Friday, September 18, 2015

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4295[1 Attachment]

12 Messages

Digest #4295
2
Fw: Semua Muslim Wajib Baca Doa ni by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
4
Fw: 2 Kemalangan Kanak2 by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
7
Fw: 9 Kewajipan Ibu Bapa Terhadap Anak by "-:eSpAcE9808:-" rienacom

Messages

Thu Sep 17, 2015 8:35 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

RAKAMAN CCTV KERETA KEVIN MORAIS DILANGGAR DARI BELAKANG KEMUDIANNYA DICULIK
Posted by OMAK KAU!!!!

 

Pihak polis telah mengedarkan rakaman CCTV yang memaparkan kemalangan yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kereta yang dipandu Timbalan Pendakwa Raya, Anthony Kevin Morais sebelum beliau dilaporkan hilang sejak 4 September lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kejadian diminta tampil di balai polis berdekatan.

"Kemalangan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan pembunuhan Kevin.

"Polis memerlukan maklumat temuramahnya daripada pemandu dan penumpang kereta Toyota Estima berwarna putih yang berhenti melihat kejadian," katanya.

Kemalangan terbabit berlaku kira-kira jam 7.51 pagi di Jalan Duta Mas. Orang ramai yang mempunyai meklumat kejadian boleh menghubungi Polis Kuala Lumpur di talian 03- 2115999.
Attachment(s) from -:eSpAcE9808:-
1 of 1 File(s)

Thu Sep 17, 2015 8:35 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Semua Muslim Wajib Baca Doa ni
bloglist-malaysia.blogspot.

Dicatat oleh ustazcyber

 

Doa agar Masjid Al Aqsha dilindungi Allah dan kita sempat solat di dalamnya sebelum Kita mati

اَللَّهُمَّ احفَظ المَسجِدَ الأَقصَى مِن مُؤَامَرَاتِ الغَاصِبِينَ المُحتَلِّينَ المُجرِمِينَ مِنَ اليَهُودِ وَ أَعواَنِهِ اَللَّهُمَّ رُدَّ كَيدَهُم إِلَى نُحُورِهِم وَ حَرِّرهُ مِن دَنَسِهِم وَرِجسِهِم يَا رَبَّ العَالَمِينَ وَ قِنَا شُروُرَهُم يا أَرحَمَ الرَّحِمِي اَللَّهُمَّ ارزُقنَا صَلَاةً فِى المَسجِدِ الأَقصَى قَبلَ المَمَات

"Ya Allah jagalah Masjidil Aqsha dari konspirasi para perompak, para penjajah, para penjenayah dari kalangan Yahudi dan penolong-penolong mereka..

Ya Allah kembalikanlah tipu daya mereka kepada leher-leher mereka. Bebaskanlah ia dari kotoran dan najis mereka ya Rabbal 'alamin. Jauhkanlah kami dari keburukan-keburukan mereka wahai Dzat yang Maha Penyayang…

Ya Allah anugrahkan kami untuk boleh solat di Masjid Al Aqsha sebelum kami mati…"

Masjid Al Aqsha sudah berulang kali diserang oleh Zionis "Israel", kita masih sibuk dengan urusan masing-masing. Padahal Masjidil Aqsha kiblat umat Islam yang pertama, tempat persinggahan nabi Muhammad saw sebelum Mi'raj.

Pemuda Palestin bahkan kaum ibu dan remaja putri berada di barisan terdepan membela Masjid Al Aqsha walaupun dipukul, ditembak dengan gas pemedih mata, tubuh mereka berdarah-darah, mereka tetap bertahan dan berjuang. Bagaimana dengan kita. (copy)

 

Thu Sep 17, 2015 8:38 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Bantu Sebarkan Untuk Info Umat Islam....Tolong Share

bloglist-malaysia.blogspot.
suarakami-letakjawatan.blogspot
suarakami


SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI:
-minyak masak lam soon (cap helang & buruh)
-Ubat pearl cream arche (thailand)
-Ajinomoto (thailand)
-Ais krim harga rm1.00 ke atas
-Semua tauhu buatan orang cina
-Sabun luv & lotion badan buatan malaysia usa thailand
-Sabun FAB berbuku
-Lobak jeruk
-Mee & kueteow basah buatan cina
-Krim muka hazeline show
-semua jenis serbuk mee segera terutama MAGGI
-Pucuk,kulit popia,fish cake,bebola ikan buatan orang cina
-Daging burger import
-Sardin,kari ayam dalam tin & yong taufu buatan orang cina
-Kasut bola jenis gold cup
-Berus gigi jenis reach
-Mee kering (sanggol)
-Semua sabun mandi yang diimport (yang berminyak selepas dibasuh)
-Ajinomoto kecuali keluaran kilang lot 5710 jalan kuchai lama kl
-semua jenis shampoo kecuali keluaran orang islam
-Have pearl cream
-Ramuan kentucky fried chicken & mc donald
-Beehon segera siam
-Mee rebus tulang & kiub perasa ayam

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL:
-Dairy milk coklat
-Coklat cadbury/ chewing gum
-Sugus strawberry
-Passer doily mixture
-Trebo mint chewing gum / peppermint
-Scothes vikmin
-Share extra atrenght
-black current jelly
-Royal gulaman & decarl oranges
-Valvis gelatin
-Sarung kapsul ubat
-Ais krim dalam bekas plastik
-Gula gula fruities
-Cake met- vilber funch
-Coklat cake
-Tepung kastard lady's choice
-Semua jenis jelly dan gincu bibir
-Keseluruhan jenis sheisedo
-Lady's choice jelly

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL
-Barangan avon keseluruhannya
-Pewangi ketiak terutama jenama vitalis & concord
-Minyak rambut brylcream (hijau)
-Racun serangga jenis spray seperti sheltox,baygon,mortin
-Seluruh ubat batuk jenis sirap
-Keseluruhan ball pen dakwat kering
-Tonik baby grape water,tonik waterberry compaund, minyak yuyi
-pringles potato chips

Kami dalam keresahan memohon maaf atas kelewatan memberitahu perkara di atas,pastikan pakaian anda tidak terkena bahan bahan diatas terutama pakaian sembahyang.

TOLONG Sebarkan Info INI KEPADA SEMUA SAUDARA ISLAM KITA

Amaran oleh kerajaan malaysia berHati-Hati sebelum makan.
Dr Safurah Haji Jaafar: Principal assistant directory ministry of health, malaysia Tel 03-2540088

Kod panduan lemak babi dalam makanan fat dan minuman (pig code guide) *E100 *E110 *E120 *E140 *E141 *E153 *E210 *E213 *E214 *E216
*E234 *E252 *E270 *E280 *E325 *E326 *E327 *E334 *E335 *E336 *E337 *E422 *E430 *E431 *E432 *E433 *E434 *E435 *E436 *E440 *E470 *E471 *E472 *E473 *E474 *E475 *E476 *E477 *E478 *E140 *E481 *E482 *E483 *E491 *E492 *E493 *E494 *E495 *E542 *E570 *E572 *E631 *E635 *E904

*babi sudah jelas haramnya . Risalah ini diedarkan oleh Dr.. Rasheed Mos ,Universiti malaya KL, persatuan pengguna malaysia, majlis agama islam malaysia,jabatan kastam malaysia.

Kajian ini hasil gabungan oleh mahasiswa utm,uum,usm,uia,um,ukm & Cap. Ada sedikit maklumat mengenai ketidakhalalan produk di pasaran iaitu :
1.Shampoo dan facial DOVE 2.Pringles potato chips
3.Lychee NARCISSUS

KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK KHINZIR.

JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut.
Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat islam yg lain.

Untuk mendapat kesahihan tentang hal ini sila lawati website http://www.halaljakim.gov.my/ Sekian wassalam.
HARAP DIHEBAHKAN.

Thu Sep 17, 2015 8:38 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Budak Lelaki 2 Tahun Temui Ajal Kepala Tertusuk Besi Pemijak Motor

siakapkeli.my

GEMAS: Ajal tidak berbau. Itulah pepatah sesuai untuk menggambarkan kejadian yang tidak diduga sekeluarga di sini apabila seorang anak mereka meninggal dunia selepas kepalanya tertusuk besi tempat pemijak motosikal.

Mangsa, Muhammad Aidil Aqasha Azhar yang berusia dua tahun dikatakan sedang bermain bersama abangnya yang berusia empat tahun di perkarangan rumah mereka.

Bagaimanapun tanpa sedar motosikal berkenaan menghempap mangsa.

"Mangsa mengalami pendarahan yang banyak dan disahkan meninggal dunia setelah dibawa ke Klinik Kesihatan Gemas," kata Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gemas, Syed Ammar Syed Abas. -Siakapkeli.my

Tangan Kanak-Kanak 3 Tahun Tersepit Dalam Eskalator
siakapkeli.my

CHINA: Seorang kanak-kanak perempuan terpaksa menahan kesakitan yang teramat sangat apabila tangannya telah tersangkut kira-kira 40 minit dalam satu kejadian terbaru melibatkan eskalator di negara tersebut.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 4 petang, kanak-kanak berkenaan dikatakan telah keluar bersama neneknya ke sebuah pusat membeli belah namun ketika menaiki eskalator di pusat membeli belah tersebut kakinya telah tersadung menyebabkan dia jatuh sebelum tangannya tersangkut di celah kanan eskalator.

Kakitangan pusat membeli belah tersebut yang menyedari kejadian berkenaan terus bertindak menekan butang kecemasan eskalator tersebut dan mangsa dikatakan terpaksa menahan sakit selama 40 minit sebelum bantuan tiba.

Mangsa yang berusia 3 tahun itu kemudian diberikan bantuan dan berjaya diselamatkan. Mangsa dilaporkan hanya mengalami kecederaan ringan. - Siakapkeli.my

Thu Sep 17, 2015 8:38 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Pelajar Muslim 14 Tahun Dijemput ke Facebook & White House Kerana Dituduh Bawa "Bom" ke Sekolah
siakapkeli.my

Dek kerana salah faham membawa "bom" ke dalam sekolah, seorang pelajar Ahmed Mohamed, 14, mendapat jemputan ke White House dan ke Facebook.

Ahmed Mohamed sebelum ini ditahan kerana membawa jam buatan sendiri ke sekolah yang disangkakan sebuah bom oleh gurunya.

Ahmed pada mulanya menjangkakan pujian dari gurunya, tetapi dihalau dari kelas dan digari sebelum di soal siasat oleh lima pegawai polis.

Ahmed berkata dia berkali-kali berkata pada gurunya dan polis bahawa alat yang dibawa olehnya itu adalah jam, bagaimanapun polis berkata Ahmed mungkin menghadapi tuduhan membawa "bom palsu" ke sekolahnya, MacArthur High di Texas.

Selepas kejadian, dia digantung dari sekolah.

Menceritakan kejadian, Ahmed berkata dia pada mulanya menunjukkan jam tersebut kepada salah seorang gurunya yang kemudian berkata "Wow, sangat bagus, saya nasihatkan kamu jangan tunjuk kepada guru lain".

Namun, keadaan menjadi terbalik apabila jamnya itu berbunyi di dalam kelas matapelajaran lain dan guru matapelajaran tersebut menyuruh Ahmed membawa jam itu kedepan sebelum berkata dia menuduh Ahmed membawa bom ke dalam sekolah.

Ahmed kemudiannya dibawa ke pejabat guru besar sebelum diserahkan kepada polis.

Kisah Ahmed kemudian menjadi viral dan mendapat perhatian dunia. Ramai yang mengkritik tindakan sekolah dan polis yang terlibat kerana bersikap 'Islamophobia'.

Kisah Ahmed turut mendapat perhatian Obama dan juga Mark Zuckerberg.

Obama mempelawa Ahmed ke White House dengan membawa sekali jam tersebut.

"Jam yang hebat, Ahmed. Mahu bawa ke White House? Kita patut memberi inspirasi kepada kanak-kanak seperti kamu supaya lebih sukakan sains. Itu yang membuatkan Amerika hebat", tulis Obama di Twitter.

President Obama
✔ @POTUS
Cool clock, Ahmed. Want to bring it to the White House? We should inspire more kids like you to like science. It's what makes America great.

Di laman sosial Facebook pula, Mark Zuckerberg mempelawa Ahmed untuk berjumpa di Facebook menyatakan keinginan untuk berjumpa Ahmed.


Mengulas mengenai kejadian, bapa kepada Ahmed, Elhassan Mohamed percaya anaknya menjadi mangsa Islamophobia.

"Dia cuma mahu mencipta sesuatu yang bagus untuk manusia, tetapi hanya kerana namanya Mohamed dan kerana insiden 11 September, saya rasa anak saya dizalimi", kata Elhassan. - Siakapkeli.my

Thu Sep 17, 2015 8:38 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Baca Kisah Pembeli Ini Untuk Elak Diri Anda Teraniaya Ketika Membeli Kereta

siakapkeli.my

Satu luahan dari seorang pembeli kereta, Bard Rahman menjadi viral di media sosial. Secara pendeknya, Bard Rahman kini pening memikirkan nasibnya yang sudah buntu kerana perlu membayar cukai kereta sebanyak RM116,000 dan juga loan RM134,000 walaupun keretanya telah disita oleh Kastam kerana terdapat pemalsuan pada dokumen cukai keretanya.

Difahamkan sebelum membeli kereta jenis Mitsubitshi Grandis pada dua tahun lepas, Bard Rahman telah pun membuat semakan di JPJ Bangi untuk mengesahkan kereta yang bakal dibeli sudah dijelaskan cukainya dan sistem komputer mengatakan cukainya sudah jelas.

Kereta terbabit dikatakan berasal dari Langkawi sebelum dimasukkan ke semenanjung.

Setelah dua tahun, kereta Grandis itu disita oleh Kastam yang berkata dokumen cukai keretanya telah dipalsukan dan kini Bard Rahman buntu kerana dia terpaksa membayar cukai kereta tersebut berserta dengan loan kereta walaupun ia telah disita.

Baca luahan lengkap dari Bard Rahman.

-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-

PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00.

Kereta tersebut berasal dr Langkawi dan telah masuk ke semananjung. Pihak kedai telah mengemukakan dokumen cukai tersebut kepada saya tetapi utk kepastian sy telah membuat semakan di JPJ Bangi akan kesahihan kereta ini sebelom membeli. Pegawai JPJ yg bertugas ketika itu mnyemak didlm sistem komputer dan mengatakan kereta tersebut telah memasuki ke semenanjung dan segala cukai telah dibayar. Oleh yg demikian sy yakin dan membeli nya dan mngunakan selama 2 tahun.

KASTAM DIRAJA MALAYSIA
Namun pada 21 Oct 2013 pihak Kastam Diraja Malaysia telah menyita kenderaan saya dan mengikut pegawai Pn Ewa Bt Mohd Yussoff mengatakan bhwa kenderaan sy disyaki tidak membayar cukai kerana terdapat pemalsuan dokumen K1 oleh pihak yg tidak bertanggunjawab.

Oleh yang demikian saya terpaksa menyerahkan kenderaan saya dan memaklumkan kejadian tersebut kepada pihak Public Bank Berhad. Menjadi persoalan bagaimana dokumen palsu seperti ini mudah melepasi Kastam Diraja Malaysia sehingga pihak JPJ boleh mengatakan bahawa segala cukai telah diselesaikan dan seterusnya pihak bank boleh diperdaya dengan maklumat2 ini atau mungkin terdapat org dalam yg bersekongkol dengan sindiket tersebut.

Sehingga kini kes saya masih di dalam siasatan pihak JKDM Putrajaya dan sy telah berjumpa dengan Pegawai yg bertugas iaitu Tuan Wong selaku Ketua Bahagian Pencegah & Penilaian, beliau memaklumkan tiada apa yang boleh dibantu dan hanya meminta saya membuat bayaran sedangkan mereka mereka tahu terdapat sindiket yang melakukan kerja terkutuk itu. Namun pengguna mcm sy yg akhirnya dipersalah dan dibebani dengan cukai sebanyak RM 116k dan hutang pinjaman yg perlu dibayar.

PIHAK PUBLIC BANK BERHAD
Sejak dari tarikh penyitaan kereta tersebut, saya telah menangguhkan bayaran pembiayaan kereta tersebut bagi mendapatkan penyelesaian yang terbaik berhubung masalah ini.Namun pihak bank tidak dapat mempertimbangkan perkara ini sehingga menyebabkan nama saya telah disenarai hitamkan di dalam laporan kredit yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia.

Sy telah mmbuat aduan kepada pengurus Mr Teo CH Public Bank Taman Maluri namun tiada jawapan penyelesaian. Kemudian sy berurusan pula dgn Ketua Bahagian Kredit Public Bank K Lumpur iaitu Pn Saraswatie namun beliau sekerasnya meminta saya menyelesaikan hutang agar tidak disenaraikan bankrupsi .

Setahu saya juga pihak bank juga perlu memeriksa dan memastikan segala butiran dan dokumen pembelian sebelom meluluskan pinjaman kepada saya.

Selain itu sy juga berurusan melalui website aduan dengan pihak Bank namun mereka menjawab dengan jawapan yg sama dan mmberi amaran untuk menyelesaikan cukai kastam tersebut.

POLIS DIRAJA MALAYSIA
Sehubungan dengan itu saya telah membuat laporan polis akan perkara yg terjadi di Balai Polis Pelabuhan Klang namun tiada tindakan susulan dr pihak bekuasa tersebut. Amat mendukacitakan apabila pihak bekuasa seperti ini tidak menghiraukan kes jenayah komersial seperti ini.

KPDNKK
Saya juga telah membuat aduan di KPDNKK putrajaya atas masalah sy ini tapi mereka tidak dpt membantu dengan alasan diluar kuasa mereka sedang kan setahu sy kementerian ini seharusnya membantu pengguna2 yg teraniaya seperti sy.

KESIMPULAN
Setelah 2tahun kes ini masih belom selesai dan mnjdi masalah kepada saya ini kerana ia menyukarkan saya untuk membuat pinjaman untuk rumah mahupon kereta. Sehingga kini sy terpakse menumpang di rumah ayah sy.Lebih menyedihkan lagi name isteri sya juga terlibat selaku gerentor pinjaman kereta tersebut. Kami tidak mampu lagi membuat ape2 pinjaman dengan mana2 bank.

Kami membeli kereta utk keperluan bukan utk ditipu sebegini. Sy mohon kan keadilan sbb sy telah dianiaya oleh pihak2 yg tidak betanggungjawab ini .

Akhir kata dr sy bagaimana perkara seperti ini boleh berlaku dan terlepas dr pihak kastam dan pihak bank?

Apa yang saya perlu buat? Siapa yang boleh bantu mohon hubungi saya.
Sekian dr saya yang runsing.
Ahmad Bakhtiar B Abdul Rahman

- Siakapkeli.my

MOHON BANTUAN SEMUA!!!!
-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-
PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00. ...

See More

Thu Sep 17, 2015 8:49 am (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

JIka aku lawyer, dah lama aku ambil kes ni free, saman balik JPJ sebab mengesahkan dokumen palsu yg sah tapi palsu tapi sah palsu sah.Sebab pahala tolong org teraniya amatlah besor
ps Menteri cap ayam**

On Thursday, September 17, 2015 11:38 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Baca Kisah Pembeli Ini Untuk Elak Diri Anda Teraniaya Ketika Membeli Kereta  siakapkeli.my 
Satu luahan dari seorang pembeli kereta, Bard Rahman menjadi viral di media sosial. Secara pendeknya, Bard Rahman kini pening memikirkan nasibnya yang sudah buntu kerana perlu membayar cukai kereta sebanyak RM116,000 dan juga loan RM134,000 walaupun keretanya telah disita oleh Kastam kerana terdapat pemalsuan pada dokumen cukai keretanya.

Difahamkan sebelum membeli kereta jenis Mitsubitshi Grandis pada dua tahun lepas, Bard Rahman telah pun membuat semakan di JPJ Bangi untuk mengesahkan kereta yang bakal dibeli sudah dijelaskan cukainya dan sistem komputer mengatakan cukainya sudah jelas.

Kereta terbabit dikatakan berasal dari Langkawi sebelum dimasukkan ke semenanjung.

Setelah dua tahun, kereta Grandis itu disita oleh Kastam yang berkata dokumen cukai keretanya telah dipalsukan dan kini Bard Rahman buntu kerana dia terpaksa membayar cukai kereta tersebut berserta dengan loan kereta walaupun ia telah disita.

Baca luahan lengkap dari Bard Rahman.

-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-

PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00.

Kereta tersebut berasal dr Langkawi dan telah masuk ke semananjung. Pihak kedai telah mengemukakan dokumen cukai tersebut kepada saya tetapi utk kepastian sy telah membuat semakan di JPJ Bangi akan kesahihan kereta ini sebelom membeli. Pegawai JPJ yg bertugas ketika itu mnyemak didlm sistem komputer dan mengatakan kereta tersebut telah memasuki ke semenanjung dan segala cukai telah dibayar. Oleh yg demikian sy yakin dan membeli nya dan mngunakan selama 2 tahun.

KASTAM DIRAJA MALAYSIA
Namun pada 21 Oct 2013 pihak Kastam Diraja Malaysia telah menyita kenderaan saya dan mengikut pegawai Pn Ewa Bt Mohd Yussoff mengatakan bhwa kenderaan sy disyaki tidak membayar cukai kerana terdapat pemalsuan dokumen K1 oleh pihak yg tidak bertanggunjawab.

Oleh yang demikian saya terpaksa menyerahkan kenderaan saya dan memaklumkan kejadian tersebut kepada pihak Public Bank Berhad. Menjadi persoalan bagaimana dokumen palsu seperti ini mudah melepasi Kastam Diraja Malaysia sehingga pihak JPJ boleh mengatakan bahawa segala cukai telah diselesaikan dan seterusnya pihak bank boleh diperdaya dengan maklumat2 ini atau mungkin terdapat org dalam yg bersekongkol dengan sindiket tersebut.

Sehingga kini kes saya masih di dalam siasatan pihak JKDM Putrajaya dan sy telah berjumpa dengan Pegawai yg bertugas iaitu Tuan Wong selaku Ketua Bahagian Pencegah & Penilaian, beliau memaklumkan tiada apa yang boleh dibantu dan hanya meminta saya membuat bayaran sedangkan mereka mereka tahu terdapat sindiket yang melakukan kerja terkutuk itu. Namun pengguna mcm sy yg akhirnya dipersalah dan dibebani dengan cukai sebanyak RM 116k dan hutang pinjaman yg perlu dibayar.

PIHAK PUBLIC BANK BERHAD
Sejak dari tarikh penyitaan kereta tersebut, saya telah menangguhkan bayaran pembiayaan kereta tersebut bagi mendapatkan penyelesaian yang terbaik berhubung masalah ini.Namun pihak bank tidak dapat mempertimbangkan perkara ini sehingga menyebabkan nama saya telah disenarai hitamkan di dalam laporan kredit yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia.

Sy telah mmbuat aduan kepada pengurus Mr Teo CH Public Bank Taman Maluri namun tiada jawapan penyelesaian. Kemudian sy berurusan pula dgn Ketua Bahagian Kredit Public Bank K Lumpur iaitu Pn Saraswatie namun beliau sekerasnya meminta saya menyelesaikan hutang agar tidak disenaraikan bankrupsi .

Setahu saya juga pihak bank juga perlu memeriksa dan memastikan segala butiran dan dokumen pembelian sebelom meluluskan pinjaman kepada saya.

Selain itu sy juga berurusan melalui website aduan dengan pihak Bank namun mereka menjawab dengan jawapan yg sama dan mmberi amaran untuk menyelesaikan cukai kastam tersebut.

POLIS DIRAJA MALAYSIA
Sehubungan dengan itu saya telah membuat laporan polis akan perkara yg terjadi di Balai Polis Pelabuhan Klang namun tiada tindakan susulan dr pihak bekuasa tersebut. Amat mendukacitakan apabila pihak bekuasa seperti ini tidak menghiraukan kes jenayah komersial seperti ini.

KPDNKK
Saya juga telah membuat aduan di KPDNKK putrajaya atas masalah sy ini tapi mereka tidak dpt membantu dengan alasan diluar kuasa mereka sedang kan setahu sy kementerian ini seharusnya membantu pengguna2 yg teraniaya seperti sy.

KESIMPULAN
Setelah 2tahun kes ini masih belom selesai dan mnjdi masalah kepada saya ini kerana ia menyukarkan saya untuk membuat pinjaman untuk rumah mahupon kereta. Sehingga kini sy terpakse menumpang di rumah ayah sy.Lebih menyedihkan lagi name isteri sya juga terlibat selaku gerentor pinjaman kereta tersebut. Kami tidak mampu lagi membuat ape2 pinjaman dengan mana2 bank.

Kami membeli kereta utk keperluan bukan utk ditipu sebegini. Sy mohon kan keadilan sbb sy telah dianiaya oleh pihak2 yg tidak betanggungjawab ini .

Akhir kata dr sy bagaimana perkara seperti ini boleh berlaku dan terlepas dr pihak kastam dan pihak bank?

Apa yang saya perlu buat? Siapa yang boleh bantu mohon hubungi saya.
Sekian dr saya yang runsing.
Ahmad Bakhtiar B Abdul Rahman

- Siakapkeli.my MOHON BANTUAN SEMUA!!!!
-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00. ...See More            #yiv8886799008 #yiv8886799008 -- #yiv8886799008ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp #yiv8886799008hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp #yiv8886799008ads {margin-bottom:10px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp .yiv8886799008ad {padding:0 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp .yiv8886799008ad p {margin:0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mkp .yiv8886799008ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ygrp-lc #yiv8886799008hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ygrp-lc .yiv8886799008ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity span {font-weight:700;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity span span {color:#ff7900;}#yiv8886799008 #yiv8886799008activity span .yiv8886799008underline {text-decoration:underline;}#yiv8886799008 .yiv8886799008attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv8886799008 .yiv8886799008attach div a {text-decoration:none;}#yiv8886799008 .yiv8886799008attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv8886799008 .yiv8886799008attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv8886799008 .yiv8886799008attach label a {text-decoration:none;}#yiv8886799008 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv8886799008 .yiv8886799008bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv8886799008 .yiv8886799008bold a {text-decoration:none;}#yiv8886799008 dd.yiv8886799008last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv8886799008 dd.yiv8886799008last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv8886799008 dd.yiv8886799008last p span.yiv8886799008yshortcuts {margin-right:0;}#yiv8886799008 div.yiv8886799008attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv8886799008 div.yiv8886799008attach-table {width:400px;}#yiv8886799008 div.yiv8886799008file-title a, #yiv8886799008 div.yiv8886799008file-title a:active, #yiv8886799008 div.yiv8886799008file-title a:hover, #yiv8886799008 div.yiv8886799008file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv8886799008 div.yiv8886799008photo-title a, #yiv8886799008 div.yiv8886799008photo-title a:active, #yiv8886799008 div.yiv8886799008photo-title a:hover, #yiv8886799008 div.yiv8886799008photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv8886799008 div#yiv8886799008ygrp-mlmsg #yiv8886799008ygrp-msg p a span.yiv8886799008yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv8886799008 .yiv8886799008green {color:#628c2a;}#yiv8886799008 .yiv8886799008MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv8886799008 o {font-size:0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008photos div {float:left;width:72px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008reco-category {font-size:77%;}#yiv8886799008 #yiv8886799008reco-desc {font-size:77%;}#yiv8886799008 .yiv8886799008replbq {margin:4px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg select, #yiv8886799008 input, #yiv8886799008 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg pre, #yiv8886799008 code {font:115% monospace;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-mlmsg #yiv8886799008logo {padding-bottom:10px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-msg p#yiv8886799008attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-reco #yiv8886799008reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-sponsor #yiv8886799008ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv8886799008 #yiv8886799008ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv8886799008

Thu Sep 17, 2015 9:06 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

kalau pejabat tanah, kita buat carian, dia ada keluar surat.
kalau check JPJ ada keluar ke surat / bukti apa² atau hanya pada
berpandukan cakap pegawai kaunter?

2015-09-17 23:46 GMT+08:00 bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> JIka aku lawyer, dah lama aku ambil kes ni free, saman balik JPJ sebab
> mengesahkan dokumen palsu yg sah tapi palsu tapi sah palsu sah.
> Sebab pahala tolong org teraniya amatlah besor
>
> ps Menteri cap ayam**
>
>
>
>
>
> On Thursday, September 17, 2015 11:38 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> 
> *Baca Kisah Pembeli Ini Untuk Elak Diri Anda Teraniaya Ketika Membeli
> Kereta*
>
> siakapkeli.my
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-QI2bLBxfv_k/VfZx-Eo1P5I/AAAAAAAAOBk/hhfW2I8S9Es/s1600/Mitsubishi_Grandis_front_20071102%2Bcopy.jpg>
>
> Satu luahan dari seorang pembeli kereta, Bard Rahman menjadi viral di
> media sosial. Secara pendeknya, Bard Rahman kini pening memikirkan nasibnya
> yang sudah buntu kerana perlu membayar cukai kereta sebanyak RM116,000 dan
> juga loan RM134,000 walaupun keretanya telah disita oleh Kastam kerana
> terdapat pemalsuan pada dokumen cukai keretanya.
>
> Difahamkan sebelum membeli kereta jenis Mitsubitshi Grandis pada dua tahun
> lepas, Bard Rahman telah pun membuat semakan di JPJ Bangi untuk mengesahkan
> kereta yang bakal dibeli sudah dijelaskan cukainya dan sistem komputer
> mengatakan cukainya sudah jelas.
>
> Kereta terbabit dikatakan berasal dari Langkawi sebelum dimasukkan ke
> semenanjung.
>
> Setelah dua tahun, kereta Grandis itu disita oleh Kastam yang berkata
> dokumen cukai keretanya telah dipalsukan dan kini Bard Rahman buntu kerana
> dia terpaksa membayar cukai kereta tersebut berserta dengan loan kereta
> walaupun ia telah disita.
>
> Baca luahan lengkap dari Bard Rahman.
>
> *-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-*
>
> *PROSES PEMBELIAN*
> Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi
> grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang
> bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000
> Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan
> pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00.
>
> Kereta tersebut berasal dr Langkawi dan telah masuk ke semananjung. Pihak
> kedai telah mengemukakan dokumen cukai tersebut kepada saya tetapi utk
> kepastian sy telah membuat semakan di JPJ Bangi akan kesahihan kereta ini
> sebelom membeli. Pegawai JPJ yg bertugas ketika itu mnyemak didlm sistem
> komputer dan mengatakan kereta tersebut telah memasuki ke semenanjung dan
> segala cukai telah dibayar. Oleh yg demikian sy yakin dan membeli nya dan
> mngunakan selama 2 tahun.
>
> *KASTAM DIRAJA MALAYSIA*
> Namun pada 21 Oct 2013 pihak Kastam Diraja Malaysia telah menyita
> kenderaan saya dan mengikut pegawai Pn Ewa Bt Mohd Yussoff mengatakan bhwa
> kenderaan sy disyaki tidak membayar cukai kerana terdapat pemalsuan dokumen
> K1 oleh pihak yg tidak bertanggunjawab.
>
> Oleh yang demikian saya terpaksa menyerahkan kenderaan saya dan
> memaklumkan kejadian tersebut kepada pihak Public Bank Berhad. Menjadi
> persoalan bagaimana dokumen palsu seperti ini mudah melepasi Kastam Diraja
> Malaysia sehingga pihak JPJ boleh mengatakan bahawa segala cukai telah
> diselesaikan dan seterusnya pihak bank boleh diperdaya dengan maklumat2 ini
> atau mungkin terdapat org dalam yg bersekongkol dengan sindiket tersebut.
>
> Sehingga kini kes saya masih di dalam siasatan pihak JKDM Putrajaya dan sy
> telah berjumpa dengan Pegawai yg bertugas iaitu Tuan Wong selaku Ketua
> Bahagian Pencegah & Penilaian, beliau memaklumkan tiada apa yang boleh
> dibantu dan hanya meminta saya membuat bayaran sedangkan mereka mereka tahu
> terdapat sindiket yang melakukan kerja terkutuk itu. Namun pengguna mcm sy
> yg akhirnya dipersalah dan dibebani dengan cukai sebanyak RM 116k dan
> hutang pinjaman yg perlu dibayar.
>
> *PIHAK PUBLIC BANK BERHAD*
> Sejak dari tarikh penyitaan kereta tersebut, saya telah menangguhkan
> bayaran pembiayaan kereta tersebut bagi mendapatkan penyelesaian yang
> terbaik berhubung masalah ini.Namun pihak bank tidak dapat mempertimbangkan
> perkara ini sehingga menyebabkan nama saya telah disenarai hitamkan di
> dalam laporan kredit yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia.
>
> Sy telah mmbuat aduan kepada pengurus Mr Teo CH Public Bank Taman Maluri
> namun tiada jawapan penyelesaian. Kemudian sy berurusan pula dgn Ketua
> Bahagian Kredit Public Bank K Lumpur iaitu Pn Saraswatie namun beliau
> sekerasnya meminta saya menyelesaikan hutang agar tidak disenaraikan
> bankrupsi .
>
> Setahu saya juga pihak bank juga perlu memeriksa dan memastikan segala
> butiran dan dokumen pembelian sebelom meluluskan pinjaman kepada saya.
>
> Selain itu sy juga berurusan melalui website aduan dengan pihak Bank namun
> mereka menjawab dengan jawapan yg sama dan mmberi amaran untuk
> menyelesaikan cukai kastam tersebut.
>
> *POLIS DIRAJA MALAYSIA*
> Sehubungan dengan itu saya telah membuat laporan polis akan perkara yg
> terjadi di Balai Polis Pelabuhan Klang namun tiada tindakan susulan dr
> pihak bekuasa tersebut. Amat mendukacitakan apabila pihak bekuasa seperti
> ini tidak menghiraukan kes jenayah komersial seperti ini.
>
> *KPDNKK*
> Saya juga telah membuat aduan di KPDNKK putrajaya atas masalah sy ini tapi
> mereka tidak dpt membantu dengan alasan diluar kuasa mereka sedang kan
> setahu sy kementerian ini seharusnya membantu pengguna2 yg teraniaya
> seperti sy.
>
> *KESIMPULAN*
> Setelah 2tahun kes ini masih belom selesai dan mnjdi masalah kepada saya
> ini kerana ia menyukarkan saya untuk membuat pinjaman untuk rumah mahupon
> kereta. Sehingga kini sy terpakse menumpang di rumah ayah sy.Lebih
> menyedihkan lagi name isteri sya juga terlibat selaku gerentor pinjaman
> kereta tersebut. Kami tidak mampu lagi membuat ape2 pinjaman dengan mana2
> bank.
>
> Kami membeli kereta utk keperluan bukan utk ditipu sebegini. Sy mohon kan
> keadilan sbb sy telah dianiaya oleh pihak2 yg tidak betanggungjawab ini .
>
> Akhir kata dr sy bagaimana perkara seperti ini boleh berlaku dan terlepas
> dr pihak kastam dan pihak bank?
>
> Apa yang saya perlu buat? Siapa yang boleh bantu mohon hubungi saya.
> Sekian dr saya yang runsing.
> Ahmad Bakhtiar B Abdul Rahman
>
> - Siakapkeli.my <http://siakapkeli.my/>
>
> MOHON BANTUAN SEMUA!!!!
> -LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-
> PROSES PEMBELIAN
> Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi
> grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang
> bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000
> Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan
> pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00. ...
> See More
> <https://www.facebook.com/v2.1/plugins/post.php?app_id=293185320870659&channel=http%3A%2F%2Fstatic.ak.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F44OwK74u0Ie.js%3Fversion%3D41%23cb%3Df363db94d9758f6%26domain%3Dwww.siakapkeli.my%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.siakapkeli.my%252Ff2be9ab624c5bee%26relation%3Dparent.parent&container_width=729&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbadrhman%2Fposts%2F993735290646535&locale=en_US&sdk=joey&width=500#>
>
>
> <https://www.facebook.com/photo.php?fbid=993735183979879&set=pcb.993735290646535&type=1>
>
> <https://www.facebook.com/photo.php?fbid=993735197313211&set=pcb.993735290646535&type=1>
>
> <https://www.facebook.com/photo.php?fbid=993735210646543&set=pcb.993735290646535&type=1>
>
> <https://www.facebook.com/photo.php?fbid=993735223979875&set=pcb.993735290646535&type=1>
>
> <https://www.facebook.com/photo.php?fbid=993735233979874&set=pcb.993735290646535&type=1>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Fri Sep 18, 2015 12:15 am (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

Tak tahu lah, tapi dari kes lain2 dulu, JPJ ada keluar surat, kalau tak macam mana boleh tukar owner ?apapun yg selalu buat problem kes2 camni ialah dg Kastam.pengajarannya:Beli kereta lelong import,  beli kereta Langkawi, atau beli kereta APtelepon Kastam, semak dan minta Surat dari Kastam....bila dah ada surat Kastam...kita buat bodo la kalau datang lagi surat Kastam...bila Kastam tarik, kita sergah dia dg surat Kastam..jadilah kes Kastam vs Kastam...

On Friday, September 18, 2015 12:07 PM, "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  kalau pejabat tanah, kita buat carian, dia ada keluar surat.kalau check JPJ ada keluar ke surat / bukti apa² atau hanya pada berpandukan cakap pegawai kaunter?
2015-09-17 23:46 GMT+08:00 bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

  JIka aku lawyer, dah lama aku ambil kes ni free, saman balik JPJ sebab mengesahkan dokumen palsu yg sah tapi palsu tapi sah palsu sah.Sebab pahala tolong org teraniya amatlah besor
ps Menteri cap ayam**

On Thursday, September 17, 2015 11:38 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Baca Kisah Pembeli Ini Untuk Elak Diri Anda Teraniaya Ketika Membeli Kereta  siakapkeli.my 
Satu luahan dari seorang pembeli kereta, Bard Rahman menjadi viral di media sosial. Secara pendeknya, Bard Rahman kini pening memikirkan nasibnya yang sudah buntu kerana perlu membayar cukai kereta sebanyak RM116,000 dan juga loan RM134,000 walaupun keretanya telah disita oleh Kastam kerana terdapat pemalsuan pada dokumen cukai keretanya.

Difahamkan sebelum membeli kereta jenis Mitsubitshi Grandis pada dua tahun lepas, Bard Rahman telah pun membuat semakan di JPJ Bangi untuk mengesahkan kereta yang bakal dibeli sudah dijelaskan cukainya dan sistem komputer mengatakan cukainya sudah jelas.

Kereta terbabit dikatakan berasal dari Langkawi sebelum dimasukkan ke semenanjung.

Setelah dua tahun, kereta Grandis itu disita oleh Kastam yang berkata dokumen cukai keretanya telah dipalsukan dan kini Bard Rahman buntu kerana dia terpaksa membayar cukai kereta tersebut berserta dengan loan kereta walaupun ia telah disita.

Baca luahan lengkap dari Bard Rahman.

-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-

PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00.

Kereta tersebut berasal dr Langkawi dan telah masuk ke semananjung. Pihak kedai telah mengemukakan dokumen cukai tersebut kepada saya tetapi utk kepastian sy telah membuat semakan di JPJ Bangi akan kesahihan kereta ini sebelom membeli. Pegawai JPJ yg bertugas ketika itu mnyemak didlm sistem komputer dan mengatakan kereta tersebut telah memasuki ke semenanjung dan segala cukai telah dibayar. Oleh yg demikian sy yakin dan membeli nya dan mngunakan selama 2 tahun.

KASTAM DIRAJA MALAYSIA
Namun pada 21 Oct 2013 pihak Kastam Diraja Malaysia telah menyita kenderaan saya dan mengikut pegawai Pn Ewa Bt Mohd Yussoff mengatakan bhwa kenderaan sy disyaki tidak membayar cukai kerana terdapat pemalsuan dokumen K1 oleh pihak yg tidak bertanggunjawab.

Oleh yang demikian saya terpaksa menyerahkan kenderaan saya dan memaklumkan kejadian tersebut kepada pihak Public Bank Berhad. Menjadi persoalan bagaimana dokumen palsu seperti ini mudah melepasi Kastam Diraja Malaysia sehingga pihak JPJ boleh mengatakan bahawa segala cukai telah diselesaikan dan seterusnya pihak bank boleh diperdaya dengan maklumat2 ini atau mungkin terdapat org dalam yg bersekongkol dengan sindiket tersebut.

Sehingga kini kes saya masih di dalam siasatan pihak JKDM Putrajaya dan sy telah berjumpa dengan Pegawai yg bertugas iaitu Tuan Wong selaku Ketua Bahagian Pencegah & Penilaian, beliau memaklumkan tiada apa yang boleh dibantu dan hanya meminta saya membuat bayaran sedangkan mereka mereka tahu terdapat sindiket yang melakukan kerja terkutuk itu. Namun pengguna mcm sy yg akhirnya dipersalah dan dibebani dengan cukai sebanyak RM 116k dan hutang pinjaman yg perlu dibayar.

PIHAK PUBLIC BANK BERHAD
Sejak dari tarikh penyitaan kereta tersebut, saya telah menangguhkan bayaran pembiayaan kereta tersebut bagi mendapatkan penyelesaian yang terbaik berhubung masalah ini.Namun pihak bank tidak dapat mempertimbangkan perkara ini sehingga menyebabkan nama saya telah disenarai hitamkan di dalam laporan kredit yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia.

Sy telah mmbuat aduan kepada pengurus Mr Teo CH Public Bank Taman Maluri namun tiada jawapan penyelesaian. Kemudian sy berurusan pula dgn Ketua Bahagian Kredit Public Bank K Lumpur iaitu Pn Saraswatie namun beliau sekerasnya meminta saya menyelesaikan hutang agar tidak disenaraikan bankrupsi .

Setahu saya juga pihak bank juga perlu memeriksa dan memastikan segala butiran dan dokumen pembelian sebelom meluluskan pinjaman kepada saya.

Selain itu sy juga berurusan melalui website aduan dengan pihak Bank namun mereka menjawab dengan jawapan yg sama dan mmberi amaran untuk menyelesaikan cukai kastam tersebut.

POLIS DIRAJA MALAYSIA
Sehubungan dengan itu saya telah membuat laporan polis akan perkara yg terjadi di Balai Polis Pelabuhan Klang namun tiada tindakan susulan dr pihak bekuasa tersebut. Amat mendukacitakan apabila pihak bekuasa seperti ini tidak menghiraukan kes jenayah komersial seperti ini.

KPDNKK
Saya juga telah membuat aduan di KPDNKK putrajaya atas masalah sy ini tapi mereka tidak dpt membantu dengan alasan diluar kuasa mereka sedang kan setahu sy kementerian ini seharusnya membantu pengguna2 yg teraniaya seperti sy.

KESIMPULAN
Setelah 2tahun kes ini masih belom selesai dan mnjdi masalah kepada saya ini kerana ia menyukarkan saya untuk membuat pinjaman untuk rumah mahupon kereta. Sehingga kini sy terpakse menumpang di rumah ayah sy.Lebih menyedihkan lagi name isteri sya juga terlibat selaku gerentor pinjaman kereta tersebut. Kami tidak mampu lagi membuat ape2 pinjaman dengan mana2 bank.

Kami membeli kereta utk keperluan bukan utk ditipu sebegini. Sy mohon kan keadilan sbb sy telah dianiaya oleh pihak2 yg tidak betanggungjawab ini .

Akhir kata dr sy bagaimana perkara seperti ini boleh berlaku dan terlepas dr pihak kastam dan pihak bank?

Apa yang saya perlu buat? Siapa yang boleh bantu mohon hubungi saya.
Sekian dr saya yang runsing.
Ahmad Bakhtiar B Abdul Rahman

- Siakapkeli.my MOHON BANTUAN SEMUA!!!!
-LUAHAN KISAH SAYA YG TELAH DIANIAYA-PROSES PEMBELIAN
Pada tarikh 21 Oct 2011 saya telah membeli sebuah kenderaan mitsubitshi grandis bernombor pendaftaran WVX9409 di sebuah kedai kereta terpakai yang bernama Sanyu Auto Sdn Bhd beralamat Lot317, Bt 12 3/4, Jln Cheras, 43000 Kajang, Selangor dengan harga RM144,000.00. Pihak kedai menguruskan pinjaman saya dengan Public Bank Berhad sebanyak RM134,000.00. ...See More           

#yiv7977680813 #yiv7977680813 -- #yiv7977680813ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp #yiv7977680813hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp #yiv7977680813ads {margin-bottom:10px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp .yiv7977680813ad {padding:0 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp .yiv7977680813ad p {margin:0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mkp .yiv7977680813ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ygrp-lc #yiv7977680813hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ygrp-lc .yiv7977680813ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity span {font-weight:700;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity span span {color:#ff7900;}#yiv7977680813 #yiv7977680813activity span .yiv7977680813underline {text-decoration:underline;}#yiv7977680813 .yiv7977680813attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv7977680813 .yiv7977680813attach div a {text-decoration:none;}#yiv7977680813 .yiv7977680813attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv7977680813 .yiv7977680813attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv7977680813 .yiv7977680813attach label a {text-decoration:none;}#yiv7977680813 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv7977680813 .yiv7977680813bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv7977680813 .yiv7977680813bold a {text-decoration:none;}#yiv7977680813 dd.yiv7977680813last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv7977680813 dd.yiv7977680813last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv7977680813 dd.yiv7977680813last p span.yiv7977680813yshortcuts {margin-right:0;}#yiv7977680813 div.yiv7977680813attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv7977680813 div.yiv7977680813attach-table {width:400px;}#yiv7977680813 div.yiv7977680813file-title a, #yiv7977680813 div.yiv7977680813file-title a:active, #yiv7977680813 div.yiv7977680813file-title a:hover, #yiv7977680813 div.yiv7977680813file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv7977680813 div.yiv7977680813photo-title a, #yiv7977680813 div.yiv7977680813photo-title a:active, #yiv7977680813 div.yiv7977680813photo-title a:hover, #yiv7977680813 div.yiv7977680813photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv7977680813 div#yiv7977680813ygrp-mlmsg #yiv7977680813ygrp-msg p a span.yiv7977680813yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv7977680813 .yiv7977680813green {color:#628c2a;}#yiv7977680813 .yiv7977680813MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv7977680813 o {font-size:0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813photos div {float:left;width:72px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813reco-category {font-size:77%;}#yiv7977680813 #yiv7977680813reco-desc {font-size:77%;}#yiv7977680813 .yiv7977680813replbq {margin:4px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg select, #yiv7977680813 input, #yiv7977680813 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg pre, #yiv7977680813 code {font:115% monospace;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-mlmsg #yiv7977680813logo {padding-bottom:10px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-msg p#yiv7977680813attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-reco #yiv7977680813reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-sponsor #yiv7977680813ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv7977680813 #yiv7977680813ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv7977680813

Thu Sep 17, 2015 8:39 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

9 Kewajipan Ibu Bapa Terhadap Anak

bloglist-malaysia.blogspot.
paapaada2.blogspot

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Diazankan Pada Telinga Kanan & Diiqamatkan Pada Telinga Kiri.
Supaya kalimat seruan tentang kebesaran Allah menjadi seruan pertama yang didengar oleh bayi.
Azan juga adalah untuk mengusir syaitan yang memang menanti-nantikan kelahiran bayi ini.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Melakukan Sujud Syukur
Suami disunnahkan melakukan sujud syukur sebaik sahaja anak keluar dari rahim ibu sebagai tanda kesyukuran kepada Allah dan perbanyakkan zikrullah (Tasbih-Subhanallah, Takbir-Allahuakhbar & Tahmid-Alhamdulillah)

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Memberi Nama Yang Baik Kepada Anak.
Ibu bapa disunnahkan memberi nama pada hari ketujuh atau pada hari bayi dilahirkan.
Nama bayi haruslah mengandungi makna yang baik.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Membaca Surah Al-Insyirah Di Jari Manis Dan Ditahnikkan.
Bayi yang baru lahir disunnahkan Tahnik.
Iaitu mengunyah kurma sehingga lumat lalu menggosokkan kurma ke lelangit mulut bayi bagi melatih bayi mengunyah dan membantu menguatkan mulut bayi untuk makan.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Mendoakan Anak.
Hadis riwayat oleh Tirmizi menyebutkan salah satu doa yang paling mustajab ialah doa ibubapa untuk anaknya.
Berdoalah memohon keberkatan untuk anak dan memohon perlindungan anak dari godaan syaitan.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Bercukur Rambut
Disunnahkan untuk mencukur rambut bayi pada hari ketujuh kelahiran bayi.
Rasulullah SAW menyuruh supaya mencukur rambut bayi dan disedekahkan berat timbangan rambutnya dengan nilai perak.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Aqiqah Untuk Anak Lelaki
Hukum Aqiqah adalah sunnah muakkad dan afdhal dilakukan pada hari ketujuh kelahiran bayi sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah SWT kerana telah mengurniakan anak.
Bayi lelaki sunnah diaqiqahi dengan 2 ekor kambing.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Aqiqah Untuk Anak Perempuan.
Hukum Aqiqah adalah sunnah muakkad dan afdhal dilakukan pada hari ketujuh kelahiran bayi sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah SWT kerana telah mengurniakan anak.
Bayi perempuan sunnah diaqiqahi dengan 1 ekor
kambing.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Mengkhatankan Anak.
Sunnah dikhatankan bayi pada hari ketujuh kelahiran untuk kebersihan dan mencegah penyakit seksual.
Menjadi sunat untuk bayi perempuan dan satu kewajiban bagi bayi lelaki.

Tanggungjawab Bapa Terhadap Anak Yang Baru Dilahirkan.
Firman Allah SWT yang bermaksud :
Wahai orang yang beriman! Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api Neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu: Penjaganya malaikat-malaikat yang kasar,keras; tidak menderhaka Allah terhadap segala yang diperintahkan-NYA kepada mereka, dan mereka pula tetap melakukan segala yang diperintahkan.

"Peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka"- sumber

Thu Sep 17, 2015 4:11 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

bas elak  emergency - selamat.
moto besar elak emergency -  mungkin tak selamat, dlm kes ni -tak selamat.
*** 2 hari lepas...kawasaki tak sempat elak exora...sedih bro kes ni.

jadi pd semua riders..ingat..bukan semua kenderaan selaju dan secekap anda.
Maut: Kawasaki Z250 Rempuh Exora Masuk Simpang

|   |
|   | |   |   |   |   |   |
| Maut: Kawasaki Z250 Rempuh Exora Masuk SimpangJalan Enggang, Keramat Ampang, Selangor 15 Sept 2015 12.15 tengahari Nama : Kasharulazwan Saidi, 33. Kemalangan ini mendapat respon yang begitu cep... |
| |
| View on ondscene.my | Preview by Yahoo |
| |
|   |

On Thursday, September 17, 2015 12:37 PM, "Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  ...dari penceritaan tu salah bas,,,,,yg tiba tiba tukar lane...
On Thu, Sep 17, 2015 at 12:10 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com> wrote:

  Bukti nyata membawa moto** besor jauh lebih bahaya dari  jet pengebom **MIG 27 
-al fatihah** automobil

On Wednesday, September 16, 2015 11:32 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Juruterbang TUDM Maut Selepas Motosikal berkuasa TInggi Ditunggang Terbabas Dan Melanggar Bas Ekspress  siakapkeli.my 
Alor Gajah: Seorang Juruterbang Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Kapten Wan Mohd Syafiq Arief Zulkifli, 27,dilaporkan telah terlibat dalam satu kemalangan jalanraya menyebabkan beliau telah meninggal dunia.

Semasa kejadian, mangsa yang menunggang motosikal Kawasaki ER6N  telah hilang kawalan sebelum melanggar belakang bas ekspress di Kilometer 204.1 Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan berhampiran kawasan rawat dan rehat (R&R) Ayer Keroh, 12 tengah malam tadi.

Menurut laporan pihak polis, mangsa dalam perjalanan ke Kuala Lumpur gagal megelak bas berkenaan selepas bas yang membawa lima penumpang itu gagal telah cuba mengelak kereta di hadapannya sebelum terbabas merempuh besi penghadang tengah dan menghimpit motosikal ditunggang mangsa.

Mangsa yang parah di kepala dan badan dihantar ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan lanjut sebelum mangsa disahkan meninggal dunia kira-kira 12.30 tengah malam.

Mayat dihantar ke bilik mayat Hospital Melaka untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - Siakapkeli.my

#yiv3095037725 -- #yiv3095037725ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp #yiv3095037725hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp #yiv3095037725ads {margin-bottom:10px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp .yiv3095037725ad {padding:0 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp .yiv3095037725ad p {margin:0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mkp .yiv3095037725ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ygrp-lc #yiv3095037725hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ygrp-lc .yiv3095037725ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity span {font-weight:700;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity span span {color:#ff7900;}#yiv3095037725 #yiv3095037725activity span .yiv3095037725underline {text-decoration:underline;}#yiv3095037725 .yiv3095037725attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv3095037725 .yiv3095037725attach div a {text-decoration:none;}#yiv3095037725 .yiv3095037725attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv3095037725 .yiv3095037725attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv3095037725 .yiv3095037725attach label a {text-decoration:none;}#yiv3095037725 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv3095037725 .yiv3095037725bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv3095037725 .yiv3095037725bold a {text-decoration:none;}#yiv3095037725 dd.yiv3095037725last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3095037725 dd.yiv3095037725last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3095037725 dd.yiv3095037725last p span.yiv3095037725yshortcuts {margin-right:0;}#yiv3095037725 div.yiv3095037725attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv3095037725 div.yiv3095037725attach-table {width:400px;}#yiv3095037725 div.yiv3095037725file-title a, #yiv3095037725 div.yiv3095037725file-title a:active, #yiv3095037725 div.yiv3095037725file-title a:hover, #yiv3095037725 div.yiv3095037725file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3095037725 div.yiv3095037725photo-title a, #yiv3095037725 div.yiv3095037725photo-title a:active, #yiv3095037725 div.yiv3095037725photo-title a:hover, #yiv3095037725 div.yiv3095037725photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3095037725 div#yiv3095037725ygrp-mlmsg #yiv3095037725ygrp-msg p a span.yiv3095037725yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv3095037725 .yiv3095037725green {color:#628c2a;}#yiv3095037725 .yiv3095037725MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv3095037725 o {font-size:0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725photos div {float:left;width:72px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725reco-category {font-size:77%;}#yiv3095037725 #yiv3095037725reco-desc {font-size:77%;}#yiv3095037725 .yiv3095037725replbq {margin:4px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg select, #yiv3095037725 input, #yiv3095037725 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg pre, #yiv3095037725 code {font:115% monospace;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-mlmsg #yiv3095037725logo {padding-bottom:10px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-msg p#yiv3095037725attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-reco #yiv3095037725reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-sponsor #yiv3095037725ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv3095037725 #yiv3095037725ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv3095037725

Fri Sep 18, 2015 12:44 am (PDT) . Posted by:

Kalau malam, lori dan bas maharaja highway, siap boleh berlumba lagi...

Ingat!!! Tak kira motor besar atau kecik, anda KECIK dimata dirver2 di
atas





From: "bashah bwasi@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
To: "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>,
Date: 18/09/2015 07:11 AM
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Juruterbang TUDM
Maut Motosikal berkuasa TInggi Terbabas
Sent by: automobil@yahoogroups.com




bas elak emergency - selamat.
moto besar elak emergency - mungkin tak selamat, dlm kes ni -tak selamat.

***
2 hari lepas...kawasaki tak sempat elak exora...sedih bro kes ni.


jadi pd semua riders..ingat..bukan semua kenderaan selaju dan secekap
anda.

Maut: Kawasaki Z250 Rempuh Exora Masuk Simpang












Maut: Kawasaki Z250 Rempuh Exora Masuk Simpang
Jalan Enggang, Keramat Ampang, Selangor 15 Sept 2015 12.15 tengahari Nama
: Kasharulazwan Saidi, 33. Kemalangan ini mendapat respon yang begitu
cep...

View on ondscene.my
Preview by Yahoo








On Thursday, September 17, 2015 12:37 PM, "Sukri Farah
farah33sukri@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:



...dari penceritaan tu salah bas,,,,,yg tiba tiba tukar lane...

On Thu, Sep 17, 2015 at 12:10 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com> wrote:

Bukti nyata membawa moto** besor jauh lebih bahaya dari jet pengebom
**MIG 27

-al fatihah
** automobil



On Wednesday, September 16, 2015 11:32 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:




Juruterbang TUDM Maut Selepas Motosikal berkuasa TInggi Ditunggang
Terbabas Dan Melanggar Bas Ekspress

siakapkeli.my



Alor Gajah: Seorang Juruterbang Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM),
Kapten Wan Mohd Syafiq Arief Zulkifli, 27,dilaporkan telah terlibat dalam
satu kemalangan jalanraya menyebabkan beliau telah meninggal dunia.

Semasa kejadian, mangsa yang menunggang motosikal Kawasaki ER6N telah
hilang kawalan sebelum melanggar belakang bas ekspress di Kilometer 204.1
Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan berhampiran kawasan rawat dan rehat
(R&R) Ayer Keroh, 12 tengah malam tadi.

Menurut laporan pihak polis, mangsa dalam perjalanan ke Kuala Lumpur gagal
megelak bas berkenaan selepas bas yang membawa lima penumpang itu gagal
telah cuba mengelak kereta di hadapannya sebelum terbabas merempuh besi
penghadang tengah dan menghimpit motosikal ditunggang mangsa.

Mangsa yang parah di kepala dan badan dihantar ke Hospital Melaka untuk
mendapatkan rawatan lanjut sebelum mangsa disahkan meninggal dunia
kira-kira 12.30 tengah malam.

Mayat dihantar ke bilik mayat Hospital Melaka untuk bedah siasat dan kes
disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. -
Siakapkeli.my







Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: