Tuesday, April 22, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3900

12 Messages

Digest #3900
2
Fw: Pesawat MH 192 Mendarat Cemas by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
3a
Fw: Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
4b
5a

Messages

Mon Apr 21, 2014 8:21 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

TAHNIAH BN..!! Orang nak turun harga kereta hangpa tak mau sekarang merasa kenaikan kadar pinjaman pula..!!
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie
KADAR FAEDAH PINJAMAN KERETA TURUN LAGI....TERIMA KASIH BN....!!!


Kadar Faedah Pinjaman Kereta Naik 5.25% Rupanya dah naik bermula
18hb Mac 2014 ...tapi tidak dihebohkan dalam media massa..???
~~Kredit :MYroadtax.com ...

Memang sudah sah tahun 2014 ini merupakan tahun barang naik. Semua naik secara mendadak pada awal tahun. Apa lagi yang perlu kita tanggung beban pada tahun 2014 ini. Diharap semua rakyat Malaysia dapat bersabar.

Betul ke kadar faedah pinjaman kereta sudah naik? Ya betul.

Senyap sahaja bukan berita pasal kenaikan kadar faedah pinjaman kereta ni. Tidak keluar pun khabar ini dalam berita semasa. TV dan akhbar senyap sunyi sahaja. Berita kenaikan kadar faedah pinjaman kereta ni macam sahaja ditutup supaya orang ramai tidak melatah.

Kami baru mendapat berita yang kadar faedah pinjaman kereta untuk kereta nasional seperti Proton dan Perodua sudah naik kepada 5.25% untuk pinjaman selama 5 tahun pada 18hb Mac 2014, Selasa lepas.

Kadar tersebut adalah 5.5% untuk pinjaman 6 tahun dan 5.75% untuk 7 tahun.

Bagi kereta bukan nasional pula, kadar faedah pinjaman 5 tahun adalah 4.8%, 6 tahun sebanyak 4.9% dan 7 tahun untuk 5%. Ini adalah untuk semua kereta lain seperti Toyota, Honda, Nissan, Mazda, KIA dan lain-lain.

Bagi kereta import recon pula kadar faedah pinjaman adalah 5% untuk 5 tahun, 5.1% untuk 6 tahun dan 5.2% untuk 7 tahun. Kereta yang terlibat biasanya kereta mewah seperti Mercedes, BMW, MPV sepeti Toyota Estima, Alphard dan Velfire.

Diatas adalah salinan faks surat arahan tersebut. sumber

Mon Apr 21, 2014 8:22 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Foto Juruterbang Pesawat MH 192 Yang Mendarat Cemas Di KLIA
telokbakong.blogspot
malaysiaberih.blogspot
Posted by TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Kuala Lumpur : Apalagi yang ingin di ucapkan selain memanjatkan rasa syukur ke hidrat ilahi, mengharungi detik cemas selama 4 jam berlegar di udara kerana masalah tayar pada gear pendaratan utama sebelah kanan meletup ketika berlepas.

Namun masalah ini di tangani dengan tenang oleh Kapten kapal yang bertugas itu Kapten Nor Adam Azmi dan dibantu pembantu juruterbang Prakash Kumar.

Malah juruterbang itu memaklumkan kepada penumpang melalui sistem interkom setiap 20 minit mengenai langkah dan tindakan yang diambil olehnya semasa berlegar-legar di ruang udara selama empat jam..

Semua penumpang tenang sahaja di dalam pesawat, semuanya dalam keadaan baik di dalam kabin," katanya salah seorang saksi Masluhuddin Khan, 30-an, warga Australia.

Penerbangan MH192 dengan 159 penumpang dan 7 kru akan berlepas semula dari KLIA jam 3.30 petang ini dan tiba di Bangalore 5 petang ini.

Keadaan Tayar Kapal Terbang Yang Rosak Teruk
telokbakong.blogspot
kerabubersuara.blogspot

Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang selamat.

Mon Apr 21, 2014 8:23 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka
malaysiaberih.blogspot
bloglist-malaysia.blogspot
Posted by Jeebond BLM

Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.

SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50 tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki tahun 4 di SK Secred Heart.

Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke luar bahagian pipinya.

Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama. Pihak sekolah telah memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalanan ke hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.

Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir.

Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar berkenaan yg kebetulan berada di hospital. Keadaan pelajar stabil dan akan dimasukkan ke hospital Likas.

Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.

Sekian, terima kasih.

Sulaiman Hj Awang.
PPA PPD KK.
21hb April 2014
4.12 petang.

Mon Apr 21, 2014 6:32 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

A nak buat project untuk org ramai.
A pun bagi la duit RM1J pada B.
B nak senang; B cekau RM200K, kemudian sub kan project tu pada C.
C pun nak senang; C cekau RM200K, dan di sub kan project tu pada D.
D pun nak senang juga; D cekau RM200K, dan sub kan project tu pada E..
E pun ambil RM200K, lalu project pun berjalan dengan hanya berbaki RM200K.
Selepas project siap dan telah digunakan oleh org ramai buat beberapa
ketika, benda tu mula rosak dan mulalah org ramai komplen pada A sebab
orang ramai mula menjadi mangsa sebab ia menyusahkan org ramai..
Kerani A pun curi-curi amik gambar dokumen tender project tu lalu
disebarkan dalam myspace dia.
Abis sudah sekarang cerita harga projek RM1J tu dah orang ramai tahu.
Orang ramai semakin marah dan mempertikaikan kecekapan A..
Diorang cakap "alah kalau setakat camni, bagi aku RM400K, lagi best aku
boleh buat, tak perlu RM1J."
Orang dah mula tak percayakan A..

*project tu ialah project buat track sprint drag race

2014-04-21 23:22 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:

>
>
> 
> Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka<http://bloglist-malaysia.blogspot.com/2014/04/foto-mgeri-murid-sekolah-tercucuk-besi.html>
> malaysiaberih.blogspot
> bloglist-malaysia.blogspot
> Posted by Jeebond BLM
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-WgWGMvlykaE/U1UFVSSlQoI/AAAAAAAAGw4/7po3ZDFzcnM/s1600/IMG-20140421-WA0026.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-2Arr7DNWV4I/U1UFMfsKSLI/AAAAAAAAGww/vgsXaaF6Rx0/s1600/IMG-20140421-WA0024.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-0aRt5ZQJPzI/U1UFBfaZSNI/AAAAAAAAGwo/U7HX_5pu7n0/s1600/IMG-20140421-WA0025.jpg>
>
> Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.
>
> SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50
> tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki
> tahun 4 di SK Secred Heart.
>
> Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar
> kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka
> asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke luar bahagian pipinya.
>
> Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan
> menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama. Pihak sekolah telah
> memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalanan ke
> hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.
>
> Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi
> kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut
> berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir.
>
> Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital
> melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar
> berkenaan yg kebetulan berada di hospital. Keadaan pelajar stabil dan akan
> dimasukkan ke hospital Likas.
>
> Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk
> mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang
> masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.
>
> Sekian, terima kasih.
>
> Sulaiman Hj Awang.
> PPA PPD KK.
> 21hb April 2014
> 4.12 petang.
>
>
>

Mon Apr 21, 2014 7:27 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

Mmg la tak percayakan A.. tugas dia bukan setakat bagi 1J.. tapi kena
pantau.

On 22/04/2014 9:32 AM, Zaiedishaq wrote:
> A nak buat project untuk org ramai.
> A pun bagi la duit RM1J pada B.
> B nak senang; B cekau RM200K, kemudian sub kan project tu pada C.
> C pun nak senang; C cekau RM200K, dan di sub kan project tu pada D.
> D pun nak senang juga; D cekau RM200K, dan sub kan project tu pada E..
> E pun ambil RM200K, lalu project pun berjalan dengan hanya berbaki RM200K.
> Selepas project siap dan telah digunakan oleh org ramai buat beberapa
> ketika, benda tu mula rosak dan mulalah org ramai komplen pada A sebab
> orang ramai mula menjadi mangsa sebab ia menyusahkan org ramai..
> Kerani A pun curi-curi amik gambar dokumen tender project tu lalu
> disebarkan dalam myspace dia.
> Abis sudah sekarang cerita harga projek RM1J tu dah orang ramai tahu.
> Orang ramai semakin marah dan mempertikaikan kecekapan A..
> Diorang cakap "alah kalau setakat camni, bagi aku RM400K, lagi best
> aku boleh buat, tak perlu RM1J."
> Orang dah mula tak percayakan A..
>
> *project tu ialah project buat track sprint drag race
>
>
>
> 2014-04-21 23:22 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg
> <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>>:
>
> 
>
>
> Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka
> <http://bloglist-malaysia.blogspot.com/2014/04/foto-mgeri-murid-sekolah-tercucuk-besi.html>
>
>
> malaysiaberih.blogspot
> bloglist-malaysia.blogspot
> Posted by Jeebond BLM
> <http://1.bp.blogspot.com/-WgWGMvlykaE/U1UFVSSlQoI/AAAAAAAAGw4/7po3ZDFzcnM/s1600/IMG-20140421-WA0026.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-2Arr7DNWV4I/U1UFMfsKSLI/AAAAAAAAGww/vgsXaaF6Rx0/s1600/IMG-20140421-WA0024.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-0aRt5ZQJPzI/U1UFBfaZSNI/AAAAAAAAGwo/U7HX_5pu7n0/s1600/IMG-20140421-WA0025.jpg>
>
> Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota
> Kinabalu.
>
> SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam
> 12.50 tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan
> pelajar lelaki tahun 4 di SK Secred Heart.
>
> Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di
> luar kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas
> daripada rangka asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke
> luar bahagian pipinya.
>
> Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang
> kebetulan menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama.
> Pihak sekolah telah memanggil bomba dan ambulan untuk membantu
> pelajar ini. Perjalanan ke hospital diiringi oleh bomba dan polis
> yang hadir.
>
> Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke
> lokasi kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana
> insiden tersebut berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu
> juga turut hadir.
>
> Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke
> hospital melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu
> bapa pelajar berkenaan yg kebetulan berada di hospital. Keadaan
> pelajar stabil dan akan dimasukkan ke hospital Likas.
>
> Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri
> untuk mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan
> pelajar sepanjang masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang
> diminta dari pihak sekolah.
>
> Sekian, terima kasih.
>
> Sulaiman Hj Awang.
> PPA PPD KK.
> 21hb April 2014
> 4.12 petang.
>
>
>

Mon Apr 21, 2014 7:48 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

duit fOLLowup maintenance besi longkang ni pergi mana agaknya...
jgnkan muka budak ni,  rim **kereta pun boleh bengkok jika lalu 

**automobil
On Tuesday, April 22, 2014 10:27 AM, MHZ <cekelatgetah@gmail.com> wrote:

Mmg la tak percayakan A.. tugas dia bukan setakat bagi 1J.. tapi kena pantau.

On 22/04/2014 9:32 AM, Zaiedishaq wrote:

 
>A nak buat project untuk org ramai.
>A pun bagi la duit RM1J pada B.
>B nak senang; B cekau RM200K, kemudian sub kan project tu pada C.
>
>C pun nak senang; C cekau RM200K, dan di sub kan project tu pada D.
>
>D pun nak senang juga; D cekau RM200K, dan sub kan project tu pada E..
>E pun ambil RM200K, lalu project pun berjalan dengan hanya berbaki RM200K.
>Selepas project siap dan telah digunakan oleh org ramai buat beberapa ketika, benda tu mula rosak dan mulalah org ramai komplen pada A sebab orang ramai mula menjadi mangsa sebab ia menyusahkan org ramai..
>Kerani A pun curi-curi amik gambar dokumen tender project tu lalu disebarkan dalam myspace dia.
>Abis sudah sekarang cerita harga projek RM1J tu dah orang ramai tahu.
>Orang ramai semakin marah dan mempertikaikan kecekapan A.. 
>Diorang cakap "alah kalau setakat camni, bagi aku RM400K, lagi best aku boleh buat, tak perlu RM1J."
>Orang dah mula tak percayakan A.. 
>
>
>*project tu ialah project buat track sprint drag race
>
>
>
>
>
>2014-04-21 23:22 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:
>

>>
>>Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka
>>malaysiaberih.blogspot
>>bloglist-malaysia.blogspot
>>Posted by Jeebond BLM
>> 
>>
>>Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di
SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.
>>
>>SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50 tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki tahun 4 di SK Secred Heart.
>>
>>Pelajar yang terlibat berlari mengejar
bas yang beliau naiki di luar kawasan
dan terpijak besi penutup parit yang
terlepas daripada rangka asalnya lalu
tertusuk ke dalam mulut menembusi ke
luar bahagian pipinya.
>>
>>Pelajar tersebut telah di bawa oleh
seorang ibu bapa yang kebetulan
menunggu anaknya pulang sekolah di
kawasan yang sama. Pihak sekolah telah
memanggil bomba dan ambulan untuk
membantu pelajar ini. Perjalanan ke hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.
>>
>>Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame
Alip telah hadir sendiri ke lokasi
kejadian untuk melihat sendiri dan
memahami bagaimana insiden tersebut
berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah
Kota Kinabalu juga turut hadir.
>>
>>Pegawai Pendidikan Daerah Kota
Kinabalu telah membuat lawatan ke
hospital melihat keadaan pelajar
tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa
pelajar berkenaan yg kebetulan berada
di hospital. Keadaan pelajar stabil
dan akan dimasukkan ke hospital Likas.
>>
>>Pihak sekolah telah dimintakan
oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk
mengambil tindakan sewajarnya tentang
aspek keselamatan pelajar sepanjang
masa. Laporan lengkap dan gambar
kejadian sedang diminta dari pihak
sekolah.
>>
>>Sekian, terima kasih.
>>
>>Sulaiman Hj Awang.
>>PPA PPD KK.
>>21hb April 2014
>>4.12 petang.
>

Mon Apr 21, 2014 7:55 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Betul tu MHZ.. A kena bertanggung-jawab pada kualiti walaupun sehingga Y
subkan pada Z.
Takde trek camna nak drag? hehe
Same thing goes to besi cover longkang tu..
agaknya dia cuma tact weld aje kot..

2014-04-22 10:27 GMT+08:00 MHZ <cekelatgetah@gmail.com>:

> Mmg la tak percayakan A.. tugas dia bukan setakat bagi 1J.. tapi kena
> pantau.
>
> On 22/04/2014 9:32 AM, Zaiedishaq wrote:
>
>
> A nak buat project untuk org ramai.
> A pun bagi la duit RM1J pada B.
> B nak senang; B cekau RM200K, kemudian sub kan project tu pada C.
> C pun nak senang; C cekau RM200K, dan di sub kan project tu pada D.
> D pun nak senang juga; D cekau RM200K, dan sub kan project tu pada E..
> E pun ambil RM200K, lalu project pun berjalan dengan hanya berbaki RM200K.
> Selepas project siap dan telah digunakan oleh org ramai buat beberapa
> ketika, benda tu mula rosak dan mulalah org ramai komplen pada A sebab
> orang ramai mula menjadi mangsa sebab ia menyusahkan org ramai..
> Kerani A pun curi-curi amik gambar dokumen tender project tu lalu
> disebarkan dalam myspace dia.
> Abis sudah sekarang cerita harga projek RM1J tu dah orang ramai tahu.
> Orang ramai semakin marah dan mempertikaikan kecekapan A..
> Diorang cakap "alah kalau setakat camni, bagi aku RM400K, lagi best aku
> boleh buat, tak perlu RM1J."
> Orang dah mula tak percayakan A..
>
> *project tu ialah project buat track sprint drag race
>
>
>
> 2014-04-21 23:22 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:
>
>>
>>
>> 
>> Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka<http://bloglist-malaysia.blogspot.com/2014/04/foto-mgeri-murid-sekolah-tercucuk-besi.html>
>> malaysiaberih.blogspot
>> bloglist-malaysia.blogspot
>> Posted by Jeebond BLM
>>
>>
>> <http://1.bp.blogspot.com/-WgWGMvlykaE/U1UFVSSlQoI/AAAAAAAAGw4/7po3ZDFzcnM/s1600/IMG-20140421-WA0026.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-2Arr7DNWV4I/U1UFMfsKSLI/AAAAAAAAGww/vgsXaaF6Rx0/s1600/IMG-20140421-WA0024.jpg>
>> <http://1.bp.blogspot.com/-0aRt5ZQJPzI/U1UFBfaZSNI/AAAAAAAAGwo/U7HX_5pu7n0/s1600/IMG-20140421-WA0025.jpg>
>>
>> Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.
>>
>> SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50
>> tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki
>> tahun 4 di SK Secred Heart.
>>
>> Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar
>> kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka
>> asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke luar bahagian pipinya.
>>
>> Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan
>> menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama. Pihak sekolah telah
>> memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalanan ke
>> hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.
>>
>> Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi
>> kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut
>> berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir.
>>
>> Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital
>> melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar
>> berkenaan yg kebetulan berada di hospital. Keadaan pelajar stabil dan akan
>> dimasukkan ke hospital Likas.
>>
>> Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk
>> mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang
>> masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.
>>
>> Sekian, terima kasih.
>>
>> Sulaiman Hj Awang.
>> PPA PPD KK.
>> 21hb April 2014
>> 4.12 petang.
>>
>
>
>

Mon Apr 21, 2014 7:59 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Kalau tengok pada gambar tu bukan baru sebatang besinya dah lerah..
Hishh.. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. ngilu nengok..

2014-04-22 10:48 GMT+08:00 bashah <bwasi@yahoo.com>:

> duit fOLLowup maintenance besi longkang ni pergi mana agaknya...
> jgnkan muka budak ni, rim **kereta pun boleh bengkok jika lalu
>
> **automobil
> On Tuesday, April 22, 2014 10:27 AM, MHZ <cekelatgetah@gmail.com>
> wrote:
> Mmg la tak percayakan A.. tugas dia bukan setakat bagi 1J.. tapi kena
> pantau.
>
> On 22/04/2014 9:32 AM, Zaiedishaq wrote:
>
>
> A nak buat project untuk org ramai.
> A pun bagi la duit RM1J pada B.
> B nak senang; B cekau RM200K, kemudian sub kan project tu pada C.
> C pun nak senang; C cekau RM200K, dan di sub kan project tu pada D.
> D pun nak senang juga; D cekau RM200K, dan sub kan project tu pada E..
> E pun ambil RM200K, lalu project pun berjalan dengan hanya berbaki RM200K.
> Selepas project siap dan telah digunakan oleh org ramai buat beberapa
> ketika, benda tu mula rosak dan mulalah org ramai komplen pada A sebab
> orang ramai mula menjadi mangsa sebab ia menyusahkan org ramai..
> Kerani A pun curi-curi amik gambar dokumen tender project tu lalu
> disebarkan dalam myspace dia.
> Abis sudah sekarang cerita harga projek RM1J tu dah orang ramai tahu.
> Orang ramai semakin marah dan mempertikaikan kecekapan A..
> Diorang cakap "alah kalau setakat camni, bagi aku RM400K, lagi best aku
> boleh buat, tak perlu RM1J."
> Orang dah mula tak percayakan A..
>
> *project tu ialah project buat track sprint drag race
>
>
>
> 2014-04-21 23:22 GMT+08:00 -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>:
>
>
> 
> Foto Ngeri Murid Sekolah Tercucuk Besi Longkang Di Muka<http://bloglist-malaysia.blogspot.com/2014/04/foto-mgeri-murid-sekolah-tercucuk-besi.html>
> malaysiaberih.blogspot
> bloglist-malaysia.blogspot
> Posted by Jeebond BLM
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-WgWGMvlykaE/U1UFVSSlQoI/AAAAAAAAGw4/7po3ZDFzcnM/s1600/IMG-20140421-WA0026.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-2Arr7DNWV4I/U1UFMfsKSLI/AAAAAAAAGww/vgsXaaF6Rx0/s1600/IMG-20140421-WA0024.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-0aRt5ZQJPzI/U1UFBfaZSNI/AAAAAAAAGwo/U7HX_5pu7n0/s1600/IMG-20140421-WA0025.jpg>
>
> Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.
>
> SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50
> tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki
> tahun 4 di SK Secred Heart.
>
> Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar
> kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka
> asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke luar bahagian pipinya.
>
> Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan
> menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama. Pihak sekolah telah
> memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalanan ke
> hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.
>
> Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi
> kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut
> berlaku. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir.
>
> Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital
> melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar
> berkenaan yg kebetulan berada di hospital. Keadaan pelajar stabil dan akan
> dimasukkan ke hospital Likas.
>
> Pihak sekolah telah dimintakan oleh Pengarah Pendidikan Negeri untuk
> mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang
> masa. Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.
>
> Sekian, terima kasih.
>
> Sulaiman Hj Awang.
> PPA PPD KK.
> 21hb April 2014
> 4.12 petang.
>
>
>
>
>
>

Mon Apr 21, 2014 7:56 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

Sepatutnya AES dipacak di lokasi seperti ini.

On 21/04/2014 3:11 PM, ML wrote:
> "Trend bodoh terkini" haha
>
> Tapi... Kalau la beliau menyokong & memperjuangkan AES... Mungkin
> lain ceritanya ...
>
> Sent from my i-Raspberry 4G
>
> On 21 Apr, 2014, at 10:15 am, MHZ <cekelatgetah@gmail.com
> <mailto:cekelatgetah@gmail.com>> wrote:
>
>> 1. mcm bashah ckp.. jln tu membukit lori semua slow kat situ. sebelum
>> jln membukit tu klu tak silap jalannya betul2 staight memang ramai yg
>> bawak laju kat sini. atas tu bengkang bengkok sket.
>> 2. laju memang faktor utama ini memang tak boleh dinafikan.. alphard
>> beb hehe
>> 3. faktor lain yg mungkin kita tak tau.. driver ngantuk ke.. main
>> smartphone (trend bodoh terkini di negara kita).
>>
>> On 19/04/2014 12:22 AM, littlenoti@yahoo.com wrote:
>>>
>>> Dgrnya mpv tu ada 15 saman belum jelas....total saman
>>> 20++....semunya sebab laju
>>>
>>> Sent from Yahoo Mail on Android
>>> <https://overview.mail.yahoo.com/mobile/?.src=Android>
>>>
>>>
>>> ----------------------------------------------------------
>>> *From: * bashah <bwasi@yahoo.com>;
>>> *To: * automobil@yahoogroups.com <automobil@yahoogroups.com>;
>>> *Subject: * Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw:
>>> karpal-singh-maut-dalam-kemalangan [4 Attachments]
>>> *Sent: * Fri, Apr 18, 2014 4:29:35 AM
>>>
>>> Kawasan Gua tempurung ni aku familiar pasal kg aku di Ipoh...
>>> kalau lori berat memang slow kekura - ibarat berjalan kaki
>>> kalau mcm alphard tu laju -mcm arnab
>>> jalan situ lurus menaik, SEMPIT dan kekanaN sikit di puncanknya.
>>> jika tengok lori, MPV ni langgar bucu belakng kanan lori.
>>> dia taK langgar badan lori panjang tu atau kepala lori.
>>> ((kalau kena kepala lori kira betulla lori makan jalan MPV...))
>>> jadi MPV tu laju sangat dan lori tu tak masuk jalan MPV dikanan spt
>>> laporan akhbar.
>>> Besar kenungkinan bukan salah lori, tapi salah MPV sebab terlalu laju.
>>> Kalau salah lori pun ialah dia slow sangat naik bukit...
>>> Tapi drebar tu ada ganja dalam darah. Sangkut.
>>> Mungkin sebab nak kurangkan penat bekerja teruk Di Malaya ni cari
>>> rezeki, kejar trip mcm bas xpress.
>>>
>>> Cadangan : semua lori letak lingkaran lampu ikut belaknag badan,
>>> jadi drebar keta belakang tahu jenis lori didepan tu...
>>> Lori kecil yg laju atau lori treler kura2...
>>>
>>>
>>> On Thursday, April 17, 2014 11:43 PM, -:eSpAcE9808:-
>>> <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:
>>> 
>>> *_karpal-singh-maut-dalam-kemalangan_*
>>> telokbakong.blogspot
>>> mafiaboss2u.blogspot
>>> MAFIABOSS MELAYU
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://3.bp.blogspot.com/-3wyo2brIrLg/U09sKgGe5uI/AAAAAAAAJrg/uHUbEuS2Npc/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya2.jpg>
>>>
>>>
>>> IPOH - Anggota Parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh dan pembantu
>>> peribadinya maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna
>>> (MPV) yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara
>>> Selatan laluan utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi ini.
>>>
>>> Ketua Polis Daerah Kampar Superintenden Ng Kong Soon berkata Karpal
>>> Singh, 74, dan pembantu peribadinya Michael Cornelius, 40-an, maut
>>> di tempat kejadian.
>>>
>>> Selain itu, katanya, pembantu rumah Karpal Singh, seorang wanita
>>> warga Indonesia cedera parah dan mengalami pendarahan di bahagian
>>> otak sementara anak lelaki pemimpin DAP itu, Ram Singh, 38, dan
>>> pemandu kenderaan MPV tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan
>>> pada pukul 12.40 pagi itu.
>>>
>>> "Siasatan awal polis mendapati kenderaan MPV jenis Toyota Alphard
>>> berwarna putih yang membawa lima penumpang termasuk Karpal Singh
>>> dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang dipercayai hilang
>>> kawalan apabila tiba di kawasan kejadian dan melanggar bahagian
>>> kanan lori yang sedang bergerak di sebelah kiri laluan itu," katanya
>>> ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
>>>
>>> Beliau berkata lori lima tan yang membawa muatan simen, besi dan
>>> mozek itu dipercayai bergerak perlahan di sebelah kiri laluan ke
>>> utara itu memandangkan ia membawa muatan berat dan tempat kejadian
>>> juga merupakan kawasan laluan berbukit.
>>>
>>> Ng berkata kesemua mangsa dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun
>>> di sini. Operasi menyelamat kesemua mangsa dalam kemalangan itu
>>> dibantu anggota Bomba dan Penyelamat di tempat kejadian, katanya.
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://2.bp.blogspot.com/-pNsi-VfXd6o/U09su8jhSRI/AAAAAAAAJrs/wtjiEUcX13c/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya3.jpg>
>>>
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://1.bp.blogspot.com/-Jf0aFHxiaDw/U09sv4jSJLI/AAAAAAAAJr4/B-e0jUpGGFY/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya5.jpg>
>>>
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://3.bp.blogspot.com/-R3EURBAZyWc/U09swR1JhdI/AAAAAAAAJr8/KypmdhJ2UWo/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya6.jpg>
>>>
>>> "Saya tak tahu itu Karpal," demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor
>>> Mohd, 45.
>>>
>>> Menurutnya, sebaik perlanggaran berlaku, dia segera meninjau keadaan
>>> MPV berkenaan dan mendapati ada mangsa yang cedera.
>>>
>>> Katanya, terdapat beberapa kenderaan berhenti di laluan itu dan
>>> memaklumkan mangsa yang terlibat merupakan bekas pemimpin tertinggi DAP.
>>>
>>> "Waktu itu baru saya tahu itu Karpal, ketika itu dia berada dalam
>>> keadaan tidak sedar, sebahagian mukanya ada kesan darah," katanya.
>>>
>>> "Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina
>>> Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli
>>> Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.
>>>
>>> Nur Azlina, 23, berkata, ketika kejadian, lori dipandu suaminya, Abu
>>> Mansor Mohd, 45, berada di laluan kiri dan dipandu perlahan.
>>>
>>> Bagaimanapun menurutnya, secara tiba-tiba, kenderaan mereka dirempuh
>>> kuat dari arah belakang.
>>>
>>> "Serentak itu saya dengar suara lelaki menjerit, ada juga yang minta
>>> tolong," katanya.
>>>
>>> Nur Azlina bersama suami dan anak perempuan mereka, Nurieman Diana
>>> Qhaleesha dalam perjalanan menghantar barang simen, besi dan mozek
>>> ke Bukit Mertajam.
>>>
>>> Ketiga-tiga mereka selamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.
>>>
>>> *Takziah untuk keluarga Karpal Singh...*
>>>
>>>
>>> _Karpal Singh meninggal dalam kemalangan + Laporan Polis & Gambar_
>>>
>>> telokbakong.blogspot
>>> azmieyusoff.blogspot.
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://3.bp.blogspot.com/-0X6SrOlk-Tc/U08OI7yPYsI/AAAAAAAAEqI/218h6fHTf-E/s1600/10277091_264058490433635_9117789816549663318_n.jpg>
>>>
>>> Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh 74 tahun meninggal dunia
>>> dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6 lebuhraya utara
>>> selatan (PLUS) [di Kawasan Gua Tempurung] menghala ke utara
>>> kira-kira pukul 1 pagi tadi.
>>>
>>> Manakala pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia
>>> apabila kereta jenis Toyota Alphard yang mereka naiki melanggar
>>> sebuah lori dalam perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara
>>> Selatan kira-kira jam 1 pagi tadi.
>>>
>>> Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta berkenaan dilaporkan cedera.
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://4.bp.blogspot.com/-4gX2KeJMA84/U08OP8LKz7I/AAAAAAAAEqQ/HztGSCAFhq0/s1600/1782089_264058470433637_8903043551151740414_n.jpg>
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://1.bp.blogspot.com/-9Oa3UyUQQ4I/U08OUS2mjKI/AAAAAAAAEqY/_HaRiozEJ1Y/s1600/922981_10152302593760600_5219792402300763276_n.jpg>
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://1.bp.blogspot.com/-1H_RNCKOEM8/U08OZswiazI/AAAAAAAAEqg/TUBrftnH9BA/s1600/10155573_264058480433636_4678909081801098874_n.jpg>
>>> <mime-attachment.jpg>
>>> <http://1.bp.blogspot.com/-2KyhEf7krRI/U08OfnTsC7I/AAAAAAAAEqo/bawC4Vot-6U/s1600/Karpal+Singh+Kemalangan-714845.jpeg>
>>> Kapal Singh adalah antara ahli parlimen yang lantang pernah digelar
>>> Harimau Julutong bergiat politik semenjak 1978 sehingga sekarang dan
>>> baru-baru ini melepas jawatan sebagai Pengerusi DAP...
>>>
>>> Karpal dilahirkan di Pulau Pinang pada 28 Jun, 1940. Beliau mendapat
>>> ijazah perundangan dari Universiti Singapura dan berkhidmat sebagai
>>> peguam sebelum memulakan karier politiknya pada 1970 selepas
>>> menyertai DAP.
>>>
>>> Beliau pertama kali menang pilihan raya pada 1974 di kerusi Dewan
>>> Undangan Negeri (DUN) Kedah.Peguam lantang itu pertama kali menang
>>> kerusi Parlimen Jelutong pada tahun 1978.
>>>
>>> Semenjak menang buat kali pertama pada tahun 1978, Karpal hanya
>>> kalah sekali di kerusi tersebut semasa Pilihan Raya Umum ke 10 pada
>>> 1999.Karpal yang sudah menjadi aktif berpolitik selama 36 tahun dan
>>> digeruni dengan ucapan berapi-apinya di Dewan Rakyat digelar
>>> 'Harimau Jelutong'.
>>>
>>> Karpal melepaskan jawatan Pengerusi DAP baru-baru ini selepas
>>> didapati bersalah dalam kes hasutan kerana mengatakan Sultan boleh
>>> didakwa di mahkamah pada 2009. Beliau menjadi lumpuh dan menggunakan
>>> kerusi roda selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya pada 2005.
>>>
>>> Beliau pernah ditahan bersama pemimpin pembangkang dan aktivis
>>> politik lain mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan
>>> merengkok di Kem Tahanan Kamunting selama dua tahun selepas kerajaan
>>> pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad melancarkan Operasi Lalang pada
>>> 1987 yang menyaksikan lebih seratus orang ditahan.
>>>
>>> Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengucapkan takziah melalui
>>> akun Twitter @najibrazak.
>>>
>>> "Saya baru mendarat di Ankara (Turki) apabila mendapat khabar YB
>>> Karpal terbunuh dalam kemalangan jalan raya. Takziah kepada keluarga
>>> beliau," tulisnya.Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar
>>> Ibrahim turut bersedih dengan pemergian pemimpin veteran DAP itu
>>> yang turut menjadi peguamnya dalam kes Liwat II.
>>>
>>> "Kami kehiangan sahabat; pejuang gigih keadilan Karpal Singh. Kami
>>> berbicara panjang melalui talipon jam 630 ptg semlm. Takziah buat
>>> keluarga," kata Anwar di akaun Twitter @anwaribrahim.
>>>
>>> Karpal merupakan salah seorang pemimpin yang menjayakan penubuhan
>>> gabungan pembangkang PR dianggotai DAP, PKR dan PAS selepas buat
>>> pertama kalinya majoriti tradisi dua pertiga Barisan Nasional (BN)
>>> dinafikan di Parlimen.
>>>
>>> Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menulis di
>>> akaun Twitter @khalid_ibrahim: "Perkhabaran sedih. Negara kehilangan
>>> tokoh politik & peguam yang berwibawa. Takziah kepada seluruh
>>> keluarga mendiang Karpal Singh."Karpal meninggalkan seorang isteri
>>> dan lima orang anak serta empat orang cucu.
>>>
>>> Ramai orang terkejut dan tidak menyangka yang Karpal akan
>>> menghabiskan sisa hidup dengan kemalangan.
>>>
>>> Satu kehilangan besar, seorang pejuang yang disegani dan dihormati
>>> oleh kawan dan lawan.‎ Takziah buat ahli keluarga mendiang,
>>> penyokong dan pendukung DAP khasnya serta keluarga Pakatan Rakyat
>>> secara umum.
>>>
>>> *_LAPORAN KEMALANGAN MAUT JALANRAYA_*
>>>
>>> /1. No Rpt:Trafik Kampar Rpt:/
>>> /960/14/
>>> /2. Tkh: 17/04/2014/
>>> /3. Masa: 0110hrs/
>>> /4. Lokasi: KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah (Utara)/
>>> /5. Sek APJ: Sek 41 (1) APJ 1987/
>>> /6. Kend Terlibat: /
>>> /K1: M/Mpv No.KS 9898/
>>> /(Toyota Alphard)/
>>> /K2: M/Lori No. WTL 9909 (Mitsubishi Canter - 5 tan) /
>>> /
>>> //7. Mangsa:/
>>> /M1: Nama: Karpal Singh A/L Ram Singh (penumpang MPV/maut)/
>>> /Kpt: 400628-07-5079/
>>> /Umur:74thn/
>>> /Alamat: No.144 A, Jalan Utama/
>>> /10450, Georgetown,/
>>> /Pulau Pinang /
>>>
>>> /M2: Nama: dikenali sebagai Michael - pembantu peribadi (penumpang
>>> MPV/maut)/
>>>
>>> /M3: Nama: (1) (P) Indonesia - pembantu rumah (penumpang/cedera
>>> parah) dirawat d Hospital Permaisuri Bainun Ipoh/
>>> /Kpt: belum diperolehi/
>>> /Umur: -/
>>> /Alamat:-/
>>>
>>> /M4: Nama: Ramkarpal Singh A/L Karpal Singh (penumpang MPV/tidak
>>> cedera)/
>>> /Kpt: 760409-07-5211/
>>> /Umur: 38thn/
>>> /Alamat: 14-1-4 City Gardens Persiaran Raja/
>>> /Chulan, 50200, W. P./
>>> /
>>> //M5: Nama: C.Selvam. (pemandu MPV /tidak cedera)/
>>> /Kpt: Warganegara India/
>>> /Umur: 27thn/
>>> /Alamat: -/
>>>
>>> /M6: Nama: Abu Mansor bin Mohd (pemandu M/Lori/cedera)/
>>> /Kpt: 690830-05-5 053/
>>> /Umur: 45thn/
>>> /Alamat: No 528 Blok B,/
>>> /Flat Petaling Utama 13, 46000 Petaling Jaya,Selangor/
>>> /
>>> //M7: Nama: Nur Azlina Ahmad (penumpang M/Lori/tidak cedera)/
>>> /Kpt: 910829-08-6356/
>>> /Umur: 23thn/
>>> /Alamat: No 17-12 Blok C/
>>> /PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota/
>>> /Damansara 47810/
>>> /Petaling Jaya,Selangor/
>>> /
>>> //M8: Nama: Nurieman Diana Qhaleesha binti/
>>> /Abdullah/
>>> /(penumpang M/Lori/tidak/
>>> /cedera)/
>>> /Kpt: 101230-10-2508/
>>> /Umur: 4thn/
>>> /Alamat: No 17-12 Blok C PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota/
>>> /Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor/
>>> /
>>> //8. Ringkasan/Siasatan Awal: /
>>> /
>>> //Pada 17/04/2014 jam lebih kurang 0110hrs satu kemalangan maut
>>> telah berlaku di KM306.1 Lebuh Raya Utara-Selatan (Hala Utara/Gua
>>> Tempurung) melibatkn sebuah M/MPV jenis Toyota Alphard dgn sebuah
>>> M/Lori jenis Mitsubishi Canter (5 tan/muatan simen,besi,mozek).
>>> Berpandukan siasatan awal mendapati M/MPV yang dipandu bersama 4
>>> orang penumpang yang datang dari arah K/Lumpur menghala ke Ipoh
>>> apabila sampai ditempat kejadian telah hilang kawalan dan melanggar
>>> belakang sebelah kanan M/Lori di lorong kiri jalan yang menghala ke
>>> arah yang sama. Akibat kemalangan penumpang hadapan M/MPV (Ahli
>>> Parlimen Bukit Gelugor) dan Pembantu Peribadi beliau penumpang
>>> belakang belakang sebelah kiri telah meninggal dunia di tempat
>>> kejadian manakala seorang perempuan Indonesia dipercayai pembantu
>>> rumah mengalami kecederaan parah dan dirawat di Zon Merah HRPB, Ipoh./
>>> /
>>> //Siasatan:/
>>> /1) Keadaan jalan lurus / mendaki bukit/
>>> /2) Cuaca baik / gelap tanpa lampu/
>>> /3) Kerosakan M/MPV teruk dibahagian hadapan sebelah kiri manakala
>>> M/Lori rosak dibahagian belakang sebelah kanan./
>>> /4) Semakan keatas M/MPV mempunyai 29 rekod kesalahan lalulintas -
>>> pandu laju di bawah Seksyen 079 (2) APJ 1987 (15 saman belum jelas)/
>>> /
>>> //Peg Penyiasat: /
>>> /ASP Abd Aziz Abd Rahman/
>>> /KBKA/KTD /
>>> /IPD Kampar/
>>>
>>> *_Pemandu lori positif dadah_*
>>> **
>>> Kampar: Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon,
>>> mengesahkan pemandu lori yang terbabit dalam kemalangan di KM 301.6
>>> Lebuhraya Utara-Selatan (arah utara), membabitkan kematian bekas
>>> Pengerusi DAP Karpal Singh dan pembantunya, awal pagi tadi, positif
>>> dadah jenis ganja.
>>>
>>> Menurutnya, saringan awal ujian air kencing positif dadah jenis
>>> ganja dan pemandu lori terbabit ditahan sebelum dilepaskan dengan
>>> jaminan polis.
>>>
>>> "Ujian makmal akan dilakukan bagi mendapatkan keputusan lebih
>>> tepat,"katanya. HM
>>> <http://www.hmetro.com.my/articles/Pemanduloripositifdadah/Article?mutakhir>
>>>
>>> _*Karpal: Ujian awal air kencing pemandu lori mengandungi kesan
>>> ganja - Polis*
>>> _Astro Awani | Kemas kini: April 17, 2014
>>>
>>> KUALA LUMPUR: Ujian air kencing terhadap pemandu lori yang terlibat
>>> dalam kemalangan yang mengorbankan pemimpin veteran dan Ahli
>>> Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh dipercayai mempunyai pengaruh
>>> dadah.
>>>
>>> Ketua Polis Daerah Kampar, Supt Ng Kong Soon berkata siasatan awal
>>> polis menerusi saringan ujian air kencing kepada pemandu lori
>>> tersebut mendapati terdapat kesan-kesan dadah jenis ganja.
>>>
>>> "Terdapat adanya kesan penggunaan dadah jenis ganja pada ujian
>>> saringan air kencing polis terhadap pemandu lori tersebut namun
>>> begitu kita akan hantar sampel tersebut kepada pihak hospital dan
>>> patologi untuk dianalisis dengan lebih lanjut," katanya kepada Astro
>>> AWANI.
>>>
>>> Lori yang digunakan juga merupakan sebuah lori syarikat pengangkutan
>>> yang berdaftar di Petaling Jaya dan semasa kejadian lori tersebut
>>> menghala ke Ipoh sambil membawa muatan barang-barangan seperti
>>> bekalan simen, kepingan mozek dan besi.
>>>
>>> Dalam kejadian, pada jam 1.10 pagi itu,*lori berkenaan secara
>>> tiba-tiba dikatakan memasuki lorong yang dilalui kenderaan yang
>>> dinaiki Karpal.*
>>> *
>>> **Akibatnya kenderaan mereka melanggar bahagian belakang bucu lori
>>> tersebut.*
>>>
>>> Rempuhan itu mengakibatkan impak yang kuat sekaligus meragut nyawa
>>> Karpal dan pembantu peribadinya di tempat kejadian.
>>>
>>> KM 301.6 di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) menghala utara sering
>>> menjadi lokasi kemalangan. - astroawani
>>> <http://www.astroawani.com/news/show/karpal-ujian-awal-air-kencing-pemandu-lori-mengandungi-kesan-ganja-polis-34080?cp>
>>>
>>> Berita ini dipetik dari sebaran pelbagai sumber media sosial,
>>> twitter dan facebook.
>>> Michael Wong <https://www.facebook.com/michael.wong.90260403>· Top
>>> Commenter · Regional Executive Chef
>>> <https://www.facebook.com/pages/Regional-Executive-Chef/103006316420803>at
>>> Vairo International Pte Ltd
>>> <https://www.facebook.com/pages/Vairo-International-Pte-Ltd/128141383930254>
>>> Report kata pemandu mpv ada 20 rekod kesalahan jalanraya bagaimana
>>> pemandu lori ....
>>>
>>>
>>
>

Mon Apr 21, 2014 8:05 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Pacak lah AES 10 biji pun kalau mentaliti* taknak berubah, apa pun tak guna.
Setahun sekali saman speed trap tu OK lagi.. tapi kalau dah 20++, gantung
lesen lebih baik..

*mentaliti yang mana saman boleh dibayar dan tiada kena mengena dengan
keselamatan diri dan orang lain.

2014-04-22 10:56 GMT+08:00 MHZ <cekelatgetah@gmail.com>:

>
>
> Sepatutnya AES dipacak di lokasi seperti ini.
>
> On 21/04/2014 3:11 PM, ML wrote:
>
>
> "Trend bodoh terkini" haha
>
> Tapi... Kalau la beliau menyokong & memperjuangkan AES... Mungkin lain
> ceritanya ...
>
> Sent from my i-Raspberry 4G
>
> On 21 Apr, 2014, at 10:15 am, MHZ <cekelatgetah@gmail.com> wrote:
>
> 1. mcm bashah ckp.. jln tu membukit lori semua slow kat situ. sebelum
> jln membukit tu klu tak silap jalannya betul2 staight memang ramai yg bawak
> laju kat sini. atas tu bengkang bengkok sket.
> 2. laju memang faktor utama ini memang tak boleh dinafikan.. alphard beb
> hehe
> 3. faktor lain yg mungkin kita tak tau.. driver ngantuk ke.. main
> smartphone (trend bodoh terkini di negara kita).
>
> On 19/04/2014 12:22 AM, littlenoti@yahoo.com wrote:
>
> Dgrnya mpv tu ada 15 saman belum jelas....total saman 20++....semunya
> sebab laju
>
> Sent from Yahoo Mail on Android<https://overview.mail.yahoo.com/mobile/?.src=Android>
>
> ------------------------------
> * From: * bashah <bwasi@yahoo.com> <bwasi@yahoo.com>;
> * To: * automobil@yahoogroups.com <automobil@yahoogroups.com><automobil@yahoogroups.com>;
>
> * Subject: * Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw:
> karpal-singh-maut-dalam-kemalangan [4 Attachments]
> * Sent: * Fri, Apr 18, 2014 4:29:35 AM
>
> Kawasan Gua tempurung ni aku familiar pasal kg aku di Ipoh...
> kalau lori berat memang slow kekura - ibarat berjalan kaki
> kalau mcm alphard tu laju -mcm arnab
> jalan situ lurus menaik, SEMPIT dan kekanaN sikit di puncanknya.
> jika tengok lori, MPV ni langgar bucu belakng kanan lori.
> dia taK langgar badan lori panjang tu atau kepala lori.
> ((kalau kena kepala lori kira betulla lori makan jalan MPV...))
> jadi MPV tu laju sangat dan lori tu tak masuk jalan MPV dikanan spt
> laporan akhbar.
> Besar kenungkinan bukan salah lori, tapi salah MPV sebab terlalu laju.
> Kalau salah lori pun ialah dia slow sangat naik bukit...
> Tapi drebar tu ada ganja dalam darah. Sangkut.
> Mungkin sebab nak kurangkan penat bekerja teruk Di Malaya ni cari rezeki,
> kejar trip mcm bas xpress.
>
> Cadangan : semua lori letak lingkaran lampu ikut belaknag badan, jadi
> drebar keta belakang tahu jenis lori didepan tu...
> Lori kecil yg laju atau lori treler kura2...
>
>
> On Thursday, April 17, 2014 11:43 PM, -:eSpAcE9808:-
> <rienacom@yahoo.com.sg> <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:
>
> 
>
>
> *karpal-singh-maut-dalam-kemalangan*
>
> telokbakong.blogspot
> mafiaboss2u.blogspot
> MAFIABOSS MELAYU
>
> <mime-attachment.jpg><http://3.bp.blogspot.com/-3wyo2brIrLg/U09sKgGe5uI/AAAAAAAAJrg/uHUbEuS2Npc/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya2.jpg>
>
>
> IPOH - Anggota Parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh dan pembantu
> peribadinya maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna (MPV)
> yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara Selatan laluan
> utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi ini.
>
> Ketua Polis Daerah Kampar Superintenden Ng Kong Soon berkata Karpal Singh,
> 74, dan pembantu peribadinya Michael Cornelius, 40-an, maut di tempat
> kejadian.
>
> Selain itu, katanya, pembantu rumah Karpal Singh, seorang wanita warga
> Indonesia cedera parah dan mengalami pendarahan di bahagian otak sementara
> anak lelaki pemimpin DAP itu, Ram Singh, 38, dan pemandu kenderaan MPV
> tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan pada pukul 12.40 pagi itu.
>
> "Siasatan awal polis mendapati kenderaan MPV jenis Toyota Alphard
> berwarna putih yang membawa lima penumpang termasuk Karpal Singh dalam
> perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang dipercayai hilang kawalan
> apabila tiba di kawasan kejadian dan melanggar bahagian kanan lori yang
> sedang bergerak di sebelah kiri laluan itu," katanya ketika dihubungi
> Bernama di sini hari ini.
>
> Beliau berkata lori lima tan yang membawa muatan simen, besi dan mozek itu
> dipercayai bergerak perlahan di sebelah kiri laluan ke utara itu
> memandangkan ia membawa muatan berat dan tempat kejadian juga merupakan
> kawasan laluan berbukit.
>
> Ng berkata kesemua mangsa dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun di
> sini. Operasi menyelamat kesemua mangsa dalam kemalangan itu dibantu
> anggota Bomba dan Penyelamat di tempat kejadian, katanya.
> <mime-attachment.jpg><http://2.bp.blogspot.com/-pNsi-VfXd6o/U09su8jhSRI/AAAAAAAAJrs/wtjiEUcX13c/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya3.jpg>
>
> <mime-attachment.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-Jf0aFHxiaDw/U09sv4jSJLI/AAAAAAAAJr4/B-e0jUpGGFY/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya5.jpg>
>
> <mime-attachment.jpg><http://3.bp.blogspot.com/-R3EURBAZyWc/U09swR1JhdI/AAAAAAAAJr8/KypmdhJ2UWo/s1600/karpal+singh+maut+kemalangan+jalan+raya6.jpg>
>
> "Saya tak tahu itu Karpal," demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor Mohd,
> 45.
>
> Menurutnya, sebaik perlanggaran berlaku, dia segera meninjau keadaan MPV
> berkenaan dan mendapati ada mangsa yang cedera.
>
> Katanya, terdapat beberapa kenderaan berhenti di laluan itu dan
> memaklumkan mangsa yang terlibat merupakan bekas pemimpin tertinggi DAP.
>
> "Waktu itu baru saya tahu itu Karpal, ketika itu dia berada dalam keadaan
> tidak sedar, sebahagian mukanya ada kesan darah," katanya.
>
> "Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina
> Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli Parlimen
> Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.
>
> Nur Azlina, 23, berkata, ketika kejadian, lori dipandu suaminya, Abu
> Mansor Mohd, 45, berada di laluan kiri dan dipandu perlahan.
>
> Bagaimanapun menurutnya, secara tiba-tiba, kenderaan mereka dirempuh kuat
> dari arah belakang.
>
> "Serentak itu saya dengar suara lelaki menjerit, ada juga yang minta
> tolong," katanya.
>
> Nur Azlina bersama suami dan anak perempuan mereka, Nurieman Diana
> Qhaleesha dalam perjalanan menghantar barang simen, besi dan mozek ke Bukit
> Mertajam.
>
> Ketiga-tiga mereka selamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.
>
> *Takziah untuk keluarga Karpal Singh...*
>
> *Karpal Singh meninggal dalam kemalangan + Laporan Polis & Gambar*
> telokbakong.blogspot
> azmieyusoff.blogspot.
>
> <mime-attachment.jpg><http://3.bp.blogspot.com/-0X6SrOlk-Tc/U08OI7yPYsI/AAAAAAAAEqI/218h6fHTf-E/s1600/10277091_264058490433635_9117789816549663318_n.jpg>
> Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh 74 tahun meninggal dunia dalam
> satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6 lebuhraya utara selatan (PLUS) [di
> Kawasan Gua Tempurung] menghala ke utara kira-kira pukul 1 pagi tadi.
>
> Manakala pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia apabila
> kereta jenis Toyota Alphard yang mereka naiki melanggar sebuah lori dalam
> perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara Selatan kira-kira jam 1 pagi
> tadi.
>
> Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta berkenaan dilaporkan cedera.
> <mime-attachment.jpg><http://4.bp.blogspot.com/-4gX2KeJMA84/U08OP8LKz7I/AAAAAAAAEqQ/HztGSCAFhq0/s1600/1782089_264058470433637_8903043551151740414_n.jpg>
> <mime-attachment.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-9Oa3UyUQQ4I/U08OUS2mjKI/AAAAAAAAEqY/_HaRiozEJ1Y/s1600/922981_10152302593760600_5219792402300763276_n.jpg>
> <mime-attachment.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-1H_RNCKOEM8/U08OZswiazI/AAAAAAAAEqg/TUBrftnH9BA/s1600/10155573_264058480433636_4678909081801098874_n.jpg>
> <mime-attachment.jpg><http://1.bp.blogspot.com/-2KyhEf7krRI/U08OfnTsC7I/AAAAAAAAEqo/bawC4Vot-6U/s1600/Karpal+Singh+Kemalangan-714845.jpeg>
>
> Kapal Singh adalah antara ahli parlimen yang lantang pernah digelar
> Harimau Julutong bergiat politik semenjak 1978 sehingga sekarang dan
> baru-baru ini melepas jawatan sebagai Pengerusi DAP...
>
> Karpal dilahirkan di Pulau Pinang pada 28 Jun, 1940. Beliau mendapat
> ijazah perundangan dari Universiti Singapura dan berkhidmat sebagai peguam
> sebelum memulakan karier politiknya pada 1970 selepas menyertai DAP.
>
> Beliau pertama kali menang pilihan raya pada 1974 di kerusi Dewan
> Undangan Negeri (DUN) Kedah.Peguam lantang itu pertama kali menang kerusi
> Parlimen Jelutong pada tahun 1978.
>
> Semenjak menang buat kali pertama pada tahun 1978, Karpal hanya kalah
> sekali di kerusi tersebut semasa Pilihan Raya Umum ke 10 pada 1999.Karpal
> yang sudah menjadi aktif berpolitik selama 36 tahun dan digeruni dengan
> ucapan berapi-apinya di Dewan Rakyat digelar 'Harimau Jelutong'.
>
> Karpal melepaskan jawatan Pengerusi DAP baru-baru ini selepas didapati
> bersalah dalam kes hasutan kerana mengatakan Sultan boleh didakwa di
> mahkamah pada 2009. Beliau menjadi lumpuh dan menggunakan kerusi roda
> selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya pada 2005.
>
> Beliau pernah ditahan bersama pemimpin pembangkang dan aktivis politik
> lain mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan merengkok di Kem
> Tahanan Kamunting selama dua tahun selepas kerajaan pimpinan Tun Dr
> Mahathir Mohamad melancarkan Operasi Lalang pada 1987 yang menyaksikan
> lebih seratus orang ditahan.
>
> Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengucapkan takziah melalui akun
> Twitter @najibrazak.
>
> "Saya baru mendarat di Ankara (Turki) apabila mendapat khabar YB Karpal
> terbunuh dalam kemalangan jalan raya. Takziah kepada keluarga beliau,"
> tulisnya.Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut
> bersedih dengan pemergian pemimpin veteran DAP itu yang turut menjadi
> peguamnya dalam kes Liwat II.
>
> "Kami kehiangan sahabat; pejuang gigih keadilan Karpal Singh. Kami
> berbicara panjang melalui talipon jam 630 ptg semlm. Takziah buat
> keluarga," kata Anwar di akaun Twitter @anwaribrahim.
>
> Karpal merupakan salah seorang pemimpin yang menjayakan penubuhan
> gabungan pembangkang PR dianggotai DAP, PKR dan PAS selepas buat pertama
> kalinya majoriti tradisi dua pertiga Barisan Nasional (BN) dinafikan di
> Parlimen.
>
> Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menulis di akaun
> Twitter @khalid_ibrahim: "Perkhabaran sedih. Negara kehilangan tokoh
> politik & peguam yang berwibawa. Takziah kepada seluruh keluarga mendiang
> Karpal Singh."Karpal meninggalkan seorang isteri dan lima orang anak serta
> empat orang cucu.
>
> Ramai orang terkejut dan tidak menyangka yang Karpal akan menghabiskan
> sisa hidup dengan kemalangan.
>
> Satu kehilangan besar, seorang pejuang yang disegani dan dihormati oleh
> kawan dan lawan.‎ Takziah buat ahli keluarga mendiang, penyokong dan
> pendukung DAP khasnya serta keluarga Pakatan Rakyat secara umum.
>
> *LAPORAN KEMALANGAN MAUT JALANRAYA*
>
> *1. No Rpt:Trafik Kampar Rpt:*
> *960/14*
> *2. Tkh: 17/04/2014*
> *3. Masa: 0110hrs*
> *4. Lokasi: KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah (Utara)*
> *5. Sek APJ: Sek 41 (1) APJ 1987*
> *6. Kend Terlibat: *
> *K1: M/Mpv No.KS 9898*
> *(Toyota Alphard)*
> *K2: M/Lori No. WTL 9909 (Mitsubishi Canter - 5 tan) *
>
> *7. Mangsa:*
> *M1: Nama: Karpal Singh A/L Ram Singh (penumpang MPV/maut)*
> *Kpt: 400628-07-5079*
> *Umur:74thn*
> *Alamat: No.144 A, Jalan Utama*
> *10450, Georgetown,*
> *Pulau Pinang *
>
> *M2: Nama: dikenali sebagai Michael - pembantu peribadi (penumpang
> MPV/maut)*
>
> *M3: Nama: (1) (P) Indonesia - pembantu rumah (penumpang/cedera parah)
> dirawat d Hospital Permaisuri Bainun Ipoh*
> *Kpt: belum diperolehi*
> *Umur: -*
> *Alamat:-*
>
> *M4: Nama: Ramkarpal Singh A/L Karpal Singh (penumpang MPV/tidak cedera)*
> *Kpt: 760409-07-5211*
> *Umur: 38thn*
> *Alamat: 14-1-4 City Gardens Persiaran Raja*
> *Chulan, 50200, W. P.*
>
> *M5: Nama: C.Selvam. (pemandu MPV /tidak cedera)*
> *Kpt: Warganegara India*
> *Umur: 27thn*
> *Alamat: -*
>
> *M6: Nama: Abu Mansor bin Mohd (pemandu M/Lori/cedera)*
> *Kpt: 690830-05-5 053*
> *Umur: 45thn*
> *Alamat: No 528 Blok B,*
> *Flat Petaling Utama 13, 46000 Petaling Jaya,Selangor*
>
> *M7: Nama: Nur Azlina Ahmad (penumpang M/Lori/tidak cedera)*
> *Kpt: 910829-08-6356*
> *Umur: 23thn*
> *Alamat: No 17-12 Blok C*
> *PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota*
> *Damansara 47810*
> *Petaling Jaya,Selangor*
>
> *M8: Nama: Nurieman Diana Qhaleesha binti*
> *Abdullah*
> *(penumpang M/Lori/tidak*
> *cedera)*
> *Kpt: 101230-10-2508*
> *Umur: 4thn*
> *Alamat: No 17-12 Blok C PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota*
> *Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor*
>
> *8. Ringkasan/Siasatan Awal: *
>
> *Pada 17/04/2014 jam lebih kurang 0110hrs satu kemalangan maut telah
> berlaku di KM306.1 Lebuh Raya Utara-Selatan (Hala Utara/Gua Tempurung)
> melibatkn sebuah M/MPV jenis Toyota Alphard dgn sebuah M/Lori jenis
> Mitsubishi Canter (5 tan/muatan simen,besi,mozek). Berpandukan siasatan
> awal mendapati M/MPV yang dipandu bersama 4 orang penumpang yang datang
> dari arah K/Lumpur menghala ke Ipoh apabila sampai ditempat kejadian telah
> hilang kawalan dan melanggar belakang sebelah kanan M/Lori di lorong kiri
> jalan yang menghala ke arah yang sama. Akibat kemalangan penumpang hadapan
> M/MPV (Ahli Parlimen Bukit Gelugor) dan Pembantu Peribadi beliau penumpang
> belakang belakang sebelah kiri telah meninggal dunia di tempat kejadian
> manakala seorang perempuan Indonesia dipercayai pembantu rumah mengalami
> kecederaan parah dan dirawat di Zon Merah HRPB, Ipoh.*
>
> *Siasatan:*
> *1) Keadaan jalan lurus / mendaki bukit*
> *2) Cuaca baik / gelap tanpa lampu*
> *3) Kerosakan M/MPV teruk dibahagian hadapan sebelah kiri manakala M/Lori
> rosak dibahagian belakang sebelah kanan.*
> *4) Semakan keatas M/MPV mempunyai 29 rekod kesalahan lalulintas - pandu
> laju di bawah Seksyen 079 (2) APJ 1987 (15 saman belum jelas)*
>
> *Peg Penyiasat: *
> *ASP Abd Aziz Abd Rahman*
> *KBKA/KTD *
> *IPD Kampar*
>
> *Pemandu lori positif dadah*
>
> Kampar: Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon, mengesahkan
> pemandu lori yang terbabit dalam kemalangan di KM 301.6 Lebuhraya
> Utara-Selatan (arah utara), membabitkan kematian bekas Pengerusi DAP Karpal
> Singh dan pembantunya, awal pagi tadi, positif dadah jenis ganja.
>
> Menurutnya, saringan awal ujian air kencing positif dadah jenis ganja dan
> pemandu lori terbabit ditahan sebelum dilepaskan dengan jaminan polis.
>
> "Ujian makmal akan dilakukan bagi mendapatkan keputusan lebih
> tepat,"katanya. HM
> <http://www.hmetro.com.my/articles/Pemanduloripositifdadah/Article?mutakhir>
>
>
> *Karpal: Ujian awal air kencing pemandu lori mengandungi kesan ganja -
> Polis *Astro Awani | Kemas kini: April 17, 2014
>
> KUALA LUMPUR: Ujian air kencing terhadap pemandu lori yang terlibat dalam
> kemalangan yang mengorbankan pemimpin veteran dan Ahli Parlimen Bukit
> Gelugor, Karpal Singh dipercayai mempunyai pengaruh dadah.
>
> Ketua Polis Daerah Kampar, Supt Ng Kong Soon berkata siasatan awal polis
> menerusi saringan ujian air kencing kepada pemandu lori tersebut mendapati
> terdapat kesan-kesan dadah jenis ganja.
>
> "Terdapat adanya kesan penggunaan dadah jenis ganja pada ujian saringan
> air kencing polis terhadap pemandu lori tersebut namun begitu kita akan
> hantar sampel tersebut kepada pihak hospital dan patologi untuk dianalisis
> dengan lebih lanjut," katanya kepada Astro AWANI.
>
> Lori yang digunakan juga merupakan sebuah lori syarikat pengangkutan yang
> berdaftar di Petaling Jaya dan semasa kejadian lori tersebut menghala ke
> Ipoh sambil membawa muatan barang-barangan seperti bekalan simen, kepingan
> mozek dan besi.
>
> Dalam kejadian, pada jam 1.10 pagi itu,* lori berkenaan secara tiba-tiba
> dikatakan memasuki lorong yang dilalui kenderaan yang dinaiki Karpal.*
>
> *Akibatnya kenderaan mereka melanggar bahagian belakang bucu lori
> tersebut.*
>
> Rempuhan itu mengakibatkan impak yang kuat sekaligus meragut nyawa Karpal
> dan pembantu peribadinya di tempat kejadian.
>
> KM 301.6 di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) menghala utara sering menjadi
> lokasi kemalangan. - astroawani<http://www.astroawani.com/news/show/karpal-ujian-awal-air-kencing-pemandu-lori-mengandungi-kesan-ganja-polis-34080?cp>
>
> Berita ini dipetik dari sebaran pelbagai sumber media sosial, twitter
> dan facebook.
>
> Michael Wong <https://www.facebook.com/michael.wong.90260403> · Top
> Commenter · Regional Executive Chef<https://www.facebook.com/pages/Regional-Executive-Chef/103006316420803>at Vairo
> International Pte Ltd<https://www.facebook.com/pages/Vairo-International-Pte-Ltd/128141383930254>
> Report kata pemandu mpv ada 20 rekod kesalahan jalanraya bagaimana pemandu
> lori ....
>
>
>
>
>
>

Mon Apr 21, 2014 11:34 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

Dulu banyak speed trap kat sini Gua Tempurung/Ipoh/Terowong/ Taiping
walaupun aku org Perak, bila lalu kat kaw Perak sure ikut papan tanda.
sebab sejak bijih timah jatuh harga, saman ialah Pendapatan utama negeri Perak..ha ha ha

tapi sejak AES dok sibuk ni, tak de pulak speed trap biasa...
>pasal aku tengok selamba jer drebar laju jer buat style drive KL-Seremban di Perak

AES pun takde kat tempat bahaya begini...
Yg depa letak kat jalan rata dan lega mcm kat kajang dan Slim river...apara..
On Tuesday, April 22, 2014 11:05 AM, Zaiedishaq <zaiedishaq@gmail.com> wrote:

 
Pacak lah AES 10 biji pun kalau mentaliti* taknak berubah, apa pun tak guna.
Setahun sekali saman speed trap tu OK lagi.. tapi kalau dah 20++, gantung lesen lebih baik..

*mentaliti yang mana saman boleh dibayar dan tiada kena mengena dengan keselamatan diri dan orang lain.

2014-04-22 10:56 GMT+08:00 MHZ <cekelatgetah@gmail.com>:


>Sepatutnya AES dipacak di lokasi seperti ini.
>
>On 21/04/2014 3:11 PM, ML wrote:
>

>>"Trend bodoh terkini" haha
>>
>>
>>Tapi... Kalau la beliau menyokong & memperjuangkan AES...  Mungkin lain ceritanya ... 
>>
>>Sent from my i-Raspberry 4G
>>
>>On 21 Apr, 2014, at 10:15 am, MHZ <cekelatgetah@gmail.com> wrote:
>>
>>
>>1. mcm bashah ckp.. jln tu membukit lori semua slow kat situ. sebelum jln membukit tu klu tak silap jalannya betul2 staight memang ramai yg bawak laju kat sini. atas tu bengkang bengkok sket.
>>>2. laju memang faktor utama ini memang tak boleh
dinafikan.. alphard beb hehe
>>>3. faktor lain yg mungkin kita tak tau.. driver
ngantuk ke.. main smartphone (trend bodoh terkini di
negara kita).
>>>
>>>On 19/04/2014 12:22 AM, littlenoti@yahoo.com wrote:
>>>
>>>Dgrnya mpv tu ada 15 saman belum jelas....total saman 20++....semunya sebab laju
>>>>Sent from Yahoo Mail on Android
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>________________________________
>>>> From: bashah <bwasi@yahoo.com>;
>>>>To: automobil@yahoogroups.com <automobil@yahoogroups.com>;
>>>>Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: karpal-singh-maut-dalam-kemalangan [4 Attachments]
>>>>Sent: Fri, Apr 18, 2014 4:29:35 AM
>>>>
>>>>
>>>>Kawasan Gua tempurung ni aku familiar pasal kg aku di Ipoh...
>>>>kalau lori berat memang slow kekura - ibarat berjalan kaki
>>>>
>>>>kalau mcm alphard tu laju -mcm arnab
>>>>jalan situ lurus menaik, SEMPIT dan kekanaN sikit di puncanknya.
>>>>
>>>>jika tengok lori, MPV ni langgar bucu belakng kanan lori.
>>>>dia taK langgar badan lori panjang tu atau kepala lori.
>>>>((kalau kena kepala lori kira betulla lori makan jalan MPV...))
>>>>jadi MPV tu laju sangat dan lori tu tak masuk jalan MPV dikanan spt laporan akhbar.
>>>>Besar kenungkinan bukan salah lori, tapi salah MPV sebab terlalu laju.
>>>>Kalau salah lori pun ialah dia slow sangat naik bukit...
>>>>Tapi drebar tu ada ganja dalam darah. Sangkut.
>>>>Mungkin sebab nak kurangkan penat bekerja teruk Di Malaya ni cari rezeki, kejar trip mcm bas xpress.
>>>>
>>>>
>>>>Cadangan : semua lori letak lingkaran lampu ikut belaknag badan, jadi drebar keta belakang tahu jenis lori didepan  tu...
>>>>Lori kecil yg laju atau lori treler kura2...
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>On Thursday, April 17, 2014 11:43 PM, -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg> wrote:
>>>>
>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>>karpal-singh-maut-dalam-kemalangan
>>>
>>>>telokbakong.blogspot
>>>>mafiaboss2u.blogspot
>>>>MAFIABOSS MELAYU
>>>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>>
>>>>
>>>>IPOH - Anggota Parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh dan pembantu peribadinya maut dalam kemalangan membabitkan kenderaan serba guna (MPV) yang dinaikinya dan lori di Kilometer 306.1 Lebuhraya Utara Selatan laluan utara berhampiran Gua Tempurung di Kampar awal pagi ini.
>>>>
>>>>Ketua Polis
Daerah Kampar
Superintenden
Ng Kong Soon
berkata Karpal
Singh, 74, dan
pembantu
peribadinya
Michael
Cornelius,
40-an, maut di
tempat
kejadian.
>>>>
>>>>Selain itu,
katanya,
pembantu rumah
Karpal Singh,
seorang wanita
warga
Indonesia
cedera parah
dan mengalami
pendarahan di
bahagian otak
sementara anak
lelaki
pemimpin DAP
itu, Ram Singh, 38, dan pemandu kenderaan MPV tidak mengalami kecederaan dalam kemalangan pada pukul 12.40 pagi itu.
>>>>
>>>>"Siasatan awal
polis
mendapati
kenderaan MPV
jenis Toyota Alphard berwarna putih yang membawa lima penumpang termasuk Karpal Singh dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang dipercayai hilang kawalan apabila tiba di kawasan kejadian dan melanggar bahagian kanan lori yang sedang bergerak di sebelah kiri laluan itu," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
>>>>
>>>>Beliau berkata
lori lima tan
yang membawa
muatan simen,
besi dan mozek
itu dipercayai
bergerak
perlahan di
sebelah kiri
laluan ke
utara itu
memandangkan
ia membawa
muatan berat
dan tempat
kejadian juga
merupakan
kawasan laluan
berbukit.
>>>>
>>>>Ng berkata
kesemua mangsa
dibawa ke
Hospital Raja
Permaisuri
Bainun di
sini. Operasi
menyelamat
kesemua mangsa
dalam
kemalangan itu
dibantu
anggota Bomba
dan Penyelamat
di tempat
kejadian,
katanya. 
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>>"Saya tak tahu itu Karpal," demikian reaksi pemandu lori, Abu Mansor Mohd, 45.
>>>>
>>>>Menurutnya,
sebaik
perlanggaran
berlaku, dia
segera
meninjau
keadaan MPV
berkenaan dan
mendapati ada
mangsa yang
cedera.
>>>>
>>>>Katanya,
terdapat
beberapa
kenderaan
berhenti di
laluan itu dan
memaklumkan
mangsa yang
terlibat
merupakan
bekas pemimpin
tertinggi DAP.
>>>>
>>>>"Waktu itu
baru saya tahu
itu Karpal,
ketika itu dia
berada dalam
keadaan tidak
sedar,
sebahagian
mukanya ada
kesan darah,"
katanya.
>>>>
>>>>"Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.
>>>>
>>>>Nur Azlina,
23, berkata,
ketika
kejadian, lori
dipandu
suaminya, Abu
Mansor Mohd,
45, berada di
laluan kiri
dan dipandu
perlahan.
>>>>
>>>>Bagaimanapun
menurutnya,
secara
tiba-tiba,
kenderaan
mereka
dirempuh kuat
dari arah
belakang.
>>>>
>>>>"Serentak itu
saya dengar
suara lelaki
menjerit, ada
juga yang
minta tolong,"
katanya.
>>>>
>>>>Nur Azlina
bersama suami
dan anak
perempuan
mereka,
Nurieman Diana
Qhaleesha
dalam
perjalanan
menghantar
barang simen,
besi dan mozek
ke Bukit
Mertajam.
>>>>
>>>>Ketiga-tiga
mereka selamat
tanpa
mengalami
sebarang
kecederaan.
>>>>
>>>>Takziah untuk keluarga Karpal Singh...
>>>>
>>>
>>>>Karpal Singh meninggal dalam kemalangan + Laporan Polis & Gambar
>>>>telokbakong.blogspot
>>>>azmieyusoff.blogspot.
>>>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>>Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh 74 tahun meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6 lebuhraya utara selatan (PLUS) [di Kawasan Gua Tempurung] menghala ke utara kira-kira pukul 1 pagi tadi.
>>>>
>>>>
>>>>Manakala pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia apabila kereta jenis Toyota Alphard yang mereka naiki melanggar sebuah lori dalam perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara Selatan kira-kira jam 1 pagi tadi.
>>>>
>>>>
>>>>Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta berkenaan dilaporkan cedera.
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>><mime-attachment.jpg>
>>>
>>>>Kapal Singh adalah antara ahli parlimen yang lantang pernah digelar Harimau Julutong bergiat politik semenjak 1978 sehingga sekarang dan baru-baru ini melepas jawatan sebagai Pengerusi DAP...
>>>>
>>>>
>>>>Karpal dilahirkan di Pulau Pinang pada 28 Jun, 1940. Beliau mendapat ijazah perundangan dari Universiti Singapura dan berkhidmat sebagai peguam sebelum memulakan karier politiknya pada 1970 selepas menyertai DAP.
>>>>
>>>>
>>>>Beliau pertama kali menang pilihan raya pada 1974 di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah.Peguam lantang itu pertama kali menang kerusi Parlimen Jelutong pada tahun 1978.
>>>>
>>>>
>>>>Semenjak menang buat kali pertama pada tahun 1978, Karpal hanya kalah sekali di kerusi tersebut semasa Pilihan Raya Umum ke 10 pada 1999.Karpal yang sudah menjadi aktif berpolitik selama 36 tahun dan digeruni dengan ucapan berapi-apinya di Dewan Rakyat digelar 'Harimau Jelutong'.
>>>>
>>>>
>>>>Karpal melepaskan jawatan Pengerusi DAP baru-baru ini selepas didapati bersalah dalam kes hasutan kerana mengatakan Sultan boleh didakwa di mahkamah pada 2009. Beliau menjadi lumpuh dan menggunakan kerusi roda selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya pada 2005.
>>>>
>>>>
>>>>Beliau pernah ditahan bersama pemimpin pembangkang dan aktivis politik lain mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan merengkok di Kem Tahanan Kamunting selama dua tahun selepas kerajaan pimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad melancarkan Operasi Lalang pada 1987 yang menyaksikan lebih seratus orang ditahan.
>>>>
>>>>
>>>>Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengucapkan takziah melalui akun Twitter @najibrazak.
>>>>
>>>>
>>>>"Saya baru mendarat di Ankara (Turki) apabila mendapat khabar YB Karpal terbunuh dalam kemalangan jalan raya. Takziah kepada keluarga beliau," tulisnya.Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut bersedih dengan pemergian pemimpin veteran DAP itu yang turut menjadi peguamnya dalam kes Liwat II.
>>>>
>>>>
>>>>"Kami kehiangan sahabat; pejuang gigih keadilan Karpal Singh. Kami berbicara panjang melalui talipon jam 630 ptg semlm. Takziah buat keluarga," kata Anwar di akaun Twitter @anwaribrahim.
>>>>
>>>>
>>>>Karpal merupakan salah seorang pemimpin yang menjayakan penubuhan gabungan pembangkang PR dianggotai DAP, PKR dan PAS selepas buat pertama kalinya majoriti tradisi dua pertiga Barisan Nasional (BN) dinafikan di Parlimen.
>>>>
>>>>
>>>>Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menulis di akaun Twitter @khalid_ibrahim: "Perkhabaran sedih. Negara kehilangan tokoh politik & peguam yang berwibawa. Takziah kepada seluruh keluarga mendiang Karpal Singh."Karpal meninggalkan seorang isteri dan lima orang anak serta empat orang cucu.
>>>>
>>>>
>>>>Ramai orang terkejut dan tidak menyangka yang Karpal akan menghabiskan sisa hidup dengan kemalangan.
>>>>
>>>>
>>>>Satu kehilangan besar, seorang pejuang yang disegani dan dihormati oleh kawan dan lawan.‎ Takziah buat ahli keluarga mendiang, penyokong dan pendukung DAP khasnya serta keluarga Pakatan Rakyat secara umum.
>>>>
>>>>
>>>>LAPORAN KEMALANGAN MAUT JALANRAYA
>>>>
>>>>
>>>>1. No Rpt:Trafik Kampar Rpt:
>>>>960/14
>>>>2. Tkh: 17/04/2014
>>>>3. Masa: 0110hrs
>>>>4. Lokasi: KM 306.1 Lebuh Raya Utara Selatan arah (Utara)
>>>>5. Sek APJ: Sek 41 (1) APJ 1987
>>>>6. Kend Terlibat:
>>>>K1: M/Mpv No.KS 9898
>>>>(Toyota Alphard)
>>>>K2: M/Lori No. WTL 9909 (Mitsubishi Canter - 5 tan)
>>>>
>>>>7. Mangsa:
>>>>M1: Nama: Karpal Singh A/L Ram Singh (penumpang MPV/maut)
>>>>Kpt: 400628-07-5079
>>>>Umur:74thn
>>>>Alamat: No.144 A, Jalan Utama
>>>>10450, Georgetown,
>>>>Pulau Pinang
>>>>
>>>>M2: Nama: dikenali sebagai Michael - pembantu peribadi (penumpang MPV/maut)
>>>>
>>>>M3: Nama: (1) (P) Indonesia - pembantu rumah (penumpang/cedera parah) dirawat d Hospital Permaisuri Bainun Ipoh
>>>>Kpt: belum diperolehi
>>>>Umur: -
>>>>Alamat:-
>>>>
>>>>M4: Nama: Ramkarpal Singh A/L Karpal Singh (penumpang MPV/tidak cedera)
>>>>Kpt: 760409-07-5211
>>>>Umur: 38thn
>>>>Alamat: 14-1-4 City Gardens Persiaran Raja
>>>>Chulan, 50200, W. P.
>>>>
>>>>M5: Nama: C.Selvam. (pemandu MPV /tidak cedera)
>>>>Kpt: Warganegara India
>>>>Umur: 27thn
>>>>Alamat: -
>>>>
>>>>M6: Nama: Abu Mansor bin Mohd (pemandu M/Lori/cedera)
>>>>Kpt: 690830-05-5 053
>>>>Umur: 45thn
>>>>Alamat: No 528 Blok B,
>>>>Flat Petaling Utama 13, 46000 Petaling Jaya,Selangor
>>>>
>>>>M7: Nama: Nur Azlina Ahmad (penumpang M/Lori/tidak cedera)
>>>>Kpt: 910829-08-6356
>>>>Umur: 23thn
>>>>Alamat: No 17-12 Blok C
>>>>PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota
>>>>Damansara 47810
>>>>Petaling Jaya,Selangor
>>>>
>>>>M8: Nama: Nurieman Diana Qhaleesha binti
>>>>Abdullah
>>>>(penumpang M/Lori/tidak
>>>>cedera)
>>>>Kpt: 101230-10-2508
>>>>Umur: 4thn
>>>>Alamat: No 17-12 Blok C PPR Kota Damansara, Jalan Pekaka 8/1 Kota
>>>>Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor
>>>>
>>>>8. Ringkasan/Siasatan Awal:
>>>>
>>>>Pada 17/04/2014 jam lebih kurang 0110hrs satu kemalangan maut telah berlaku di KM306.1 Lebuh Raya Utara-Selatan (Hala Utara/Gua Tempurung) melibatkn sebuah M/MPV jenis Toyota Alphard dgn sebuah M/Lori jenis Mitsubishi Canter (5 tan/muatan simen,besi,mozek). Berpandukan siasatan awal mendapati M/MPV yang dipandu bersama 4 orang penumpang yang datang dari arah K/Lumpur menghala ke Ipoh apabila sampai ditempat kejadian telah hilang kawalan dan melanggar belakang sebelah kanan M/Lori di lorong kiri jalan yang menghala ke arah yang sama. Akibat kemalangan penumpang hadapan M/MPV (Ahli Parlimen Bukit Gelugor) dan Pembantu Peribadi beliau penumpang belakang belakang sebelah kiri telah meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang perempuan Indonesia dipercayai pembantu rumah mengalami kecederaan parah dan dirawat di Zon Merah HRPB, Ipoh.
>>>>
>>>>Siasatan:
>>>>1) Keadaan jalan lurus / mendaki bukit
>>>>2) Cuaca baik / gelap tanpa lampu
>>>>3) Kerosakan M/MPV teruk dibahagian hadapan sebelah kiri manakala M/Lori rosak dibahagian belakang sebelah kanan.
>>>>4) Semakan keatas M/MPV mempunyai 29 rekod kesalahan lalulintas - pandu laju di bawah Seksyen 079 (2) APJ 1987 (15 saman belum jelas)
>>>>
>>>>Peg Penyiasat:
>>>>ASP Abd Aziz Abd Rahman
>>>>KBKA/KTD
>>>>IPD Kampar
>>>>
>>>>Pemandu lori positif dadah
>>>>
>>>>Kampar: Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon, mengesahkan pemandu lori yang terbabit dalam kemalangan di KM 301.6 Lebuhraya Utara-Selatan (arah utara), membabitkan kematian bekas Pengerusi DAP Karpal Singh dan pembantunya, awal pagi tadi, positif dadah jenis ganja.
>>>>
>>>>Menurutnya, saringan awal ujian air kencing positif dadah jenis ganja dan pemandu lori terbabit ditahan sebelum dilepaskan dengan jaminan polis.
>>>>
>>>>"Ujian makmal akan dilakukan bagi mendapatkan keputusan lebih tepat,"katanya. HM
>>>>
>>>>Karpal: Ujian awal air kencing pemandu lori mengandungi kesan ganja - Polis
>>>>Astro Awani | Kemas kini: April 17, 2014
>>>>
>>>>KUALA LUMPUR: Ujian air kencing terhadap pemandu lori yang terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan pemimpin veteran dan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh dipercayai mempunyai pengaruh dadah.
>>>>
>>>>Ketua Polis
Daerah Kampar,
Supt Ng Kong
Soon berkata
siasatan awal
polis menerusi
saringan ujian
air kencing
kepada pemandu
lori tersebut
mendapati
terdapat
kesan-kesan
dadah jenis
ganja.
>>>>
>>>>"Terdapat
adanya kesan
penggunaan
dadah jenis
ganja pada
ujian saringan
air kencing
polis terhadap
pemandu lori
tersebut namun
begitu kita
akan hantar
sampel
tersebut
kepada pihak
hospital dan
patologi untuk
dianalisis
dengan lebih
lanjut,"
katanya kepada
Astro AWANI.
>>>>
>>>>Lori yang
digunakan juga
merupakan
sebuah lori
syarikat
pengangkutan
yang berdaftar
di Petaling
Jaya dan
semasa
kejadian lori
tersebut
menghala ke
Ipoh sambil
membawa muatan
barang-barangan

seperti
bekalan simen,
kepingan mozek
dan besi.
>>>>
>>>>Dalam
kejadian, pada
jam 1.10 pagi
itu,lori berkenaan secara tiba-tiba dikatakan memasuki lorong yang dilalui kenderaan yang dinaiki Karpal.
>>>>
>>>>Akibatnya kenderaan mereka melanggar bahagian belakang bucu lori tersebut.
>>>>
>>>>Rempuhan itu mengakibatkan impak yang kuat sekaligus meragut nyawa Karpal dan pembantu peribadinya di tempat kejadian.
>>>>
>>>>KM 301.6 di
Lebuhraya
Utara-Selatan
(PLUS)
menghala utara
sering menjadi
lokasi
kemalangan. - astroawani
>>>>
>>>>
>>>>Berita ini dipetik dari sebaran pelbagai sumber media sosial, twitter dan facebook.
>>>
>>>>Michael Wong· Top Commenter · Regional Executive Chefat Vairo International Pte Ltd
>>>>Report kata pemandu mpv ada 20 rekod kesalahan jalanraya bagaimana pemandu lori ....
>>>>
>>>>
>>>
>

Tue Apr 22, 2014 12:29 am (PDT) . Posted by:

"SEektruTH"

Memang boleh sdra..tapi dikenakan loading 15%
On 19 Apr 2014 19:17, "suhaimi ibrahim" <sembangautomobil@gmail.com> wrote:

>
>
> Salam, setahu saya kereta lebih usia dari 15 tahun cume boleh insuran 3rd
> party. Sebab kereta saya pun dah lebih usia. Tapi dalam facebook ade juga
> yg kata boleh lagi 1st party. Company insuran mane? Kalau.ade yg tahu harap
> boleh share
>
> http://sembang-automobil.blogspot.com
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: