Wednesday, April 6, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4455[9 Attachments]

6 Messages

Digest #4455

Messages

Tue Apr 5, 2016 1:31 am (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

cakap tak serupa bikin...

On Tuesday, April 5, 2016 3:48 PM, "MetalWorks Calibra muazck@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  kete plate putrajaya, plate proton, plate patriot dan plate g1m kira official gak le kot. heheh. sebab tampak rasmi

2016-03-27 23:46 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

   

Kereta Rasmi Milik Kerajaan Dikecualikan Daripada Saman Had Laju
siakapkeli.my 
KUALA LUMPUR: Semua kereta rasmi milik kerajaan tidak akan disaman sekiranya mereka memandu melebihi had laju yang telah ditetapkan, lapor Malaysiakini.

Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, ini kerana kebanyakkan kereta yang dinaiki oleh menteri adalah atas urusan rasmi kerajaan.

"Ia adalah sesuatu yang berbeza sekiranya saman had laju dikenakan terhadap kereta milik peribadi."

"Kereta kerajaan, jika kita dalam urusan rasmi, kita terpaksa bawa laju kita maklum pada polis."

"Contohnya saya terlambat dari satu acara untuk ke acara lain, kemudian saya perlu memandu laju dan ditangkap. Kami akan jelaskan pada polis yang kami dari acara itu ke acara itu."

"Kalau kereta rasmi, kami akan jelaskan pada polis. Kereta rasmi kerajaan digunakan untuk urusan kerajaan. Takkan digunakan untuk urusan kerajaan kita kena bayar saman juga.

"Kalau kereta sendiri, pemandu saya memandu kereta peribadi saya, saya akan bayar (jika disaman)," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kenyataan saman terhadap kenderaan rasmi menteri oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Masir Kujat dan soalan tambahan daripada Teo Kok Seong (DAP-Rasah).. - Siakapkeli.my  
"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17. Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.


#yiv0895296001 #yiv0895296001 -- #yiv0895296001ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp #yiv0895296001hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp #yiv0895296001ads {margin-bottom:10px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp .yiv0895296001ad {padding:0 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp .yiv0895296001ad p {margin:0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mkp .yiv0895296001ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ygrp-lc #yiv0895296001hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ygrp-lc .yiv0895296001ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity span {font-weight:700;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity span span {color:#ff7900;}#yiv0895296001 #yiv0895296001activity span .yiv0895296001underline {text-decoration:underline;}#yiv0895296001 .yiv0895296001attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv0895296001 .yiv0895296001attach div a {text-decoration:none;}#yiv0895296001 .yiv0895296001attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv0895296001 .yiv0895296001attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv0895296001 .yiv0895296001attach label a {text-decoration:none;}#yiv0895296001 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv0895296001 .yiv0895296001bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv0895296001 .yiv0895296001bold a {text-decoration:none;}#yiv0895296001 dd.yiv0895296001last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0895296001 dd.yiv0895296001last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0895296001 dd.yiv0895296001last p span.yiv0895296001yshortcuts {margin-right:0;}#yiv0895296001 div.yiv0895296001attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv0895296001 div.yiv0895296001attach-table {width:400px;}#yiv0895296001 div.yiv0895296001file-title a, #yiv0895296001 div.yiv0895296001file-title a:active, #yiv0895296001 div.yiv0895296001file-title a:hover, #yiv0895296001 div.yiv0895296001file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0895296001 div.yiv0895296001photo-title a, #yiv0895296001 div.yiv0895296001photo-title a:active, #yiv0895296001 div.yiv0895296001photo-title a:hover, #yiv0895296001 div.yiv0895296001photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0895296001 div#yiv0895296001ygrp-mlmsg #yiv0895296001ygrp-msg p a span.yiv0895296001yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv0895296001 .yiv0895296001green {color:#628c2a;}#yiv0895296001 .yiv0895296001MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv0895296001 o {font-size:0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001photos div {float:left;width:72px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001reco-category {font-size:77%;}#yiv0895296001 #yiv0895296001reco-desc {font-size:77%;}#yiv0895296001 .yiv0895296001replbq {margin:4px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg select, #yiv0895296001 input, #yiv0895296001 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg pre, #yiv0895296001 code {font:115% monospace;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-mlmsg #yiv0895296001logo {padding-bottom:10px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-msg p#yiv0895296001attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-reco #yiv0895296001reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-sponsor #yiv0895296001ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv0895296001 #yiv0895296001ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv0895296001

Attachment(s) from bashah
1 of 1 Photo(s)

Tue Apr 5, 2016 2:17 am (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

alah.. pergi makan boleh dapat eskot polis, takkan urusan rasmi tak dapat?
lagi 1 please lah, time management takkan takde kot?
Kita kan sama-sama bayar roadtax*...

*berkaitan

On Tue, Apr 5, 2016 at 4:28 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com> wrote:

>
> [Attachment(s) <#m_4121273697158377216_TopText> from bashah included
> below]
>
> cakap tak serupa bikin...
>
>
> On Tuesday, April 5, 2016 3:48 PM, "MetalWorks Calibra muazck@gmail.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> kete plate putrajaya, plate proton, plate patriot dan plate g1m kira
> official gak le kot. heheh. sebab tampak rasmi
>
> 2016-03-27 23:46 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:
>
>
> 
>
>
> *Kereta Rasmi Milik Kerajaan Dikecualikan Daripada Saman Had Laju*
> siakapkeli.my
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-E6Rv2OigZns/VvOjwsTsyDI/AAAAAAAAdss/sH-5DkIR3RAzxnYZ1sx6p2vt4JfjF2PNg/s1600/aes.jpg>
>
> KUALA LUMPUR: Semua kereta rasmi milik kerajaan tidak akan disaman
> sekiranya mereka memandu melebihi had laju yang telah ditetapkan, lapor*
> Malaysiakini <https://www.malaysiakini.com/news/335081>.*
>
> Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, ini kerana
> kebanyakkan kereta yang dinaiki oleh menteri adalah atas urusan rasmi
> kerajaan.
>
> *"Ia adalah sesuatu yang berbeza sekiranya saman had laju dikenakan
> terhadap kereta milik peribadi."*
>
> *"Kereta kerajaan, jika kita dalam urusan rasmi, kita terpaksa bawa laju
> kita maklum pada polis."*
>
> *"Contohnya saya terlambat dari satu acara untuk ke acara lain, kemudian
> saya perlu memandu laju dan ditangkap. Kami akan jelaskan pada polis yang
> kami dari acara itu ke acara itu."*
>
> *"Kalau kereta rasmi, kami akan jelaskan pada polis. Kereta rasmi kerajaan
> digunakan untuk urusan kerajaan. Takkan digunakan untuk urusan kerajaan
> kita kena bayar saman juga.*
>
> *"Kalau kereta sendiri, pemandu saya memandu kereta peribadi saya, saya
> akan bayar (jika disaman)," *katanya kepada pemberita di lobi Parlimen
> hari ini.
>
> Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kenyataan saman terhadap
> kenderaan rasmi menteri oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Masir Kujat dan
> soalan tambahan daripada Teo Kok Seong (DAP-Rasah).. - *Siakapkeli.my
> <http://siakapkeli.my/>*
>
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
>
>
>

Tue Apr 5, 2016 8:20 pm (PDT) . Posted by:

"MetalWorks Calibra" azz95

banyak lagi yang tampak official, bambee, perutdua, satria, putra, SLA
(siam), plate singapore, (patut la semua laju gegiler)

2016-04-05 17:17 GMT+08:00 Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> alah.. pergi makan boleh dapat eskot polis, takkan urusan rasmi tak dapat?
> lagi 1 please lah, time management takkan takde kot?
> Kita kan sama-sama bayar roadtax*...
>
> *berkaitan
>
>
>
> On Tue, Apr 5, 2016 at 4:28 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
> automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>>
>> [Attachment(s) <#m_-7513175859251032247_m_4121273697158377216_TopText>
>> from bashah included below]
>>
>> cakap tak serupa bikin...
>>
>>
>> On Tuesday, April 5, 2016 3:48 PM, "MetalWorks Calibra muazck@gmail.com
>> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>>
>>
>>
>> kete plate putrajaya, plate proton, plate patriot dan plate g1m kira
>> official gak le kot. heheh. sebab tampak rasmi
>>
>> 2016-03-27 23:46 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
>> [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:
>>
>>
>> 
>>
>>
>> *Kereta Rasmi Milik Kerajaan Dikecualikan Daripada Saman Had Laju*
>> siakapkeli.my
>>
>>
>> <https://2.bp.blogspot.com/-E6Rv2OigZns/VvOjwsTsyDI/AAAAAAAAdss/sH-5DkIR3RAzxnYZ1sx6p2vt4JfjF2PNg/s1600/aes.jpg>
>>
>> KUALA LUMPUR: Semua kereta rasmi milik kerajaan tidak akan disaman
>> sekiranya mereka memandu melebihi had laju yang telah ditetapkan, lapor*
>> Malaysiakini <https://www.malaysiakini.com/news/335081>.*
>>
>> Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, ini
>> kerana kebanyakkan kereta yang dinaiki oleh menteri adalah atas urusan
>> rasmi kerajaan.
>>
>> *"Ia adalah sesuatu yang berbeza sekiranya saman had laju dikenakan
>> terhadap kereta milik peribadi."*
>>
>> *"Kereta kerajaan, jika kita dalam urusan rasmi, kita terpaksa bawa laju
>> kita maklum pada polis."*
>>
>> *"Contohnya saya terlambat dari satu acara untuk ke acara lain, kemudian
>> saya perlu memandu laju dan ditangkap. Kami akan jelaskan pada polis yang
>> kami dari acara itu ke acara itu."*
>>
>> *"Kalau kereta rasmi, kami akan jelaskan pada polis. Kereta rasmi
>> kerajaan digunakan untuk urusan kerajaan. Takkan digunakan untuk urusan
>> kerajaan kita kena bayar saman juga.*
>>
>> *"Kalau kereta sendiri, pemandu saya memandu kereta peribadi saya, saya
>> akan bayar (jika disaman)," *katanya kepada pemberita di lobi Parlimen
>> hari ini.
>>
>> Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kenyataan saman terhadap
>> kenderaan rasmi menteri oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Masir Kujat dan
>> soalan tambahan daripada Teo Kok Seong (DAP-Rasah).. - *Siakapkeli.my
>> <http://siakapkeli.my/>*
>>
>>
>>
>> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
>> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
>> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>>
>> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>>
>>
>>
>>
>>
>
>

Tue Apr 5, 2016 7:17 am (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

teksi mostly geng/kroni  umno punyer,,depa fikir umno boleh tolong...org umno sendiri naik mercedes , audi , porsche jer..ini era TPP/ globasisai/ internetsi...kena adapt or destroyed


On Tuesday, April 5, 2016 3:46 PM, "MetalWorks Calibra muazck@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  pendapat peribadi dari saya, kalau lah mereka memperelokkan budaya penteksian (is there such a word?) yang sekian lama terpesong, kan ke elok? ni sibuk dengan mempertahankan budaya pesong itu, dan pada masa yang sama, orang2 baru yang mempraktikkan cara kerja yang lebih elok pula ditentang.

2016-04-03 23:19 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

   

Sekumpulan Pemandu Teksi Buat Mogok di Jalan Bukit Bintang
siakapkeli.my 
Kuala Lumpur, 29 Mac: Sekumpulan pemandu teksi hari ini berkumpul di Bukit Bintang bagi membantah perkhidmatan Uber dan Grab Car.

Protes yang diadakan di Jalan Bukit Bintang berhadapan Hotel Grand Millennium dan berdekatan pusat membeli-belah Fahrenheit 88 dan Pavilion itu mengakibatkan kesesakan teruk.

Bantahan tersebut bermula pada 11 pagi dan dibuat oleh puluhan pemandu teksi yang sengaja menutup Jalan Bukit Bintang, lapor mStar Online.

Laporan The Star Online pula menyebut pihak polis mengadakan pertemua dengan ketua kumpulan tersebut dan menasihatkan mereka supaya bersurai.

Antara yang ditahan polis adalah Timbalan Presiden Persatuan Transformasi Pemandu Teksi Malaysia (PERS1M), Kamarudin Mohd Hussain.

"Kami di sana bagi membantah Uber dan GrabCar," kata Kamaruddin kepada The Star menerusi telefon semasa beliau dibawa polis.

Kamaruddin berkata, beliau bukan penganjur protes tetapi berada di sana bagi menyokong perhimpunan itu.

Beliau berkata, tiga lagi pemandu teksi turut ditahan.

Seorang jurucakap Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) berkata, mereka menyedari mengenai isu itu dan akan mengeluarkan kenyataan media.

  
"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17. Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.


#yiv3684698588 #yiv3684698588 -- #yiv3684698588ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp #yiv3684698588hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp #yiv3684698588ads {margin-bottom:10px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp .yiv3684698588ad {padding:0 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp .yiv3684698588ad p {margin:0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mkp .yiv3684698588ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ygrp-lc #yiv3684698588hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ygrp-lc .yiv3684698588ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity span {font-weight:700;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity span span {color:#ff7900;}#yiv3684698588 #yiv3684698588activity span .yiv3684698588underline {text-decoration:underline;}#yiv3684698588 .yiv3684698588attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv3684698588 .yiv3684698588attach div a {text-decoration:none;}#yiv3684698588 .yiv3684698588attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv3684698588 .yiv3684698588attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv3684698588 .yiv3684698588attach label a {text-decoration:none;}#yiv3684698588 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv3684698588 .yiv3684698588bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv3684698588 .yiv3684698588bold a {text-decoration:none;}#yiv3684698588 dd.yiv3684698588last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3684698588 dd.yiv3684698588last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3684698588 dd.yiv3684698588last p span.yiv3684698588yshortcuts {margin-right:0;}#yiv3684698588 div.yiv3684698588attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv3684698588 div.yiv3684698588attach-table {width:400px;}#yiv3684698588 div.yiv3684698588file-title a, #yiv3684698588 div.yiv3684698588file-title a:active, #yiv3684698588 div.yiv3684698588file-title a:hover, #yiv3684698588 div.yiv3684698588file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3684698588 div.yiv3684698588photo-title a, #yiv3684698588 div.yiv3684698588photo-title a:active, #yiv3684698588 div.yiv3684698588photo-title a:hover, #yiv3684698588 div.yiv3684698588photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3684698588 div#yiv3684698588ygrp-mlmsg #yiv3684698588ygrp-msg p a span.yiv3684698588yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv3684698588 .yiv3684698588green {color:#628c2a;}#yiv3684698588 .yiv3684698588MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv3684698588 o {font-size:0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588photos div {float:left;width:72px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588reco-category {font-size:77%;}#yiv3684698588 #yiv3684698588reco-desc {font-size:77%;}#yiv3684698588 .yiv3684698588replbq {margin:4px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg select, #yiv3684698588 input, #yiv3684698588 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg pre, #yiv3684698588 code {font:115% monospace;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-mlmsg #yiv3684698588logo {padding-bottom:10px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-msg p#yiv3684698588attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-reco #yiv3684698588reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-sponsor #yiv3684698588ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv3684698588 #yiv3684698588ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv3684698588

Attachment(s) from bashah
8 of 8 Photo(s)

Tue Apr 5, 2016 8:22 pm (PDT) . Posted by:

"MetalWorks Calibra" azz95

sejak teksi dimonopoli golongan kroni, camni la.

bagi la pemandu teksi tu permit individu cam dulu2, mesti budaya elok
semula punya. lagipun kalau ada salahlaku, terus leh tengok body teksi,
repot SPAD, lagi senang nak amik tindakan

On Tue, Apr 5, 2016 at 10:13 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com> wrote:

>
> [Attachment(s) <#m_5965421357469887055_TopText> from bashah included
> below]
>
> teksi mostly geng/kroni umno punyer,,
> depa fikir umno boleh tolong...
> org umno sendiri naik mercedes , audi , porsche jer..
> ini era TPP/ globasisai/ internetsi...kena adapt or destroyed
>
>
>
> On Tuesday, April 5, 2016 3:46 PM, "MetalWorks Calibra muazck@gmail.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> pendapat peribadi dari saya, kalau lah mereka memperelokkan budaya
> penteksian (is there such a word?) yang sekian lama terpesong, kan ke elok?
> ni sibuk dengan mempertahankan budaya pesong itu, dan pada masa yang sama,
> orang2 baru yang mempraktikkan cara kerja yang lebih elok pula ditentang.
>
> 2016-04-03 23:19 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:
>
>
> 
>
>
> *Sekumpulan Pemandu Teksi Buat Mogok di Jalan Bukit Bintang *
> siakapkeli.my
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-GH7DDmUNIeA/VvoSuUQQJZI/AAAAAAAAUu4/N4iwq9ZdvOkF1tRJAlzypAKDmH8QXHXVA/s1600/CesRuoaWsAEr50L.jpg>
>
> Kuala Lumpur, 29 Mac: Sekumpulan pemandu teksi hari ini berkumpul di Bukit
> Bintang bagi membantah perkhidmatan Uber dan Grab Car.
>
> Protes yang diadakan di Jalan Bukit Bintang berhadapan Hotel Grand
> Millennium dan berdekatan pusat membeli-belah Fahrenheit 88 dan Pavilion
> itu mengakibatkan kesesakan teruk.
>
> Bantahan tersebut bermula pada 11 pagi dan dibuat oleh puluhan pemandu
> teksi yang sengaja menutup Jalan Bukit Bintang, lapor mStar Online.
>
> Laporan The Star Online pula menyebut pihak polis mengadakan pertemua
> dengan ketua kumpulan tersebut dan menasihatkan mereka supaya bersurai.
>
> Antara yang ditahan polis adalah Timbalan Presiden Persatuan Transformasi
> Pemandu Teksi Malaysia (PERS1M), Kamarudin Mohd Hussain.
>
> "*Kami di sana bagi membantah Uber dan GrabCar," kata Kamaruddin kepada
> The Star menerusi telefon semasa beliau dibawa polis.*
>
> Kamaruddin berkata, beliau bukan penganjur protes tetapi berada di sana
> bagi menyokong perhimpunan itu.
>
> Beliau berkata, tiga lagi pemandu teksi turut ditahan.
>
> Seorang jurucakap Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) berkata,
> mereka menyedari mengenai isu itu dan akan mengeluarkan kenyataan media.
>
> <https://4.bp.blogspot.com/-jISktsTYjwA/VvoS6hrY4XI/AAAAAAAAUu8/In1hsSKvZbM_oed7pem6qTDoe6r4hsFnA/s1600/12439186_999349376825970_2664472560120869796_n.jpg>
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-191RNaO277s/VvoS6mkfrfI/AAAAAAAAUvA/lgmpWg1AY7MOffT29mVhUgq10JKi4aE1w/s1600/12512429_999349426825965_4584390983611428567_n.jpg>
>
>
> <https://4.bp.blogspot.com/-76gyjjGq1yw/VvoS6r-lP0I/AAAAAAAAUvE/oNi1SrgmoAsPKLcDixoP-4JD5bI2kjVAw/s1600/12920361_999349243492650_7789965681166923600_n.jpg>
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-da9XT4WCbY0/VvoS7HSEfWI/AAAAAAAAUvM/BQu7vyFCplkaKs59JpdcHsXWEqxR7AnAg/s1600/Cer9isrWQAAVT4N.jpg>
>
>
> <https://1.bp.blogspot.com/-UmG3vhPyAHI/VvoS7SBkAHI/AAAAAAAAUvI/s74f_r3LHHY9B0uUuJHUW1QA5xxwmvpZg/s1600/Cer9izEWsAAFMHx.jpg>
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-qCjSyZ9i-ms/VvoS7vaAbsI/AAAAAAAAUvQ/OBG_Up1Ibec2NV-qF2SvatMyom4QmPTnQ/s1600/CesRu0tXIAAbUis.jpg>
>
>
> <https://4.bp.blogspot.com/-542Z7A-53kE/VvoS7wIzbCI/AAAAAAAAUvU/mq7AjI-tDzcvDzVePoAuFUJrNrHXfpnjA/s1600/CesRuoaWsAEr50L.jpg>
>
>
> <https://1.bp.blogspot.com/-KozMVrZ1fLs/VvoS8L3ozHI/AAAAAAAAUvY/4en9A-js_Y8-EhviT1f3qlgVXNll93BUw/s1600/CesRvVgWQAEa53s.jpg>
>
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
>
>
>

Tue Apr 5, 2016 9:40 am (PDT) . Posted by:



Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ? reminder
When: Tuesday, 05 April 2016 06:00 PM to 07:00 PM
(GMT) Greenwich Mean Time - Dublin / Edinburgh / Lisbon / London

Where: http://rokokkesehatan.com/?ref=8429

Notes: Halo sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://goo.gl/1foLME

Di rokokkesehatan.com anda akan mendapatkan penghasilan
milyaran rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang milyuner! DIJAMIN!

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://goo.gl/1foLME

Sukses Selalu!

Darman
http://goo.gl/1foLME

From: automobil Calendar

Privacy:
http://privacy.yahoo.com/privacy/us

Terms:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: