Monday, April 21, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3899[1 Attachment]

4 Messages

Digest #3899

Messages

Sun Apr 20, 2014 8:41 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Tabahnya Adik Nur Damia Irsalina

Dilulus untuk paparan oleh lararatu
telokbakong.blogspot
tranungkite.net

Adik Nur Damia Irsalina yang kudung dua tangan dan dua kaki yang telah dilihat menjamah mee segera tanpa bantuan ahli keluarganya walaupun dia boleh meminta tolong untuk disuapkan makanan kepadanya.

Jika adik Damia yang kekurangan upaya mampu melakukan segalanya sendiri dan berdikari tanpa mendapatkan bantuan daripada mana-mana pihak, kita sebagai manusia normal haruslah bersyukur di atas pemberian Ilahi kepada kita selama ini.

Apa pun, jom terjah video menyayat hati adik Damia makan mee segera yang Katak Comel paparkan di bawah ini.

youtube dari guatv
katakcomel.my
Attachment(s) from -:eSpAcE9808:-
1 of 1 File(s)

Sun Apr 20, 2014 5:36 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Rasanya dapat rasa apa yang dia rasa sebab pernah sekali terkena tapi bukan
kat jalan ni, jalan lain..

2014-04-19 0:19 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:

>
>
> 
> KISAH SERAM DI PETRONAS JALAN SUBANG AIRPORT
> <http://penburukonline.blogspot.com/2014/04/kisah-seram-di-petronas-jalan-subang.html>
> telokbakong.blogspot.
> penburukonline.blogspot
>
> *KISAH SERAM DI PETRONAS JALAN SUBANG AIRPORT*
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-sm8jHPl6TNo/U08IU2KN7WI/AAAAAAAAFio/dIcelT7lCNA/s1600/dd.jpg>
>
> Aku nak kongsi cerita dengan korang semua apa yang aku alami malam tadi,
> selalunya setiap hari Isnin dan Khamis aku ada game badminton, mula jam
> 09.00pm hingga 11.00pm, seperti biasa kalau ada game badminton aku akan
> lepak di ofis, buat apa yang patut sementara menunggu waktu game tu start.
>
> Sebabnya nak ulang alik rumah ke dewan tu jauh beb…. Jimat kos
> konon-kononnya, selalunya bila nak pergi main badminton aku akan usung
> laptop aku, sebab habis game terus balik rumah. Tapi semalam entah apa
> punya angin atau buang tebiat agaknya… aku plan lepas badminton pergi ofis
> siapkan kerja sikit, ambil laptop dan balik… bodoh punya perancangan.
>
> Selesai badminton lepak ngan kawan-kawan minum kat mapley, sampai ofis dah
> jam 12.00 lebih, mengadap laptop sempat la buat posting yang cut and paste
> jer… tu yang kat bawah tu, nak siapkan kerja konon… hampeh… badan letih
> boleh perah otak ke… tup-tup masuk pulak sms dari Puan Permaisuri berbunyi
> "Balik pukul berapa, tolong beli susu Aleeya dah habis, sori lambat
> bagitau", aku jawap " Ok…" jer…,
>
> Kepala otak menerawang… kat mana aku nak beli tengah malam buta ni…,
> sambil kemas barang dan kunci ofis, cari kat kedai tujuh sebelas takda…
> merayau cari dan cari jumpa juga akhirnya tapi paket kecil, boleh la… janji
> ada stok buat sementara dan si kecil aku tu tak kelaparan malam ni, usaha
> tangga kejayaan beb…
>
> Dalam perjalanan balik, aku singgah di Petronas Subang Airport untuk
> mengisi minyak, waktu tu lebih kurang sudah pukul 2.00am macam tu lah…
> selesai isi minyak sewaktu nak keluar dari kawasan stesyen minyak tu…., aku
> rasa lain macam jer…. bila masuk jalan besar… aku rasa kereta aku berat
> semacam dan bulu roma meremang semacam jer… dalam hati aku berkata
> "something wrong somewhere" dan aku lihat cermin pandang belakang.. pergh…
> berderau darah aku dan mulalah tak tentu arah….
>
> Dalam pada itu aku buat-buat pandang ke kerusi sebelah kiri sambil
> menjeling ke belakang… alamak kompom ada something kat kerusi
> belakang …, lepas tu…. aku :country-regioncuba nak alihkan cermin pandang
> belakang… tapi risau pulak nanti aku tak nampak aktiviti dia kat belakang,
> buatnya dia hulur tangan kat leher aku lagi naya…nak tak nak tabahkan hati
> dan kontrol macho….
>
> Tiba-tiba jer aku dah mula berpeluh kerana terkejut dan gabra…, bila aku
> dah dapat kontrol diri dan hilang rasa panik, mental dalam
> keadaan stabil aku mula baca apa yang patut dan bercakap dengan minah yang
> tak di undang ni, rambutnya lurus menjurai melepasi bahu dan berbaju hitam
> ke kelabu aku tak pasti… kerana dalam keadaan samar berharapkan lampu
> jalan… mungkin baju lusuh dah lama tak basuh agaknya… sayangnya muka dia
> aku tak nampak… adakah secantik model kapal selam atau secantikmodel
> Indonesia yang berumur 17 tahun tu atau seiras Angelina Jolie… aku tak
> pasti…
>
> Aku kata padanya "Engkau makhluk, aku pun makhluk, Pencipta kita ALLAH
> SWT, bezanya aku ini makhluk yang dimuliakan, engkau naik kereta aku tanpa
> izin, aku hantar kau ke tempat kau naik tadi, dan aku nak kau turun di
> situ" korang bayangkanlah suara aku bercakap masa tu.. tergagap… gagap…
> macam MB Selangor tu… kalau akad nikah sah kena ulang berpuloh kali… tapi
> nak buat macam mana, darurat…beb… itu pun aku bersyukur pasal dia tak
> menjawap balik… kalau tak macam manalah suara dia… sure lentok habis macam
> si minah di belakang kowloon agaknya…
>
> Sesiapa yang tahu jalan dari Subang Airport menghala ke lebuhraya
> persekutuan boleh agak berapa jarak jauhnya, nasib baik
> sekarang ni dah ada U-turn kat Ara Damansara, so aku buat U-turn kat situ
> dan menghala ke arah bulatan Subang Airport untuk buat u-turn sekali lagi
> menghala ke Stesyen Petronas tadi…, tapi seksanya kereta aku punya berat
> tak tau nak dibayangkan….. terasa macam pandu 30km sejam dengan beban kayu
> balak 50tan untuk sampai ke Petronas tu…
>
> Sambil memandu sambil menjeling cermin tengok dia ada lagi ke tak ada… aku
> tak tau nak meluahkan macam mana perasaan aku waktu dan ketika itu, yang
> pasti mulut aku berkumat kamit baca ayat qursi dan bermacam lagi dengan
> zikirullah, jiwa aku, dadaaku, perut aku semuanya tak tenteram… barcampur
> baur jadinya… tapi minah tu cool aje kat tempat duduk belakang… macam takda
> apa-apa jer…. tak terasa panas ke dengan ayat-ayat cinta yang aku baca tu…
> pelik juga… atau aku yang tersalah mengungkapkan ayat-ayat cinta padanya…
> pasal tu takda respons…kecewa betul….
>
> Sampai jer… kat petronas tadi, aku berhentikan kereta dan turunkan cermin
> tingkap belakang kiri dan kanan sambil cakap kat dia " Ok… saudari kita dah
> sampai… boleh turun di sini" sambil menjeling cermin pandang belakang…
> alamak apasal dia ada lagi… tak nak turun ke… dah la aku jadi drebar tak
> berbayar, takan nak suruh aku bukakan pintu pula… kacau macam ni…dalam
> waktu fikiran aku berkecamuk tu tiba-tiba terperasan ada kereta bagi lampu
> tinggi dan secara automatik aku menoleh ke arah cermin sisi sebelah kanan,
> apabila aku toleh semula ke cermin pandang belakang… minah tu dah takda…,
> aku pusingkan badan menoleh ke belakang untuk kepastian…. wokeh … kompom
> dia dah blah… masa bila dia keluar pun aku tak tau… pantas betul…
>
> Aku tadah tangan, berdoa.. ucapkan syukur alhamdulillah… aaminnn…. dan
> ucapkan selamat jalan kat dia suruh dia takecare and
> becareful dan aku pun apalagi… pecut kereta semahunya… aku tekan pedal
> minyak rasa ringan semacam jer… berdesup perginya… tengok meter… fuhhh…
> 160… aku slowdown… sambil-sambil tu mata meliar juga dengan harapan dia tak
> follow aku lagi…. manalah tahu dia terlupa nak ucapkan terima kasih masa
> turun tadi… sambil terbang kat tepi tingkap.. tapi ada bau wangi yang
> ditinggalkan… macam bau bunga melor kalau tak silap aku… dan aku pun malas
> nak ambik pot… sangat… pasal bau tu… janji aku selamat.
>
> Sampai jer… di luar pagar rumah… aku teringat pesan orang tua-tua… aku pun
> tak jadi masuk rumah dan pergi lepak sorang-sorang pekena teh tarik dulu
> kat restoran mamak sambil layanastro, dalam setengah jam baru balik rumah,
> baca-baca apa yang patut, basuh kaki,
> ludah kiri kanan dan masuk rumah…. cumanya aku tak boleh tidur dan
> lelapkan mata…. masih terbayang-bayang lagi pada minah tu…. adakah aku dah
> jatuh cinta padanya…. ha..ha..ha… minta laluan… minta…laluan… idak
> ler…teman…
>
> Saat aku taipkan cerita ini sekarang, aku masih berfikir dan merenungkan
> perkara malam tadi tuh… mungkin ada hikmahnya dan aku masih tercari-cari
> lagi jawapannya… apa pun syukur alhamdulillah… sifat takut dan panik dapat
> aku atasi walaupun kecut perut jugak dibuatnya.
>
> Lagipun mungkin kerana pengalaman dengan ganguan makhluk halus
> sebelum-sebelum ini membuatkan aku terkawal sikit, walaupun terkejut pada
> mulanya… padahal sebelum ini aku hanya bertemu sipi-sipi jer dan dari jarak
> jauh…. bukannya face to face macam ni dalam suasana yang agak lama masanya.
>
> Nasihat serta petua orang-orang tua yang aku gunakan pun banyak membantu…
> dan tak lupa juga nasihat secara lansung dan tidak lansung dari Ayahanda
> Mountdweller yang luas pengalamannya dalam dunia mistik pun banyak membantu
> juga.
>
> Jadi itulah pengalaman "Jangan Pandang Belakang" yang terjadi pada aku
> malam tadi yang aku dapat kongsikan dengan kalian semua, dan aku berharap
> perkara ni takan berulang lagi… tapi kalau korang nak cuba boleh juga,
> pergilah test kat tempat yang aku cakapkan tu… manalah tahu ada rezeki
> korang berjumpa dengan si dia tu… untung sabut timbul… boleh buat bini…
>
> Sebelum ini pun ada juga aku dengar cerita berkenaan Langsuir kat Bulatan
> Subang Airport tu, cumanya tak sangka boleh berlaku pada aku malam tadi…
> aku ingatkan hanya rekaan semata-mata… rupanya real…. wa cakap lu…. tapi
> aku rasa ini hantu baik la agaknya… sebabnya dia tak cekik aku dan dapat
> aku berkongsi cerita ni dengan korang semua… walau apa pun…
>
> Innalillah..hiwainalillah…hirrajiun…. semuanya dalam kekuasaanNYA.
>
> KISAH SERAM DI PETRONAS JALAN SUBANG AIRPORT
>
> Sumber : Takaful Hajj 2u<http://www.penburukonline.blogspot.com/p/rss-pbo.html>
>
>
>

Sun Apr 20, 2014 7:15 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

1. mcm bashah ckp.. jln tu membukit lori semua slow kat situ. sebelum
jln membukit tu klu tak silap jalannya betul2 staight memang ramai yg
bawak laju kat sini. atas tu bengkang bengkok sket.
2. laju memang faktor utama ini memang tak boleh dinafikan.. alphard beb
hehe
3. faktor lain yg mungkin kita tak tau.. driver ngantuk ke.. main
smartphone (trend bodoh terkini di negara kita).

On 19/04/2014 12:22 AM, littlenoti@yahoo.com wrote:
>
> Dgrnya mpv tu ada 15 saman belum jelas....total saman 20++....semunya
> sebab laju
>
> Sent from Yahoo Mail on Android
> <https://overview.mail.yahoo.com/mobile/?.src=Android>
>
>
> ----------------------------------------------------------
> *From: * bashah <bwasi@yahoo.com>;
> *To: * automobil@yahoogroups.com <automobil@yahoogroups.com>;
> *Subject: * Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw:
> karpal-singh-maut-dalam-kemalangan [4 Attachments]
> *Sent: * Fri, Apr 18, 2014 4:29:35 AM
>
> Kawasan Gua tempurung ni aku familiar pasal kg aku di Ipoh...
> kalau lori berat memang slow kekura - ibarat berjalan kaki
> kalau mcm alphard tu laju -mcm arnab
> jalan situ lurus menaik, SEMPIT dan kekanaN sikit di puncanknya.
> jika tengok lori, MPV ni langgar bucu belakng kanan lori.
> dia taK langgar badan lori panjang tu atau kepala lori.
> ((kalau kena kepala lori kira betulla lori makan jalan MPV...))
> jadi MPV tu laju sangat dan lori tu tak masuk jalan MPV dikanan spt
> laporan akhbar.
> Besar kenungkinan bukan salah lori, tapi salah MPV sebab terlalu laju.
> Kalau salah lori pun ialah dia slow sangat naik bukit...
> Tapi drebar tu ada ganja dalam darah. Sangkut.
> Mungkin sebab nak kurangkan penat bekerja teruk Di Malaya ni cari
> rezeki, kejar trip mcm bas xpress.
>
> Cadangan : semua lori letak lingkaran lampu ikut belaknag badan, jadi
> drebar keta belakang tahu jenis lori didepan tu...
> Lori kecil yg laju atau lori treler kura2...
>
>
> On Thursday, April 17, 2014 11:43 PM, -:eSpAcE9808:-
> <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:
> 
> *_karpal-singh-maut-dalam-kemalangan_*
> telokbakong.blogspot
> mafiaboss2u.blogspot
> MAFIABOSS MELAYU
> <http://3.bp.blogspot.com/-3wyo2brIrLg/U09sKgGe5uI/AAAAAAAAJrg/uHUbEuS2Npc/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya2.jpg>
>
>
> IPOH - Anggota Parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh dan pembantu
> peribadinya maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna
> (MPV) yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara
> Selatan laluan utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi ini.
>
> Ketua Polis Daerah Kampar Superintenden Ng Kong Soon berkata Karpal
> Singh, 74, dan pembantu peribadinya Michael Cornelius, 40-an, maut di
> tempat kejadian.
>
> Selain itu, katanya, pembantu rumah Karpal Singh, seorang wanita warga
> Indonesia cedera parah dan mengalami pendarahan di bahagian otak
> sementara anak lelaki pemimpin DAP itu, Ram Singh, 38, dan pemandu
> kenderaan MPV tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan pada pukul
> 12.40 pagi itu.
>
> "Siasatan awal polis mendapati kenderaan MPV jenis Toyota Alphard
> berwarna putih yang membawa lima penumpang termasuk Karpal Singh dalam
> perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang dipercayai hilang kawalan
> apabila tiba di kawasan kejadian dan melanggar bahagian kanan lori
> yang sedang bergerak di sebelah kiri laluan itu," katanya ketika
> dihubungi Bernama di sini hari ini.
>
> Beliau berkata lori lima tan yang membawa muatan simen, besi dan mozek
> itu dipercayai bergerak perlahan di sebelah kiri laluan ke utara itu
> memandangkan ia membawa muatan berat dan tempat kejadian juga
> merupakan kawasan laluan berbukit.
>
> Ng berkata kesemua mangsa dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun di
> sini. Operasi menyelamat kesemua mangsa dalam kemalangan itu dibantu
> anggota Bomba dan Penyelamat di tempat kejadian, katanya.
> <http://2.bp.blogspot.com/-pNsi-VfXd6o/U09su8jhSRI/AAAAAAAAJrs/wtjiEUcX13c/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya3.jpg>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-Jf0aFHxiaDw/U09sv4jSJLI/AAAAAAAAJr4/B-e0jUpGGFY/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya5.jpg>
>
> <http://3.bp.blogspot.com/-R3EURBAZyWc/U09swR1JhdI/AAAAAAAAJr8/KypmdhJ2UWo/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya6.jpg>
>
> "Saya tak tahu itu Karpal," demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor
> Mohd, 45.
>
> Menurutnya, sebaik perlanggaran berlaku, dia segera meninjau keadaan
> MPV berkenaan dan mendapati ada mangsa yang cedera.
>
> Katanya, terdapat beberapa kenderaan berhenti di laluan itu dan
> memaklumkan mangsa yang terlibat merupakan bekas pemimpin tertinggi DAP.
>
> "Waktu itu baru saya tahu itu Karpal, ketika itu dia berada dalam
> keadaan tidak sedar, sebahagian mukanya ada kesan darah," katanya.
>
> "Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina
> Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli
> Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.
>
> Nur Azlina, 23, berkata, ketika kejadian, lori dipandu suaminya, Abu
> Mansor Mohd, 45, berada di laluan kiri dan dipandu perlahan.
>
> Bagaimanapun menurutnya, secara tiba-tiba, kenderaan mereka dirempuh
> kuat dari arah belakang.
>
> "Serentak itu saya dengar suara lelaki menjerit, ada juga yang minta
> tolong," katanya.
>
> Nur Azlina bersama suami dan anak perempuan mereka, Nurieman Diana
> Qhaleesha dalam perjalanan menghantar barang simen, besi dan mozek ke
> Bukit Mertajam.
>
> Ketiga-tiga mereka selamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.
>
> *Takziah untuk keluarga Karpal Singh...*
>
>
> _Karpal Singh meninggal dalam kemalangan + Laporan Polis & Gambar_
>
> telokbakong.blogspot
> azmieyusoff.blogspot.
> <http://3.bp.blogspot.com/-0X6SrOlk-Tc/U08OI7yPYsI/AAAAAAAAEqI/218h6fHTf-E/s1600/10277091_264058490433635_9117789816549663318_n.jpg>
>
> Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh 74 tahun meninggal dunia
> dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6 lebuhraya utara selatan
> (PLUS) [di Kawasan Gua Tempurung] menghala ke utara kira-kira pukul 1
> pagi tadi.
>
> Manakala pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia
> apabila kereta jenis Toyota Alphard yang mereka naiki melanggar sebuah
> lori dalam perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara Selatan
> kira-kira jam 1 pagi tadi.
>
> Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta berkenaan dilaporkan cedera.
> <http://4.bp.blogspot.com/-4gX2KeJMA84/U08OP8LKz7I/AAAAAAAAEqQ/HztGSCAFhq0/s1600/1782089_264058470433637_8903043551151740414_n.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-9Oa3UyUQQ4I/U08OUS2mjKI/AAAAAAAAEqY/_HaRiozEJ1Y/s1600/922981_10152302593760600_5219792402300763276_n.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-1H_RNCKOEM8/U08OZswiazI/AAAAAAAAEqg/TUBrftnH9BA/s1600/10155573_264058480433636_4678909081801098874_n.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-2KyhEf7krRI/U08OfnTsC7I/AAAAAAAAEqo/bawC4Vot-6U/s1600/Karpal+Singh+Kemalangan-714845.jpeg>
> Kapal Singh adalah antara ahli parlimen yang lantang pernah digelar
> Harimau Julutong bergiat politik semenjak 1978 sehingga sekarang dan
> baru-baru ini melepas jawatan sebagai Pengerusi DAP...
>
> Karpal dilahirkan di Pulau Pinang pada 28 Jun, 1940. Beliau mendapat
> ijazah perundangan dari Universiti Singapura dan berkhidmat sebagai
> peguam sebelum memulakan karier politiknya pada 1970 selepas menyertai
> DAP.
>
> Beliau pertama kali menang pilihan raya pada 1974 di kerusi Dewan
> Undangan Negeri (DUN) Kedah.Peguam lantang itu pertama kali menang
> kerusi Parlimen Jelutong pada tahun 1978.
>
> Semenjak menang buat kali pertama pada tahun 1978, Karpal hanya kalah
> sekali di kerusi tersebut semasa Pilihan Raya Umum ke 10 pada
> 1999.Karpal yang sudah menjadi aktif berpolitik selama 36 tahun dan
> digeruni dengan ucapan berapi-apinya di Dewan Rakyat digelar 'Harimau
> Jelutong'.
>
> Karpal melepaskan jawatan Pengerusi DAP baru-baru ini selepas didapati
> bersalah dalam kes hasutan kerana mengatakan Sultan boleh didakwa di
> mahkamah pada 2009. Beliau menjadi lumpuh dan menggunakan kerusi roda
> selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya pada 2005.
>
> Beliau pernah ditahan bersama pemimpin pembangkang dan aktivis politik
> lain mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan merengkok di Kem
> Tahanan Kamunting selama dua tahun selepas kerajaan pimpinan Tun Dr
> Mahathir Mohamad melancarkan Operasi Lalang pada 1987 yang menyaksikan
> lebih seratus orang ditahan.
>
> Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengucapkan takziah melalui
> akun Twitter @najibrazak.
>
> "Saya baru mendarat di Ankara (Turki) apabila mendapat khabar YB
> Karpal terbunuh dalam kemalangan jalan raya. Takziah kepada keluarga
> beliau," tulisnya.Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar
> Ibrahim turut bersedih dengan pemergian pemimpin veteran DAP itu yang
> turut menjadi peguamnya dalam kes Liwat II.
>
> "Kami kehiangan sahabat; pejuang gigih keadilan Karpal Singh. Kami
> berbicara panjang melalui talipon jam 630 ptg semlm. Takziah buat
> keluarga," kata Anwar di akaun Twitter @anwaribrahim.
>
> Karpal merupakan salah seorang pemimpin yang menjayakan penubuhan
> gabungan pembangkang PR dianggotai DAP, PKR dan PAS selepas buat
> pertama kalinya majoriti tradisi dua pertiga Barisan Nasional (BN)
> dinafikan di Parlimen.
>
> Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menulis di akaun
> Twitter @khalid_ibrahim: "Perkhabaran sedih. Negara kehilangan tokoh
> politik & peguam yang berwibawa. Takziah kepada seluruh keluarga
> mendiang Karpal Singh."Karpal meninggalkan seorang isteri dan lima
> orang anak serta empat orang cucu.
>
> Ramai orang terkejut dan tidak menyangka yang Karpal akan menghabiskan
> sisa hidup dengan kemalangan.
>
> Satu kehilangan besar, seorang pejuang yang disegani dan dihormati
> oleh kawan dan lawan.‎ Takziah buat ahli keluarga mendiang, penyokong
> dan pendukung DAP khasnya serta keluarga Pakatan Rakyat secara umum.
>
> *_LAPORAN KEMALANGAN MAUT JALANRAYA_*
>
> /1. No Rpt:Trafik Kampar Rpt:/
> /960/14/
> /2. Tkh: 17/04/2014/
> /3. Masa: 0110hrs/
> /4. Lokasi: KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah (Utara)/
> /5. Sek APJ: Sek 41 (1) APJ 1987/
> /6. Kend Terlibat: /
> /K1: M/Mpv No.KS 9898/
> /(Toyota Alphard)/
> /K2: M/Lori No. WTL 9909 (Mitsubishi Canter - 5 tan) /
> /
> //7. Mangsa:/
> /M1: Nama: Karpal Singh A/L Ram Singh (penumpang MPV/maut)/
> /Kpt: 400628-07-5079/
> /Umur:74thn/
> /Alamat: No.144 A, Jalan Utama/
> /10450, Georgetown,/
> /Pulau Pinang /
>
> /M2: Nama: dikenali sebagai Michael - pembantu peribadi (penumpang
> MPV/maut)/
>
> /M3: Nama: (1) (P) Indonesia - pembantu rumah (penumpang/cedera parah)
> dirawat d Hospital Permaisuri Bainun Ipoh/
> /Kpt: belum diperolehi/
> /Umur: -/
> /Alamat:-/
>
> /M4: Nama: Ramkarpal Singh A/L Karpal Singh (penumpang MPV/tidak cedera)/
> /Kpt: 760409-07-5211/
> /Umur: 38thn/
> /Alamat: 14-1-4 City Gardens Persiaran Raja/
> /Chulan, 50200, W. P./
> /
> //M5: Nama: C.Selvam. (pemandu MPV /tidak cedera)/
> /Kpt: Warganegara India/
> /Umur: 27thn/
> /Alamat: -/
>
> /M6: Nama: Abu Mansor bin Mohd (pemandu M/Lori/cedera)/
> /Kpt: 690830-05-5 053/
> /Umur: 45thn/
> /Alamat: No 528 Blok B,/
> /Flat Petaling Utama 13, 46000 Petaling Jaya,Selangor/
> /
> //M7: Nama: Nur Azlina Ahmad (penumpang M/Lori/tidak cedera)/
> /Kpt: 910829-08-6356/
> /Umur: 23thn/
> /Alamat: No 17-12 Blok C/
> /PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota/
> /Damansara 47810/
> /Petaling Jaya,Selangor/
> /
> //M8: Nama: Nurieman Diana Qhaleesha binti/
> /Abdullah/
> /(penumpang M/Lori/tidak/
> /cedera)/
> /Kpt: 101230-10-2508/
> /Umur: 4thn/
> /Alamat: No 17-12 Blok C PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota/
> /Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor/
> /
> //8. Ringkasan/Siasatan Awal: /
> /
> //Pada 17/04/2014 jam lebih kurang 0110hrs satu kemalangan maut telah
> berlaku di KM306.1 Lebuh Raya Utara-Selatan (Hala Utara/Gua Tempurung)
> melibatkn sebuah M/MPV jenis Toyota Alphard dgn sebuah M/Lori jenis
> Mitsubishi Canter (5 tan/muatan simen,besi,mozek). Berpandukan
> siasatan awal mendapati M/MPV yang dipandu bersama 4 orang penumpang
> yang datang dari arah K/Lumpur menghala ke Ipoh apabila sampai
> ditempat kejadian telah hilang kawalan dan melanggar belakang sebelah
> kanan M/Lori di lorong kiri jalan yang menghala ke arah yang sama.
> Akibat kemalangan penumpang hadapan M/MPV (Ahli Parlimen Bukit
> Gelugor) dan Pembantu Peribadi beliau penumpang belakang belakang
> sebelah kiri telah meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang
> perempuan Indonesia dipercayai pembantu rumah mengalami kecederaan
> parah dan dirawat di Zon Merah HRPB, Ipoh./
> /
> //Siasatan:/
> /1) Keadaan jalan lurus / mendaki bukit/
> /2) Cuaca baik / gelap tanpa lampu/
> /3) Kerosakan M/MPV teruk dibahagian hadapan sebelah kiri manakala
> M/Lori rosak dibahagian belakang sebelah kanan./
> /4) Semakan keatas M/MPV mempunyai 29 rekod kesalahan lalulintas -
> pandu laju di bawah Seksyen 079 (2) APJ 1987 (15 saman belum jelas)/
> /
> //Peg Penyiasat: /
> /ASP Abd Aziz Abd Rahman/
> /KBKA/KTD /
> /IPD Kampar/
>
> *_Pemandu lori positif dadah_*
> **
> Kampar: Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon,
> mengesahkan pemandu lori yang terbabit dalam kemalangan di KM 301.6
> Lebuhraya Utara-Selatan (arah utara), membabitkan kematian bekas
> Pengerusi DAP Karpal Singh dan pembantunya, awal pagi tadi, positif
> dadah jenis ganja.
>
> Menurutnya, saringan awal ujian air kencing positif dadah jenis ganja
> dan pemandu lori terbabit ditahan sebelum dilepaskan dengan jaminan
> polis.
>
> "Ujian makmal akan dilakukan bagi mendapatkan keputusan lebih
> tepat,"katanya. HM
> <http://www.hmetro.com.my/articles/Pemanduloripositifdadah/Article?mutakhir>
>
> _*Karpal: Ujian awal air kencing pemandu lori mengandungi kesan ganja
> - Polis*
> _Astro Awani | Kemas kini: April 17, 2014
>
> KUALA LUMPUR: Ujian air kencing terhadap pemandu lori yang terlibat
> dalam kemalangan yang mengorbankan pemimpin veteran dan Ahli Parlimen
> Bukit Gelugor, Karpal Singh dipercayai mempunyai pengaruh dadah.
>
> Ketua Polis Daerah Kampar, Supt Ng Kong Soon berkata siasatan awal
> polis menerusi saringan ujian air kencing kepada pemandu lori tersebut
> mendapati terdapat kesan-kesan dadah jenis ganja.
>
> "Terdapat adanya kesan penggunaan dadah jenis ganja pada ujian
> saringan air kencing polis terhadap pemandu lori tersebut namun begitu
> kita akan hantar sampel tersebut kepada pihak hospital dan patologi
> untuk dianalisis dengan lebih lanjut," katanya kepada Astro AWANI.
>
> Lori yang digunakan juga merupakan sebuah lori syarikat pengangkutan
> yang berdaftar di Petaling Jaya dan semasa kejadian lori tersebut
> menghala ke Ipoh sambil membawa muatan barang-barangan seperti bekalan
> simen, kepingan mozek dan besi.
>
> Dalam kejadian, pada jam 1.10 pagi itu,*lori berkenaan secara
> tiba-tiba dikatakan memasuki lorong yang dilalui kenderaan yang
> dinaiki Karpal.*
> *
> **Akibatnya kenderaan mereka melanggar bahagian belakang bucu lori
> tersebut.*
>
> Rempuhan itu mengakibatkan impak yang kuat sekaligus meragut nyawa
> Karpal dan pembantu peribadinya di tempat kejadian.
>
> KM 301.6 di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) menghala utara sering
> menjadi lokasi kemalangan. - astroawani
> <http://www.astroawani.com/news/show/karpal-ujian-awal-air-kencing-pemandu-lori-mengandungi-kesan-ganja-polis-34080?cp>
>
> Berita ini dipetik dari sebaran pelbagai sumber media sosial, twitter
> dan facebook.
> Michael Wong <https://www.facebook.com/michael.wong.90260403>· Top
> Commenter · Regional Executive Chef
> <https://www.facebook.com/pages/Regional-Executive-Chef/103006316420803>at
> Vairo International Pte Ltd
> <https://www.facebook.com/pages/Vairo-International-Pte-Ltd/128141383930254>
> Report kata pemandu mpv ada 20 rekod kesalahan jalanraya bagaimana
> pemandu lori ....
>
>

Mon Apr 21, 2014 12:11 am (PDT) . Posted by:

"ML" budubedet

"Trend bodoh terkini" haha

Tapi... Kalau la beliau menyokong & memperjuangkan AES... Mungkin lain ceritanya ...

Sent from my i-Raspberry 4G

> On 21 Apr, 2014, at 10:15 am, MHZ <cekelatgetah@gmail.com> wrote:
>
> 1. mcm bashah ckp.. jln tu membukit lori semua slow kat situ. sebelum jln membukit tu klu tak silap jalannya betul2 staight memang ramai yg bawak laju kat sini. atas tu bengkang bengkok sket.
> 2. laju memang faktor utama ini memang tak boleh dinafikan.. alphard beb hehe
> 3. faktor lain yg mungkin kita tak tau.. driver ngantuk ke.. main smartphone (trend bodoh terkini di negara kita).
>
>> On 19/04/2014 12:22 AM, littlenoti@yahoo.com wrote:
>>
>> Dgrnya mpv tu ada 15 saman belum jelas....total saman 20++....semunya sebab laju
>>
>> Sent from Yahoo Mail on Android
>>
>>
>> From: bashah <bwasi@yahoo.com>;
>> To: automobil@yahoogroups.com <automobil@yahoogroups.com>;
>> Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: karpal-singh-maut-dalam-kemalangan [4 Attachments]
>> Sent: Fri, Apr 18, 2014 4:29:35 AM
>>
>> Kawasan Gua tempurung ni aku familiar pasal kg aku di Ipoh...
>> kalau lori berat memang slow kekura - ibarat berjalan kaki
>> kalau mcm alphard tu laju -mcm arnab
>> jalan situ lurus menaik, SEMPIT dan kekanaN sikit di puncanknya.
>> jika tengok lori, MPV ni langgar bucu belakng kanan lori.
>> dia taK langgar badan lori panjang tu atau kepala lori.
>> ((kalau kena kepala lori kira betulla lori makan jalan MPV...))
>> jadi MPV tu laju sangat dan lori tu tak masuk jalan MPV dikanan spt laporan akhbar.
>> Besar kenungkinan bukan salah lori, tapi salah MPV sebab terlalu laju.
>> Kalau salah lori pun ialah dia slow sangat naik bukit...
>> Tapi drebar tu ada ganja dalam darah. Sangkut.
>> Mungkin sebab nak kurangkan penat bekerja teruk Di Malaya ni cari rezeki, kejar trip mcm bas xpress.
>>
>> Cadangan : semua lori letak lingkaran lampu ikut belaknag badan, jadi drebar keta belakang tahu jenis lori didepan tu...
>> Lori kecil yg laju atau lori treler kura2...
>>
>>
>> On Thursday, April 17, 2014 11:43 PM, -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:
>>
>> 
>>
>>
>> karpal-singh-maut-dalam-kemalangan
>>
>> telokbakong.blogspot
>> mafiaboss2u.blogspot
>> MAFIABOSS MELAYU
>>
>> <mime-attachment.jpg>
>>
>>
>> IPOH - Anggota Parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh dan pembantu peribadinya maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna (MPV) yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara Selatan laluan utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi ini.
>>
>> Ketua Polis Daerah Kampar Superintenden Ng Kong Soon berkata Karpal Singh, 74, dan pembantu peribadinya Michael Cornelius, 40-an, maut di tempat kejadian.
>>
>> Selain itu, katanya, pembantu rumah Karpal Singh, seorang wanita warga Indonesia cedera parah dan mengalami pendarahan di bahagian otak sementara anak lelaki pemimpin DAP itu, Ram Singh, 38, dan pemandu kenderaan MPV tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan pada pukul 12.40 pagi itu.
>>
>> "Siasatan awal polis mendapati kenderaan MPV jenis Toyota Alphard berwarna putih yang membawa lima penumpang termasuk Karpal Singh dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang dipercayai hilang kawalan apabila tiba di kawasan kejadian dan melanggar bahagian kanan lori yang sedang bergerak di sebelah kiri laluan itu," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
>>
>> Beliau berkata lori lima tan yang membawa muatan simen, besi dan mozek itu dipercayai bergerak perlahan di sebelah kiri laluan ke utara itu memandangkan ia membawa muatan berat dan tempat kejadian juga merupakan kawasan laluan berbukit.
>>
>> Ng berkata kesemua mangsa dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini. Operasi menyelamat kesemua mangsa dalam kemalangan itu dibantu anggota Bomba dan Penyelamat di tempat kejadian, katanya.
>> <mime-attachment.jpg>
>>
>> <mime-attachment.jpg>
>>
>> <mime-attachment.jpg>
>>
>> "Saya tak tahu itu Karpal," demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor Mohd, 45.
>>
>> Menurutnya, sebaik perlanggaran berlaku, dia segera meninjau keadaan MPV berkenaan dan mendapati ada mangsa yang cedera.
>>
>> Katanya, terdapat beberapa kenderaan berhenti di laluan itu dan memaklumkan mangsa yang terlibat merupakan bekas pemimpin tertinggi DAP.
>>
>> "Waktu itu baru saya tahu itu Karpal, ketika itu dia berada dalam keadaan tidak sedar, sebahagian mukanya ada kesan darah," katanya.
>>
>> "Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.
>>
>> Nur Azlina, 23, berkata, ketika kejadian, lori dipandu suaminya, Abu Mansor Mohd, 45, berada di laluan kiri dan dipandu perlahan.
>>
>> Bagaimanapun menurutnya, secara tiba-tiba, kenderaan mereka dirempuh kuat dari arah belakang.
>>
>> "Serentak itu saya dengar suara lelaki menjerit, ada juga yang minta tolong," katanya.
>>
>> Nur Azlina bersama suami dan anak perempuan mereka, Nurieman Diana Qhaleesha dalam perjalanan menghantar barang simen, besi dan mozek ke Bukit Mertajam.
>>
>> Ketiga-tiga mereka selamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.
>>
>> Takziah untuk keluarga Karpal Singh...
>>
>> Karpal Singh meninggal dalam kemalangan + Laporan Polis & Gambar
>>
>> telokbakong.blogspot
>> azmieyusoff.blogspot.
>>
>> <mime-attachment.jpg>
>> Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh 74 tahun meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6 lebuhraya utara selatan (PLUS) [di Kawasan Gua Tempurung] menghala ke utara kira-kira pukul 1 pagi tadi.
>>
>> Manakala pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia apabila kereta jenis Toyota Alphard yang mereka naiki melanggar sebuah lori dalam perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara Selatan kira-kira jam 1 pagi tadi.
>>
>> Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta berkenaan dilaporkan cedera.
>> <mime-attachment.jpg>
>> <mime-attachment.jpg>
>> <mime-attachment.jpg>
>> <mime-attachment.jpg>
>>
>> Kapal Singh adalah antara ahli parlimen yang lantang pernah digelar Harimau Julutong bergiat politik semenjak 1978 sehingga sekarang dan baru-baru ini melepas jawatan sebagai Pengerusi DAP...
>>
>> Karpal dilahirkan di Pulau Pinang pada 28 Jun, 1940. Beliau mendapat ijazah perundangan dari Universiti Singapura dan berkhidmat sebagai peguam sebelum memulakan karier politiknya pada 1970 selepas menyertai DAP.
>>
>> Beliau pertama kali menang pilihan raya pada 1974 di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah.Peguam lantang itu pertama kali menang kerusi Parlimen Jelutong pada tahun 1978.
>>
>> Semenjak menang buat kali pertama pada tahun 1978, Karpal hanya kalah sekali di kerusi tersebut semasa Pilihan Raya Umum ke 10 pada 1999.Karpal yang sudah menjadi aktif berpolitik selama 36 tahun dan digeruni dengan ucapan berapi-apinya di Dewan Rakyat digelar 'Harimau Jelutong'.
>>
>> Karpal melepaskan jawatan Pengerusi DAP baru-baru ini selepas didapati bersalah dalam kes hasutan kerana mengatakan Sultan boleh didakwa di mahkamah pada 2009. Beliau menjadi lumpuh dan menggunakan kerusi roda selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya pada 2005.
>>
>> Beliau pernah ditahan bersama pemimpin pembangkang dan aktivis politik lain mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan merengkok di Kem Tahanan Kamunting selama dua tahun selepas kerajaan pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad melancarkan Operasi Lalang pada 1987 yang menyaksikan lebih seratus orang ditahan.
>>
>> Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengucapkan takziah melalui akun Twitter @najibrazak.
>>
>> "Saya baru mendarat di Ankara (Turki) apabila mendapat khabar YB Karpal terbunuh dalam kemalangan jalan raya. Takziah kepada keluarga beliau," tulisnya.Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut bersedih dengan pemergian pemimpin veteran DAP itu yang turut menjadi peguamnya dalam kes Liwat II.
>>
>> "Kami kehiangan sahabat; pejuang gigih keadilan Karpal Singh. Kami berbicara panjang melalui talipon jam 630 ptg semlm. Takziah buat keluarga," kata Anwar di akaun Twitter @anwaribrahim.
>>
>> Karpal merupakan salah seorang pemimpin yang menjayakan penubuhan gabungan pembangkang PR dianggotai DAP, PKR dan PAS selepas buat pertama kalinya majoriti tradisi dua pertiga Barisan Nasional (BN) dinafikan di Parlimen.
>>
>> Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menulis di akaun Twitter @khalid_ibrahim: "Perkhabaran sedih. Negara kehilangan tokoh politik & peguam yang berwibawa. Takziah kepada seluruh keluarga mendiang Karpal Singh."Karpal meninggalkan seorang isteri dan lima orang anak serta empat orang cucu.
>>
>> Ramai orang terkejut dan tidak menyangka yang Karpal akan menghabiskan sisa hidup dengan kemalangan.
>>
>> Satu kehilangan besar, seorang pejuang yang disegani dan dihormati oleh kawan dan lawan.‎ Takziah buat ahli keluarga mendiang, penyokong dan pendukung DAP khasnya serta keluarga Pakatan Rakyat secara umum.
>>
>> LAPORAN KEMALANGAN MAUT JALANRAYA
>>
>> 1. No Rpt:Trafik Kampar Rpt:
>> 960/14
>> 2. Tkh: 17/04/2014
>> 3. Masa: 0110hrs
>> 4. Lokasi: KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah (Utara)
>> 5. Sek APJ: Sek 41 (1) APJ 1987
>> 6. Kend Terlibat:
>> K1: M/Mpv No.KS 9898
>> (Toyota Alphard)
>> K2: M/Lori No. WTL 9909 (Mitsubishi Canter - 5 tan)
>>
>> 7. Mangsa:
>> M1: Nama: Karpal Singh A/L Ram Singh (penumpang MPV/maut)
>> Kpt: 400628-07-5079
>> Umur:74thn
>> Alamat: No.144 A, Jalan Utama
>> 10450, Georgetown,
>> Pulau Pinang
>>
>> M2: Nama: dikenali sebagai Michael - pembantu peribadi (penumpang MPV/maut)
>>
>> M3: Nama: (1) (P) Indonesia - pembantu rumah (penumpang/cedera parah) dirawat d Hospital Permaisuri Bainun Ipoh
>> Kpt: belum diperolehi
>> Umur: -
>> Alamat:-
>>
>> M4: Nama: Ramkarpal Singh A/L Karpal Singh (penumpang MPV/tidak cedera)
>> Kpt: 760409-07-5211
>> Umur: 38thn
>> Alamat: 14-1-4 City Gardens Persiaran Raja
>> Chulan, 50200, W. P.
>>
>> M5: Nama: C.Selvam. (pemandu MPV /tidak cedera)
>> Kpt: Warganegara India
>> Umur: 27thn
>> Alamat: -
>>
>> M6: Nama: Abu Mansor bin Mohd (pemandu M/Lori/cedera)
>> Kpt: 690830-05-5 053
>> Umur: 45thn
>> Alamat: No 528 Blok B,
>> Flat Petaling Utama 13, 46000 Petaling Jaya,Selangor
>>
>> M7: Nama: Nur Azlina Ahmad (penumpang M/Lori/tidak cedera)
>> Kpt: 910829-08-6356
>> Umur: 23thn
>> Alamat: No 17-12 Blok C
>> PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota
>> Damansara 47810
>> Petaling Jaya,Selangor
>>
>> M8: Nama: Nurieman Diana Qhaleesha binti
>> Abdullah
>> (penumpang M/Lori/tidak
>> cedera)
>> Kpt: 101230-10-2508
>> Umur: 4thn
>> Alamat: No 17-12 Blok C PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota
>> Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor
>>
>> 8. Ringkasan/Siasatan Awal:
>>
>> Pada 17/04/2014 jam lebih kurang 0110hrs satu kemalangan maut telah berlaku di KM306.1 Lebuh Raya Utara-Selatan (Hala Utara/Gua Tempurung) melibatkn sebuah M/MPV jenis Toyota Alphard dgn sebuah M/Lori jenis Mitsubishi Canter (5 tan/muatan simen,besi,mozek). Berpandukan siasatan awal mendapati M/MPV yang dipandu bersama 4 orang penumpang yang datang dari arah K/Lumpur menghala ke Ipoh apabila sampai ditempat kejadian telah hilang kawalan dan melanggar belakang sebelah kanan M/Lori di lorong kiri jalan yang menghala ke arah yang sama. Akibat kemalangan penumpang hadapan M/MPV (Ahli Parlimen Bukit Gelugor) dan Pembantu Peribadi beliau penumpang belakang belakang sebelah kiri telah meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang perempuan Indonesia dipercayai pembantu rumah mengalami kecederaan parah dan dirawat di Zon Merah HRPB, Ipoh.
>>
>> Siasatan:
>> 1) Keadaan jalan lurus / mendaki bukit
>> 2) Cuaca baik / gelap tanpa lampu
>> 3) Kerosakan M/MPV teruk dibahagian hadapan sebelah kiri manakala M/Lori rosak dibahagian belakang sebelah kanan.
>> 4) Semakan keatas M/MPV mempunyai 29 rekod kesalahan lalulintas - pandu laju di bawah Seksyen 079 (2) APJ 1987 (15 saman belum jelas)
>>
>> Peg Penyiasat:
>> ASP Abd Aziz Abd Rahman
>> KBKA/KTD
>> IPD Kampar
>>
>> Pemandu lori positif dadah
>>
>> Kampar: Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon, mengesahkan pemandu lori yang terbabit dalam kemalangan di KM 301.6 Lebuhraya Utara-Selatan (arah utara), membabitkan kematian bekas Pengerusi DAP Karpal Singh dan pembantunya, awal pagi tadi, positif dadah jenis ganja.
>>
>> Menurutnya, saringan awal ujian air kencing positif dadah jenis ganja dan pemandu lori terbabit ditahan sebelum dilepaskan dengan jaminan polis.
>>
>> "Ujian makmal akan dilakukan bagi mendapatkan keputusan lebih tepat,"katanya. HM
>>
>> Karpal: Ujian awal air kencing pemandu lori mengandungi kesan ganja - Polis
>> Astro Awani | Kemas kini: April 17, 2014
>>
>> KUALA LUMPUR: Ujian air kencing terhadap pemandu lori yang terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan pemimpin veteran dan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh dipercayai mempunyai pengaruh dadah.
>>
>> Ketua Polis Daerah Kampar, Supt Ng Kong Soon berkata siasatan awal polis menerusi saringan ujian air kencing kepada pemandu lori tersebut mendapati terdapat kesan-kesan dadah jenis ganja.
>>
>> "Terdapat adanya kesan penggunaan dadah jenis ganja pada ujian saringan air kencing polis terhadap pemandu lori tersebut namun begitu kita akan hantar sampel tersebut kepada pihak hospital dan patologi untuk dianalisis dengan lebih lanjut," katanya kepada Astro AWANI.
>>
>> Lori yang digunakan juga merupakan sebuah lori syarikat pengangkutan yang berdaftar di Petaling Jaya dan semasa kejadian lori tersebut menghala ke Ipoh sambil membawa muatan barang-barangan seperti bekalan simen, kepingan mozek dan besi.
>>
>> Dalam kejadian, pada jam 1.10 pagi itu, lori berkenaan secara tiba-tiba dikatakan memasuki lorong yang dilalui kenderaan yang dinaiki Karpal.
>>
>> Akibatnya kenderaan mereka melanggar bahagian belakang bucu lori tersebut.
>>
>> Rempuhan itu mengakibatkan impak yang kuat sekaligus meragut nyawa Karpal dan pembantu peribadinya di tempat kejadian.
>>
>> KM 301.6 di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) menghala utara sering menjadi lokasi kemalangan. - astroawani
>>
>> Berita ini dipetik dari sebaran pelbagai sumber media sosial, twitter dan facebook.
>>
>> Michael Wong · Top Commenter · Regional Executive Chef at Vairo International Pte Ltd
>> Report kata pemandu mpv ada 20 rekod kesalahan jalanraya bagaimana pemandu lori ....
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: