Thursday, May 5, 2016

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4482

11 Messages

Digest #4482
1
Fw: Polis @ Peguam Negara Yang Menipu?? by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
2
Fw: Rahsia Ketua Polis Negara Tersebar? by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
3
Fw: Tiket Final Piala FA Ditetapkan RM50 by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
8
Fw: Samsung Galaxy S7 Mula Dijual by "-:eSpAcE9808:-" rienacom

Messages

Wed May 4, 2016 8:39 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomIsu SD Phang - Polis @ Peguam Negara Yang Menipu??
bloglist-malaysia.blogspot
amenoworld.net

Uturn.

Sejak akhir-akhir neh budaya uturn semakin kerap dipraktikkan oleh geng2 atasan kita. Gamaknya tangan ghaib tak berpuas ahti dengan banyak perkara kot. Itu salah, ini salah, bagitau macam tu tak boleh, lapor begini tak patut.. etc etc..

Padan la sampai ada yang berhenti kerja. Rimas kena control gamaknya. Nak cucuk hidung manusia macam lembu memangla orang tak hingin. Zaman hamba abdi pun manusia melawan apetah lagi zaman internet.

KAH KAH KAH!

Tadi paparan berita melaporkan bahawanya ;

Ketua Polis Negeri Datuk Abdul Ghafar Rajab berkata beliau dimaklumkan oleh Timbalan Pendakwa Raya mengenai keputusan itu yang dibuat kira-kira dua atau tiga hari lalu oleh Peguam Negara.
"Ia telah diklasifikasikan sebagai Tiada Tindakan Susulan (NFA)," katanya pada sidang akhbar selepas majlis perhimpunan bulanan di ibu pejabat polis negeri, Rabu.

(rujuk)

Nama polis, nama jawatan bahkan siapa yang melaporkan kepada PDRM turut dinyatakan dengan jelas lagi lengkap dalam laporan di atas.

Ketua polis negeri Penang.
Timbalan Pendakwa Raya.
Peguam Negara.

Peguam Negara bagitau Timbalan Pendakwa Raya bahawanya kes tersebut diklasifikasikan sebagai NFA - tiada tindakan susulan lalu dikemaskinikan maklumat tersebut kepada KETUA POLIS NEGERI PULAU PINANG.

KETUA POLIS NEGERI PULAU PINANG kot.
Kau ingat ini JAWATAN CIKAI-CIKAI ke?

Selepas berita di atas tersebar dengan pelbagai respon awam dalam masa beberapa jam Malaysiakini menyiarkan laporan ini ;

Jabatan Peguam Negara menafikan dakwaan bahawa ia telah membuat keputusan berhubung dengan kes ahli perniagaan Phang Li Koon yang menjual banglo miliknya di Jalan Pinhorn, Jelutong kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng.
"Jabatan Peguam Negara ingin menegaskan bahawa sehingga kini Peguam Negara belum membuat sebarang keputusan berkaitan kes berkenaan dan ia masih dalam proses kajian dan tindakan Peguam Negara," kata Jabatan Peguam Negara dalam satu kenyataan hari ini.

(rujuk)

Belum buat keputusan?
Belum buat keputusann?
Belum buat keputusannn?
Tapi macam mana polis boleh kata kes berkenaan ditutup kerana dimaklumkan oleh timbalan pendakwaraya? Timbalan menipu ke? Ketua Polis Negeri menipu ke? Atau Jabatan Peguam Negara yang menipu sebab kena kutuk kaw-kaw di laman sosial?

Kita imbas semula. Sejak beberapa minggu yang lepas. Hari-hari tv3 gila kau tu mengutuk SD Phang. Kejap UMNO itu mai buat ulasan. Kejap UMNO ini pula mai buat ulasan. Pendek kata setiap hari ada je la mamat2 UMNO yang buat ulasan tentang SD Phang. Tak cukup dengan ulasan dorang siap buat laporan polis lagi. Tak cukup dengan itu dorang siap sebarkan kat laman sosial dan blog-blog pro UMNO. Media pro UMNO pun turut memainkan isu berkenaan tetapi takla sehebat seterer mahupun sekerap tv3. Sampai aku tertanya2 dalam ahti. Ini Buletin Utama ke Buletin Lim Guan Eng. Ko agak2 la nak hidangkan berita sama setiap hari walaupun ko letak tajuk yang berbeza. Content dia masih sama la gile.

Dengan laporan yang begitu dasat, terperinci tambahan pula sangat kerap dan teliti aku membayangkan begini. Mamposla lu Phang Li Koon. Mampusla lu Lim Guan Eng.

SPRM mai nak tangkap lu tu.

Seminggu telah berlalu.
Krik krik krik.

SPRM tak mai tangkap tapi TV3 terus membuat laporan yang serupa.

Dua minggu telah berlalu.
Krik krik krik.

SPRM masih lagi tak tangkap2. Baik si Phang mahupun si Lim.
Dan TV3 masih lagi menyiarkan ulasan yang sama secara berulang2 walaupun mamat umno yang muncul kat tv3 bertukar2.

Tiga minggu telah berlalu.
Krik krik krik.

SPRM taknak buka kes ke apa neh? Aku dah bosan tunggu la gila. Nanti polis dah ketuk rumah banglo LGE tu kejutkan aku dari tidur ye. Aku dah mengantuk gile. Mao berjanggut tunggu.

Kemon. Dah berminggu2 tv3 gile tu laporkan kejadian. Kononnya ada bukti kukuh. Dalam tangan. Confiden sahih. Matila LGE kali neh. Dah tak boleh lari tapi masih lagi tak tangkap2. Seriyus ke lu semua ada bukti sahih ke kaki sembang kencang? Dan tadi polis negeri bagitau kes diklasifikasikan tiada tindakan susulan. Nampak sangat kat situ yang korang takde bukti. Sembang bikin bimbang je reti.

Agaknya teruk kena kutuk. Rasa malu yang amat. Buat uturn mengatakan kes masih dalam siasatan. Tapi kalau sungguh la laporan awal tadi ialah fitnah. Pergi la siasat Ketua Polis Negeri Penang dan Timbalan Pendakwa Raya serta Jabatan Peguam Negara kenapa mereka beramai2 boleh keluarkan kenyataan awal seperti tadinya itu? Bukan satu tapi tiga pihak yang menyalurkan info tu. Jika Peguam Negara bercakap benar dalam statement kedua maka adakah Ketua Polis Negeri berbohong kerana telah dibohongi oleh Timbalan Pendakwaraya dan Jabatan Peguam Negara?

Siasatlah kebenarannya. Ini satu cabaran terbuka. Bukan ke Apandi Ali itu sangat mengikuti sunnah Nabi? Nabi tak bercakap bohong tau. Yang ini Apandi Ali ada ikut tak?

KAH KAH KAH!

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 8:40 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomRahsia Ketua Polis Negara Tersebar?
bloglist-malaysia.blogspot
addindeen.com
Posted by Addin Deen

Rahsia Ketua Polis Negara tersebar? Sebarang penafian berhubung kemungkinan wujud konflik kepentingan berkaitan lesen perniagaan syarikat senjata api anak Ketua Polis Negara (KPN) perlu disiasat.

Sehubungan itu, Presiden Majlis Peguam, Steven Thiru mencadangkan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC) menyiasat perkara itu.

"Lesen untuk beroperasi (perniagaan senjata api) dikeluarkan Ketua Polis negeri yang berada di bawah Ketua Polis Negara.

"Persoalannya ialah sama ada proses membuat keputusan itu dipengaruhi atau tidak. Ini boleh diselesaikan dengan IPCMC," katanya dalam ucaptama pada sesi perundingan kebangsaan untuk meningkatkan akauntabiliti polis di Malaysia anjuran pasukan petugas Majlis Peguam di IPCMC hari ini.

Rahsia Ketua Polis Negara tersebar? Idea penubuhan IPCMC dicadangkan dalam satu laporan suruhanjaya diraja pada 2004 bagi meningkatkan operasi dan pengurusan polis.

Cadangan itu bagaimanapun ditolak polis, di mana kerajaan sebaliknya menubuhkan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) sebagai alternatif kepada IPCMC.

"KPN telah menafikan sebarang konflik kepentingan. Saya biar anda tentukan," katanya.

Bulan lalu, Sarawak Report melaporkan anak perempuan kedua Tan Sri Khalid Abu Bakar, Juwiza Khalid, 32, adalah pemegang saham terbesar dalam Nilai Arms & Ammunitions (NAA).

Rahsia Ketua Polis Negara tersebar? Ipar Khalid, Mohd Isa Husin, 59, juga adalah seorang daripada pengarah syarikat itu.

Khalid bagaimanapun berkata, anaknya memperoleh lesen perniagaan syarikat itu sebelum beliau menjadi Ketua Polis Negara.

----- Original Message -----
From: -:eSpAcE9808:-
To:
Sent: Monday, April 25, 2016 10:29 PM
Subject: Fw: Ini jawapan Ketua Polis Negara

Ini jawapan Ketua Polis Negara

bloglist-malaysia.blogspot
penburukonline.blogspot

Tan Sri Khalid Abu Bakar menegaskan firma senjata api yang dikaitkan dengan anak perempuannya itu memperolehi lesen perniagaan sebelum beliau dilantik menjadi ketua polis negara.

Malah, Khalid berkata beliau juga telah melarang syarikat milik anaknya itu untuk membida sebarang tender senjata api berkaitan kerajaan atau polis.

"Mereka memperolehi lesen berniaga dan memperbaiki senjata api sebelum saya jadi ketua polis negara lagi.

"Saya juga telah melarang mereka membida apa jua tender kerajaan dan polis, jadi mereka tidak ada mendapat apa-apa tender pembekalan senjata dari kerajaan dan polis," kata Khalid dalam sidang media selepas Bicara Persada XXIX bersama IGP di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi hari ini.

PERKASA semalam dilaporkan menggesa Khalid menjelaskan sekiranya firma senjata api yang dikaitkan dengan anak perempuannya mendapat manfaat daripada kedudukannya sebagai ketua polis negara.

Ketua Biro Pemantauan dan Integriti PERKASA, Azrul Akmal Saharudin berkata Khalid perlu menjelaskan bila syarikat senjata api anaknya itu ditubuhkan dan adakah syarikat itu beroperasi ketika beliau memegang jawatan ketua polis negara.

Mengulas lanjut, Khalid berkata jika benar dakwaan firma senjata api milik anaknya mendapat manfaat daripada kedudukannya sebagai IGP, sudah pasti portal seperti Sarawak Report akan mendedahkan segala bukti mengenainya.

"Kalau ada (mendapat manfaat) sudah tentu Sarawak Report telah dedahkan segala bukti mengenainya. Kerana mereka memang mencari benda-benda macam itu," tegas Khalid.

Malah, Khalid berkata adalah lebih baik untuk beliau tidak mengulas lanjut perkara itu kerana pasti siasatan akan dijalankan.

"Saya rasa elok ia tak beri banyak kenyataan mengenainya kerana saya pasti siasatan akan dijalankan dan jika saya jelaskan lagi banyak mengenai perkara ini ia hanya akan menjejaskan siasatan.

"Jadi, biarlah siasatan dilakukan kerana jika ada apa saja perkara yang melanggar peraturan tindakan akan diambil," tambah Khalid.

Pistol Buatan Malaysia Yang Pertama Bakal Tembusi Pasaran

Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu
tranungkite.net

KUALA LUMPUR: Syarikat pembuat pistol Malaysia, Aegis Malinnov Sdn Bhd mengorak langkah dalam industri keselamatan dan pertahanan tempatan, menerusi pengenalan pistol pertamanya, iaitu Semi Automatik M1P 9MM Caliber yang dijangka dikeluarkan pada suku ketiga tahun ini.

Pengerusinya, Tan Sri Hashim Meon berkata, syarikat itu telah mendapat kelulusan (lesen) untuk menjual senjata api dari Kementerian Dalam Negeri dan syarikat itu akan ke fasa seterusnya, iaitu mendapat pengiktirafan ujian ketahanan pistol dari Institut Penyelidikan Sains & Teknologi Pertahanan (STRIDE).
Beliau berkata, pihaknya menjangkakan proses terbabit akan mengambil masa sekurang-kurangnya dua hingga tiga bulan, sebelum selesai sepenuhnya.

"Selepas itu, kita boleh memasarkan pistol keluaran pertama syarikat ini. Sebagai permulaan, kita sasarkan jualan di peringkat dalam negara kepada pihak pegawai keselamatan, seperti polis dan tentera serta pembeli peribadi yang mempunyai lesen sah untuk memiliki senjata api.

"Selepas yakin dan mengukuhkan reputasi di segmen pasaran tempatan, barulah kita akan mula meneroka pasaran lebih luas di luar negara," katanya ketika ditemui Bernama di pameran Perkhidmatan Pertahanan Asia (DSA) ke-15 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), hari ini.

Hashim berkata, kejayaan menghasilkan pistol seberat 830 gram yang mempunyai kualiti setaraf jenama antarabangsa, dengan hanya menggunakan kepakaran tempatan bukan perkara mudah.

Beliau berkata, ia mengambil masa lebih lima hingga enam tahun untuk pasukan penyelidikan dan pembangunan (R&D) yang ditubuhkan syarikat itu untuk menghasilkan pistol menepati piawaian antarabangsa dan kehendak pasaran.

"Kebanyakan anggota pasukan R&D itu mempunyai latar belakang ketenteraan serta memiliki kemahiran tinggi dalam pengendalian senjata, seperti bekas anggota Unit Tindakan Khas dan pengalaman berkenaan sangat membantu untuk menghasilkan produk terbaik dari kilang di Taman Teknologi Malaysia.

"Mereka dilantik menjadi penasihat dalam hal berkaitan kualiti tembakan. Dalam aspek penghasilan reka bentuk pula, kita juga menggunakan kepakaran anak tempatan. Bagaimanapun, kita masih menggunakan mesin pembuatan yang diimport dari luar," katanya.

Bagi pembangunan jangka panjang, Hashim berkata, Aegis Malinnov menjalin kerjasama dengan pihak STRIDE dan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia dalam cadangan untuk membangunkan dua produk ketenteraan terbaru, iaitu Rocket Proper Grenade dan Mortar Launcher.

Berikut adalah spesifikasi pistol berkenaan:

Barrel length: 119.1 mm

Weight: 830gm

Caliber: 9MM

Overall length: 210mm

Height: 139.1mm

Width: 35mm

Magazine capacity: 16

Action: Double Action

- Bernama

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 8:41 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomTiket Final Piala FA Ditetapkan RM50
siakapkeli.my

KELANA JAYA, 3 Mei: 70,000 tiket akan diperuntukkan untuk perlawanan akhir Piala FA antara Johor Darul Ta'zim dan PKNS FC di Stadium Shah Alam, 14 Mei itu.

"Setiap pasukan akan menerima 30,000 tiket manakala 10,000 lagi dijual secara dalam talian," kata Ketua Pegawai Eksekutif Kerjasama Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia (Football Malaysia LLP), Kevin Ramalangam.

Bagaimanapun, PKNS hanya akan mengambil sebanyak 10,000 tiket selepas mengambil kira beberapa faktor dan menyerahkan bakinya kepada pasukan JDT.

"Jadi, JDT mendapat peruntukan sebanyak 50,000 keping tiket untuk final kali ini," katanya.

Katanya, semua tiket akan mula dijual di Stadium Larkin dan Stadium Shah Alam pada 9 Mei ini manakala tiket secara dalam talian boleh didapati bermula jam 9 pagi pada tarikh sama.

[Dikemaskini]

Sementara itu Malaysia Football LLP menerusi satu kenyataan di Facebook menyatakan tiada tiket kanak-kanak untuk Final Piala FA kali ini. - Siakapkeli.my

Football Malaysia LLP
Yesterday at 04:55 · Labu ·
FINAL Superbest Power Piala FA 2016

Johor Darul Ta'zim vs PKNS FC

Tiket: RM50 (tiada tiket kanak-kanak)

Tiket di cetak 70k

Peruntukkan Tiket 30k JDT / 30k Sel PKNS / 10k online ;-
JDT - 50k (20k dari peruntukkan Sel PKNS FC)
Selangor PKNS request hanya - 10k
Online - 10k

Pembelian:
Di Stadium Larkin (50,000 tiket)
Di Stadium Shah Alam (10,000 tiket) Bermula 9 Mei - 11 Mei
Dari jam 9 pagi - 5 petang

Tickethotline:
10,000 tiket dijual pada 9 Mei seawal jam 11 pagi di -
www.tickethotline.com.my

Pintu Stadium dibuka: 4 petang
Sepak mula: 9 malam

Tempat duduk penonton;-
PKNS FC - Quadron A
JDT - Quadron B, C & D

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 8:41 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomMemandu secara melulu viral di laman sosial Facebook Ditahan
kitabantai.info
Posted by Kita Bantai

PEMANDU kereta Mercedes-Benz S400 bernombor pendaftaran Singapura ditahan reman dua hari bermula hari ini. FOTO Mohd Azren Jamaludin

Johor Bahru: Pemandu kereta Mercedes-Benz S400 bernombor pendaftaran Singapura yang tindakannya memandu secara melulu viral di laman sosial Facebook (FB), Isnin lalu, ditahan reman dua hari sehingga esok.
Perintah reman itu dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Rendah Johor Bahru, Mohammad Salehudin Abd Sani selepas membenarkan permohonan reman daripada pegawai penyiasat Bahagian Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Utara (JBU) untuk melakukan siasatan lanjut terhadap suspek.

Suspek berusia 46 tahun yang berpakaian lokap berwarna ungu tiba bersama peguamnya, Datin Freda Sabapathy di mahkamah kira-kira 3 petang dengan menutup mukanya menggunakan baju-T putih.
Lelaki warga tempatan yang memiliki status penduduk tetap (PR) Singapura itu ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 kerana disyaki memandu secara melulu atau dengan kelajuan atau dengan cara yang mendatangkan bahaya kepada orang awam.
Suspek menyerah diri di IPD JBU pada 5.30 petang semalam selepas diburu polis berhubung laporan polis yang dibuat saksi kejadian
-hmetro

Read more: http://www.kitabantai.info/2016/05/memandu-secara-melulu-viral-di-laman.html#ixzz47hIi2ZAM
Follow us: @kitabantai on Twitter | kitabantai on Facebook

Polis Nafi Lelaki Pemandu Mercedes Warga Singapura
siakapkeli.my

JOHOR BAHRU: Pihak Polis Johor hari ini tampil menegaskan bahawa lelaki yang memandu kereta Mercedes yang menjadi viral di laman sosial baru-baru ini tiada katian dengan pemandu Singapura seperti didakwa, lapor Sinar Harian.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Ketua Trafik negeri, Superintendan Baharudin Mat Taib berkata, semua saksi yang terlibat dalam kemalangan telah tampil membuat laporan polis.

Menurutnya beliau, pemandu kereta yang menggunakan nombor pendaftaran Singapura itu akan disiasat mengikut Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 atas kesalahan memandu secara melulu, atau dengan kelajuan dalam keadaan berbahaya kepada orang ramai.

"Polis tidak mempunyai sebarang kaitan dan tidak pernah berkompromi dengan mana-mana pihak yang melakukan kesalahan lalu-lintas.

"Berdasarkan semakan dibuat melalui Sistem Cops, mendapati pemandu terbabit mempunyai 13 rekod saman dijelaskan. Ia membabitkan 12 kesalahan memandu laju dan satu kesalahan memandu di lorong kecemasan.

"Pihak berkenaan diminta untuk tampil memberi keterangan bagi memudahkan polis menjalankan siasatan lanjut. Sekiranya orang awam mempunyai sebarang maklumat, diminta berhubung di talian hotline 07-2212999 atau Facebook Polis Johor," katanya.

Sebelum ini tersebar di laman sosial seorang lelaki didakwa memandu dengan merbahaya apabila menukar lorong secara tiba-tiba tanpa memberi isyarat yang menyebabkan empat buah kenderaan mengalami kemalangan.

Dia kemudiaannya tanpa rasa bersalah meneruskan perjalanan sebelum dikejar orang ramai.

Apabila ditahan dia dikatakan bersikap kurang ajar dengan memberitahu keretanya tidak terdapat kesan kemalangan membuatkan mereka tiada bukti untuk mendakwanya selain mengatakan dia rapat dengan pihak polis Johor. - Siakapkeli.my

----- Original Message -----
From: -:eSpAcE9808:-
To:
Sent: Tuesday, May 03, 2016 10:16 PM
Subject: Fw: Tiada Kesan Langgar Sebagai Bukti & Nyaris maut jatuh lubang

Tiada Kesan Langgar Sebagai Bukti, Lelaki Warga Singapura Ini Tetap Boleh Didakwa - Polis
siakapkeli.my

Sejak beberapa hari lalu tersebar di laman sosial beberapa keping gambar mengenai seorang lelaki warganegara Singapura yang bersikap agak biadap selepas menyebabkan kemalangan beberapa buah kenderaan.

Lelaki ini didakwa telah menyebabkan berlakunya kemalangan di Plaza Tol Kempas selepas dia dikatakan menukar lorong dari kiri ke lorong kanan secara tiba-tiba tanpa memberi sebarang isyarat.

Tindakannya ini telah menyebabkan empat buah kereta di belakangnya terpaksa brek secara mengejut lalu belanggar sesama sendiri.

Tanpa rasa bersalah dia yang memandu Mercedes Benz bernombor pendaftaran SKN8285M ini telah melarikan diri dari lokasi kejadian, namun berjaya ditahan oleh pemandu lain, selepas Plaza Tol Kempas.

Semasa ditahan ,beliau dengan nada bongkak berkata, "Kalau nak report polis, reportlah. Polis Johor baik dengan saya. Apa you orang boleh buat? Sebab tiada kesan langgar pada kereta dan tiada bukti langgar. You ingat I tak tahu law?!"

Sebentar tadi, pihak Polis Diraja Malaysia Johor telah mengeluarkan satu kenyataan media mengenai kejadian ini.

Menurut pihak polis, saksi-saksi yang terlibat dengan kemalangan berkenaan telah tampil membuat laporan polis.

Mengenai kenyataan lelaki berkenaan berbunyi "Kalau nak report polis, reportlah. Polis Johor baik dengan saya. Apa you orang boleh buat? Sebab tiada kesan langgar pada kereta dan tiada bukti langgar. You ingat I tak tahu law?!" pihak polis menegaskan lelaki berkenaan tetap boleh didakwa walau tiada bukti perlanggaran di keretanya.

"Walaupun tidak terlibat dalam kemalangan, namun cara permanduan yang melulu dan merbahaya, pemandu kenderaan boleh disabitkan di bawah seksyen 42 (1) APJ 1987."

"Pihak polis tidak mempunyai sebarang kaitan dan tidak pernah berkompromi dengan mana-mana pihak yang melakukan kesalahan lalulintas," tegas pihak polis.

Hasil semakan pihak polis juga, lelaki berkenaan mempunyai 13 rekod kesalahan jalanraya di mana 12 rekod had laju dan 1 rekod memandu di lorong kecemasan.

Pihak polis menyeru agar pihak yang berkenaan supaya tampil untuk memudahkan pihak polis menjalankan siasatan, sekiranya mempunyai sebarang maklumat sila hubungi 07-2212999 atau Facebook Polis Johor. - Siakapkeli.my

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 8:42 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomGuan Neo Ajar Cucu Berpuasa Sejak Umur 5 Tahun Lagi, Pastikan Cucu Dapat Ajaran Islam Sempurna
siakapkeli.my

Seorang nenek berbangsa Cina peranakan, Tan Guan Neo, 71, yang menjaga Fahira Nabilah Isham, 20, sejak dari tahun lalu tekad mendidik cucunya itu tanpa mengabaikan pendidikan Islam yang sempurna, lapor Sinar Online.

Menurut Guan Neo yang lebih mesra dipanggil Popo, doa menjaga cucunya itu selepas ibu(anak sulung Popo) dan bapa Fahira tidak sihat semasa umurnya baru 4 bulan.

"NABI Muhammad siapa yang jaga? Bapa saudara dia bukan Islam, jadi apa salahnya saya jaga darah daging sendiri," kata.

Beliau mendidik cucunya sebagi seorang Islam kerana menghormati agama yang dianuti cucu dan tiga anaknya yang lain sehingga beliau sanggup membasuh rumahnya di Taman Merdeka, Batu Berendam, Melaka di sini, dengan air tanah..

Berpegang kepada sirah nabi itu, Popo dengan seluruh kudrat yang ada menjaga Fahira seperti anaknya sendiri tanpa mengabaikan pendidikan agama Islam cucunya.

"Disebabkan ibu dan bapa Fahira tidak sihat, saya ambil dan jaga Fahira masa dia umur empat bulan sementara dua lagi adik lelaki Fahira sekarang berumur 11 dan 18 tahun dijaga oleh besan saya di Jasin.

"Masa nak jaga Fahira, saya tanya anak sulung (Faridah Nurul Ain, 51) apa yang perlu saya buat kalau mahu jaga orang Islam dan Ain pun beritahu apa yang boleh dan tak boleh termasuklah basuh rumah dengan air tanah.

"Ada juga pinggan mangkuk dan cawan yang dibuang dan sejak itu juga saya dan suami sudah tak bela anjing," katanya yang kehilangan suami dua tahun lalu akibat denggi berdarah dipetik laporan Sinar Online.

Menurut Popo, dia telah mengajar cucunya itu berpuasa sejak berumur 5 tahun lagi walaupun berlainan agama kerana tidak mahu Fahira bukan sekadar mengenali Islam, tetapi mahu cucu kesayangannya itu mempraktikkan ajaran Islam sekali gus menjadi penganut agama Islam yang baik.

"Saya sendiri hantar dia sekolah agama, hantar dia mengaji walaupun hujan dan saya pukul dia kalau tak solat masa kecik-kecik dulu sebab saya mahu dia kenal agamanya dan hidup dengan beragama.

"Saya mahu dia berjaya, ada pendidikan dan saya bersyukur Fahira sudah khatam tiga kali, boleh sembahyang dan baca Quran selain sekarang ini belajar jurusan Sains Komputer di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jasin.

"Saya selalu doa, kalau sudah sampai masa saya pergi, biarlah ketika itu Fahira sudah bertemu jodoh dengan lelaki yang baik untuk dia bergantung hidup kerana bapanya sudah meninggal dunia dan ibunya pula sakit," katanya.

Popo memberitahu selain itu ibu Fahira yang menghidap penyakit mental, dua daripada lima anak perempuannya telah memeluk Islam di mana anak sulungnya, Faridah Nurul Ain telah menerima hidayah ketika sekolah menengah.

"Dulu saya dan suami kerja di Tebong sementara Ain belajar di Sekolah Tengku Besar Tampin. Ada satu hari dia balik rumah pakai tudung. Masa tu saya dan suami marah-marah juga dan risau kalau dia mahu kahwin.

"Tapi Ain terangkan dia tukar agama kerana agama bukan kerana kahwin dan sejak itu saya dan suami terima walaupun jiran-jiran mengata dan mencemuh saya sekeluarga.

"Selepas bertukar agama, Ain juga tinggal dengan ibu angkatnya di Kuala Pilah dan berkahwin dengan lelaki Melayu lima tahun kemudian," katanya yang mempunyai 15 cucu termasuk 11 beragama Islam.

Bagi Popo, walaupun tiga anaknya memeluk Islam, dia tetap menjaga cucunya sebaik mungkin dan tidak menghalangnya untuk mengamalkan ajaran Buddha.

"Setiap agama suruh manusia jadi baik, jadi saya harap amalan baik saya kalau tak dibalas di dunia, dapat balasan di akhirat," katanya lagi. - Siakapkeli.my

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 8:43 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomMenteri Bina Muzium Kereta Di Atas Lebuhraya Untuk Didik Rakyat Tentang Undang-Undang.
bloglist-malaysia.blogspot
sozcyili.blogspot.

"Rakyat Malaysia buta undang-undang. Mereka tak pergi sekolah, tak baca suratkhabar bahkan ramai di kalangan mereka membaca pun tidak tahu" kata menteri dalam satu majlis perasmian Muzium Kereta Terbakar disini pada siang tadi.

Disebabkan itu bagi membantu rakyat Malaysia menjadi lebih peka dan faham tentang keselamatan undang-undang jalanraya selain dari mengenakan saman mahal-mahal, menambahkan bilangan kamera perangkap laju, kerap melakukan operasi, satu muzium khusus untuk mendidik rakyat Malaysia tentang itu telah didirikan di lebuhraya berdekatan Bukit Jalil bagi membantu rakyat yang masih kurang jelas tentang isu keselamatan dapat memahaminya dengan lebih baik selepas melawat muzium berkenaan.

Muzium tersebut turut berjaya mencipta nama Malaysia di dunia disebabkan menjadi muzium pertama dan satu-satunya yang membuat pameran di atas jalanraya yang sibuk.

Berikut gambar-gambar perasmian muzium tersebut.

Meskipun dah dibuka sejak 3 bulan yang lepas ;

Orang ramai hanya dibenarkan melawat bermula hari ini.

Respon-respon positif di laman sosial. Semoga muzium tersebut akan kekal disitu till jannah dan berhasil mendidik lebih ramai lagi rakyat Malaysia tentang isu keselamatan. Kita ucapkan syabas kepada agensi2 berkaitan yang sangat cekap dan laju buat kerja bila ia membabitkan soal keselamatan rakyat awam. Mana la nak dapat kerajaan prihatin macam neh. Satu-satunya di dunia kot.

HA HA HA!

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 6:03 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

lagi satu kerja kosong

On Wednesday, May 4, 2016 11:43 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  

Menteri Bina Muzium Kereta Di Atas Lebuhraya Untuk Didik Rakyat Tentang Undang-Undang.
bloglist-malaysia.blogspotsozcyili.blogspot. "Rakyat Malaysia buta undang-undang. Mereka tak pergi sekolah, tak baca suratkhabar bahkan ramai di kalangan mereka membaca pun tidak tahu" kata menteri dalam satu majlis perasmian Muzium Kereta Terbakar disini pada siang tadi.

Disebabkan itu bagi membantu rakyat Malaysia menjadi lebih peka dan faham tentang keselamatan undang-undang jalanraya selain dari mengenakan saman mahal-mahal, menambahkan bilangan kamera perangkap laju, kerap melakukan operasi, satu muzium khusus untuk mendidik rakyat Malaysia tentang itu telah didirikan di lebuhraya berdekatan Bukit Jalil bagi membantu rakyat yang masih kurang jelas tentang isu keselamatan dapat memahaminya dengan lebih baik selepas melawat muzium berkenaan.

Muzium tersebut turut berjaya mencipta nama Malaysia di dunia disebabkan menjadi muzium pertama dan satu-satunya yang membuat pameran di atas jalanraya yang sibuk.

Berikut gambar-gambar perasmian muzium tersebut.

Meskipun dah dibuka sejak 3 bulan yang lepas ;

 

Orang ramai hanya dibenarkan melawat bermula hari ini.

Respon-respon positif di laman sosial. Semoga muzium tersebut akan kekal disitu till jannah dan berhasil mendidik lebih ramai lagi rakyat Malaysia tentang isu keselamatan. Kita ucapkan syabas kepada agensi2 berkaitan yang sangat cekap dan laju buat kerja bila ia membabitkan soal keselamatan rakyat awam. Mana la nak dapat kerajaan prihatin macam neh. Satu-satunya di dunia kot.

HA HA HA!   
"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17. Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
#yiv4071264600 #yiv4071264600 -- #yiv4071264600ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp #yiv4071264600hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp #yiv4071264600ads {margin-bottom:10px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp .yiv4071264600ad {padding:0 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp .yiv4071264600ad p {margin:0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mkp .yiv4071264600ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ygrp-lc #yiv4071264600hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ygrp-lc .yiv4071264600ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity span {font-weight:700;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity span span {color:#ff7900;}#yiv4071264600 #yiv4071264600activity span .yiv4071264600underline {text-decoration:underline;}#yiv4071264600 .yiv4071264600attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv4071264600 .yiv4071264600attach div a {text-decoration:none;}#yiv4071264600 .yiv4071264600attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv4071264600 .yiv4071264600attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv4071264600 .yiv4071264600attach label a {text-decoration:none;}#yiv4071264600 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv4071264600 .yiv4071264600bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv4071264600 .yiv4071264600bold a {text-decoration:none;}#yiv4071264600 dd.yiv4071264600last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv4071264600 dd.yiv4071264600last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv4071264600 dd.yiv4071264600last p span.yiv4071264600yshortcuts {margin-right:0;}#yiv4071264600 div.yiv4071264600attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv4071264600 div.yiv4071264600attach-table {width:400px;}#yiv4071264600 div.yiv4071264600file-title a, #yiv4071264600 div.yiv4071264600file-title a:active, #yiv4071264600 div.yiv4071264600file-title a:hover, #yiv4071264600 div.yiv4071264600file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv4071264600 div.yiv4071264600photo-title a, #yiv4071264600 div.yiv4071264600photo-title a:active, #yiv4071264600 div.yiv4071264600photo-title a:hover, #yiv4071264600 div.yiv4071264600photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv4071264600 div#yiv4071264600ygrp-mlmsg #yiv4071264600ygrp-msg p a span.yiv4071264600yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv4071264600 .yiv4071264600green {color:#628c2a;}#yiv4071264600 .yiv4071264600MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv4071264600 o {font-size:0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600photos div {float:left;width:72px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600reco-category {font-size:77%;}#yiv4071264600 #yiv4071264600reco-desc {font-size:77%;}#yiv4071264600 .yiv4071264600replbq {margin:4px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg select, #yiv4071264600 input, #yiv4071264600 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg pre, #yiv4071264600 code {font:115% monospace;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-mlmsg #yiv4071264600logo {padding-bottom:10px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-msg p#yiv4071264600attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-reco #yiv4071264600reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-sponsor #yiv4071264600ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv4071264600 #yiv4071264600ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv4071264600

Wed May 4, 2016 8:44 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom1,000 kakitangan MAB hilang kerja hujung bulan ini
kitabantai.info
Posted by Kita Bantai

Sekitar 1,000 kakitangan Malaysia Airlines Berhad (MAB) akan kehilangan pekerja apabila kontrak sementara yang disandang mereka lupus hujung bulan ini.
Presiden Kesatuan Kebangsaan Anak Kapal Kabin Malaysia (Nufam), Ismail Nasaruddin berkata, keadaan ini pastinya menambah keperitan di kalangan ahli-ahlinya terutama mereka yang berkeluarga.

"Apakah yang membimbangkan lagi ialah masih ramai di kalangan mereka yang diberhentikan sebelum ini masih belum bekerja dan mengharapkan bantuan dari kerajaan.
"Ini sungguh mengecewakan dan suatu skim pembuangan pekerjaan harus dilancarkan secepat mungkin bagi membantu mereka yang kehilangan keupayaan untuk bekerja," jelasnya dalam kenyataan.
Kira-kira enam bulan yang lalu, hampir 3,000 bekas kakitangan Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) yang kemudiannya menukar nama kepada MAB telah memfailkan aduan kepada Jabatan Perhubungan Perusahaan atas alasan mereka diberhentikan secara tidak wajar.
Sebahagian besar pekerja membuat aduan bahawa perkhidmatan mereka ditamatkan tanpa mengikut prosedur yang betul.
Baru-baru ini, MAB yang sedang berdepan dengan krisis kewangan turut dikejutkan dengan pengumuman pengunduran Christoph Mueller sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan MAB yang dikhuatiri mengundang lebih banyak masalah.
Mengulas lanjut, Ismail berkata, pihaknya mencadangkan agar syarikat menyalurkan dana kepada skim ini dalam usaha memberi bantuan perlindungan hidup sehingga pekerja itu mendapat pekerjaan yang baru.
"Kerajaan harus mengambil initiatif ini selaras dengan beberapa negara telah lama membantu pekerja yang telah dibuang oleh syarikat mereka.
"Jika tiada bantuan, mereka akan hilang kepercayaan kepada mana-mana kesatuan dan agensi kerajaan yang pernah menyatakan akan membantu mereka," katanya lagi.
Bagi pekerja yang bakal kehilangan pekerjaan mereka bulan depan, Nufam menasihatkan mereka agar memfailkan kes pemberhentian kerja dengan kesatuan dan Jabatan Perhubungan perusahaan (JPP) dalam tempoh 60 hari.

Read more: http://www.kitabantai.info/2016/05/1000-kakitangan-mab-hilang-kerja-hujung.html#ixzz47hIQljF7
Follow us: @kitabantai on Twitter | kitabantai on Facebook

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 7:21 pm (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

Jawatan menteri banyak kosong...sebab menteri2 bercakap saja, kerja tidak

On Wednesday, May 4, 2016 11:44 AM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


   

1,000 kakitangan MAB hilang kerja hujung bulan ini
kitabantai.infoPosted by Kita Bantai  

Sekitar 1,000 kakitangan Malaysia Airlines Berhad (MAB) akan kehilangan pekerja apabila kontrak sementara yang disandang mereka lupus hujung bulan ini.Presiden Kesatuan Kebangsaan Anak Kapal Kabin Malaysia (Nufam), Ismail Nasaruddin berkata, keadaan ini pastinya menambah keperitan di kalangan ahli-ahlinya terutama mereka yang berkeluarga.
"Apakah yang membimbangkan lagi ialah masih ramai di kalangan mereka yang diberhentikan sebelum ini masih belum bekerja dan mengharapkan bantuan dari kerajaan."Ini sungguh mengecewakan dan suatu skim pembuangan pekerjaan harus dilancarkan secepat mungkin bagi membantu mereka yang kehilangan keupayaan untuk bekerja," jelasnya dalam kenyataan.Kira-kira enam bulan yang lalu, hampir 3,000 bekas kakitangan Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) yang kemudiannya menukar nama kepada MAB telah memfailkan aduan kepada Jabatan Perhubungan Perusahaan atas alasan mereka diberhentikan secara tidak wajar.Sebahagian besar pekerja membuat aduan bahawa perkhidmatan mereka ditamatkan tanpa mengikut prosedur yang betul.Baru-baru ini, MAB yang sedang berdepan dengan krisis kewangan turut dikejutkan dengan pengumuman pengunduran Christoph Mueller sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan MAB yang dikhuatiri mengundang lebih banyak masalah.Mengulas lanjut, Ismail berkata, pihaknya mencadangkan agar syarikat menyalurkan dana kepada skim ini dalam usaha memberi bantuan perlindungan hidup sehingga pekerja itu mendapat pekerjaan yang baru."Kerajaan harus mengambil initiatif ini selaras dengan beberapa negara telah lama membantu pekerja yang telah dibuang oleh syarikat mereka."Jika tiada bantuan, mereka akan hilang kepercayaan kepada mana-mana kesatuan dan agensi kerajaan yang pernah menyatakan akan membantu mereka," katanya lagi.Bagi pekerja yang bakal kehilangan pekerjaan mereka bulan depan, Nufam menasihatkan mereka agar memfailkan kes pemberhentian kerja dengan kesatuan dan Jabatan Perhubungan perusahaan (JPP) dalam tempoh 60 hari.
Read more: http://www.kitabantai.info/2016/05/1000-kakitangan-mab-hilang-kerja-hujung.html#ixzz47hIQljF7
Follow us: @kitabantai on Twitter | kitabantai on Facebook
  
"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17. Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.
#yiv0870043427 #yiv0870043427 -- #yiv0870043427ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp #yiv0870043427hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp #yiv0870043427ads {margin-bottom:10px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp .yiv0870043427ad {padding:0 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp .yiv0870043427ad p {margin:0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mkp .yiv0870043427ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ygrp-lc #yiv0870043427hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ygrp-lc .yiv0870043427ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity span {font-weight:700;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity span span {color:#ff7900;}#yiv0870043427 #yiv0870043427activity span .yiv0870043427underline {text-decoration:underline;}#yiv0870043427 .yiv0870043427attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv0870043427 .yiv0870043427attach div a {text-decoration:none;}#yiv0870043427 .yiv0870043427attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv0870043427 .yiv0870043427attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv0870043427 .yiv0870043427attach label a {text-decoration:none;}#yiv0870043427 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv0870043427 .yiv0870043427bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv0870043427 .yiv0870043427bold a {text-decoration:none;}#yiv0870043427 dd.yiv0870043427last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0870043427 dd.yiv0870043427last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv0870043427 dd.yiv0870043427last p span.yiv0870043427yshortcuts {margin-right:0;}#yiv0870043427 div.yiv0870043427attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv0870043427 div.yiv0870043427attach-table {width:400px;}#yiv0870043427 div.yiv0870043427file-title a, #yiv0870043427 div.yiv0870043427file-title a:active, #yiv0870043427 div.yiv0870043427file-title a:hover, #yiv0870043427 div.yiv0870043427file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0870043427 div.yiv0870043427photo-title a, #yiv0870043427 div.yiv0870043427photo-title a:active, #yiv0870043427 div.yiv0870043427photo-title a:hover, #yiv0870043427 div.yiv0870043427photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv0870043427 div#yiv0870043427ygrp-mlmsg #yiv0870043427ygrp-msg p a span.yiv0870043427yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv0870043427 .yiv0870043427green {color:#628c2a;}#yiv0870043427 .yiv0870043427MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv0870043427 o {font-size:0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427photos div {float:left;width:72px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427reco-category {font-size:77%;}#yiv0870043427 #yiv0870043427reco-desc {font-size:77%;}#yiv0870043427 .yiv0870043427replbq {margin:4px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg select, #yiv0870043427 input, #yiv0870043427 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg pre, #yiv0870043427 code {font:115% monospace;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-mlmsg #yiv0870043427logo {padding-bottom:10px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-msg p#yiv0870043427attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-reco #yiv0870043427reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-sponsor #yiv0870043427ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv0870043427 #yiv0870043427ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv0870043427

Wed May 4, 2016 9:06 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacomSamsung Galaxy S7 Akan Mula Dijual Di Malaysia Mulai Esok – Berharga RM2699

Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu
tranungkite.net

Samsung Malaysia sebelum ini telah menawarkan Galaxy S7 Edge untuk pasaran tempatan, dan tidak berkongsi mengenai penawaran Galaxy S7 versi biasa ketika itu. Kini, selepas beberapa minggu, Samsung Malaysia juga kini berkongsi secara rasmi mereka akan mula menawarkan Galaxy S7 versi biasa bermula esok – 29 April 2016.

Samsung Galaxy S7 hadir dengan skrin bersaiz 5.1-inci, menggunakan memori 4GB RAM, kamera belakang 12-megapixel, dan turut menyertakan beberapa penambah-baikkan yang tidak terdapat pada Galaxy S6. Antaranya adalah termasuk sokongan mikro-SD untuk penambahan storan, disamping turut hadir dengan sokongan pengimbas cap jari dan juga kalis air.

Di Malaysia, Samsung Galaxy S7 akan dijual pada harga RM2699, dan ditawarkan dalam tiga pilihan warna hitam, emas, dan juga perak. Samsung Galaxy S7 edge juga ditawarkan seperti biasa pada harga RM3099.

"Wahai Tuhanku, Demi Nikmat-Nikmat Yang ENGKAU Kurniakan Kepadaku,
(Peliharalah Daku) Supaya Aku Tidak Akan Menjadi Penyokong Kepada
Golongan Yang Bersalah". Surah Al-Qasas Ayat 17.

Confirmed. No Virus Found In This ~rIeNaCoM~ Mail.

Wed May 4, 2016 12:50 pm (PDT) . Posted by:Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ? reminder
When: Wednesday, 04 May 2016 06:00 PM to 07:00 PM
(GMT) Greenwich Mean Time - Dublin / Edinburgh / Lisbon / London

Where: http://rokokkesehatan.com/?ref=8429

Notes: Halo sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://goo.gl/1foLME

Di rokokkesehatan.com anda akan mendapatkan penghasilan
milyaran rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang milyuner! DIJAMIN!

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://goo.gl/1foLME

Sukses Selalu!

Darman
http://goo.gl/1foLME

From: automobil Calendar

Privacy:
http://privacy.yahoo.com/privacy/us

Terms:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: