Saturday, October 18, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4034

1 Message

Digest #4034

Message

Fri Oct 17, 2014 6:53 am (PDT) . Posted by:

"bashah" bwasi

0. perbelanjaan kerajaan tidak berhemah
1. ekonomi meleset
2. jadi duit kerajaan kurang
3. kerajaan naikkan minyak
4. harga barang naik
5. duit kerajaan banyak
6. aku jugak yang makin susah hahahaha
7.bukan patutnye krony kerajaan yg makin kaya?...sbb dpt kontrak kerajaan...8. Kroni kerajaan memang dah kaya tetapi kekayaan itu jenis sebaran sehala iaitu monopolistik, bukan sebaran merata pasaran.Lebih mudah mengumpul wang dalam suasana monopoli.  Oleh itu, kaya makin kaya, miskin maintan miskin. Dg kata lain, semakin kaya org yg memang kaya, dan semakin miskin org yg memang miskin..maka org politik makin untung dlm kareer politiknya, Seperti mana peniaga kereta** untung dari margin harga jual beli , ahli politik untung dari margin kelas sosial yang berpecah. Org kaya beri org politik wangnya , dan org miskin beri org politik undinya. Sekian.
1) Kes bukti terbaru 1
Published: 16 October 2014
Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan mempertahankan orang kaya daripada dikenakan cukai terlalu banyak kerana bimbang golongan tersebut akan berpindah keluar dari Malaysia.Bercakap semasa wawancara mengenai Bajet 2015 di Radio Televisyen Malaysia (RTM) malam tadi, ahli Parlimen Pontian itu berkata, cadangan Pakatan Rakyat (PR) untuk mengenakan Cukai Warisan Harta sebagai tidak masuk akal.
2) Kes  Bukti lama Online Metro | March 20, 2014 |
Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata, Malaysia memerlukan golongan kaya yang mampu membayar cukai dan ia bukan kronisme walaupun sebahagiannya berstatus kawan.Katanya, sejak British meninggalkan Malaysia pada 1957, Malaysia banyak menggunakan pendekatan ekonomi 'pragmatik' – bukan pasaran bebas atau sosialis – dan beliau menolak kritikan hanya mengayakan kelas elit sepanjang 22 tahun pemerintahannya.Mahathir berkata, kerajaan meminjam idea sosialis – menyokong langkah afirmatif untuk Melayu, penubuhan syarikat milik negara dan memberikan tanah – ia juga memberikan kebebasan kepada perniagaan.Beliau memberikan ceramah kepada pusat kajian pembangunan dan kemiskinan di kampus induk Universiti Malaya di Kuala Lumpur.
** automobil

On Friday, October 17, 2014 5:02 PM, "Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  0. perbelanjaan kerajaan tidak berhemah
1. ekonomi meleset
2. jadi duit kerajaan kurang
3. kerajaan naikkan minyak
4. harga barang naik
5. duit kerajaan banyak
6. aku jugak yang makin susah hahahaha
6.bukan patutnye krony kerajaan yg makin kaya?...sbb dpt kontrak kerajaan...

2014-10-17 16:49 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil] <automobil@yahoogroups.com>:

  menarik

di malaysia,

1. ekonomi meleset -> harga barang naik
2. minyak naik -> harga barang naik
3. ekonomi meleset -> duit kerajaan kurang -> minyak naik
4. minyak naik -> duit kerajaan banyak

rantaian dia macam ni:

1. ekonomi meleset
2. jadi duit kerajaan kurang
3. kerajaan naikkan minyak
4. harga barang naik
5. duit kerajaan banyak

aku nak tambah sikit rantaian ni jadi lengkap:

0. perbelanjaan kerajaan tidak berhemah
1. ekonomi meleset
2. jadi duit kerajaan kurang
3. kerajaan naikkan minyak
4. harga barang naik
5. duit kerajaan banyak
6. aku jugak yang makin susah hahahaha

On 17/10/2014 11:49 AM, bashah bwasi@yahoo.com [automobil] wrote:
> nak tengok benda camni ikut 2 cara:
>
> cara 1 ikut sebab punca di hulu
> minyak dunia jatuh sebab depa fikir ekonomi akan meleset jatuh.
> bila ekonomi meleset, depa guna minyak kurang sebab kilang tutup dan
> kereta kurang.
> tapi di Msia - ikut rekod2 yg lepas - bila ekonomi meleset, harga barang
> makin naik...
> harga barng naik sebab minyak naik...
> minyak naik di Msia sebab duit kurang...
> duit kurang pasal ekonomi meleset...
> jadi minyak naik sebab nak banyakkan duit pd kerajaan dg kurangkan
> subssidi minyak
>
> pd yg masih tak faham lihat akibat::
> cara 2: ikut akibat di hilir
> Minyak dunia naik, minyak msia naik
> Minyak dunia turun, minyak msia lagi naik
>
> sekian.
>
>
> On Friday, October 17, 2014 10:12 AM, "MHZ cekelatgetah@gmail.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
> ramalan aku dekat2 nak pru nnti akan turun sikit.
>
> On 16/10/2014 11:32 PM, '-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg
> [automobil] wrote:
> > 
> >
> >
> > ADAKAH HARGA RON95 DAN DIESEL AKAN TURUN DALAM MASA TERDEKAT INI
> > MEMANDANGKAN HARGA MINYAK MENTAH DUNIA TERUS JATUH?????
> >
> <http://omakkau.blogspot.com/2014/10/adakah-harga-ron95-dan-diesel-akan.html>
> >
> > omakkau.blogspot
> > Posted by OMAK KAU!!!!
> <http://www.blogger.com/profile/07986786810955624095>
> >
> <http://1.bp.blogspot.com/-DRoO0zeI1Tw/VD866eytI7I/AAAAAAAA8CA/f9flrJp3XV4/s1600/minyak%2Bmentah%2Bdunia%2Bturun.JPG>
> >
> > *Hari itu, semasa dinaikkan harga Petrol RON95 dan Diesel sebanyak 20
> > sen seliter harga minyak mentah dunia menurun.
> >
> > Kali ini terus menurun lagi ke paras yang terendah ... Jika diikut cara
> > kerajaan menaikkan harga petrol RON95 dan Diesel sebayak 20 sen seliter
> > pada tengah malam 2hb Oktober 2014 yang lalu .... Adakah harga minyak
> > petrol dan diesel yang akan naik?????
> >
> > Puak-puak ini bukannya boleh buat kira .. ketika harga minyak mentah
> > global dan dunia turun masa itulah dinaikkan dinegara ini .... Sebab itu
> > rakyat berhak bertanya.
> >
> >
> > NEW YORK:Harga minyak mentah dunia jatuh lagi pada Rabu di tengah-tengah
> > kebimbangan kemungkinan perkembangan ekonomi dunia yang perlahan
> > sekaligus mengurangkan permintaan terhadap bahan bakar itu dan wujudnya
> > lebihan di pasaran.
> >
> > Petunjuk harga Amerika Syarikat West Texas Intermediate menyaksikan
> > kejatuhan 6 sen kepada USD81.78 (RM267.40) setong untuk bulan November
> > dalam dagangan di New York Mercantile Exchange, paras terendah sejak Jun
> > 2012.
> >
> > Petunjuk harga minyak Eropah, Brent menyaksikan kejatuhan USD1.22
> > (RM3.90) kepada USD83.78 (RM268) setong dalam dagangan di London.
> >
> > Kerugian dilihat rendah berbanding hari sebelumnya yang menyaksikan
> > kejatuhan hampir lima peratus selepas Agensi Tenaga Antarabangsa
> > mengubah unjuran permintaan minyak dunia.
> >
> > Harga minyak di Amerika di Amerika Syarikat telah jatuh hampir 24
> > peratus sejak pertengahan Jun.
> >
> > Sejak beberapa hari lalu, harga minyak dunia menyaksikan aliran menurun
> > selepas negara-negara kuasa ekonomi dunia seperti China dan
> > negara-negara Eropah mengubah unjuran pertumbuhan kepada paras lebih
> rendah.
> >
> > Ia diburukkan lagi dengan berita negara pengeluar minyak Arab Saudi dan
> > OPEC melahirkan pendirian tidak akan menyekat pengeluaran meskipun harga
> > minyak jatuh.
> > *
> > *****KEBENARAN ITU PAHIT .. KEADILAN ITU PERIT ... PERJUANGAN ITU
> > SAKIT... RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH .. PEMIMPIN YANG
> > BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DI TOLAK.*****
> > **********
> > **********
> >
> >
> > _BENDA APA YANG 17 KALI NAIK TAPI SEKALI JER TURUN?_
> >
> >
> > bloglist-malaysia.blogspot
> > naimnikmat.blogspot
> > *Dicatat oleh Na'im Nikmat
> > <http://www.blogger.com/profile/03432287966399183682>*
> >
> >
> > **
> >
> <http://3.bp.blogspot.com/-aJuxB6De82M/VD9TxinwdbI/AAAAAAAABjQ/9j5nvtQ8KKk/s1600/IMG_3359123974414.jpeg>
> >
> >
>
>
>


#yiv6070652643 -- #yiv6070652643ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp #yiv6070652643hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp #yiv6070652643ads {margin-bottom:10px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp .yiv6070652643ad {padding:0 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp .yiv6070652643ad p {margin:0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mkp .yiv6070652643ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ygrp-lc #yiv6070652643hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ygrp-lc .yiv6070652643ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity span {font-weight:700;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity span span {color:#ff7900;}#yiv6070652643 #yiv6070652643activity span .yiv6070652643underline {text-decoration:underline;}#yiv6070652643 .yiv6070652643attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv6070652643 .yiv6070652643attach div a {text-decoration:none;}#yiv6070652643 .yiv6070652643attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv6070652643 .yiv6070652643attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv6070652643 .yiv6070652643attach label a {text-decoration:none;}#yiv6070652643 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv6070652643 .yiv6070652643bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv6070652643 .yiv6070652643bold a {text-decoration:none;}#yiv6070652643 dd.yiv6070652643last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv6070652643 dd.yiv6070652643last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv6070652643 dd.yiv6070652643last p span.yiv6070652643yshortcuts {margin-right:0;}#yiv6070652643 div.yiv6070652643attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv6070652643 div.yiv6070652643attach-table {width:400px;}#yiv6070652643 div.yiv6070652643file-title a, #yiv6070652643 div.yiv6070652643file-title a:active, #yiv6070652643 div.yiv6070652643file-title a:hover, #yiv6070652643 div.yiv6070652643file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv6070652643 div.yiv6070652643photo-title a, #yiv6070652643 div.yiv6070652643photo-title a:active, #yiv6070652643 div.yiv6070652643photo-title a:hover, #yiv6070652643 div.yiv6070652643photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv6070652643 div#yiv6070652643ygrp-mlmsg #yiv6070652643ygrp-msg p a span.yiv6070652643yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv6070652643 .yiv6070652643green {color:#628c2a;}#yiv6070652643 .yiv6070652643MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv6070652643 o {font-size:0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643photos div {float:left;width:72px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643reco-category {font-size:77%;}#yiv6070652643 #yiv6070652643reco-desc {font-size:77%;}#yiv6070652643 .yiv6070652643replbq {margin:4px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg select, #yiv6070652643 input, #yiv6070652643 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg pre, #yiv6070652643 code {font:115% monospace;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-mlmsg #yiv6070652643logo {padding-bottom:10px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-msg p#yiv6070652643attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-reco #yiv6070652643reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-sponsor #yiv6070652643ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv6070652643 #yiv6070652643ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv6070652643

Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: