Friday, February 28, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3858

4 Messages

Digest #3858
1
Fw: Jadual Catuan Bekalan Air by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
2
Fw: PUNCA KLIA2 LAMBAT DI BUKA by "-:eSpAcE9808:-" rienacom

Messages

Thu Feb 27, 2014 8:00 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Notis Pengagihan Air Berjadual ( Jadual Catuan Bekalan Air ) Di Kawasan Hulu Langat, Dan Sepang
suaragenerasibaru.com

NOTIS PENGAGIHAN AIR BERJADUAL DI KAWASAN HULU LANGAT, KUALA LANGAT DAN SEPANG EKORAN PENUTUPAN LOJI RAWATAN AIR (LRA) CHERAS BATU 11 DAN LRA BUKIT TAMPOI

Thu Feb 27, 2014 8:02 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

EDISI BONGKAR SAMPAI TERBARAI ... PUNCA KLIA2 LAMBAT DI BUKA KERANA LANDASAN RETAK ?????
omakkau.blogspot
Posted by OMAK KAU!!

Kebimbangan mengenai keselamatan lapangan terbang tambang murah klia2 dibangkitkan lagi selepas penemuan keretakan di jalan rayap, kawasan apron dan sekurang-kurangnya satu tempat parkir pesawat, seminggu selepas bangunan terminal gagal pemeriksaan bagi piawaian kebakaran dan keselamatan.

Satu set gambar yang diambil baru-baru ini menunjukkan keretakan dan permukaan beralun di jalan rayap membawa ke landasan sepanjang 3.96 km, selain keretakan di kawasan apron dan tempat parkir pesawat yang boleh menyebabkan pembukaan lapangan tambang murah itu yang dijadualkan pada 2 Mei ditangguhkan lagi.

"Jalan rayap ini penting kerana lebih 300 pesawat berlepas dan mendarat di lapangan terbang tambang murah pada ketika ini dengan pesawat yang penuh. Sebarang keretakan akan menyebabkan kebimbangan keselamatan kepada syarikat penerbangan untuk mendarat di sini," kata satu sumber kepada The Malaysian Insider.

Di antara syarikat penerbangan bakal menggunakan terminal ini adalah AirAsia, AirAsia X, Cebu Pacific dan Malindo Air yang kebanyakannya akan menggunakan pesawat kecil seperti Boeing 737 dan Airbus 320. Bagaimanapun, AirAsia X menggunakan pesawat besar A330 dan A340 yang boleh membawa beban lebih berat.

"Pihak berkuasa sudah diberitahu mengenai keretakan dan kerja baik pulih akan mengambil masa, lebih lama daripada tarikh pembukaan pada 2 Mei ditetapkan oleh Kementerian Pengangkutan," tambah sumber tersebut.

Pengendali lapangan terbang Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) mengadakan ujian landasan Oktober lepas menggunakan pesawat Boeing 737-900ER Malindo Air di Landasan 3 dan menganggapnya sebagai satu kejayaan kerana pesawat tidak melantun semasa mendarat.

KUB Builders, anak syarikat KUB Malaysia adalah kontraktor landasan lapangan terbang bernilai RM268.8 juta yang menghubungkan jalan rayap ke terminal lapangan terbang.

Sumber mengatakan syarikat pesawat tambang murah akan berwaspada menggunakan klia2 sehingga kerja-kerja pembaikan selesai dengan salah seorang mengatakan.

"Ini boleh menjejaskan rekod keselamatan 100% mereka, jadi syarikat seperti AirAsia dan Malindo Air mahukan jaminan penuh kerana sebarang kemalangan akan menjejaskan perniagaan mereka."

"Sesetengah syarikat tambang murah masih belum membuat keputusan sama ada mahu berpindah operasi ke lapangan tambang murah itu pada 2 Mei sehingga pihak berkuasa menyelesaikan isu keselamatan," kata sumber lain.

Awal bulan ini MAHB mengesahkan pembukaan klia2 mungkin ditangguhkan kerana dua pertiga daripada bangunan terminal utama lapangan terbangan itu tidak memenuhi piawaian keselamatan kebakaran selepas pemeriksaan dijalankan bulan lepas.

Menurut satu kenyataan dari MAHB, Indah Water Konsortium Sdn Bhd, Majlis Perbandaran Sepang dan Jabatan Bomba dan Penyelamat membuat pemeriksaan terhadap bangunan itu pada minggu terakhir Januari lalu dan mendapati 65% daripada terminal utama tidak memenuhi piawaian keselamatan kebakaran.

Terdapat keretakan dalam paip pembetungan di luar terminal, dan bahagian-bahagian jalan dan perparitan tidak sesuai untuk digunakan. Perakuan pihak berkuasa itu penting bagi pengeluaran Sijil Penyiapan dan Pematuhan (CCC) untuk lapangan terbang yang menelan belanja RM4 bilion itu.

Malaysia Airports Holdings Bhd, dalam kenyataan tersebut turut berkata mereka gagal untuk menerima CCC bagi bangunan terminal klia2 daripada UEMC-Bina Puri.

Kontraktor utama UEMC-Bina Puri Joint Venture sebelum ini sudah memberi jaminan ia akan menyerahkan bangunan terminal atau menyerahkan CCC kepada pengendali lapangan terbang itu pada 31 Januari.

Dalam satu kenyataan berasingan, UEM-Bina Puri mengesahkan ia tidak boleh mendapatkan CCC pada 31 Januari dan mendakwa ini disebabkan oleh "isu yang tidak dijangka" berlaku baru-baru ini semasa pemeriksaan susulan.

Akhbar The Star melaporkan awal bulan ini kerja-kerja pembaikan akan mengambil kira-kira tiga hingga empat minggu untuk melengkapkannya dan walaupun kontraktor dijadualkan akan melalui satu lagi ujian yang dijalankan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat dalam masa dua minggu lagi, namun sebarang kelewatan dalam mendapatkan pengesahan kelayakan untuk bangunan beroperasi akan memberi kesan kepada pembukaan lapangan terbang.

"Begitu banyak janji dan jaminan yang diberikan oleh kontraktor, namun gagal untuk mendapatkan CCC. Kini terdapat kebimbangan adakah mereka boleh mendapatkan CCC pada akhir Februari," kata sumber dalam industri kepada The Star.

Kelewatan pembukaan klia2 selama hampir setahun menyebabkan perang mulut diantara pengasas AirAsia Tan Sri Tony Fernandes dan Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Hishammuddin berkata pada hujung minggu pihak berkepentingan usah menunding jari atau menyalahkan mana-mana pihak, sebaliknya mengutamakan kepentingan nasional dan rakyat terlebih dahulu untuk mematuhi tarikh operasi yang ditetapkan iaitu pada 2 Mei ini.

"Tarikh yang dijanjikan itu ditetapkan oleh mereka sendiri bukan dari kerajaan kerana ia merupakan 'private commercial venture'. Jadi mereka kena bertanggungjawab kalau mereka tidak sehaluan sekalipun.

"Saya sebagai menteri bertanggungjawab mahu tarikh yang ditangguhkan dahulu, dan sudah dijanjikan akan beroperasi pada 2 Mei itu dapat ditunaikan," katanya ketika ditemui pemberita di Kajang pada Ahad.

Sehari sebelum itu Fernandes menggunakan akaun Twitternya untuk menyerang MAHB dan Hishammuddin kerana peningkatan kos dan cukai klia2.

Fernandes berkata di Twitternya: "Kita harus jelas. Lapangan Terbang Malaysia adalah monopoli. Kebimbangan saya adalah mereka perlu pastikan kos dikurangkan untuk orang awam Malaysia.

"Kita cipta penerbangan tambang murah. Kita tidak minta lapangan terbang 4 bilion (ringgit) yang lewat selama 3 tahun. LCCT sekarang hanya berkos RM250 juta.

Sebagai respon kepada Fernandes, Hishammuddin mempertahankan kelewatan klia2 selama lebih dua tahun:

"KLIA2: Peningkatan kos&Kelewatan-Orang ramai akan tahu kenapa/siapa selepas dibuka 2 Mei = Fokus kerajaan @jayadylan @tonyfernandes."

Klia2 sudah beberapa kali ditangguhkan pembukaannya dengan terakhir seharusnya dibuka pada 30 April sebelum ditunda lagi ke 2 Mei.

Rekahan di Landasan KLIA2: Menteri Perlu Bertindak Tegas
telokbakong.blogspot
nurulizzah.com
UNTUK SEBARAN SEGERA
KENYATAAN MEDIA

REKAHAN DI LANDASAN KLIA2: MENTERI PERLU BERTINDAK TEGAS

Saya merujuk kepada laporan The Malaysian Insider yang mendedahkan beberapa gambar rekahan pada beberapa kawasan landasan, termasuk sebuah ruang pesawat di KLIA 2. Susulan daripada rekahan ini, sekali lagi saya menyeru kepada Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein agar memberi penjelasan yang terperinci kepada kesemua rakyat Malaysia, apakah tindakan yang akan diambil ke atas kontraktor projek ini, yang pada ketika ini sudah jelas tidak mampu menghasilkan sebuah lapangan terbang yang berkualiti. Sekiranya kerosakan seperti ini terjadi sebelum lapangan terbang ini dibuka, bagaimana pula keadaannya selepas dibuka? Saya amat bimbang dengan keselamatan rakyat Malaysia yang menggunakan kemudahan ini apabila ianya dibuka kelak.

Pemangku Menteri juga perlu menjelaskan, adakah kerosakan yang terbaru ini akan menangguhkan lagi pembukaan lapangan terbang ini, yang pada ketika ini dijadualkan akan dibuka pada 2 Mei 2014? Berapakah kos yang bakal ditanggung oleh pembayar cukai untuk membetulkan kerosakan ini? Dan apakah kerajaan akan memeriksa dengan lebih halus kualiti pembinaan yang telah dijalankan oleh UEMC-Bina Puri, memandangkan pelbagai kelemahan demi kelemahan didedahkan sepanjang projek ini berlangsung?

Sudah tiba masanya kerajaan bertegas mengambil tindakan yang sewajarnya, memandangkan isu rekahan ini melibatkan keselamatan penumpang. Pemangku Menteri Pengangkutan telah membuat kenyataan, "Pihak yang terlibat dalam pembinaan dan operasi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 diminta meletakkan kepentingan nasional bagi menjayakan permulaan operasinya pada 2 Mei ini." Dengan mengambil pendekatan yang sama, saya menggesa kerajaan Malaysia agar meletakkan kepentingan nasional dalam tindakan yang bakal diambil atas pendedahan yang terbaru ini.

Demi kepentingan nasional, kerajaan tidak boleh menyembunyikan atau berdiam diri atas kelemahan dalam pembinaan lapangan terbang ini. Pada Julai 2013, Pemangku Menteri Pengangkutan telah berkata satu jawatankuasa khas ditubuhkan Kementerian Pengangkutan untuk memantau projek KLIA 2 bagi memastikannya siap dalam tempoh ditetapkan, tanpa sebarang kelewatan lagi. Beliau menambah jawatankuasa itu akan memberi laporan secara mingguan bagi membolehkan beliau memantau pelaksanaan projek itu secara lebih dekat. Saya ingin menuntut agar laporan-laporan jawatankuasa ini didedahkan untuk penelitian awam. Pihak-pihak yang berkepentingan, termasuk orang awam, syarikat penerbangan kos rendah dan ahli politik berhak meneliti laporan-laporan ini untuk menyiasat kepincangan-kepincangan projek dan punca ia berlaku.

Seraya dengan itu, saya telah pun mengutuskan sebuah surat kepada Pemangku Menteri Pengangkutan, memohon sebuah lawatan Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat ke tapak projek KLIA 2, agar kami dapat memantau sendiri keadaan projek ini. Saya menyeru Datuk Seri Hishammuddin agar menyambut baik permohonan saya atas nama ketelusan, dan mengaturkan lawatan ini dengan kadar segera.

Sekali lagi saya menyeru kerajaan agar menubuhkan sebuah Jawatankuasa Terpilih Parlimen berkenaan isu KLIA 2, dianggotai oleh wakil-wakil dari Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional – bertanggungjawab untuk memastikan pembinaan Lapangan Terbang ini mematuhi spesifikasi piawaian keselamatan antarabangsa dan memberikan lebih kawalan kepada penyeliaan kos pembinaan KLIA 2. Kerajaan tidak lagi boleh berdolak-dalik dalam isu ini, dan mesti membuat sesuatu yang drastik dengan segera, agar kepentingan nasional dapat dipelihara.

Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai
Naib Presiden KEADILAN

Thu Feb 27, 2014 8:03 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

PEKERJA STESEN MINYAK WARGA BANGLADESH DEDAH TAKTIK PENIPUAN JURUWANG DI KAUNTER
telokbakong.blogspot.
biaqpila.blogspot
Oleh: biaqpila hensem >>>

Salam, cuma nak kongsikan pengalaman saya mengisi minyak di stesen minyak Petronas Jalan Semambu, Kuantan.

Pada jam 6.45 petang, saya berhajat mengisi minyak kereta di situ selepas selesai servis kereta untuk balik kampung. (servis kereta RM500 terbang...)

Selepas parking di pam, saya pergilah buat pembayaran kat cashier. Pada masa itu ada dua orang cashier perempuan. Seorang berkulit cerah dan seorang lagi berkulit agak gelap sedikit. Saya nak isi minyak RM60, jadi saya hulurlah sekeping RM50 dan sekeping RM10 pada cashier yang berkulit gelap sedikit tersebut.

Kemudian, datang seorang pekerja Bangladesh pakai kopiah tolong pam minyak kat kereta saya. Sambil tunggu minyak siap di pam, saya duduk tepi kereta tengok meter pam itu naik dan tiba-tiba berhenti di jumlah RM50. Saya hairan, terus tanya pekerja Bangladesh itu kenapa RM50 je.

Lelaki Bangladesh itu tanya, "abang bagi kat cashier yang mana?". Terus saya tunjuklah cashier perempuan yang berkulit gelap sikit itu tadi.

"Owh, itu perempuan tara guna punya melayu. Suka curi duit orang. Orang bagi RM30, dia tekan RM20 dan lagi RM10 dia sapu kalau driver tak perasan.

"Hari-hari banyak kali jadi ini macam abang. Ada customer perasan salah nombor macam abang, terus bagitau. Kalau jenis yang tak perasan, duduk dalam kereta, siap pam dan terus pergi, duit itu masuk dia punya poketlah.

"Saya pun islam, tapi saya tak suka makan duit orang. 1 sen pun itu duit orang tapi ini perempuan melayu la, kata islam tapi selalu makan duit orang.

Terkedu.. saya terus bertanya, "tak ada orang report ke kat bos you ke?"

Jawabnya, "bos ada di lagi 1 stesen pam. Sini jarang-jarang bos datang. Susah orang mau report. Ramai yang marah-marah, tetapi lepas dia masuk semula yang tak cukup itu, driver tu diam saja"

Selepas mendengar cerita lelaki itu, saya terus pergi ke cashier semula dan memaklumkan pada dia pam minyak tak cukup RM10 .

Perempuan itu dengan selambanya, "Sorry silap tekan".

Jika melihat pada gaya dan lenggok dia bercakap, saya perasan yang dia pada awal sememangnya tahu yang saya bagi RM60. Tetapi dia masih nak cilok duit saya RM10 kalau saya tak perasan.

"Dah lama buat kerja HARAM macam ni? Bentak ku..

"Sorry bang, saya silap tekan tadi." - jawabnya.

Mujurlah saya perasan, kalau tak, confirm perempuan tu dah curi duit saya. Entah berapa ramai yang telah menjadi mangsa pekerja yang tidak bertanggungjawab ini.

"Nasib baik saya perasan, berapa ramai yang dah jadi mangsa kau?

Aku gertak untuk laporkan kejadian ini pada pihak berkuasa namun terbantut bilamana dia mula meminta maaf.

"Bukan minta maaf kat saya, awak patut minta maaf pada orang yang dah jadi mangsa awak."

Dia terus senyap dan saya terus blah sebab nak mengejar masa, nak ambil anak lagi di rumah pengasuh.

Nasib baiklah saya ni jenis yang duduk tepi kereta tengok meter pam setiap kali isi minyak. Kalau jenis yang suka duduk dalam kereta, sukalah perempuan tu curi duit orang. Entah berapa ramai yang dah jadi mangsa dia.

Jadi, untuk peringatan kepada para pembaca di laman ini, hati-hati bila isi minyak tak kira di mana-mana stesen minyak sekali pun. Pencuri boleh ada di mana-mana. - My Media Hub

mymedialab

ulasan:
1..
Tanpa Nama
ini crita aku kat stesen minyak (slalu aku pi sini), bagi not RM50 kat anak suruh pi cashier, lepaih boh minyak bla (sib baik x jauh lg) tetiba tengok meter minyak jarum dok bawah (ingat meter rosak ke). Tanya anak tdi mak bagi 10 ke 50, anak aku jwb 50, patah blik s.minyak, tanya, cashier kta 10,anak aku kta 50 (merah/biru pun xtau beza), aku kta RM10 kreta nak smpai mana? mai tokei minyak tanya...settle (aku regular kat situ). Sejak tu senang pakai c.card @ usha meter masa buh minyak. Sorry panjang lak!

a..
Tanpa Nama
Nak pebetui fakta, bukan pasai not RM10 @ RM50, tapi cashier kata dah pulang RM40, anak aku kta x,dia hanya ambik kad je...berhati-hatiklau pi kat tmpat biasa tapi cashier org baru!....dah xbrapa ingat.hu..hu...

2..
Tanpa Nama
ikut cara saya,sy biasa isi di mobil,first,,lepas park kereta dpn pam,jgn bukak tangki dulu sebab peluang ni akan diambil pekrja yg memang tunggu untuk isi sedangkan kita masih dlm kedai,ada ruang untuk mereka menipu.sebab dah ada pengamalann terkena skali,lepas bayar mintak resit,tak rugi sebab itu hak kita sgb pengguna.dah lepas amik resit sila ke pam dan buka tangki,isi dgn jumlah yg sama dgn resit tadi.sebolehnya jgn biar pekerja isi,kita yang isi sendiri. habis dan boleh pergi dgn selamat..alhamdullilah,selamat kereta dan selamat duit

3..
Tanpa Nama
aku pernah kena..kat petronas kangar. bayar 60, isi 10 je. bila tanya, casher , dia kata aku bayar 10 sambil tayang not 10. dalam dompet aku cuma ada sekeping not 50 je.aku pasti yang aku bayar 60.

4..
Tanpa Nama
Jangankan kereta...saya di Shell Putatan isi minyak motosikal bagi RM 5.00. Saya waktu itu x tengok meter cuma perhati tangki minyak terkejut kenapa x penuh macam biasa. Lihat di meter di pam rupanya RM 4.00 sahaja. Bila dimaklumkan barulah di tambah RM 1.00 lagi.....

Read more: http://biaqpila.blogspot.com/2014/02/pekerja-stesen-minyak-warga-bangladesh.html#ixzz2uRD9xNiI

Thu Feb 27, 2014 11:41 pm (PST) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

kesian pulak kat cashier satu petronas kat Kulai ni..
dia selalu tertekan lebih. Bayar RM20, dapat RM30 (minyak).
Bayar RM15, dapat RM20 (minyak).
Kebanyakan driver buat tatau aje..

2014-02-28 0:03 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:

>
>
> PEKERJA STESEN MINYAK WARGA BANGLADESH DEDAH TAKTIK PENIPUAN JURUWANG
> DI KAUNTER<http://biaqpila.blogspot.com/2014/02/pekerja-stesen-minyak-warga-bangladesh.html>
> telokbakong.blogspot.
> biaqpila.blogspot
> Oleh: biaqpila hensem >>>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-h4FPCPtxN-0/UwxXNLHapbI/AAAAAAAAJHg/_xzYLLXSrJA/s1600/PEKERJA+PETRONAS+WARGA+BANGLADESH.png>
>
> Salam, cuma nak kongsikan pengalaman saya mengisi minyak di stesen minyak
> Petronas Jalan Semambu, Kuantan.
>
> Pada jam 6.45 petang, saya berhajat mengisi minyak kereta di situ selepas
> selesai servis kereta untuk balik kampung. (servis kereta RM500 terbang...)
>
> Selepas parking di pam, saya pergilah buat pembayaran kat cashier. Pada
> masa itu ada dua orang cashier perempuan. Seorang berkulit cerah dan
> seorang lagi berkulit agak gelap sedikit. Saya nak isi minyak RM60, jadi
> saya hulurlah sekeping RM50 dan sekeping RM10 pada cashier yang berkulit
> gelap sedikit tersebut.
>
> Kemudian, datang seorang pekerja Bangladesh pakai kopiah tolong pam minyak
> kat kereta saya. Sambil tunggu minyak siap di pam, saya duduk tepi kereta
> tengok meter pam itu naik dan tiba-tiba berhenti di jumlah RM50. Saya
> hairan, terus tanya pekerja Bangladesh itu kenapa RM50 je.
>
> Lelaki Bangladesh itu tanya, "abang bagi kat cashier yang mana?". Terus
> saya tunjuklah cashier perempuan yang berkulit gelap sikit itu tadi.
>
> "Owh, itu perempuan tara guna punya melayu. Suka curi duit orang. Orang
> bagi RM30, dia tekan RM20 dan lagi RM10 dia sapu kalau driver tak perasan.
>
> "Hari-hari banyak kali jadi ini macam abang. Ada customer perasan salah
> nombor macam abang, terus bagitau. Kalau jenis yang tak perasan, duduk
> dalam kereta, siap pam dan terus pergi, duit itu masuk dia punya poketlah.
>
> "Saya pun islam, tapi saya tak suka makan duit orang. 1 sen pun itu duit
> orang tapi ini perempuan melayu la, kata islam tapi selalu makan duit orang.
>
> Terkedu.. saya terus bertanya, "tak ada orang report ke kat bos you ke?"
>
> Jawabnya, "bos ada di lagi 1 stesen pam. Sini jarang-jarang bos datang.
> Susah orang mau report. Ramai yang marah-marah, tetapi lepas dia masuk
> semula yang tak cukup itu, driver tu diam saja"
>
> Selepas mendengar cerita lelaki itu, saya terus pergi ke cashier semula
> dan memaklumkan pada dia pam minyak tak cukup RM10 .
>
> Perempuan itu dengan selambanya, "Sorry silap tekan".
>
> Jika melihat pada gaya dan lenggok dia bercakap, saya perasan yang dia
> pada awal sememangnya tahu yang saya bagi RM60. Tetapi dia masih nak cilok
> duit saya RM10 kalau saya tak perasan.
>
> "Dah lama buat kerja HARAM macam ni? Bentak ku..
>
> "Sorry bang, saya silap tekan tadi." - jawabnya.
>
> Mujurlah saya perasan, kalau tak, confirm perempuan tu dah curi duit saya.
> Entah berapa ramai yang telah menjadi mangsa pekerja yang tidak
> bertanggungjawab ini.
>
> "Nasib baik saya perasan, berapa ramai yang dah jadi mangsa kau?
>
> Aku gertak untuk laporkan kejadian ini pada pihak berkuasa namun terbantut
> bilamana dia mula meminta maaf.
>
> "Bukan minta maaf kat saya, awak patut minta maaf pada orang yang dah jadi
> mangsa awak."
>
> Dia terus senyap dan saya terus blah sebab nak mengejar masa, nak ambil
> anak lagi di rumah pengasuh.
>
> Nasib baiklah saya ni jenis yang duduk tepi kereta tengok meter pam setiap
> kali isi minyak. Kalau jenis yang suka duduk dalam kereta, sukalah
> perempuan tu curi duit orang. Entah berapa ramai yang dah jadi mangsa dia.
>
> Jadi, untuk peringatan kepada para pembaca di laman ini, hati-hati bila
> isi minyak tak kira di mana-mana stesen minyak sekali pun. Pencuri boleh
> ada di mana-mana. - My Media Hub
>
> mymedialab<http://mymedialab.blogspot.com/2014/02/sebarkan-pekerja-petronas-warga.html?m=1>
>
> *ulasan:*
>
> 1.
> Tanpa Nama
>
> ini crita aku kat stesen minyak (slalu aku pi sini), bagi not RM50 kat
> anak suruh pi cashier, lepaih boh minyak bla (sib baik x jauh lg) tetiba
> tengok meter minyak jarum dok bawah (ingat meter rosak ke). Tanya anak tdi
> mak bagi 10 ke 50, anak aku jwb 50, patah blik s.minyak, tanya, cashier kta
> 10,anak aku kta 50 (merah/biru pun xtau beza), aku kta RM10 kreta nak smpai
> mana? mai tokei minyak tanya...settle (aku regular kat situ). Sejak tu
> senang pakai c.card @ usha meter masa buh minyak. Sorry panjang lak!
> 1.
> Tanpa Nama
>
> Nak pebetui fakta, bukan pasai not RM10 @ RM50, tapi cashier kata
> dah pulang RM40, anak aku kta x,dia hanya ambik kad je...berhati-hatiklau
> pi kat tmpat biasa tapi cashier org baru!....dah xbrapa ingat.hu..hu...
>
> 2.
> Tanpa Nama
>
> ikut cara saya,sy biasa isi di mobil,first,,lepas park kereta dpn
> pam,jgn bukak tangki dulu sebab peluang ni akan diambil pekrja yg memang
> tunggu untuk isi sedangkan kita masih dlm kedai,ada ruang untuk mereka
> menipu.sebab dah ada pengamalann terkena skali,lepas bayar mintak resit,tak
> rugi sebab itu hak kita sgb pengguna.dah lepas amik resit sila ke pam dan
> buka tangki,isi dgn jumlah yg sama dgn resit tadi.sebolehnya jgn biar
> pekerja isi,kita yang isi sendiri. habis dan boleh pergi dgn
> selamat..alhamdullilah,selamat kereta dan selamat duit
> 3.
> Tanpa Nama
>
> aku pernah kena..kat petronas kangar. bayar 60, isi 10 je. bila tanya,
> casher , dia kata aku bayar 10 sambil tayang not 10. dalam dompet aku cuma
> ada sekeping not 50 je.aku pasti yang aku bayar 60.
> 4.
> Tanpa Nama
>
> Jangankan kereta...saya di Shell Putatan isi minyak motosikal bagi RM
> 5.00. Saya waktu itu x tengok meter cuma perhati tangki minyak terkejut
> kenapa x penuh macam biasa. Lihat di meter di pam rupanya RM 4.00 sahaja.
> Bila dimaklumkan barulah di tambah RM 1.00 lagi.....
>
> Read more:
> http://biaqpila.blogspot.com/2014/02/pekerja-stesen-minyak-warga-bangladesh.html#ixzz2uRD9xNiI
>
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: