Tuesday, January 13, 2015

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4107

10 Messages

Digest #4107

Messages

Mon Jan 12, 2015 8:08 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
bloglist-malaysia.blogspot
pendapatanda.com

Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?

Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.

Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.

Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada kelas.

Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di negara kita.

Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.

a.. Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
b.. Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
c.. Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
d.. Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%

Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di mana-mana saja.

Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari segi jualan pada tahun lepas.

Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.

Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.

Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.

Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun bersaiz kecil.

Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
comments:
1.. Bukhari Malek
tolong review proton bos..
sarc... hehehhe

a.. Mohd Shubhi
Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih baik dari Honda... !

2.. Anonymous
Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain. Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan

3.. teh ramuan
mampu pakai produa saja
honda atau toyota tu mahal

Mon Jan 12, 2015 4:29 pm (PST) . Posted by:

"Naim Hashim" naimhashim

Data base on statistic new car sales,,
Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>  
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com
>  
> Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih baik dari Honda... !
>
>  
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain. Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
>

Mon Jan 12, 2015 6:15 pm (PST) . Posted by:

"bashah" bwasi

Based on kawan2 keliling..didapati sekarang Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini.faktor tarikan Honda secara kasarnya ialah:1) design lagi nampak sporti/ muda2) pada harga tertentu, Honda lebih besar saiznya.3) Honda - harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM 70,000+ dah dapat City4) Honda- nampak mcm lebih moden teknologinya5) strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la ni minat pulak Mitsu..hahaha..
(Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat Jepun tu nak resign)

On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM, "Naim Hashim naimhashim@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Data base on statistic new car sales,,
Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>  
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com
>  
> Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih baik dari Honda... !
>
>  
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain. Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
> #yiv7916409847 #yiv7916409847 -- #yiv7916409847ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp #yiv7916409847hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp #yiv7916409847ads {margin-bottom:10px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp .yiv7916409847ad {padding:0 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp .yiv7916409847ad p {margin:0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mkp .yiv7916409847ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ygrp-lc #yiv7916409847hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ygrp-lc .yiv7916409847ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity span {font-weight:700;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity span span {color:#ff7900;}#yiv7916409847 #yiv7916409847activity span .yiv7916409847underline {text-decoration:underline;}#yiv7916409847 .yiv7916409847attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv7916409847 .yiv7916409847attach div a {text-decoration:none;}#yiv7916409847 .yiv7916409847attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv7916409847 .yiv7916409847attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv7916409847 .yiv7916409847attach label a {text-decoration:none;}#yiv7916409847 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv7916409847 .yiv7916409847bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv7916409847 .yiv7916409847bold a {text-decoration:none;}#yiv7916409847 dd.yiv7916409847last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv7916409847 dd.yiv7916409847last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv7916409847 dd.yiv7916409847last p span.yiv7916409847yshortcuts {margin-right:0;}#yiv7916409847 div.yiv7916409847attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv7916409847 div.yiv7916409847attach-table {width:400px;}#yiv7916409847 div.yiv7916409847file-title a, #yiv7916409847 div.yiv7916409847file-title a:active, #yiv7916409847 div.yiv7916409847file-title a:hover, #yiv7916409847 div.yiv7916409847file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv7916409847 div.yiv7916409847photo-title a, #yiv7916409847 div.yiv7916409847photo-title a:active, #yiv7916409847 div.yiv7916409847photo-title a:hover, #yiv7916409847 div.yiv7916409847photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv7916409847 div#yiv7916409847ygrp-mlmsg #yiv7916409847ygrp-msg p a span.yiv7916409847yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv7916409847 .yiv7916409847green {color:#628c2a;}#yiv7916409847 .yiv7916409847MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv7916409847 o {font-size:0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847photos div {float:left;width:72px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847reco-category {font-size:77%;}#yiv7916409847 #yiv7916409847reco-desc {font-size:77%;}#yiv7916409847 .yiv7916409847replbq {margin:4px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg select, #yiv7916409847 input, #yiv7916409847 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg pre, #yiv7916409847 code {font:115% monospace;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-mlmsg #yiv7916409847logo {padding-bottom:10px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-msg p#yiv7916409847attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-reco #yiv7916409847reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-sponsor #yiv7916409847ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv7916409847 #yiv7916409847ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv7916409847

Mon Jan 12, 2015 6:54 pm (PST) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik dari kacamata
lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)

On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] wrote:
> Based on kawan2 keliling..
> didapati sekarang Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini.
> faktor tarikan Honda secara kasarnya ialah:
> 1) design lagi nampak sporti/ muda
> 2) pada harga tertentu, Honda lebih besar saiznya.
> 3) Honda - harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM
> 70,000+ dah dapat City
> 4) Honda- nampak mcm lebih moden teknologinya
> 5) strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
> Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la ni minat pulak
> Mitsu..hahaha..
> (Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat Jepun tu nak resign)
>
>
> On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM, "Naim Hashim
> naimhashim@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
> Data base on statistic new car sales,,
> Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,
>
> Sent from: Nokia 3310
>
> On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
> >
> >
> >
> > 
> > Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
> > bloglist-malaysia.blogspot
> > pendapatanda.com
> >
> > Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya
> kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta
> Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
> >
> > Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira
> samada di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat
> melihat beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
> >
> > Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta
> nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan
> Malaysia ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat
> dinafikan terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
> >
> > Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat
> sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak
> sungguh kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta
> lain tak ada kelas.
> >
> > Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
> > Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar
> melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua
> kenderaan di negara kita.
> >
> > Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran
> kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
> >
> > Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
> > Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
> > Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
> > Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
> >
> > Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual
> kepada rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua.
> Anda sendiri boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak
> merata-rata di mana-mana saja.
> >
> > Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta
> Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota
> dari segi jualan pada tahun lepas.
> >
> > Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang
> mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
> >
> > Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
> > Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada
> tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta
> yang telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu
> jumlah jualan adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
> >
> > Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding
> tahun 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma
> harga kereta dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
> >
> > Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa
> dan bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan
> mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti
> walaupun bersaiz kecil.
> >
> > Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu
> buat pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk
> mengebat atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk
> hutan. Dapatkan maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
> > comments:
> > Bukhari Malek
> >
> > tolong review proton bos..
> > sarc... hehehhe
> >
> > Mohd Shubhi
> >
> > Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi
> lebih baik dari Honda... !
> >
> >
> > Anonymous
> >
> > Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih
> boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian
> yang tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak
> bayar muka pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di
> Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini
> boleh diakui kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat
> negara lain. Biar pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia
> yang gemar berbelanja mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun
> di jalanraya dan juga ada insentif hingga RM5000. Ini adalah
> kecemerlangan strategi pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal
> penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain. Boleh banding
> kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia ini,tabiat
> penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan
> belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda
> menjadi pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota
> lebih menjadi kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin
> dan bukan stastik kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat
> menarik untuk difikirkan
> >
> > teh ramuan
> >
> > mampu pakai produa saja
> > honda atau toyota tu mahal
> >
> >
>
>
>

Mon Jan 12, 2015 7:06 pm (PST) . Posted by:

"Sukri Farah"

Accord memang sesuai utk umur 40an...

2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik dari kacamata
> lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)
>
>
> On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] wrote:
>
>
> Based on kawan2 keliling..
> didapati sekarang Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini.
> faktor tarikan Honda secara kasarnya ialah:
> 1) design lagi nampak sporti/ muda
> 2) pada harga tertentu, Honda lebih besar saiznya.
> 3) Honda - harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM 70,000+
> dah dapat City
> 4) Honda- nampak mcm lebih moden teknologinya
> 5) strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
> Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la ni minat pulak
> Mitsu..hahaha..
> (Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat Jepun tu nak resign)
>
>
> On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM, "Naim Hashim naimhashim@yahoo.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> <automobil@yahoogroups.com>
> wrote:
>
>
>
> Data base on statistic new car sales,,
> Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,
>
> Sent from: Nokia 3310
>
> On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> <automobil@yahoogroups.com>
> wrote:
> >
> >
> >
> > 
> > Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
> > bloglist-malaysia.blogspot
> > pendapatanda.com
> >
> > Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya
> kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta
> Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
> >
> > Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada
> di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat
> beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
> >
> > Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta
> nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia
> ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan
> terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
> >
> > Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat sudah
> tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh
> kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada
> kelas.
> >
> > Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
> > Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar
> melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di
> negara kita.
> >
> > Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran
> kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
> >
> > Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
> > Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
> > Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
> > Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
> >
> > Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada
> rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri
> boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di
> mana-mana saja.
> >
> > Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta
> Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari
> segi jualan pada tahun lepas.
> >
> > Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang mendapat
> permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
> >
> > Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
> > Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada
> tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang
> telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan
> adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
> >
> > Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun
> 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta
> dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
> >
> > Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan
> bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan
> mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun
> bersaiz kecil.
> >
> > Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat
> pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat
> atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan
> maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
> > comments:
> > Bukhari Malek
> >
> > tolong review proton bos..
> > sarc... hehehhe
> >
> > Mohd Shubhi
> >
> > Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih
> baik dari Honda... !
> >
> >
> > Anonymous
> >
> > Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih
> boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang
> tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka
> pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia
> mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui
> kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar
> pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja
> mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada
> insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda
> itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain.
> Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia
> ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan
> belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi
> pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi
> kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik
> kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan
> >
> > teh ramuan
> >
> > mampu pakai produa saja
> > honda atau toyota tu mahal
> >
> >
>
>
>
>
>

Mon Jan 12, 2015 7:35 pm (PST) . Posted by:

cirit3

Last sekali aku pakai kereta jepun....kereta toyota
ke30...peninggalan arwah bapak aku punya....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]Sent:
Tuesday, 13 January 2015 11:07To: automobil@yahoogroups.comReply
To: automobil@yahoogroups.comSubject: Re:
www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih
banyak dari Toyota


Accord memang sesuai utk umur 40an...
2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
<mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil]
<automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com> >:


honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik
dari kacamata lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)

On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com
<mailto:bwasi@yahoo.com> [automobil] wrote:
Based on kawan2
keliling.. didapati sekarang
Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini. faktor
tarikan Honda secara kasarnya ialah: 1)
design lagi nampak sporti/ muda 2) pada harga
tertentu, Honda lebih besar saiznya. 3) Honda -
harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM
70,000+ dah dapat City 4) Honda- nampak
mcm lebih moden teknologinya 5)
strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la
ni minat pulak Mitsu..hahaha..
(Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat
Jepun tu nak resign)

On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM,
"Naim Hashim naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com>
[automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
<mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:Data base on statistic new car
sales,,
Bukan on the road. Belum masuk
ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM,
"'-:eSpAcE9808:-'
rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
[automobil]"
<automobil@yahoogroups.com> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:
>
>
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak
dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com <http://pendapatanda.com>
>
> Antara kereta Honda berbanding
kereta Toyota, secara keseluruhannya
kereta apakah yang jumlah jualannya
lebih tinggi. Apakah jualan kereta
Honda atau kereta Toyota yang lebih
tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta
jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak
kira samada di pekan atau di bandar
atau di kampung, kita hanya akan dapat
melihat beberapa jenis kereta sahaja
berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak
yang akan kita jumpa adalah kereta
nasional buatan Malaysia. Ada dua
jenis kereta Nasional Buatan Malaysia
ini. Satu Proton dan satu lagi
Perodua. Ini memang tak dapat
dinafikan terlalu banyak
bersepah-sepah atas jalan dan tepi
jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua
terbanyak yang sering kita lihat sudah
tentu samada kereta Honda ataupun
keret Toyota. Memang banyak sungguh
kereta-kereta dari kedua-dua jenama
jepun ini. Macam kereta lain tak ada
kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota
pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang
paling banyak terjual, cukup sekadar
melihat peratusan penguasaan pasaran
yang dimiliki oleh semua kenderaan di
negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014
berikut adalah penguasaan pasaran
kenderaan berdasarkan 4 model terkenal
yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran
sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak
20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak
13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak
12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa
kereta yang paling bnayak dijual
kepada rakyat Malaysia pada tahun
lepas adalah kereta buatan Perodua.
Anda sendiri boleh rasakan jumlah
kereta perodua memang ada banyak
merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak
macam lebih banyak berbanding kereta
Honda, tapi data menunjukkan bahawa
kereta Honda mendahului Toyota dari
segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan
tinggi kereta City dan Jazz yang
mendapat permintaan yang baik dari
pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak
pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata
kereta akan lebih banyak dijual pada
tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun
lepas jumlah keseluruhan kereta yang
telah dijual adalah sebanyak 665,000
unit, maka sudah tentu jumlah jualan
adalah lebih tinggi dari jumlah
tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga
kereta akan berkurang berbanding tahun
2014. Pengurangannya dijangka dalam
lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta
dari kelas mewah saja yang akan naik
iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru,
sila dapatkan kereta jenis biasa dan
bukan jenis premium yang mahal-mahal.
Terbaik sekali adalah dengan
mendapatkan kereta Perodua kerena
terbukti lasak dan berkualiti walaupun
bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat
roda atau 4x4 pula, anda perlu buat
pilihan yang betul berdasarkan
keperluan. Samada nak pakai untuk
mengebat atas jalan, atau nak cari
makan buat kerja atau nak masuk hutan.
Dapatkan maklumat ringkas perbandingan
4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya
Proton kurang baik dari Perodua tapi
lebih baik dari Honda... !
>
>
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini
sekadar pendapat saya sahaja dan masih
boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta
keluaran negara mendapat pembelian
yang tinggi kerana insentif dan skim
mudah milik kereta negara.Tak bayar
muka pun boleh dapat keta? Honda
mencatatkan jualan tertinggi di
Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta
baik berdasarkan nombor. Ini boleh
diakui kerana citarasa rakyat Malaysia
berlainan dengan rakyat negara lain.
Biar pape asal bergaye...Ikut selera
pemimpin Malaysia yang gemar
berbelanja mewah kot. Kereta Honda
cantik-cantik dan anggun di jalanraya
dan juga ada insentif hingga RM5000.
Ini adalah kecemerlangan strategi
pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal
penyenggaraan keta Honda tinggi dari
kereta lain. Boleh banding kosnya.
Admin lebih arif dan ada data. Kat
Malaysia ini,tabiat penduduknya lain
dari negara lain iaitu semakin tinggi
kos dan belanjanya, semakin bangga
pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda
menjadi pilihan pertama tetapi bagi
umur 50an dan ke atas, toyota lebih
menjadi kegemaran. Ini melalui
pengalaman dan pemerhatian rutin dan
bukan stastik kajian pengguna.
Bagimana pun info admin sangat menarik
untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
>
Mon Jan 12, 2015 8:15 pm (PST) . Posted by:

"Sukri Farah"

..lama tu....dulu kete toyota,nissan murah je jual tahun 70-80an...
..masuk je proton saga....terus rege up ...bagi laluan kat kete proton...
..ade betui ke?

2015-01-13 11:35 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> Last sekali aku pakai kereta jepun....kereta toyota ke30...peninggalan
> arwah bapak aku punya....
>
> Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
> *From: *Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]
> *Sent: *Tuesday, 13 January 2015 11:07
> *To: *automobil@yahoogroups.com
> *Reply To: *automobil@yahoogroups.com
> *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda
> lebih banyak dari Toyota
>
>
>
> Accord memang sesuai utk umur 40an...
>
> 2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil] <
> automobil@yahoogroups.com>:
>
>>
>>
>> honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik dari kacamata
>> lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)
>>
>>
>> On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] wrote:
>>
>>
>> Based on kawan2 keliling..
>> didapati sekarang Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini.
>> faktor tarikan Honda secara kasarnya ialah:
>> 1) design lagi nampak sporti/ muda
>> 2) pada harga tertentu, Honda lebih besar saiznya.
>> 3) Honda - harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM 70,000+
>> dah dapat City
>> 4) Honda- nampak mcm lebih moden teknologinya
>> 5) strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
>> Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la ni minat pulak
>> Mitsu..hahaha..
>> (Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat Jepun tu nak resign)
>>
>>
>> On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM, "Naim Hashim
>> naimhashim@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
>> <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>>
>>
>>
>> Data base on statistic new car sales,,
>> Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,
>>
>> Sent from: Nokia 3310
>>
>> On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
>> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> <automobil@yahoogroups.com>
>> wrote:
>> >
>> >
>> >
>> > 
>> > Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
>> > bloglist-malaysia.blogspot
>> > pendapatanda.com
>> >
>> > Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya
>> kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta
>> Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
>> >
>> > Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada
>> di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat
>> beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
>> >
>> > Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta
>> nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia
>> ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan
>> terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
>> >
>> > Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat
>> sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh
>> kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada
>> kelas.
>> >
>> > Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
>> > Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar
>> melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di
>> negara kita.
>> >
>> > Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran
>> kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
>> >
>> > Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
>> > Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
>> > Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
>> > Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
>> >
>> > Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada
>> rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri
>> boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di
>> mana-mana saja.
>> >
>> > Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta
>> Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari
>> segi jualan pada tahun lepas.
>> >
>> > Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang
>> mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
>> >
>> > Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
>> > Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada
>> tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang
>> telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan
>> adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
>> >
>> > Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun
>> 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta
>> dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>> >
>> > Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan
>> bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan
>> mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun
>> bersaiz kecil.
>> >
>> > Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat
>> pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat
>> atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan
>> maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
>> > comments:
>> > Bukhari Malek
>> >
>> > tolong review proton bos..
>> > sarc... hehehhe
>> >
>> > Mohd Shubhi
>> >
>> > Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih
>> baik dari Honda... !
>> >
>> >
>> > Anonymous
>> >
>> > Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih
>> boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang
>> tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka
>> pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia
>> mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui
>> kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar
>> pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja
>> mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada
>> insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda
>> itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain.
>> Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia
>> ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan
>> belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi
>> pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi
>> kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik
>> kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan
>> >
>> > teh ramuan
>> >
>> > mampu pakai produa saja
>> > honda atau toyota tu mahal
>> >
>> >
>>
>>
>>
>>
>
>
>

Mon Jan 12, 2015 8:21 pm (PST) . Posted by:

cirit3

Mmglah....arwah bapak aku beli toyota ke30 tu 12 ribu aje...no
plet aab2211...
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]Sent:
Tuesday, 13 January 2015 12:15To: automobil@yahoogroups.comReply
To: automobil@yahoogroups.comSubject: Re:
www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih
banyak dari Toyota


..lama tu....dulu kete toyota,nissan murah je jual tahun
70-80an.....masuk je proton saga....terus rege up ...bagi laluan
kat kete proton.....ade betui ke?
2015-01-13 11:35 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com
<mailto:badrulhishammohd.ramly@gmail.com> [automobil]
<automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com> >:


Last sekali aku pakai kereta jepun....kereta toyota
ke30...peninggalan arwah bapak aku punya....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com
<mailto:farah33sukri@gmail.com> [automobil]Sent: Tuesday, 13
January 2015 11:07To: automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil@yahoogroups.com> Reply To:
automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Fw: Jualan kereta
Honda lebih banyak dari Toyota


Accord memang sesuai utk umur 40an...
2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
<mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil]
<automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com> >:


honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik
dari kacamata lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)

On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com
<mailto:bwasi@yahoo.com> [automobil] wrote:
Based on kawan2
keliling.. didapati sekarang
Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini. faktor
tarikan Honda secara kasarnya ialah: 1)
design lagi nampak sporti/ muda 2) pada harga
tertentu, Honda lebih besar saiznya. 3) Honda -
harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM
70,000+ dah dapat City 4) Honda- nampak
mcm lebih moden teknologinya 5)
strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la
ni minat pulak Mitsu..hahaha..
(Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat
Jepun tu nak resign)

On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM,
"Naim Hashim naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com>
[automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
<mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:Data base on statistic new car
sales,,
Bukan on the road. Belum masuk
ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM,
"'-:eSpAcE9808:-'
rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
[automobil]"
<automobil@yahoogroups.com> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:
>
>
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak
dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com <http://pendapatanda.com>
>
> Antara kereta Honda berbanding
kereta Toyota, secara keseluruhannya
kereta apakah yang jumlah jualannya
lebih tinggi. Apakah jualan kereta
Honda atau kereta Toyota yang lebih
tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta
jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak
kira samada di pekan atau di bandar
atau di kampung, kita hanya akan dapat
melihat beberapa jenis kereta sahaja
berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak
yang akan kita jumpa adalah kereta
nasional buatan Malaysia. Ada dua
jenis kereta Nasional Buatan Malaysia
ini. Satu Proton dan satu lagi
Perodua. Ini memang tak dapat
dinafikan terlalu banyak
bersepah-sepah atas jalan dan tepi
jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua
terbanyak yang sering kita lihat sudah
tentu samada kereta Honda ataupun
keret Toyota. Memang banyak sungguh
kereta-kereta dari kedua-dua jenama
jepun ini. Macam kereta lain tak ada
kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota
pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang
paling banyak terjual, cukup sekadar
melihat peratusan penguasaan pasaran
yang dimiliki oleh semua kenderaan di
negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014
berikut adalah penguasaan pasaran
kenderaan berdasarkan 4 model terkenal
yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran
sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak
20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak
13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak
12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa
kereta yang paling bnayak dijual
kepada rakyat Malaysia pada tahun
lepas adalah kereta buatan Perodua.
Anda sendiri boleh rasakan jumlah
kereta perodua memang ada banyak
merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak
macam lebih banyak berbanding kereta
Honda, tapi data menunjukkan bahawa
kereta Honda mendahului Toyota dari
segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan
tinggi kereta City dan Jazz yang
mendapat permintaan yang baik dari
pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak
pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata
kereta akan lebih banyak dijual pada
tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun
lepas jumlah keseluruhan kereta yang
telah dijual adalah sebanyak 665,000
unit, maka sudah tentu jumlah jualan
adalah lebih tinggi dari jumlah
tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga
kereta akan berkurang berbanding tahun
2014. Pengurangannya dijangka dalam
lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta
dari kelas mewah saja yang akan naik
iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru,
sila dapatkan kereta jenis biasa dan
bukan jenis premium yang mahal-mahal.
Terbaik sekali adalah dengan
mendapatkan kereta Perodua kerena
terbukti lasak dan berkualiti walaupun
bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat
roda atau 4x4 pula, anda perlu buat
pilihan yang betul berdasarkan
keperluan. Samada nak pakai untuk
mengebat atas jalan, atau nak cari
makan buat kerja atau nak masuk hutan.
Dapatkan maklumat ringkas perbandingan
4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya
Proton kurang baik dari Perodua tapi
lebih baik dari Honda... !
>
>
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini
sekadar pendapat saya sahaja dan masih
boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta
keluaran negara mendapat pembelian
yang tinggi kerana insentif dan skim
mudah milik kereta negara.Tak bayar
muka pun boleh dapat keta? Honda
mencatatkan jualan tertinggi di
Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta
baik berdasarkan nombor. Ini boleh
diakui kerana citarasa rakyat Malaysia
berlainan dengan rakyat negara lain.
Biar pape asal bergaye...Ikut selera
pemimpin Malaysia yang gemar
berbelanja mewah kot. Kereta Honda
cantik-cantik dan anggun di jalanraya
dan juga ada insentif hingga RM5000.
Ini adalah kecemerlangan strategi
pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal
penyenggaraan keta Honda tinggi dari
kereta lain. Boleh banding kosnya.
Admin lebih arif dan ada data. Kat
Malaysia ini,tabiat penduduknya lain
dari negara lain iaitu semakin tinggi
kos dan belanjanya, semakin bangga
pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda
menjadi pilihan pertama tetapi bagi
umur 50an dan ke atas, toyota lebih
menjadi kegemaran. Ini melalui
pengalaman dan pemerhatian rutin dan
bukan stastik kajian pengguna.
Bagimana pun info admin sangat menarik
untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
>


Mon Jan 12, 2015 8:28 pm (PST) . Posted by:

"bashah" bwasi

amboi... no plet lawa ..aab 2211kelas !> famili aku dulu bwak corolla KE 20 station wagon pasal berniaga 3rd hand hijau..
sekali tu harung lopak air hujanr..mati enjin...start balik 10 minit ..hidup balik tanpa buka bonet...selamat duit dari kena tarik trak tunda..hehe

On Tuesday, January 13, 2015 12:21 PM, "badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Mmglah....arwah bapak aku beli toyota ke30 tu 12 ribu aje...no plet aab2211...
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
| From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]Sent: Tuesday, 13 January 2015 12:15To: automobil@yahoogroups.comReply To: automobil@yahoogroups.comSubject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota |

  ..lama  tu....dulu kete toyota,nissan  murah je jual tahun 70-80an.....masuk je proton saga....terus rege up ...bagi laluan kat kete proton.....ade betui ke?
2015-01-13 11:35 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

  Last sekali aku pakai kereta jepun....kereta toyota ke30...peninggalan arwah bapak aku punya....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
| From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]Sent: Tuesday, 13 January 2015 11:07To: automobil@yahoogroups.comReply To: automobil@yahoogroups.comSubject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota |

  Accord memang sesuai utk umur 40an...
2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

  honda accord baru & altis baru adalah design yg terbaik dari kacamata lelaki umo menjelang 40 mcm aku ni :)

On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] wrote:

  Based on kawan2 keliling.. didapati sekarang Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini. faktor tarikan Honda secara kasarnya ialah: 1) design lagi nampak sporti/ muda 2) pada harga tertentu, Honda lebih besar saiznya. 3) Honda - harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM 70,000+ dah dapat City 4) Honda- nampak mcm lebih moden teknologinya 5) strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :) Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la ni minat pulak Mitsu..hahaha..
(Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat Jepun tu nak resign)

On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM, "Naim Hashim naimhashim@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Data base on statistic new car sales,,
Bukan on the road. Belum masuk ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>  
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com
>  
> Antara kereta Honda berbanding kereta Toyota, secara keseluruhannya kereta apakah yang jumlah jualannya lebih tinggi. Apakah jualan kereta Honda atau kereta Toyota yang lebih tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak kira samada di pekan atau di bandar atau di kampung, kita hanya akan dapat melihat beberapa jenis kereta sahaja berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak yang akan kita jumpa adalah kereta nasional buatan Malaysia. Ada dua jenis kereta Nasional Buatan Malaysia ini. Satu Proton dan satu lagi Perodua. Ini memang tak dapat dinafikan terlalu banyak bersepah-sepah atas jalan dan tepi jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua terbanyak yang sering kita lihat sudah tentu samada kereta Honda ataupun keret Toyota. Memang banyak sungguh kereta-kereta dari kedua-dua jenama jepun ini. Macam kereta lain tak ada kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang paling banyak terjual, cukup sekadar melihat peratusan penguasaan pasaran yang dimiliki oleh semua kenderaan di negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014 berikut adalah penguasaan pasaran kenderaan berdasarkan 4 model terkenal yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak 20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak 13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak 12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa kereta yang paling bnayak dijual kepada rakyat Malaysia pada tahun lepas adalah kereta buatan Perodua. Anda sendiri boleh rasakan jumlah kereta perodua memang ada banyak merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak macam lebih banyak berbanding kereta Honda, tapi data menunjukkan bahawa kereta Honda mendahului Toyota dari segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan tinggi kereta City dan Jazz yang mendapat permintaan yang baik dari pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata kereta akan lebih banyak dijual pada tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun lepas jumlah keseluruhan kereta yang telah dijual adalah sebanyak 665,000 unit, maka sudah tentu jumlah jualan adalah lebih tinggi dari jumlah tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga kereta akan berkurang berbanding tahun 2014. Pengurangannya dijangka dalam lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta dari kelas mewah saja yang akan naik iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru, sila dapatkan kereta jenis biasa dan bukan jenis premium yang mahal-mahal. Terbaik sekali adalah dengan mendapatkan kereta Perodua kerena terbukti lasak dan berkualiti walaupun bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat roda atau 4x4 pula, anda perlu buat pilihan yang betul berdasarkan keperluan. Samada nak pakai untuk mengebat atas jalan, atau nak cari makan buat kerja atau nak masuk hutan. Dapatkan maklumat ringkas perbandingan 4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya Proton kurang baik dari Perodua tapi lebih baik dari Honda... !
>
>  
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini sekadar pendapat saya sahaja dan masih boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta keluaran negara mendapat pembelian yang tinggi kerana insentif dan skim mudah milik kereta negara.Tak bayar muka pun boleh dapat keta? Honda mencatatkan jualan tertinggi di Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta baik berdasarkan nombor. Ini boleh diakui kerana citarasa rakyat Malaysia berlainan dengan rakyat negara lain. Biar pape asal bergaye...Ikut selera pemimpin Malaysia yang gemar berbelanja mewah kot. Kereta Honda cantik-cantik dan anggun di jalanraya dan juga ada insentif hingga RM5000. Ini adalah kecemerlangan strategi pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal penyenggaraan keta Honda tinggi dari kereta lain. Boleh banding kosnya. Admin lebih arif dan ada data. Kat Malaysia ini,tabiat penduduknya lain dari negara lain iaitu semakin tinggi kos dan belanjanya, semakin bangga pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda menjadi pilihan pertama tetapi bagi umur 50an dan ke atas, toyota lebih menjadi kegemaran. Ini melalui pengalaman dan pemerhatian rutin dan bukan stastik kajian pengguna. Bagimana pun info admin sangat menarik untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
>

#yiv3537338414 #yiv3537338414 -- #yiv3537338414ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp #yiv3537338414hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp #yiv3537338414ads {margin-bottom:10px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp .yiv3537338414ad {padding:0 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp .yiv3537338414ad p {margin:0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mkp .yiv3537338414ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ygrp-lc #yiv3537338414hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ygrp-lc .yiv3537338414ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity span {font-weight:700;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity span span {color:#ff7900;}#yiv3537338414 #yiv3537338414activity span .yiv3537338414underline {text-decoration:underline;}#yiv3537338414 .yiv3537338414attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv3537338414 .yiv3537338414attach div a {text-decoration:none;}#yiv3537338414 .yiv3537338414attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv3537338414 .yiv3537338414attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv3537338414 .yiv3537338414attach label a {text-decoration:none;}#yiv3537338414 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv3537338414 .yiv3537338414bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv3537338414 .yiv3537338414bold a {text-decoration:none;}#yiv3537338414 dd.yiv3537338414last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3537338414 dd.yiv3537338414last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv3537338414 dd.yiv3537338414last p span.yiv3537338414yshortcuts {margin-right:0;}#yiv3537338414 div.yiv3537338414attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv3537338414 div.yiv3537338414attach-table {width:400px;}#yiv3537338414 div.yiv3537338414file-title a, #yiv3537338414 div.yiv3537338414file-title a:active, #yiv3537338414 div.yiv3537338414file-title a:hover, #yiv3537338414 div.yiv3537338414file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3537338414 div.yiv3537338414photo-title a, #yiv3537338414 div.yiv3537338414photo-title a:active, #yiv3537338414 div.yiv3537338414photo-title a:hover, #yiv3537338414 div.yiv3537338414photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv3537338414 div#yiv3537338414ygrp-mlmsg #yiv3537338414ygrp-msg p a span.yiv3537338414yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv3537338414 .yiv3537338414green {color:#628c2a;}#yiv3537338414 .yiv3537338414MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv3537338414 o {font-size:0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414photos div {float:left;width:72px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414reco-category {font-size:77%;}#yiv3537338414 #yiv3537338414reco-desc {font-size:77%;}#yiv3537338414 .yiv3537338414replbq {margin:4px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg select, #yiv3537338414 input, #yiv3537338414 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg pre, #yiv3537338414 code {font:115% monospace;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-mlmsg #yiv3537338414logo {padding-bottom:10px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-msg p#yiv3537338414attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-reco #yiv3537338414reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-sponsor #yiv3537338414ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv3537338414 #yiv3537338414ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv3537338414

Mon Jan 12, 2015 8:53 pm (PST) . Posted by:

cirit3

Dulu running no aje....toyota the best...makan minyak itam pun
still boleh guna bertahun....janji top up minyak aje..
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: bashah bwasi@yahoo.com [automobil]Sent: Tuesday, 13 January
2015 12:28To: automobil@yahoogroups.comReply To:
automobil@yahoogroups.comSubject: Re:
www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih
banyak dari Toyota


amboi... no plet lawa ..aab 2211kelas !> famili aku dulu bwak
corolla KE 20 station wagon pasal berniaga 3rd hand hijau..
sekali tu harung lopak air hujanr..mati enjin...start balik 10
minit ..hidup balik tanpa buka bonet...selamat duit dari kena
tarik trak tunda..hehe

On Tuesday, January 13, 2015 12:21 PM,
"badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil]"
<automobil@yahoogroups.com> wrote:


Mmglah....arwah bapak aku beli
toyota ke30 tu 12 ribu aje...no plet aab2211...
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]Sent:
Tuesday, 13 January 2015 12:15To: automobil@yahoogroups.comReply
To: automobil@yahoogroups.comSubject: Re:
www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Jualan kereta Honda lebih
banyak dari Toyota
..lama tu....dulu kete
toyota,nissan murah je jual tahun 70-80an.....masuk je proton
saga....terus rege up ...bagi laluan kat kete proton.....ade
betui ke?
2015-01-13 11:35 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com
<mailto:badrulhishammohd.ramly@gmail.com> [automobil]
<automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com> >:
Last sekali aku pakai kereta
jepun....kereta toyota ke30...peninggalan arwah bapak aku
punya....
Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
From: Sukri Farah farah33sukri@gmail.com
<mailto:farah33sukri@gmail.com> [automobil]Sent: Tuesday, 13
January 2015 11:07To: automobil@yahoogroups.com
<mailto:automobil@yahoogroups.com> Reply To:
automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
Subject: Re: www.groupautomobil.blogspot.com
<http://www.groupautomobil.blogspot.com/> - Fw: Jualan kereta
Honda lebih banyak dari Toyota
Accord memang sesuai utk umur
40an...
2015-01-13 10:54 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
<mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil]
<automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com> >:
honda accord baru &
altis baru adalah design yg terbaik dari kacamata lelaki
umo menjelang 40 mcm aku ni :)

On 13/01/2015 10:15 AM, bashah bwasi@yahoo.com
<mailto:bwasi@yahoo.com> [automobil] wrote:
Based on kawan2
keliling.. didapati sekarang
Honda lebih laku dari Toyota sekarang ini. faktor
tarikan Honda secara kasarnya ialah: 1)
design lagi nampak sporti/ muda 2) pada harga
tertentu, Honda lebih besar saiznya. 3) Honda -
harganya trend menurun /murah (ni paling penting) RM
70,000+ dah dapat City 4) Honda- nampak
mcm lebih moden teknologinya 5)
strategi pemasaran Honda yg nampak lebih ummph :)
Tapi aku memang suka Toyota dari Honda, tapi la
ni minat pulak Mitsu..hahaha..
(Kesian kat Nissan..bila la org tua Nissan kat
Jepun tu nak resign)

On Tuesday, January 13, 2015 8:29 AM,
"Naim Hashim naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com>
[automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
<mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:Data base on statistic new car
sales,,
Bukan on the road. Belum masuk
ap/recond,,

Sent from: Nokia 3310

On Jan 13, 2015 12:08 AM,
"'-:eSpAcE9808:-'
rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
[automobil]"
<automobil@yahoogroups.com> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
wrote:
>
>
>
> 
> Jualan kereta Honda lebih banyak
dari Toyota
> bloglist-malaysia.blogspot
> pendapatanda.com <http://pendapatanda.com/>
>
> Antara kereta Honda berbanding
kereta Toyota, secara keseluruhannya
kereta apakah yang jumlah jualannya
lebih tinggi. Apakah jualan kereta
Honda atau kereta Toyota yang lebih
tinggi?
>
> Kalau kita bawa kereta
jalan-jalan sekeliling Malaysia. Tak
kira samada di pekan atau di bandar
atau di kampung, kita hanya akan dapat
melihat beberapa jenis kereta sahaja
berada di jalan.
>
> Kereta pertama yang paling banyak
yang akan kita jumpa adalah kereta
nasional buatan Malaysia. Ada dua
jenis kereta Nasional Buatan Malaysia
ini. Satu Proton dan satu lagi
Perodua. Ini memang tak dapat
dinafikan terlalu banyak
bersepah-sepah atas jalan dan tepi
jalan.
>
> Kemudiannya kumpulan kereta kedua
terbanyak yang sering kita lihat sudah
tentu samada kereta Honda ataupun
keret Toyota. Memang banyak sungguh
kereta-kereta dari kedua-dua jenama
jepun ini. Macam kereta lain tak ada
kelas.
>
> Jualan kereta Honda dan Toyota
pada tahun 2014
> Kalau nak tahu kereta mana yang
paling banyak terjual, cukup sekadar
melihat peratusan penguasaan pasaran
yang dimiliki oleh semua kenderaan di
negara kita.
>
> Berdasarkan maklumat tahun 2014
berikut adalah penguasaan pasaran
kenderaan berdasarkan 4 model terkenal
yang saya cerita kat atas tadi.
>
> Perodua menguasai pasaran
sebanyak 33.1%
> Proton menguasai pasaran sebanyak
20.1%
> Honda menguasai pasaran sebanyak
13%
> Toyota menguasai pasaran sebanyak
12.3%
>
> Nampak jelas dan nyata bahawa
kereta yang paling bnayak dijual
kepada rakyat Malaysia pada tahun
lepas adalah kereta buatan Perodua.
Anda sendiri boleh rasakan jumlah
kereta perodua memang ada banyak
merata-rata di mana-mana saja.
>
> Walaupun kereta Toyota nampak
macam lebih banyak berbanding kereta
Honda, tapi data menunjukkan bahawa
kereta Honda mendahului Toyota dari
segi jualan pada tahun lepas.
>
> Ini disebabkan kejayaan jualan
tinggi kereta City dan Jazz yang
mendapat permintaan yang baik dari
pembeli kereta Malaysia.
>
> Jualan kereta bertambah banyak
pada tahun 2015
> Para penganalisis ekonomi kata
kereta akan lebih banyak dijual pada
tahun 2015 ini. Ertinya kalau tahun
lepas jumlah keseluruhan kereta yang
telah dijual adalah sebanyak 665,000
unit, maka sudah tentu jumlah jualan
adalah lebih tinggi dari jumlah
tersebut.
>
> Menurut pakar ekonomi juga harga
kereta akan berkurang berbanding tahun
2014. Pengurangannya dijangka dalam
lingkungan 1% ke 3%. Cuma harga kereta
dari kelas mewah saja yang akan naik
iaitu sebanyak 1% ke 2%.
>
> Jadi kalau nak beli kereta baru,
sila dapatkan kereta jenis biasa dan
bukan jenis premium yang mahal-mahal.
Terbaik sekali adalah dengan
mendapatkan kereta Perodua kerena
terbukti lasak dan berkualiti walaupun
bersaiz kecil.
>
> Untuk beli kenderaan pacuan empat
roda atau 4x4 pula, anda perlu buat
pilihan yang betul berdasarkan
keperluan. Samada nak pakai untuk
mengebat atas jalan, atau nak cari
makan buat kerja atau nak masuk hutan.
Dapatkan maklumat ringkas perbandingan
4x4 di sini.
> comments:
> Bukhari Malek
>
> tolong review proton bos..
> sarc... hehehhe
>
> Mohd Shubhi
>
> Berdasarkan jualan nampaknya
Proton kurang baik dari Perodua tapi
lebih baik dari Honda... !
>
>
> Anonymous
>
> Salam banjir 1 Malaysia. Ini
sekadar pendapat saya sahaja dan masih
boleh dibahaskan. Hehehehe. Kereta
keluaran negara mendapat pembelian
yang tinggi kerana insentif dan skim
mudah milik kereta negara.Tak bayar
muka pun boleh dapat keta? Honda
mencatatkan jualan tertinggi di
Malaysia mengatasi Toyota.. Satu fakta
baik berdasarkan nombor. Ini boleh
diakui kerana citarasa rakyat Malaysia
berlainan dengan rakyat negara lain.
Biar pape asal bergaye...Ikut selera
pemimpin Malaysia yang gemar
berbelanja mewah kot. Kereta Honda
cantik-cantik dan anggun di jalanraya
dan juga ada insentif hingga RM5000.
Ini adalah kecemerlangan strategi
pemasaran Honda itu sendiri. Pada hal
penyenggaraan keta Honda tinggi dari
kereta lain. Boleh banding kosnya.
Admin lebih arif dan ada data. Kat
Malaysia ini,tabiat penduduknya lain
dari negara lain iaitu semakin tinggi
kos dan belanjanya, semakin bangga
pemiliknya. Kalau pembeli muda, Honda
menjadi pilihan pertama tetapi bagi
umur 50an dan ke atas, toyota lebih
menjadi kegemaran. Ini melalui
pengalaman dan pemerhatian rutin dan
bukan stastik kajian pengguna.
Bagimana pun info admin sangat menarik
untuk difikirkan
>
> teh ramuan
>
> mampu pakai produa saja
> honda atau toyota tu mahal
>
>Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: