Monday, September 21, 2015

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4296

3 Messages

Digest #4296

Messages

Sun Sep 20, 2015 8:56 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Lima Restoran Terbakar dalam Kebakaran di R&R Awan Besar

siakapkeli.my

Kuala Lumpur: Satu kebakaran di R&R Awan Besar yang berlaku kira-kira jam 1.35 petang tadi telah menyebabkan lima dari sepuluh restoran terbakar.

Pihak bomba menerima panggilan tentang kejadian pada jam 1.35 petang dan seramai 30 anggota dari lima balai berasingan di bawa ke tempat kejadian.

Penolong Pengarah Operasi Bomba Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata bomba mengambil masa selama satu jam bagi memadam kebakaran.

"Tiada mangsa yang terbabit dalam insiden berkenaan dan hasil siasatan awal mendapati kebakaran dipercayai bermula dari asap dapur salah sebuah restoran berkenaan.

"Bagaimanapun, pihak bomba dan penyelamat masih menyiasat punca kebakaran berkenaan," katanya memetik laporan myMetro. - Siakapkeli.my

Sun Sep 20, 2015 8:56 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Bata Tampil Jawab Isu Dakwaan Guna Kulit Babi Hasilkan Produk Mereka
siakapkeli.my

Sebelum kecoh di laman sosial dimana seorang pengguna facebook telah memuatnaik sekeping gambar kasut yang dibelinya di mana beliau mendakwa kasut tersebut dihasilkan menggunakan kulit babi.

Ia mendakwa demikian selepas mendapati terdapat tiga bintik pada kasut tersebut di mana tiga bintik merupakan salah satu sifat kulit babi.

Bata Malaysia semalam telah tampil menjawab perkara berkenaan di mana mereka memberitahu bahawa 'lining' yang digunakan dalam sepasang kasut yang didakwa pengguna menggunakan kulit babi adalah tidak benar.

"Kami sentiasa sedar tentang sensitiviti umat Islam di Malaysia dan sentiasa berhati-hati untuk memastikan semua produk kami tidak menggunakan apa-apa bahan kulit ba.bi," kata Bata dalam sebuah perkongsian di Facebook, hari ini.

Menurut mereka 'lining' yang digunakan untuk kasut yang didakwa menggunakan kulit babi sebenarnya menggunakan PU (polyurethane).

"Ia bukan bahan dari mana-mana kulit haiwan termasuk babi," jelas perkongsian tersebut.

Selain itu, pihak bata tidak menyokong mana-mana kenyataan yang dibuat oleh mana-mana individu di media sosial atau sebaliknya.

"Bata akan mengambil tindakan yang sewajarnya terhadap mana-mana individu yang membuat kenyataan palsu mengenai produk kami dan menggunakan bahasa yang tidak sesuai. Terima kasih," tegas pihak Bata. - Siakakpkeli.my

Bata Home Malaysia
Product/Service · 14,737 Likes
· September 17 at 12:27am · Edited ·
Good day to you.

The management of Bata (Malaysia) Sdn. Bhd. would like to reiterate that all products sold at all our Bata retail stores do not contain any traces of porcine material. Bata (Malaysia) Sdn. Bhd., with its long history in Malaysia, is fully aware of the sensitivities of our Muslim customers and exercises great caution to ensure that all the products sold in our stores (whether sourced locally or overseas) do not use and are not made of any form of pig-skin material. We continuously strive to provide this assurance to all our respected Muslim customers.

Based on the above , we confirm that the lining used in the shoe mentioned in the initial complaint that started the untrue and unfair "chain of allegations" against the Bata brand is made of PU (polyurethane) material and NOT of any animal's including pig's/porcine's.

This is an official statement from the Management of Bata (Malaysia) Sdn Bhd. We do not condone or endorse any statements on this issue made by any individuals on social media platforms or otherwise. Bata (Malaysia) Sdn. Bhd. will take all the necessary and appropriate actions against any individual making false statements on our products and using inappropriate language. Thank you.

Regards,
Bata Management Team

Sun Sep 20, 2015 8:57 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Lori Sarat Muatan Dokong Terbalik, Ada Orang Ramai 'Berpesta' Kutip Buah Atas Jalan

siakapkeli.my

Temerloh: Sebuah lori yang sarat dengan muatan buah Dokong untuk dihantar ke Pasar Borong Selayang, Selangor telah terbabas selepas kenderaan yang dipandu oleh seorang lelaki tersebut telah terbalik kerana tayar belakangnya pecah di Kilometer 98.2, Lebuhraya Pantai Timur (LPT) dekat Lanchang, kelmarin.

Lori yang dipandu mangsa telah bertolak dari Ajil, Terengganu dan kira-kira jam 6 pagi semasa sudah menghampiri Lancang tiba-tiba tayar lori dipandunya meletup menyebabkan mangsa hilang kawalan lalu kenderaan berkenaan terbalik.

Mangsa yang berusia 60 tahun berkenaan bagaimanapun tidak mengalami kecederaan tetapi kerugian yang dialami pula kira-kira RM6,000 selepas buah dibawa bertaburan atas jalan.

Ketua Polis Daerah Temerloh Asisten Komisioner Mohd Anuar Othman berkata, siasatan awal mendapati tayar belakang lori dipandu mangsa meletup secara tiba-tiba menyebabkan ia terbabas dan terbalik.

"Mangsa yang tidak cedera dikeluarkan orang ramai sebelum menerima rawatan pesakit luar di Klinik Kesihatan Lanchang dan membuat laporan di Balai Polis Trafik Temerloh, jam 8 pagi tadi (semalam)," katanya dipetik Harian Metro.

Beliau berkata, Kerana kejadian kemalangan itu buah dokong telah berterabur diatas jalan raya sebelum orang ramai yang berhenti di tepi jalan mengambil kesempatan mengutip buah berkenaan. - Siakapkeli.my
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: