Saturday, August 3, 2013

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3668[1 Attachment]

6 New Messages

Digest #3668

Messages

Fri Aug 2, 2013 10:08 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomTanda-tanda lailatul Qadar dari hadis sahih
telokbakong.blogspot.
blog-hangit.blogspot.
Posted by hangit
Ustaz Ahmad Adnan Fadzil

1. Pada malamnya bulan kelihatan seperti separuh jafnah (jafnah; bekas makanan berbentuk bulat seperti pinggan besar atau talam)" (Soheh Muslim, 1170/222).

2. Malamnya tenang, tenteram dan sentosa (Al-Jami' as-Saghier; 7728, menurut as-Suyuti; hasan. Musnad Ahmad; 22765, hasan).

3. Malamnya bersih dan terang di mana seolah-olah pada malam itu terdapat cahaya bulan yang menerangi, menenggelamkan cahaya-cahaya bintang (Soheh Ibnu Hibban, 3688, menurut Syeikh Syu'aib al-Arnaut; hadis soheh bisyawahidihi. Musnad Imam Ahmad; 22765, hasan).

4. Udaranya tidak terlalu panas, tidak terlalu sejuk (Soheh Ibnu Hibban, 3688, hadis soheh bisyawahidihi. Al-Jami' as-Saghier; 7727, 7728, menurut as-Suyuti; hasan).

5. Tidak ada lontaran dari bintang pada malam itu hinggalah pagi (Al-Jami' as-Saghier; 7727, hasan. Musnad Imam Ahmad; 22765, hasan).

6. Malamnya tidak berawan, tiada hujan dan tiada angin (Al-Jami' as-Saghier; 7727). Menurut penjelasan al-Munawi; maksudnya ialah tidak bersangatan awan, hujan dan anginnya (tiada ribut) (Faidhul Qadier).

7. Pada paginya matahari muncul dengan cahaya yang lemah, sekata, berwarna kemerahan dan tanpa sinaran/pancaran yang menyucuk mata (Al-Jami' as-Saghier; 7727, 7728, hasan. Musnad Imam Ahmad; 22765, hasan. Soheh Muslim; 762/220).

Namun yang penting pada malam al-qadar (lailatul qadar) ialah beramal pada malam tersebut. Berkata Imam al-Munawi; "Orang yang tidak dapat melihat tanda, tidak mesti dia tidak mendapat malam tersebut. Boleh jadi seorang yang bangun beribadah di malam itu, ia hanya dikurniakan Allah kesempatan beribadah, tanpa dapat melihat sebarang tandanya. Orang itu di sisi Allah lebih baik dan lebih mulia daripada orang yang hanya melihat tanda sahaja (tetapi tidak beribadah di malam tersebut)" (Faidhul Qadier; 7728).
-sumber

Fri Aug 2, 2013 10:09 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom


Pakaian Rasulullah dan Larangan Melabuhkannya
telokbakong.blogspot
libanglibu.blogspot.
Posted by Libang Libu
Sumber: nasbunnuraini.wordpress.com

Dari Abdullah Bin Umar r.a berkata "Aku pernah melintasi (di hadapan) Rasulullah S.A.W dengan mengenakan (memakai) pakaian labuh..maka Baginda bersabda, " Wahai Abdullah ! Naikkan/tinggikan kainmu. " maka aku menaikkannya.. Baginda bersabda lagi, "Tambahkan (naikkan) lagi. " maka aku tambah lagi..kemudian aku teruskan tidak meninggalkan cara berpakaian seperti itu selepas itu..beberapa kaum yang bersama bertanya..sampai paras mana? Baginda bersabda lagi, "PERTENGAHAN BETIS.." (Hadith Riwayat Muslim).

"Kain sehingga buku lali. TIDAK ADA KEBAIKAN untuk kain yang lebih bawah dari itu" (Hadith Sahih Riwayat Ahmad).

Diriwayatkan hadith dari 'Alak b Abdilrahman hadith dari bapanya berkata: 'Aku bertanya kpd Abi Said al-Khudri dari urusan pakaian, maka berkata Abi Said memberitahu: 'Atas orang yg pandai telah jatuh engkau! (yakni, maksudnya, 'Tepat pertanyaan engkau'). Telah bersabda Rasulullah (s.a.w) kpdnya: 'Izaratul-muslimi ila nisfis-saqi wala haraja au la junaha fima bainahu wa-bainal ka'baini. Ma kana asfla minal-ka'baini fahua fin-nari. Man jarra izarahu bataran lam yanzurillahu ilahi.' (Yang bermaksud: (Bahagian bawah) Pakaian orang Islam (lelaki) adalah setakat separuh betisnya dan tidak berdosa atau tidak mengapa di dalam apa-apa di antara betisnya dgn dua matakakinya (atau bukulainya). Apa-apa pakaiannya yg melebihi dari paras kedua matakaki (atau bukulalinya) maka dia di dalam neraka. Sesiapa melondehkan (i.e. memanjangkan atau melabuhkan dengan sengaja) pakaiannya (melebihi dua matakaki atau buku lalinya) dia adalah menyombong (maka), tidak melihat Allah swt kepadanya (di akhirat kelak). [Hadith Abu Daud, Kitab Pakaian].

Rasulullah s.a.w. bersabda "Jauhilah isbal (pakaian yang labuh melebihi buku lali) kerana ia termasuk dalam perkara kesombongan" (Hadis Sahih Riwayat Abu Dawud).

Dalam hadith ini disebut secara jelas bahawa memakai pakaian labuh yang menutup buku lali bagi lelaki adalah perbuatan orang yang sombong kepada Allah swt (walaupun dia tidak sombong kepada sesama manusia). Begitu juga orang yang tidak menyembah Allah ialah orang yang sombong kepada Allah dan boleh membawa kepada azab neraka.

Gafir [60] Dan Tuhan kamu berfirman: Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk Neraka Jahanam dalam keadaan hina.

Berkata Abu Hurairah r.a, Rasulullah s.a.w. bersabda, kain (bawah yang labuh melebihi) dua buku lali, ia berada dalam api (neraka).

Berkata Abu Hurairah r.a, Rasulullah saw bersabda, sesungguhnya Allah s.w.t. tidak terima solah seseorang lelaki yang melabuhkan kain (bawahan)nya.

Berkata Abu Hurairah r.a, satu ketika seorang lelaki bersolah, kain yang dipakainya labuh. Rasulullah s.a.w. menyuruhnya pergi berwuduk semula, maka orang itu pun pergi. Kemudian itu ia datang, bertanya seorang lelaki (sahabat) katanya, wahai Rasulullah apakah sebabnya tuan menyuruhnya berwuduk (semula). Sabdanya (jawab) sesungguhnya ia telah bersolah (dalam keadaan) kain yang dipakainya itu labuh, dan sesungguhnya Allah (swt) tidak menerima solah seseorang lelaki yang kainnya labuh.

"Orang yang solat dalam keadaan isbal (labuh lebih buku lali), tidaklah dalam keadaan dihalalkan dan tidak pula dalam keadaan yang diharamkan Allah" (Hadis Sahih Riwayat Abu Dawud) Maksud hadith ini orang tersebut tidak beriman kepada perkara yang Allah halalkan dan yang Allah haramkan.

Kebanyakan ulama berpendapat lelaki yang bersembahyang dengan memakai kain menutupi buku lali tidak diterima sembahyangnya. Cuma seorang ulama dari India berpendapat bahawa "tidak diterima solah" itu bermaksud "tidak diterima untuk diberi pahala penuh". Oleh itu berhati-hatilah agar sembahyang kita diterima Allah s.w.t. dan lipatlah kain seluar agar tidak menutupi buku lali.

Fri Aug 2, 2013 10:12 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Ubuntu Edge, Telefon, Desktop & CPU Anda!
By AH Mohd | Daunpisang –

Ubuntu Linux iaitu pengeluar sistem operasi komputer dan sumber terbuka sudah mengeluarkan telefon pintar di bawah projek Ubuntu Edge.

Canonical yang menyelia Ubuntu membangunkan versi baru sistem operasi sumber terbuka untuk skrin sentuh yang tidak kelihatan seperti sistem operasi telefon pintar yang lain beroperasi sebagai OS desktop penuh apabila disambungkan ke monitor, papan kekunci dan tetikus.

Syarikat itu mengambil contoh teknologi sama dalam industri kenderaan di mana jika sesuatu teknologi baru dalam kereta mahu diperkenalkan dan dikomersilkan, ia akan diuji dahulu dalam perlumbaan Formula 1. Sebab itu, projek Ubuntu Edge disasarkan untuk melakukan perkara sama dalam industri telefon mudah alih. Tujuannya adalah bagi membolehkan tawaran berskala rendah, platform yang berteknologi tinggi dan projek yang ditaja pelbagai pihak.

Telefon yang baru dicipta itu akan beroperasi mudah pada semua platform. Bermakna jika anda memasukkan telefon ini ke mana-mana monitor, ia akan menukarnya kepada desktop dan berkongsi fail dengan mudah.

Menurut kajian Ubuntu, saiz telefon yang bersesuaian adalah 4.5 inci dan skrinnya ditukar daripada gelas kepada kristal nilam yang tidak calar. Hanya batu berlian saja yang mampu mencalarkan skrin tersebut. Manakala kamera pula tidak terlalu mementingkan megapiksel tetapi kualiti lensa pada pencahayaan rendah dan kekuatan merakam dengan pantas.

Manakala Ubuntu mengatakan skrin lebih 300ppi tidak memperbaharui kejelasan paparan tetapi lebih kepada gabungan warna, tahap kecerahan dan kedinamikan skrin lebih penting.

Telefon ini akan menggunakan RAM sebanyak 4GB (Rata-rata telefon sekarang hanya 1GB atau 2GB) dan setoran dalamannya pada 128GB. Bateri pula menggunakan teknologi anod silikon bermakna lebih tenaga boleh dimuatkan dalam satu set.

Ubuntu bukan saja menyokong sistem operasinya sendiri tetapi juga beroperasi lancar pada Android dan bagi pembangun aplikasi, ia dimudahkan dengan HTML5.

Secara ringkas projek Ubuntu Edge menampilkan telefon dengan spesifikasi berikut:

a.. Dua OS sekaligus Ubuntu mobile OS dan Android
b.. Dua OS akan bersepadu menjadi Ubuntu apabila ditukar kepada mod desktop PC
c.. CPU laju, RAM 4GB, setoran 128GB
d.. Paparan 4.5 inci 1,280 x 720 HD
e.. Kamera 8MP, 2MP di depan
f.. Sokong Dual-LTE, dual-band 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC
g.. GPS, accelerometer, gyro, proximity sensor, compass, barometer
h.. Dimensi 64 x 9 x 124mm

Fri Aug 2, 2013 10:13 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomFrom: Roslini Mohd noor/EE/toshiba-tem
To:
Date: 25/07/2013 05:26 PM
Subject: WAKAF PEMBESARAN MASJID NURL IMAN KG.BATU 10 KEBUN BAHARU.Mail Scanned

----------------------------------------------------------

Hadis Rasulullah s.a.w yang bermaksud "' apabila mati anak adam, maka terputuslah amalannya kecuali TIGA perkara
Anak yang soleh yang mendoakannya , SEDEKAH JARIAH & Ilmu yang bermanafaat "

SEDEKAH JARIAH...Jariah bermaksud mengalir seperti mengalir air sungai..
WANG yang DIWAKAFKAN untuk pembinaan masjid/surau , pembesaran , membeli alatan .
.jika wang tersebut diwakafkan , selagi wujud bangunan /bahan/ peralatan pada masjid/surau
tersebut yang digunakan unutk beribadah kepada ALLAH ...maka selagi itu mengalir PAHALA orang yang
berwakaf tersebut hingga hari kiamat.

BOLEH MEWAKAFKAN WANG UTNUK ARWAH YANG TELAH MENINGGAL DUNIA DENGAN DINIATKAN WANG
TERSEBUT UNTUK WAKAF BAGI ARWAH AGAR PAHALA WAKAF TERSEBUT MENGALIR KEPADA ARWAH

Manakala sedekah biasa ialah seperti sedekah untuk membeli makanan, dan lain-lain... habis makan , terhentilah pahalanya (tidak mengalir)...

Attachments with this message:
1 of 1 File(s)

Fri Aug 2, 2013 4:44 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

surat tu dari Potensi Cerah Perak......ikut Utsuan harga gas naik di Perak...sebab  kos penghantaran naik atas dasar gaji minimum...kira total naik jugaklah......tapi oklah,  at least depa akan pikiaq 2 3 kali utk naikkan lagi, kat UK bila harga gas panas rumah naik, depa terus demo gila tu...err..kira most org malaysia ni baik hati derr.....bising2 camtu jer tapi bayar juga..hehehe

http://johnnyvoid.wordpress.com/2013/05/10/turn-up-the-heat-on-british-gas-protest-at-the-british-gas-agm-on-monday-13th-may/

KUALA LUMPUR 1 Ogos - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menafikan berlakunya kenaikan harga gas petroleum cecair (LPG) bersubsidi seperti didakwa oleh beberapa laman blog dan laman sosial.
Pengarah Bahagian Perdagangan Dalam Negeri KPDNKK, Dr. Noor Zari Hamat berkata, tidak berlaku sebarang kenaikan harga untuk gas memasak kerana ia merupakan barangan kawalan.
"Perkara sebenar yang berlaku ialah apabila kadar bayaran dikenakan ke atas perkhidmatan penghantaran tong gas LPG dari kedai ke rumah pengguna.
"Walau bagaimanapun, kadar bayaran ini adalah hak individu dan pengguna boleh memilih untuk menggunakan perkhidmatan tersebut atau tidak," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Kelmarin, beberapa laman blog dikesan menyebarkan surat notis daripada Potensi Cerah Sdn. Bhd. iaitu stokis gas Petronas Perak tentang harga baharu jualan gas Petronas.
Kandungan surat itu jelas menyatakan bahawa harga gas memasak adalah harga kawalan kerajaan dan hanya upah penghantaran sahaja dikenakan.
Sementara itu, Pengurus Jualan Stokis Gas Petronas Perak, Khor Kien Hua berkata, dakwaan beberapa buah blog yang mengatakan kenaikan harga gas bermula hari ini adalah tidak benar.
"Gas memasak yang dijual pada harga RM1.90 bagi setiap kilogram adalah kekal sama seperti harga gas memasak di negeri lain.
"Hanya kos upah penghantaran sahaja dinaikkan oleh pihak kami dan negeri Perak adalah negeri terakhir yang menguatkuasakan kos upah ini," katanya.
Kien Hua berkata, kenaikan harga itu adalah disebabkan pelaksanaan gaji minimum RM900 untuk setiap pekerja swasta seperti diumumkan pihak kerajaan.

________________________________
From: "adlinrotu@yahoo.com" <adlinrotu@yahoo.com>
To: automobil@yahoogroups.com; automobil@yahoogroups.com
Sent: Thursday, January 1, 1970 8:00 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik [1 Attachment]


 
[Attachment(s) from adlinrotu@yahoo.com included below]
Tak abis2 nak berdakyah...surat layang gitu tukang kaki penyebar fitnah ajer yg suka buat dan menyebarkannya pun serupa. Mana ada gas naik harga....mesti ceduk kat fb kat internet pastu X check pastu tanam rasa kemarahan...ramadhan pun X reti hormat apatah lagi bulan lain....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Zaiedishaq
Sent: Jumaat, 2 Ogos 2013 16:34 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Reply To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah

sini...tup tup gas masak naik

 
tak jugak.. mertua jual gas.. so balik kampung, tukar tong aje.. hehe
aku hulur duit, dia marah.. rezeki jangan ditolak.. heheh

2013/8/2 MHZ <cekelatgetah@gmail.com>


>tiada alternatif.. tutup mulut, pejam mata, seluk poket & bayar aje berapa harganya..
>kalau tak mampu.. sape suruh kamu jadi orang miskin.. hehe
>
>
On 02/08/2013 12:09 PM, bashah wrote:
>

>>kenapa lah nak tunggu time raya jugak utk naik harga.. boleh tak naikkan time krismas ka, time CNY ka, birthday agung ka, time undi ka....oops
>>
>>
>>
>>________________________________
>> From: "rezal_sapuan@amtek.my" <rezal_sapuan@amtek.my>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>Sent: Friday, August 2, 2013 11:56 AM
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik
>>
>>
>>
>> 
>>Guna dapur arang??? Kalau rumah teres 2-3 minggu rumah dah hitam legam
>>
>>Bini aku, kalau panggang ikan sekejap je pun penuh rumah dengan asap
>>
>>Kena cari alternatif lain untuk tampung kenaikan ...
>>
>>
>>
>>
>>
>>From: noorazlimdali@gmail.com
>>To: automobil@yahoogroups.com,
>>Date: 02/08/2013 11:52 AM
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah
>>sini...tup tup gas masak naik
>>Sent by: automobil@yahoogroups.com
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>Betul tu masak guna induction cooker! Lepas nanti tariff TNB pulak naik!
>>Kalau nak kurangkan kos guna balik cara lama..... Guna dapur kayu arang
>>Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
>>
>>-----Original Message-----
>>From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
>>Sender: automobil@yahoogroups.com
>>Date: Fri, 02 Aug 2013 11:39:40
>>To: <automobil@yahoogroups.com>
>>Reply-To: automobil@yahoogroups.com
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah
>>sini...tup
>>tup gas masak naik
>>
>>Apa susah.. masak jgn pakai gas... itu pun tak reti ke..
>>
>>On 02/08/2013 12:20 AM, -:eSpAcE9808:- wrote:
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik harga...syukur
>>> kita masih aman..!
>>> <
>>http://www.kedahlanie.info/2013/07/tembak-sana-syiah-sinitup-tup-gas-masak.html
>>>
>>>
>>> Posted by Kedah Lanie
>>> <
>>http://www.gophoto.it/view.php?i=http://2.bp.blogspot.com/-IG91D6UlzTE/UfkppTEBI3I/AAAAAAAARsk/0nPyWxPHxFM/s1600/capture_424.jpg
>>>
>>> senyum tak perlu kata apa-apa.....!
>>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>

Fri Aug 2, 2013 7:48 pm (PDT) . Posted by:

fuzzyinn

Ni dAh lebih kurang dengan ungkapan yg biasA didengar ... "saya tarak jatuh ..itu kain jugak ada jatuh"...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

-----Original Message-----
From: bashah <bwasi@yahoo.com>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Fri, 2 Aug 2013 16:44:30
To: automobil@yahoogroups.com<automobil@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik

surat tu dari Potensi Cerah Perak......ikut Utsuan harga gas naik di Perak...sebab  kos penghantaran naik atas dasar gaji minimum...kira total naik jugaklah......tapi oklah,  at least depa akan pikiaq 2 3 kali utk naikkan lagi, kat UK bila harga gas panas rumah naik, depa terus demo gila tu...err..kira most org malaysia ni baik hati derr.....bising2 camtu jer tapi bayar juga..hehehe


http://johnnyvoid.wordpress.com/2013/05/10/turn-up-the-heat-on-british-gas-protest-at-the-british-gas-agm-on-monday-13th-may/
KUALA LUMPUR 1 Ogos - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menafikan berlakunya kenaikan harga gas petroleum cecair (LPG) bersubsidi seperti didakwa oleh beberapa laman blog dan laman sosial.
Pengarah Bahagian Perdagangan Dalam Negeri KPDNKK, Dr. Noor Zari Hamat berkata, tidak berlaku sebarang kenaikan harga untuk gas memasak kerana ia merupakan barangan kawalan.
"Perkara sebenar yang berlaku ialah apabila kadar bayaran dikenakan ke atas perkhidmatan penghantaran tong gas LPG dari kedai ke rumah pengguna.
"Walau bagaimanapun, kadar bayaran ini adalah hak individu dan pengguna boleh memilih untuk menggunakan perkhidmatan tersebut atau tidak," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Kelmarin, beberapa laman blog dikesan menyebarkan surat notis daripada Potensi Cerah Sdn. Bhd. iaitu stokis gas Petronas Perak tentang harga baharu jualan gas Petronas.
Kandungan surat itu jelas menyatakan bahawa harga gas memasak adalah harga kawalan kerajaan dan hanya upah penghantaran sahaja dikenakan.
Sementara itu, Pengurus Jualan Stokis Gas Petronas Perak, Khor Kien Hua berkata, dakwaan beberapa buah blog yang mengatakan kenaikan harga gas bermula hari ini adalah tidak benar.
"Gas memasak yang dijual pada harga RM1.90 bagi setiap kilogram adalah kekal sama seperti harga gas memasak di negeri lain.
"Hanya kos upah penghantaran sahaja dinaikkan oleh pihak kami dan negeri Perak adalah negeri terakhir yang menguatkuasakan kos upah ini," katanya.
Kien Hua berkata, kenaikan harga itu adalah disebabkan pelaksanaan gaji minimum RM900 untuk setiap pekerja swasta seperti diumumkan pihak kerajaan.________________________________
From: "adlinrotu@yahoo.com" <adlinrotu@yahoo.com>
To: automobil@yahoogroups.com; automobil@yahoogroups.com
Sent: Thursday, January 1, 1970 8:00 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik [1 Attachment] 
[Attachment(s) from adlinrotu@yahoo.com included below]
Tak abis2 nak berdakyah...surat layang gitu tukang kaki penyebar fitnah ajer yg suka buat dan menyebarkannya pun serupa. Mana ada gas naik harga....mesti ceduk kat fb kat internet pastu X check pastu tanam rasa kemarahan...ramadhan pun X reti hormat apatah lagi bulan lain....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Zaiedishaq
Sent: Jumaat, 2 Ogos 2013 16:34 PM
To: automobil@yahoogroups.com
Reply To: automobil@yahoogroups.com
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah

sini...tup tup gas masak naik

 
tak jugak.. mertua jual gas.. so balik kampung, tukar tong aje.. hehe
aku hulur duit, dia marah.. rezeki jangan ditolak.. heheh
2013/8/2 MHZ <cekelatgetah@gmail.com>>tiada alternatif.. tutup mulut, pejam mata, seluk poket & bayar aje berapa harganya..
>kalau tak mampu.. sape suruh kamu jadi orang miskin.. hehe
>
>
On 02/08/2013 12:09 PM, bashah wrote:
>

>>kenapa lah nak tunggu time raya jugak utk naik harga.. boleh tak naikkan time krismas ka, time CNY ka, birthday agung ka, time undi ka....oops
>>
>>
>>
>>________________________________
>> From: "rezal_sapuan@amtek.my" <rezal_sapuan@amtek.my>
>>To: automobil@yahoogroups.com
>>Sent: Friday, August 2, 2013 11:56 AM
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik
>>
>>
>>
>> 
>>Guna dapur arang??? Kalau rumah teres 2-3 minggu rumah dah hitam legam
>>
>>Bini aku, kalau panggang ikan sekejap je pun penuh rumah dengan asap
>>
>>Kena cari alternatif lain untuk tampung kenaikan ...
>>
>>
>>
>>
>>
>>From: noorazlimdali@gmail.com
>>To: automobil@yahoogroups.com,
>>Date: 02/08/2013 11:52 AM
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah
>>sini...tup tup gas masak naik
>>Sent by: automobil@yahoogroups.com
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>Betul tu masak guna induction cooker! Lepas nanti tariff TNB pulak naik!
>>Kalau nak kurangkan kos guna balik cara lama..... Guna dapur kayu arang
>>Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
>>
>>-----Original Message-----
>>From: MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
>>Sender: automobil@yahoogroups.com
>>Date: Fri, 02 Aug 2013 11:39:40
>>To: <automobil@yahoogroups.com>
>>Reply-To: automobil@yahoogroups.com
>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Tembak sana.. Syiah
>>sini...tup
>>tup gas masak naik
>>
>>Apa susah.. masak jgn pakai gas... itu pun tak reti ke..
>>
>>On 02/08/2013 12:20 AM, -:eSpAcE9808:- wrote:
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> Tembak sana.. Syiah sini...tup tup gas masak naik harga...syukur
>>> kita masih aman..!
>>> <
>>http://www.kedahlanie.info/2013/07/tembak-sana-syiah-sinitup-tup-gas-masak.html
>>>
>>>
>>> Posted by Kedah Lanie
>>> <
>>http://www.gophoto.it/view.php?i=http://2.bp.blogspot.com/-IG91D6UlzTE/UfkppTEBI3I/AAAAAAAARsk/0nPyWxPHxFM/s1600/capture_424.jpg
>>>
>>> senyum tak perlu kata apa-apa.....!
>>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>GROUP FOOTER MESSAGE
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: