Wednesday, December 3, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4075[1 Attachment]

2 Messages

Digest #4075

Messages

Tue Dec 2, 2014 6:01 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Malang Tak Berbau: Lelaki Maut Tersepit Antara Van Dan Tembok

selatanonline.net
Posted by AbuJihad

Melaka: Seorang lelaki maut apabila tersepit antara sebuah van dan tembok konkrit di Lobi Utama, Bangunan Majlis Agama Islam Melaka di sini, lewat petang Sabtu.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah ACP Shaikh Abdul Adzis Shaikh Abdullah berkata kejadian itu berlaku semasa mangsa yang dikenali sebagai Norazam Abd Razak, 43, dipercayai menghidupkan enjin sebuah van ketika berada di bahagian pintu pemandu tanpa menyedari gear kenderaan itu bukan dalam keadaan neutral.

Beliau berkata dalam kejadian pukul 6.40 petang itu, van yang dihidupkan itu kemudian terlajak lalu mengakibatkan mangsa tersepit antara pintu van dan tembok berhampiran.

"Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian dipercayai akibat cedera di bahagian dada dan mayat mangsa dibawa ke Hospital Melaka untuk dibedah siasat," katanya ketika dihubungi pada Ahad.

Sementara itu, dalam kejadian berasingan, seorang wanita Azyati Jamaludin, 22, maut setelah motosikal yang ditungganginya dilanggar sebuah kereta di Jalan Sungai Udang di sini, pukul 5.10 petang semalam.

Shaikh Abdul Adzis berkata mangsa yang sedang dalam perjalanan dari Sungai Udang ke Tanjung Kling dipercayai cuba memotong sebuah kereta di hadapannya tetapi gagal dan terjatuh di laluan bertentangan, sebelum dilanggar sebuah kereta lain di laluan itu.

Beliau berkata mayat mangsa kemudian dibawa ke Hospital Melaka untuk dibedah siasat. -mstar

Pekerja am MAIM maut tersepit

MELAKA 30 Nov. – Malang tidak berbau apabila seorang pembantu am Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) maut akibat tersepit antara van dipandunya dengan dinding bangunan Kompleks MAIM, Bukit Palah di sini petang semalam.

Norazam Abd. Razak maut selepas tersepit antara van dan dinding bangunan Kompleks MAIM di Bukit Palah, Melaka, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6.40 petang itu, mangsa, Norazam Abd. Razak, 43, dari Kampung Sempang Pantai, Merlimau di sini mening­gal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan serius di bahagian dada.

Menurut jurucakap polis, sebelum kejadian, mangsa dikatakan hendak memasuki van jenis Ford Econovan itu yang sedang diletakkan di depan lobi utama bangunan berkenaan.

"Mangsa yang masih berdiri di bahagian pintu kenderaan itu kemudian telah menghidupkan enjin yang belum dikosongkan gearnya, lalu menyebabkan van itu bergerak ke hadapan.

"Van itu terlajak dan mangsa yang tidak sempat menyelamatkan diri turut diheret sama ke hadapan hingga kenderaan itu berlanggar dan bergesel dengan dinding lobi bangunan tersebut," jelas jurucakap polis itu.

Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan serius di bahagian dada dan terus dibawa ke Hospital Melaka tidak jauh dari kompleks itu untuk bedah siasat.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Shaikh Adzis Shaikh Abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan mengklasifikasikan kes berkenaan di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987

Tue Dec 2, 2014 6:18 pm (PST) . Posted by:

"lan loqius" rxzabd

Tapi x berkelip pun. Sentiasa menyala, LED warna putih. Tapi x pe lah, dah jual pun kereta tu last week. -Dak Lan-

On Wednesday, November 5, 2014 9:10 AM, "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Saya kira running light to berkelip, so tak boleh la..

http://www.jpj.gov.my/web/guest/Pengubahsuaian-Kenderaan-Persendirian

2014-11-04 12:16 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

  day running light tu lampu led kan? sama ke dgn hid light?

On 03/11/2014 10:17 AM, lan loqius rxzabd@yahoo.com [automobil] wrote:
> Kalau lampu DRL (day running light) tambahan tu tergolong jugak ke?
> -Dak Lan-
>
>
> On Sunday, November 2, 2014 11:48 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
> 
>
>
> Pemeriksaan Kenderaan Untuk Lampu HID, Plat Nombor Bermula Hari
> Ini
> <http://greenboc.blogspot.com/2014/11/bergambar-pemeriksaan-kenderaan-untuk.html>
>
>
> greenboc.blogspot
> Posted by Green Boc
> <http://1.bp.blogspot.com/-4M4FIHFT8U0/VFR1QW6xQnI/AAAAAAABvfg/2O0bTDVVFqY/s1600/3.jpg>
>
>
> T*indakan Tegas Terhadap Pemilik Kenderaan Pasang Lampu HID, Ubah Suai
> Nombor Plat*
>
> Tindakan _tegas_ akan diambil terhadap kenderaan dengan *nombor plat
> pelbagai reka bentuk, lampu tambahan (lampu strob) dan lampu HID 'head
> lamp' yang tidak mematuhi standard.*
>
> Setelah berbulan-bulan mengeluarkan amaran, Jabatan Pengangkutan Jalan
> (JPJ) akan memulakan tindakan keras di seluruh negara terhadap
> _pengguna_ jalan raya yang melanggar peraturan dan spesifikasi, bermula
> _Sabtu_.
>
> Ketua Pengarah JPJ, Datuk Seri Ismail Ahmad berkata kira-kira 1,500
> anggota akan terlibat dalam operasi itu yang akan dilaksanakan
> bersama-sama dengan anggota polis trafik dan Suruhanjaya Pengangkutan
> Awam Darat (SPAD).
>
> Beliau berkata pemeriksaan akan dilakukan di kawasan panas, sambil
> menambah operasi turut meliputi semua bandar dan pekan utama.
>
> "Kami telah memberikan amaran yang cukup terhadap pemilik kenderaan
> _untuk_ *tidak menggunakan _plat_ pendaftaran yang diubah suai dan lampu
> HID yang tidak diluluskan.*
>
> "Masa untuk _berkompromi_ sudah berakhir. Kita tak akan layan sebarang
> alasan.
>
> *"Saman mandatoti akan dikeluarkan," *katanya _kepada_ The Star.
>
> Ismail berkata di bawah spesifikasi JPJ, hanya tiga jenis _plat_ nombor
> dibenarkan.
>
> *Bagi kenderaan biasa, ia mestilah terdiri _daripada_ huruf dan nombor
> putih, timbul atau dilekat di plat hitam* manakala bagi kenderaan
> kedutaan, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu atau Pertubuhan Getah Asli
> Antarabangsa, ia harus terdiri daripada huruf putih dan nombor, timbul
> atau dilekat pada plat merah.
>
> Teksi dan kereta sewa harus mempunyai huruf dan nombor berwarna hitam,
> timbul atau dilekatkan di atas plat putih.
>
> *Pemilik motosikal di atas 250cc yang melanggar kaedah-kaedah mengenai
> nombor plat akan dikeluarkan denda kompaun sebanyak RM100 (jika
> diselesaikan dalam masa dua minggu), RM150 (jika diselesaikan antara dua
> minggu dan sebulan) dan RM250 (jika diselesaikan selepas sebulan).
>
> Bagi pemilik motosikal di bawah 250 cc akan dikenakan denda RM70 (jika
> diselesaikan dalam masa dua minggu), RM120 (antara dua minggu dan
> sebulan) dan RM200 (jika lebih dari satu bulan).*
>
> Ismail berkata lampu HID, yang menggunakan gas Xenon, bukan filamen,
> tidak dibenarkan untuk digunakan kecuali dalam kes-kes di mana perubahan
> yang dibuat terhadap keseluruhan sistem pencahayaan dengan akreditasi
> dari Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (Sirim).
>
> *"HID yang terlalu kuat boleh mengganggu penglihatan pengguna jalan raya
> yang lain dan berdepan risiko keselamatan," katanya.
>
> Bagi lampu 'strob' atau 'beacon', sejenis lampu berwarna-warni, beliau
> berkata kenderaan persendirian dilarang memasang peranti sedemikian.*
>
> Beliau berkata hanya kenderaan polis, JPJ, Jabatan Bomba dan Penyelamat
> dan ambulans diberi keutamaan menggunakannya.
>
> mengenai cermin gelap, Ismail berkata JPJ telah menunda tarikh
> penguatkuasaan sehingga 1 Mei tahun depan.
>
> "Kami menangguhkan tarikh penguatkuasaan dalam tempoh enam bulan untuk
> memberikan masa yang cukup kepada pemilik kenderaan yang diimport untuk
> menggantikan cermin gelap mereka selepas JPJ menerima banyak rayuan,"
> katanya. -mstar
>
> <http://4.bp.blogspot.com/-1aLyhCanfrs/VFRznWkzFxI/AAAAAAABvec/tk1ncrK1mX8/s1600/1.jpg>
> <http://2.bp.blogspot.com/-81VqsXW_xNM/VFRzoHAUXhI/AAAAAAABveg/PDBtynVJpBo/s1600/1a.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-HFPvhmuiOgc/VFRzn3NidYI/AAAAAAABveo/6RU8g9FL6mo/s1600/1b.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-cZAut227nIk/VFR0S5rM7rI/AAAAAAABvfU/cr5Y9zJvzoE/s1600/4.jpg>
> <http://4.bp.blogspot.com/-F0o-rjaKlY8/VFRzomOzodI/AAAAAAABves/FHZch86yO5E/s1600/2.jpg>
> <http://4.bp.blogspot.com/-EefC7qDM8z8/VFRzpaN652I/AAAAAAABve8/KdrzfJ9novY/s1600/3.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-P9nUJLtABQ0/VFRzqmSj7UI/AAAAAAABvfE/6Tr0ylD81eo/s1600/a.jpg>
> <http://1.bp.blogspot.com/-PczxJbmV28U/VFRzq1gv2nI/AAAAAAABvfI/Syj1TBT3QiA/s1600/b.jpg>
>
>
> _comments: _
>
> Anonymous said...
> Macam siut..
> Aj Style said...
> Kerajaan dah takde duit.
>
> Kenapa tak saman lori amang, lori trailer dan lori balak yang bawa
> muatan sehingga 3 kali ganda...?
>
> Dengar cerita mereka ni dah bayar yuran bulanan... ye ker...?
> <http://greenboc.blogspot.com/2014/11/bergambar-pemeriksaan-kenderaan-untuk.html#comment-8046807598385654382>
>
> Anonymous said...
> Hutang negara makan bnyk...tahniah pd PM KANGKUNG
> <http://greenboc.blogspot.com/2014/11/bergambar-pemeriksaan-kenderaan-untuk.html#comment-2052846382706506809>
>
> Anonymous said...
> Nak cri duit agak2 lh... P cri bus,lori diorg 2 bjalan atas dasar
> keuntungan.. byak ksalahan n bhaya diorg buat..
> Anonymous said...
> Dari dulu tak tahu mana datang nya begitu ramai nya pegawai jpj
> semasa musim perayaan terutama raya puasa
>
> Ni skg pasal lampu dan nombor plat seramai 1500 orang pegawai
>
> Padahal kita boleh lihat se tiap hari ada lori dan bas yang di pandu
> laju dan berbahaya Timbul persoalan sekurang kurang nya setengah
> dari pegawai tersebut sepatutnya kerap di jalanraya
>
> Dan jika tak ada pemeriksaan apakah tugas kerja yang pegawai
> tersebut ? Menguji dan meluluskan lesen pemandu Habis sekarang
> adakah yang ingin mendapatkan lesen tertangguh ?
> Anonymous said...
> hujung tahun semua nak bonus 500/- dan nak minum coffee bean ke ,
> starbuck ke....
>
> air mineral mana boleh lagi.
>
> mamak , coffee latte satu mari.
>
>
> _Operasi JPJ terhadap kenderaan ubahsuai nombor plat, lampu mula
> hari ini _
>
> kedahlanie.info
> Posted by Kedah Lanie
> Bermula hari ini, tindakan tegas akan dikenakan kepada pemilik kenderaan
> _yang_ melanggar peraturan dan spesifikasi kenderaan seperti
> mengubahsuai nombor plat dan memasang lampu tambahan (lampu strob) dan
> lampu HID 'head lamp' yang _tidak_ mematuhi standard, lapor Mstar Online.
>
> Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan menjalankan operasi hari ini,
> melibatkan 1,500 anggota dengan kerjasama polis trafik dan Suruhanjaya
> Pengangkutan Awam Darat (SPAD), menurut laporan tersebut.
>
> Antara kawasan yang akan diperiksa adalah semua bandar dan _pekan_
> utama, serta kawasan panas yang dikenalpasti.
>
> Mstar Online memetik Ketua Pengarah JPJ Datuk Seri Ismail Ahmad berkata,
> "Kami memberikan amaran yang cukup terhadap pemilik kenderaan untuk
> tidak menggunakan plat pendaftaran yang diubahsuai dan lampu HID yang
> tidak diluluskan."
>
> "Masa untuk berkompromi sudah berakhir. Kita tidak akan layan sebarang
> alasan."
>
> Katanya, saman mandatori akan dikeluarkan bagi mereka yang didapati
> melanggar spesifikasi yang ditetapkan, di mana hanya 3 jenis plat nombor
> yang dibenarkan, Ismail dilaporkan berkata.
>
> Kenderaan biasa sepatutnya mempunyai hanya huruf dan nombor putih yang
> timbul di atas plat hitam, sementara kenderaan kedutaan Pertubuhan
> Bangsa-Bangsa Bersatu atau Pertubuhan Getah Asli Antarabangsa perlu
> mempunyai huruf putih dan nombor timbul di atas plat merah.
>
> Bagi teksi dan kereta sewa pula, huruf dan nombor perlu berwarna hitam
> dan timbul di atas plat putih.
>
> Spesifikasi lampu HID menggunakan gas Xenon, bukan filamen, tidak
> dibenarkan langsung kecuali jika perubahan dibuat kepada keseluruhan
> sistem pencahayaan yang _diberi_ akreditasi Institut _Piawaian_ dan
> Penyelidikan Perindustrian Malaysia (Sirim), dalam kes _tertentu_.
>
> Laporan tersebut menerangkan sebab lampu tersebut dilarang digunakan
> iaitu "HID yang terlalu kuat boleh mengganggu penglihatan pengguna jalan
> raya yang lain dan berdepan _risiko_ keselamatan," kata Ismail.
>
> Menurutnya lagi, mana-mana lampu strob atau 'beacon' berwarna tidak
> dibenarkan bagi kenderaan persendirian, dan hanya dibenarkan oleh
> kenderaan polis, JPJ, Jabatan Bomba dan Penyelamat dan ambulans.
>
> Sekiranya motosikal di atas 250cc melanggar spesifikasi, denda kompaun
> akan dikeluarkan dalam kadar RM100 (_jika_ diselesaikan dalam masa 2
> minggu), RM150 (jika diselesaikan antara 2 minggu dan sebulan) dan RM250
> (jika diselesaikan _selepas_ sebulan).
>
> Motosikal di bawah 250cc pula akan dikenakan denda RM70 (jika
> diselesaikan dalam masa 2 minggu), RM120 (_antara_ 2 minggu dan sebulan)
> dan RM200 (jika lebih dari satu bulan). – 1 November, 2014.
>
> - See moreat:
> http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/operasi-jpj-terhadap-kenderaan-ubahsuai-nombor-plat-lampu-mula-hari-ini#sthash.IU42wvUb.dpuf
>
>
>


#yiv5350592598 #yiv5350592598 -- #yiv5350592598ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp #yiv5350592598hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp #yiv5350592598ads {margin-bottom:10px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp .yiv5350592598ad {padding:0 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp .yiv5350592598ad p {margin:0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mkp .yiv5350592598ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ygrp-lc #yiv5350592598hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ygrp-lc .yiv5350592598ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity span {font-weight:700;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity span span {color:#ff7900;}#yiv5350592598 #yiv5350592598activity span .yiv5350592598underline {text-decoration:underline;}#yiv5350592598 .yiv5350592598attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv5350592598 .yiv5350592598attach div a {text-decoration:none;}#yiv5350592598 .yiv5350592598attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv5350592598 .yiv5350592598attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv5350592598 .yiv5350592598attach label a {text-decoration:none;}#yiv5350592598 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv5350592598 .yiv5350592598bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv5350592598 .yiv5350592598bold a {text-decoration:none;}#yiv5350592598 dd.yiv5350592598last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv5350592598 dd.yiv5350592598last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv5350592598 dd.yiv5350592598last p span.yiv5350592598yshortcuts {margin-right:0;}#yiv5350592598 div.yiv5350592598attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv5350592598 div.yiv5350592598attach-table {width:400px;}#yiv5350592598 div.yiv5350592598file-title a, #yiv5350592598 div.yiv5350592598file-title a:active, #yiv5350592598 div.yiv5350592598file-title a:hover, #yiv5350592598 div.yiv5350592598file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv5350592598 div.yiv5350592598photo-title a, #yiv5350592598 div.yiv5350592598photo-title a:active, #yiv5350592598 div.yiv5350592598photo-title a:hover, #yiv5350592598 div.yiv5350592598photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv5350592598 div#yiv5350592598ygrp-mlmsg #yiv5350592598ygrp-msg p a span.yiv5350592598yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv5350592598 .yiv5350592598green {color:#628c2a;}#yiv5350592598 .yiv5350592598MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv5350592598 o {font-size:0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598photos div {float:left;width:72px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598reco-category {font-size:77%;}#yiv5350592598 #yiv5350592598reco-desc {font-size:77%;}#yiv5350592598 .yiv5350592598replbq {margin:4px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg select, #yiv5350592598 input, #yiv5350592598 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg pre, #yiv5350592598 code {font:115% monospace;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-mlmsg #yiv5350592598logo {padding-bottom:10px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-msg p#yiv5350592598attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-reco #yiv5350592598reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-sponsor #yiv5350592598ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv5350592598 #yiv5350592598ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv5350592598

Attachment(s) from lan loqius
1 of 1 Photo(s)
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: