Friday, May 13, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4491

2 Messages

Digest #4491

Messages

Thu May 12, 2016 2:30 am (PDT) . Posted by:

"Zaiedishaq" zaiedishaq

siapa ada dash cam murah-murah, offer la sini..
saya belum beli lagi..

2016-05-12 14:59 GMT+08:00 bashah bwasi@yahoo.com [automobil] <
automobil@yahoogroups.com>:

>
>
> Sebenarnya loader boleh didakwa ..jika bawah akta memandu cuai dan ada
> polis report..
> FB ganti TV
> Polis pun manusia juga...perlu jaga muka juga...
> zaman sekarang 2V - video dan viral , bagus juga ada internet..kalau zaman
> dulu mamat PR Singapore ni dah lepas bebas dah
>
>
> On Thursday, May 12, 2016 9:46 AM, "MHZ cekelatgetah@gmail.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> Hmm mudahnya lepas tangan.. nk appoint loyer tak berbaloi pulak..
>
> On 12/05/2016 6:51 AM, muhamad zuki bin abdul kadir melayu83@gmail.com
> [automobil] wrote:
>
>
> Teringat kes kemalangan saya dulu. Loader terundur menyebabkan kereta2
> belakang kemalangan. Bila buat report, polis cakap tak boleh buat apa sebab
> tiada fizikal contact dgn loader.. :)
> On May 4, 2016 11:41 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
> 
>
>
> *Memandu secara melulu viral di laman sosial Facebook Ditahan*
> kitabantai.info
> Posted by Kita Bantai
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-7xtHJSkx5pc/VyneMdqGunI/AAAAAAAAWAU/yvxHDFzocmMN42bTKLhKGHk0FkWaoqFgwCLcB/s1600/JH040516AJ001_1462352372.jpg>
> PEMANDU kereta Mercedes-Benz S400 bernombor pendaftaran Singapura ditahan
> reman dua hari bermula hari ini. FOTO Mohd Azren Jamaludin
>
> Johor Bahru: Pemandu kereta Mercedes-Benz S400 bernombor pendaftaran
> Singapura yang tindakannya memandu secara melulu viral di laman sosial
> Facebook (FB), Isnin lalu, ditahan reman dua hari sehingga esok.
> Perintah reman itu dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Rendah Johor
> Bahru, Mohammad Salehudin Abd Sani selepas membenarkan permohonan reman
> daripada pegawai penyiasat Bahagian Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD)
> Johor Bahru Utara (JBU) untuk melakukan siasatan lanjut terhadap suspek.
>
> Suspek berusia 46 tahun yang berpakaian lokap berwarna ungu tiba bersama
> peguamnya, Datin Freda Sabapathy di mahkamah kira-kira 3 petang dengan
> menutup mukanya menggunakan baju-T putih.
> Lelaki warga tempatan yang memiliki status penduduk tetap (PR) Singapura
> itu ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan
> Jalan (APJ) 1987 kerana disyaki memandu secara melulu atau dengan kelajuan
> atau dengan cara yang mendatangkan bahaya kepada orang awam.
> Suspek menyerah diri di IPD JBU pada 5.30 petang semalam selepas diburu
> polis berhubung laporan polis yang dibuat saksi kejadian
> -hmetro
>
> Read more:
> <http://www.kitabantai.info/2016/05/memandu-secara-melulu-viral-di-laman.html#ixzz47hIi2ZAM>
> http://www.kitabantai.info/2016/05/memandu-secara-melulu-viral-di-laman.html#ixzz47hIi2ZAM
> Follow us: @kitabantai on Twitter
> <http://ec.tynt.com/b/rw?id=dZ5zIAYISr4RtHacwqm_6r%7Ew%211kqoyi7nxfks&u=kitabantai>
> | kitabantai on Facebook
> <http://ec.tynt.com/b/rf?id=dZ5zIAYISr4RtHacwqm_6r%7Ew%211kqoyi7nxfks&u=kitabantai>
>
> *Polis Nafi Lelaki Pemandu Mercedes Warga Singapura*
> siakapkeli.my
>
>
> <https://2.bp.blogspot.com/-VuwDMMqbe6U/VymvS_bzmaI/AAAAAAAAe6A/AiHzoEOMCosxuQT3TrDHFPcpRXVcgoz7gCLcB/s1600/1.jpg>
>
> JOHOR BAHRU: Pihak Polis Johor hari ini tampil menegaskan bahawa lelaki
> yang memandu kereta Mercedes yang menjadi viral di laman sosial baru-baru
> ini tiada katian dengan pemandu Singapura seperti didakwa, lapor *Sinar
> Harian
> <http://www.sinarharian.com.my/edisi/johor/polis-nafi-ada-kaitan-dengan-pemandu-singapura-1.516909>*
> .
>
> Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Ketua Trafik negeri, Superintendan
> Baharudin Mat Taib berkata, semua saksi yang terlibat dalam kemalangan
> telah tampil membuat laporan polis.
>
> Menurutnya beliau, pemandu kereta yang menggunakan nombor pendaftaran
> Singapura itu akan disiasat mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan
> (APJ) 1987 atas kesalahan memandu secara melulu, atau dengan kelajuan dalam
> keadaan berbahaya kepada orang ramai.
>
> *"Polis tidak mempunyai sebarang kaitan dan tidak pernah berkompromi
> dengan mana-mana pihak yang melakukan kesalahan lalu-lintas.*
>
> *"Berdasarkan semakan dibuat melalui Sistem Cops, mendapati pemandu
> terbabit mempunyai 13 rekod saman dijelaskan. Ia membabitkan 12 kesalahan
> memandu laju dan satu kesalahan memandu di lorong kecemasan.*
>
> *"Pihak berkenaan diminta untuk tampil memberi keterangan bagi memudahkan
> polis menjalankan siasatan lanjut. Sekiranya orang awam mempunyai sebarang
> maklumat, diminta berhubung di talian hotline 07-2212999 <07-2212999> atau
> Facebook Polis Johor,"* katanya.
>
> Sebelum ini tersebar di laman sosial seorang lelaki didakwa memandu dengan
> merbahaya apabila menukar lorong secara tiba-tiba tanpa memberi isyarat
> yang menyebabkan empat buah kenderaan mengalami kemalangan.
>
> Dia kemudiaannya tanpa rasa bersalah meneruskan perjalanan sebelum dikejar
> orang ramai.
>
> Apabila ditahan dia dikatakan bersikap kurang ajar dengan memberitahu
> keretanya tidak terdapat kesan kemalangan membuatkan mereka tiada bukti
> untuk mendakwanya selain mengatakan dia rapat dengan pihak polis Johor. - *Siakapkeli.my
> <http://siakapkeli.my/>*
>
>
> ----- Original Message -----
> *From:* -:eSpAcE9808:- <rienacom@yahoo.com.sg>
> *To:*
> *Sent:* Tuesday, May 03, 2016 10:16 PM
> *Subject:* Fw: Tiada Kesan Langgar Sebagai Bukti & Nyaris maut jatuh
> lubang
>
>
>
> *Tiada Kesan Langgar Sebagai Bukti, Lelaki Warga Singapura Ini Tetap Boleh
> Didakwa - Polis *
> siakapkeli.my
>
>
> <https://1.bp.blogspot.com/-prJIrIXYw4A/Vyhxj1x_g8I/AAAAAAAAe4w/EXf3JeQ1ra49G1jFejSELbk9nfqGM9msQCLcB/s1600/a.jpg>
>
> Sejak beberapa hari lalu tersebar di laman sosial beberapa keping gambar
> mengenai seorang lelaki warganegara Singapura yang bersikap agak biadap
> selepas menyebabkan kemalangan beberapa buah kenderaan.
>
> Lelaki ini didakwa telah menyebabkan berlakunya kemalangan di Plaza Tol
> Kempas selepas dia dikatakan menukar lorong dari kiri ke lorong kanan
> secara tiba-tiba tanpa memberi sebarang isyarat.
>
> Tindakannya ini telah menyebabkan empat buah kereta di belakangnya
> terpaksa brek secara mengejut lalu belanggar sesama sendiri.
>
> Tanpa rasa bersalah dia yang memandu Mercedes Benz bernombor
> pendaftaran SKN8285M ini telah melarikan diri dari lokasi kejadian, namun
> berjaya ditahan oleh pemandu lain, selepas Plaza Tol Kempas.
>
> Semasa ditahan ,beliau dengan nada bongkak berkata, "*Kalau nak report
> polis, reportlah. Polis Johor baik dengan saya. Apa you orang boleh buat?
> Sebab tiada kesan langgar pada kereta dan tiada bukti langgar. You ingat I
> tak tahu law?!"*
>
> Sebentar tadi, pihak Polis Diraja Malaysia Johor telah mengeluarkan satu
> kenyataan media mengenai kejadian ini.
>
> Menurut pihak polis, saksi-saksi yang terlibat dengan kemalangan berkenaan
> telah tampil membuat laporan polis.
>
> Mengenai kenyataan lelaki berkenaan berbunyi *"Kalau nak report polis,
> reportlah. Polis Johor baik dengan saya. Apa you orang boleh buat? Sebab
> tiada kesan langgar pada kereta dan tiada bukti langgar. You ingat I tak
> tahu law?!"* pihak polis menegaskan lelaki berkenaan tetap boleh didakwa
> walau tiada bukti perlanggaran di keretanya.
>
> *"Walaupun tidak terlibat dalam kemalangan, namun cara permanduan yang
> melulu dan merbahaya, pemandu kenderaan boleh disabitkan di bawah seksyen
> 42 (1) APJ 1987." *
>
> *"Pihak polis tidak mempunyai sebarang kaitan dan tidak pernah berkompromi
> dengan mana-mana pihak yang melakukan kesalahan lalulintas,"* tegas pihak
> polis.
>
> Hasil semakan pihak polis juga, lelaki berkenaan mempunyai 13 rekod
> kesalahan jalanraya di mana 12 rekod had laju dan 1 rekod memandu di lorong
> kecemasan.
>
> Pihak polis menyeru agar pihak yang berkenaan supaya tampil untuk
> memudahkan pihak polis menjalankan siasatan, sekiranya mempunyai sebarang
> maklumat sila hubungi 07-2212999 atau Facebook *Polis Johor
> <https://www.facebook.com/PolisJohor/>*. - *Siakapkeli.my
> <http://siakapkeli.my/>*
>
>
> "Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
> (Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
> Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.
>
> Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
>
>
>
>
>
>

Thu May 12, 2016 11:58 am (PDT) . Posted by:



Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ? reminder
When: Thursday, 12 May 2016 06:00 PM to 07:00 PM
(GMT) Greenwich Mean Time - Dublin / Edinburgh / Lisbon / London

Where: http://rokokkesehatan.com/?ref=8429

Notes: Halo sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://goo.gl/1foLME

Di rokokkesehatan.com anda akan mendapatkan penghasilan
milyaran rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang milyuner! DIJAMIN!

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://goo.gl/1foLME

Sukses Selalu!

Darman
http://goo.gl/1foLME

From: automobil Calendar

Privacy:
http://privacy.yahoo.com/privacy/us

Terms:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: