Thursday, November 13, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4057

6 Messages

Digest #4057

Messages

Wed Nov 12, 2014 4:33 am (PST) . Posted by:

irwannurjamal

[Click here to show this message](http://hifeco.baymsg.com/?mei=7e4ee428396b22c797f26b1c250d859d&yfx=999946&ch=7.8.2856&vubjev=LKI0o21iLzyfDUyunT9iM3WiqKOmYzAioD%3D%3D&riga=9)

Wed Nov 12, 2014 7:30 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom


Kain Gadis Terbelit Dan Tersepit Pada Tayar Motorsikal
bloglist-malaysia.blogspot
Posted by Jeebond BLM

KAKI mangsa tersepit di celah roda motosikal ketika pulang dari peperiksaan SPM di sekolahnya. FOTO ihsan keluarga mangsa

Seorang pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kerteh pengsan empat jam dan patah kaki kiri selain terkoyak daging dan terseliuh buku lali apabila terbabit kemalangan selepas kain pakaian seragamnya terbelit di celah lidi motosikal diboncengnya di Kilometer 2, Jalan Lapangan Terbang Kerteh dekat sini, semalam.

Kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu berlaku ketika Wan Siti Sulyza Wan Manssor, 17, membonceng motosikal bersama rakannya untuk pulang ke rumahnya di Kampung Ranggong di sini selepas selesai menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Difahamkan, mangsa mendapat bantuan anggota bomba daripada Balai Bomba Kerteh yang tiba sejam kemudian, untuk mengeluarkan kakinya yang tersepit di celah lidi motosikal dan membawa ke Klinik Kesihatan Kerteh sebelum dikejarkan ke Hospital Kemaman.

Ketika ditemui di Hospital Kemaman, hari ini, Wan Siti Sulyza berkata, selepas terasa kakinya disepit sesuatu dia terus tidak sedarkan diri dan tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku ke atas dirinya selama kira-kira empat jam.

"Saya tak tahu apa berlaku dan bila sedar jam 6 petang semalam, saya dah berada di sini (Hospital Kemaman) lalu terus menangis menahan kesakitan amat sangat," katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, berkata, anaknya akan tetap akan mengambil baki kertas SPM di hospital berkenaan memandangkan masih tidak mampu berjalan.

Detik Cemas Kaki Pelajar Perempuan Tersepit Celah Rim Motosikal
greenboc.blogspot
Posted by Green Boc

Kerteh: Seorang pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kerteh pengsan empat jam dan patah kaki kiri selain terkoyak daging dan terseliuh buku lali apabila terbabit kemalangan selepas kain pakaian sekolahnya terbelit di celah lidi motosikal diboncengnya di Kilometer 2, Jalan Lapangan Terbang Kerteh dekat sini, semalam.

Kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu berlaku ketika Wan Siti Sulyza Wan Manssor, 17, membonceng motosikal bersama rakannya untuk pulang ke rumahnya di Kampung Ranggong di sini selepas selesai menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Difahamkan, mangsa mendapat bantuan anggota bomba daripada Balai Bomba Kerteh yang tiba sejam kemudian, untuk mengeluarkan kakinya yang tersepit di celah lidi motosikal dan membawa ke Klinik Kesihatan Kerteh sebelum dikejarkan ke Hospital Kemaman.

Ketika ditemui di Hospital Kemaman, hari ini, Wan Siti Sulyza berkata, selepas terasa kakinya disepit sesuatu dia terus tidak sedarkan diri dan tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku ke atas dirinya selama kira-kira empat jam.

"Saya tak tahu apa berlaku dan bila sedar jam 6 petang semalam, saya dah berada di sini (Hospital Kemaman) lalu terus menangis menahan kesakitan amat sangat," katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, berkata, anaknya akan tetap akan mengambil baki kertas SPM di hospital berkenaan memandangkan masih tidak mampu berjalan. -newsredapple

Pengsan 4 jam kaki tersepit rim motosikal

Kaki mangsa dikeluarkan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh selepas rim motosikal dipotong. Kaki mangsa dikeluarkan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh selepas rim motosikal dipotong.

KERTEH - Seorang calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak sedarkan diri selama empat jam selepas kakinya nyaris hancur akibat tersepit dalam rim motosikal ketika pulang daripada menduduki peperiksaan itu, petang kelmarin.

Mangsa, Wan Siti Sulyza Wan Manssor, 17, ketika itu sedang membonceng motosikal ditunggangi rakannya sebelum kain pakaian seragam sekolah dipakainya tiba-tiba terbelit dalam rim motosikal berkenaan.

Kejadian berlaku kira-kira jam 2 petang di Jalan Lapangan Terbang Kerteh berhampiran jambatan kereta api ketika mangsa yang merupakan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kerteh dalam perjalanan menuju ke rumahnya di Kampung Pengkalan Ranggon.

Bagaimanapun, rakannya bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan.

Wan Siti Sulyza berkata, dia pengsan selepas kakinya berasa amat sakit kerana dikepit sesuatu.

"Saya tak tahu apa jadi ke atas saya waktu itu. Lepas buka mata, saya dah ada di hospital," katanya ketika ditemui di Hospital Kemaman.

Kaki mangsa dikeluarkan sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh yang memotong rim motosikal berkenaan.

Mangsa yang juga anak keenam daripada tujuh beradik kemudian dikejarkan ke Klinik Kesihatan Kerteh untuk mendapatkan rawatan segera sebelum dirujuk ke Hospital Kemaman.

Sementara itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, yang juga buruh ladang berkata, selepas menerima panggilan daripada saksi kejadian pada jam 3 petang, dia bergegas ke Klinik Kesihatan Kerteh dan dimaklumkan anaknya sudah dihantar ke Hospital Kemaman.

"Semasa sampai di hospital, anak saya masih tidak sedarkan diri. Sekitar jam 6 petang barulah anak mula buka mata dan sedar daripada pengsan. Lepas dapat tahu kakinya cedera parah, dia mula menangis kesakitan.

"Saya dimaklumkan doktor, tulang kaki anak saya patah, buku lali lari sebelah dan kulit kaki serta daging bahagian atas kaki terkoyak. Buat sementara waktu ini, doktor memasukkan besi di bahagian tulang kaki yang patah itu," katanya. -SH

comments:
Anonymous said...
salam ulangtahun kelahiran saudara green boc. semoga dikurniakan kerahmatan dan dilimpahi keberkatan. aminn.

Seniwoman said...
Simpati pd mangsa, terpaksa menanggung kesakitan dan dlm suasana masih akan menduduki peperiksaan berbaki. Selain itu akan membawa 'kecacatan' kekal sepanjang hayatnya, sementelahan pula dia seorang perempuan sudah pastinya kesan parut boleh menyebabkan perasaan rendah diri sentiasa menghantui.

Anonymous said...
Semoga Allah sentiasa rahmati perjuangan saudara. Lama sungguh pertalian perjuangan kita.Menghampiri 17 tahun.
-marhaintua-

Anonymous said...
Saya dah nampak lama, pakai kain ketika menunggang basikal, moto ke, berisiko mcm yang adik tu kena.

Pakai seluar, tapi bukan legging.
Betis pun tak nampak.

Kasihan adik tu.

Anonymous said...
Selain pakaian kain kejadian pernah berlaku di mana kaki se orang budak lelaki berumur 8 tahun termasuk dalam rim tayar motor belakang

Ada dua kemungkinan si anak membetulkan kedudukan punggung sedang si ayah dah mula mengerakkan motor atau mungkin si ayah membuat u-turn di tempat yang sempit

Ini adalah pengalaman di mana semua bangsa membantu dan ada lebih dari 3 pemandu lori yang berhenti mengeluarkan alat alat untuk membuka tayar motor Saya sendiri membawa mangsa ke hospital kl Se orang asoh menitis air mata dengan meletakkan tangan nya di atas kepala mangsa

Tumit kaki mangsa terbelah kena piring nipis di antara penyepit tayar belakang

Wed Nov 12, 2014 6:28 pm (PST) . Posted by:

"Sukri Farah"

...dah banyak kali kes...cam ni....naik motor/basikal...
...so i prefer kalau pompuan pakai seluar dan baju kurung....so kalau selak
kain ...pun nampak la seluar....tak de la terdedah kaki, betis.....

2014-11-12 23:30 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> 
>
> Kain Gadis Terbelit Dan Tersepit Pada Tayar Motorsikal
> <http://bloglist-malaysia.blogspot.com/2014/11/kain-hadis-terbelit-dan-tersepit-pada.html>
> bloglist-malaysia.blogspot
> Posted by Jeebond BLM
>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-rqqJgmxC500/VGIA0UkNfDI/AAAAAAAAKBM/esGbnxF5JhY/s1600/sadfasdfasf_z_er.transformed.jpg>
> KAKI mangsa tersepit di celah roda motosikal ketika pulang dari
> peperiksaan SPM di sekolahnya. FOTO ihsan keluarga mangsa
>
> Seorang pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kerteh
> pengsan empat jam dan patah kaki kiri selain terkoyak daging dan terseliuh
> buku lali apabila terbabit kemalangan selepas kain pakaian seragamnya
> terbelit di celah lidi motosikal diboncengnya di Kilometer 2, Jalan
> Lapangan Terbang Kerteh dekat sini, semalam.
>
> Kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu berlaku ketika Wan Siti Sulyza Wan
> Manssor, 17, membonceng motosikal bersama rakannya untuk pulang ke rumahnya
> di Kampung Ranggong di sini selepas selesai menduduki peperiksaan Sijil
> Pelajaran Malaysia (SPM).
>
> Difahamkan, mangsa mendapat bantuan anggota bomba daripada Balai Bomba
> Kerteh yang tiba sejam kemudian, untuk mengeluarkan kakinya yang tersepit
> di celah *lidi* motosikal dan membawa ke Klinik Kesihatan Kerteh sebelum
> dikejarkan ke Hospital Kemaman.
>
> Ketika ditemui di Hospital Kemaman, hari ini, Wan Siti Sulyza berkata,
> selepas terasa kakinya disepit sesuatu dia terus tidak sedarkan diri dan
> tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku ke atas dirinya selama kira-kira
> empat jam.
>
> "Saya tak tahu apa berlaku dan bila sedar jam 6 petang semalam, saya dah
> berada di sini (Hospital Kemaman) lalu terus menangis menahan kesakitan
> amat sangat," katanya.
>
> Sementara itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, berkata, anaknya akan tetap
> akan mengambil baki kertas SPM di *hospital* berkenaan memandangkan masih
> tidak mampu berjalan.
>
>
> Detik Cemas Kaki Pelajar Perempuan Tersepit Celah Rim Motosikal
> <http://greenboc.blogspot.com/2014/11/detik-cemas-kaki-pelajar-perempuan.html>
> greenboc.blogspot
> Posted by Green Boc
>
>
> <http://1.bp.blogspot.com/-phepcsju6RQ/VGKwnbRckwI/AAAAAAABvuA/HJea0-GLVkU/s1600/rim2.jpg>
>
> Kerteh: Seorang pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK)
> Kerteh pengsan empat jam dan patah kaki kiri selain terkoyak daging dan
> terseliuh buku lali apabila terbabit kemalangan *selepas kain pakaian
> sekolahnya terbelit di celah lidi motosikal diboncengnya* di Kilometer 2,
> Jalan Lapangan Terbang Kerteh dekat sini, semalam.
>
> Kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu berlaku ketika Wan Siti Sulyza Wan
> Manssor, 17, membonceng motosikal bersama rakannya untuk pulang ke rumahnya
> di Kampung Ranggong di sini selepas selesai menduduki peperiksaan Sijil
> Pelajaran Malaysia (SPM).
>
> Difahamkan, mangsa mendapat bantuan anggota bomba daripada Balai Bomba
> Kerteh yang tiba sejam kemudian, untuk mengeluarkan kakinya yang tersepit
> di celah lidi motosikal dan membawa ke Klinik Kesihatan Kerteh sebelum
> dikejarkan ke Hospital Kemaman.
>
> Ketika ditemui di Hospital Kemaman, hari ini, Wan Siti Sulyza berkata,
> selepas terasa kakinya disepit sesuatu dia terus tidak sedarkan diri dan
> tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku ke atas dirinya selama kira-kira
> empat jam.
>
> "Saya tak tahu apa berlaku dan bila sedar jam 6 petang semalam, saya dah
> berada di sini (Hospital Kemaman) lalu terus menangis menahan kesakitan
> amat sangat," katanya.
>
> Sementara itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, berkata, anaknya akan tetap
> akan mengambil baki kertas SPM di hospital berkenaan memandangkan masih
> tidak mampu berjalan. -newsredapple
>
> *Pengsan 4 jam kaki tersepit rim motosikal*
>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-jX0J13ffl2M/VGKt-BNfaiI/AAAAAAABvts/8OCyHU8VduA/s1600/rim1.jpg> Kaki
> mangsa dikeluarkan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh selepas
> rim motosikal dipotong. Kaki mangsa dikeluarkan anggota dari Balai Bomba
> dan Penyelamat Kerteh selepas rim motosikal dipotong.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> *KERTEH - Seorang calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak sedarkan diri
> selama empat jam selepas kakinya nyaris hancur akibat tersepit dalam rim
> motosikal ketika pulang daripada menduduki peperiksaan itu, petang
> kelmarin. Mangsa, Wan Siti Sulyza Wan Manssor, 17, ketika itu sedang
> membonceng motosikal ditunggangi rakannya sebelum kain pakaian seragam
> sekolah dipakainya tiba-tiba terbelit dalam rim motosikal berkenaan.
> Kejadian berlaku kira-kira jam 2 petang di Jalan Lapangan Terbang Kerteh
> berhampiran jambatan kereta api ketika mangsa yang merupakan pelajar
> Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kerteh dalam perjalanan menuju ke
> rumahnya di Kampung Pengkalan Ranggon. Bagaimanapun, rakannya bernasib baik
> kerana tidak mengalami sebarang kecederaan. Wan Siti Sulyza berkata, dia
> pengsan selepas kakinya berasa amat sakit kerana dikepit sesuatu. "Saya tak
> tahu apa jadi ke atas saya waktu itu. Lepas buka mata, saya dah ada di
> hospital," katanya ketika ditemui di Hospital Kemaman. Kaki mangsa
> dikeluarkan sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh yang
> memotong rim motosikal berkenaan. Mangsa yang juga anak keenam daripada
> tujuh beradik kemudian dikejarkan ke Klinik Kesihatan Kerteh untuk
> mendapatkan rawatan segera sebelum dirujuk ke Hospital Kemaman. Sementara
> itu, ibu mangsa, Mahani Mamat, 47, yang juga buruh ladang berkata, selepas
> menerima panggilan daripada saksi kejadian pada jam 3 petang, dia bergegas
> ke Klinik Kesihatan Kerteh dan dimaklumkan anaknya sudah dihantar ke
> Hospital Kemaman. "Semasa sampai di hospital, anak saya masih tidak
> sedarkan diri. Sekitar jam 6 petang barulah anak mula buka mata dan sedar
> daripada pengsan. Lepas dapat tahu kakinya cedera parah, dia mula menangis
> kesakitan. "Saya dimaklumkan doktor, tulang kaki anak saya patah, buku lali
> lari sebelah dan kulit kaki serta daging bahagian atas kaki terkoyak. Buat
> sementara waktu ini, doktor memasukkan besi di bahagian tulang kaki yang
> patah itu," katanya.* -SH
>
> *comments: *
> Anonymous said...
>
> salam ulangtahun kelahiran saudara green boc. semoga dikurniakan
> kerahmatan dan dilimpahi keberkatan. aminn.
> Seniwoman <http://www.blogger.com/profile/03880890189668343952> said...
>
> Simpati pd mangsa, terpaksa menanggung kesakitan dan dlm suasana masih
> akan menduduki peperiksaan berbaki. Selain itu akan membawa 'kecacatan&#39;
> kekal sepanjang hayatnya, sementelahan pula dia seorang perempuan sudah
> pastinya kesan parut boleh menyebabkan perasaan rendah diri sentiasa
> menghantui.
> Anonymous said...
>
> Semoga Allah sentiasa rahmati perjuangan saudara. Lama sungguh pertalian
> perjuangan kita.Menghampiri 17 tahun.
> -marhaintua-
> Anonymous said...
>
> Saya dah nampak lama, pakai kain ketika menunggang basikal, moto ke,
> berisiko mcm yang adik tu kena.
>
> Pakai seluar, tapi bukan legging.
> Betis pun tak nampak.
>
> Kasihan adik tu.
> Anonymous said...
>
> Selain pakaian kain kejadian pernah berlaku di mana kaki se orang budak
> lelaki berumur 8 tahun termasuk dalam rim tayar motor belakang
>
> Ada dua kemungkinan si anak membetulkan kedudukan punggung sedang si ayah
> dah mula mengerakkan motor atau mungkin si ayah membuat u-turn di tempat
> yang sempit
>
> Ini adalah pengalaman di mana semua bangsa membantu dan ada lebih dari 3
> pemandu lori yang berhenti mengeluarkan alat alat untuk membuka tayar motor
> Saya sendiri membawa mangsa ke hospital kl Se orang asoh menitis air mata
> dengan meletakkan tangan nya di atas kepala mangsa
>
> Tumit kaki mangsa terbelah kena piring nipis di antara penyepit tayar
> belakang
>
>
>

Wed Nov 12, 2014 7:30 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Amanat dari Putrajaya sudah turun kepada #JPJ petang ini....
kedahlanie.info
Posted by Kedah Lanie

Bagaimana Nasib Mereka Yang Telah Disaman?
telokbakong.blogspot
kerabubersuara.blogspot

Nasib la dengan undang-undang malaysia ni. Sekejap jalan sekejap tangguh. Buat dulu tak fikir nasib rakyat.

Last sekali menteri jadi hero? Pppuihhh!

Wed Nov 12, 2014 7:32 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

KERETA TERBAKAR SETELAH BERLANGGAR DENGAN LORI BAWA MUATAN TONG GAS
bloglist-malaysia.blogspot
Posted by Jeebond BLM

KUALA KANGSAR - Dua buah kereta terbakar selepas melanggar tong gas yang bertaburan di atas jalan di KM 257, Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, pagi tadi. Kejadian kira-kira jam 9.20 pagi itu dipercayai berpunca daripada sebuah lori membawa muatan gas LPG yang terbabas di laluan bertentangan dan menyebabkan tong gas berterabur di atas jalan. Insiden itu menyebabkan laluan di kedua-dua arah terpaksa ditutup bagi mengelakkan kejadian lebih buruk berlaku.

Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar, Shamsuddin Abdul Karim memaklumkan pihaknya menerima laporan kejadian pada jam 9.22 pagi. "Sebaik tiba di lokasi kejadian, kita melihat sebuah lori membawa gas LPG terbalik dan tong gas tercampak ke atas jalan. "Dua buah kereta juga sedang terbakar pada masa itu dan kita segera melakukan operasi pemadaman," katanya ketika dihubungi.

- omakkau

Kemalangan Di Highway K.Kangsar..Lagi Gambar Gambar
gajahmenta.blogspot
telokbakong.blogspot.
Posted by Telok Bakong

comments:

Bob ADiah said...
Jpj.....ini plate no pnya pasal ker....khkhkh

Anonymous said...
Kalau tak no plate punya pasal, tentu cermin gelap punya hal!!!!

Kemalangan Di Highway Kuala Kangsar Sebentar Tadi.
telokbakong.blogspot
Posted by Telok Bakong

Wed Nov 12, 2014 7:32 am (PST) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Kereta menteri & timbalan menteri pun tidak ikut garis panduan JPJ
bloglist-malaysia.blogspot

kl-today.com

by admin
Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng mempersoalkan nombor pendaftaran kenderaan timbalan menteri dan menteri yang tidak mengikut garis panduan yang dibenarkan oleh pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).Sebelum ini, JPJ telah menetapkan bahawa huruf, saiz dan jarak haruslah tidak mengelirukan penguatkuasa JPJ. Namun syarat itu telah dilonggarkan dengan mengatakan bahawa nombor pendaftaran kenderaan tidak boleh mengelirukan.

"Hari ini, nombor pendaftaran sebuah kereta timbalan menteri WSW 505 mengelirukan. Manakala, sebuah lagi kereta Alphard menteri, nombor plat itu sekali lagi tidak memenuhi syarat dan spesifikasi nombor plat yang ditetapkan oleh JPJ.

"Bagaimana menteri di Parlimen boleh berbuat demikian?" soalnya dalam satu sidang media di Parlimen, hari ini.

Lim dalam pada masa yang sama turut mencadangkan supaya pihak JPJ mengadakan sekatan jalan raya di pintu masuk Parlimen.

"Saya mencadangkan, JPJ melakukan sekatan jalan. Datang ke Parlimen pada awal pagi di depan pintu pagar. Saya sendiri akan membantu mereka untuk mengadakan sekatan jalan," ujarnya lagi.

Manakala, bagi Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa beliau melihat bahawa JPJ sudah lari daripada tugas sebenar mereka.

"Sebenarnya tugas JPJ utama adalah melihat setiap pemandu mempunyai lesen memandu, cukai jalan, ini lebih penting. Bukannya mengutamakan nombor plat ini sahaja," katanya.

Jelasnya, Menteri dan Ketua Pengarah harus bekerjasama sebelum membuat satu pengumuman.

"Ada segelintir penguatkuasa yang memberitahu saya, bahawa mereka keliru.

"Adakah saya kena ikut arahan Ketua Pengarah, timbalan menteri atau menteri? Kena ikut arahan siapa?" soalnya.
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: