Tuesday, October 14, 2014

www.groupautomobil.blogspot.com - Digest Number 4030

15 Messages

Digest #4030
5a
6
Fw: Padah Curi Kabel Elektrik ! by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
7
Fw: E-Rokok Meletup by "-:eSpAcE9808:-" rienacom
8
Fw: MAUT SELEPAS CUBA HIMPIT POLIS TRAFIK by "-:eSpAcE9808:-" rienacom

Messages

Tue Oct 14, 2014 2:34 am (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
>> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
>> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930

On 14/10/2014 4:22 PM, Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil] wrote:
> ...cube bagi akaun no....kot kot ade-ade yg sudi menyumbang.....
>
> 2014-10-14 15:41 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
> <mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil] <automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>:
>
> __
>
> "Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini."
>
> On 14/10/2014 3:24 PM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> <mailto:littlenoti@yahoo.com> [automobil] wrote:
> > saya bekas pelajar PUO.
> > yuran tak pernah sampai ribu2 pun dulu.
> >
> > kalau betul pelajar tu ada masalah, boleh bagi contact number pelajar
> > tersebut tak ? boleh salur bantuan terus ke pelajarnya.
> > rgds,
> > Nazri Ahtar
> >
> >
> > On Monday, October 13, 2014 1:37 PM, "'Mohd Naim Bin Hashim'
> >naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com> [automobil]"
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>> wrote:
> >
> >
> > Kat poli dulu kawe tak isap rokok, tapi jual rokok batang,, sehari habis
> > sekatun-dua, lepasler duit belanje
> > from my BlackBerry® smartphone
> > ----------------------------------------------------------
> > *From: * "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com
> <mailto:zaiedishaq@gmail.com> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > *Sender: * automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > *Date: *Mon, 13 Oct 2014 13:32:55 +0800
> > *To: *automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com><automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > *ReplyTo: * automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com
> <http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Fw: Dua beradik pelajar
> > Politeknik tak mampu bayar yuran
> >
> > mungkin jugak kot.. kalau amik AD lagi banyak pakai duit..
> > teringat lagi masa belajar kat poli, siang pergi kelas, malam amik upah
> > jaga kedai..
> > dapatlah RM10 sehari.. Alhamdulillah..
> >
> > On Mon, Oct 13, 2014 at 9:34 AM, bashahbwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>
> > <mailto:bwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>> [automobil]
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> > __
> > Aku rasa yuran bertunggak tu...meungkin dah bertahun bkn semester
> > jer,,kemudian campoq semua...
> > setengah sekolah (mcm MRSM) depa bagi hutang sampi final, kalu kat
> > final pun masih hutang, sijil tak keluar...
> > org miskin mcm ni patut dapat belajar biasisawa - belajr free.mcm
> > tahun 70an 80an dulu..
> > .ni depa hutang PTPTN dg faedah bunga daun lagi...
> > yg kaya mcm anak menteri pulak dpt belajar free pasal dpt subsidi
> > elaun dari bapak...
> > sapa nak tolong tu bagi duit free jerlah tak payh niat pinjam psal
> > mungkin depa tak mampu bayar,,harapkan pahala Allah saja.
> >
> >
> > On Monday, October 13, 2014 9:13 AM, "Zaiedishaq
> > zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>
> <mailto:zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> <mailto:automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> >
> > Assalamualaikum,
> >
> > Saya rasa terpanggil untuk komen..
> > Saya bekas pelajar politeknik juga dan setahu saya yuran semester
> > saya dulu RM200 dan ni tadi saya buka website poli, yuran tetap
> > RM200. (http://www.politeknik.edu.my/MaklumatAm.htm)
> > Duit bayaran apa yang sampai RM2020 (untuk 2 orang) tu?
> > Politeknik ni tak semahal UiTM atau mana² universiti lain..
> > Agak pelik la jugak..
> >
> >
> > Regards,
> > -zaied-
> >
> > 2014-10-13 6:41 GMT+08:00 Kamarudin Kamrekamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>
> > <mailto:kamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>> [automobil]
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>>:
> >
> > __
> > Menuntut ilmu adalah merupakan perjuangan fisabilillah,
> > sepatutnya mereka boleh menuntut hak mereka di baitulmal, sbb
> > baitulmal banyak duit yg tak digunakan untuk tujuan itu, kalau
> > mereka tak nak bagi ini bermakna pemerintah yg tak adil.
> >
> > Sent from my iPad
> >
> > On Oct 12, 2014, at 11:22 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> >rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
> <mailto:rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>>
> [automobilu
> > ]" <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> >> 
> >> _*Dua beradik pelajar Politeknik tak mampu bayar yuran*
> >> _
> >> Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetah
> >> <http://penorehgetah.blogspot.com/>
> >>tranungkite.net <http://tranungkite.net> <http://tranungkite.net/>
> >>
> >>
> >> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=2>
> >> "<logo%20poli.png>
> >>
> >> Saya baru mendapat maklumat mengenai dua beradik pelajar di
> >> sebuah Politeknik Kementerian Pendidikan mungkin tidak dapat
> >> menduduki peperiksaan semester jika tidak membayar yuran
> >> pengajian sebelum 2 ptg hari Isnin 13 Oktober2014 ini.
> >>
> >> Yang kakak di final semester pengajian Diploma dengan CGPA
> >> 3.58. Yang adik baru semester pertama. Ayah mereka bekerja
> >> sebagai pemandu bas, emak suri rumah sepenuh masa.
> >> Keluarga ini dari Muar, Johor.
> >> Abang semester 3 ambil degree di sebuah IPTA, kakak pula final
> >> semester juga di sebuah IPTA. Kemudian ada adik di Tingkatan
> >> 4, Tingkatan 3 dan darjah 3.
> >> Yuran perlu dibayar untuk 2 beradik ini berjumlah RM2020, baru
> >> dapat kumpul RM400, perlu cari lagi RM1,600.
> >> Kakaknya kata duit PTPTN hanya akan diterima pada bulan
> >> Januari 2015, jadi mereka mahu pinjam saja RM1600 tersebut,
> >> dah dapat PTPTN mereka akan bayar semula kepada sesiapa yang
> >> sudi untuk pinjamkan.
> >> Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> >> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini.
> >> Atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
> >> Yang benar,
> >> Haji Rozmal bin Malakan
> >> Timbalan Pengerusi
> >> Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
> >> http://yam-ns.blogspot.com <http://yam-ns.blogspot.com/>
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>
>

Tue Oct 14, 2014 8:21 am (PDT) . Posted by:

"Nazri Ahtar" littlenoti

Sapa2 yg dah tanya tu bolehlah share no account student tu....
Nak tanya juga tadi, tapi overloaded dgn kerja urgent

Sent from Yahoo Mail on Android

Tue Oct 14, 2014 7:26 pm (PDT) . Posted by:

"Nazri Ahtar" littlenoti

saya dah hubungi En. Rozmal dari yayasan tu.dia kata dah selesai masalah budak2 tu. rgds,Nazri Ahtar

On Tuesday, October 14, 2014 11:21 PM, "Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


 
| Sapa2 yg dah tanya tu bolehlah share no account student tu....
Nak tanya juga tadi, tapi overloaded dgn kerja urgentSent from Yahoo Mail on Android
| From:"MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
Date:Tue, Oct 14, 2014 at 5:34 pm
Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Dua beradik pelajar Politeknik tak mampu bayar yuran

  atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
>> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
>> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930

On 14/10/2014 4:22 PM, Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil] wrote:
> ...cube bagi akaun no....kot kot ade-ade yg sudi menyumbang.....
>
> 2014-10-14 15:41 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
> <mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil] <automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>:
>
> __
>
> "Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini."
>
> On 14/10/2014 3:24 PM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> <mailto:littlenoti@yahoo.com> [automobil] wrote:
> > saya bekas pelajar PUO.
> > yuran tak pernah sampai ribu2 pun dulu.
> >
> > kalau betul pelajar tu ada masalah, boleh bagi contact number pelajar
> > tersebut tak ? boleh salur bantuan terus ke pelajarnya.
> > rgds,
> > Nazri Ahtar
> >
> >
> > On Monday, October 13, 2014 1:37 PM, "'Mohd Naim Bin Hashim'
> >naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com> [automobil]"
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>> wrote:
> >
> >
> > Kat poli dulu kawe tak isap rokok, tapi jual rokok batang,, sehari habis
> > sekatun-dua, lepasler duit belanje
> > from my BlackBerry® smartphone
> > ----------------------------------------------------------
> > *From: * "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com
> <mailto:zaiedishaq@gmail.com> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > *Sender: * automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > *Date: *Mon, 13 Oct 2014 13:32:55 +0800
> > *To: *automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com><automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > *ReplyTo: * automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com
> <http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Fw: Dua beradik pelajar
> > Politeknik tak mampu bayar yuran
> >
> > mungkin jugak kot.. kalau amik AD lagi banyak pakai duit..
> > teringat lagi masa belajar kat poli, siang pergi kelas, malam amik upah
> > jaga kedai..
> > dapatlah RM10 sehari.. Alhamdulillah..
> >
> > On Mon, Oct 13, 2014 at 9:34 AM, bashahbwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>
> > <mailto:bwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>> [automobil]
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> > __
> > Aku rasa yuran bertunggak tu...meungkin dah bertahun bkn semester
> > jer,,kemudian campoq semua...
> > setengah sekolah (mcm MRSM) depa bagi hutang sampi final, kalu kat
> > final pun masih hutang, sijil tak keluar...
> > org miskin mcm ni patut dapat belajar biasisawa - belajr free.mcm
> > tahun 70an 80an dulu..
> > .ni depa hutang PTPTN dg faedah bunga daun lagi...
> > yg kaya mcm anak menteri pulak dpt belajar free pasal dpt subsidi
> > elaun dari bapak...
> > sapa nak tolong tu bagi duit free jerlah tak payh niat pinjam psal
> > mungkin depa tak mampu bayar,,harapkan pahala Allah saja.
> >
> >
> > On Monday, October 13, 2014 9:13 AM, "Zaiedishaq
> > zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>
> <mailto:zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> <mailto:automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> >
> > Assalamualaikum,
> >
> > Saya rasa terpanggil untuk komen..
> > Saya bekas pelajar politeknik juga dan setahu saya yuran semester
> > saya dulu RM200 dan ni tadi saya buka website poli, yuran tetap
> > RM200. (http://www.politeknik.edu.my/MaklumatAm.htm)
> > Duit bayaran apa yang sampai RM2020 (untuk 2 orang) tu?
> > Politeknik ni tak semahal UiTM atau mana² universiti lain..
> > Agak pelik la jugak..
> >
> >
> > Regards,
> > -zaied-
> >
> > 2014-10-13 6:41 GMT+08:00 Kamarudin Kamrekamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>
> > <mailto:kamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>> [automobil]
> <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>>:
> >
> > __
> > Menuntut ilmu adalah merupakan perjuangan fisabilillah,
> > sepatutnya mereka boleh menuntut hak mereka di baitulmal, sbb
> > baitulmal banyak duit yg tak digunakan untuk tujuan itu, kalau
> > mereka tak nak bagi ini bermakna pemerintah yg tak adil.
> >
> > Sent from my iPad
> >
> > On Oct 12, 2014, at 11:22 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> >rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
> <mailto:rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>>
> [automobilu
> > ]" <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> >
> >> 
> >> _*Dua beradik pelajar Politeknik tak mampu bayar yuran*
> >> _
> >> Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetah
> >> <http://penorehgetah.blogspot.com/>
> >>tranungkite.net <http://tranungkite.net> <http://tranungkite.net/>
> >>
> >>
> >> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=2>
> >> "<logo%20poli.png>
> >>
> >> Saya baru mendapat maklumat mengenai dua beradik pelajar di
> >> sebuah Politeknik Kementerian Pendidikan mungkin tidak dapat
> >> menduduki peperiksaan semester jika tidak membayar yuran
> >> pengajian sebelum 2 ptg hari Isnin 13 Oktober2014 ini.
> >>
> >> Yang kakak di final semester pengajian Diploma dengan CGPA
> >> 3.58. Yang adik baru semester pertama. Ayah mereka bekerja
> >> sebagai pemandu bas, emak suri rumah sepenuh masa.
> >> Keluarga ini dari Muar, Johor.
> >> Abang semester 3 ambil degree di sebuah IPTA, kakak pula final
> >> semester juga di sebuah IPTA. Kemudian ada adik di Tingkatan
> >> 4, Tingkatan 3 dan darjah 3.
> >> Yuran perlu dibayar untuk 2 beradik ini berjumlah RM2020, baru
> >> dapat kumpul RM400, perlu cari lagi RM1,600.
> >> Kakaknya kata duit PTPTN hanya akan diterima pada bulan
> >> Januari 2015, jadi mereka mahu pinjam saja RM1600 tersebut,
> >> dah dapat PTPTN mereka akan bayar semula kepada sesiapa yang
> >> sudi untuk pinjamkan.
> >> Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> >> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini.
> >> Atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
> >> Yang benar,
> >> Haji Rozmal bin Malakan
> >> Timbalan Pengerusi
> >> Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
> >> http://yam-ns.blogspot.com <http://yam-ns.blogspot.com/>
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>
>
|

|

#yiv5677021142 #yiv5677021142 -- #yiv5677021142ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp #yiv5677021142hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp #yiv5677021142ads {margin-bottom:10px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp .yiv5677021142ad {padding:0 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp .yiv5677021142ad p {margin:0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mkp .yiv5677021142ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ygrp-lc #yiv5677021142hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ygrp-lc .yiv5677021142ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity span {font-weight:700;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity span span {color:#ff7900;}#yiv5677021142 #yiv5677021142activity span .yiv5677021142underline {text-decoration:underline;}#yiv5677021142 .yiv5677021142attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv5677021142 .yiv5677021142attach div a {text-decoration:none;}#yiv5677021142 .yiv5677021142attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv5677021142 .yiv5677021142attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv5677021142 .yiv5677021142attach label a {text-decoration:none;}#yiv5677021142 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv5677021142 .yiv5677021142bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv5677021142 .yiv5677021142bold a {text-decoration:none;}#yiv5677021142 dd.yiv5677021142last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv5677021142 dd.yiv5677021142last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv5677021142 dd.yiv5677021142last p span.yiv5677021142yshortcuts {margin-right:0;}#yiv5677021142 div.yiv5677021142attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv5677021142 div.yiv5677021142attach-table {width:400px;}#yiv5677021142 div.yiv5677021142file-title a, #yiv5677021142 div.yiv5677021142file-title a:active, #yiv5677021142 div.yiv5677021142file-title a:hover, #yiv5677021142 div.yiv5677021142file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv5677021142 div.yiv5677021142photo-title a, #yiv5677021142 div.yiv5677021142photo-title a:active, #yiv5677021142 div.yiv5677021142photo-title a:hover, #yiv5677021142 div.yiv5677021142photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv5677021142 div#yiv5677021142ygrp-mlmsg #yiv5677021142ygrp-msg p a span.yiv5677021142yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv5677021142 .yiv5677021142green {color:#628c2a;}#yiv5677021142 .yiv5677021142MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv5677021142 o {font-size:0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142photos div {float:left;width:72px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142reco-category {font-size:77%;}#yiv5677021142 #yiv5677021142reco-desc {font-size:77%;}#yiv5677021142 .yiv5677021142replbq {margin:4px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg select, #yiv5677021142 input, #yiv5677021142 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg pre, #yiv5677021142 code {font:115% monospace;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-mlmsg #yiv5677021142logo {padding-bottom:10px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-msg p#yiv5677021142attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-reco #yiv5677021142reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-sponsor #yiv5677021142ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv5677021142 #yiv5677021142ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv5677021142

Tue Oct 14, 2014 7:36 pm (PDT) . Posted by:

"Sukri Farah"

....contoh follow up terbaik....warga perihatin..

On Wed, Oct 15, 2014 at 10:26 AM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
[automobil] <automobil@yahoogroups.com> wrote:

>
>
> saya dah hubungi En. Rozmal dari yayasan tu.
> dia kata dah selesai masalah budak2 tu.
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
>
> On Tuesday, October 14, 2014 11:21 PM, "Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> Sapa2 yg dah tanya tu bolehlah share no account student tu....
> Nak tanya juga tadi, tapi overloaded dgn kerja urgent
> Sent from Yahoo Mail on Android
> <https://overview.mail.yahoo.com/mobile/?.src=Android>
> From:"MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
> Date:Tue, Oct 14, 2014 at 5:34 pm
> Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Dua beradik pelajar
> Politeknik tak mampu bayar yuran
>
>
> atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
>
> On 14/10/2014 4:22 PM, Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil]
> wrote:
> > ...cube bagi akaun no....kot kot ade-ade yg sudi menyumbang.....
> >
> > 2014-10-14 15:41 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
> > <mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil] <automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>:
> >
> > __
> >
> > "Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> > 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini."
> >
> > On 14/10/2014 3:24 PM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> > <mailto:littlenoti@yahoo.com> [automobil] wrote:
> > > saya bekas pelajar PUO.
> > > yuran tak pernah sampai ribu2 pun dulu.
> > >
> > > kalau betul pelajar tu ada masalah, boleh bagi contact number pelajar
> > > tersebut tak ? boleh salur bantuan terus ke pelajarnya.
> > > rgds,
> > > Nazri Ahtar
> > >
> > >
> > > On Monday, October 13, 2014 1:37 PM, "'Mohd Naim Bin Hashim'
> > >naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>> wrote:
> > >
> > >
> > > Kat poli dulu kawe tak isap rokok, tapi jual rokok batang,, sehari
> habis
> > > sekatun-dua, lepasler duit belanje
> > > from my BlackBerry® smartphone
> > > ----------------------------------------------------------
> > > *From: * "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com
> > <mailto:zaiedishaq@gmail.com> [automobil]"
> > > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > > *Sender: * automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > *Date: *Mon, 13 Oct 2014 13:32:55 +0800
> > > *To: *automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com><automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > > *ReplyTo: * automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com
> > <http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Fw: Dua beradik pelajar
> > > Politeknik tak mampu bayar yuran
> > >
> > > mungkin jugak kot.. kalau amik AD lagi banyak pakai duit..
> > > teringat lagi masa belajar kat poli, siang pergi kelas, malam amik upah
> > > jaga kedai..
> > > dapatlah RM10 sehari.. Alhamdulillah..
> > >
> > > On Mon, Oct 13, 2014 at 9:34 AM, bashahbwasi@yahoo.com <mailto:
> bwasi@yahoo.com>
> > > <mailto:bwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>> [automobil]
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> > >
> > > __
> > > Aku rasa yuran bertunggak tu...meungkin dah bertahun bkn semester
> > > jer,,kemudian campoq semua...
> > > setengah sekolah (mcm MRSM) depa bagi hutang sampi final, kalu kat
> > > final pun masih hutang, sijil tak keluar...
> > > org miskin mcm ni patut dapat belajar biasisawa - belajr free.mcm
> > > tahun 70an 80an dulu..
> > > .ni depa hutang PTPTN dg faedah bunga daun lagi...
> > > yg kaya mcm anak menteri pulak dpt belajar free pasal dpt subsidi
> > > elaun dari bapak...
> > > sapa nak tolong tu bagi duit free jerlah tak payh niat pinjam psal
> > > mungkin depa tak mampu bayar,,harapkan pahala Allah saja.
> > >
> > >
> > > On Monday, October 13, 2014 9:13 AM, "Zaiedishaq
> > > zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>
> > <mailto:zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>> [automobil]"
> > > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> > >
> > >
> > > Assalamualaikum,
> > >
> > > Saya rasa terpanggil untuk komen..
> > > Saya bekas pelajar politeknik juga dan setahu saya yuran semester
> > > saya dulu RM200 dan ni tadi saya buka website poli, yuran tetap
> > > RM200. (http://www.politeknik.edu.my/MaklumatAm.htm)
> > > Duit bayaran apa yang sampai RM2020 (untuk 2 orang) tu?
> > > Politeknik ni tak semahal UiTM atau mana² universiti lain..
> > > Agak pelik la jugak..
> > >
> > >
> > > Regards,
> > > -zaied-
> > >
> > > 2014-10-13 6:41 GMT+08:00 Kamarudin Kamrekamarcam@yahoo.com <mailto:
> kamarcam@yahoo.com>
> > > <mailto:kamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>> [automobil]
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com
> >>>:
> > >
> > > __
> > > Menuntut ilmu adalah merupakan perjuangan fisabilillah,
> > > sepatutnya mereka boleh menuntut hak mereka di baitulmal, sbb
> > > baitulmal banyak duit yg tak digunakan untuk tujuan itu, kalau
> > > mereka tak nak bagi ini bermakna pemerintah yg tak adil.
> > >
> > > Sent from my iPad
> > >
> > > On Oct 12, 2014, at 11:22 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> > >rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
> > <mailto:rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>>
> > [automobilu
> > > ]" <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>>
> wrote:
> > >
> > >> 
> > >> _*Dua beradik pelajar Politeknik tak mampu bayar yuran*
> > >> _
> > >> Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetah
> > >> <http://penorehgetah.blogspot.com/>
> > >>tranungkite.net <http://tranungkite.net> <http://tranungkite.net/>
> > >>
> > >>
> > >> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=2>
> > >> "<logo%20poli.png>
> > >>
> > >> Saya baru mendapat maklumat mengenai dua beradik pelajar di
> > >> sebuah Politeknik Kementerian Pendidikan mungkin tidak dapat
> > >> menduduki peperiksaan semester jika tidak membayar yuran
> > >> pengajian sebelum 2 ptg hari Isnin 13 Oktober2014 ini.
> > >>
> > >> Yang kakak di final semester pengajian Diploma dengan CGPA
> > >> 3.58. Yang adik baru semester pertama. Ayah mereka bekerja
> > >> sebagai pemandu bas, emak suri rumah sepenuh masa.
> > >> Keluarga ini dari Muar, Johor.
> > >> Abang semester 3 ambil degree di sebuah IPTA, kakak pula final
> > >> semester juga di sebuah IPTA. Kemudian ada adik di Tingkatan
> > >> 4, Tingkatan 3 dan darjah 3.
> > >> Yuran perlu dibayar untuk 2 beradik ini berjumlah RM2020, baru
> > >> dapat kumpul RM400, perlu cari lagi RM1,600.
> > >> Kakaknya kata duit PTPTN hanya akan diterima pada bulan
> > >> Januari 2015, jadi mereka mahu pinjam saja RM1600 tersebut,
> > >> dah dapat PTPTN mereka akan bayar semula kepada sesiapa yang
> > >> sudi untuk pinjamkan.
> > >> Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> > >> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini.
> > >> Atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> > >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> > >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
> > >> Yang benar,
> > >> Haji Rozmal bin Malakan
> > >> Timbalan Pengerusi
> > >> Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
> > >> http://yam-ns.blogspot.com <http://yam-ns.blogspot.com/>
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
>
>
>
>

Tue Oct 14, 2014 8:23 pm (PDT) . Posted by:

"MHZ" mohamad_hadi

terbaik.. inilah kuasa kita sebenarnya kalau saling membantu. tak perlu
menadah tangan pada orang yang atas sangat.. buat menyakitkan hati saja.

On 15/10/2014 10:26 AM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com [automobil] wrote:
> saya dah hubungi En. Rozmal dari yayasan tu.
> dia kata dah selesai masalah budak2 tu.
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
>
> On Tuesday, October 14, 2014 11:21 PM, "Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
> Sapa2 yg dah tanya tu bolehlah share no account student tu....
> Nak tanya juga tadi, tapi overloaded dgn kerja urgent
> Sent from Yahoo Mail on Android
> <https://overview.mail.yahoo.com/mobile/?.src=Android>
> From:"MHZ cekelatgetah@gmail.com [automobil]" <automobil@yahoogroups.com>
> Date:Tue, Oct 14, 2014 at 5:34 pm
> Subject:Re: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Dua beradik pelajar
> Politeknik tak mampu bayar yuran
>
> atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
>
> On 14/10/2014 4:22 PM, Sukri Farah farah33sukri@gmail.com [automobil] wrote:
> > ...cube bagi akaun no....kot kot ade-ade yg sudi menyumbang.....
> >
> > 2014-10-14 15:41 GMT+08:00 MHZ cekelatgetah@gmail.com
> > <mailto:cekelatgetah@gmail.com> [automobil] <automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>:
> >
> > __
> >
> > "Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> > 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini."
> >
> > On 14/10/2014 3:24 PM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
> > <mailto:littlenoti@yahoo.com> [automobil] wrote:
> > > saya bekas pelajar PUO.
> > > yuran tak pernah sampai ribu2 pun dulu.
> > >
> > > kalau betul pelajar tu ada masalah, boleh bagi contact number pelajar
> > > tersebut tak ? boleh salur bantuan terus ke pelajarnya.
> > > rgds,
> > > Nazri Ahtar
> > >
> > >
> > > On Monday, October 13, 2014 1:37 PM, "'Mohd Naim Bin Hashim'
> > >naimhashim@yahoo.com <mailto:naimhashim@yahoo.com> [automobil]"
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>> wrote:
> > >
> > >
> > > Kat poli dulu kawe tak isap rokok, tapi jual rokok batang,, sehari
> habis
> > > sekatun-dua, lepasler duit belanje
> > > from my BlackBerry® smartphone
> > > ----------------------------------------------------------
> > > *From: * "Zaiedishaq zaiedishaq@gmail.com
> > <mailto:zaiedishaq@gmail.com> [automobil]"
> > > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > > *Sender: * automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > *Date: *Mon, 13 Oct 2014 13:32:55 +0800
> > > *To: *automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com><automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>
> > > *ReplyTo: * automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > *Subject: *Re: www.groupautomobil.blogspot.com
> > <http://www.groupautomobil.blogspot.com> - Fw: Dua beradik pelajar
> > > Politeknik tak mampu bayar yuran
> > >
> > > mungkin jugak kot.. kalau amik AD lagi banyak pakai duit..
> > > teringat lagi masa belajar kat poli, siang pergi kelas, malam amik upah
> > > jaga kedai..
> > > dapatlah RM10 sehari.. Alhamdulillah..
> > >
> > > On Mon, Oct 13, 2014 at 9:34 AM, bashahbwasi@yahoo.com
> <mailto:bwasi@yahoo.com>
> > > <mailto:bwasi@yahoo.com <mailto:bwasi@yahoo.com>> [automobil]
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> > >
> > > __
> > > Aku rasa yuran bertunggak tu...meungkin dah bertahun bkn semester
> > > jer,,kemudian campoq semua...
> > > setengah sekolah (mcm MRSM) depa bagi hutang sampi final, kalu kat
> > > final pun masih hutang, sijil tak keluar...
> > > org miskin mcm ni patut dapat belajar biasisawa - belajr free.mcm
> > > tahun 70an 80an dulu..
> > > .ni depa hutang PTPTN dg faedah bunga daun lagi...
> > > yg kaya mcm anak menteri pulak dpt belajar free pasal dpt subsidi
> > > elaun dari bapak...
> > > sapa nak tolong tu bagi duit free jerlah tak payh niat pinjam psal
> > > mungkin depa tak mampu bayar,,harapkan pahala Allah saja.
> > >
> > >
> > > On Monday, October 13, 2014 9:13 AM, "Zaiedishaq
> > > zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>
> > <mailto:zaiedishaq@gmail.com <mailto:zaiedishaq@gmail.com>> [automobil]"
> > > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> > <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> > >
> > >
> > > Assalamualaikum,
> > >
> > > Saya rasa terpanggil untuk komen..
> > > Saya bekas pelajar politeknik juga dan setahu saya yuran semester
> > > saya dulu RM200 dan ni tadi saya buka website poli, yuran tetap
> > > RM200. (http://www.politeknik.edu.my/MaklumatAm.htm)
> > > Duit bayaran apa yang sampai RM2020 (untuk 2 orang) tu?
> > > Politeknik ni tak semahal UiTM atau mana² universiti lain..
> > > Agak pelik la jugak..
> > >
> > >
> > > Regards,
> > > -zaied-
> > >
> > > 2014-10-13 6:41 GMT+08:00 Kamarudin Kamrekamarcam@yahoo.com
> <mailto:kamarcam@yahoo.com>
> > > <mailto:kamarcam@yahoo.com <mailto:kamarcam@yahoo.com>> [automobil]
> > <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>>>:
> > >
> > > __
> > > Menuntut ilmu adalah merupakan perjuangan fisabilillah,
> > > sepatutnya mereka boleh menuntut hak mereka di baitulmal, sbb
> > > baitulmal banyak duit yg tak digunakan untuk tujuan itu, kalau
> > > mereka tak nak bagi ini bermakna pemerintah yg tak adil.
> > >
> > > Sent from my iPad
> > >
> > > On Oct 12, 2014, at 11:22 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> > >rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>
> > <mailto:rienacom@yahoo.com.sg <mailto:rienacom@yahoo.com.sg>>
> > [automobilu
> > > ]" <automobil@yahoogroups.com <mailto:automobil@yahoogroups.com>
> > > <mailto:automobil@yahoogroups.com
> <mailto:automobil@yahoogroups.com>>> wrote:
> > >
> > >> 
> > >> _*Dua beradik pelajar Politeknik tak mampu bayar yuran*
> > >> _
> > >> Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetah
> > >> <http://penorehgetah.blogspot.com/>
> > >>tranungkite.net <http://tranungkite.net> <http://tranungkite.net/>
> > >>
> > >>
> > >> <http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&new_topic=2>
> > >> "<logo%20poli.png>
> > >>
> > >> Saya baru mendapat maklumat mengenai dua beradik pelajar di
> > >> sebuah Politeknik Kementerian Pendidikan mungkin tidak dapat
> > >> menduduki peperiksaan semester jika tidak membayar yuran
> > >> pengajian sebelum 2 ptg hari Isnin 13 Oktober2014 ini.
> > >>
> > >> Yang kakak di final semester pengajian Diploma dengan CGPA
> > >> 3.58. Yang adik baru semester pertama. Ayah mereka bekerja
> > >> sebagai pemandu bas, emak suri rumah sepenuh masa.
> > >> Keluarga ini dari Muar, Johor.
> > >> Abang semester 3 ambil degree di sebuah IPTA, kakak pula final
> > >> semester juga di sebuah IPTA. Kemudian ada adik di Tingkatan
> > >> 4, Tingkatan 3 dan darjah 3.
> > >> Yuran perlu dibayar untuk 2 beradik ini berjumlah RM2020, baru
> > >> dapat kumpul RM400, perlu cari lagi RM1,600.
> > >> Kakaknya kata duit PTPTN hanya akan diterima pada bulan
> > >> Januari 2015, jadi mereka mahu pinjam saja RM1600 tersebut,
> > >> dah dapat PTPTN mereka akan bayar semula kepada sesiapa yang
> > >> sudi untuk pinjamkan.
> > >> Mereka yang ingin membantu sila Whatsapp kepada saya Rozmal
> > >> 012-2267406, saya akan berikan butiran pelajar ini.
> > >> Atau boleh salurkan melalui Akaun Bank Islam atas nama Yayasan
> > >> Amal MalaysiaCawangan Negeri Sembilan no Akaun 05012010047905
> > >> atau akaun Maybank , no akaun 155126945930
> > >> Yang benar,
> > >> Haji Rozmal bin Malakan
> > >> Timbalan Pengerusi
> > >> Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
> > >> http://yam-ns.blogspot.com <http://yam-ns.blogspot.com/>
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
>
>
>
>

Tue Oct 14, 2014 8:49 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Gambar puting beliung melanda Pendang Kedah
telokbakong.blogspot
kerabubersuara.blogspot.

Diharap mangsa dapat bersabar. Bala allah datang menguji ummatnya yang lalai dan leka.

Masih kita nak cabar kekuasaan allah?

Pendang [Kedah] dilanda puting beliung....
telokbakong.blogspot
mimpi-senja.blogspot
by Stone525i
KedahLanie
Pendang dilanda puting beliung....
Kg. Alor Besar,Pendang. Kedah
Bangunan Sekolah & Beberapa rumah mengalami kerosakan,ALHAMDULILLAH..Tiada kemlngan jiwa dilaporkan

Tue Oct 14, 2014 8:49 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

MEMBERI SUBSIDI KEPADA RAKYAT ADALAH POLISI BODOH KATA AHMAD MASLAN.
omakkau.blogspot
Posted by OMAK KAU!!

The wealthy tend to benefit more from subsidies than the poor, with the richest Malaysians Robert Kuok and Ananda Krishnan among recipients of government subsidies, Deputy Finance Minister Ahmad Maslan said.

"Subsidies are a stupid policy," he said during a Budget 2015 briefing to Inland Revenue Board employees at the tax collection agency's Cyberjaya headquarters today.

"If Malaysiakini were here my comments will probably be uploaded in a matter of minutes," he said.

The fuel subsidy cut on Oct 2 was made in the interest of fairness to the rakyat, Ahmad told his audience.

A full tank of petrol for a motorbike is just 7.5 litres while for a Mercedes-Benz a full tank is 75 litres, he said.

"Which consumes more petrol? Should subsidies be paid to the rich or to the poor?" he asked to meek response from his audience.

Pergh!!!! .. akhirnya Timbalan Menteri CGPA 3.85 merangkap Ketua Penerangan UMNO Malaysia yang juga Ahli Parlimen Pontian mengaku, yang selama ini, kerajaan UMNO/BN mengamalkan polisi bodoh!!!!! ... selama hampir 60 tahun mengamalkan dasar bodoh bin bangang bin bahalol bin biol bin bingung bin baghal bin badigol.

Bantu rakyat miskin untuk mendapatkan harga barang keperluan yang lebih murah dianggap suatu kerja bodoh????? .. Bantu rakyat luar bandar, Rancangan-rancangan FELDA, desa dan pendalaman yang selama ini menyokong kuat UMNO/BN sehingga masih berjaya mengekalkan kuasa di Putrajaya dianggap kerja bodoh????

Tak tau nak cakap apa lagi dah .. bila berkempen cakap rakyat sekarang dah bijak pandai tahu memilih ... dah terpilih cakap pula polisi yang banyak membantu penduduk luar bandar, desa, pendalam dan rancangan FELDA sebagai polisi bodoh.

KEBENARAN ITU PAHIT .. KEADILAN ITU PERIT ... PERJUANGAN ITU SAKIT... RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH .. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DI TOLAK.

MACAM MANALAH RAKYAT TAK MENYAMPAH KAT HASAN MALEK.
omakkau.blogspot
Posted by OMAK KAU!!!

Tidak banyak aduan mengenai kenaikan harga barangan diterima Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) sejak penguatkuasaan pengurangan subsidi minyak, 2 Oktober lalu.

Menterinya, Datuk Seri Hasan Malek berkata, sepanjang tempoh 2 hingga 12 Oktober, pihaknya mengadakan 75,851 pemeriksaan di seluruh negara dilakukan pegawai penguat kuasa serta pegawai pemantau harga daripada kementerian.

"Pemeriksaan dilakukan di premis perniagaan dan pasar. Sepanjang pemeriksaan memang ada kes atau aduan kenaikan harga barangan, tetapi tidak banyak, malah ada yang menurunkan harga seperti dilakukan pengusaha cendol di Kuala Selangor.

"Pengusaha ini menurunkan harga cendolnya 20 sen. Tindakan itu sepatutnya dicontohi pengusaha atau peniaga lain dan bukan mengambil kesempatan di atas pengumuman pengurangan subsidi berkenaan," katanya pada sidang media selepas mengumumkan Skim Kawalan Harga musim perayaan sempena Deepavali di kementeriannya di sini, semalam.

Patutlah rakyat gelar dia ni Menteri Cap Ayam .. jenis cakap merepek merapu bikin malu negara.

Dia suruh para peniaga turunkan harga barang setiap kali naik harga minyak dan diesel 20 sen seliter .. Kalau gitu kasi naik sampai RM20 seliter, biar peniaga cendol itu turunkan harga cendolnya RM20 semangkuk juga.

Apa punya bodoh piang lah menteri ini bila bercakap .... Macam mana boleh dikekalkan sebagai menteri pun rakyat sehingga kini masih tertanya-tanya dan berasa bingung.

Sepatutnya kerajaanlah kena tunjukkan contoh teladan yang baik kurang harga minyak bukan kurang harga subsidi menyebabkan harga minyak naik 20 sen seliter.

Dia ni masih tidak faham yang peniaga cendol itu perli kerajaan .. Masa sudah tepat untuk pecat Menteri Cap Ayam ini.

Tue Oct 14, 2014 8:50 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Semak Status Samada Anda Boleh Ke Luarnegara Atau Tidak Di Sini
greenboc.blogspot.
Posted by Green Boc

Peminjam PTPTN Antara 1.14 Juta Dalam Senarai Hitam Imigresen

PUTRAJAYA: Satu sekatan secara meluas oleh Jabatan Imigresen dikenakan ke atas mereka daripada meninggalkan negara ini.

Bukan sahaja pesalah cukai malah mereka yang mempunyai rekod jenayah turut berhadapan dengan sekatan di pemeriksaan di pintu sempadan atau di lapangan terbang.

Perangkaan terbaharu menunjukkan kira-kira 85,000 peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang tidak membayar semula pinajaman mereka berada di dalam senarai hitam Jabatan Imigresen.

Mereka merupakan antara 1.14 juta orang di dalam senarai hitam Imigresen termasuk 701,266 rakyat Malaysia.

Jabatan Imigresen menasihatkan rakyat Malaysia untuk membuat semakan status perjalanan terlebih dahulu sekiranya mereka tiada halangan untuk meninggalkan negara ini.

"Tidak kira sama ada anda merancang untuk meninggalkan negara menerusi kapal terbang, jalan raya, kereta api atau perjalanan laut.

"Selagi anda berada di dalam senarai hitam, anda tidak akan dibenarkan melepasi pemeriksaan Imigresen, meskipun anda mempunyai tiket penerbangan yang sah," kata Pengarah Bahagian Keselamatan dan Pasport Jabatan Imigresen, Ibrahim Abdullah kepada The Star.

Setakat 3 September lalu, sekatan ke luar negara yang dilakukan oleh jabatan itu termasuk mereka yang diisytiharkan bankrap. Seramai 277,693 rakyat Malaysia telah disenaraihitamkan oleh Jabatan Insolvensi.

Rakyat Malaysia yang tidak mematuhi undang-undang imigresen negara asing seperti tinggal lebih masa atau menyalahgunakan visa perjalanan mereka turut disenaraihitamkan.

Ibrahim berkata, sekatan itu mungkin menghalang pesalah tersebut untuk memasuki semula ke negara berkenaan dan maklumat ini akan dikongsikan dengan jabatan imigresen tempatan, seperti Malaysia di mana ia kemudian akan meletakkan pesalah dalam senarai pemerhatian.

Seramai 32,516 rakyat Malaysia di dalam kategori ini kerana tinggal lebih masa di negara lain, serta 115,803 warga asing yang mempunyai kesalahan yang sama dengan menetap lebih masa di Malaysia dan mereka turut dikenakan sekatan daripada meninggalkan negara ini.

"Jika mana-mana rakyat Malaysia yang berada dalam senarai pemerhatian cuba untuk meninggalkan negara ini, mereka akan dihalang dan di bawa untuk siasatan sehingga diyakinkan bahawa mereka tidak akan melakukan kesalahan yang sama di negara lain lagi," kata Ibrahim.

Pesalah cukai yang degil juga menunjukkan jumlah yang ramai dalam senarai hitam perjalanan ke luar negara di bawah Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dengan 135,111 orang.

The Star pada 26 Ogos lalu melaporkan bahawa pesalah cukai tidak akan dibenarkan ke luar negara sehingga mereka membayar cukai yang diwajibkan.

Sekatan yang sama turut dikenakan terhadap mereka yang mempunyai isu tertunggak dengan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), seperti mereka yang gagal untuk memfailkan potongan KWSP.

Seramai 10.219 rakyat Malaysia dan 532 warga asing disenaraikan di bawah kategori ini.

Manakala 133,314 bukan warganegara dihalang daripada meninggalkan negara ini kerana taraf kerakyatan mereka ditarik balik atau permohonan mereka ditolak oleh Jabatan Pendaftaran Negara.

Daripada jumlah itu, 88,830 telah memasuki negara ini secara haram dan telah diklasifikasikan di bawah Kes Tanpa Izin oleh Jabatan Imigresen.

Menurut Ibrahim, seramai 210 rakyat Malaysia turut berada di dalam kategori ini, yang merujuk kepada mereka yang dikenal pasti oleh Kementerian Dalam Negeri kerana terlibat dengan aktiviti membabitkan pekerja asing tanpa izin.

Beberapa kategori lain berkaitan jenayah turut disenaraihitamkan, termasuk mereka di bawah pemerhatian polis (15,699 kes), dakwaan berkaitan dadah (7,673 kes) dan jenayah (5,090 kes).

Terdapat juga 4,953 rakyat Malaysia yang disekat ke luar negara kerana tidak mematuhi peraturan Kastam.

Bagi memastikan sekiranya anda dikena sekatan ke luar negara, anda hanya perlu memasukkan nombor MyKad di portal semakan status perjalanan di http://sspi2.imi.gov.my/

sumber:mstar

comments:
Anonymous said...
CIBAI PUNYE STATEMENT.TU YANG NEGRO NEGRO DAN MAHLUK ASING YANG DATANG KAT MALAYSIA BUAT JENAYAH BLH KLUAR MASUK MALAYSIA TAK DE HAL PULAK.RAKYAT SENDIRI DICARI SAMPAI LUBANG CACING.AHH KORANG PANGKAH LAGI UMNGok CELAKA

Tue Oct 14, 2014 8:51 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

PEMUDA. Di Pukul Dan Di Bogelkan Setelah Ragut Bag Tangan Wanita.
telokbakong.blogspot
kachipemas.blogspot
Posted by Abu Luqman

Padah ragut beg tangan wanita

Tumpat: Seorang lelaki berusia 36 tahun cedera disyaki dibelasah orang kampung selepas ditangkap ketika meragut beg tangan milik remaja 17 tahun di tepi jalan besar dekat Simpang Stadium Mini Pengkalan Nangka, di sini, hari ini.

Kejadian berlaku kira-kira 8.30 pagi ketika remaja perempuan itu menunggang motosikal seorang diri di kawasan berkenaan, sebelum dihampiri seorang lelaki tidak dikenali yang mengayuh basikal.
Ketua Polis Daerah Tumpat Supritendan Zaharuddin Rasip berkata, lelaki berkenaan meragut beg tangan mangsa yang diletakkan di dalam raga motosikal dan mangsa turut diugut akan dicederakan.

"Bagaimanapun, mangsa sempat meminta bantuan orang kampung yang mengejar suspek dan dia berjaya ditahan di tepi jalan besar dekat simpang Stadium Mini berkenaan.

"Turut ditemui bersamanya adalah beg tangan remaja terbabit yang mengandungi kad pengenalan mangsa, telefon bimbit Nokia dan wang tunai berjumlah RM200," katanya.

Zaharuddin berkata, ketika polis tiba di tempat kejadian, suspek lelaki itu cedera dipercayai ketika bergelut dengan orang kampung dan dia dihantar ke Hospital Tumpat untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.

Bagaimanapun, menerusi gambar yang tersebar dalam laman sosial, suspek lelaki itu dipercayai dibelasah orang kampung dan seluarnya turut ditanggalkan.

Tue Oct 14, 2014 7:22 pm (PDT) . Posted by:

"Nazri Ahtar" littlenoti

dah kena belasah, sampai kena buka seluar, rokok masih ditangan ? hebat. rgds,Nazri Ahtar

On Tuesday, October 14, 2014 11:51 PM, "'-:eSpAcE9808:-' rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:


  
PEMUDA. Di Pukul Dan Di Bogelkan Setelah Ragut Bag Tangan Wanita.
telokbakong.blogspotkachipemas.blogspotPosted by Abu Luqman

Padah ragut beg tangan wanita

Tumpat: Seorang lelaki berusia 36 tahun cedera disyaki dibelasah orang kampung selepas ditangkap ketika meragut beg tangan milik remaja 17 tahun di tepi jalan besar dekat Simpang Stadium Mini Pengkalan Nangka, di sini, hari ini.
Kejadian berlaku kira-kira 8.30 pagi ketika remaja perempuan itu menunggang motosikal seorang diri di kawasan berkenaan, sebelum dihampiri seorang lelaki tidak dikenali yang mengayuh basikal.Ketua Polis Daerah Tumpat Supritendan Zaharuddin Rasip berkata, lelaki berkenaan meragut beg tangan mangsa yang diletakkan di dalam raga motosikal dan mangsa turut diugut akan dicederakan.
"Bagaimanapun, mangsa sempat meminta bantuan orang kampung yang mengejar suspek dan dia berjaya ditahan di tepi jalan besar dekat simpang Stadium Mini berkenaan.

"Turut ditemui bersamanya adalah beg tangan remaja terbabit yang mengandungi kad pengenalan mangsa, telefon bimbit Nokia dan wang tunai berjumlah RM200," katanya.
Zaharuddin berkata, ketika polis tiba di tempat kejadian, suspek lelaki itu cedera dipercayai ketika bergelut dengan orang kampung dan dia dihantar ke Hospital Tumpat untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.
Bagaimanapun, menerusi gambar yang tersebar dalam laman sosial, suspek lelaki itu dipercayai dibelasah orang kampung dan seluarnya turut ditanggalkan.   #yiv2557642937 #yiv2557642937 -- #yiv2557642937ygrp-mkp {border:1px solid #d8d8d8;font-family:Arial;margin:10px 0;padding:0 10px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp hr {border:1px solid #d8d8d8;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp #yiv2557642937hd {color:#628c2a;font-size:85%;font-weight:700;line-height:122%;margin:10px 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp #yiv2557642937ads {margin-bottom:10px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp .yiv2557642937ad {padding:0 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp .yiv2557642937ad p {margin:0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mkp .yiv2557642937ad a {color:#0000ff;text-decoration:none;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ygrp-lc {font-family:Arial;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ygrp-lc #yiv2557642937hd {margin:10px 0px;font-weight:700;font-size:78%;line-height:122%;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ygrp-lc .yiv2557642937ad {margin-bottom:10px;padding:0 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937actions {font-family:Verdana;font-size:11px;padding:10px 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity {background-color:#e0ecee;float:left;font-family:Verdana;font-size:10px;padding:10px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity span {font-weight:700;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity span:first-child {text-transform:uppercase;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity span a {color:#5085b6;text-decoration:none;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity span span {color:#ff7900;}#yiv2557642937 #yiv2557642937activity span .yiv2557642937underline {text-decoration:underline;}#yiv2557642937 .yiv2557642937attach {clear:both;display:table;font-family:Arial;font-size:12px;padding:10px 0;width:400px;}#yiv2557642937 .yiv2557642937attach div a {text-decoration:none;}#yiv2557642937 .yiv2557642937attach img {border:none;padding-right:5px;}#yiv2557642937 .yiv2557642937attach label {display:block;margin-bottom:5px;}#yiv2557642937 .yiv2557642937attach label a {text-decoration:none;}#yiv2557642937 blockquote {margin:0 0 0 4px;}#yiv2557642937 .yiv2557642937bold {font-family:Arial;font-size:13px;font-weight:700;}#yiv2557642937 .yiv2557642937bold a {text-decoration:none;}#yiv2557642937 dd.yiv2557642937last p a {font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv2557642937 dd.yiv2557642937last p span {margin-right:10px;font-family:Verdana;font-weight:700;}#yiv2557642937 dd.yiv2557642937last p span.yiv2557642937yshortcuts {margin-right:0;}#yiv2557642937 div.yiv2557642937attach-table div div a {text-decoration:none;}#yiv2557642937 div.yiv2557642937attach-table {width:400px;}#yiv2557642937 div.yiv2557642937file-title a, #yiv2557642937 div.yiv2557642937file-title a:active, #yiv2557642937 div.yiv2557642937file-title a:hover, #yiv2557642937 div.yiv2557642937file-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv2557642937 div.yiv2557642937photo-title a, #yiv2557642937 div.yiv2557642937photo-title a:active, #yiv2557642937 div.yiv2557642937photo-title a:hover, #yiv2557642937 div.yiv2557642937photo-title a:visited {text-decoration:none;}#yiv2557642937 div#yiv2557642937ygrp-mlmsg #yiv2557642937ygrp-msg p a span.yiv2557642937yshortcuts {font-family:Verdana;font-size:10px;font-weight:normal;}#yiv2557642937 .yiv2557642937green {color:#628c2a;}#yiv2557642937 .yiv2557642937MsoNormal {margin:0 0 0 0;}#yiv2557642937 o {font-size:0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937photos div {float:left;width:72px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937photos div div {border:1px solid #666666;height:62px;overflow:hidden;width:62px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937photos div label {color:#666666;font-size:10px;overflow:hidden;text-align:center;white-space:nowrap;width:64px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937reco-category {font-size:77%;}#yiv2557642937 #yiv2557642937reco-desc {font-size:77%;}#yiv2557642937 .yiv2557642937replbq {margin:4px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-actbar div a:first-child {margin-right:2px;padding-right:5px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg {font-size:13px;font-family:Arial, helvetica, clean, sans-serif;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg table {font-size:inherit;font:100%;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg select, #yiv2557642937 input, #yiv2557642937 textarea {font:99% Arial, Helvetica, clean, sans-serif;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg pre, #yiv2557642937 code {font:115% monospace;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg * {line-height:1.22em;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-mlmsg #yiv2557642937logo {padding-bottom:10px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-msg p a {font-family:Verdana;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-msg p#yiv2557642937attach-count span {color:#1E66AE;font-weight:700;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-reco #yiv2557642937reco-head {color:#ff7900;font-weight:700;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-reco {margin-bottom:20px;padding:0px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ov li a {font-size:130%;text-decoration:none;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ov li {font-size:77%;list-style-type:square;padding:6px 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-sponsor #yiv2557642937ov ul {margin:0;padding:0 0 0 8px;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-text {font-family:Georgia;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-text p {margin:0 0 1em 0;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-text tt {font-size:120%;}#yiv2557642937 #yiv2557642937ygrp-vital ul li:last-child {border-right:none !important;}#yiv2557642937

Tue Oct 14, 2014 7:35 pm (PDT) . Posted by:

"Sukri Farah"

...beri.rokok ...nak ambik balik hati...jgn berdendam no....

On Wed, Oct 15, 2014 at 10:22 AM, Nazri Ahtar littlenoti@yahoo.com
[automobil] <automobil@yahoogroups.com> wrote:

>
>
> dah kena belasah, sampai kena buka seluar, rokok masih ditangan ? hebat.
>
> rgds,
> Nazri Ahtar
>
>
> On Tuesday, October 14, 2014 11:51 PM, "'-:eSpAcE9808:-'
> rienacom@yahoo.com.sg [automobil]" <automobil@yahoogroups.com> wrote:
>
>
>
> 
> *PEMUDA. Di Pukul Dan Di Bogelkan Setelah Ragut Bag Tangan Wanita.*
> telokbakong.blogspot
> kachipemas.blogspot
> Posted by Abu Luqman <https://plus.google.com/113961483334628710596>
>
> *Padah ragut beg tangan wanita*
>
> <http://3.bp.blogspot.com/-IqQ_aY0kBoY/VDz00443X9I/AAAAAAAABgg/ri8gKE_wj-I/s1600/peragut%2Bdibelasah.jpg>
>
> Tumpat: Seorang lelaki berusia 36 tahun cedera disyaki dibelasah orang
> kampung selepas ditangkap ketika meragut beg tangan milik remaja 17 tahun
> di tepi jalan besar dekat Simpang Stadium Mini Pengkalan Nangka, di sini,
> hari ini.
>
> Kejadian berlaku kira-kira 8.30 pagi ketika remaja perempuan itu
> menunggang motosikal seorang diri di kawasan berkenaan, sebelum dihampiri
> seorang lelaki tidak dikenali yang mengayuh basikal.
> Ketua Polis Daerah Tumpat Supritendan Zaharuddin Rasip berkata, lelaki
> berkenaan meragut beg tangan mangsa yang diletakkan di dalam raga motosikal
> dan mangsa turut diugut akan dicederakan.
>
> "Bagaimanapun, mangsa sempat meminta bantuan orang kampung yang mengejar
> suspek dan dia berjaya ditahan di tepi jalan besar dekat simpang Stadium
> Mini berkenaan.
>
>
> <http://2.bp.blogspot.com/-nOFX-T44BwQ/VDz5OIr8D6I/AAAAAAAABg4/-azqHd8m3kI/s1600/peragut%2Bdibelasah%2B2.jpg>
>
> "Turut ditemui bersamanya adalah beg tangan remaja terbabit yang
> mengandungi kad pengenalan mangsa, telefon bimbit Nokia dan wang tunai
> berjumlah RM200," katanya.
>
> Zaharuddin berkata, ketika polis tiba di tempat kejadian, suspek lelaki
> itu cedera dipercayai ketika bergelut dengan orang kampung dan dia dihantar
> ke Hospital Tumpat untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.
>
> Bagaimanapun, menerusi gambar yang tersebar dalam laman sosial, suspek
> lelaki itu dipercayai dibelasah orang kampung dan seluarnya turut
> ditanggalkan.
>
> <https://plus.google.com/113961483334628710596>
>
>
>
>

Tue Oct 14, 2014 8:51 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

Padah Curi Kabel Elektrik !
bloglist-malaysia.blogspot
blogtauhusumbat.blogspot

Melaka: Seorang lelaki berusia 39 tahun melecur hampir 80 peratus selepas terkena renjatan elektrik dipercayai ketika cuba mencuri kabel dan peralatan di sebuah pencawang milik Tenaga Nasional Berhad di Bachang jam 1 petang tadi.

Difahamkan, kejadian disedari orang awam selepas lelaki berkenaan berlari sambil menjerit meminta pertolongan di sebuah warung berhampiran pencawang terbabit.

Sementara itu, Ketua Operasi Pegawai Bomba Kanan II Jabatan Bomba dan Penyelamat Jalan Kubu Low Liang Seong berkata, pihaknya menerima panggilan kejadian jam 1.16 petang dan seramai sembilan anggota bersama masing-masing satu jentera serta Perkhidmatan Respons Perubatan Kecemasan (EMRS) ke lokasi.

"Ketika sampai jam 1.24 petang, kita dapati mangsa yang badanya melecur 80 peratus terbaring berhampiran sebuah warung yang berada berdekatan dengan pencawang TNB.

"Mangsa yang dipercayai terkena renjatan elektrik diberikan rawatan awal oleh pasukan EMRS sebelum dibawa ke Hospital Melaka menggunakan hentera EMRS untuk rawatan lanjut," katanya ketika dihubungi di sini. Sumber : Metro | POST BY : BLOG TAUHU SUMBAT
Lelaki Cuba Curi Peralatan TNB Melecur Hampir Seluruh Badan
bloglist-malaysia.blogspot
kitabantai.info
Kita Bantai

MELAKA: Seorang lelaki melecur hampir seluruh badan selepas terkena renjatan elektrik ketika cuba mencuri peralatan di sebuah pencawang Tenaga Nasional Berhad (TNB) di Bachang di sini, Isnin.

Pengurus Besar TNB Melaka Datuk Baderul Sham Saad berkata tindakan lelaki berusia 39 tahun itu mengakibatkan dirinya terkena renjatan elektrik dan berlaku letupan serta menyebabkan berlaku gangguan elektrik hampir satu jam di kawasan sekitar Bachang.

Beliau berkata kejadian kira-kira pukul 1 petang tadi menyebabkan gangguan terhadap 12 pencawang elektrik di kawasan itu dan TNB turut mengalami kerugian kira-kira RM200,000 bagi menggantikan peralatan serta suis pencawang yang rosak.

"Lelaki berkenaan dipercayai menceroboh masuk ke pencawang tersebut dengan memecahkan kunci mangga pada pintu untuk mencuri peralatan milik TNB," katanya menerusi kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata sehubungan itu, pihaknya telah membuat laporan polis di Balai Polis Malim di sini dan meminta orang awam menyalurkan maklumat ke talian 15454 sekiranya melihat individu atau kumpulan mencurigakan di kawasan pencawang TNB.
Sementara itu Ketua Operasi Pegawai Bomba Kanan II Jabatan Bomba dan Penyelamat Jalan Kubu, Low Liang Seong berkata pihaknya menerima panggilan pada 1.16 petang dan sembilan anggota dengan satu jentera serta Perkhidmatan Respons Perubatan Kecemasan (EMRS) kemudian bergegas ke lokasi.

Beliau berkata ketika tiba lokasi kejadian kira-kira lapan minit kemudian, lelaki berkenaan terbaring di sebuah warung berhampiran dalam keadaan 80 peratus badannya melecur akibat renjatan eletrik berkenaan.

"Mangsa dilaporkan keluar sendiri dari kawasan pencawang dan kemudian dibantu orang awam yang berada di kawasan berhampiran," katanya.

Beliau berkata pasukan EMRS telah memberi rawatan awal kepada lelaki itu sebelum dibawa ke Hospital Melaka menggunakan jentera EMRS untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Read more: http://www.kitabantai.info/2014/10/lelaki-cuba-curi-peralatan-tnb-melecur.html#ixzz3G7HnMipI

Tue Oct 14, 2014 8:52 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

E-Rokok Meletup: Kaki Berlubang, Rumah Rosak
bloglist-malaysia.blogspot
duniacacamarba.blogspot

TINDAKAN seorang perokok beralih kepada e-rokok kerana faktor kesihatan bertukar tragedi apabila alat itu meletup dan mencederakan kakinya.

Kejadian itu berlaku selepas David Aspinall dari Wigan mengecas alat itu terlalu lama hingga ia meletup dan serpihan besi terkena pada beberapa bahagian kakinya.

Malahan, sebahagian besar perabot rumah pangsa lelaki berusia 48 tahun itu juga rosak akibat letupan itu.

Akibat kejadian itu, Aspinall terpaksa menerima rawatan selama sembilan hari di hospital.

Dia mendakwa kakitangan dan doktor yang merawatnya menganggap kecederaan yang dialami itu umpama luka tembakan.

"Kaki saya berlubang akibat terkena serpihan alat e-rokok itu dan pakar bedah memberitahu ia umpama luka terkena tembakan," katanya.

Akibat kecederaan itu, lelaki itu terpaksa menjalani rawatan kulit selama tiga tahun.

Dia bagaimanapun bernasib baik kerana ketika kejadian masih mampu memaklumkan kejadian itu kepada jirannya dengan menggambarkan insiden itu umpama babak ngeri dalam filem.

Berikutan kejadian itu, Aspinall akhirnya membuat keputusan untuk menggunakan rokok biasa yang dianggap lebih 'selamat&#39;.

Dia juga mendakwa pekedai yang menjual alat e-rokok itu patut dipersalahkan kerana menyediakan bateri yang rosak.

Pada Ogos lalu, seorang lelaki berusia 62 tahun dari Merseyside meninggal dunia akibat kejadian sama, sekali gus kes pertama di United Kingdom membabitkan letupan e-rokok.

Tue Oct 14, 2014 8:53 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

MAUT SELEPAS CUBA HIMPIT POLIS TRAFIK - Kita Bantai
bloglist-malaysia.blogspot.
atsixty-zakriali.blogspot
Dicatat oleh atsixty

BANDA HILIR – Seorang anggota polis trafik cedera selepas terjatuh akibat dihimpit sebuah kereta yang cuba dikesan polis kerana gagal berhenti di sebuah sekatan jalan raya di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.45 petang itu, seorang lelaki yang berada di dalam kereta berkenaan maut manakala seorang lagi cedera selepas kereta itu dikatakan terbabas dan melanggar sebuah kren selepas dipercayai menghimpit anggota trafik berkenaan.

Anggota trafik yang identitinya masih belum dikeluarkan polis, dilaporkan mengalami kecederaan pada tangan, kaki dan beberapa anggota badan.

Pemangku Ketua Polis Melaka Tengah, Superintendan Razali Bakar berkata, anggota trafik berkenaan berjaya mengesan kereta terbabit berhampiran Jalan Syed Abdul Aziz selepas ia tidak berhenti di sekatan jalan raya berhampiran kawasan jam besar di sini.

Menurutnya, kereta Proton Persona berkenaan terbakar selepas terbabas dan melanggar sebuah kren yang sedang melakukan kerja-kerja mengali parit di kawasan itu.

Read more: http://www.kitabantai.info/2014/10/maut-selepas-cuba-himpit-polis-trafik.html#ixzz3G1NrxeIK

Tue Oct 14, 2014 8:55 am (PDT) . Posted by:

"-:eSpAcE9808:-" rienacom

SURAT INSTITUT PENYELIDIKAN PERUBATAN YANG MENGESAHKAN JUS DAUN BETIK BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI RAWATAN SAMPINGAN BAGI PESAKIT DENGGI.
omakkau.blogspot
Posted by OMAK KAU!!!

Ramai mengetahui buah betik adalah kaya dengan vitamin A dan C.

Namun, ramai yang tidak menyedari bahawa daun betik juga boleh digunakan dalam merawat demam denggi.

Satu kumpulan penyelidik dari Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) yang diketuai oleh Dr. Soobitha Subenthran telah menemui bahawa jus daun betik dapat meningkatkan bilangan sel platlet darah di dalam pesakit demam denggi.

Kumpulan tersebut telah bekerjasama dengan Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang, Selangor bagi melakukan kajian klinikal ke atas 228 pesakit demam denggi dan demam denggi berdarah.

Separuh dari pesakit tersebut telah diberikan 50 gram jus daun betik selama tiga hari berturut-turut.

Dalam masa yang sama, bacaan bilangan sel platelet darah pesakit-pesakit telah diambil selama dua hari.
Didapati bahawa pesakit yang menerima jus daun betik mempunyai kadar bilangan sel platlet yang lebih tinggi berbanding pesakit yang tidak mengambilnya.

Penemuan ini amat penting kerana sehingga kini, kaedah rawatan demam denggi adalah hanya dengan kaedah pemindahan cecair atau darah.

Menurut kumpulan penyelidik tersebut di dalam artikel kajian yang berjudul 'Carica papaya Leaves Juice Significantly Accelerates the Rate of Increase in Platelet Count among Patients with Dengue Fever and Dengue Haemorrhagic Fever' terbitan jurnal 'Evidence Based Complementary and Alternative Medicine'.

Penemuan ini mungkin akan memainkan peranan yang penting di dalam pengurusan demam denggi pada masa akan datang.

alternatif rawat demam denggi
telokbakong.blogspot
batuvskayu.blogspot

PENGGUNAAN daun betik sebagai rawatan alternatif bagi membantu meningkatkan platelet dalam darah, menunjukkan kesan positif dan terbukti berkesan membantu merawat demam denggi.

Sebelum ini beberapa institusi menjalankan kajian terhadap daun betik yang pada awalnya untuk melihat keberkesanannya dalam merawat beberapa jenis penyakit termasuk diabetes, namun ia dilihat lebih sesuai untuk merawat demam denggi.

Seorang penyelidik dari AIMST University Dr VS Kathiresan berkata pihaknya memulakan penyelidikan pada 2008 untuk melihat bagaimana daun betik dapat meningkatkan platelet dalam darah tikus.

"Kajian kami dalam ujian praklinikal menunjukkan dalam tempoh empat jam, bilangan platelet dalam darah setiap tikus meningkat tiga kali ganda. Daun betik mempunyai banyak enzim yang membantu meningkatkan platelet darah.

"Penyelidikan ini sebenarnya pernah disiarkan dalam 'The Middle European Journal of Medicine' pada 2009, dan hasil penyelidikan ini sebenarnya menjadi asas kepada mereka yang menjalankan kajian berkaitan," katanya kepada Bernama ketika ditemui di universiti itu dekat sini.

Dr Kathiresan berkata walaupun kajian itu dilakukan lebih awal dan pernah dihebahkan menerusi media massa, namun tidak ramai yang berani mengamalkannya kerana belum lagi terbukti secara klinikal.

"Ia pernah disiarkan dalam akhbar The Star pada 31 Ogos 2011 dan mendapat liputan Bernama pada 2010, namun ramai yang beri reaksi negatif, tetapi bila Institut Penyelidikan Perubatan buat pendedahan, kita tahu yang ia tidak bahaya.

"Kajian awal yang kita jalankan tidak melibatkan masyarakat, namun ia kini terbukti secara klinikal. Selepas itu tidak ada susulan (selepas penyelidikan awal) sebab ujian praklinikal melibatkan tikus, tidak ada masalah, tetapi apabila ujian melibatkan manusia, terdapat peraturan tertentu yang perlu dipatuhi,' katanya.

Dr Kathiresan berkata penggunaan daun betik untuk membantu merawat demam denggi adalah mudah kerana selain senang diperoleh, ia juga tidak perlu melalui proses yang rumit, sebaliknya boleh dimakan seperti ulam.

"Melalui ujian praklinikal, daun betik dikeringkan, dicarik kecil-kecil dan dikisar menjadi serbuk halus sebelum diuji ke atas tikus.

"Bagi manusia, kita boleh makan terus dan daun betik yang dimakan itu akan menunjukkan perbezannya dalam tempoh empat jam. Bagaimanapun peningkatan platelet dalam darah boleh dilihat dalam tempoh sejam," katanya.

Dr Kathiresan berkata lebih 20 pesakit demam denggi pernah menghubunginya dan beliau menyarankan mereka supaya mengambil dua hingga tiga helai daun betik, dua kali sehari, untuk diamalkan dan ia tidak memberi kesan sampingan walaupun kepada kanak-kanak.

"Mereka menghubungi saya semula dan memaklumkan bahawa selepas makan selama tiga atau empat hari, mereka sudah sembuh. Bagi kes denggi, ia lebih sesuai untuk pesakit mengalami demam denggi peringkat awal.

"Perlu diingatkan, daun betik yang akan dimakan secara segar perlu dicuci getahnya sehingga bersih, dan daunnya pula tidak terlalu muda atau tidak terlalu tua," katanya.

Dr Kathiresan sudah melakukan lebih 30 penyelidikan, kebanyakannya melibatkan penggunaan bahan terbuang untuk dijadikan bahan berfaedah.

"Kami kini mengorak langkah untuk menguji dengan menyeluruh pohon, daun, kulit buah yang hijau dan kuning, batang serta akar betik. Kita akan lihat kesan semua bahagian ini, malah kita juga akan lihat dari segi variasi, buah tempatan dan buah dari negara lain," katanya. - Bernama
Anda mempunyai masalah dibawah:
1. Ada masalah dengan "Bounce Email" ?
2. Ahli membuat post yang tidak releven ?
3. Kena Ban ?
4. Posting lambat / tidak disiarkan ?
5. Tidak boleh "Post Mesej" ?
Hubungi: automobil-owner@yahoogroups.com

----------------------------------------

Post message:
automobil@yahoogroups.com
Subscribe:
automobil-subscribe@yahoogroups.com

----------------------------------------

Notis Moderator - PENTING Fri Nov 30, 2012
http://autos.groups.yahoo.com/group/automobil/message/32069

----------------------------------------

Blogspot: Group Automobil - http://groupautomobil.blogspot.com
Facebook: Fanpage Automobil - http://www.facebook.com/pages/Automobil/191663580864520
Group Automobil - http://www.facebook.com/group.php?gid=310206678640

----------------------------------------

Weblist:        
OILYMAN - http://oilyman.com.my
Blog In Malaysia - http://bloginmalaysia.com
Kataloh - http://kataloh.com
Cari Mudah - http://carimudah.com
Find And Book the Best Hotel Resort - http://besthotelreviews.org
Enplegu.com - http://enplegu.com
Choosing the Best Hotel Reviews - http://besthotelreviews.info     
Blog Soccers - http://blogsoccers.com
Google Adsense Program - http://googleadsenseprogram.com
Azami Entertainment - http://azamientertainment.com
Din Apartment - http://dinapartment.com
University College Online - http://universitycollegeonline.info
Kad Niaga - http://kadniaga.com
Google Adsense Program Info - http://googleadsenseprogram.info
K-Pop Music Download - http://k-popmusicdownload.info     
Health Care Definition - http://healthcaredefinition.com     
Laptop Skin Sticker - http://laptopskinsticker.com

No comments: