>To: automobil@yahoogroups.com
>Sent: Thursday, 13 January 2011 11:48:45
>
>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>harga.
>

>ada member lain kata bridgestone techno dah takde betui ka?..kalau ada berapa
>reganya?...
>tadi pergi servis centre tanya tayar aku ok lagi ke dia kata boleh lagi sekali
>servis,tukar minyak hitam semi rm92,buat aligment dan balancing rm60,dia kata
>kena tukar bateri,aku pakai dah 2tahun,tukar sahajalah,1.5auto,kalau bateri kong
>kena break down jawapnya kena tarik ke servis centre pulak nanti..reganya
>rm185+rm5 upah pasang..total semua kena rm452++ kopak...
>next punya servis anggaran double sebab nak kena servis aircorn pakej 1
>rm400++..akan dikopak next pulak
>
>
>2011/1/13 Cinan <nuriez76@rocketmail.com>
>

>>agree dengan agai.. rim standard toyota lebih bess dipakai dan mmbolehkan kita
>>membuat balancing+alignment di toyota service centre..
>>
>>pengalaman saya, guna avanza 1.3 sehingga mileage 135k km..x pernah bikin
>>chamber skali pun..smua service tayar dibuat di service centre..(xde la kena
>>kelentong dek kedai tayar utk chamber nut)
>>
>>tayar yg digunakan dari kluar showroom sehingga dijual : bridgestone techno..
>>standard rim 13''. bess utk conering..esp bila dah lowerd (absober saya dah
>>upgrade guna GAB adjustable) even full load 4adult+2kids+luggage.
>>
>>
>>
>>
________________________________
From: "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my>
>>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>Sent: Wednesday, 12 January 2011 17:09:02
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>>harga.
>>
>> 
>>tuan
>>
>>nak tanya dulu...rim original ke atau dah tuka?
>>klu rim ori...buat tuka taya n balancing je dulu...alignment buat kat toyota
>>cara alignment kat toyota ngan kedai biasa lain sikit...
>>biasanya kedai tayar akan suruh tuka adjustable camber....
>>klu toyota tak payah tuka menatang alah tu....
>>
>>tp klu dah tuka rim....buat je la alignment kat kedai tayar tu sekali
>>sebab toyota tak terima untuk buat alignment bagi rim yg dah dituka
>>
>>pasal tayar....tgk kondisi tayar yg masa memula kuar dr kedai tu jenis apa
>>klu goodyear...guna la tayar yg sama mcm tu balik...sebab jangka hayat tayar tu
>>sama la mcm tayar
>>yg sebelum tu
>>
>>mcm saya...memula kuar kedai dapat tayar bridgestone techno 375
>>masa nak tuka lepas 2 tahun....tayar yg sama ada...cuma series untuk techno 375
>>tu dah takde...
>>beli la techno yg lain....cuma design bunga je lain
>>untuk avanza...memang sedap pakai bridgestone ni...tayar tak pernah bengkak...
>>brek masa dalam hujan ok....lalu lopak air pun ok...
>>jangka hayat agak lama....harga yg saya dapat aritu RM195 sebijik...itu yg
>>paling murah yg sy pernah survey
>>sy tuka dlm bulan 9 tahun 2009....skang masih banyak lagi bunga dia wlupun hari2
>>guna
>>Gombak-Bukit Jalil-Bukit Jalil Gombak....
>>
>>itu sekadar pandangan sy je...
>>keputusan tuan ikut poket sendiri ler kan...hehe
>>
>>
>>
>>
________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>
>>Sent: Wednesday, 12 January 2011 14:06:08
>>
>>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza & harga.
>>
>>
>> 
>>salam.
>>
>>kereta avanza aku dah masuk 2 tahun mileage sekitar 45k..
>>
>>Nak tanya tayar brand aper yg sesuai?..dan harga?
>>Lepas tukar tayar wajib buat aligment,balancing dan tukar valve ke?
>>
>>nasihat untuk pemilik kereta avanza di alu2kan.
>>
>>
>>
>
>

1d.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "bashah" bwasi@yahoo.com   bwasi

Fri Jan 14, 2011 12:30 am (PST)



Aku tak tau la org lain, tapi aku avoid Goo yer pasal aku pernah beli 4 Ducaro
baru...
4 bulan pakai dah bocor tepi 1 tayar, lepas u cepat haus la k tu...
..kedai tu blame aku...lepas tu aku pakai brand lain

________________________________
From: "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 14, 2011 2:54:50 PM
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

bab brand ni sebenarnya ikut suka je...
sy rekemen sbb sy dah guna dr tahun 2006 tayar bridgestone....
so far smpi skang xde masalah...
second car sy (wira) sy baru je tuka yg baru tahun 2009...beli cap goodyear
tp tahun lepas...genap setahun tetiba lak bengkak tak tentu pasal....
bukannya guna lasak sgt pun...tp setahun dah bengkak..
ikut la nak guna apa pun...janji bajet cukup itu je

rege RM850 tu stendet la....
klu service advisor kata camtu...preparekan aje...
cuma takut kot2 ada benda lain lak yg kena tuka...tu yg sy prepare RM1k je
toyota kot...sume barang ori (katanya la)...sebab tu mahal..

________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Friday, 14 January 2011 11:42:04
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
harga.

kenapa bro rekmen bridgestone,memang puas hati dan tahan lama ke?..sebab tenguk
ada org rekmen michelin,continental bagai...
saiz pula macam2 aku tenguk,kena pakai saiz yg sama ke?
aku yg penting harga berpatutan dan tahan lasak/lama..brand tak kisah..
harga anggaran servis aircorn pakej 1,servis kereta minyak semi dan tukar minyak
brake dlm rm850 katanya...

2011/1/14 agai@017 <agai_disini@yahoo.com.my>

sy pun dulu ingat bridgestone techno dah xde....tp ada sebenarnya....kena carik
kedai yang memang jual bridgstone lebih dr jual yg lain...baru ada
>xde tu merujuk kepada series techno tu....mungkin techno 375 dah xde...tp techno
>395 (contoh) pulak yg ada...bunga lain sikit..
>
>next servis ekon sekali?baik tanya servis centre tu betul2...
>dorang xkan boleh buat servis dah servis ekon dalam sehari....sy dah pernah
>tanya
>dorang ckp untuk servis sahaja makan masa kat setengah hari (termasuk QC check)
>lepas tu ekon sj dah nak dekat setengah hari gak....so dorang rekemen 2 hari yg
>berlainan...
>harga?sediakan RM1000.00 atau lebih sikit....itu servis termasuk ngan ekon
>sekali...hehehehehe
>apa nak buat...dah nama pun toyota servis centre...hehehehe
>
>
>
>
________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>To: automobil@yahoogroups.com
>Sent: Thursday, 13 January 2011 11:48:45
>
>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>harga.
>
>
>ada member lain kata bridgestone techno dah takde betui ka?..kalau ada berapa
>reganya?...
>tadi pergi servis centre tanya tayar aku ok lagi ke dia kata boleh lagi sekali
>servis,tukar minyak hitam semi rm92,buat aligment dan balancing rm60,dia kata
>kena tukar bateri,aku pakai dah 2tahun,tukar sahajalah,1.5auto,kalau bateri kong
>kena break down jawapnya kena tarik ke servis centre pulak nanti..reganya
>rm185+rm5 upah pasang..total semua kena rm452++ kopak...
>next punya servis anggaran double sebab nak kena servis aircorn pakej 1
>rm400++..akan dikopak next pulak
>
>
>2011/1/13 Cinan <nuriez76@rocketmail.com>
>
>
>>agree dengan agai.. rim standard toyota lebih bess dipakai dan mmbolehkan kita
>>membuat balancing+alignment di toyota service centre..
>>
>>pengalaman saya, guna avanza 1.3 sehingga mileage 135k km..x pernah bikin
>>chamber skali pun..smua service tayar dibuat di service centre..(xde la kena
>>kelentong dek kedai tayar utk chamber nut)
>>
>>tayar yg digunakan dari kluar showroom sehingga dijual : bridgestone techno..
>>standard rim 13''. bess utk conering..esp bila dah lowerd (absober saya dah
>>upgrade guna GAB adjustable) even full load 4adult+2kids+luggage.
>>
>>
>>
>>
________________________________
From: "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my>
>>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>Sent: Wednesday, 12 January 2011 17:09:02
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza &
>>harga.
>>
>>
>>tuan
>>
>>nak tanya dulu...rim original ke atau dah tuka?
>>klu rim ori...buat tuka taya n balancing je dulu...alignment buat kat toyota
>>cara alignment kat toyota ngan kedai biasa lain sikit...
>>biasanya kedai tayar akan suruh tuka adjustable camber....
>>klu toyota tak payah tuka menatang alah tu....
>>
>>tp klu dah tuka rim....buat je la alignment kat kedai tayar tu sekali
>>sebab toyota tak terima untuk buat alignment bagi rim yg dah dituka
>>
>>pasal tayar....tgk kondisi tayar yg masa memula kuar dr kedai tu jenis apa
>>klu goodyear...guna la tayar yg sama mcm tu balik...sebab jangka hayat tayar tu
>>sama la mcm tayar
>>yg sebelum tu
>>
>>mcm saya...memula kuar kedai dapat tayar bridgestone techno 375
>>masa nak tuka lepas 2 tahun....tayar yg sama ada...cuma series untuk techno 375
>>tu dah takde...
>>beli la techno yg lain....cuma design bunga je lain
>>untuk avanza...memang sedap pakai bridgestone ni...tayar tak pernah bengkak...
>>brek masa dalam hujan ok....lalu lopak air pun ok...
>>jangka hayat agak lama....harga yg saya dapat aritu RM195 sebijik...itu yg
>>paling murah yg sy pernah survey
>>sy tuka dlm bulan 9 tahun 2009....skang masih banyak lagi bunga dia wlupun hari2
>>guna
>>Gombak-Bukit Jalil-Bukit Jalil Gombak....
>>
>>itu sekadar pandangan sy je...
>>keputusan tuan ikut poket sendiri ler kan...hehe
>>
>>
>>
>>
________________________________
From: iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>
>>Sent: Wednesday, 12 January 2011 14:06:08
>>
>>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk Avanza & harga.
>>
>>
>>
>>salam.
>>
>>kereta avanza aku dah masuk 2 tahun mileage sekitar 45k..
>>
>>Nak tanya tayar brand aper yg sesuai?..dan harga?
>>Lepas tukar tayar wajib buat aligment,balancing dan tukar valve ke?
>>
>>nasihat untuk pemilik kereta avanza di alu2kan.
>>
>>
>>
>
>

1e.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "MHZ" cekelatgetah@gmail.com   mohamad_hadi

Fri Jan 14, 2011 2:06 am (PST)



Ye ke? servis main riban2 ni ngeri plak dengar. Nak kena reconsider la
pakai MPV. Sepanjang pakai wira selama 10 tahun tak pernah servis lebih
dari RM200 melainkan kalau ada kerosakan. Memang pokcik kurang mampu lah
hehe..

On 14/01/2011 8:09 AM, agai@017 wrote:
> sy pun dulu ingat bridgestone techno dah xde....tp ada
> sebenarnya....kena carik kedai yang memang jual bridgstone lebih dr jual
> yg lain...baru ada
> xde tu merujuk kepada series techno tu....mungkin techno 375 dah
> xde...tp techno 395 (contoh) pulak yg ada...bunga lain sikit..
> next servis ekon sekali?baik tanya servis centre tu betul2...
> dorang xkan boleh buat servis dah servis ekon dalam sehari....sy dah
> pernah tanya
> dorang ckp untuk servis sahaja makan masa kat setengah hari (termasuk QC
> check)
> lepas tu ekon sj dah nak dekat setengah hari gak....so dorang rekemen 2
> hari yg berlainan...
> harga?sediakan RM1000.00 atau lebih sikit....itu servis termasuk ngan
> ekon sekali...hehehehehe
> apa nak buat...dah nama pun toyota servis centre...hehehehe
>
> ----------------------------------------------------------
> *From:* iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com>
> *To:* automobil@yahoogroups.com
> *Sent:* Thursday, 13 January 2011 11:48:45
> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Tayar sesuai untuk
> Avanza & harga.
>
> ada member lain kata bridgestone techno dah takde betui ka?..kalau ada
> berapa reganya?...
> tadi pergi servis centre tanya tayar aku ok lagi ke dia kata boleh lagi
> sekali servis,tukar minyak hitam semi rm92,buat aligment dan balancing
> rm60,dia kata kena tukar bateri,aku pakai dah 2tahun,tukar
> sahajalah,1.5auto,kalau bateri kong kena break down jawapnya kena tarik
> ke servis centre pulak nanti..reganya rm185+rm5 upah pasang..total semua
> kena rm452++ kopak...
> next punya servis anggaran double sebab nak kena servis aircorn pakej 1
> rm400++..akan dikopak next pulak
>
> 2011/1/13 Cinan <nuriez76@rocketmail.com <mailto:nuriez76@rocketmail.com>>
>
> agree dengan agai.. rim standard toyota lebih bess dipakai dan
> mmbolehkan kita membuat balancing+alignment di toyota service centre..
> pengalaman saya, guna avanza 1.3 sehingga mileage 135k km..x pernah
> bikin chamber skali pun..smua service tayar dibuat di service
> centre..(xde la kena kelentong dek kedai tayar utk chamber nut)
> tayar yg digunakan dari kluar showroom sehingga dijual : bridgestone
> techno.. standard rim 13''. bess utk conering..esp bila dah lowerd
> (absober saya dah upgrade guna GAB adjustable) even full load
> 4adult+2kids+luggage.
>
> ----------------------------------------------------------
> *From:* "agai@017" <agai_disini@yahoo.com.my
> <mailto:agai_disini@yahoo.com.my>>
> *To:* automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> *Sent:* Wednesday, 12 January 2011 17:09:02
> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com
> <http://www.groupautomobil.blogspot.com/> - Tayar sesuai untuk
> Avanza & harga.
>
> tuan
> nak tanya dulu...rim original ke atau dah tuka?
> klu rim ori...buat tuka taya n balancing je dulu...alignment buat
> kat toyota
> cara alignment kat toyota ngan kedai biasa lain sikit...
> biasanya kedai tayar akan suruh tuka adjustable camber....
> klu toyota tak payah tuka menatang alah tu....
> tp klu dah tuka rim....buat je la alignment kat kedai tayar tu sekali
> sebab toyota tak terima untuk buat alignment bagi rim yg dah dituka
> pasal tayar....tgk kondisi tayar yg masa memula kuar dr kedai tu
> jenis apa
> klu goodyear...guna la tayar yg sama mcm tu balik...sebab jangka
> hayat tayar tu sama la mcm tayar
> yg sebelum tu
> mcm saya...memula kuar kedai dapat tayar bridgestone techno 375
> masa nak tuka lepas 2 tahun....tayar yg sama ada...cuma series untuk
> techno 375 tu dah takde...
> beli la techno yg lain....cuma design bunga je lain
> untuk avanza...memang sedap pakai bridgestone ni...tayar tak pernah
> bengkak...
> brek masa dalam hujan ok....lalu lopak air pun ok...
> jangka hayat agak lama....harga yg saya dapat aritu RM195
> sebijik...itu yg paling murah yg sy pernah survey
> sy tuka dlm bulan 9 tahun 2009....skang masih banyak lagi bunga dia
> wlupun hari2 guna
> Gombak-Bukit Jalil-Bukit Jalil Gombak....
> itu sekadar pandangan sy je...
> keputusan tuan ikut poket sendiri ler kan...hehe
>
> ----------------------------------------------------------
> *From:* iskandar <minummilosehatdankuat@googlemail.com
> <mailto:minummilosehatdankuat@googlemail.com>>
> *To:* automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> *Sent:* Wednesday, 12 January 2011 14:06:08
>
> *Subject:* www.groupautomobil.blogspot.com
> <http://www.groupautomobil.blogspot.com/> - Tayar sesuai untuk
> Avanza & harga.
>
> salam.
>
> kereta avanza aku dah masuk 2 tahun mileage sekitar 45k..
>
> Nak tanya tayar brand aper yg sesuai?..dan harga?
> Lepas tukar tayar wajib buat aligment,balancing dan tukar valve ke?
>
> nasihat untuk pemilik kereta avanza di alu2kan.
>
>
>
>
>

1f.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "MHZ" cekelatgetah@gmail.com   mohamad_hadi

Fri Jan 14, 2011 2:08 am (PST)



Aku ada dengar orang cakap.. kalau tayar tu bagus bunganya cepat haus,
kalau tayar tak bagus plak bunganya lambat haus. betul ke?

On 14/01/2011 4:30 PM, bashah wrote:
> Aku tak tau la org lain, tapi aku avoid Goo yer pasal aku pernah beli 4
> Ducaro baru...
> 4 bulan pakai dah bocor tepi 1 tayar, lepas u cepat haus la k tu...
> ..kedai tu blame aku...lepas tu aku pakai brand lain
>

1g.

Re: Tayar sesuai untuk Avanza & harga.

Posted by: "bashah" bwasi@yahoo.com   bwasi

Fri Jan 14, 2011 2:19 am (PST)



yg cepat haus tu org kata tayar 'melekat' sebab tayar lembut
kalau kaki racing elok pakai tayar lembut lah kut pasal grip bagus..biasanya tayar camni mahal..macam brand yokohama tu tapi aku tak pernah pakai Yoko ma hai :-)

yg lambat haus tu org kata tayar keras....

ikut selera masing2 lah kut...

aku pakai tayar keras (murah)..sesuai utk langgar lubang @ KL, lagi pun bontot aku tebai....

--- In automobil@yahoogroups.com, MHZ <cekelatgetah@...> wrote:
>
> Aku ada dengar orang cakap.. kalau tayar tu bagus bunganya cepat haus,
> kalau tayar tak bagus plak bunganya lambat haus. betul ke?
>
> On 14/01/2011 4:30 PM, bashah wrote:
> > Aku tak tau la org lain, tapi aku avoid Goo yer pasal aku pernah beli 4
> > Ducaro baru...
> > 4 bulan pakai dah bocor tepi 1 tayar, lepas u cepat haus la k tu...
> > ..kedai tu blame aku...lepas tu aku pakai brand lain
> >
>

2a.

Re: FW: TOLONG la..... Bantulah adik Hairuman...

Posted by: "lan loqius" rxzabd@yahoo.com   rxzabd

Thu Jan 13, 2011 6:43 pm (PST)



Gambar ada lah dia attached sekali dengan surat doktor tapi yg mencurigakan no
akaun tu namanya tak sama dengan orang yg dimaksudkan. Tak tahu lah kalau
penjaga beliau. boleh foward ke tv3 ni untuk dapatkan bantuan.

________________________________
From: NagoMakeOre <nagoboror@gmail.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Cc: warga_kilang@yahoogroups.com; respeks_group@yahoogroups.com;
melayu-trade@yahoogroups.com
Sent: Thu, January 13, 2011 3:13:36 PM
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...

Musykil juga bila terima e-mail cam ni..

tiba2 je bg no akaun, mangsa ni dok kat mana pun tak tahu, gambar pun tak ada.
Ada sesapa boleh perjelaskan... bukan apa bimbang ada manusia nak dapatkan duit
mudah.

Tq.

2011/1/12 saiful sham <saifulshm@yahoo.com.my>

>akaun maybank ni sape punyer plak....
>
>--- On Wed, 12/1/11, Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com> wrote:
>
>
>>From: Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com>
>>
>>Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
>>Hairuman... [9 Attachments]
>>To: warga_kilang@yahoogroups.com, automobil@yahoogroups.com,
>>respeks_group@yahoogroups.com, melayu-trade@yahoogroups.com
>>Date: Wednesday, 12 January, 2011, 12:58 PM
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>Pls read untill end....
>>
>>
>>Assalamualaikum dan salam sejahtera,
>>
>>Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk
>>makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu
>>bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak
>>ke 4 daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.Kini
>>hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan
>>tidak seberapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini
>>Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua
>>pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa
>>keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit.
>>adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg
>>berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman
>>50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos
>>perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang
>>berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak
>>mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong
>>adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik
>>hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini
>>saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.
>>
>>
>>Untuk sebarang sumbangan dan pertanyaan
>>
>>Shakila/Waty -0163346292/0126951982
>>No Akaun -164052399509 (MAYBANK)(SHAKILA)
>>
>>
>

3a.

Re: Fw: Harga Minyak Turun Mulai Esok - Perdana Menteri??

Posted by: "Mohd Shafiee" talian_biru@yahoo.com   talian_biru

Thu Jan 13, 2011 6:43 pm (PST)



Ini baru tindakan yang mendahulukan rakyat bukan rakyat yang mendahulukan...

________________________________
From: Harris Bin Haron <Harris@maa.com.my>
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
Sent: Wed, January 12, 2011 8:36:00 AM
Subject:RE: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Harga Minyak Turun Mulai Esok
- Perdana Menteri??

INI TINDAKAN PERDANA MENTERI YANG SAYANG KAN RAKYAT!!


________________________________

From:automobil@yahoogroups.com [mailto: automobil@yahoogroups.com ] On Behalf Of
:: eSpAcE 9808 ::
Sent: Tuesday, January 11, 2011 10:06 PM
To: zzxautomobil
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Harga Minyak Turun Mulai Esok -
Perdana Menteri??



Harga Minyak Turun Mulai Esok - Perdana Menteri??

selatanonline

Harga minyak diturun semula!

Berikutan dari tekanan politik kerajaan menarik balik keputusan kenaikan harga
bahan bakar di negara ini, semalam.
"Sebagai menghormati pemimpin-pemimpin negara ini, Dewan Parlimen dan seluruh
rakyat, saya akan mengekalkan harga bahan api yang lama.

"Terdapat persetujuan antara pemimpin-pemimpin politik dan pemimpin Parlimen
bahawa harga bahan api akan dikekalkan mengikut harga sebelum kenaikan berlaku,"
katanya.
Itu adalah kata-kata Perdana Menteri Pakistan , Yousuf Raza Gilani bukannya
kata-kata Perdana Menteri Malaysia , Najib.. kah..kah..kah..
Harga minyak diturun semula
>
>ISLAMABAD 7 Jan. – Perdana Menteri Pakistan yang bermasalah, Yousuf Raza
>Gilani tunduk kepada tekanan politik dan menarik balik keputusan kenaikan harga
>bahan bakar di negara ini, semalam.
>
>Tindakan itu diambil bagi menghalang kerajaan pimpinannya yang goyah daripada
>tumbang.
>
>"Sebagai menghormati pemimpin-pemimpin negara ini, Dewan Parlimen dan seluruh
>rakyat, saya akan mengekalkan harga bahan api yang lama.
>
>"Terdapat persetujuan antara pemimpin-pemimpin politik dan pemimpin Parlimen
>bahawa harga bahan api akan dikekalkan mengikut harga pada 31 Disember lalu,
>iaitu sebelum kenaikan berlaku," katanya.
>
>Sejak enam hari lalu, harga diesel dan petrol di negara ini meningkat antara
>sembilan hingga 5.6 peratus dan menjadi satu daripada 11 pakej pembaharuan yang
>dituntut oleh ketua pembangkang utama, Nawaz Sharif dengan memberi tempoh 72 jam
>kepada kerajaan untuk menjawab pada Selasa lalu.
>
>Nawaz kemudiannya memanjangkan tempoh yang mengancam untuk menyingkirkan parti
>pemerintah dari kerajaan di wilayah Punjab itu bermula selepas tempoh tiga hari
>berkabung atas kematian ahli politik liberal Pakistan , Salman Taseer yang
>ditembak mati pada hari sama.
>
>Parti kecil dalam gabungan kerajaan, Pergerakan Muttahida Qaumi (MQM) turut
>menyatakan kenaikan harga bahan api itu sebagai alasannya untuk keluar daripada
>kerajaan Ahad lalu, sekali gus akan merosakkan majoriti parti pemerintah dan
>meningkatkan kebimbangan berlaku pilihan raya awal.
>
>Negara sekutu Pakistan di Barat bimbang dengan sebarang prospek yang akan
>menambahkan lagi ketidakstabilan di negara ini ketika kegawatan ekonomi,
>sementara AS meningkatkan tekanan supaya Islamabad perlu melakukan lebih banyak
>usaha memerangi al-Qaeda dan Taliban.
>
>Namun Setiausaha Negara AS, Hillary Clinton berkata, ia adalah satu 'kesilapan'
>kepada Pakistan untuk menarik balik kenaikan harga bahan api itu yang disifatkan
>'bertindak kebelakang' dalam usaha meningkatkan ekonomi negara itu yang semakin
>tenat.
>
>"Kami percaya kerajaan Pakistan perlu memperbaharui undang-undang dan peraturan
>ekonominya, termasuk yang melibatkan bahan bakar dan kos pentadbirannya," kata
>Hillary kepada wartawan.
>
>Sehingga semalam, masih tidak nampak tanda-tanda Gilani akan tunduk dengan
>tuntutan Nawaz atau MQM yang lain-lain. – AFP

Anak Sungai Derhaka
Posted by tok_aji

DISCLAIMER:- This email is confidential and intended only for the use of the
individual or entity named above and may contain information that is
privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any
dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If
you have received this email in error, please notify us immediately by return
email or telephone and destroy the original message. Thank you.

4a.

TOLONG la..... Bantulah adik Hairuman...

Posted by: "suehailis Ismail" mokhsuhailis@yahoo.com.my   mokhsuhailis

Thu Jan 13, 2011 9:15 pm (PST)



Susah nk dapat org y btl2 jujur tambah lagi dlm bab duit2 ni walaupun kawan
sendiri.. senang2 panggil org TV3 atau bersamamu.. tu lagi baik kita bleh gak
tgk keadaan adik Hairuman.. bukan x kesian bah kan rakyat malaysia ni kan
kbanyakkan org yang baik hati.. mesti ramai org diluar tu nak membantu kalu kita
tgk keadaan dia.. Ramai y akan amik kesempatan atas kelemahan org lain.. TQ.

________________________________
From: Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Thu, January 13, 2011 12:44:56 PM
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...

 
Kawan kakak dia…saya dah call untuk confirm
 
 
Thank You,
 
With Best Regards;
 
RazaliMdYusoff

From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
saiful sham
Sent: Wednesday, January 12, 2011 11:34 PM
To: warga_kilang@yahoogroups.com; automobil@yahoogroups.com;
respeks_group@yahoogroups.com; melayu-trade@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...
 
 
akaun maybank ni sape punyer plak....

--- On Wed, 12/1/11, Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com> wrote:

From: Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com>
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman... [9 Attachments]
To: warga_kilang@yahoogroups.com, automobil@yahoogroups.com,
respeks_group@yahoogroups.com, melayu-trade@yahoogroups.com
Date: Wednesday, 12 January, 2011, 12:58 PM
 
 
 
 
 
Pls read untill end....
  
 
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
 
Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk
makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu
bapanya  sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak
ke 4 daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.Kini
hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan
tidak seberapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini
Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua
pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa
keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit.
adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg
berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman
50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos
perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang
berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak
mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong
adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik
hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini
saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.
 
Untuk sebarang sumbangan dan pertanyaan
 
Shakila/Waty -0163346292/0126951982
No Akaun -164052399509 (MAYBANK)(SHAKILA)
 
 
 

4b.

Re: TOLONG la..... Bantulah adik Hairuman...

Posted by: "lan loqius" rxzabd@yahoo.com   rxzabd

Fri Jan 14, 2011 12:23 am (PST)



Saya dah forward email ini ke bersamamu@tv3.com.my , harap dapat liputan.

________________________________
From: suehailis Ismail <mokhsuhailis@yahoo.com.my>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Fri, January 14, 2011 12:35:19 PM
Subject:www.groupautomobil.blogspot.com - TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...

Susah nk dapat org y btl2 jujur tambah lagi dlm bab duit2 ni walaupun kawan
sendiri.. senang2 panggil org TV3 atau bersamamu.. tu lagi baik kita bleh gak
tgk keadaan adik Hairuman.. bukan x kesian bah kan rakyat malaysia ni kan
kbanyakkan org yang baik hati.. mesti ramai org diluar tu nak membantu kalu kita
tgk keadaan dia.. Ramai y akan amik kesempatan atas kelemahan org lain.. TQ.

________________________________
From: Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com>
To: automobil@yahoogroups.com
Sent: Thu, January 13, 2011 12:44:56 PM
Subject: RE: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...

Kawan kakak diaĆ¢€¦saya dah call untuk confirm


Thank You,

With Best Regards;

RazaliMdYusoff

From:automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of
saiful sham
Sent: Wednesday, January 12, 2011 11:34 PM
To: warga_kilang@yahoogroups.com; automobil@yahoogroups.com;
respeks_group@yahoogroups.com; melayu-trade@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman...


akaun maybank ni sape punyer plak....

--- On Wed, 12/1/11, Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com> wrote:

From: Razali Bin Md Yusoff <razali.mdyusoff@osram-os.com>
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - FW: TOLONG la..... Bantulah adik
Hairuman... [9 Attachments]
To: warga_kilang@yahoogroups.com, automobil@yahoogroups.com,
respeks_group@yahoogroups.com, melayu-trade@yahoogroups.com
Date: Wednesday, 12 January, 2011, 12:58 PM





Pls read untill end....


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk
makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu
bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak
ke 4 daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.Kini
hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan
tidak seberapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini
Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua
pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa
keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa mwmungut kelapa sawit.
adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg
berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman
50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos
perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang
berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak
mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya
menolong adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban
adik hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat
terdaya.Disini saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.

Untuk sebarang sumbangan dan pertanyaan

Shakila/Waty -0163346292/0126951982
No Akaun -164052399509 (MAYBANK)(SHAKILA)




5.

FW: Sport Rim (offset type)+tyre for SALE!

Posted by: "Hide ID" Hide ID

Fri Jan 14, 2011 3:57 am (PST)



Hide Id pls

Open price = rm1500
Size = 17" - 4 lubang
Color = Chrome
Size tyre = 205/40
Reason = tukar tayar/ipad/kawin

Huhu...sape2 berminat sila la contact 0123971277 (AZRIL).
Sampai hjg bulan ni sahaja. Thanks.

Serius buyer only...;)

FRONT
[cid:image001.gif@01CBB3FD.E31BF870]

BACK
[cid:image002.gif@01CBB3FD.E31BF870]
Regards,
Azril

________________________________
----Disclaimer ---
This email and any files transmitted with it ("Message") are confidential. Tesco may monitor and record all Messages. The views expressed in this Message are those of the sender and not Tesco. Tesco does not accept liability for any damage, corruption caused by virus in this Message.

Tesco Stores (Malaysia) Sdn Bhd (521419K)
Head Office, Level 3, No. 3, Jalan 7A/62A, Bandar Menjalara, 52200 Kuala Lumpur.
Tel: 603-6287 6000
Fax: 603-6287 6001

Please consider the environment before printing this e-mail.
6.

Perodua Rusa 1.6 Untuk Dijual

Posted by: "IlyTrolak" ilytrolak@yahoo.com   ilytrolak

Fri Jan 14, 2011 3:58 am (PST)



Saya hendak menjual Perodua Rusa 1.6
Tahun Kilang : 2004
Tahun Daftar : 2005
Terdapat tambahan aircond di bahagian belakang.
Harga : RM21,000.00 (boleh dirunding)
Lokasi : Tg Malim, Perak
Berminat hubungi saya 019-2249970

Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Senarai Web:

�      The Paradise Of Marketplace - http://carimudah.com     
�      Kad Kahwin Online - http://kadkahwin.biz     
�      Kataloh Online Business Index - http://kataloh.com  
�      OILYMAN - http://oilyman.com.my

No comments: