Saturday, July 30, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4554

2 Messages

Digest #4554

Messages

Fri Jul 29, 2016 7:21 am (PDT) . Posted by:

"MetalWorks Calibra" azz95

setengah, ehhh suku saat je dah rugi 21M

On Tue, Jul 26, 2016 at 2:24 PM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com> wrote:

>
>
> Selekoh menang,,kereta kalah
>
>
> On Monday, July 25, 2016 11:40 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> 
>
>
> *Kereta RM 21 Juta Hancur Ketika Sedang Diuji *
> siakapkeli.my
>
>
> <https://3.bp.blogspot.com/-48C9AOgRCFw/V44zcK4dFNI/AAAAAAAAYwQ/UZyBzP4rWrcAd4lWtSI790HnZuVeq-Y6gCLcB/s1600/1.jpg>
>
> *Jerman, 19 Julai* - Sebuah kereta Koenigsegg yang bernilai £4 million
> (RM21 juta) hancur ketika sedang diuji di litar di Nürburgring, Jerman.
>
> Kereta model 'One:1' itu sedang diuji di litar berkenaan dalam kejadian
> yang berlaku pada Isnin.
>
> Pemandu kereta berkenaan dikatakan hilang kawalan ketika sedang melalui
> bahagian yang paling sukar di trek tersebut.
>
> Disebabkan itu, kereta terbabit melanggar penghadang jalan yang
> menyebabkan bahagian hadapan dan belakang kereta itu rosak teruk.
>
> Kereta tersebut juga mengalami kebakaran kerana pelanggaran ketika
> bergerak dalam kelajuan tinggi.
>
>
> <https://1.bp.blogspot.com/-WCCTVJd-6tg/V44zpBHwYsI/AAAAAAAAYwU/mTMAAdwdrtYaROWfUo-KvAjRdvjiRhsWQCLcB/s1600/2.jpg>
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-dLAKNc59SIc/V44zpTHh7-I/AAAAAAAAYwY/yR82EU99vCIN9rB6k5h-1LazI7eZUqWHgCLcB/s1600/3.jpg>
>
> Menerusi satu kenyataan, Koenigsegg mengesahkan bahawa pemandu kereta
> berkenaan dibawa ke hospital sebagai 'prosedur standard' dan dibenarkan
> keluar pada petang hari yang sama.
>
> Syarikat itu menambah : "*Koenigsegg adalah kereta berprestasi ekstrim
> dan mesti diuji sepenuhnya.*
>
> "*Kebimbangan utama kami sentiasa pada keselamatan pemandu dan apa-apa
> ujian disusun dan dijalankan dengan sewajarnya.*
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-T4iOYcnjZaA/V44z-s0L6wI/AAAAAAAAYwo/4wC4ociIbGAkMXRXtuiPj-j1SSUu-eh8QCLcB/s1600/5.jpg>
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-cwsd2tDAjpM/V44z-tB7LKI/AAAAAAAAYws/cUpQGr_C7HsQyBfIKLT-NPoUbi89uBR8wCLcB/s1600/6.jpg>
>
> Syarikat itu juga lega dengan insiden itu dengan berkata ia membuktikan
> sistem keselamatan pada kereta berkenaan terbukti boleh melindungi
> pemandunya.
>
> Koenigsegg hanya membuat tujuh kereta model One:1 itu dan ia dipercayai
> kereta produksi yang terpantas di dunia.
>
> One:1 dikuasakan dengan enjin 5 liter yang boleh menghasilkan 1,342 bhp
> dan kereta itu boleh mencapai 0-100 km/h dalam masa kurang dari tiga saat.
>
> Kereta berkenaan boleh bergerak dari 0-400 km/h dalam masa 20 saat.
>
> One:1 dijual pada harga pembukaan £2.8 juta (RM14 juta) oleh Koenigsegg
> namun versi 'development' kereta itu dijual pada harga £5.5 juta (RM28
> juta) oleh pengimport kereta Supervettura
> <http://www.supervettura.com/koenigsegg-one1.html>.
>
>
> <https://1.bp.blogspot.com/-XZALvwDRbj0/V44z1wZ_i4I/AAAAAAAAYwk/UIi-DcK7mawhJMuz39NUWB-xS1oFTPA8wCLcB/s1600/8.jpg>
> One:1
>
> <https://4.bp.blogspot.com/-5pNkam3qbjw/V446xi9NFFI/AAAAAAAAYxA/h3iBySmZAr43-44RmT44Meyq7ZoWCeqMACLcB/s1600/Screen%2BShot%2B2016-07-19%2Bat%2B10.35.20%2BPM.png>
> Kereta One:1 yang terlibat dalam kemalangan itu menjadi mahal kerana
> pernah memegang beberapa rekod.
>
> Rekod pusingan semasa untuk kereta produksi bagi litar Nurburgring - litar
> sepanjang 20 km - adalah enam minit 57 saat, yang dipegang oleh Porsche 918
> Spyder. - Siakapkeli.my <http://siakapkeli.my/>
>
>
> <https://4.bp.blogspot.com/-hAoV-xb8evE/V44zumusHCI/AAAAAAAAYwc/lUgnBBNCmwc3iy35WthPDnxNHdDaaHqCwCLcB/s1600/4.png>
>
> Sumber : Metro
> <http://metro.co.uk/2016/07/19/someone-just-crashed-the-worlds-most-expensive-car-6015596/>
> .co.uk
>
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
>

Fri Jul 29, 2016 7:51 am (PDT) . Posted by:

"MetalWorks Calibra" azz95

tiap2 hari jem, mesti ada punya pesalah macam ni, so camne nak banteras?

tetiap hari jugak sorang satu kete.

2016-06-30 18:16 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
>
>
> *Hanya Penumpang Kenderaan Sahaja Dibenar Ambil Gambar Pesalah Jalan Raya*
> siakapkeli.my
>
>
> <https://3.bp.blogspot.com/-PjYXgATb9iE/V3N6P-cC_tI/AAAAAAAAgp8/3fi6vA3q35c2HNHzOcMFtc5bSvSgdD4SQCLcB/s1600/1.jpg>
>
> MELAKA: Hanya penumpang kenderaan yang dibenarkan untuk mengambil gambar
> jika melihat ada pemandu lain yang melanggar peraturan jalan raya bagi
> membantu pihak berkuasa menguatkuasakan undang-undang, sekali gus
> mengurangkan kadar kemalangan ketika musim perayaan, lapor Berita Harian.
>
> Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri, Mohd Fadhil Hassan
> berkata, adalah menjadi satu kesalahan apabila pemandu merakam gambar
> pemandu kenderaan lain yang melanggar pelbagai peraturan jalan raya, malah
> ia boleh dikenakan denda.
>
> *"Jika ternampak pemandu buat kesalahan di jalan raya seperti menggunakan
> lorong kecemasan, tidak memakai topi keledar, memotong barisan dan langgar
> lampu merah, kita boleh meminta penumpang sebelah atau yang berada di dalam
> kenderaan mengambil gambar.*
>
> *"Rakaman gambar itu pula boleh dihantar berserta maklumat seperti lokasi,
> tarikh, masa dan nombor pendaftaran kenderaan ke laman web rasmi kita di
> www.jpj.gov.my <http://www.jpj.gov.my>.*
>
> *Jadi, ini bermakna pemandu kenderaan sendiri tidak dibenarkan merakam
> gambar pemandu lain yang melakukan kesalahan itu,"* katanya.
>
> Selain itu, Mohd Fadhil berkata, operasi penguatkuasaan pada musim
> perayaan kali ini lebih tertumpu kepada operasi pemeriksaan di hentian atau
> terminal tertentu berikutan ramai menggunakan pengangkutan awam itu untuk
> pulang ke kampung masing-masing.
>
> *"Selain itu, anggota Skuad Muda 1JPJ turut ditempatkan di kawasan rehat
> dan rawat (RnR) bagi membantu menjalankan kempen penguatkuasaan ketika
> musim perayaan,"* katanya. - *Siakapkeli.my <http://siakapkeli.my/>*
>
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: