Tuesday, September 2, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 3998

9 Messages

Digest #3998

Messages

Mon Sep 1, 2014 7:07 am (PDT) . Posted by:


Facebook: Fanpage Automobil
http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520

Group Automobil
http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

Web:
OILYMAN
http://oilyman.com.my

Blog In Malaysia
http://bloginmalaysia.com

Kataloh
http://kataloh.com

Cari Mudah
http://carimudah.com

Find And Book the Best Hotel Resort
http://besthotelreviews.org

Enplegu.com
http://enplegu.com

Choosing the Best Hotel Reviews
http://besthotelreviews.info

Blog Soccers
http://blogsoccers.com

Google Adsense Program
http://googleadsenseprogram.com

Azami Entertainment
http://azamientertainment.com

Din Apartment
http://dinapartment.com

University College Online
http://universitycollegeonline.info

Kad Niaga
http://kadniaga.com

Google Adsense Program Info
http://googleadsenseprogram.info

K-Pop Music Download
http://k-popmusicdownload.info

Health Care Definition
http://healthcaredefinition.com

Laptop Skin Sticker
http://laptopskinsticker.com

Mon Sep 1, 2014 7:07 am (PDT) . Posted by:


Fri Nov 30, 2012 9:22 pm
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

Salam Sejahtera semua.

Mulai 28 November 2012, ahli group Automobil tidak boleh "HIDE ID".
In disebabkan polisi baru Yahoo Groups yang tidak membenarkan menukar alamat email asal seperti sebelum ini.

Jadi kepada sesiapa yang ingin "HIDE ID" sila email dan minta pada kawan-kawan anda untuk melakukan posting sekaligus merahsiakan alamat email syarikat tempat anda bekerja.

Group Automobil juga telah memberikan akses penuh kepada kebanyakan ahli yang aktif terus post email ke group tanpa tapisan moderator tetapi masih di pantau.

Sekian,
Terima Kasih.
Iwan

Mon Sep 1, 2014 7:07 am (PDT) . Posted by:


Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Kepada ahli-ahli group yang telah "DISEKAT" dari menghantar email ke
group dan inginkan status normal (Boleh Post ke Group) sila email ke
automobil-owner@yahoogroups.com untuk tindakan lanjut.

Kesalahan-kesalahan yang dilakukan oleh mereka yang ditarik
keistimewaan menghantar email ialah:
1. Menghantar email yang tidak berkaitan Automobil.
2. Spam.
3. Menghantar virus samada sengaja atau tidak sengaja (pastikan anti
virus anda diupdate).
4. Skim cepat kaya, mlm dan lain-lain lagi.

Kepada semua ahli group yang semakin meningkat(keahlian terkini 6301
members)diharap dapat bekerjasama dengan moderator dengan tidak
melakukan kesalahan-kesalahan diatas supaya anda tidak menghadapi
masalah pada masa akan datang.

Kerjasama anda dihargai.

Sekian, terima kasih.
Irwan
AutomobilOwner

Mon Sep 1, 2014 7:07 am (PDT) . Posted by:


Assalammualaikum dan salam sejahtera.

1. Setiap hari group Automobil menyiarkan purata 20 email. Dalam sebulan sebanyak 580 - 620 email disiarkan.

2. Terdapat 2 cara keahlian iaitu:

a. Melalui email:
Apabila anda menjadi ahli melalui email iaitu menghantar email ke automobil-subscribe@yahoogroups.com anda akan menerima setiap email yang disiarkan oleh Automobil termasuk attachment. Cara ini bersesuaian dengan ahli group yang sering membuka email setiap hari, dua atau tiga hari sekali.

b. Melalui laman web:
Anda menjadi ahli dengan melayari laman web Automobil iaitu http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil . Semasa mengisi borang permohonan anda boleh memilih cara keahlian anda seperti berikut:
Message Delivery
b1. Individual emails. Send individual email messages.
b2. Daily digest. Send many emails in one message.
b3. Special notices. Only send me important update emails from the moderator.
b4. No email. Don't send me email, I'll read the messages at the Web site.

c. Anda boleh menukar cara menerima mesej pada bila-bila masa dengan klik kepada Edit My Membership di laman utama.

3. Kepada ahli-ahli yang jarang membuka email ataupun kepada sesiapa yang tidak gemar menerima email yang banyak dari Automobil setiap hari, anda boleh memilih 2 cara keahlian yang mungkin bersesuaian dengan anda.

a. Daily digest:
Hanya 1 email sahaja yang akan diterima setiap hari atau 29-31 email sebulan iaitu rangkuman semua email yang disiarkan oleh Automobil. Cara ini juga tidak akan menerima attachment yang disiarkan oleh Automobil. SILA PADAMKAN KANDUNGAN EMAIL YANG TIDAK PERLU JIKA INGIN 'REPLY' EMAIL TERSEBUT ATAUPUN EMAIL ANDA TIDAK AKAN DISIARKAN.

a1. Cara menukar keahlian kepada daily digest ialah dengan menghantar email kosong ke: automobil-digest@yahoogroups.com atau menukar melalui laman web seperti yang telah diterangkan.

a2. Untuk menerima kembali email secara normal sila hantar ke automobil-normal@yahoogroups.com .

b. No email:
Anda tidak akan menerima email dari Automobil, sebaliknya terpaksa masuk ke laman web Automobil di http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/messages . Attachment juga tidak dapat dilihat kerana Yahoo tidak lagi menyimpan attachment di ruangan Messages.

a1. Cara menukar keahlian kepada no email ialah dengan menghantar email kosong ke: automobil-nomail@yahoogroups.com atau menukar melalui laman web seperti yang telah diterangkan.

a2. Untuk menerima kembali email secara normal sila hantar ke automobil-normal@yahoogroups.com .

4. Sekiranya ada pertanyaan sila hubungi automobilowner@yahoo.com .

Sekian, terima kasih.

Iwan
AutomobilOwner.

Mon Sep 1, 2014 8:18 am (PDT) . Posted by:

"jaghahha kkam" radak48ira

tahniah pada PDRM....org ramai x pandai kutok jer...yg baik ptut d bri pujian...

On Monday, September 1, 2014 4:18 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:





POLIS BERJAYA MENANGKAP SEORANG LELAKI MEMILIKI SEPUCUK SUB MESINGAN
BUATAN ISRAEL DAN RATUSAN BUTIR PELURU SERTA LAPAN PEKET HEROIN.
omakkau.blogspot
Posted by OMAK KAU!!!!


Polis
merampas sepucuk sub mesingan jenis Uzi, ratusan butir peluru serta lapan peket
heroin selepas menahan seorang lelaki dalam satu kejadian di hadapan Ibu Pejabat
Polis Daerah (IPD) Kuala Muda, di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira
jam 7.30 malam itu, anggota polis peronda (MPV) yang sedang membuat rondaan
cegah jenayah di kawasan berkenaan terserempak dengan suspek yang memandu Proton
Wira Aeroback dalam keadaan mencurigakan.

Menurut sumber, suspek berusia
30-an yang berasal dari Padang Besar ditahan selepas dikejar kira-kira satu
kilometer dari Jalan Hospital ke arah Jalan Badlishah, di sini, berhadapan IPD
Kuala Muda selepas dia enggan memberhentikan keretanya.

"Suspek memecut
keretanya sehingga merempuh dua kereta di kawasan berkenaan. Suspek cuba
melarikan diri menyebabkan anggota polis terpaksa melepaskan dua tembakan ke
arah tayar kereta menyebabkan kenderaan itu terbabas.

"Suspek kemudian
ditahan polis di Jalan Badlishah berhadapan IPD Kuala
Muda.

Mon Sep 1, 2014 8:23 am (PDT) . Posted by:

"jaghahha kkam" radak48ira

ada jugak org yg lebih rendah tarafnya dri binatang...

Mon Sep 1, 2014 8:28 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Perbandingan 4x4 antara Hilux, Navara, Triton dan Ranger
bloglist-malaysia.blogspot
pendapatanda.com

Berikut dikongsikan maklumat perbandingan antara 4x4 kegemaran rakyat Malaysia sekarang. 4x4 yang dimaksudkan adalah, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi Triton dan Ford Ranger. Keempat-empat jenis 4x4 ini ada banyak di atas jalanraya sekarang.

Ada yang beli untuk aktiviti lasak masuk dan keluar hutan. Ada yang beli untuk kerja lasak isi dan angkat barangan kasar. Ada juga yang beli 4x4 untuk di make-up begitu cantik sekali berkilat-kilat hebat, nampak lasak tapi debupun tak ada melekat pada badan kereta.

Itu semua adalah hak masing-masing yang empunya badan yang membelinya. Berdasarkan pilihan dan kegunaan masing-masing, maka tentu ada yang nak tahu bagaimana prestasi kesemua 4x4 pilihan rakyat Malaysia tersebut di atas, kita baca maklumatnya di bawah.

Ringkasan prestasi Hilux, Navara, Triton dan Ranger
Maklumat yang saya paparkan di sini adalah kiriman seorang pembaca yang bekerja dalam keselamatan negara. Berikut apa yang dia kata...

Untuk maklumat semua, saya bekerja dalam bidang keselamatan dalam negara. Tahun 2012-2013, adalah tahun paling hardcore untuk aku dan team. Dari Perlis sampai ke Sabah kami redah udara, darat, dan laut (dlm laut belum lagi keh keh!)

Ni saya nak bandingkan 3 jenis kereta 4x4 pilihan rakyat Malaysia. 4 bulan saya dan team redah kawasan bandar, kampung, hutan dan persisiran Sabah.

Kami diberikan 4 jenis 4x4 yang kebetulan mahu diuji ketahan, lasak, selesa, jimat dan sebagainya, macam yang selalu dibandingkan dalam internet ni la!. Lagipun, kerajaan sedang memilih mana satu yang akan dibeli untuk seluruh pasukan. Kami lanyak cukup-cukup keempat-empat kereta tersebut iaiitu, Hilux,Navara,Triton dan juga Ranger.

Peminat D-Max, minta maaf, kerajaan dah tolak awal-awal untuk termasuk dalam senarai pilihan. Kalau saya dan team sahaja mungkin kerajaan akan berikan Landrover atau Pajero tukun!!

Pendapat saya, persamaan kereta-kereta ini dengan para artis bolehlah disamakan seperti berikut, Hilux-The Rock, Navara-Vin Diesel, Triton-Rain (Jung Ji-Hoon), Ranger-Bear Grylls

Kereta 4x4 Toyota Hilux
Pernah tengok filem "Ace Ventura"? Jalan tar pun melantun-lantun. Entah berapa kali berhenti untuk buang "hajat"!!

Lemau saja kelajuannya, selamba saja kereta kancil standard potong, aduhai...!

Dalaman memang luas, tempat duduk belakang juga selesa

Body, memang tough, rasa hencem je bila bawak.

Kereta 4x4 Nissan Navara
Atas jalanraya, kelajuan atau speed memang terbaik!!

Kalau di tempat yang softcore offroad masih boleh pecut lagi!

Tempat duduk belakang tegak, kalau terlelap, kompom sakit badan bila bangun zzzz!!!

Ground clearance rendah, habis batu, tanah, bonggol, kayu dan lain-lain disagatnye

Dari segi minyak, memang terjimat antara semua

Kereta 4x4 Mitsubishi Triton
Nampak macam gagah dan hensem, tetapi hakikat sebenarnya... alahai!. K-Pop sungguh walaupun kereta Nipon!!

On road boleh kejar mengejar dengan Navara

Hardcore offroad ke laut!! hampeh!! phuiii!!!

Dalaman memang selesa

Penggunaan minyak boleh tahan jimat

Kereta 4x4 Ford Ranger
Memang serba boleh, sama macam motto team saya!

Dari segi speed dan pickup, memang 50/50

Softcore / hardcore offroad langsung x heran beb!!! Selamba je!!

Dalaman pula selesa dan luas, cuma kecik sikit dari navara

Luaran dan dalaman memang tough, superb!!

Rumusan perbandingan 4x4
Pendek kata, kalau anda nak guna di kawasan bandar, anda boleh gunakan Navara, Ranger atau Triton.

Tetapi kalau nak digunakan untuk Offroad, pilihlah samada Hilux atau Ranger.

Walau bagaimanapun, pilihan terbaik adalah Ford Ranger (Model Baru). Tak perlu fikirkan pasal resale, serba boleh boleh dan cun!!

Sebab habis je misi redah Sabah, parking kat area Kota Kinabalu, hanya Ford Ranger saja yang langsung tak ada masalah. Sedangkan yang lain macam-macam berlaku, dari suspension sampailah bodykit tercabut!.

Paling teruk adalah Triton, dah macam baru timbul dari laut!!

Secara peribadinya, saya lebih suka Pajero V model, Landcruiser. Lasak dan tahan lama. Tak pening kepala dan dipercayai turun menurun.

Tahu tak?, Pajero (A) 2.8 1997 yang sama model dengan kereta saya sekarang dijual dengan harga 50K++ kat mudah.my!!

Korang nilaikan lah sendiri. Chaloo!!
4 comments:
1.. Anonymous
rocky says: ok la lu try 4 jenis je; wa lagi suka kalo boley tambah jenis lain macam tata, fortuner, mahendra dll. Tapi dalam sume tu paling besh ialah SUZUKI JIMNY ha ha ha ha

2.. Anonymous
kenapa d-max tak termasuk dlm senarai eh....atau d-max lebih teruk dari triton?

3.. Anonymous
Bagi saya isuzu Dmax.. is the best... saya memandu isuzu dmax 3.0.. memang best.. sesuai utk semua keadaan.. bajaran titiwangsa isuzu dmax seperti raja...membelah belantara di timur barat.. amat selesa.. walaupun bawa barang berat still power... minyak memang menjimatkan... :-)

4.. Anonymous
boss, lu bawa 4x4 yang empat jenis tu spec yang mana satu? detail la skit....ranger lu tibai 3.2. ka yang 2.2. manual ka auto..triton plak yang vgt atau bukan vgt? hilux? navara? kasi detail la spec...jangan banding jenama sahaja...kalo untuk keselamatan negara apsal korang tak amik humvee ka landrover ka range rover ka. jeep ka..tak pun cuba la try russia punya model. pendapat gua.

Mon Sep 1, 2014 6:55 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

Harga kereta konfirm akan turun +- 10% setahun sejurus anda membelinya :)

On 29/08/2014 11:40 AM, MetalWorks Calibra muazck@gmail.com [automobil]
wrote:
> tak bermakna kualiti sama elok? hmmm.. itu untuk kete tempatan je kot.
>
> kalau kete CBU yang dikurangkan cukainya, kualiti tetap sama. kecuali
> CKD lah KOT?
>
> apa2 pun, tak nampak perkataan cukai akan dikurangkan.. atau salah baca
> kot...
>
> banyaknya KOT. sebab rasanya takkan berlaku KOT pemansuhan/pengurangai
> cukai...
>
>
>
>
> 2014-08-29 0:06 GMT+08:00 '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> <mailto:rienacom@yahoo.com.sg> [automobil] <automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>:
>
> __
>
> __
>
> <http://www.pendapatanda.com/2014/08/adakah-anda-percaya-harga-kereta-akan.html#comment-form>
>
>
> Anda percaya harga kereta akan turun ?
> <http://www.pendapatanda.com/2014/08/adakah-anda-percaya-harga-kereta-akan.html>
>
>
> bloglist-malaysia.blogspot.
> pendapatanda.com
> Proses menurunkan harga kereta sedang berjalan lancar dan berada di
> atas landasan yang betul. Begitulah komen En Madani, CEO kepada
> Malaysia Automotive Institute (MAI) sebagaimana dilaporkan dalam The
> Sun.
>
> Sasaran negara adalah untuk menurunkan harga kereta sebanyak 25%
> menjelang tahun 2018. Berdasarkan sasaran tersebut dengan
> perkembangan harga kereta yang ada sekarang, Malaysia beradai di
> landasannya.
> <http://4.bp.blogspot.com/-L7ubSDs9E0k/U_3TXV6k_wI/AAAAAAAATIo/DHQQhJdqZE4/s1600/toyota-showroom.jpg>
>
> Harga kereta turun sebanyak 4.97% pada tahun 2013. Pada tahun ini
> pula, MAI menjangkakan harga kereta akan turun lagi sebanyak 5%.
> (*sumber gambar
> <http://paultan.org/2014/08/27/reduction-car-prices-malaysia-track-mai/?utm_source=maicarpricereduction&utm_medium=fbnewsfeed&utm_campaign=fbnewsfeed>*)
>
> Kalau diambil kira sasaran di atas, jumlah penurunan dari tahun
> lepas dan tahun ini adalah sebanyak 10%. Ditambah lagi dengan
> penurunan 5% setiap tahun hingga ke tahun 2018, jumlahnya akan
> menjadi 10% tambah dengan 5% x 3 = 15%.
>
> Jadi kiraan menunjukkan harga kereta akan turun sebanyak 25% sebaik
> saja masuknya tahun 2018 nanti. Semua kiraan tersebut tidak diambil
> kira segala kos inflasi dan tahap kewangan penduduk Malaysia yang
> semakin hari semakin terhimpit.
>
>
> _Harga kereta turun bukan bermakna kualiti sama_
>
> Kerajaan janjikan harga kereta akan turun. Itu semua orang tahu.
> Tapi tak ada pula janji-janji bahawa anda akan dapat harga kereta
> murah dengan tahap kualiti yang anda jangkakan.
>
> Lumrah orang berniaga, harga boleh kasi turun, tapi kualiti atau apa
> yang anda dapat dengan harga tersebut juga akan kasi turun. Jangan
> jangkakan emas dengan harga perak. Itu tak boleh berlaku.
>
> Berdasarkan MAI lagi logik harga kereta turun paling asas adalah
> disebabkan proses liberalisasi dalam indutri automotif. Itu
> membuatkan persaingan menjadi lebih sengit antara para pembuat kereta.
>
> Bila mereka bersaing untuk pikat hati rakyat yang mahu kereta murah,
> maka semua pembuat kereta akan pulun turunkan harga kereta. You ge
> what you want !, ambil kamu harga rendah, tapi jangan dok harap
> kualiti naik ok!.
>
> Tapi rakyat Maysia sebenarnya memang tak kisah dengan kualiti.
> Tengok kereta proton sudahlah, apa mereka perduli dengan kualiti,
> asalkan murah majoriti rakyat Malaysia akan bedal saja. Biarlah
> tingkat jem selepas tak sampai setahun, itu bukan halangan untuk
> tetap beli kereta Proton. Itu berdasarkan sejarah. Tak tahulah jika
> sekarang Rakyat malaysia dah berubah.
>
>
> _Anda percayakah harga kereta akan turun?_
>
> Apa pendapat anda dalam kenyataan CEO Malaysia Automotive Institute
> di atas? adakah ada logiknya dan apakah anda berpuas hati dengan
> hala tuju kerajaan yang mahu penurunan harga kereta secara
> perlahan-lahan sebegitu?.
>
>
> _Oh ya!, kenapa perlu harga kereta turun perlahan-lahan?_
>
> Sebabnya adalah untuk selamatkan industri kereta 2nd hand. kalau
> kerajaan kasi bedal semua harga kereta turun mendadak, semua kereta
> 2nd hand tak ada orang akan beli jika kekal dengan harga sekarang.
>
> Kalau pengedar kereta 2nd hand ikut harga semasa, mereka akan
> kerugian ratusan juta ringgit dan semua akan gulung tikar jadi
> muflis. Jadi untuk lindungi mereka kena kawal sikit daripada
> penurunan secara drastik.
>
> Sebenarnya kerajaan boleh saja turunkan harga kereta secara drastik.
> Buang masuk sampah saja AP kereta, habis cerita. Jika buang AP,
> hanya sebilangan kecil saja taikun kaya raya taukeh AP yang akan merana.
>
> Itupun tak berapa teruk sangat sebab dah lama mereka simpan
> berguni-guni duit hasil daripada keistimewaan mereka perolehi AP.
> Melainkan mereka kaki enjoy, itu cerita lain.
>
> Itu semua hanya congakan saya. Apa pula pendapat anda? adakah anda
> rasa kita berada di landasan yang betul dalam projek turun harga
> kereta ini.
> __
> _comments:_
>
> 1.
> Happy walker <http://www.blogger.com/profile/08251562118337533762>
>
> I don't believe it will turun loh~
>
> Regards,
> (A Growing Teenager Diary Malaysia)
> <http://www.lonelyreload.blogspot.com/>
>
> 1.
> Mohd Shubhi
> <http://www.blogger.com/profile/07433628968409473686>
>
> terima kasih berikan komen...
>
> 2.
> Anonymous
>
> naik naik naik.............hujan saja yang turun\
>
> 1.
> Mohd Shubhi
> <http://www.blogger.com/profile/07433628968409473686>
>
> sekarang hujan tengah turun...
>
> 3.
> Anonymous
>
> Maknanya kempen PR selama ini nak turunkan harga kereta hanya
> auta sahaja ker? Sebab pengeluar kereta tetap sama, toyota,
> honda, mercedes, proton dan lain-lain, mereka yang beri kualiti
> ok atau tak ok.
>
> 1.
> Anonymous
>
> hapus ap dan janji turun harga satu yg berbeza...
> apa pandangan tn ?
>
> 4.
> Anonymous
>
> Apa lah feadahnya turun harga kereta dgn. kos kehidupan meningkat..
>
> 1.
> Mohd Shubhi
> <http://www.blogger.com/profile/07433628968409473686>
>
> betoi jugak tu...!
>
> 5.
> Anonymous
>
> sedara subhi,saya percaya harga kereta boleh turun...sebab
> rezeki kita x da manusia yg boleh control..kalo tahun depan
> sedara subhi/pembaca2 dan saya jadi org kaya..byk benda akan
> jadi mampu@murah@turun <mailto:mampu@murah@turun> harga
> hehe....termasuk lah kereta..amin..
>
> 1.
> Mohd Shubhi
> <http://www.blogger.com/profile/07433628968409473686>
>
> Insyaallah ! akan kaya..
>
> 6.
> Anonymous
>
> pergi berak dulu jap lagi la baru komen
>
> 1.
> Mohd Shubhi
> <http://www.blogger.com/profile/07433628968409473686>
>
> Lamanya berak...! tunggu dari tadi tak komen lagi...
>
>
>

Mon Sep 1, 2014 7:35 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

Motor company ke motor sendiri tu?
Kalau motor company seronoklah brader tu.
Kalau motor sendiri seronoklah syed mokhtar hehe.

On 01/09/2014 4:17 PM, '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
[automobil] wrote:
> 
>
>
> _Sempoii Gambar Posmen Yang Mengejutkan Orang Ramai_
>
> telokbakong.blogspot
> kachipemas.blogspot
> Posted by Abu Luqman <https://plus.google.com/113961483334628710596>
>
> Gambar Posmen Yang Mengejutkan Orang Ramai
>
> <mhtml:{E4596741-88A7-462C-9BF0-982C3ED67DA8}mid://00011631/!http://2.bp.blogspot.com/-FJYP251ec_Y/U_vfwnL3YmI/AAAAAAAAAKg/hCLRjPFBgOo/s1600/Posmen%2B1.jpg>
> Apabila disebut tentang POSMEN saja pasti terbayang seseorang yang
> memakai uniform
> rasmi Pos Malaysia bersama dua kantung beg berwarna biru disangkut
> dibelakang motor
> yang mengandungi surat-surat untuk diedarkan kepada pemiliknya.
>
> Menjadi posmen bukanlah semudah yang disangka,ditambah pula anak Melayu
> kita yang
> jenis memilih kerja menyebabkan banyak kekosongan dalam jawatan
> tersebut.Gambar kali ini BadAss nak tunjukkan seorang abang posmen yang
> sangat "Rare" sekali dimana dia bukan menggunakan motor biasa iaitu
> Modenas Kriss yang biasa digunakan posmen yang lain.
>
> <mhtml:{E4596741-88A7-462C-9BF0-982C3ED67DA8}mid://00011631/!http://1.bp.blogspot.com/-K8oU9QD6A8Y/U_vg4sRSo6I/AAAAAAAAAKo/EVf2M3w0Rmo/s1600/Posmen.jpg>
> Amacam? Adik-adik rempit,abang-abang superbike ada rasa sakit hati tak?
> CBR yang
> biasa orang bawak konvoi tu abang ne buat hantar surat
> ja..Hehehe..Gurau,jangan marah
>
>

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: