Monday, June 23, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3945

6 Messages

Digest #3945

Messages

Sun Jun 22, 2014 3:23 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom


Ops Warta : soalan yang selalu timbul dalam kes saman trafik

telokbakong.blogspot

chegubard.blogspot.

by cheguBard

SOALAN-SOALAN YANG SELALU DITANYA BERKAITAN SAMAN TRAFIK

a) Saman tu kena bayar ke?

Saman ialah perintah kpd OKS [Orang Kena Saman] untuk hadir ke Mahkamah bukan perintah untuk membayar denda.. dalam saman mesti ada ayat

"KAMU DENGAN INI DIPERINTAHKAN supaya hadir sendiri atau melalui peguam di hadapan Majistret di ................................"

TIDAK ADA sepatah ayat di dalam saman mengatakan penerima saman hendaklah membayar saman tersebut. Apa yang ada dlm Saman berkaitan bayaran HANYALAH tawaran kompaun yang tertulis spt berikut :-

"Kesalahan ini ialah kesalahan boleh kompaun dan kamu boleh membayar kompaun sebanyak RM300 pada atau sebelum.....(tarikh)"

Kata kunci dalam tawaran kompaun ialah BOLEH... bermaksud tak WAJIB bayar. Jika tidak bayar kompaun, maka OKS hendaklah hadir Mahkamah pada tarikh yg ditetapkan. Ketidakhadiran OKS pd tarikh yang ditetapkan boleh menyebabkan Mahkamah mengeluarkan WARAN TANGKAP. Jika kompaun dibayar, maka Saman dianggap selesai & OKS tak perlu hadir Mahkamah. Saman selesai & tiada saman tertunggak.

b) Kalau tak bayar tak pe ke?

Seperti yang disebutkan dalam perenggan (a), Saman bukan perintah utk membayar denda, jadi tidak bayar kompaun bukan suatu kesalahan tetapi OKS hendaklah ke Mahkamah jika kompaun tidak dibayar.

c) Kalau pergi Mahkamah, denda boleh kurang ke?

Denda bagi kesalahan lalulintas kebanyakannya ialah minimum RM300 & maksimum RM2000. Denda minimum RM300 ditetapkan sama spt kompaun RM300 bertujuan utk tidak menggalakkan OKS pergi Mahkamah. Digalakkan supaya semua OKS hadir Mahkamah & jangan bayar kompaun kerana jika ke Mahkamah, ada dalam situasi2 tertentu, jika mengaku salah sekali pun Mahkamah mempunyai budibicara utk melepaskan OKS dgn amaran jika OKS mempunyai alasan2 yang kukuh yg Mahkamah berpuashati. Alasan2 bergantung kpd budibicara Mahkamah. Walau bagaimanapun jika Mahkamah tidak menerima rayuan/alasan, dendanya tetap RM300 tidak kurang krn telah ditetapkan di dalam Akta.

d) Saya tidak pernah menerima Saman tapi saya cek dlm MYEG & SMS dinyatakan saya ada saman, cane??

Saman tidak perlu disemak krn setiap saman hendaklah diserahkan kepada orang yang disaman samada secara kediri atau dihantar ke alamat berdaftar dalam Geran pemilik kenderaan. Jika Saman tidak diterima bermaksud anda tidak disaman. Tetapi jika anda bertukar alamat, anda mungkin tidak menerima saman. Jika katakan anda tidak menerima saman krn bertukar alamat tetapi tidak maklumkan pertukaran alamat kpd JPJ, anda boleh disaman krn tidak maklumkan pertukaran alamat & boleh didenda tidak kurang RM2000 jika disabitkan bersalah.

e) Kalau tak bayar nanti kena blacklist tak boleh renew roadtax & lesen memandu.

JPJ TIDAK BOLEH blacklist atau halang transaksi hanya semata2 seseorang itu mempunyai rekod saman. Pengarah JPJ perlu melakukan siasatan dgn memberikan peluang kpd seseorang yang mempunyai rekod saman untuk menjelaskan perkara tersebut. "menjelaskan" bukan maksud membayar tetapi memberikan penerangan berkaitan rekod.

Contohnya Zulhazmi ada 20 rekod kesalahan dan tidak membayar. Jadi Pengarah JPJ sebelum menyenaraihitam nama Zulhazmi, perlu memanggil Zulhazmi menerangkan apa dan kenapa rekod tersebut ada dlm sistem. Apabila Pengarah JPJ berpuashati barulah beliau boleh samada hendak senarai hitam atau sebaliknya.

Rekod dlm sistem tidak membuktikan kesalahan.

ZULHAZMI SHARIFF

Ada tak anggota polis pie ketuk pintu rumah ROSMAH MANSOR serah waran tangkap..????
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie


nie dibawah nie ada nama ROSMAH MANSOR.. ada tak pihak POLIS pergi ketuk rumah beliau serah waran tangkap dalam Ops Warta...

Fuiyo ! Datin Seri Rosmah Mansor pun ada kena saman ekor ♣♣♣♣
telokbakong.blogspot.
manjongmari.blogspot
Posted by Manjungmari

Tak pasti siapa yang empunya kerja,,, yang penting dapat duit,,,,tahniah diatas tugas yang dijalankan...

Kalau nak ikut rekod, Rosmah Binti Mansur pun katanya ada saman, tapi cuba pi tanya Rosmah Binti Mansur adakah dia terima saman? Kalau dia ada terima, adakah dia bayar? Kalau bayar itu hak dia... kalau tak bayar pun itu hak dia. Dan menjadi hak kepada Polis @ JPJ untuk dakwa di Mahkamah atas kesalahan trafik yg dilakukan. Itu prosedur saman.

Sumber : Lawyer Pas Anti Saman.

Ops Warta: Adilkah diburu macam penjenayah?
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie
DR AZMAN IBRAHIM

Ops Warta, rakyat diburu habis-habisan kerana kesalahan lalu lintas. Sekatan demi sekatan jalan raya, pintu ke pintu, rumah ke rumah. Kesian kepada rakyat bawahan di saat sedang berhadapan dengan kesempitan hidup dari segenap penjuru yang menekan. Pelaku perasuah, penyeleweng, pemakan harta rakyat apakah juga diburu sehingga ke lubang cacing seperti ini?

Saya memahami bahawa tak semua kesalahan lalu lintas bermakna kita berdosa dengan Allah. Ada banyak peraturan lalu lintas adalah persoalan teknikal. Kadang-kadang mereka melanggarnya secara tak sengaja dan tak membahayakan nyawa sesiapa pun.

Contohnya, seorang pesalah trafik berkata...

Saya langgar lampu isyarat merah pada jam 3 pagi ketika jalan sunyi sepi. Tak kan saya nak berhenti tunggu lampu hijau sedangkan laluan adalah selamat. Hantu pun tengah tidur ketika itu. Selepas langgar lampu merah, tengok-tengok di hadapan ada kereta peronda polis. Polis tu pula kononnya nak bagi syarahan agama. Katanya, "mencuri kita tak boleh buat sama ada ketika ada orang atau pun orang tak nampak."

Ada pulak langgar lampu merah nak dikiaskan dengan mencuri. Kesudahannya kena saman. Adilkah?

Memandu lebih sikit dari had laju di kawasan sekolah ketika hari cuti sekolah. Jalan hadapan sekolah tersebut lebar dan lurus. Memang had lajunya cuma 30 km/jam dan had laju ini sangat penting untuk keselamatan anak-anak sekolah. Tapi saya melalui jalan tersebut ketika hari Jumaat, sekolah cuti dan sunyi sepi. Tak ada seorang pun pelajar sekolah yang kelihatan. Tak kan nak bawak 30 km/jam juga. Mungkin saya bawa kereta 70 atau 80 km/jam. Tidak terlalu laju sebenarnya tetapi hakikatnya saya telah melanggar had laju dan kena saman. Adilkah?

Memotong sebuah kereta yang dipandu 30 km/jam di garisan berkembar. Biasa kita berjumpa dengan kereta yang dipandu dengan sangat perlahan. Apakah memang perangkap atau bagaimana? Tempat tersebut pula garisan berkembar. Dalam hidup ini ada ketikanya kita perlu cepat. Lantas kereta kura-kura tersebut dipotong. Tiba-tiba muncul anggota polis dari dalam semak dengan bendera merah mengarahkan saya ke tepi dan kena saman lagi! Adilkah?

Terlupa pakai tali pinggan keledar. Saya tak mengancam nyawa sesiapa sekadar tak pakai tali pinggang keledar. Memang ianya salah dari segi peraturan. Tapi adilkah saya diburu macam penjenayah?

Pagi ini saya terima maklumat seorang rakan dari Pasir Puteh. Polis tahan kenderaan secara rambang di jalan sehala. Pemandunya dibawa masuk ke balai untuk pemeriksaan. Mana-mana yang ada saman akan ke lokap! Kerja apa ini?

Apa sebenarnya matlamat dari Ops Warta ini? Nak didik rakyat atau nak 'kekoh pitih' rakyat? - HARAKAHDAILY 20/6/2014

ADMIN - ITU KAMI KATAKAN BAHAWA POLIS TAK BUAT KERJA SEBENARNYA..SEPATUTNYA SETIAP SAMAN YG DI KELUARKAN MEREKA KENA PASTIKAN ADA NOTIS HANTAQ PIE RUMAH SURUH PIE MAHKAMAH... TAK PAYAH DOK PAKSA PESALAH BAYAQ KOMPAUN... BILA DI MAHKAMAH BARU BOLEH RAKYAT CERITA BAB SEDIH DIATAS TADI....

JIKA NAK MAKLUMAT LEBIH LANJUT BAB SAMAN-MENYAMAN NIE SILALAH KE LINK NIE : KEMPEN ANTI SAMAN EKOR

Ops Warta saman tertunggak: Polis tak reti buat kerja, pemalas dan suka jadi samseng?
telokbakong.blogspot
cenangau.blogspot.

Aku rasa dalam Ops Warta saman tertunggak ni, polis bukan saja takat tak reti buat kerja, pemalas pulak tu dan dalam masa yang sama mungkin depa seronok jadi samseng buli rakyat.

TheStar melaporkan:

In Malacca, state traffic staff officer DSP Mohd Sham Abdullah said a man with 79 traffic summonses who was flagged down at an Ops Warta roadblock on Monday had his car impounded.

"The man, in his 30s, had accumulated the summonses, mostly for speeding, over the past five years.

"He is clearly a habitual offender and the law allows police to impound the vehicle,'' he said. - TheStar.
Mengulas laporan ni peguam ZulHazmi update status facebook dia: Aku cuma nak komen sikit. Aku baca punya baca dan tanya beberapa kawan untuk kepastian, aku tak jumpa satu pun dalam mana2 peruntukkan khususnya Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang memberi kuasa kpd Polis untuk merampas kenderaan sesiapa atas alasan mempunyai saman.

Aku juga dah berbuih mulut cakap bahawa saman tak perlu dibayar. Kalau DSP Mohd Sham kata bayar atau face the music. Aku nak tanya la musik apa tu?? Apa Polis nak buat kalau orang tak bayar jugak saman?? Dalam undang-undang, kalau tak bayar saman wajib ke Mahkamah. Jadi bawa la ke Mahkamah bukan dok ugut macam tu. Cermat sikit la buat kerja. Jangan kerana awak semua Polis terpalit org kata tak elok. - Facebook.
Isu saman tertunggak ni isu lama, malah dah berkurun kut polis macam main ugut rakyat supaya bayar saman pasai kerajaan dah tak berapa nak ada duit.

Ada sekali tu tahun berapa aku tak ingat, orang ramai beratur kat balai polis nak bayar saman panjangnya mengalahkan gerabak keretapi, pasai takut polis ambik depa kat rumah depan anak bini dengan tangan bergari.

Aku dah pernah ulas isu ni dalam posting bertajuk "Ops Cantas Trafik: Bukti polis tak reti buat kerja atau depa pun pemalas?"

Ni apa cerita sampai ada 10 waran tangkap baru polis nak bertindak, waran tangkap sejap 2009 lagi pulak tu. Kesian mamat ni, mana la dia nak korek duit nak bayar hukuman 10 waran tangkap tu.

Nak kata apa, ini memang bukti jelas yang memang polis Malaysia ni samada malas buat kerja atau pun memang tak reti buat kerja. Kalau waran tangkap yang pertama mamat tu dapat aku yakin mungkin tak kena lagi 9 saman tu. - Ibid.
Kesimpulannya, aku rasa dalam Ops Warta saman tertunggak ni, polis bukan saja takat tak reti buat kerja, pemalas pulak tu dan dalam masa yang sama mungkin depa seronok jadi samseng buli rakyat.

Memang tak semua polis macam tu malah aku yakin ada ramai pegawai polis yang cukup berdedikasi menjalankan tugas mengikut undang-undang tapi kalau dah yang berpangkat DSP buat kenyataan secara terbuka macam tu dan dilapurkan dalam akhbar pulak, apa lagi persepsi yang patut kita pegang?

Sumber: Ops Warta saman tertunggak: Polis tak reti buat kerja, pemalas dan suka jadi samseng? | Cenangau Daunkari http://cenangau.blogspot.com/2014/06/ops-warta-saman-tertunggak-polis.html#ixzz350HTIIBt
Follow us: @cenangau on Twitter | CenangauDkari on Facebook

----- Original Message -----
From: -:eSpAcE9808:-

Sent: Wednesday, June 18, 2014 12:18 AM
Subject: Fw: TIPS BILA BERHADAPAN DGN OPERASI WARAN TANGKAP TRAFIK

TIPS BILA BERHADAPAN DENGAN OPERASI WARAN TANGKAP TRAFIK
telokbakong.blogspot
wasiatpejuang.blogspot
Di Terbitkan oleh ABU NAWAS II

SUATU HARI DI JALANRAYA...

Jai (bukan nama sebenar) sedang memandu kereta dari Kota Bharu ke KL melalui Lebuhraya Pantai Timur (LPT). Apabila tiba di suatu tempat ada Polis buat Operasi (Ops Warta Khas) untuk mencari pemilik saman yang enggan membayar saman. Kata SAC Mohd Fuad Abd Latif, Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman, ada lebihkurang 1.9 juta saman tertunggak dan waran tangkap yang belum selesai.

Polis : Encik... tolong ke tepi ya...

Jai pun memandu ke bahu jalan dan berhenti.

Polis : Mintak IC & Lesen Encik.

Jai keluarkan lesen & IC. Alhamdulillah lesen memandu masih hidup. Setelah memeriksa IC & Lesen Jai, Polis tersebut berkata.

Polis : Encik, ikut rekod kami, encik ada 15 saman tertunggak dan 1 waran tangkap. Jadi Encik kena ikut saya ke Balai.

Jai : Boleh tunjuk pada saya rekod yang Encik kata tu?
Polis pun tunjuk kepada Jai rekod dalam komputer dan kemudian diprintkan kepada Jai.

Jai : Owhhhhhh ini rekod saja... mana samannya?? Saya tak pernah tau pun ada saman. Ini rekod saman ke notis? Yang waran tangkap tu kes apa? Bila saman keluar? Bila saya kena pergi Mahkamah?

Polis : Encik, setakat sekarang ni, ini ja yang saya boleh tunjuk. Kalau encik nak lebih lanjut sila ke ikut saya balai.

Jai : Ok la kalau macam tu jom kita ke balai. Saya pun nak juga tahu saman apa yang saya ada & waran tangkap tu kes apa.

** Rajin ke Polis tu nak bawak Jai ke Balai dlm dok tengah kalot operasi??**

Kalau ke balai. Di Balai.

Polis : Ok encik ini senarai saman dan waran tangkap yang encik ada.

Jai : sama je, itu hanya rekod. Saya nak tengok saman. Nak tengok waran tangkap. Sebab saya nak tahu yg dlm rekod tu betul saman ke notis. Kalau encik tak boleh bagi sekarang, saya nak balik dulu. Saya ada kerja lain lagi nak buat.

Polis : tak boleh macam tu Encik, kami ada bukti Encik ada saman tertunggak.

Jai : Ya la encik ada bukti tapi mana buktinya? Yang encik tunjuk tu rekod tapi mana samannya? kalau tak ada, encik ambil nombor telefon saya, nanti bila ada bukti boleh telefon saya ya.

PEGUAM ZUL HAZMI SHARRIF

----- Original Message -----
From: -:eSpAcE9808:-

Sent: Sunday, June 15, 2014 12:34 AM

Subject: Fw: Saman tertunggak - Ops Warta Jun Ini

Ops Warta : Operasi RM570juta dalam poket rakyat
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie
Saman tertunggak RM570j, polis jejaki pesalah

KUALA LUMPUR - Polis akan menjejaki pesalah trafik dalam 'Ops Warta' mulai Jun ini ke arah menyelesaikan masalah tunggakan saman berjumlah RM570 juta sejak 10 tahun lepas.

Ketua Trafik Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mohd Fuad Abd Latiff berkata, ia melibatkan 1.9 juta waran tangkap yang masih berbaki dalam tempoh itu.

Beliau berkata, ada pesalah tegar yang mempunyai lebih daripada satu waran tangkap kerana enggan menjelaskan saman mereka.

"Tindakan kami ini ialah untuk memastikan peraturan lalu-lintas sentiasa dihormati di negara ini bagi mencegah kemalangan dan kematian di jalan raya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau menarik perhatian bahawa dalam tempoh 10 tahun itu, 4.25 juta waran tangkap telah dikeluarkan.

Mohd Fuad berkata, melalui Ops Warta trafik yang dijalankan sejak September 2013 hingga Selasa lepas, 308,160 pemeriksaan dibuat dalam 9,743 operasi penguatkuasaan yang dijalankan, dengan 7,583 tangkapan terhadap individu yang dikeluarkan waran tangkap.

Menurutnya, dalam tiga bulan pertama tahun ini, 114,115 kes kemalangan direkodkan, 1,512 daripadanya kemalangan maut yang meragut 1,623 nyawa.

Pengguna motosikal menjadi penyumbang tertinggi dari segi angka korban kemalangan iaitu 1,014 orang, diikuti pengguna kereta (332), pejalan kaki (125), lori (47), pacuan empat roda (31) dan basikal (30), bas (10), van (7) dan kenderaan lain (27).

Dalam perkembangan lain, Mohd Fuad mengaskan mana-mana individu atau kumpulan yang menjalankan tugas 'marshall' tanpa kehadiran rasmi polis trafik akan diambil tindakan undang-undang.

"Tidak terdapat dalam undang-undang mengenai tugas marshall di jalan raya...keperluan bantuan tugas marshall mesti dengan kehadiran rasmi polis trafik dalam acara kebangsaan atau antarabangsa seperti yang dilihat dalam acara berbasikal Le Tour de Langkawi," jelasnya.

Menurutnya, adalah menjadi satu kesalahan terutama apabila marshall menahan pergerakan trafik bagi melancarkan perjalanan sesuatu konvoi. - Bernama

Sun Jun 22, 2014 7:40 am (PDT) . Posted by:


Facebook: Fanpage Automobil
http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520

Group Automobil
http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web:
OILYMAN
http://oilyman.com.my

Blog In Malaysia
http://bloginmalaysia.com

Kataloh
http://kataloh.com

Cari Mudah
http://carimudah.com

Find And Book the Best Hotel Resort
http://besthotelreviews.org

Enplegu.com
http://enplegu.com

Choosing the Best Hotel Reviews
http://besthotelreviews.info

Blog Soccers
http://blogsoccers.com

Google Adsense Program
http://googleadsenseprogram.com

Azami Entertainment
http://azamientertainment.com

Din Apartment
http://dinapartment.com

University College Online
http://universitycollegeonline.info

Kad Niaga
http://kadniaga.com

Google Adsense Program Info
http://googleadsenseprogram.info

K-Pop Music Download
http://k-popmusicdownload.info

Health Care Definition
http://healthcaredefinition.com

Laptop Skin Sticker
http://laptopskinsticker.com

Sun Jun 22, 2014 7:40 am (PDT) . Posted by:


Fri Nov 30, 2012 9:22 pm
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

Salam Sejahtera semua.

Mulai 28 November 2012, ahli group Automobil tidak boleh "HIDE ID".
In disebabkan polisi baru Yahoo Groups yang tidak membenarkan menukar alamat email asal seperti sebelum ini.

Jadi kepada sesiapa yang ingin "HIDE ID" sila email dan minta pada kawan-kawan anda untuk melakukan posting sekaligus merahsiakan alamat email syarikat tempat anda bekerja.

Group Automobil juga telah memberikan akses penuh kepada kebanyakan ahli yang aktif terus post email ke group tanpa tapisan moderator tetapi masih di pantau.

Sekian,
Terima Kasih.
Iwan

Sun Jun 22, 2014 8:59 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom


Shahrizat Abdul Jalil Berjaya Bida WA10E Dengan Nilai 20,000.
telokbakong.blogspot
amenoworld.net

Dengan 20,000 tue aku boleh jadikan deposit untuk beli rumah ataupun berniaga. Macam tue la yang ada dalam pemikiran rakyat marhaen macam aku. Jadahnya aku nak berhabiskan beribu2 ringgit untuk beli no plat. Orang yang sangat kaya pun aku rasa akan fikir dua tiga kali juga melainkan dia betul2 dah tatau nak buat apa dengan duit dia yang banyak berkepuk2 tue maka mungkin la dia sanggup nak beli no plat mahal2.

Yang paling mahal sekali WA1E. Yeo Geok Beng. RM180,000.00. Ini ada kaitan dengan kroni2 UMNO ke takde? Sapa2 tolong la check ek.

KAH KAH KAH

WA6E no 2. Danny Yin Yew Kuan. RM70,000.

Gila ah.

Beratus2 ribu punya harga. Rumah kos rendah pun kalah dibandingkan dengan no plat wei. Aku rasa JPJ untung kaw2 punya dengan no plat neh. Itu pasal dulu ada cadangan nak beri hak buat no plat kat JPJ aje. Kedai2 biasa tak boleh buat. Nasib baik cadangan batal. Hatta jual no pun kemain untungnya lagi. Inikan pula ko jual komponen2 no plat. Tak puas2 untung lagi ke hapa ko neh JPJ?

KAH KAH KAH

Korang tengok ek. Berapa banyak orang2 kaya kat Malaysia neh. Aku dan ko aje yang tak berduit kot. Nak beli no2 plat neh. Redha je la.

Tengok gambar jap ;

Ini semua tender baru2 punya. Bulan ini. Nampak tak ratus ribu orang beli no plat. Yang murah pun ada. RM360. Haha steady je si Mohammad Asri bida. Sekali dapat la pula. No plat neh pun sebenarnya bisnes juga. Aku pun tatau. Baru tahu. Korang tengok je la kat sini. Kalau rajin g godek satu persatu gambar. Kot2 dapat nama menteri2 BN yang bida ke.. boleh buat isu.

KAH KAH KAH

Kbai.

Rahim Abu Abdul · Western Michigan University
Kalau nanti ada nombor plat LEM8U agak2 Shahrizat akan rebut tak?

Sun Jun 22, 2014 9:00 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Perodua kurangkan harga Viva RM5,300
telokbakong.blogspot
lagiberita.blogspot

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) mengurangkan harga di atas jalan bagi semua varian model Viva keluaran syarikat itu sehingga RM5,300 bagi memberikan lebih nilai kepada pelanggannya.

Ketua Pegawai Eksekutif Perodua Datuk Aminar Rashid Salleh berkata, pengurangan harga itu dapat dilakukan kerana usaha penjimatan kos syarikat itu sejak 2011.

"Pengurangan harga ini juga bertepatan kerana ia menjadikan Perodua Viva kereta aras permulaan paling mampu milik di negara ini, selain selari dengan aspirasi kerajaan untuk menghasilkan lebih banyak kereta mampu milik untuk rakyat Malaysia.

"Pelanggan kami juga dapat pakej servis percuma selama tiga tahun yang kini ditawarkan kepada semua pelanggan baharu Perodua," katanya dalam satu kenyataan.

Pengurangan harga itu bermula hari ini di semua 181 pusat jualan Perodua di seluruh negara.
Model Viva AM6BXD kini berharga RM22,000 (selepas pengurangan RM3,000) dan Viva AM1EZD RM36,800 (selepas pengurangan RM4,500) manakala model Viva AM8EXD, AM1BZD dan AM1GXD pula masing-masing berharga RM27,900, RM29,900 dan RM32,900 selepas
harga jualannya dikurangkan sebanyak RM5,300.

Selain pengurangan harga itu, Perodua akan memberi bonus tunai RM800 kepada pembeli yang mendaftarkan kereta Viva antara 17 Jun dan 31 Ogos tahun ini. -SH

Sun Jun 22, 2014 8:32 pm (PDT) . Posted by:

"MetalWorks Calibra" azz95

desperate measures, langgar je myvi tu.

2014-06-22 0:10 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
> EDISI GUNA KEPALA LUTUT ... KENA SAMAN SEBAB LETAK KERETA BETUL-BETUL
> UNTUK LALUAN KHAS KENDERAAN BOMBA.
> <http://omakkau.blogspot.com/2014/06/2-foto-edisi-guna-kepala-lutut-kena.html>
> omakkau.blogspot
> Posted by OMAK KAU!!!!
> <http://www.blogger.com/profile/07986786810955624095>
>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-A2Ru-PlQiBA/U6EN8QvL1wI/AAAAAAAA1mk/OqYGSRPxPco/s1600/bomba+halang+kena+saman.jpg>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-LP2lPskY1cU/U6EOl9QaWwI/AAAAAAAA1ms/t_myLLwgj9c/s1600/bomba+halang+kena+saman1.jpg>
>
>
>
>
>
>
> *Anggota polis terpaksa bertindak mengeluarkan saman terhadap pemandu
> sebuah kereta MyVi hitam yang menghalang kenderaan bomba daripada keluar
> dari Balai Bomba dan Penyelamat. Ini dinamakan bertindak dan berfikir
> menggunakan kepala lutut yang langsung tidak ada kesedaran sivik.Kejadian
> memalukan ini berlaku di Balai Bomba Dan Penyelamat Daerah Tuaran,
> Sabah.Tidak boleh bayangkan jika ada berlaku kebakaran di bandar Tuaran
> Sabah ketika itu.*
>
>
>
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: