Friday, January 9, 2015

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4104

4 Messages

Digest #4104

Messages

Thu Jan 8, 2015 8:08 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Netizens Mengumpat Rosmah Mansur, Betul Ke Rosmah Tak Boleh Tidur Sebab Bunyi Motor Yang Bising Persoal Rakyat.
telokbakong.blogspot.
amenoworld.net

Topik umpatan rakyat mengenai mama angkat kita si Rosmah Mansur dalam sehari dua neh berkisarkan tentang satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Rosmah Mansur pada majlis penutup kem Perkasa Remaja Puri Pujangga bahawa dia tidak boleh tidur akibat bunyi bising motor.

Baca : (Tak Boleh Tidur Sehingga Jam 2 Pagi)

Selepas kenyataan tersebut dilaporkan secara meluas menerusi media massa, netizens melakukan umpatan ber-ramai2 terhadap Rosmah Mansur menerusi pelbagai platform media sosial seperti facebook, wassap dan twitter. Tak kurang juga di blog-blog terutamanya yang anti kerajaan.

Antara yang dibangkitkan oleh mereka ialah ;

- Rosmah tinggal di kawasan elit, apahal pula dia tak boleh tidur?

- Dia dok perumahan awam atau tepi highway ke yang dengar geng2 motor berlumba pada jam 1,2 pagi?

- Kawasan tempat Rosmah tinggal ada security guard. Mana la mungkin orang nak merempit kat kawasan macam tue. Buta2 jek kena tangkap dek polis.

- Rosmah kan orang kaya. Standard orang kaya dok kawasan elit. Kawasan elit privacy semua terjaga. Takan ada bunyi bising la. Polis pun jaga kawasan2 tue sebab orang2 kaya yang duduk. Kalau berzina pun takdenya orang berani nak serbu.

Dan, tak kurang juga yang troll Rosmah atas isu berkaitan.

Agak logik dan pedas sindiran rakyat terhadap Rosmah Mansur. Gambar troll ini viral di media sosial. Dan selain dari gambar di atas, kita juga menemukan ada pengguna media sosial yang siap olah dan hurai kawasan tempat Rosmah tinggal.

Rujuk gambar ;

Ya tak ya juga ek. Kat selekoh ada ke orang nak merempit kau?

KAH KAH KAH

Apa2hal aku tetap sokong kenyataan mak angkat aku. Hobi pelumba2 motor neh perlu disalurkan ke arah yang positif. Harap2 mama Rosmah pertimbangkan untuk laburkan dan dermakan duit mama Rosmah yang banyak2 tue buat litar lumba untuk geng2 motor.

Oke tak?

KAH KAH KAH

Jangan Putus Asa Didik Remaja YG Suka Berlumba Motor Kata Rosmah Mansur.
amenoworld.net
sozcyili.blogspot.
Kepala hotak Nurul Asyikin

Yang neh aku sokong Rosmah. Remaja2 yang suka tunggang motosikal mereka suka berlumba tengah2 malam sampai menggangu tidur Rosmah Mansur dan Najib Razak. Usah kata dia, aku pun marah kalau kena kacau dengan bunyi bising motor. Memekak jek pukul 2,3 pagi.

So. Ada baiknya jika Rosmah gunakan kuasa yang dia ada untuk ;

- Tegur pihak berkuasa yang gagal buat pemantauan dengan berkesan.
- Minta kementerian belia dan sukan agar alihkan hobi remaja2 tersebut ke arah yang lebih positive. Macam mendekati golongan remaja tersebut dan cuba ambil peduli kenapa mereka suka berlumba tengah2 malam.

Bak kata menteri. Rosmah kan wakil negara. Takan dia tak boleh buat serba sedikit bagi mengubah keadaan tersebut.

HAHAHAHAHAHA..

Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor berharap orang ramai tidak putus asa dalam usaha mendidik remaja yang gemar menunggang motosikal pada lewat malam.

Beliau menyatakan harapannya itu pada majlis penutup acara Kem Perkasa Remaja Puri Pujangga, di Bangi pagi ini.

Menurut Rosmah, harapan itu mendorong beliau mencetuskan program tersebut.

"Ketika itu saya melihat banyak gejala-gejala sosial yang terjadi kepada anak-anak muda kita.

"Ini merupakan satu concern (perkara yang perlu diambil berat) bagi kita semua, terutama sekali inilah anak-anak kita yang suka naik motosikal.

"Sebab rumah saya di KL tepi jalan, bila tengah malam dengar motosikal bukan main laju dan kuat, lama pula.

"Mesti ramai yang berlumba di tengah jalan. Apabila saya dengar itu saya rasa perlulah kita membuat sesuatu kerana memang saya dengan (Datuk Seri) Najib tak boleh tidur sebab dengar bunyi motosikal.

"Kalau dengar bunyi motosikal waktu petang tak apa tapi ini pagi pukul 2," katanya.

"Kita jangan putus asa dengan mereka.

"Apa kita lihat hari ini mereka mempunyai iltizam untuk menjadi insan yang baik," katanya lagi. -Mkini-

Thu Jan 8, 2015 5:19 pm (PST) . Posted by:

"bashah" bwasi

Boleh tak geng2 BIG BIke** motor besar buat konvoi kat rumah BiG MAma ni ?Takkan tak berani ? .Rosmah cuma tak suka Motor kapcai rempit..
Haha...
**Automobil

On Friday, January 9, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  
Netizens Mengumpat Rosmah Mansur, Betul Ke Rosmah Tak Boleh Tidur Sebab Bunyi Motor Yang Bising Persoal Rakyat.
telokbakong.blogspot.amenoworld.net 
Topik umpatan rakyat mengenai mama angkat kita si Rosmah Mansur dalam sehari dua neh berkisarkan tentang satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Rosmah Mansur pada majlis penutup kem Perkasa Remaja Puri Pujangga bahawa dia tidak boleh tidur akibat bunyi bising motor. 

Baca : (Tak Boleh Tidur Sehingga Jam 2 Pagi)

Selepas kenyataan tersebut dilaporkan secara meluas menerusi media massa, netizens melakukan umpatan ber-ramai2 terhadap Rosmah Mansur menerusi pelbagai platform media sosial seperti facebook, wassap dan twitter. Tak kurang juga di blog-blog terutamanya yang anti kerajaan.

Antara yang dibangkitkan oleh mereka ialah ;

- Rosmah tinggal di kawasan elit, apahal pula dia tak boleh tidur?

- Dia dok perumahan awam atau tepi highway ke yang dengar geng2 motor berlumba pada jam 1,2 pagi?

- Kawasan tempat Rosmah tinggal ada security guard. Mana la mungkin orang nak merempit kat kawasan macam tue. Buta2 jek kena tangkap dek polis.

- Rosmah kan orang kaya. Standard orang kaya dok kawasan elit. Kawasan elit privacy semua terjaga. Takan ada bunyi bising la. Polis pun jaga kawasan2 tue sebab orang2 kaya yang duduk. Kalau berzina pun takdenya orang berani nak serbu.

Dan, tak kurang juga yang troll Rosmah atas isu berkaitan.

Agak logik dan pedas sindiran rakyat terhadap Rosmah Mansur. Gambar troll ini viral di media sosial. Dan selain dari gambar di atas, kita juga menemukan ada pengguna media sosial yang siap olah dan hurai kawasan tempat Rosmah tinggal.

Rujuk gambar ;

Ya tak ya juga ek. Kat selekoh ada ke orang nak merempit kau?

KAH KAH KAH

Apa2hal aku tetap sokong kenyataan mak angkat aku. Hobi pelumba2 motor neh perlu disalurkan ke arah yang positif. Harap2 mama Rosmah pertimbangkan untuk laburkan dan dermakan duit mama Rosmah yang banyak2 tue buat litar lumba untuk geng2 motor.

Oke tak?

KAH KAH KAH    
Jangan Putus Asa Didik Remaja YG Suka Berlumba Motor Kata Rosmah Mansur.
amenoworld.netsozcyili.blogspot. Kepala hotak Nurul Asyikin Yang neh aku sokong Rosmah. Remaja2 yang suka tunggang motosikal mereka suka berlumba tengah2 malam sampai menggangu tidur Rosmah Mansur dan Najib Razak. Usah kata dia, aku pun marah kalau kena kacau dengan bunyi bising motor. Memekak jek pukul 2,3 pagi.

So. Ada baiknya jika Rosmah gunakan kuasa yang dia ada untuk ;

- Tegur pihak berkuasa yang gagal buat pemantauan dengan berkesan.
- Minta kementerian belia dan sukan agar alihkan hobi remaja2 tersebut ke arah yang lebih positive. Macam mendekati golongan remaja tersebut dan cuba ambil peduli kenapa mereka suka berlumba tengah2 malam.

Bak kata menteri. Rosmah kan wakil negara. Takan dia tak boleh buat serba sedikit bagi mengubah keadaan tersebut.

HAHAHAHAHAHA..

Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor berharap orang ramai tidak putus asa dalam usaha mendidik remaja yang gemar menunggang motosikal pada lewat malam.

Beliau menyatakan harapannya itu pada majlis penutup acara Kem Perkasa Remaja Puri Pujangga, di Bangi pagi ini.

Menurut Rosmah, harapan itu mendorong beliau mencetuskan program tersebut.

"Ketika itu saya melihat banyak gejala-gejala sosial yang terjadi kepada anak-anak muda kita.

"Ini merupakan satu concern (perkara yang perlu diambil berat) bagi kita semua, terutama sekali inilah anak-anak kita yang suka naik motosikal.

"Sebab rumah saya di KL tepi jalan, bila tengah malam dengar motosikal bukan main laju dan kuat, lama pula.

"Mesti ramai yang berlumba di tengah jalan. Apabila saya dengar itu saya rasa perlulah kita membuat sesuatu kerana memang saya dengan (Datuk Seri) Najib tak boleh tidur sebab dengar bunyi motosikal.

"Kalau dengar bunyi motosikal waktu petang tak apa tapi ini pagi pukul 2," katanya.

"Kita jangan putus asa dengan mereka.

"Apa kita lihat hari ini mereka mempunyai iltizam untuk menjadi insan yang baik," katanya lagi. -Mkini-
#yiv0139349952 #yiv0139349952 -- #yiv0139349952ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp #yiv0139349952hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp #yiv0139349952ads {margin-bottom:10px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp .yiv0139349952ad {padding:0 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp .yiv0139349952ad p {margin:0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mkp .yiv0139349952ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ygrp-lc #yiv0139349952hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ygrp-lc .yiv0139349952ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity span {font-weight:700;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity span span {color:#ff7900;}#yiv0139349952 #yiv0139349952activity span .yiv0139349952underline {text-decoration:underline;}#yiv0139349952 .yiv0139349952attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv0139349952 .yiv0139349952attach div a {text-decoration:none;}#yiv0139349952 .yiv0139349952attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv0139349952 .yiv0139349952attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv0139349952 .yiv0139349952attach label a {text-decoration:none;}#yiv0139349952 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv0139349952 .yiv0139349952bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv0139349952 .yiv0139349952bold a {text-decoration:none;}#yiv0139349952 dd.yiv0139349952last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0139349952 dd.yiv0139349952last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0139349952 dd.yiv0139349952last p span.yiv0139349952yshortcuts {margin-right:0;}#yiv0139349952 div.yiv0139349952attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv0139349952 div.yiv0139349952attach-table {width:400px;}#yiv0139349952 div.yiv0139349952file-title a, #yiv0139349952 div.yiv0139349952file-title a:active, #yiv0139349952 div.yiv0139349952file-title a:hover, #yiv0139349952 div.yiv0139349952file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0139349952 div.yiv0139349952photo-title a, #yiv0139349952 div.yiv0139349952photo-title a:active, #yiv0139349952 div.yiv0139349952photo-title a:hover, #yiv0139349952 div.yiv0139349952photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0139349952 div#yiv0139349952ygrp-mlmsg #yiv0139349952ygrp-msg p a span.yiv0139349952yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv0139349952 .yiv0139349952green {color:#628c2a;}#yiv0139349952 .yiv0139349952MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv0139349952 o {font-size:0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952photos div {float:left;width:72px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952reco-category {font-size:77%;}#yiv0139349952 #yiv0139349952reco-desc {font-size:77%;}#yiv0139349952 .yiv0139349952replbq {margin:4px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg select, #yiv0139349952 input, #yiv0139349952 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg pre, #yiv0139349952 code {font:115% monospace;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-mlmsg #yiv0139349952logo {padding-bottom:10px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-msg p#yiv0139349952attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-reco #yiv0139349952reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-sponsor #yiv0139349952ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv0139349952 #yiv0139349952ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv0139349952

Thu Jan 8, 2015 5:31 pm (PST) . Posted by:

"Rahman" man_apache

aku bukan Be End punya olangtp sikit sbyk aku sokong kata mak mah tummg rempit ni ada je tetiap ujung mggu
bukan dia kata wakil kepada kepala2 wanita kutso jgn melatah sgt
takkan tak suka, semua nampak salah kan?be wise my brother@sister


On Friday, January 9, 2015 9:19 AM, "bashah bwasi@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  Boleh tak geng2 BIG BIke** motor besar buat konvoi kat rumah BiG MAma ni ?Takkan tak berani ? .Rosmah cuma tak suka Motor kapcai rempit..
Haha...
**Automobil

On Friday, January 9, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  
Netizens Mengumpat Rosmah Mansur, Betul Ke Rosmah Tak Boleh Tidur Sebab Bunyi Motor Yang Bising Persoal Rakyat.
telokbakong.blogspot.amenoworld.net 
Topik umpatan rakyat mengenai mama angkat kita si Rosmah Mansur dalam sehari dua neh berkisarkan tentang satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Rosmah Mansur pada majlis penutup kem Perkasa Remaja Puri Pujangga bahawa dia tidak boleh tidur akibat bunyi bising motor. 

Baca : (Tak Boleh Tidur Sehingga Jam 2 Pagi)

Selepas kenyataan tersebut dilaporkan secara meluas menerusi media massa, netizens melakukan umpatan ber-ramai2 terhadap Rosmah Mansur menerusi pelbagai platform media sosial seperti facebook, wassap dan twitter. Tak kurang juga di blog-blog terutamanya yang anti kerajaan.

Antara yang dibangkitkan oleh mereka ialah ;

- Rosmah tinggal di kawasan elit, apahal pula dia tak boleh tidur?

- Dia dok perumahan awam atau tepi highway ke yang dengar geng2 motor berlumba pada jam 1,2 pagi?

- Kawasan tempat Rosmah tinggal ada security guard. Mana la mungkin orang nak merempit kat kawasan macam tue. Buta2 jek kena tangkap dek polis.

- Rosmah kan orang kaya. Standard orang kaya dok kawasan elit. Kawasan elit privacy semua terjaga. Takan ada bunyi bising la. Polis pun jaga kawasan2 tue sebab orang2 kaya yang duduk. Kalau berzina pun takdenya orang berani nak serbu.

Dan, tak kurang juga yang troll Rosmah atas isu berkaitan.

Agak logik dan pedas sindiran rakyat terhadap Rosmah Mansur. Gambar troll ini viral di media sosial. Dan selain dari gambar di atas, kita juga menemukan ada pengguna media sosial yang siap olah dan hurai kawasan tempat Rosmah tinggal.

Rujuk gambar ;

Ya tak ya juga ek. Kat selekoh ada ke orang nak merempit kau?

KAH KAH KAH

Apa2hal aku tetap sokong kenyataan mak angkat aku. Hobi pelumba2 motor neh perlu disalurkan ke arah yang positif. Harap2 mama Rosmah pertimbangkan untuk laburkan dan dermakan duit mama Rosmah yang banyak2 tue buat litar lumba untuk geng2 motor.

Oke tak?

KAH KAH KAH    
Jangan Putus Asa Didik Remaja YG Suka Berlumba Motor Kata Rosmah Mansur.
amenoworld.netsozcyili.blogspot. Kepala hotak Nurul Asyikin Yang neh aku sokong Rosmah. Remaja2 yang suka tunggang motosikal mereka suka berlumba tengah2 malam sampai menggangu tidur Rosmah Mansur dan Najib Razak. Usah kata dia, aku pun marah kalau kena kacau dengan bunyi bising motor. Memekak jek pukul 2,3 pagi.

So. Ada baiknya jika Rosmah gunakan kuasa yang dia ada untuk ;

- Tegur pihak berkuasa yang gagal buat pemantauan dengan berkesan.
- Minta kementerian belia dan sukan agar alihkan hobi remaja2 tersebut ke arah yang lebih positive. Macam mendekati golongan remaja tersebut dan cuba ambil peduli kenapa mereka suka berlumba tengah2 malam.

Bak kata menteri. Rosmah kan wakil negara. Takan dia tak boleh buat serba sedikit bagi mengubah keadaan tersebut.

HAHAHAHAHAHA..

Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor berharap orang ramai tidak putus asa dalam usaha mendidik remaja yang gemar menunggang motosikal pada lewat malam.

Beliau menyatakan harapannya itu pada majlis penutup acara Kem Perkasa Remaja Puri Pujangga, di Bangi pagi ini.

Menurut Rosmah, harapan itu mendorong beliau mencetuskan program tersebut.

"Ketika itu saya melihat banyak gejala-gejala sosial yang terjadi kepada anak-anak muda kita.

"Ini merupakan satu concern (perkara yang perlu diambil berat) bagi kita semua, terutama sekali inilah anak-anak kita yang suka naik motosikal.

"Sebab rumah saya di KL tepi jalan, bila tengah malam dengar motosikal bukan main laju dan kuat, lama pula.

"Mesti ramai yang berlumba di tengah jalan. Apabila saya dengar itu saya rasa perlulah kita membuat sesuatu kerana memang saya dengan (Datuk Seri) Najib tak boleh tidur sebab dengar bunyi motosikal.

"Kalau dengar bunyi motosikal waktu petang tak apa tapi ini pagi pukul 2," katanya.

"Kita jangan putus asa dengan mereka.

"Apa kita lihat hari ini mereka mempunyai iltizam untuk menjadi insan yang baik," katanya lagi. -Mkini-


#yiv6529511867 #yiv6529511867 -- #yiv6529511867ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp #yiv6529511867hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp #yiv6529511867ads {margin-bottom:10px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp .yiv6529511867ad {padding:0 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp .yiv6529511867ad p {margin:0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mkp .yiv6529511867ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ygrp-lc #yiv6529511867hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ygrp-lc .yiv6529511867ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity span {font-weight:700;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity span span {color:#ff7900;}#yiv6529511867 #yiv6529511867activity span .yiv6529511867underline {text-decoration:underline;}#yiv6529511867 .yiv6529511867attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv6529511867 .yiv6529511867attach div a {text-decoration:none;}#yiv6529511867 .yiv6529511867attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv6529511867 .yiv6529511867attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv6529511867 .yiv6529511867attach label a {text-decoration:none;}#yiv6529511867 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv6529511867 .yiv6529511867bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv6529511867 .yiv6529511867bold a {text-decoration:none;}#yiv6529511867 dd.yiv6529511867last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv6529511867 dd.yiv6529511867last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv6529511867 dd.yiv6529511867last p span.yiv6529511867yshortcuts {margin-right:0;}#yiv6529511867 div.yiv6529511867attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv6529511867 div.yiv6529511867attach-table {width:400px;}#yiv6529511867 div.yiv6529511867file-title a, #yiv6529511867 div.yiv6529511867file-title a:active, #yiv6529511867 div.yiv6529511867file-title a:hover, #yiv6529511867 div.yiv6529511867file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv6529511867 div.yiv6529511867photo-title a, #yiv6529511867 div.yiv6529511867photo-title a:active, #yiv6529511867 div.yiv6529511867photo-title a:hover, #yiv6529511867 div.yiv6529511867photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv6529511867 div#yiv6529511867ygrp-mlmsg #yiv6529511867ygrp-msg p a span.yiv6529511867yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv6529511867 .yiv6529511867green {color:#628c2a;}#yiv6529511867 .yiv6529511867MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv6529511867 o {font-size:0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867photos div {float:left;width:72px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867reco-category {font-size:77%;}#yiv6529511867 #yiv6529511867reco-desc {font-size:77%;}#yiv6529511867 .yiv6529511867replbq {margin:4px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg select, #yiv6529511867 input, #yiv6529511867 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg pre, #yiv6529511867 code {font:115% monospace;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-mlmsg #yiv6529511867logo {padding-bottom:10px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-msg p#yiv6529511867attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-reco #yiv6529511867reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-sponsor #yiv6529511867ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv6529511867 #yiv6529511867ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv6529511867

Thu Jan 8, 2015 7:38 pm (PST) . Posted by:

"Sukri Farah"

....dia tgh risau tu...skrg byk kes kemalangan membabitkan motor...
...padahal dia tak tahu...mat rempit biasa selamat...dari xcident....sbb
diaorg bawak moto very aware....

2015-01-09 9:19 GMT+08:00 bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> Boleh tak geng2 BIG BIke** motor besar buat konvoi kat rumah BiG MAma ni ?
> Takkan tak berani ? .Rosmah cuma tak suka Motor kapcai rempit..
> Haha...
>
> **Automobil
>
>
> On Friday, January 9, 2015 12:08 AM, "'-:eSpAcE9808:-'
> rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> 
> *Netizens Mengumpat Rosmah Mansur, Betul Ke Rosmah Tak Boleh Tidur Sebab
> Bunyi Motor Yang Bising Persoal Rakyat. *
> telokbakong.blogspot.
> amenoworld.net
>
>
> <http://3.bp.blogspot.com/-HhULEmD4orU/VK6Lfvr7PkI/AAAAAAAAEfQ/PcabPoFMiZ0/s1600/rumah.jpg>
>
> Topik umpatan rakyat mengenai mama angkat kita si Rosmah Mansur dalam
> sehari dua neh berkisarkan tentang satu kenyataan yang dikeluarkan oleh
> Rosmah Mansur pada majlis penutup kem Perkasa Remaja Puri Pujangga bahawa
> dia *tidak* boleh tidur akibat bunyi bising motor.
>
> Baca : (Tak Boleh Tidur Sehingga Jam 2 Pagi
> <http://sozcyili.blogspot.com/2015/01/jangan-putus-asa-didik-remaja-yg-suka.html>
> )
>
> Selepas kenyataan tersebut dilaporkan *secara* meluas menerusi media
> massa, netizens melakukan umpatan ber-ramai2 terhadap Rosmah Mansur
> menerusi pelbagai platform media sosial seperti facebook, wassap dan
> twitter. Tak kurang juga di blog-blog terutamanya yang anti kerajaan.
>
> *Antara yang dibangkitkan oleh mereka ialah ;*
>
> - Rosmah tinggal di kawasan elit, apahal pula dia tak *boleh* tidur?
>
> - Dia dok perumahan awam atau tepi highway ke yang dengar geng2 motor
> berlumba pada jam 1,2 pagi?
>
> - Kawasan tempat Rosmah tinggal ada security guard. Mana la mungkin orang
> nak merempit kat kawasan macam tue. Buta2 jek kena tangkap dek polis.
>
> - Rosmah kan orang kaya. Standard orang kaya dok kawasan elit. Kawasan
> elit privacy semua terjaga. Takan ada bunyi bising la. Polis pun jaga
> kawasan2 tue sebab orang2 kaya yang duduk. Kalau berzina pun takdenya orang
> berani nak serbu.
>
> Dan, tak kurang juga yang troll Rosmah atas isu berkaitan.
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-dOgjTgEgeDU/VK6L2BsaIwI/AAAAAAAAEfY/qe2x3b9X4oc/s1600/RUMAH%2BROSMAH%2BMANSUR.jpg>
>
> Agak logik dan pedas sindiran rakyat terhadap Rosmah Mansur. Gambar troll
> ini viral di media sosial. Dan selain dari gambar di atas, kita juga
> menemukan ada pengguna media sosial yang siap olah dan hurai kawasan tempat
> Rosmah tinggal.
>
> Rujuk gambar ;
>
>
> <http://4.bp.blogspot.com/-HhULEmD4orU/VK6Lfvr7PkI/AAAAAAAAEfU/OjTQEbOmL2s/s1600/rumah.jpg>
>
> Ya tak ya juga ek. Kat selekoh ada ke orang nak merempit kau?
>
> *KAH KAH KAH*
>
> Apa2hal aku tetap sokong kenyataan mak angkat aku. Hobi pelumba2 motor neh
> perlu disalurkan ke arah yang positif. Harap2 mama Rosmah pertimbangkan
> untuk laburkan dan dermakan duit mama Rosmah yang banyak2 tue buat litar
> lumba untuk geng2 motor.
>
> Oke tak?
>
> *KAH KAH KAH *
>
>
>
> *Jangan Putus Asa Didik Remaja YG Suka Berlumba Motor Kata Rosmah
> Mansur.
> <http://sozcyili.blogspot.com/2015/01/jangan-putus-asa-didik-remaja-yg-suka.html>
> *
> *amenoworld.net <http://amenoworld.net>*
> *sozcyili.blogspot. *
> *Kepala hotak Nurul Asyikin *
> *
> <http://3.bp.blogspot.com/-YodIqtyW3U0/VKvVB1PX-2I/AAAAAAAAEY8/fBU1KXbQtmY/s1600/Rosmah5.png>*
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> *Yang neh aku sokong Rosmah. Remaja2 yang suka tunggang motosikal mereka
> suka berlumba tengah2 malam sampai menggangu tidur Rosmah Mansur dan Najib
> Razak. Usah kata dia, aku pun marah kalau kena kacau dengan bunyi bising
> motor. Memekak jek pukul 2,3 pagi.So. Ada baiknya jika Rosmah gunakan kuasa
> yang dia ada untuk ;- Tegur pihak berkuasa yang gagal buat pemantauan
> dengan berkesan.- Minta kementerian belia dan sukan agar alihkan hobi
> remaja2 tersebut ke arah yang lebih positive. Macam mendekati golongan
> remaja tersebut dan cuba ambil peduli kenapa mereka suka berlumba tengah2
> malam.Bak kata menteri. Rosmah kan wakil negara. Takan dia tak boleh buat
> serba sedikit bagi mengubah keadaan tersebut.HAHAHAHAHAHA.. *
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> *Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor berharap orang ramai
> tidak putus asa dalam usaha mendidik remaja yang gemar menunggang motosikal
> pada lewat malam.Beliau menyatakan harapannya itu pada majlis penutup acara
> Kem Perkasa Remaja Puri Pujangga, di Bangi pagi ini.Menurut Rosmah, harapan
> itu mendorong beliau mencetuskan program tersebut."Ketika itu saya melihat
> banyak gejala-gejala sosial yang terjadi kepada anak-anak muda kita."Ini
> merupakan satu concern (perkara yang perlu diambil berat) bagi kita semua,
> terutama sekali inilah anak-anak kita yang suka naik motosikal."Sebab rumah
> saya di KL tepi jalan, bila tengah malam dengar motosikal bukan main laju
> dan kuat, lama pula."Mesti ramai yang berlumba di tengah jalan. Apabila
> saya dengar itu saya rasa perlulah kita membuat sesuatu kerana memang saya
> dengan (Datuk Seri) Najib tak boleh tidur sebab dengar bunyi
> motosikal."Kalau dengar bunyi motosikal waktu petang tak apa tapi ini pagi
> pukul 2," katanya."Kita jangan putus asa dengan mereka."Apa kita lihat hari
> ini mereka mempunyai iltizam untuk menjadi insan yang baik," katanya lagi.
> -Mkini-*
>
>
>
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: