Tuesday, March 31, 2015

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4169[1 Attachment]

15 Messages

Digest #4169
7
Fw: KHASIAT DAUN KETUM by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
8a
Fw: BANJIR KILAT MELANDA SUBANG JAYA. by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
8b
9a
Fw: Buat Duit Dengan Kekalutan GST by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
9b
Re: Fw: Buat Duit Dengan Kekalutan GST by "Zaiedishaq" zaiedishaq

Messages

Tue Mar 31, 2015 3:00 am (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

pernah gak merasa karenah yg lebih kurang macam ni dulu.. taulah mcm
mana perasaan masa tu hahaha..

On 27/03/2015 6:29 PM, '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] wrote:
> 
>
>
> Luqmanul Hakim Abd Rahim at Ipd Wangsa Maju
> <https://www.facebook.com/pages/Ipd-Wangsa-Maju/1415982261995133>
> tranungkite.net
>
> Jenuh nak menunggu... dgn aku demam teruk nya.
>
> IPD Wangsa Maju, OCPD cuti... Deputy OCPD pun cuti... kena plak jumpa
> 3rd in command @ Tuan Zul. Meeting plak... aduiii laaa
>
> Just nak enquiry and minta RE-CLASSIFIED kes merujuk my report
> JlnTunRazak/001460/15 dan JlnTunRazak/001486/15 . Kenapa tiada tindakkan
> dan lebih 14 hari dari tarikh report dibuat. Bukti lengkap kukuh siap
> dgn rakaman video pencerobohan... bukan main tuih tuih tuih air liur.
>
> Akta 574 Penal Code, subseksyen 441 atau hukuman lebih berat 442, serta
> 448. Criminal Trespass & House Trespass. Tak kira lah orang tu wakil
> bank ke wakil malimatulurus ke malaikat sekalipun... kalau dah aku tak
> bagi masuk atau berada dikawasan "private property" (rumah) aku, sila
> sila lah jgn buat pasal. KECUALI ada "court order" (perintah mahkamah)
> atau yg diperuntukkan oleh undang-undang iaitu Pegawai polis yg
> mempunyai kad kuasa polis berwarna biru sahaja. Nak ambil apa pun dari
> rumah aku, kalau aku tak benarkan, mmg tak boleh... kena dapatkan court
> order juga.
>
> Aku bukan lawyer... tapi i am a fast learner... super fast !!! And
> highly understanding (kefahaman yg tinggi)... aku membaca !!!
>
> Payah payah sangat aku hantar jer "Notice Of Demand", tak jawab dalam 14
> hari... aku saman jer PDRM. Kalau dah itu jer cara nya supaya perkara ni
> sampai ke peringkat atasan dan tertinggi PDRM.
>
> .
> . Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )
> <https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia> Polis KL Dr. Mahathir bin
> Mohamad <https://www.facebook.com/TunDrMahathir> Kelab Che Det
> <https://www.facebook.com/pages/Kelab-Che-Det/165613420193002> H.H Haji
> Hassanal Bolkiah <https://www.facebook.com/His.Majesty.Lover> Hassanal
> Bolkiah, Sultan of Brunei
> <https://www.facebook.com/pages/Hassanal-Bolkiah-Sultan-of-Brunei/150547208333204>
> SULTAN HASANAL BOLKIAH
> <https://www.facebook.com/pages/SULTAN-HASANAL-BOLKIAH/110436828981598>
>
> _*Polis Tak Buat Kerja Dan Berdolak Dalih – Luahan Pengadu*
> _
> Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol
> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=22562&mode=thread&order=0&thold=0>
> tranungkite.net
>
>
> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=21> "
>
> Berkaitan dengan post ini yang mengenai Polis Diraja Malaysia ( Royal
> Malaysia Police ) <https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia> tidak
> mengambil tindakkan.
>
> Baca : link
> <https://www.facebook.com/duke.luqienstein/posts/607759172659192>
>
> Saya tidak akan menggunakan bahasa kesat atau makian disini, supaya
> tidak dijadikan "point" oleh orang orang desperate untuk cover penipuan
> dan corrupted mereka, supaya mereka yang desperate tidak professional
> ini tiada alasan.
>
> Saya kembali semula ke IPD Wangsa Maju keesokkan harinya (Jummat 20th
> March 2015 sekitar jam 8:00am – 10:00am) untuk berjumpa dengan DSP
> Zolkifli bin Mohd Yasin @ Jay (Ketua Bahagian Siasatan Jenayah).
>
> Hamboi… so arrogant the DSP, entah Sultan mana mahupun anak Sultan atau
> ketua negara mana. Saya menunggu lagi beliau di luar pejabat, 1 jam 50
> minit – entah protocol anak Sultan ketua negara mana dia pakai, saya pun
> tak tahu. Sudahlah lama menunggu, saya yang duduk bersila di depan pintu
> pejabat dia pun langsung ditegurnya, malah saya terpaksa memanggil dan
> mengejar beliau barulah beliau memberi response. Beliau seolah olah tahu
> mengenai saya dan kedatangan saya, same shit modus operandi since long
> time ago
>
> <http://suarainsan.net/wp-content/uploads/2015/03/Tuan-DSP-Zolkifli.jpg>
>
> Bila saya ajukan, kenapa report saya tiada tindakkan dan boleh tak
> RE-CLASSIFIED kan report saya iaitu JlnTunRazak/001460/15 dan
> sambungannya JlnTunRazak/001486/15 (laporan sambungan ini terdapat link
> rakaman video pencerobohan), dengan selambanya beliau menyatakan, ini
> tiada kes, ini kes civil. HE IS ASSUMING !!!
>
> Aku paling pantang, orang assumed !!!
>
> Aku paling pantang juga orang layan aku macam little boy atau budak
> bodoh tak sekolah tinggi.
>
> Saya argue dengan beliau ini kes menceroboh, Akta 574 – subseksyen 441 &
> 442. Beliau kata bukan, beliau kata strata law itu ini, kawasan
> apartment saya tempat awam ? ehhh… DSP ini dulu sekolah mana ? Kawasan
> apartment ni tempat awam ??? Saya cukup kagum dengan DSP Zolkifli ini…
> hairan macam mana dia boleh jadi ketua siasatan jenayah, sepatutnya
> konstable sahaja sudah memadai. Jikalau begitu, lain kali… semua orang,
> sila sila lah masuk ke dalam condo condo mewah sebab ianya "tempat awam".
>
> I seriously felt offended, ingat aku ni bodoh ke ? mat pisang terencat ?
> dia tahu tak dia bercakap dengan siapa ? mmg tak buat homework…
>
> Memandangkan DSP Zolkifli bin Mohd Yasin ini sangat arrogant, angkuh…
> and the way how he treated me as his guess like i am son of lipas. Saya
> akan hantar nanti "Notice of Demand" untuk beliau dan pihak PDRM jawab,
> kalau tak jawab dengan jawapan yang memuaskan hati saya dalam 14 hari –
> writ saman terhadap PDRM akan menyusul. Saya akan gunakan cara
> perundangan dan blow this matter out of the water.
>
> Saya ada saksi, iaitu kakak angkat saya dan beberapa orang Pegawai
> Inspector JSJ yang bersama ketika arguement tersebut. Inspector pun ada
> yang baik, very concern bertanya saya apa kes, tapi memasing macam takut
> jer nak kena tanya tuan DSP dulu.
>
> Ni nak habaq kat Tuan DSP Zolkifli, saya dulu jumpa Pengarah JSJ Bukit
> Aman Dato Christopher Wan Soo Kee taraf 3 bintang pun tak seangkuh tuan.
> Saya tinggalkan number saya pada PA beliau, dalam 2-3 jam kemudian dato
> sendiri call saya tanya apa boleh dia bantu. Beliau siap minta saya
> datang pejabat beliau lagi keesokkan harinya, saya siap lambat 30 minit
> lagi dari appointment sebab traffic jam, saya call beliau dan maklumkan
> saya lambat. Beliau ok, dan kata beliau buat kerja lain dulu, jumpa
> 3:30pm dari apppointment sepatutnya 3:00pm. Saya pun taknak bazirkan
> masa dato menunggu, 30 minit tu macam macam boleh buat kalau productive.
> Ini baru professional, bukan style melayu haprak, aku tak suka kau – aku
> layan kau macam tahi, apa kes kau lapor aku taknak buka, biar kau
> mampus. Melayu oh melayu… angkuh dengan pangkat kuasa tak seberapa, dulu
> kini dan selamanya.
>
> Awak ni DSP, takde langsung sense of hormat mahupun protokol. Jangan
> ceritalah amanah, memang tiada amanah langsung, iman lagi lah. Kenapa
> nak marah ? Kalau awak amanah, awak buat kerja awak. Samada awak suka
> saya atau tidak, ITU AMANAH PEKERJAAN AWAK. Saya bukan datang minta
> tolong awak, itu kerja awak, tanggungjawab dan amanah tugas pekerjaan
> awak. Saya datang bukan nak minta tolong, saya datang supaya awak buat
> kerja dan amanah tugas awak. FAHAM ?
>
> Sudahlah kes tiada I/O, awak dok assumed kata takdak kes. Kertas
> siasatan pun takdak. Laporan yang saya buat adalah laporan jenayah, SOP
> @ Prosedure yang sepatutnya, samada jenayah atau tidak, awak kena
> siasat… jika bukan jenayah, kena buat kertas kerja, berikan jalan cerita
> kenapa ianya tidak boleh di klasifikasi kan sebagai jenayah. Ini kertas
> kerja untuk membuktikan kes bukan jenayah pun takdak, macam mana tu ?
>
> Saya nak awak pergi tangkap 4 ekor samseng Public Bank tu, panggil saya
> untuk kawat cam nanti, dan tolong tahan apa sepatutnya penceroboh tu
> masuk dan ambil dari rumah saya sebagai bukti kes pendakwaan di
> mahkamah. Video bukti rakaman saya beri tu semua complete cukup… bukan
> tiada asas pendakwaan, bukan tuih tuih tuih air liur tuduhan tak berasas.
>
> Kalau dah saya saman di mahkamah nanti, tuan DSP sila lah jawab dengan
> tuan hakim nanti. Dengan saya boleh lah tuan konar sana konar sini.
> Mahkamah cuba lah buat begitu… semua akan terbongkar tuan. Saya pasti
> !!! dan saya akan pastikan.
>
> Ohhh P/S, mungkin tuan DSP lepas ni akan hantar jebon jebon tuan untuk
> memerhatikan saya untuk mencari kesalahan saya, sebab tuan mungkin
> berdendam atau merasakan "ehh… budak ni cari pasal dengan aku". Ehh
> budak ni tak buat jenayah tuan, i am not a criminal… kesalahan biasalah,
> tetapi kesalahan bukanlah jenayah. Kalau tak, takdak lah saya berkawan
> dengan Big Boss tuan dahulu, itu seperkara lagi… bila saya nak bagi tuan
> dengar apa bekas Big Boss PDRM dulu cakap, tuan blah jer… anggap bekas
> Big Boss besar tuan tu macam sampah. Agak agak lah tuan, tu kawan saya
> tu… Ya dia dah pencen dan takdak kuasa, tapi pengalaman dia lagi
> superior dari tuan, kalau tak takkan lah jawatan dia bekas KPN. Dah dia
> cakap ini kes menceroboh, tuan yang DSP jauh panggang lagi nak ke rank 4
> star tu hormat lah skit advice otai walaupun orang tu dah pencen. Dia
> lulusan law dari UK tuan, bukan dari dari local ataupun Gombak. Harap
> maklum…
>
> Didalam post saya ini, saya sertakan image mengenai undang-undang strata
> yang tuan dok jadikan alasan escape goat tuan nak auta saya, sila click
> pada gambar didalam post ini dan besarkan atau jika guna smartphone
> silalah "pinch" untuk membesarkan sehingga boleh membacanya dgn jelas.
> Sukacita untuk dimaklumkan, ianya didalam bahasa inggeris. Maklumlah
> saya ni Layman jer, tuan kan DSP grin emoticon Saya tak sekolah tinggi
> tuan, saya ni bodoh, baru semalam belajar membaca. Alif Ya Mim… Buaya !!!
>
> Baca ini juga tuan, ini dalam bahasa melayu, lebih mudah untuk difahami,
> kalau yang inggeris tak reti.
>
> http://khairunnisahamzahara.blogspot.com/2013/05/pengenalan-jenis-rumah-bahagian-1-rumah.html
>
> Sukacita untuk dimaklumkan tuan DSP. Rumah dan Parking adalah satu lot,
> lot harta persendirian. Kawasan apartment adalah Hak Bersama PEMILIK
> sahaja, excuse me… bukan tempat awam, saya ulangi, HAK BERSAMA PEMILIK
> STRATA SAHAJA. So, orang luar tak boleh menceroboh sesuka hati.
>
> <http://suarainsan.net/wp-content/uploads/2015/03/HAK-BERSAMA-PEMILIK-STRATA-SAHAJA.jpg>
>
> Dan subseksyen 80 Akta 318 mengatakan, hanya orang awam atau pihak
> berkuasa yang mana diperuntukkan oleh undang-undang (WRITTEN LAW) sahaja
> boleh masuk jika hendak melaksankan sesuatu penguasaan itu. Contoh,
> bayleave mahkamah, kad kuasa biru. Takde langsung klausa undang-undang
> mengatakan, samseng bank boleh masuk ? surat bank mahupun laporan polis
> yang mereka buat, bukanlah undang-undang dan tidak diperuntukkan oleh
> undang-undang pun yang surat mereka adalah surat kuasa power rangers.
> Malah Akta 212 Sewa Beli subseksyen 42 (1) menyatakan sila lah dapatkan
> perintah mahkamah. Ikutlah process, beratur lah macam aku ni tunggu
> saman kes deposit rumah aku dah 2 tahun lebih ni.
>
> Persoalannya di sini, bukan saya tak puas hati atau pertikaikan bank
> hendak ambil hak dia… saya redha. TETAPI… ikut lah process undang-undang
> yg sepatutnya. Sebagaimana mereka mengajar saya untuk dapatkan deposit
> rumah saya, kematu bontot saya dengan mahkamah nak dapatkan duit saya
> balik. Apa salahnya mereka rasa kematu pula ? taste their own madicine,
> kan ? Janganlah jadi ketam yang mengajar anaknya berjalan lurus, jika
> diri sendiri jalan senget… takda orang hormat saudara, itu namanya
> prajudis @ double standard.
>
> Kalau tuan taknak jawab Notice of Demand saya nanti, tuan jawab lah
> dengan superior tuan dan di mahkamah nanti.
>
> Because i am truthful dan do it right from the beginning, it will stays
> that way untill the end. Tapi kalau orang memula lagi dah menipu, ibarat
> mengayam tikar, memula dah salah – sampai ke hujung nya akan salah.
> Corak salah nya akan jelas kelihatan, lagi hendak di cover lagi clear
> jelas nya. Lies can take care of the present, but it doesn't have any
> future, bear that in mind.
>
> Looking foward to talk to you soon Tuan DSP Zolkifli
>
> Sumber: Luqmanul Hakim Abd Rahim <https://www.facebook.com/duke.luqienstein>
>
> ................................
> Dihantar untuk paparan TKO (Tranungkite)
> Oleh: *sp4n4r*
> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=sp4n4r>
> Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol
> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=22562&mode=thread&order=0&thold=0>
>
>

Tue Mar 31, 2015 4:08 am (PDT) . Posted by:

"littlenoti" littlenoti

Saya dua bulan baru siap repot polis kemalangan, itu pun setelah dok bertapa mengadap sarjan tu..kalau tak mengadap, rasanya lagi lama...

On Mar 31, 2015 9:52 AM, "MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>  
>
> pernah gak merasa karenah yg lebih kurang macam ni dulu.. taulah mcm
> mana perasaan masa tu hahaha..
>
> On 27/03/2015 6:29 PM, '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil] wrote:
> > 
> >
> >
> > Luqmanul Hakim Abd Rahim at Ipd Wangsa Maju
> > <https://www.facebook.com/pages/Ipd-Wangsa-Maju/1415982261995133>
> > tranungkite.net
> >
> > Jenuh nak menunggu... dgn aku demam teruk nya.
> >
> > IPD Wangsa Maju, OCPD cuti... Deputy OCPD pun cuti... kena plak jumpa
> > 3rd in command @ Tuan Zul. Meeting plak... aduiii laaa
> >
> > Just nak enquiry and minta RE-CLASSIFIED kes merujuk my report
> > JlnTunRazak/001460/15 dan JlnTunRazak/001486/15 . Kenapa tiada tindakkan
> > dan lebih 14 hari dari tarikh report dibuat. Bukti lengkap kukuh siap
> > dgn rakaman video pencerobohan... bukan main tuih tuih tuih air liur.
> >
> > Akta 574 Penal Code, subseksyen 441 atau hukuman lebih berat 442, serta
> > 448. Criminal Trespass & House Trespass. Tak kira lah orang tu wakil
> > bank ke wakil malimatulurus ke malaikat sekalipun... kalau dah aku tak
> > bagi masuk atau berada dikawasan "private property" (rumah) aku, sila
> > sila lah jgn buat pasal. KECUALI ada "court order" (perintah mahkamah)
> > atau yg diperuntukkan oleh undang-undang iaitu Pegawai polis yg
> > mempunyai kad kuasa polis berwarna biru sahaja. Nak ambil apa pun dari
> > rumah aku, kalau aku tak benarkan, mmg tak boleh... kena dapatkan court
> > order juga.
> >
> > Aku bukan lawyer... tapi i am a fast learner... super fast !!! And
> > highly understanding (kefahaman yg tinggi)... aku membaca !!!
> >
> > Payah payah sangat aku hantar jer "Notice Of Demand", tak jawab dalam 14
> > hari... aku saman jer PDRM. Kalau dah itu jer cara nya supaya perkara ni
> > sampai ke peringkat atasan dan tertinggi PDRM.
> >
> > .
> > . Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )
> > <https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia> Polis KL Dr. Mahathir bin
> > Mohamad <https://www.facebook.com/TunDrMahathir> Kelab Che Det
> > <https://www.facebook.com/pages/Kelab-Che-Det/165613420193002> H.H Haji
> > Hassanal Bolkiah <https://www.facebook.com/His.Majesty.Lover> Hassanal
> > Bolkiah, Sultan of Brunei
> > <https://www.facebook.com/pages/Hassanal-Bolkiah-Sultan-of-Brunei/150547208333204>
> > SULTAN HASANAL BOLKIAH
> > <https://www.facebook.com/pages/SULTAN-HASANAL-BOLKIAH/110436828981598>
> >
> > _*Polis Tak Buat Kerja Dan Berdolak Dalih – Luahan Pengadu*
> > _
> > Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol
> > <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=22562&mode=thread&order=0&thold=0>
> > tranungkite.net
> >
> >
> > <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=21> "
> >
> > Berkaitan dengan post ini yang mengenai Polis Diraja Malaysia ( Royal
> > Malaysia Police ) <https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia> tidak
> > mengambil tindakkan.
> >
> > Baca : link
> > <https://www.facebook.com/duke.luqienstein/posts/607759172659192>
> >
> > Saya tidak akan menggunakan bahasa kesat atau makian disini, supaya
> > tidak dijadikan "point" oleh orang orang desperate untuk cover penipuan
> > dan corrupted mereka, supaya mereka yang desperate tidak professional
> > ini tiada alasan.
> >
> > Saya kembali semula ke IPD Wangsa Maju keesokkan harinya (Jummat 20th
> > March 2015 sekitar jam 8:00am – 10:00am) untuk berjumpa dengan DSP
> > Zolkifli bin Mohd Yasin @ Jay (Ketua Bahagian Siasatan Jenayah).
> >
> > Hamboi… so arrogant the DSP, entah Sultan mana mahupun anak Sultan atau
> > ketua negara mana. Saya menunggu lagi beliau di luar pejabat, 1 jam 50
> > minit – entah protocol anak Sultan ketua negara mana dia pakai, saya pun
> > tak tahu. Sudahlah lama menunggu, saya yang duduk bersila di depan pintu
> > pejabat dia pun langsung ditegurnya, malah saya terpaksa memanggil dan
> > mengejar beliau baru

Tue Mar 31, 2015 8:57 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Rakyat Malaysia Berpeluang Saksikan Fenomena Gerhana Bulan Penuh Sabtu Ini
siakapkeli.com.my

Pada 4 April 2015 nanti rakyat Malaysia akan berpeluang menyaksikan sendiri fenomena gerhana bulan penuh yang dikatakan satu-satunya gerhana yang disaksikan dari Malaysia pada tahun ini.

Berdasarkan rujukan portal Falak Online gerhana dapat disaksiakan bermula pada jam 5.01 petang.

"Bulan ketika itu baru memasuki kawasan bayang-bayang yang dipanggil penumbra. Pada jam 6.15 petang, ia akan memasuki kawasan bayang-bayang umbra, Pada jam 7.57 malam, Bulan akan sepenuhnya berada dalam bayang-bayang umbra, menandakan bermulannya fasa gerhana penuh."

"Pada jam 8.00 malam, ia berada di puncak gerhana. Selang 2 minit kemudian, iaitu jam 8.02 pm, ia mula bergerak keluar dari bayang-bayang umbra. Pada jam 9.44 pm, bulan sepenuhnya keluar dari bayang-bayang umbra, tetapi masih berada dalam kawasan penumbra, sehinggalah jam 10.58 pm, yang mana secara rasminya, bulan telah pun keluar sepenuhnya dari kawasan bayang-bayang bumi penumbra."

Bagaimanapung bagi negeri Sabah, bulan akan terbit lebih awal berbanding di semenanjung iaitu sekitar 6 petang dan untuk itu penduduk di Sabah dapat menyaksikan fenomena tersebut bermula dari fasa separa sehingga tamat keseluruhan gerhana.

Kejadian gerhana bulan tersebut boleh disaksikan dengan mata kasar dan ia tidak berbahaya langsung berbeza dengan gerhana matahari.

"Selapas kejadian gerhana warna bulan akan menjadi merah pekat 'Bulan berdarah' kerana disebabkan cahaya matahari yang bergerak berhampiran dengan bumi, telah dibiaskan oleh atmosferanya.

"Cahaya spektrum berwarna merah lebih mudah/banyak terbias berbanding warna lain. Itulah sebabnya kita boleh lihat kesan kemerahan ketika fasa gerhana penuh." Menurut Portal tersebut. - Siakapkeli.com.my

Tue Mar 31, 2015 5:45 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

jangan lupa semayang sunat gerhana..

2015-03-31 23:54 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
> *Rakyat Malaysia Berpeluang Saksikan Fenomena Gerhana Bulan Penuh Sabtu
> Ini*
> siakapkeli.com.my
>
>
> <http://3.bp.blogspot.com/-OKAWFTi3CbM/VRoXCTA_1rI/AAAAAAAANRE/SCBpp20r3sU/s1600/bulan11.jpg>
>
> Pada 4 April 2015 nanti rakyat Malaysia akan berpeluang menyaksikan
> sendiri fenomena gerhana bulan penuh yang dikatakan satu-satunya gerhana
> yang disaksikan dari Malaysia pada tahun ini.
>
> Berdasarkan rujukan portal Falak Online gerhana dapat disaksiakan bermula
> pada jam 5.01 petang.
>
> *"Bulan ketika itu baru memasuki kawasan bayang-bayang yang dipanggil
> penumbra. Pada jam 6.15 petang, ia akan memasuki kawasan bayang-bayang
> umbra, Pada jam 7.57 malam, Bulan akan sepenuhnya berada dalam
> bayang-bayang umbra, menandakan bermulannya fasa gerhana penuh."*
>
>
> <http://3.bp.blogspot.com/-75mR2-X37fk/VRoWiYK18II/AAAAAAAANQ8/RokTFY0m-YE/s1600/bulan.gif>
>
> *"Pada jam 8.00 malam, ia berada di puncak gerhana. Selang 2 minit
> kemudian, iaitu jam 8.02 pm, ia mula bergerak keluar dari bayang-bayang
> umbra. Pada jam 9.44 pm, bulan sepenuhnya keluar dari bayang-bayang umbra,
> tetapi masih berada dalam kawasan penumbra, sehinggalah jam 10.58 pm, yang
> mana secara rasminya, bulan telah pun keluar sepenuhnya dari kawasan
> bayang-bayang bumi penumbra*."
>
> Bagaimanapung bagi negeri Sabah, bulan akan terbit lebih awal berbanding
> di semenanjung iaitu sekitar 6 petang dan untuk itu penduduk di Sabah dapat
> menyaksikan fenomena tersebut bermula dari fasa separa sehingga tamat
> keseluruhan gerhana.
>
>
> <http://4.bp.blogspot.com/-WBcdYg-f6Y8/VRoVEaWxSBI/AAAAAAAANQw/TO6Hs63HRMc/s1600/lunar.eclipse01.jpg>
>
> Kejadian gerhana bulan tersebut boleh disaksikan dengan mata kasar dan ia
> tidak berbahaya langsung berbeza dengan gerhana matahari.
>
> *"Selapas kejadian gerhana warna bulan akan menjadi merah pekat 'Bulan
> berdarah' kerana disebabkan cahaya matahari yang bergerak berhampiran
> dengan bumi, telah dibiaskan oleh atmosferanya.*
>
> *"Cahaya spektrum berwarna merah lebih mudah/banyak terbias berbanding
> warna lain. Itulah sebabnya kita boleh lihat kesan kemerahan ketika fasa
> gerhana penuh." *Menurut Portal tersebut. - *Siakapkeli.com.my
> <http://siakapkeli.com.my/>*
>
>
>

Tue Mar 31, 2015 8:58 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom


BAYI KEMBAR 8 BULAN MENINGGAL DUNIA DALAM PERUT SI IBU YANG TERLIBAT DALAM KEMALANGAN LANGGAR LARI.

Posted by OMAK KAU!!!!

 

Bayi kembar 8 bulan meninggal dalam perut si ibu dalam kemalangan langgar lari di Bukit Indah, Johor Bahru, Johor.

Mangsa dihantar ke Hospital Sultan Aminah untuk pembedahan. Mangsa dikatakan berasal dari Kedah.

Suspek seorang lelaki telah ditangkap orang awam ketika cuba melarikan diri.

Tue Mar 31, 2015 8:58 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

SENARAI BARANG RUNCIT YANG KENA DAN TIDAK KENA GST YANG DIKELUARKAN OLEH JABATAN KASTAM DIRAJA MALAYSIA (KDRM).

Posted by OMAK KAU!!!!

SENARAI PENUH HARGA ROTI GARDENIA APABILA GST MULA BERKUATKUASA.

Posted by OMAK KAU!!!

 

Kalau rasa mahal jangan beli dan uli dan buat sendiri .. tiada paksaan pun kan .. kalau masih merungut dan tidak berpuas hati disarankan pindah sahaja kenegara lain atau pun duduk dalam hutan seperti mana pernah terdengar sebelum ini kan???

Tue Mar 31, 2015 9:01 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

BERITA GEMBIRA KEPADA PARA PENGGUNA KAD TOUCH N GO DAN PENYOKONG TEGAR GST.

Posted by OMAK KAU!!!!

 

Apa tujuan dan niat tersirat pihak Touch n Go mengeluarkan kenyataan seperti ini??????

Bermula 01/04/2015 tempoh warati kad akan disemak semula kepada tiga puluh (30) hari dari tarikh pembelian.

Dimaklumkan bahawa semua kad Touch n Go yang dibeli sebelum 01/04/2015, tempoh waranti kad akan tamat pada 30/04/2015 atau 1 tahun dari tarikh pembelian, mana-mana yang awal.

Segala kesulitan amat di kesali. Untuk informasi lebih lanjut, layari www.touchngo.com.my atau melalui SMS TNG, hantar ke 36266.

Terima kasih.

Tue Mar 31, 2015 9:01 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Kisah Sebenar: Gadis Mengamuk Di Sebuah Stesen Minyak Di Shah Alam
bloglist-malaysia.blogspot
kitabantai.info
Kita Bantai

Hari ini menjadi viral di laman sosial kisah sekumpulan gadis mengamuk di sebuah stesen minyak di Shah Alam gara-gara kereta Myvi milik salah seorang daripada mereka telah dilanggar oleh seorang pemandu teksi.

Menurut sumber portal Oh! Media iaitu page yang menyiarkan rakaman video tersebut, pihak wanita berkenaan telah tampil membuat penjelasan lengkap termasuk report polis.

Menurut mereka, tindakan pemandu teksi tersebut yang telah memukul salah seorang daripada mereka menyebabkan kekecohan besar tersebut terjadi.

Mungkin kerana cara percakapan gadis-gadis tersebut 'boleh tahan', pemandu teksi tersebut mungkin menjadi geram sehingga menggunakan kekerasan terhadap gadis tersebut.

Selepas kejadian, mereka telah ke balai polis untuk menyelesaikan kes ini, bapa gadis tersebut telah sampai dan sebaik mengetahui anaknya dipukul, bapa gadis tersebut telah bertindak nekad memukul pemandu teksi berkenaan.

Kerana tumbukan itu, pemandu teksi berkenaan mengalami pendarahan di muka. Sepatutnya kejadian ini diselesaikan cara berhemah, tapi bapa manakan sanggup tengok anaknya dipukul.

Apapun harapan kami, kejadian ini boleh diselesaikan cara elok dan harap tidak berlaku lagi sebegini kerana sudah banyak kejadian pukul melibatkan pemandu kenderaan. Kes terbaru adalah kejadian seorang wanita dikatakan memukul seorang warga Perancis selepas dikatakan dia dituduh sebagai pengganas. - sumber

Read more: http://www.kitabantai.info/2015/03/kisah-sebenar-gadis-mengamuk-di-sebuah.html#ixzz3Vxi8sSt8

Attachment(s) from -:eSpAcE9808:-
1 of 1 File(s)

Tue Mar 31, 2015 9:01 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

KHASIAT DAUN KETUM
telokbakong.blogspot.
btmmari.blogspot.
Posted by canang
Written By canang

daun ketum

Pokok Ketum Pengelasan saintifik Alam: Tumbuhan Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Order: Gentianales Famili: Rubiaceae Genus: Mitragyna Spesies: M. speciosa Binomial: Mitragyna speciosa korth Pokok Ketum, juga dikenali sebagai Pokok Biak (bahasa Inggeris: Kratom), ialah sejenis tumbuhan daripada famili Rubiaceae yang banyak terdapat di Afrika, di utara dan tengah Semenanjung Malaysia serta di selatan Thailand. Di

Khasiat Daum Ketum

Dalam usaha mengumpul info khazanah herba di Malaysia, kami susun dan senaraikan pelbagai herba dan ulam yang terdapat di Malaysia. Moga ianya menjadi manafaat untuk semua. Amalan memakan ulam-ulaman segar oleh masyarakat kampung, menjadikan mereka hidup sihat sepanjang hayat. Moga ilmu dan khazanah ini tidak hilang di telan zaman.

Artikel kali ini membincangkan tentang Khasiat Daum Ketum yang mana mempunyai pelbagai nama dan khasiat seperti melancarkan perjalanan darah, menambah tenaga atau mengembalikan kesegaran selepas penat berkerja, mengawal kadar gula dalam darah, mengembalikan tenaga batin, merawat ketagihan dadah, Mitragyna speciosa korth, penawar diabetis, penawar sakit urat, pokok biak, pokok ketum.

Pokok Ketum, juga dikenali sebagai Pokok Biak (bahasa Inggeris: Kratom), ialah sejenis tumbuhan daripada famili Rubiaceae yang banyak terdapat di Afrika, di utara dan tengah Semenanjung Malaysia serta di selatan Thailand. Di Thailand, pokok ini dipanggil Kakuam, Ithang atau Thom, di Amerika Syarikat pula sebagai Kratom. Nama botaninya Mitragyna speciosa korth. Daun Ketum telah lama menjadi bahan perubatan tradisional sebagai minuman pemulih tenaga bagi wanita yang baru lepas bersalin. Daun ini direbus dan airnya diminum sebagai pemulih tenaga, juga bagi rawatan mengeluarkan angin dalam badan dan bagi merawat sakit belakang.

Khasiat Dan Kegunaan

Daun ketum sememangnya di akui herba yang menpunyai khasiat untuk melancarkan perjalanan darah dan penawar sakit urat. Minum air ketum telah dijadikan amalan orang tua dulu,tetapi amalan dan khasiat daun ketum sebagai penawar diabetis adalah tidak begitu dikenali seperti herba mas cotek dan misai kucing.Selain itu daun ketum adalah herba yang paling mujarab diantara herba ubatan alternatif yang dicuba dalam mengawal kadar gula dalam darah.

Herba lain munkin menpunyai kelebihan gengan cara tindak balas yang berlainan,tetapi daun ketum amat mujarab dalam dalam menurunkan kadar gula dalam darah pada masa yang singkat.Kemanpuan untuk menurunkan kadar gula dalam darah secepat munkin adalah penting terutama untuk pesakit yang menpunyai luka dan bengkak(diabetes feet) untuk menbantu memulihkan tisu dan mencegah jangkitan(infection)

Terdapat dua jenis daun ketum yang boleh dibezakan melalui warna daun,bentuk kedua daun lebih kurang sama. Satu adalah berwarna hijau dan satu lagi menpunyai urat daun berwarna merah yang boleh dilihat jelas belakang daun Spesies berwarna belang merah ini dikatakan lebih berkhasiat dan mujarab.

Masyarakat tradisi mengunakan daun ketum untuk membantu menambah tenaga atau mengembalikan kesegaran selepas penat berkerja. Ia dimakan secara segar seperti mengunyah daun sirih.

Daun ketum juga digunakan untuk merawat ketagihan dadah, tetapi penggunaan yang berlebihan boleh memberi kesan ketagihan terhadap bahan berkenaan.

Daun ketum yang dikeringkan dan direbus digunakan untuk mengembalikan tenaga batin. Selain dari dikunyah segar, rebusan daun yang kering juga digunakan sebagai tonik untuk menghilangkan rasa lesu selepas berkerja, lenguh-lenguh, radang, kejang otot sakit-sakit sendi dan lelah.

Rebusan daun kering dan akarnya pula digunakan bagi melegakan penyakit darah tinggi dan kencing manis.

Kesan buruk penganbilan air ketum berlebihan

Pengambilan ketum yang berlebihan dan tidak terkawal akan menyebabkan pengamalnya berasa sakit pada urat saraf dan sendi apabila mereka tidak mengambil atau minum air ketum, selepas dos yang ada di dalam badan telah berkurangan, disebabkankan kesakitan yang tak dapat kita gambarkan inilah mereka yang mengamalkan air ketum itu tadi terpaksa mengambil air ketum dua atau tiga bungkus setiap hari untuk menghilangkan rasa sakit atau sengal badan berpunca daripada mengamalkan air ketom secara tidak terkawal. Jadi hindari tabiat buruk mengamalkan air ketom secara tidak terkawal sehinga menyebabkan ketagihan, nanti susah nak cari cara untuk menyembuhkan kesakitan yang berpunca dari menagih air ketom nie.

Masa depan pokok Ketum

Dengan pengistiharkan daun Ketum sebagai bahan larangan mulai Januari 2003, ini bererti pokok Ketum mungkin akan pupus akibat aktiviti penghapusan oleh pihak berkuasa.
Nasib pokok ketum ternyata berbeza dengan pokok kola yang berasal dari Amerika Syarikat. Air rebusan daun kola telah dijadikan bahan asal Coca-cola. Bagaimanapun setelah didapati daun kola mempunyai bahan ketagihan yang sama, syarikat Coca-cola telah menukar bahan asal dalam daun kola kepada bahan sintatik yang tidak menagihkan. Apakah mungkin anda pengusaha daun Ketum yang mampu menjalankan penyelidikan bagi menyingkirkan bahan mitragynine dari ramuannya untuk dipasarkan? Mungkin akan terhasil Ketum Kola? Hanya masa akan menetukannya.

Bagaimanapun penyelidikan oleh luar negara untuk memajukan pokok Ketum menunjukkan hasil yang menggalakkan. Kajian oleh Ridley 1897 di Malaya dan terbaru di New Zealand mendapati kandungan mitraginin dalam daun ketum dos rendah boleh digunakan sebagai ejen dalam rawatan detoksifikasi dadah (pemulihan penagih dadah). Dengan itu daun Ketum dipercayai boleh membantu dalam rawatan detoksifikasi atau terapi gantian dan khasiat dalam perubatan tradisional tetapi kajian lebih saintifik perlu dilakukan bagi memastikan aspek keselamatan serta keberkesanan daun ketum digunakan dalam rawatan itu.
Oleh itu, jangan terkejut sekiranya suatu hari Malaysia akan mula mengimport daun Ketum dari New Zealand dan Australia sebagai bahan ubat.

Tindakan penguatkuasaan.

Pada 3 Mei 2005, lima pengedar air ketum ditahan di Felda di negeri Terengganu dan 144 liter air dan 44 kg daun ketum dirampas. Mereka boleh dijatuhkan hukuman denda RM10,000 atau empat tahun penjara atau kedua-duanya sekali. Pada Julai 2008, tangkapan terhadap sindiket penjualan air ketum masih dijalankan.~ Sumber : wikipedia.org/

Maklumat tambahan

Pokok ketum tumbuh semulajadi di hutan-hutan seperti di Perak, Kedah, Perlis dan Terengganu. Di sesetengah tempat ketum dipanggil pokok biak. Masyarakat tradisi menggunakan daun ketum untuk membantu menambah tenaga atau mengembalikan kesegaran selepas penat bekerja. Ia dimakan secara segar seperti mengunyah daun sirih.

Daun ketum juga digunakan untuk merawat ketagihan dadah, tetapi penggunaan yang berlebihan boleh memberi kesan ketagihan terhadap bahan berkenaan. Daun ketum yang dikeringkan dan direbus digunakan untuk mengembalikan tenaga batin.

Selain dari dikunyah segar, rebusan daun yang kering juga digunakan sebagai tonik untuk menghilangkan rasa lesu selepas bekerja, lenguh-lenguh, radang, kejang otot, sakit-sakit sendi dan lelah.

Rebusan daun kering dan akarnya pula digunakan bagi melegakan penyakit darah tinggi dan kencing manis.

Bahan Aktif
• Mengandungi banyak alkaloid psikoaktif, lebih daripada 25, tetapi Mitragynine merupakan alkaloid yang utama
• Mitragynine memberi kesan-kesan stimulan, sedatif dan euforik, oleh itu ia berfungsi sebagai drug narkotik seperti candu
• Alkaloid Mitragynine diasingkan (isolated) pada tahun 1907
• Struktur kimianya ditentukan pada tahun 1964
• Strukturnya berkait dengan alkaloid yohimbin dan voakangin (voacangine)
• Terdapat perkaitan jauh dengan 'tryptamine-based psychedelic drugs' seperti yohimbin, psilosibin dan LSD

Cara-cara menanam pokok ketum

Pokok ketum juga boleh di tanam melalui biji benih,iaitu dengan menyemai biji ketum ke dalam medium semaian.Kemudian biarkan beberapa minggu sehingga anak benih ketum tumbu. Apabila meningkat dewasa pokok ketum perlulah diubah ke tempat yang lebih luas.Selain itu pokok ketum juga boleh ditanam melalui kaedah keratan batang.Kaedah ini perlulah dilakukan dengan memotong bahagian batang yang cukup matang usianya.sumber

Tue Mar 31, 2015 9:01 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

KOLEKSI GAMBAR BANJIR KILAT MELANDA SUBANG JAYA.

Posted by OMAK KAU!!!!

 

Hujan yang turun dengan lebatnya untuk beberapa jam mengakibat sebahagian Subang Jaya dilanda banjir kilat yang teruk.

Kawasan yang teruk terjejas ialah USJ 1 hingga USJ 14 ...

Tue Mar 31, 2015 6:12 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Johor Bahru pun banjir... :(

2015-03-31 23:57 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
>
> *KOLEKSI GAMBAR BANJIR KILAT MELANDA SUBANG JAYA. *
>
> Posted by OMAK KAU!!!!
>
> Hujan yang turun dengan lebatnya untuk beberapa jam mengakibat
> sebahagian Subang Jaya dilanda banjir kilat yang teruk.
>
> Kawasan yang teruk terjejas ialah USJ 1 hingga USJ 14 ...
>
>
>

Tue Mar 31, 2015 9:01 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

PENANGAN GST???
bloglist-malaysia.blogspot
naimnikmat.blogspot
Dicatat oleh Na'im Nikmat

Buat Duit Dengan Kekalutan GST
bloglist-malaysia.blogspot
cipantapirtenuk.blogspot
Ngomelan SysOp

Bhai/DeeDee semua...

Thorbaek la Jabatan Kastam ... Dalam keghairahan dan kekalutan orang ramai mengenai GST yang akan berjalan pada Rabu nih.... Jabatan Kastam berjaya menambahkan lagi keuntungan atas kekalutan ini hanya dengan panggilan telefon.... Tahniah la... Bergeliga betul la lu orang nak pow duit nih,... Pergh....

Hahaha.... Sebab nak untung la yang Jabatan Kastam dok guna talian 1-300 tue san bukannyer 1-800 .... Hahaha... Setiap call bukan dapat kat Telco banyak tapi dapat kat Jabatan Kastam.. Lagi lama lu orang layan mesin menjawab di talian 1-300 tue... Lagi masyuk la kat Jabatan Kastam.... Thorbaek... Hahaha... Cayalah....

Kalo nak best lagi buat collection... Buat la ader banyak menu dalam sistem hotline tue... Tambah la ngan voice iklan pengenalan dan info... So lagi lama la orang terpaksa bergayut... Nak best lagi buat la menu yang mengelirukan dan buat la kerap putus pasai tak dapat sambung kepada operator.... Hahaha.... Terpaksa call berkali-kali...

Menu jangan buat sampai 3 ja... Tapi buat menu sampai 9 ka.... Hahaha... Nak lahi best buat ja talian 900 atau 600 .... Lagie masyuk...

P/S : gua pernah tolong member setupkan talian 600, 900, 1-300, 1-700 dan 1-800 sejak 1993 lagie.... Hahaha

Read more: http://cipantapirtenuk.blogspot.com/2015/03/buat-duit-dengan-kekalutan-gst.html#ixzz3VrR1nv5I

Tue Mar 31, 2015 6:18 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Betulkan sekiranya saya salah kira;

% kenaikan = (RM1006 - RM 649) / RM 649 x 100
= RM 357 / RM 649 x 100
= *55%*

Hamboih..

Harap takde kenaikan sebegini pada harga sparepart kita..

2015-03-31 23:58 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
> *PENANGAN GST??? *
> bloglist-malaysia.blogspot
> naimnikmat.blogspot
> Dicatat oleh Na'im Nikmat
> <http://www.blogger.com/profile/03432287966399183682>
>
> <http://4.bp.blogspot.com/-CHNbwMJjBHM/VRiWwosAebI/AAAAAAAAB3M/stX46WOnwrY/s1600/Screenshot_2015-03-30-08-19-06.png>
> *Buat Duit Dengan Kekalutan GST *
> bloglist-malaysia.blogspot
> cipantapirtenuk.blogspot
> Ngomelan SysOp
>
> Bhai/DeeDee semua...
>
> Thorbaek la Jabatan Kastam ... Dalam keghairahan dan kekalutan orang ramai
> mengenai GST yang akan berjalan pada Rabu nih.... Jabatan Kastam berjaya
> menambahkan lagi keuntungan atas kekalutan ini hanya dengan panggilan
> telefon.... Tahniah la... Bergeliga betul la lu orang nak pow duit nih,...
> Pergh....
>
> Hahaha.... Sebab nak untung la yang Jabatan Kastam dok guna talian 1-300
> tue san bukannyer 1-800 .... Hahaha... Setiap call bukan dapat kat Telco
> banyak tapi dapat kat Jabatan Kastam.. Lagi lama lu orang layan mesin
> menjawab di talian 1-300 tue... Lagi masyuk la kat Jabatan Kastam....
> Thorbaek... Hahaha... Cayalah....
>
>
> <https://lh3.googleusercontent.com/-mKTLipKHaIQ/VRkKxbfUDGI/AAAAAAAALiU/jADaWg8__FI/s640/blogger-image-1560945545.jpg>
>
> Kalo nak best lagi buat collection... Buat la ader banyak menu dalam
> sistem hotline tue... Tambah la ngan voice iklan pengenalan dan info... So
> lagi lama la orang terpaksa bergayut... Nak best lagi buat la menu yang
> mengelirukan dan buat la kerap putus pasai tak dapat sambung kepada
> operator.... Hahaha.... Terpaksa call berkali-kali...
>
> Menu jangan buat sampai 3 ja... Tapi buat menu sampai 9 ka.... Hahaha...
> Nak lahi best buat ja talian 900 atau 600 .... Lagie masyuk...
>
> P/S : gua pernah tolong member setupkan talian 600, 900, 1-300, 1-700 dan
> 1-800 sejak 1993 lagie.... Hahaha
>
> Read more:
> http://cipantapirtenuk.blogspot.com/2015/03/buat-duit-dengan-kekalutan-gst.html#ixzz3VrR1nv5I
>
>
>

Tue Mar 31, 2015 9:02 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Ayah maut digilis, anak sempat diselamatkan
siakapkeli.com.my

Gopeng : Seorang lelaki maut selepas motosikal berkuasa tinggi ditunggang merempuh belakang kereta Nissan Sentra menyebabkannya tercampak di tengah jalan lalu digilis beberapa kenderaan di Kilometer 303 Leburaya PLUS arah Utara berhampiran Gua Tempurung, di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian 3.15 pagi itu, mangsa, Zainal Abidin Omar, 43, bersama anak lelakinya, 16, menunggang motosikal Benelli TnT 600 dalam perjalanan ke Kamunting, Taiping untuk menziarahi bapanya yang sakit.

Saksi kejadian yang mahu dikenali sebagai Jasni, 43, berkata, dia memandu lori berada di belakang mangsa melihat sendiri mangsa melanggar belakang kereta lalu tercampak di atas jalan.

"Saya sempat mengelak, lalu berhenti di tepi jalan. Kemudian saya menarik anak mangsa ke tepi jalan tetapi tidak sempat menyelamatkan bapanya yang digilis berkali-kali di depan mata kami.

"Saya cuba menahan kenderaan yang lalu di situ tetapi keadaan jalan yang turun bukit membuatkan semua kenderaan terus menggilis mangsa," katanya.

Menurutnya, keadaan menjadi kelam kabut sehingga membabitkan beberapa kenderaan lain terbabit dalam kemalangan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kampar Superintendan Ng Kong Soon berkata, siasatan awal mendapati motosikal mangsa yang datang dari Kuala Lumpur menghala ke Ipoh merempuh belakang sebelah kiri kereta di lorong kiri jalan. - Harian Metro

Tue Mar 31, 2015 6:06 pm (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

Terima kasih abg Nazri..

2015-03-31 16:57 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> Cekap abg nazri..
>
> Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
> *From: *Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com [automobil]
> *Sent: *Tuesday, 31 March 2015 16:42
> *To: *automobil@yahoogroups.com
> *Reply To: *automobil@yahoogroups.com
> *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Awal Ashaari
> Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya
>
>
>
> ini link dari subaru. latest. instead of vertical diconnecting....engine
> masuk kebawah compartment.
>
> still sama, engine akan disconnect dari mounting untuk elak hentaman pada
> firewall.
>
> wallahualam. kalau salah tolong betulkan.
>
> Subaru Safety Center - How Safe is Your Subaru?
> <http://www.subaruofkeene.com/subaru-safety-center.htm>
>
>
> [image: image] <http://www.subaruofkeene.com/subaru-safety-center.htm>
>
>
>
>
>
> Subaru Safety Center - How Safe is Your Subaru?
> <http://www.subaruofkeene.com/subaru-safety-center.htm>
> Learn how Subaru passive and active safety features make Subaru an IIHS
> top safety pick.
> View on www.subaruofkeene.com
> <http://www.subaruofkeene.com/subaru-safety-center.htm>
> Preview by Yahoo
>
>
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
> ------------------------------
> *From:* "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil]" <
> automobil@yahoogroups.com>
> *To:* "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
> *Sent:* Tuesday, March 31, 2015 4:24 PM
> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Awal Ashaari
> Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya
>
>
> Saya pernah diberitahu tapi saya belum pernah baca pasal feat. ni.
> Kalau siapa² ada terjumpa di internet, mohon di share linknya ya..?
>
> Thanks in advance.
>
>
>
> 2015-03-31 16:20 GMT+08:00 Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]
> <automobil@yahoogroups.com>:
>
>
>
> Ini sy setuju banget........pernah terbaca tapi dah tak ingat....
>
> 2015-03-31 16:13 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil] <
> automobil@yahoogroups.com>:
>
>
> Mmg safety tu bang...so enjin tu takan hentem firewall so pemandu takan
> cedera dibahagian kaki..kalau model merc A class..enjin ia akan lari
> kebawah kerana pada firewall kereta tu ada bar yg keras
>
> Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
> *From: *Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil]
> *Sent: *Tuesday, 31 March 2015 16:03
> *To: *automobil@yahoogroups.com
> *Reply To: *automobil@yahoogroups.com
> *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Awal Ashaari
> Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya
>
>
> Entahlah.. belum jumpa lagi article dalam internet cerita pasal engine
> tanggal tu salah 1 safety feat.
> tapi cerita pasal engine tanggal dan cederakan orang lain tu ada la..
> http://www.bbc.com/news/uk-england-surrey-25632414
>
>
> 2015-03-31 12:51 GMT+08:00 badrulhishammohd.ramly@gmail.com [automobil] <
> automobil@yahoogroups.com>:
>
>
> Jawapan mereka nanti...utk safety..kahkahkah
>
>
> Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
> *From: *Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com [automobil]
> *Sent: *Tuesday, 31 March 2015 12:15
> *To: *automobil@yahoogroups.com
> *Reply To: *automobil@yahoogroups.com
> *Cc: *zzxmelayucyber
> *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Awal Ashaari
> Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya [5 Attachments]
>
>
> Biasalah abam, utk kereta malaysia, semuanya tak betul........
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
> ------------------------------
> *From:* "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com [automobil]" <
> automobil@yahoogroups.com>
> *To:* "automobil@yahoogroups.com" <automobil@yahoogroups.com>
> *Cc:* zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
> *Sent:* Tuesday, March 31, 2015 10:58 AM
> *Subject:* Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Awal Ashaari
> Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya
>
>
> Dulu kes Preve tanggal engine tu kecoh 1 negara.
> Ni BMW tanggal engine, belum ada bunyi lagi..
>
> 2015-03-30 22:26 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:
>
>
> 
> *Awal Ashaari Terlibat Dalam Kemalangan Jalan Raya *
> siakapkeli.com.my
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-Gk0tf1JQ1Bk/VRecig3FSeI/AAAAAAAANHg/-VQUgTVi6yE/s1600/22.jpg>
>
> AYER KEROH: Pengacara Melodi, Awal Ashaari, dilaporkan telah mengalami
> kemalangan di Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan berhampiran hentian R&R
> Ayer Keroh sebentar tadi,
>
> Kejadian ini disahkan oleh seorang kakitangan dan juga wartawan Melodi,
> Zuan Azmi di dalam akaun Instagram miliknya.
>
>
> <http://4.bp.blogspot.com/-SHhNS2ClbgU/VRecinow7bI/AAAAAAAANHk/SAnheRLILaY/s1600/11.jpg>
>
> Dari maklumat tidak rasmi, Kereta BMW 6 Series milik Awal dikatakan
> dipandu oleh Izuan Mokhtar telah terbabas berpunca masalah brek dan tayar
> belakang pancit.
>
> Awal dilaporkan dalam keadaan stabil dan sedar diri. Suami kepada Scha
> Alyahya itu dikejar ke Hospital Besar Melaka.
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-pb8RgFdlFJA/VReo_Svn5uI/AAAAAAAANH8/v392-EpDIHs/s1600/awa.jpg>
>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-oaHyZ08BLig/VReo_fZrNaI/AAAAAAAANH4/aa83uCoy22s/s1600/awal.jpg>
>
> *"Saya rasa brek tidak berfungsi dengan baik dan tayar bahagian belakang
> bocor. Semuanya terjadi dengan begitu pantas,"* kata Izuan.
>
> Dalam pada itu tempat Awal mengacarakan program itu akan digantikan
> Penerbit Melodi, Michelle Wee bersama deejay Liza HotFM. - *Siakapkeli.com.my
> <http://siakapkeli.com.my/>*
>
>
> <https://www.facebook.com/thesiakapkeli/photos/a.618430108180014.1073741828.591441797545512/974749235881431/?type=1>
> [image: alt] <https://www.facebook.com/thesiakapkeli>
> [image: alt]Profile <https://www.facebook.com/thesiakapkeli>
> Siakap Keli <https://www.facebook.com/thesiakapkeli?fref=nf>
> News/Media Website · 1,076,031 Likes
> · March 28 at 9:58pm
> <https://www.facebook.com/thesiakapkeli/photos/a.618430108180014.1073741828.591441797545512/974749235881431/?type=1>
> ·
> <https://www.facebook.com/v2.1/plugins/post.php?app_id=293185320870659&channel=http%3A%2F%2Fstatic.ak.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F6Dg4oLkBbYq.js%3Fversion%3D41%23cb%3Df155e2bd6de7c94%26domain%3Dwww.siakapkeli.com.my%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.siakapkeli.com.my%252Ffad3f465714a4e%26relation%3Dparent.parent&container_width=618&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthesiakapkeli%2Fposts%2F974749699214718%3A0&locale=en_US&sdk=joey&width=500#>
> Awal Ashaari <https://www.facebook.com/awal.ashaari>
> kemalangan..disahkan sendiri oleh Zuan Azmi Melodi TV3 Asst. Producer.
> Harap Awal selamat dan xde ape2.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: