Sunday, November 14, 2010

www.auto.pdniaga.com - Digest Number 2786[2 Attachments]

Messages In This Digest (10 Messages)

Messages

1a.

Re: Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

Posted by: "mohdmat" kedai_tayar@yahoo.com   kedai_tayar

Sat Nov 13, 2010 10:02 am (PST)

[Attachment(s) from mohdmat included below]

salam,  biasanya mmg ada tempat proton pegi test waktu prototype , e.g. idiada, australia, uk etc tapi china x pernah dgr la pulak utk prototype/ tak tau la china bole offer special test apa. e.g. klu aust- utk hot climate. uk- utk wind tunnel. anyway, gambar tu bukannya utk keta "proton". cuba tgk gambar attached. sama tak dgn model yg camoflage tu?

 
--- On Fri, 11/12/10, Shahrul Izwan <Shahrul.Izwan@wdc.com> wrote:

From: Shahrul Izwan <Shahrul.Izwan@wdc.com>
Subject: RE: www.auto.pdniaga.com - Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?
To: automobil@yahoogroups.com
Date: Friday, November 12, 2010, 6:32 PM

 

Salam,

Amalan memandu uji sesuatu model baru di
luar Negara asal pengeluar mmg sudah lama diamalkan oleh syarikat pengeluar
kenderaan..selain dari membolehkan model terbaru dirahsiakan sebelum tiba waktu
pengumuman, ia jugak memberi peluang utk jurutera menguji segala teknoloji baru
yg mungkin dipasang dan fine tune model tersebut berdasarkan pelbagai jenis
cuaca dan keadaan pemanduan…ambik contoh Mercedes yg melakukan ujian
musim panas di US, Timur tengah dan Afrika (ujian reliability),ujian musim
sejuk (handling, ESP, ABS) di Sweden dan Finland dan hi-speed test di atas Hi-way
Autobahn(satu2nya hi-way di dunia yg xder speed limit)…

 

From: automobil@yahoogroups.com [mailto: automobil@yahoogroups.com ] On Behalf Of :: eSpAcE 9808 ::

Sent: Friday, November 12, 2010
10:21 PM

To: zzxautomobil

Subject: www.auto.pdniaga.com - Fw:
PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

 

 

 

PERWAJA : Bakal
Pengganti Proton Perdana dan Waja?

 

Artikel By :
Selangor2u Team.

 

Setelah
digembar-gemburkan dalam media sebelum ini, akhirnya terkantoi sudah

bakal pengganti
model Proton Waja. Kantoi bukan di Malaysia ,
tapi di China !!!


Jauh benar
Proton nak pergi uji pandu model baru ni.

 

Maklumlah,
blogger cepat je nak sebarkan berita ni kan .
Kalau testing kat Malaysia ,


confirm harini
testing, esok dah ada spyshot. Malaysia
ni ramai perisik. Kita je tak tahu.

Saksikanlah
sumbangan perisik kita yang berada di tanah besar China .

Asal warna
kereta ni putih, ditambah dengan tape hitam kononnya nak mengaburi mata

orang biasa.
Tapi perisik kita hebat, sempat dia tangkap grille depan ni yang sememangnya

PROTON!!
Punyalah nak cover bentuk sampai letak span ke ape kat atas bonet 3 bijik lak
tuh.

Ini lagi
aerodinamik ni!

Ni bahagian belakang pula. Siap tambah
spoiler lagi. Tak percaya? Lihat gambar seterusnya..

Tebal kan ? Mungkin spoiler ni memang akan keluar
dalam model asas Proton yang bakal menjelma.

Sekali lagi, ribuan terima kasih bagi
perisik kita di tanah besar China
yang sudi berkongsi gambar ini

walaupun sanggup menggadaikan nyawa
bagi membekalkan kita gambar yang agak "priceless" ni.

Sabar dan nantikan kemunculannya.

Attachment(s) from mohdmat

1 of 1 Photo(s)

1b.

Re: Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

Posted by: "Hide ID" Hide ID   cirit3

Sat Nov 13, 2010 3:29 pm (PST)



Hide id, just black_canary

Sebenarnya..kereta ni dah di pandu uji kat Malaysia dah..ada berapa kali tertembung di tol jln duta (ia menghala ke utara...mungkin ke tangjung malim)....masa tu org heboh kata yg kereta nak keluar sama sebijik mcm lancer..so aku tak ambik kisah sangat pasal ni...mmg kereta ni kalau kita tgk lebih kurang mcm Nissan (yg ada model tu...lupa pulak namanya)..

________________________________

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of Shahrul Izwan
Sent: 13 November, 2010 10:33 AM
To: automobil@yahoogroups.com
Subject: RE: www.auto.pdniaga.com - Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

Salam,

Amalan memandu uji sesuatu model baru di luar Negara asal pengeluar mmg sudah lama diamalkan oleh syarikat pengeluar kenderaan..selain dari membolehkan model terbaru dirahsiakan sebelum tiba waktu pengumuman, ia jugak memberi peluang utk jurutera menguji segala teknoloji baru yg mungkin dipasang dan fine tune model tersebut berdasarkan pelbagai jenis cuaca dan keadaan pemanduan...ambik contoh Mercedes yg melakukan ujian musim panas di US, Timur tengah dan Afrika (ujian reliability),ujian musim sejuk (handling, ESP, ABS) di Sweden dan Finland dan hi-speed test di atas Hi-way Autobahn(satu2nya hi-way di dunia yg xder speed limit)...

________________________________

From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On Behalf Of :: eSpAcE 9808 ::
Sent: Friday, November 12, 2010 10:21 PM
To: zzxautomobil
Subject: www.auto.pdniaga.com - Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

Artikel By : Selangor2u Team.

Setelah digembar-gemburkan dalam media sebelum ini, akhirnya terkantoi sudah

bakal pengganti model Proton Waja. Kantoi bukan di Malaysia, tapi di China!!!

Jauh benar Proton nak pergi uji pandu model baru ni.

Maklumlah, blogger cepat je nak sebarkan berita ni kan. Kalau testing kat Malaysia,

confirm harini testing, esok dah ada spyshot. Malaysia ni ramai perisik. Kita je tak tahu.

Saksikanlah sumbangan perisik kita yang berada di tanah besar China.

<http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-2.jpg>

Asal warna kereta ni putih, ditambah dengan tape hitam kononnya nak mengaburi mata

orang biasa. Tapi perisik kita hebat, sempat dia tangkap grille depan ni yang sememangnya

PROTON!! Punyalah nak cover bentuk sampai letak span ke ape kat atas bonet 3 bijik lak tuh.

Ini lagi aerodinamik ni!

<http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-3.jpg>

<http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-4.jpg>

Ni bahagian belakang pula. Siap tambah spoiler lagi. Tak percaya? Lihat gambar seterusnya..

<http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-5.jpg>

Tebal kan? Mungkin spoiler ni memang akan keluar dalam model asas Proton yang bakal menjelma.

Sekali lagi, ribuan terima kasih bagi perisik kita di tanah besar China yang sudi berkongsi gambar ini

walaupun sanggup menggadaikan nyawa bagi membekalkan kita gambar yang agak "priceless" ni.

Sabar dan nantikan kemunculannya.

__________________________________________________________
This email has been scanned by the MessageLabs Email Security System.
For more information please visit http://www.messagelabs.com/email
__________________________________________________________

DISCLAIMER:-
This email and any attachments are confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email, delete the original message and destroy all copies made. Any views expressed are those of the individual sender, and not necessarily the views of Cycle & Carriage Bintang Bhd and/or any of its related corporations. Although reasonable precautions have been taken to scan incoming and outgoing emails and attachments for viruses, Cycle & Carriage Bintang Group can not guarantee this communication to be free of all viruses nor accept any responsibility for any consequences caused by viruses.
__________________________________________________________
This email has been scanned by the MessageLabs Email Security System.
For more information please visit http://www.messagelabs.com/email
__________________________________________________________
1c.

Re: Fw: PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?

Posted by: "Lutsinar" lutsinar@gmail.com   membiru

Sat Nov 13, 2010 3:31 pm (PST)



Belum tentu lagi kerana proton ada buat 2 model untuk pasaran negeri china.
Bakal pengganti Proton Perdana dan Waja diberikan nama kod Pesona R. (sumber
dari proton sendiri)

Pada 2010 November 12 22:20, :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@yahoo.com.sg>menulis:

>
>
>
> *PERWAJA : Bakal Pengganti Proton Perdana dan Waja?*
>
> Artikel By : Selangor2u Team.
>
> Setelah digembar-gemburkan dalam media sebelum ini, akhirnya terkantoi
> sudah
> bakal pengganti model Proton Waja. Kantoi bukan di Malaysia, tapi di
> China!!!
> Jauh benar Proton nak pergi uji pandu model baru ni.
>
> Maklumlah, blogger cepat je nak sebarkan berita ni kan. Kalau testing kat
> Malaysia,
> confirm harini testing, esok dah ada spyshot. Malaysia ni ramai perisik.
> Kita je tak tahu.
> Saksikanlah sumbangan perisik kita yang berada di tanah besar China.
> <http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-2.jpg>
> Asal warna kereta ni putih, ditambah dengan tape hitam kononnya nak
> mengaburi mata
> orang biasa. Tapi perisik kita hebat, sempat dia tangkap grille depan ni
> yang sememangnya
> PROTON!! Punyalah nak cover bentuk sampai letak span ke ape kat atas bonet
> 3 bijik lak tuh.
> Ini lagi aerodinamik ni!
> <http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-3.jpg>
>
> <http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-4.jpg>
>
> Ni bahagian belakang pula. Siap tambah spoiler lagi. Tak percaya? Lihat
> gambar seterusnya..
>
> <http://selangor2u.com/blog/wp-content/uploads/2010/07/perwaja-5.jpg>
>
> Tebal kan? Mungkin spoiler ni memang akan keluar dalam model asas Proton
> yang bakal menjelma.
>
> Sekali lagi, ribuan terima kasih bagi perisik kita di tanah besar China
> yang sudi berkongsi gambar ini
>
> walaupun sanggup menggadaikan nyawa bagi membekalkan kita gambar yang agak
> �priceless� ni.
>
> Sabar dan nantikan kemunculannya.
>
>

--
admin of http://www.pelbagai.com
2a.

Re: Fw: Pengalaman Dengan Plus Peronda

Posted by: "iskandar" minummilosehatdankuat@googlemail.com   minummilosehatdankuat

Sat Nov 13, 2010 3:28 pm (PST)

[Attachment(s) from iskandar included below]

Baca respon2 member grup ni baru saya terfikir,adakah sayapun mendapat
manafaat yg sama..jadi saya call toyota 24seven tu,rupanya kete saya masih
ada valid cover sampai awal tahun depan maknanya tepat 2 tahun dan renew rm7
je setahun dapat nilai servis rm250,servicenya utk tayar pancit,bateri,rosak
dan accident...untuk kereta rosak mereka tarik kemana2 toyota servis yg kita
nak kos rm60 untuk 10km pertama dan rm2 sekilometer untuk seterusnya tapi
kalau tow untuk accident rm200 ..nak renew rm7 je setahun..insuran kete pula
etiqa yg dapat free servis macam toyota gak ..jadi saya sekarang ada 2 cover
sekaligus...

2010/11/10 Fairuz Mohamad <jcf7589@rocketmail.com>

>
> dulu pakai toyota....jadi ambil package 24seven road assist... (
> http://www.toyota.com.my/purchase-additions/24seven-road-assist.dot)....
> bayar setahun rm6...masa kereta accident di Ulu Bernam pada 30 May 2010 yg
> lepas (total lost)...memang banyak tow truck tunggu ..ada 3 biji kut.......
> kawan call toyota assist (operator) dan minta dia hantar lori dan tow ke
> balakong... kemudian...ada sms dari toyota centre siap dgn no plat lori, no
> hp, nama orang yg bawa lori tunda .. so..tunggu je la....lori tu tunda ke
> balai polis ( tanjung malim) utk buat report, pastu terus ke toyota
> balakong...cuma khidmat tow truck "cari makan" ni tadi..digunakan utk
> ketepikan kereta dari tgh jalan ke tepi jln...itu pun dia minta
> bayaran...hulur rm100...dan suruh dia ajak kawan2 dia yg lain pi makan...
>
>
>
>
>
> A journey of thousand miles starts with one step.
>
>
>
>
> Good judgement comes from experience and experience comes from bad judgement.."pacat"
>
>
>
> ------------------------------
> *From:* bashah <bwasi@yahoo.com>
> *To:* automobil@yahoogroups.com
> *Sent:* Wed, November 10, 2010 9:08:37 AM
>
> *Subject:* Re: www.auto.pdniaga.com - Fw: Pengalaman Dengan Plus Peronda
>
> premium insurans Kurnia ni lbhkurang sama dg yg lain ka, atau kena bayar
> extra ?
>
>
>
> --- In automobil@yahoogroups.com, "Norhasidi Hashim" <Norhasidi.Hashim@...>
> wrote:
> >
> > Salam Semua,
> >
> >
> >
> > Kawan punya pengalaman, Kurnia ada package "perfect riders" unlimited
> towing service in one year... kawan pernah tow kete kawan dari KL ker JB
> (outstation kat KL and JB my home town)...
> >
> >
> >
> > Kawan hanya bayar toll saja... minyak semua depa tanggung..
> >
> >
> >
> > W'salam.
> >
> >
> >
> > ________________________________
> >
> > From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
> Behalf Of bashah
> > Sent: Tuesday, November 09, 2010 3:34 PM
> > To: automobil@yahoogroups.com
> > Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - Fw: Pengalaman Dengan Plus Peronda
> >
> >
> >
> >
> >
> > sapa tau kalau AAM boleh towing ke kalau rosak di highway ?
> >
> > --- In automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil%40yahoogroups.com<automobil%2540yahoogroups.com>>
> , Fairuz Mohamad <jcf7589@> wrote:
> > >
> > > Melalui pengalaman, semasa renew insurans kenderaan masing2, tolong
> pastikan
> > > insurans berkenaan termasuk sekali towing servis sekiranya berlaku apa2
>
> > > kerosakan/kemalangan kepada kenderaan dan cover diseluruh Malaysia. So,
> kalau
> > > berlaku kerosakan/kemalangan, boleh call insurans company dan minta dia
> uruskan
> > > semua....
> > >
> > > Jarang biasanya motor kena tipu sampai ribu2 kut...kalau macam tu, baik
> dia beli
> > > motor baru....
> > >
> > >
> > > A journey of thousand miles starts with one step.
> > > Good judgement comes from experience and experience comes from bad
> > > judgement.."pacat"
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > ________________________________
> > > From: baddRi Rozaimi <zordaq@>
> > > To: automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil%40yahoogroups.com<automobil%2540yahoogroups.com>>
>
> > > Sent: Sat, November 6, 2010 1:24:15 PM
> > > Subject:Re: www.auto.pdniaga.com - Fw: Pengalaman Dengan Plus Peronda
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > mana2 highway kalau kereta ker motor yang rosak mesti kena sembelih
> punya...
> > > kalau nasib kita baik mungkin tak kena.. pasal peronda tu aku agak
> diaorang
> > > memang tak pro.. setakat sikit2 jerr.. aku pun pernah kena.. behenti
> tanya n
> > > terus blah..
> > > Mohd Badri Ibrahim - Badd
> > > 0123556142
> > > Zordaq Sdn Bhd
> > > G01 02 Jalan SM02 Taman Subang Mas,
> > > 47260 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
> > > http://www.ezordaq.com
> > > Spare Part - High Performance - Accessories Car
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > ________________________________
> > > From: :: eSpAcE 9808 :: <rienacom@>
> > > To: zzxautomobil <automobil@yahoogroups.com <mailto:
> automobil%40yahoogroups.com <automobil%2540yahoogroups.com>> >
> > > Sent: Sat, November 6, 2010 8:58:32 AM
> > > Subject:www.auto.pdniaga.com - Fw: Pengalaman Dengan Plus Peronda
> > >
> > >
> > >
> > > Pengalaman Dengan Plus Peronda
> > > Pengalaman saya dengan Plus Peronda apabila kereta saya breakdown di
> Highway
> > > Plus agak kecewa sekali. Semasa kereta saya breakdown di tepi jalan
> kerana
> > > enjin panas/overheat saya telah merujuk masalah tersebut dengan kawan
> saya.
> > > Kawan menasihat supaya berhenti tepi jalan sampai enjin betul-betul
> sejuk baru
> > > cuba masuk air ke dalam radiator/tangki air. Ini kerana untuk
> mengelakkan enjin
> > > kereta rosak, terutama gasket blok enjin dan head enjin. Teorinya
> apabila besi
> > > tengah panas melampau, jangan sesekali menyiram air kepada besi
> tersebut kerana
> > > akan menyebabkan keretakan pada besi.
> > >
> > > Tetapi apabila sampai Peronda Plus yang saya anggap berprofesional, dia
> terus
> > > masuk air dalam tangki air terkelu lidah saya. Saya tidak pasti sama
> ada mereka
> > > betul-betul tahu pasal enjin atau sengaja buat begitu. Jika mereka
> tidak tahu,
> > > atau dengan niat untuk nak bagi kereta pengguna terus jalan tanpa
> menolong
> > > dengan betul, tindakan ini akan mejahanamkan kereta pengguna. Saya
> berpendapat
> > > pihak PLUS telah memberi satu kursus senggara kereta asas kepada
> kakitangan
> > > mereka (Peronda PLUS). Sekiranya mereka tidak tahu hal-hal senggaraan
> kereta
> > > maka mereka tidak layak jadi Peronda PLUS.
> > >
> > > Ataupun mungkin Peronda PLUS telah bersubahat dengan golongan tertentu
> untuk
> > > mendapatkan Side Income dengan sengaja merosakkan kereta pengguna
> Highway
> > > supaya lagi teruk kerana ada komisen. Saya tidak pasti kesahihannya.
> Tetapi
> > > kawan-kawan saya juga ada sebut perkara ini. Jadi kita sebagai pengguna
> herus
> > > berhati-hati. Jangan percaya habis kepada Peronda Plus.
> > >
> > > Pada pendapat saya Peronda PLUS seharusnya memberi perkhidmatan yang
> lebih
> > > profesional lagi.
> > >
> > > 1. Mereka mempunyai kemahiran teknikal ASAS untuk senggara kenderaan
> untuk
> > > mencari punca masalah.
> > >
> > > 2. Mampu memberi khidmat nasihat untuk pengguna menyelesaikan masalah.
> > > 3. Mampu memberi pertolongan kepada pengguna dengan ikhlas.Jika mereka
> tidak
> > > berprofessional, jangan bekerja dalam bidang ini. Kerana Peronda PLUS
> kerja
> > > mereka kena membantu/memberi khidmat kepada pengguna jalan raya. TOLONG
> PAHAM
> > > PERANAN MASING-MASING.
> > >
> > > Posted by manoon
> > >
> > >
> > > Pengalaman Saya Di Highway PLUS
> > >
> > > Saya menggunakan highway PLUS setiap hari berulang alik dari Shah Alam
> dan
> > > Tanjung Malim. Pada 11 Nov 2008 di antara pukul 7 pg hingga 8 pg kereta
> saya
> > > suhu meningkat mendadak sehingga skil meter penuh dekat kawasan nak
> sampai tol
> > > bukit tagar. Saya terus berhenti keta di tepi jalan.
> > >
> > > Kemudian saya terus call tanya kawan saya. Kawan saya nasihat, biar
> enjin sejuk
> > > dahulu. Lepas tu baru tambah air dalam tangki air. Semasa menunggu
> enjin sejuk,
> > > PLUS Peronda pun sampai. Dalam hati dah lega ada orang tolong. Dua
> orang
> > > PerondaPLUS turun dari keta dan tanya pada saya apa masalah, saya jawab
> soalan
> > > mereka. Dua Peronda PLUStu buka radiator keta saya dan terus tambah air
> ke
> > > dalam. Tapi saya tak pasti sama ada mereka sengaja atau betul-betul tak
> tau
> > > mengenai tindakan tersebut.Tindakan dua Peronda itu memang salah
> sebenarnya,
> > > telah menjahatnamkan lagi enjin kereta.
> > >
> > > Bila air penuh Peronda PLUS tuh suruh saya start keta. Bila enjin hidup
> Peronda
> > > itu suruh saya tengok meter suhu. Mereka tanya saya suhu ada turun tak?
> Saya
> > > jawab ya turun. Kemudian Peronda tuh suruh saya jalan. (Senang betul
> kerja,
> > > mereka suruh saya macam halau tak nak bagi saya berhenti lama2 kat
> situ.)
> > >
> > > Saya pun terusmemandu kereta ke Tanjung Malim. Sampai di antara Lembah
> Beringin
> > > dan Tanjung Malim suhu enjin kereta saya naik lagi.Saya berhenti di
> tepi jalan
> > > lagi eloknya tempat selekoh yang kerap berlaku kemalangan. Nasib baik
> > > Perondaikut belakang. Bila saya berhenti, mereka pun sampai. Seperti
> biasa
> > > mereka turun dari keta dan tanya saya ada air lagi tak dalam keta.Saya
> jawab
> > > ada. Mereka kata nak pegi tempat lain ada kes dan suruh saya isi air
> dalam
> > > radiator kemudian jalan. Selepas itu mereka pun terus pergi.
> > >
> > > Saya pun buka bonet dan tengok radiator, dapati ada air menitik dari
> bawah.
> > > (sure radiator telah bocor). Kemudian saya duk sekejap, sampai kereta
> ulat kat
> > > highway. Dia turun tanya saya. Saya bagitau dia perlu tow servis ke
> woksyop.
> > > Lawaknya dia kata tunggu jap dia nak call lori tow. Saya kata keta dia
> pun
> > > boleh tow. Dia baru ingat ada tali dalam keta. (lawak betul). Dia pun
> tarik
> > > kereta saya ke bengkel yang dia kenal katanya. (woksyop yang dah ada
> > > kepentingan). Saya yang tak cerdik masa tuh.
> > >
> > > Sampai ke HAKIM WOKSYOP di Hulu Bernam dekat Tanjung Malim sebelah pam
> minyak
> > > Esso setentang pam minyak Shell. Tunggu mekanik sampai. Mekanik sampai
> dia
> > > suruh saya start enjin sambil dia tengok air dalam radiator. Dia kata
> mungkin
> > > gasket rosak kena buka enjin tengok. Saya tanya berapa habis dia kata
> dalam
> > > RM300-400.(sebenarnya itu adalah umpan nak senangkan hati). Saya pun
> suruh dia
> > > buka enjin nak cek. Tunggu lama jugak buka enjin nak tengok gasket dan
> head
> > > blok. Bila dah buka head, si mekanik tunjukkan keadaan head dan blok
> enjin. Dia
> > > kata head bengkok dan gasket rosak.
> > >
> > > Jai bawa saya ke bilik untuk buat quotation. Banyak dia citer apa kena
> baiki.
> > > Jumlah quotation RM2200. Saya pun balik naik bas dengan hati tak
> senang. Saya
> > > ambik cuti pada hari tersebut dan keesokan hari. Petang hari tuh saya
> call Jai
> > > dia kata ada tambah lagi 2-3 barang. Keesokan hari semasa dalam
> perjalanan
> > > pergi ambik kereta mekanik call bagi tahu harga baiki jadi RM3000 dia
> kata
> > > nanti bagi diskaun. Terkejut saya.
> > >
> > > Sampai di Hakim Woksyop mekanik pun bagi diskaun lah RM300 jadi saya
> kena bayar
> > > kat dia RM2700 semua. Setelah selesai, esoknya saya berjumpa dengan
> kawan saya
> > > yang tahu hal-hal automotif ini MEMANG SAH SAYA TELAH DITIPU DENGAN
> WOKSYOP
> > > TERSEBUT. BAB KATA KAWAN SAYA KO KENA SEMBELIH.
> > > .............
> > > Posted by manoon
> > >
> > >
> > > Another Story: Car Overheated at Tanjung Malim
> > >
> > > Last week, while my parents were driving to Kuala Lumpur from Penang,
> their
> > > car broke down somewhere near Tg Malim exit. Therefore, our car was
> towed to a
> > > workshop in Tanjung Malim for repair. After they dismantled our engine,
> we only
> > > being told that the repair will caused us a very unreasonable price
> which is
> > > >RM2k. (Anyway, we managed to get it reduce to RM1850 later). Since it
> is a
> > > very unreasonable price, we asked if they can put them back since the
> car
> > > initially still working just that the temperature goes up after
> sometime. They
> > > threaten us that there is no more warranty once we start our engine
> after they
> > > put them back. So, we have no choice but to let them repair.
> > >
> > > Four days later, after many phone calls being made and visit their
> workshop
> > > once again, we finally got our car back (of course, after RM1850 being
> paid).
> > > My sister is the one who went to Tanjung Malim to pick up the car since
> my
> > > parents and I already back to Penang. When my sister got the car back,
> the
> > > foreman from this workshop told my sis that one of the paip still
> leaking, he
> > > didn't repair for us because we keep on rushing them for the car.
> Since, we
> > > have had a very bad experience dealing with this workshop, we decided
> to drive
> > > our car back to KL rather than let them repair again.
> > >
> > > When my sister reach Subang, she found the car engine mati twice when
> she slow
> > > down. So, she has to send the car for repair again immediately.
> > >
> > > My sister has checked with the foreman in KL, with the stuff Hakim has
> > > repaired, it might only cost us RM600-RM700 in KL......
> > >
> > > Second Victim
> > >
> > > Posted by manoon
> > >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Legal Disclaimer:
> > The information contained in this message may be privileged and
> confidential. It is intended to be read only by the individual or entity to
> whom it is addressed or by their designee. If the reader of this message is
> not the intended recipient, you are on notice that any distribution of this
> message, in any form, is strictly prohibited. If you have received this
> message in error, please immediately notify the sender and delete or destroy
> any copy of this message
> >
>
>
>
>
> ------------------------------------
>
>
> Senarai Web:
> � Kad Kahwin - http://www.kadkahwin.biz
> � Pengiklanan PERCUMA - http://www.interniaga.com
> � Kad Nama Online - http://www.kadnama.com
> � Koleksi Lirik Lagu - http://www.liriklagu.interniaga.com
> � Blog, Video & MP3 - http://www.pdniaga.multiply.com
> � Kad IPC Shopping - http://www.empay4u.com
> � PD Niaga Blog - http://pdniaga-blog.blogspot.com
> � Jana Iklan � http://www.janaiklan.com
>
> Senarai Group & Keahlian Melalui Email:
> 1. automobil-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/automobil
> 2. HitZ-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/HitZ
> 3. pdniaga-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/pdniaga
> 4. dunia-politik-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/dunia-politik
> 5. bolasepak-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/bolasepak
> 6. auto-chat-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/auto-chat
> 7. ArenaPC-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/ArenaPC
> 8. pd-net-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/pd-net
> 9. interniaga-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/interniaga
> 10. EBuku2-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/EBuku2U
> 10. JanaIklan-subscribe@yahoogroups.com
> http://groups.yahoo.com/group/JanaIklan
> Yahoo! Groups Links
>
>
>
>
>
>

Attachment(s) from iskandar

1 of 1 Photo(s)

3a.

Re: New Proton Inspira open for booking-Free 2 years service and reb

Posted by: "astronix23@yahoo.com" astronix23@yahoo.com   astronix23

Sat Nov 13, 2010 3:28 pm (PST)



Hw bout the quality of the car instead? I shown it already during the launching but very disappointed with the quality. Why proton still hv intention to sell it?is it because of proton got down sales currently??plss don't call it replacement of waja but copy from waja!!
Sent from my BlackBerry� wireless device via Vodafone

-----Original Message-----
From: Jagathies Kannasan <vishnu_vd@yahoo.com>
Sender: automobil@yahoogroups.com
Date: Thu, 11 Nov 2010 09:22:04
To: <automobil@yahoogroups.com>; <Indian-Malaysian@yahoogroups.com>; <IndianMalaysianRights@yahoogroups.com>; <indiannetwork@yahoogroups.com>; <MAICCI@yahoogroups.com>; <malaysiafm@yahoogroups.co.uk>; <malaysian_indian@yahoogroups.com>; <Malaysian_Indians@yahoogroups.com>; <malaysian-tamils@yahoogroups.com>; <malaysianindianbusinessforum@yahoogroups.com>; <malaysianindianclub@yahoogroups.com>; MalaysianInnovativeIndian<YouthAlliance@yahoogroups.com>; <my_indian@yahoogroups.com>; <umic@yahoogroups.com>; <unitedmalaysianindianclub@yahoogroups.com>
Reply-To: automobil@yahoogroups.com
Subject: www.auto.pdniaga.com - New Proton Inspira open for booking-Free 2 years service and rebate Rm500.





Hi,friends

Proton have launch new model of sedan named PROTON INSPIRA on 10/10/20100.Now
open for booking
FREE 2 YEARS SERVICE AND REBATE RM 500.BOOKING IS RM1000 AND MUST BE MADE BY 15
OF NOVEMBER 2010.
Smart guys will get it.



The price as below:



Proton Inspira 1.8 Manual Metallic RM78999
Proton Inspira 1.8 Manual Solid RM78549

Proton Inspira 1.8 Auto Metallic RM84999
Proton Inspira 1.8 Auto Solid RM84549

Proton Inspira 1.8 Auto Metallic RM91999
Proton Inspira 2.0 Auto Solid RM91549
For more info please call jega at 0123332230
Regards,
jega
Proton Edar sdn bhd



1.The higher end model of Proton Waja Lancer 2.0 comes with paddle shift and
advanced auto-cruise feature. The auto cruise feature is especially useful if
you are well...cruising on the highway. I believe the Proton Waja Lancer's Auto
Cruise will be almost the same with the one we have in Proton Exora. Besides
that it is also claimed that you can expect leather seats with this higher end
model.
2~Proton Waja Lancer is actually a carbon copy of the Mitsubishi Lancer EX and
that explains why they look very much identical. Since it is meant to be a
replacement model for Waja, everything will be the almost the same with
Mitsubishi Lancer EX including their very own engines (So no Lotus Campro
engine?). However a new different suspension and rim (16inch) will be used
instead.



I hope Our New Proton Inspira will live up to its hype!
)
From the flyer shown below, we can see that this new Proton Inspira will come
with bold and aggressive styling which is from Mitsubishi Lancer EX. It seems
that now even yourtrunk comes with a remote control. So no more inserting your
key to open your trunk huh! Wow...this new Proton Inspira is also loaded with
lots of features and the one that intrigues me the most is its Fully Automatic
Climate Control. Wow! What is this? Do you know that unlike the other breed of
Protons, this new Proton Inspira comes with 5-star safety rating. I believe it
is because the new Proton Inspira is using the exact body frame of Mitsubishi
Lancer. And best of all if you were to buy this new Proton Inspira,you will get
2 years FREE servicing which include labor and serviceable parts. This deal is
so crazy
.





4a.

Re: UP Network TV satelit terus ke PC anda.

Posted by: "iptv_msia" iptv_msia@yahoo.com   iptv_msia

Sat Nov 13, 2010 3:29 pm (PST)



Hi Harris,

Program ini adalah program affiliate di mana setiap jualan di bawah anda
akan dibayar komisen. Yang membuatklan ia nampak seperti MLM ialah
kerana ia dibayar sebanyak 5 level. Inilah yang membuatkan program ini
istimewa kerana boleh dikatakan semua program affiliate hanya membayar
jualan yang dilakukan oleh anda sahaja tidak oleh downline anda.

Hi lan loqius,

Dinasihatkan menggunakan wired bb minima 1Mb. Saya tak pernah tgk dari
wired bb 512Kbps lagi. So xdapat nak komen. Kat sini la yang anda dpt
jimat bil bulanan anda. Terminate satelite TV(kalu ada) dan maintain
internet bil jer.

Untuk senarai channel lawat link ini,

http://www.iptv-msia.com/2010/11/terbaru-streaming-tv-up-network.html
<%20http://www.iptv-msia.com/2010/11/terbaru-streaming-tv-up-network.htm\
l
>

anda decide berbaloi atau x nak terminate satelit TV anda.

--- In automobil@yahoogroups.com, Harris Bin Haron <Harris@...> wrote:
>
> Saya suspek UP network ni lebih kepada MLM... cari customer &
downline.... Byk dah dpt email berkenaan benda ni dpt buat duit...dlm FB
pun ada...
>
> Sebelom ni saya guna celcom BB.... Nk laju time sahur mmg laju....
Time ramai user.... Aduuusssss....mmg menyakitkan hati...
>
> Sekarg pakai streamyx 1mb..... stable.... Kadang speed leh capai
950kbps...... puas hati & nak streaming youtube x de lag.....
>
> [cid:image001.jpg@...]
> ________________________________
> From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
Behalf Of Shahrul Izwan
> Sent: Friday, November 12, 2010 9:17 AM
> To: automobil@yahoogroups.com
> Subject: RE: www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
>
>
> Kalau nak video streaming mmg kena guna wired broadband,sekurangnya
1Mbps...wireless broadband walaupun bule mencapai 7.2Mbps(kononnya),byk
lagging dan latency...3.5G/HSDPA saya bule rated speed "real world" bih
kurang sama ngan streamyx 512kbps...7.2Mbps yg byk diiklankan tu
hanyalah speed fantasi aka khayalan...antara ke3-3 3G service provider,
pada saya Digi adalah yg terbaik dgn rated speed 370kbps - 450kbps...
> Kalau nak stream video yg berkualiti tinggi @ kualiti HD cthnya, kena
guna wired broadband sekurangnya 2-3Mbps...tapi mahalla
bulanannya...baik pakai Astro Beyond...
>
> ________________________________
> From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
Behalf Of Nazri Ahtar
> Sent: Friday, November 12, 2010 12:40 AM
> To: automobil@yahoogroups.com
> Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
>
>
> salam,
>
> bro, streamyx kat rumah habis kuat is 4MB (home package 1M pun dah
cukup). kalau wireless broadband (celcom, maxis, digi) upto 7.2MB. lagi
laju tu. untuk dapat 7.2M, kena la carik 3G coverage area. kalau harap
pada gprs, 2g, edge... huhuhu..merangkak la juge..
>
> 1MB dah boleh buat video conference (YM, Skype). inikan pula
4M...kalau 7.2M...laju dah tu.
>
> FYI, TM unifi (High Speed Broadband - HSBB), yang tarik fibre sampai
rumah.. paling kecik is 5MB speed.
>
>
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
>
> --- On Thu, 11/11/10, lan loqius rxzabd@... wrote:
>
>
>
> From: lan loqius rxzabd@...
> Subject: Re: www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
> To: automobil@yahoogroups.com
> Date: Thursday, November 11, 2010, 11:25 AM
>
> Ni maknanya kena ada line internet dkt rumah lah ye macam streamyx.
Kalau mcm saya pakai wireless broadband ni mane le nak support video
streaming.
>
>
> ________________________________
> _,_._,___
>
>
>
>
>
>
> DISCLAIMER:-
>
> This email is confidential and intended only for the use of the
> individual or entity named above and may contain information that
> is privileged.
>
> If you are not the intended recipient, you are notified that any
> dissemination, distribution or copying of this email is strictly
prohibited.
> If you have received this email in error, please notify us immediately
by return email or telephone and destroy the original message.
>
> Thank you.
>

4b.

Re: UP Network TV satelit terus ke PC anda.

Posted by: "iptv_msia" iptv_msia@yahoo.com   iptv_msia

Sat Nov 13, 2010 3:29 pm (PST)



Hi NagoMakeOre,

Sekarang bkn lagi 104 saluran. Dah 116 dah.

Ni buktinya..

<%20http://www.iptv-msia.com/p/senarai-channel.html>
http://www.iptv-msia.com/p/senarai-channel.html
<%20http://www.iptv-msia.com/2010/11/terbaru-streaming-tv-up-network.htm\
l
>

kalu nak preview kualiti siaran, tggu saya beli camtasia dulu. nnti saya
rekod kualiti siaran.

--- In automobil@yahoogroups.com, NagoMakeOre <nagoboror@...> wrote:
>
> Macam MLM je. Nama chanel tak bagi tau pun. Cakap je 104 chanel, bukti
tak
> de.
>
> 2010/11/11 lan loqius rxzabd@...
>
> >
> >
> > Ni maknanya kena ada line internet dkt rumah lah ye macam streamyx.
Kalau
> > mcm saya pakai wireless broadband ni mane le nak support video
streaming.
> >
> >
> > ------------------------------
> > *From:* IPTV Malaysia iptv_msia@...
> > *To:* admin@...
> > *Sent:* Thu, November 11, 2010 9:07:45 AM
> > *Subject:* www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
> >
> >
> >
> > Kini UP Network membawakan TV satelit terus ke PC anda. Tonton
rancangan
> > kegemaran anda di HBO, StarMovie, ESPN, AXN, Disney Channel,
> > Discovery, TV3, TV1 dan banyak lagi.
> > Kini ia mempunyai 116 saluran dan kian bertambah.
> > Sambungkan PC anda ke TV LCD anda untuk tontonan yang memuaskan.
> > Semuanya hanya dengan harga RM200. Bayar untuk perisian sahaja.
Tiada bil
> > bulanan. Dapatkan segera sebelum harganya meningkat selaras dengan
jumlah
> > saluran yang kian bertambah.
> >
> > Jan 2010 - RM160
> > Okt 2010 - RM200
> >
> > Sila lawat pautan di bawah untuk maklumat lanjut.
> >
> > iptv-msia.com
> >
> > Yang benar,
> > Admin IPTV-msia.com
> >
> >
> >
> >
>

4c.

Re: UP Network TV satelit terus ke PC anda.

Posted by: "iptv_msia" iptv_msia@yahoo.com   iptv_msia

Sat Nov 13, 2010 3:30 pm (PST)



Hi Muhammad Rusydan Hashim,

RM200 sekali seumur hidup utk software tu jer.

Utk maklumat lanjut, tgk:-

www.iptv-msia.com <www.iptv-msia.com>

--- In automobil@yahoogroups.com, Muhammad Rusydan Hashim
<muhammadrusydan.hashim@...> wrote:
>
> Bayaran sebanyak RM200 ni selama berapa tahun ? Adalah ia seperti
bayaran tahunan ataupun
> sekali seumur hidup ?
>
> From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
Behalf Of IPTV Malaysia
> Sent: 2010 Nov 11 9:08 AM
> To: admin@...
> Subject: www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
>
>
> Kini UP Network membawakan TV satelit terus ke PC anda. Tonton
rancangan kegemaran anda di HBO, StarMovie, ESPN, AXN, Disney Channel,
> Discovery, TV3, TV1 dan banyak lagi.
> Kini ia mempunyai 116 saluran dan kian bertambah.
> Sambungkan PC anda ke TV LCD anda untuk tontonan yang memuaskan.
> Semuanya hanya dengan harga RM200. Bayar untuk perisian sahaja. Tiada
bil bulanan. Dapatkan segera sebelum harganya meningkat selaras dengan
jumlah saluran yang kian bertambah.
>
> Jan 2010 - RM160
> Okt 2010 - RM200
>
> Sila lawat pautan di bawah untuk maklumat lanjut.
>
> iptv-msia.com
>
> Yang benar,
> Admin IPTV-msia.com
>

4d.

Re: UP Network TV satelit terus ke PC anda.

Posted by: "iptv_msia" iptv_msia@yahoo.com   iptv_msia

Sat Nov 13, 2010 3:30 pm (PST)



Hi Norhasidi Hashim,

Memang betul gambar memuaskan. Dari segi mutu suara, saya pkai Altec
Lansing. Terbaik!!!Kalu pkai speaker komputer biasa, kurang skit la kot.

--- In automobil@yahoogroups.com, "Norhasidi Hashim"
<Norhasidi.Hashim@...> wrote:
>
> "Sambungkan PC anda ke TV LCD anda untuk tontonan yang memuaskan."
>
>
>
> Memang memuaskan dari segi gambar.... Tapi dari segi mutu suara, saya
> raya tidak.....
>
>
>
>
>
>
>
> ________________________________
>
> From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
> Behalf Of Muhammad Rusydan Hashim
> Sent: Thursday, November 11, 2010 2:41 PM
> To: automobil@yahoogroups.com; admin@...
> Subject: www.auto.pdniaga.com - RE: UP Network TV satelit terus ke PC
> anda.
>
>
>
>
>
> Bayaran sebanyak RM200 ni selama berapa tahun ? Adalah ia seperti
> bayaran tahunan ataupun
>
> sekali seumur hidup ?
>
>
>
> From: automobil@yahoogroups.com [mailto:automobil@yahoogroups.com] On
> Behalf Of IPTV Malaysia
> Sent: 2010 Nov 11 9:08 AM
> To: admin@...
> Subject: www.auto.pdniaga.com - UP Network TV satelit terus ke PC
anda.
>
>
>
>
>
> Kini UP Network membawakan TV satelit terus ke PC anda. Tonton
rancangan
> kegemaran anda di HBO, StarMovie, ESPN, AXN, Disney Channel,
>
> Discovery, TV3, TV1 dan banyak lagi.
>
> Kini ia mempunyai 116 saluran dan kian bertambah.
>
> Sambungkan PC anda ke TV LCD anda untuk tontonan yang memuaskan.
>
> Semuanya hanya dengan harga RM200. Bayar untuk perisian sahaja. Tiada
> bil bulanan. Dapatkan segera sebelum harganya meningkat selaras dengan
> jumlah saluran yang kian bertambah.
>
>
>
> Jan 2010 - RM160
>
> Okt 2010 - RM200
>
>
>
> Sila lawat pautan di bawah untuk maklumat lanjut.
>
>
>
> iptv-msia.com
>
>
>
> Yang benar,
>
> Admin IPTV-msia.com
>
>
>
>
>
>
>
> Legal Disclaimer:
> The information contained in this message may be privileged and
confidential. It is intended to be read only by the individual or entity
to whom it is addressed or by their designee. If the reader of this
message is not the intended recipient, you are on notice that any
distribution of this message, in any form, is strictly prohibited. If
you have received this message in error, please immediately notify the
sender and delete or destroy any copy of this message
>

5.

Kereta boleh ganti, Pemandu tak ada sparepart/ganti...

Posted by: "Yours truly friend, Norsyah" knowshah75@yahoo.com   knowshah75

Sat Nov 13, 2010 3:30 pm (PST)



Salam,

Purata kematian di jalan raya berdasarkan statistik pada 2009 adalah sebanyak 18 kematian setiap hari...

Peluang untuk memiliki insurans/takaful pemandu kereta... insurans/takaful keta yang boleh tukar ganti korang dah ada, pemandu yang takleh tukar ganti takkan tadak insurans/takaful kot...

Email personal untuk penjelasan lanjut... yang penting sediakan bajet RM500ribu untuk bayar bil hospital... patah kaki maunya RM30ribu, kalau lumpuh terus hilang punca pendapatan... walaupun ada Harian Metro selalu menjadi saluran untuk minta derma, kalau boleh elak, baik kita elakkan...

Regards,
NORSYAH SHARIPUDDIN
019-3510653

Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Senarai Web:
�      Kad Kahwin - http://www.kadkahwin.biz     
�      Pengiklanan PERCUMA - http://www.interniaga.com     
�      Kad Nama Online - http://www.kadnama.com     
�      Koleksi Lirik Lagu - http://www.liriklagu.interniaga.com      
�      Blog, Video & MP3 - http://www.pdniaga.multiply.com 
�      Kad IPC Shopping - http://www.empay4u.com
�      PD Niaga Blog - http://pdniaga-blog.blogspot.com
�      Jana Iklan � http://www.janaiklan.com

Senarai Group & Keahlian Melalui Email:
1.  automobil-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/automobil 
2.  HitZ-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/HitZ
3.  pdniaga-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/pdniaga 
4.  dunia-politik-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/dunia-politik 
5.  bolasepak-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/bolasepak 
6.  auto-chat-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/auto-chat 
7.  ArenaPC-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/ArenaPC 
8.  pd-net-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/pd-net 
9.  interniaga-subscribe@yahoogroups.com 
http://groups.yahoo.com/group/interniaga
10. EBuku2-subscribe@yahoogroups.com   
http://groups.yahoo.com/group/EBuku2U
10. JanaIklan-subscribe@yahoogroups.com   
http://groups.yahoo.com/group/JanaIklan

1 comment:

Che Norijan Jamil said...

Assalamualaikum.
kami menyediakan perkhidmatan towing kenderaan (car carrier) 24jam dgn harga yg sgt berpatutan.
sila hubungi en jamil 019-6311168@012-3587959.terima kasih