Saturday, June 11, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4524

2 Messages

Digest #4524

Messages

Fri Jun 10, 2016 8:22 am (PDT) . Posted by:

"Norain"

Sama2 berlagak..podahhh
On Jun 8, 2016 11:30 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:

> 
>
>
>
> *"Cel*ka Macha ni, Tak Reti Ke Nak Tunggu Meja Kosong Ker? Tengok Cara Dia
> Pakai Pun Dah Tahu"*
>
> siakapkeli.my
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-56gZ486rSXk/V1LSuxkQigI/AAAAAAAAHqY/y_ivjnNZIt4cz9VNQMBwiyleU_HpMO-lQCLcB/s1600/c.jpg>
>
> Zaman sudah jauh berubah, semakin hari tamadun manusia semakin maju,
> tetapi adab yang kita pegang selama ini haruslah kita pegang dan terapkan.
>
> Budaya hormat menghormati tidak kira bangsa atau agama haruslah kita
> pegang, jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga.
>
> Kisah yang dikongsikan oleh lelaki *Joe Najib
> <https://www.facebook.com/joe.najib/posts/10152230012758026>*ini amat
> sesuai dijadikan sebagai pengajaran, tidak kira siapakah kita, hormat
> menghormatilah sesama kita.
>
> **Walaupun kisah ini sudah lama terjadi, tetapi mesej yang disampaikan
> akan berguna sehingga dunia kiamat.*
>
> Restoran nasi kandar Pelita SS2 memang sungguh padat malam ini sehinggakan
> saya tak dapat mencari meja kosong, jadi saya bertanya pada sekumpulan
> remaja lelaki (budak-budak kolej yang mungkin handak ke kelab malam saya
> rasa) sama ada boleh berkongsi meja yang panjang itu dengan mereka.
>
> Mereka memandang saya dari atas ke bawah beberapa kali dan tidak menjawab
> pertanyaan saya. Lalu saya menganggap mereka tidak kisah, saya pun terus
> duduk di situ.
>
> Untuk pengetahuan, malam itu saya berpakain agak "underdresseddimana saya
> hanya pakai t-shirt Sports Toto, t-shirt bowling yang ditaja oleh Berjaya
> Group untuk team bowling saya.
>
> Ketika sedang sibuk dengan hal sendiri, saya terdengar perbualan remaja
> ini dalam bahas ***.
>
> Remaja 1:* "Celaka Macha ini. tak reti tunggu meja kosong ke? ini duduk
> ikut suka macamtu jer" *
>
> Remaja 2:* "Kau terkejut ker? Tengok cara dia berpakaian pun dah tahu,
> "Ahmad" driver atau dispacth je. mana ada nak peduli orang suka ke tidak
> sebab mereka masih berfikiran macam orang kampung, ikut suka je duduk di
> mana-mana saja." *
>
> Mereka kemudiannya ketawa beramai-ramai.
>
> Remaja 2 tadi kemudainnya menambah *"Dia ni mungkin bergaji RM800 sebulan
> dan perlu menyara 4 orang anaknya. Pergi ke mana-mana dengan motosikal,
> buat stunt sebab satu keluarga perlu duduk di satu motosikal." *katanya.
>
> Mereka kemudiannya telah kembali menyambung perbualan dalam bahasa
> Inngeris bercakap tentang tugasan kolej.Bila didengar dengan teliti, mereka
> belajar marketing communications.
>
> Sebelum saya beredar, saya bangun dan mencuit bahu remaja nombor 2 tadi
> dan berkata kepada mereka semua.
>
> *"Saya bukanlah seperti yang anda sangkakan. Saya tidak bekerja sebagai
> dispatch. Saya ada kereta, dan kereta saya sedang dicuci di sana. Ya, saya
> faham bahasa ***,"*
>
> Kemudian saya keluarkan tiga name card dan letak di depan mereka.
>
> *"Saya Ketua A&P di sebuah bank, saya juga mengetuai pasukan orang muda
> seperti anda, yang bercita-cita untuk menjadi seperti 'Macha' mereka dari
> segi pengetahuan, pengalaman dan mempunyai pendapatan yang baik. Malah, ini
> (letak RM10 di atas meja), biar saya bayar untuk minuman anda bertiga,"*
> katanya dan terus beredar, lega rasa diri.
>
> - *Siakapkeli.my <http://siakapkeli.my/>*
>
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
>

Fri Jun 10, 2016 9:40 am (PDT) . Posted by:



Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ? reminder
When: Friday, 10 June 2016 06:00 PM to 07:00 PM
(GMT) Greenwich Mean Time - Dublin / Edinburgh / Lisbon / London

Where: http://rokokkesehatan.com/?ref=8429

Notes: Halo sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://goo.gl/1foLME

Di rokokkesehatan.com anda akan mendapatkan penghasilan
milyaran rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang milyuner! DIJAMIN!

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://goo.gl/1foLME

Sukses Selalu!

Darman
http://goo.gl/1foLME

From: automobil Calendar

Privacy:
http://privacy.yahoo.com/privacy/us

Terms:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: