Wednesday, March 23, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4441

9 Messages

Digest #4441

Messages

Tue Mar 22, 2016 8:45 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomAkhirnya Anwar menemui kebenaran yang dicari
bloglist-malaysia.blogspot
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie

KEJUTAN SORE

Hari ini di mahkamah Nallakaruppan a/l Solaimalai telah mengakui yang dia tidak pernah mengatakan Anwar Ibrahim menerima wang daripada syarikat judi (Magnum) sebanyak RM60 juta.

Kata Nallakaruppan, kenyataan itu diputar belit oleh Utusan Malaysia dan Sinar Harian.

Nallakaruppan membuat kenyataan mengejutkan itu ketika diasak oleh Anwar dalam mahkamah semasa perbicaraan saman Anwar RM100 juta kepada bekas rakan tenisnya itu. Anwar bertindak menjadi peguam belanya sendiri.

Semasa ditanya oleh Anwar apakah dia (Nalla) menyedari kenyataan bohongnya itu telah dijadikan afidavit yang dibuat oleh SAC II Musa Hassan yang kemudian menjadi Ketua Polis Negara, Nallakaruppan mengatakan dia tidak tahu.

Ekoran pengakuan Nallakaruppan itu Anwar menarik balik saman RM100 juta itu. Penarikan balik saman itu menunjukkan tokoh reformasi itu berhati mulia dan penyamanan terhadap Nallakaruppan bukan bermotif komersil tetapi mahukan kebenaran terdedah dan fitnah yang membalutinya terhurai. Lebih 15 tahun fitnah itu mengeliling diri bekas TPM itu.

Hajat Anwar itu berjaya apabila Nallakaruppan menafikan apa yang didakwanya sebelum ini.

Kenyataan dan pengakuan Nallakaruppan itu membuka sudut perbincangan baharu, apakah sesuatu afidavit yang dibuat dari kenyataan yang tidak wujud, sah untuk menyebabkan seseorang didakwa? Musa Hassan yang kini sudah bersara dari PDRM, perlu menjawab dan bertanggungjawab terhadap apa yang diperkatakan Nallakaruppan hari ini.

Kesimpulannya apa yang dilakukan ke atas Anwar sebelum ini adalah benar ia konspirasi politik yang jelek untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

Dr Mahathir Mohamad yang menjadi PM ketika itu perlu memohon maaf atas kekhilafan itu dan masa untuk beliau berbuat begitu masih ada. Sebaik-baik apologetik yang perlu dilakukan Mahathir ialah berusaha membebaskan Anwar menerusi Deklarasi Rakyat yang sedang digerakkan kini. [wm.kl.7:11 pm 22/03/16]
Posted by mohd sayuti Omar

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 8:45 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomGerhana Bulan Penumbra Malam 23 Mac - Angkasa
kitabantai.info
Posted by Kita Bantai

Gambar fail gerhana bulan Penumbra yang dirakamkan pada tahun 2010.

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia berpeluang menyaksikan fenomena Gerhana Bulan Penumbra yang akan berlaku pada Rabu ini (23 Mac).

Ketua Unit Komunikasi Korporat Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) Wan Hakimah Abd Rahim dalam satu kenyataan di sini berkata fenomena gerhana tersebut hanya dapat mula disaksikan apabila bulan mulai terbit pada pukul 7.21 malam sehingga 9.55 malam ketika bulan keluar sepenuhnya dari bayang penumbra bumi.

"Ini merupakan gerhana bulan pertama tahun ini dan diameter bulan yang dilihat adalah lebih kecil daripada diameter purata bulan memandangkan gerhana berlaku 2.1 hari sebelum bulan berada pada kedudukan paling jauh dengan bumi atau kedudukan "Apogi" 77.5 peratus.

"Bulan akan melintasi bayang penumbra Bumi semasa fasa maksimum," katanya.

Beliau berkata pihak ANGKASA; Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi dengan kerjasama Starfield Instruments Supply akan menganjurkan program Gerhana Bulan Penumbra mulai pukul 7.30 malam hingga pukul 9.30 malam di Planetarium Negara.

Menurutnya ANGKASA akan menyediakan beberapa teleskop untuk tujuan mencerap Gerhana Bulan Penumbra dan planet Musytari selain orang awam dialu-alukan untuk membawa teleskop sendiri.

Read more: http://www.kitabantai.info/2016/03/gerhana-bulan-penumbra-malam-23-mac.html#ixzz43cuQvhKi
Follow us: @kitabantai on Twitter | kitabantai on Facebook

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 8:47 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomHADI AWANG DATANG MEMBELA GUAN ENG DIKALA PEMIMPIN-PEMIMPIN PAKATAN HARAPAN MASIH TERKIAL-KIAL NAK CARI HUJAH DAN ALASAN

bloglist-malaysia.blogspot 

Posted by OMAK KAU!!!!

Sebenarnya ramai diantara kita tahu bahawa rule of law adalah "Tidak bersalah selagi belum dibuktikan bersalah".

Tapi apa yang dapat kita lihat ramai mengambil kesempatan untuk menyerang Lim Guan Eng atas perkara ini kerana di masa dahulu beliau bukan saja BONGKAK, SOMBONG dan ANGKUH tetapi juga mengamalkan "dwi standard" dalam tindak tanduknya.

Rakyat tidak akan mudah lupa apa yang berlaku di dalam Langkah Kajang dan serangan DAP terhadap Tuan Guru Haji Hadi adalah satu contoh yang terbaik.

Bagaimanapun, tanpa mengira serangan demi serangan dengan pelbagai cacian yang mampu menjatuhkan maruah dan imej serta integriti terhadap Dato' Seri Presiden PAS Tuan Guru Haji Hadi Awang, kita kini saksikan pemimpin yang sama yang merupakan seorang Ulama bingkas dengan pantas bangkit dan menyatakan "Lim Guan Eng tidak bersalah selagi belum dibuktikan bersalah".

Pegangan dan falsafah serta prinsip yang sama apabila menyatakan pendiriaannya kepada PM Najib dalam isu 1MDB dan begitu juga fiasko Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.

Sekarang, apa yang dapat kita pelajari dari episod ini ?

Ianya adalah satu fakta yang diboleh dinafikan oleh sesiapa bahawa Presiden PAS Tuan Guru Dato' Seri Haji Hadi Awang adalah seorang pemimpin bertaraf ulama dunia yang amat berprinsip tegas dan pegangannya sentiasa konsisten sejajar dengan perundangan tanpa mengira samada mereka ini adalah pemimpin-pemimpin parti lain, apatahlagi Lim Guan Eng yang telah menuduh beliau sebagai seorang PENIPU, PEMBELOT dan PENGKHIANAT di khalayak umum.

Maka apa yang kita lihat sekarang sebenarnya adalah para komentator dan pengulas dimedia siber cuba mengajar Lim Guan Eng satu pengajaran "LET HIM TASTES HIS OWN MEDICINE". Yang membawa maksud lebih kurang "BIARKAN LIM GUAN ENG MERASAI APA YANG BELIAU SENDIRI PRAKTIK DAN AMALKAN".

 

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 8:47 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomAkibat Cuaca Panas, Peranti Elektronik Ditinggalkan Dalam Kereta Lelaki Ini Meletup
siakapkeli.my

22 Mac - Dikala musim panas ini, amat berbahaya jika kita meninggalkan barangan eloktronik di dalam kereta.

Terbaru, seorang pengguna Facebook dari Pulau Pinang berkata peranti pengecas mudah alihnya atau powerbank meletup di dalam kereta akibat panas melampau.

Dalam status yang dimuat naik pada 19 Mac itu, Tan Heng Swee berkata letupan menyebabkan kebakaran dan akibat dari itu, seluruh 'dashboard' keretanya musnah.

Bagaimanapun, beliau bernasib baik kerana api dapat dipadam sebelum ia merebak dengan lebih teruk.

Beliau juga berharap agar pengalaman ngerinya ini tidak berlaku kepada orang lain.

"Jangan sesekali tinggalkan barangan elektronik atau power bank di dalam kereta anda berikutan cuaca panas kini yang berlaku akibat fenomenoa equinoxes", kata beliau.

Tan Heng Swee
on Saturday
Left the power bank in my car under extreme heat this afternoon has caused it to explode, igniting fire which destroyed the entire dashboard and other operating apparatus.
Luckily, was notified by our parking attendant, to which the fire was put out before being engulfed totally.
Hope to share this bad experience with all folks and friends alike,.....never to leave electrical gadgets or power banks in your vehicle in view of the present heat generated from the equinoxes phenomenon. ......

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 8:48 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomSeleweng 100 Juta - Nama Khairil Anas Pegawai Najib Tiba-Tiba Top Di Laman Sosial..

bloglist-malaysia.blogspot
amenoworld.net

Secara tiba-tiba..
Babak i.
Jumaat lalu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan sembilan orang termasuk seorang Setiausaha Bahagian KBS yang dikatakan terlibat berhubung isu penyelewengan dana kerajaan mencecah lebih RM100 juta.
Sindiket yang telah beroperasi sejak tahun 2010 didakwa menganjurkan program-program yang tidak wujud dengan pembayaran dibuat kepada kontraktor melalui setiausaha bahagian kementerian itu.
SPRM telah membekukan 69 akaun bernilai RM8.33 juta, dan merampas rumah, kereta, pakaian, barang kemas.
Mereka juga menyita beberapa barangan mewah termasuk 12 kenderaan antaranya Audi, Mercedes Benz, Nissan GTR dan Toyota Vellfire.
Antara barang mewah lain ialah jam berjenama Richard Mille (RM400,000), 40 beg tangan berjenama termasuk jenama Hermes (RM400,000), set cadar mewah (RM300,000), dan barang kemas termasuk cincin mutiara Cartier bernilai RM600,000.
(rujuk)
Babak ii.

Khairy Jamaluddin berkata perbuatan rasuah yang didakwa sudah lama berterusan itu menunjukkan kakitangan kementerian itu telah menyalahguna prosedur yang tidak memerlukan kelulusan pegawai atasan termasuk Menteri atau Ketua Setiausaha.

"Tidak, saya tidak menyedari perkara ini," kata Khairy ketika ditanya wartawan jika beliau menyedari isu penyelewengan itu sudah lama berterusan.

Menurutnya, susulan penahanan itu satu pasukan siasatan bebas akan ditubuhkan bagi mengenal pasti kelemahan dalam prosedur kewangan dalaman kementeriannya.

Tambahnya, langkah itu bagi menambah baik proses dalaman KBS bagi mengelak salah guna kuasa yang boleh menjurus kepada rasuah.

"Satu semakan segera terhadap segala mekanisme dalaman dam proses tadbir urus berkaitan penyaluran dana di KBS akan dilaksana. (rujuk)
Babak iii.

Babak iv.

Babak v.

Cuba teka. Jika potong RASUAH dalam AGENSI KERAJAAN, berapa banyak yang dapat dijimatkan oleh kerajaan dalam SETAHUN?

Hihi.

Tamat.

Comment

Adam Anwar ·
HELP University
selalunya pegawai kerajaan ni jadi kambing hitam jer. yg btol2 dapat konfem pegawai pegawai khas menteri atau pegawai yg ade kepentingan politik. tgg la siasatan ni jadi cmne.

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 8:48 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomApple Perkenal iPhone SE, Saiz 4 Inci Dengan Kehebatan iPhone 6S
siakapkeli.my

CUPERTINO: Pengeluar telefon gergasi dunia, Apple Inc telah melancarkan produk keluaran terbaharu mereka iaitu iPhone SE yang menampilkan ciri bertaraf tertinggi dan dijual pada harga murah.

Naib Presiden Apple yang mengetuai Pemasaran Produk iPhone, Greg Joswiak pada majlis pelancaran produk itu di Cupertino, California, berkata China adalah sasaran pasaran manakala paparan skrin empat inci yang terdapat pada iPhone SE masih popular di kalangan pembeli telefon pintar pertama kali

iPhone SE dengan spesifikasi menggunakan pemproses terkini, pengimbas ibu jari dan Apple Pay dan dijual pada harga AS$399 (RM1,619), hamir 40 peratus lebih murah berbanding iPhone 6S yang dijual pada harga AS$649 (RM2,633)

Perbezaan yang sedikit ketara antara iphone SE dengan iphone 6s yang baru beberapa bulan di pasaran membolehkan iphone SE dijual lebih murah dimana perbezaannya adalah pada saiz skrin, ram lebih kecil iaitu 1GB, tiada Force touch seperti ip6s dan bateri bersaiz 1642mah berbanding ip6s 1715mah. - Siakapkeli.my

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 9:40 am (PDT) . Posted by:Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ? reminder
When: Tuesday, 22 March 2016 05:00 PM to 06:00 PM
(GMT) Greenwich Mean Time - Dublin / Edinburgh / Lisbon / London

Where: http://rokokkesehatan.com/?ref=8429

Notes: Halo sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://goo.gl/1foLME

Di rokokkesehatan.com anda akan mendapatkan penghasilan
milyaran rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang milyuner! DIJAMIN!

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://goo.gl/1foLME

Sukses Selalu!

Darman
http://goo.gl/1foLME

From: automobil Calendar

Privacy:
http://privacy.yahoo.com/privacy/us

Terms:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Tue Mar 22, 2016 10:38 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomKanak-Kanak Cedera Di Muka Dan Kepala Dicakar Kucing Di Luar Rumah
siakapkeli.my

Seorang ibu melalui laman facebooknya bernama Noora Rakeb telah memuatnaik beberapa keping gambar yang menunjukkan anaknya telah mengalami kecederaan selepas diserang oleh seekor kucing dipercayai kucing liar di luar rumah mereka.

"Mengalir air mata ummi bila tengok keadaan Irfan macam ni. Bercelaru fikiran, macam mana boleh terjadi begini?" rintih ibu berkenaan melihatkan keadaan luka anak kesayangannya di kepala dan muka.

Menurut puan Noora, ketika kejadian anaknya itu bermain diluar rumah dan hendak membeli ais krim sebelum kucing berkenaan melompat kearahnya dan mencakar.

"Irfan sedang bermain di luar rumah, waktu hendak beli ais krim di rumah jiran, tiba-tiba kucing itu melompat terus ke arah Irfan dan mencakar."

"Dah bawa Irfan ke klinik untuk jahit dan diberikan suntikan untuk mengelakkan dari terkena jangkitan kuman, kucing liarkan, saya dah cari kucing itu tetapi entah dah lari kemana, geram.. tengok irfan sedih rasa hati seorang ibu," katanya.

Status itu telah mendapat perhatian netizen di mana ramai yang mendoakan Irfan cepat sembuh, ada juga antara mereka yang merupakan pencinta kucing meminta puan Noora tidak menyalahkan kucing berkenaan sebaliknya tuan kucing.

Ini kerana hashtag puan Noora yang berbunyi ‪#‎kluummijumpalerkucingtuummisimbahairpanas‬, sedikit menimbulkan rasa tidak senang di kalangan pencinta kucing namun admin yakin perkataan itu ditulis oleh beliau ketika sedang marah dan beliau tidak bermaksudkan sedemikian kini. - Siakapkeli.my

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Tue Mar 22, 2016 11:53 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomUMNO - KAYA, UMNO MEWAH, RAKYAT MERANA
bloglist-malaysia.blogspot
gajahmenta.blogspot
DIRECTER Gajah Menta

Pemimpin BN diketahui umum mempunyai gaya hidup mewah.elaun ahli Parlimen mahu pun menteri tidak melayakkan mereka memiliki rumah atau kereta mewah.
~ apatah lagi individu yang memiliki kekayaan melampau itu bukan datang dari keluarga kaya atau telah mempunyai perniagaan sendiri sebelum menjadi ahli politik.kebanyakkannya jadi kaya setelah menang pilihanraya atau diberi jawatan parti.
- kini gaya bermewah yang dipertikai rakyat mula menular ke sebahagian besar anak anak pemimpin BN.

~ tidak masuk akal dgn gaji ahli parlimen RM4,000 sebulan, Senator Dewan Negara RM6,000, Timbalan Menteri RM10,847 atau Menteri Kabinet RM14,907 mereka mampu memiliki rumah berharga jutaan ringgit dan kereta brharga ratusan ribu ringgit. Persoalan yang lebih menarik,bagaimanakah mereka mampu membelikan kereta kereta mewah untuk anak-anak?

~tentukan sekali pemimpin BN mendapat wang sampingan dari pelbagai sumber. pendapatan mereka dikatakan brjuta juta ringgit stahun dan tidak menjadi masalah untuk membiayai kehidupan mewah. kemewahan itu membuat rakyat MELUAT!. dengan gelagat gaya hidup mewah keluarga dan anak beranak pemimpin BN yg tak sedar diri, melantak hasil titik peluh Rakyat, Jelas dengan sikap Keborosan mereka merakalah membuat ramai lagi nasib si miskin di Malaysia tidak terbela ...

~ kamaludin diisytiharkan sebagai salah salah seorg 10 tokoh peniagaan Melayu teratas dgn aset melebihi RM320 JUTA sebaik PAK LAH menjadi Perdana Menteri. kamaluddin didakwa merupakan org dibelakang syarikat Scomi walaupun namanya tidak ada di dalam senarai Lembaga Pengarah Scomi yg brjumlah 9 org.

~ pada 2006 akhbar The Star melaporkan Petronas Carigali Sdn Bhd telah memberi kontrak sekurang kurangnya RM2 BILLION bagi membina pelantar minyak dari 2004 hingga 2006 kepada SCOMI.
KEMEWAHAN ANAK NAZRI AZIZ

~ anak kepada Menteri di jabatan Perdana Menteri nazri abdul aziz, Mohamad Nediam dilaporkan menjadi bintang dikalangan anak2 menteri kerana dibelit kontroversi berkenaan paparan pelbagai fotonya di beberapa blop brsama gadis2 jelita ~Nedim dilaporkan mempunyai sebuah kereta PORSCHE berharga sekitar RM700,000.beliau juga mempunyai pengawal peribadi yang sentiasa mengiringnya menaik kereta mewah.
~ baru2 ini pengawal peribadinya myerang seorg pengawal keselamatan kerana berlaku salah faham mendaftar masuk ke sbuah kondominium mount kiara.

~ Angkatan Muda Keadilan menuntut polis menyiasat Nedim yang pernah dikaitkan dalam 1 kes pembunuhan,Darren Kang di Sri Hartamas pada 2004.satu ironi, seorang anak menteri undang2 tidak faham undang2 dan trlajak ke dalam kes2 jenayah.

KEMEWAHAN ANAK LIM LEONG SIK

~ anak Dr. Ling leong sik,ling hee leong Menteri Pengangkutan dan Presiden MCA pada zaman Dr mahathir didakwa telah mengumpul kekayaan sebanyak RM 1.2 BILLION!.
~ hee leong yang baru berumur 27 thn ketika itu tidak selayaknya mengumpul kekayaan yang sebegitu banyak.

~ pemimpin DAP,Lim Kit siang pada 1997 telah membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah agar kerajaan BN menyiasat skandal pengumpulan harta yng sebegitu besar dikhuatiri mengunakan kedudukan Lim Leong sik sbg menteri pengangkutan.namun sehingga ke hari ini tiada siasatan dijalankan.
KEMEWAHAN ANAK NAJIB RAZAK

~ ada beberapa org anak najib razak yg menjadi topik perbualan di internet.salah seorg dipercayai anak beliau bernama Ashman Najib,dan masih menuntut .foto dalam carian di beberapa blog mendedahkan gaya ashman yg mewah.

~ beliau didaka memiliki sebuah kereta mewah jenama Bantley yang tidak selayaknya dinaiki seorg remaja yang masih blajar.

~anak kdua najib bersama isteri pertamanya tengku puteri zainah tengku eskandar,mohd nazifudin najib merupakan salah seorg ahli lembaga pengarah syarikat Harvest Court Industries Bhd pada Oktober 2011.

~ beliau juga Pengerusi Sagajuta (sabah) Sdn Bhd, syarikat yang membangunkan 1 Borneo mall di Kota Kinabalu.mempunyai kepentingan sebanyak 13.83% selepas dilantik sbg ahli lembaga pengarah (BOD) Syarikat Harvest Court Industries Sdn Bhd.
~ pertunangan anak sulung najib bersama rosmah mansor,Nooryana najwa dengan warga kazakkhtan,Daniar nazarbayev,17 jun 2011.menelan pmbelanjaan RM79,053.
~ bil2 yang dikenal pasti sbg invois perbelanjaan jelas mengesahkan majlis itu ditanggung oleh kerajaan.sedangkan hanya majlis rasmi sahaja yang dibenar dari segi undang undang mengunakan wang negara.

KEKAYAAN ANAK SHAHRIZAT JALIL

~ dua anak shahrizat jalil dalam usia 20-an ,wan shahinur izran dan wan izzana fatimah zabedah memegang saham syarikat NFC.
~ anak2 shahrizat memiliki saham dalam Global Biofuture Pte Ltd,meatwork (singpore) Ptd Ltd.kdua duj syarikat itu didakwa memiliki modal berbayar S$3.65 juta,atau RM8.85 JUTA.

KEKAYAAN ANAK TAIB MAHMUD

~ taib mahmud yang memerintah Sarawak sejak 1980-an dianggap jelmaan Raja brooke ( James Brooke) di Sarawak.adik. Bradik dan anak beranaknya di berikan kekayaan yang melimpah ruah.

~ salah seorg anak taib mahmud,jamilah taib memiliki kekayaan luar biasa.beliau menguruskan kekayaan taib di Kanada melalui Sakto Corporation yg nilainya menjangkau ratusan juta Dollar dibawah nama menantu lelaki beliau,sean murray.
~ jamilah memiliki rumah mewah di malaysia dan luar negara.keluarga taib juga memiliki perniagaan Sakti International yang berpusat di Amerika Syarikat.
~ seorg lagi anak taib,abu bekir taib abdul taib mjadi kontrolversi selepas tuduhan pnceraiannya berjumlah RM500 juta dimahkamah syariah.
~ abu bekir brkahwin kali kdua dengan wanita Russia. isteri pertamanya Shahnaz a.majid,memohon penceraian.dalam permohonan pembahagian harta sepencarian istrinya menuntut :

1) RM100 JUTA tuntutan mutaah
2) RM300 JUTA harta sepencarian

~ slain itu menurut Shahnaz, suaminya,mempunyai perniagaan berbillion ringgit, juga mempunyai kereta Mercedes Benz, Lamboghini,Murcielago,Ferrari Spider,Bentley New Continental GT,Maserati Quortoporudi dan Alphard

KEKAYAAN ANAK DR MAHATHIR MOHAMAD

~ Mirzan mahathir,menguasai beberapa syarikat peniagaan besar seperti Sunway Building Tecnologies berhad,Capetronic Consumer Electronics Holdings berhad,World wide holdings berhad,Artwright holdings berhad dan lain2 lg.

~ mirzan pada 2011 muncul sbg salah seorg pgarah syarikat San Miguel Corp,syarilat konglomerat makanan terbesar di Filipina yang juga trlibat dgn perniagaan Arak.
~ terbaharu,mirzan dinamakan dalam afidavit di mahkamah India brkaitan siasatan pembangunan pelabuhan kakinada di Andra Pradesh.kerja2 pembinaan itu terlewat beberapa tahun dan perbendaharaan negeri mendakwa kerugian kira2 RM 33 juta antara 1999 dan 2007 disebabkan kelewatan itu.

~ Mokhzani mahathir majalah perniagaan Malaysia Business pernah melaporkan Mokhzani mahathir sbg antara 3 tokoh perniagaan melayu terkaya di Malaysia.beliau memiliki syarikat Kenchana Petroleum dan menduduki tangga ke 19 dalam senarai majalah itu dgn memiliki kekayaan sbyak RM 1.6 BILLION selain itu Mokhzani juga memiliki saham di dalam THB Industries Berhad,Tongkah holdings berhad dan Pantai Holdings berhad.

SEBEGINILAH MANUSIA YG HDUP DIALAS WANG KERTAS DUIT RAKYAT, SEJAHTERA LAH MEREKA HIDUP DIDUNIA, DAN YANG AMAT PERIT SEKALI KETIKA MATI DALAM KEALPAAN, SEMOGA ALLAH MEMBERI HIDAYAH KESEDARAN KEPADA MEREKA DAN SEDIA BRTAUBAT MENERIMA HUKUMAN DIDUNIA. MESTI DI BACA DAN HARUS DI TEKA, --> "HIDUP UMNO!" atau "HIRUP UMNO HIRUP!"...Tepuk dada tanyalah selera.....

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: